Orijinalini görmek için tıklayınız : 1907 ÜNİFEB'li Erasmus'cular
Uğur Koçar
09-08-2008, 13:14
Arkadaslar erasmusla gitmis yada gidecek olan unifebliler olarak bilgi paylasimi yapsak cok iyi olur.Ben bu yil isvece gidecegim gitmis olan yada gidecek olanlar var mi.Gidenler deneyimlerini anlatirlarsa sevnirim...
Kayra Nar
11-08-2008, 21:04
Hangi Universite ?
Malmö Universitesi (http://en.wikipedia.org/wiki/Malm%C3%B6_University) ne gideceksen yardimci olabilirim çok yakin bir tanidigim orada okuyor.
Erman Erbay
11-08-2008, 21:10
Selamlar ...
Bende hazırlığı bitirdim bölüme geçicem bu yıl ve Erasmus istiyorum , İskandinav ülkelerini istiyorum gidenler veya gidecekler varsa paylaşımda bulunabiliriz ...
Melis Varan
16-08-2008, 01:44
http://www.esn.org/ adresinden de Erasmus ile ilgili bilgi alabilirsiniz. İngilizce ama Erasmusa gitmeyi planlarken yavaş yavaş hazırlanmak lazım öyle değil mi :)
Erman Erbay
16-08-2008, 01:48
bir de şu var erasmusla gitmek için kaçıncı yılda olmak gerekiyor ?
heralde ilk dönem olmuyor diye biliyorum ...
Özgün Doğan
16-08-2008, 15:30
çok güzel topic , o zmn da ben de bi soru sorayım ; Erasmus a başvurmak not durumu ne kadar etkili oluyor ?
Uğur Koçar
16-08-2008, 15:43
Erasmusa 1.siniftan itibaren basvurabilirsiniz arkadaslar.Tabi basvurunuz bir sonraki sene icin gecerli oluyor.Not ortalamasi elbette onemli ama birde ingilizce sinavida onemli belirli bir yuzde ile onlarin toplamlarini aliyorlar ve ona gore siralama yapiyorlar basvuranlar arasinda.Bazi okullarda onceden kurulun karsisina cikip onlarin sorularini cevaplama gibi bir prosedur vardi ama simdi varmidir bilemiyorum bizim okulda bu ingilizce sinavi ve not ortalamasi baz alinmak uzere degisti.Erasmus hakki kazanilsada bu hibe kazanilmis anlamina gelmeyebilir.Hibe= Size verilecek aylik para.(enaz 500euro bildigim kadariyla)Gitmis olan arkadaslar olsa daha cok sey ogrenicez ama :(
Hilmi Akay
16-08-2008, 15:59
Vaxjo ye gidicem.Sen yinede isvecteki hayat nasildir,puf noktalar varmidir ogrenebilirsen cok sevinirim kardesim...
Uçak...:intihar:
Uğur Koçar
16-08-2008, 16:02
Ucak parasi sana ait kardesim:)
Hilmi Akay
16-08-2008, 16:06
Business classdan ayırttım bile senin için:)
Derya Tumayer
18-08-2008, 10:47
Evet, yardim geldi arkadaslar :P
Ben bizzat Växjö Universitesini 4 Haziran tarihi itibariyle bitirmis bulunuyorum. Kendi erasmusumu ise ODTU de yaptim. Yani Ugur, iyi olacak hastaymissin.
Buraya en kolay gelmenin yolu bi kere Kopehaga ucmak ve de oradan trenle gelmektir. Tren biletlerini www.sj.se´den bulabilir, Kopenhag´a ucuz ucagi ise, flypegasus.com dan bakablirsin :)
Gelelim findigin yararlarina: Merak etme dert edecegin pek bisiy yok, cunku buraya turkiyeden 30 ögrenci falan geliyo, sen nasil oldugunu anlamadan kendini gezilerin ortasinda buluveriyosun. E eglenceyi falan seviyosan da (sevmiyosan da seveceksindir eminim) kampuste iki tane ögrenci bari var, ayrica sehirdeki yurtlarda da bu ögrenci bari luxune sahipsiniz.
Okula gelince, guzel bi kutuphanesi, baslarda relax bi sistemi var, ama sinavlar genelde kazik oluyo. daha fazla bilgi edinmek istersen diye, Facebookta, erasmus olacak arkadaslarin bi sayfasi var, isvec turkiye erasmus mu ne adi, bence bi arat ;) orada herkes birbirine yardimci oluyo :) yine bi sorun olursa buraya yazabilirsin.
Ayrica beni bu forumdan haberdar eden Odtu Organizasyon komitesinden Esram´a tesekkurler :)
Ogün Güroğlu
18-08-2008, 22:58
Ben de erasmusla gitmek istiyorum ama sadece Almanya var yaa bizim bölümde.Diğer ülkeler de olsa keşke.
Kaan Göktürk
19-08-2008, 00:26
Business classdan ayırttım bile senin için:)
Sonra ölünce der bu yüzsüz, biz de mi öldük business dık biz, diye:)
Özgün Doğan
19-08-2008, 22:43
Derya cok iyi ya:)sen ordami okudun yani okulu?sehir nasil?ilk gittigimde napiyim?Birisi bisiklet al hemen demisti ulasim cok pahaliya geliyor demisti de.Okulda neler yapiyim ki isim kolaylassin var mi ole bildigin tiyolar?Ya erasmuslara kolay olmuyormuy du sinavlar:(:(ole duymustum herkesten:D Kalma olayi nasil olucak biliyomusun?Yurtlarda mi , yoksa ev mi?Oranin uluslar arasi iliskiler ofisi ayarlar herhalde demi?Buarada seni Allah gonderdi:D
renkdaşım biraz sakin ol ya bu ne heyecan :D :D :D
Ogün Güroğlu
20-08-2008, 00:04
Heyecanlı olması doğal sonuçta bilmediği bir yere,gurbete ellere gidecek.:D:)
Ogün Güroğlu
20-08-2008, 00:11
Evet eğlenmek te lazım tabi hep ders hep ders nereye kadar..:D
Ogün Güroğlu
20-08-2008, 00:15
Ben profla konuştum ilgilenmiyorlar pek.Üniyle anlaşın,kendiniz ayarlayın diyorlar gideceğiniz yeri.Geçen senelerde polonya ve bir kaç ülke daha vardı bu sene sadece almanya var.
Derya Tumayer
20-08-2008, 00:32
Derya cok iyi ya:)sen ordami okudun yani okulu?sehir nasil?ilk gittigimde napiyim?Birisi bisiklet al hemen demisti ulasim cok pahaliya geliyor demisti de.Okulda neler yapiyim ki isim kolaylassin var mi ole bildigin tiyolar?Ya erasmuslara kolay olmuyormuy du sinavlar:(:(ole duymustum herkesten:D Kalma olayi nasil olucak biliyomusun?Yurtlarda mi , yoksa ev mi?Oranin uluslar arasi iliskiler ofisi ayarlar herhalde demi?Buarada seni Allah gonderdi:D
Selam Ugur, kusura bakma biraz gec oldu cevabim, ben de Växjö´den Göteborg´a tasinmakla mesgulum de biraz. Simdi söyle oluyor, bisiklet kesinlikle cok mantikli bi alisveris evet, ama 300 kr dan fazla para verme, hatta istersen ben bi tane ayarlayim sana. sen ne zaman geleceksin tam olarak? Cumartesi gunu ben son kez Växjö´de olacagim.
Sinavlara gelince, valla bizimkiler hep derdi, basta tingir mingir, sakin sakin okula gidip geliyorduk, sonra da proje sinav derken baya kasildik. hele hele de senin bölmundekiler(dost aci söyler... ama tabi ben bi de onlarin yalancisiyim)
Yurtlara gelince, kiz erkek karisik ve de ev gibi oluyor, ama mutfak ortak. banyon evin icinde(ya da odanin. artik sen oda mi demeyi tercih edersin ev mi sana kalmis).Erasmusla geldigin icin evini international office ayarlayacaktir, ama gelis tarihini iyice belirt ki seni gelip alsinlar.
Bi de valla Esra gönderdi beni :p
Derya Tumayer
20-08-2008, 22:28
yok Ugur, odada tek basina kaliyorsun, odan sana ait, kapini kapattin mi tamam. istersen 3 gun cikma evden. mutfak ortak, ama genelde temiz oluyor.
bisiklete gelince, ocakta geliyorsan zor ya, ben o zaman tasinmis gitmis olacagim oralardan. arkadaslar satayim diye bisiklet birakmislardi, o yuzden öyle söyledim, ama ben o zamana satmis olurum ya. ama göteborg´a beklerim :)
Derya Tumayer
27-08-2008, 23:09
Hadi ya neyse artik bulurum biyerlerden sanirim!!Aaa gelirim tabiki,geziler falan oluyormus zaten sanirsam?? Bi evde kac kisi kaliyor peki?
ya dedim ya, evin sana ait, ama koridoru paylasiyorsun, yani seninle ayni katta atiyorum 10 kisi kaliyor, mutfaginiz ortak yalnizca. inan bana, Turkiye´deki yurt sisteminden cok daha iyi, memnun kaliyorlar genelde erasmuslar burdaki bu sistemden :)
Derya Tumayer
29-08-2008, 08:50
Hadi ya iyiymis ozaman rahatladim bu konuda.Fiyatlar nasil peki Derya?pahali oldugunu duydum isvecin.Turkiyeden para transferi nasil yapicaz?orda banka hesabi falan acabiliyormuyuz?
evet fiyatlar oldukca pahal ama size verilen burs da fena degil. gerci sadece yasamaya yetecek kadar veriyorlar. yani gezip görmek istiyorsan ailenin de yardim etmesi gerekiyor. banka hesabi actirabilirsin ama giderken mutlaka kapat cunku duyduguma göre para olmasa bile hesabinda bankalar kart parasi aliyormus. bu da eger bir daha gelecek olursan buraya basina dert acar. ama hesap acilana kadar gerek olacagi icin yaninda parayla gel ;)
Ali Kethüda
31-08-2008, 22:16
Hadi ya iyiymis ozaman rahatladim bu konuda.Fiyatlar nasil peki Derya?pahali oldugunu duydum isvecin.Turkiyeden para transferi nasil yapicaz?orda banka hesabi falan acabiliyormuyuz?
Uğur kardeşim belki çoktan çözdün problemlerini yada öğrendin istediklerini ama belki bende sana yardımcı olabilirm.Ben de Erasmus programı ile Danimarkaya gittim.1 dönem kaldım.Danimarka da ,Copenhagen da idim ve orası gerçekten bana pahallı gelmişti ama İsveç in daha ucuz olduğunu ve baya fark ettiğini duydum.Sana önereceğim en güzel para transfer olayı Western Union ile transfer yapmandır.Bankalar çok uzun soluklu ve her ıkı bankada(hem turkıye hem Isvec)bankaları ayrı ayrı komısyon alıyorlar.Son olarak para konusunda sana en iyi önerim ise kesinlikle paranı burada al yani elindeki tüm paranı Türkiyede Krona çevir yanlış hatırlamıyorsam (tabı kurda değişti ama ortalama)0.30 civarında karlı oluyorsun:D
Yardımcı olabileceğime inanırsan her daim fikir verebilir ve yardımcı olabilirim.(Ben oraya baya çulsuz gıtmiştim ve kısa zamanda tüm üçkağıtları kapmıştım:D)
Derya Tumayer
01-09-2008, 23:09
Ugur, ben burada atliyorum bi iki saniye,sonra sen Ali´yle devam et istersen ;)
euro gecerli ama kaybin olur, kronda daha karli olursun ve orada bozdur da gel ama bankadan degil, git döviz burodan bozdur, banka az veriyo genelde.
buraya gelince degisik bankalari karsilastirirsin, bi hesap actirman gerekli olabilir. vizeni falan uzatacak olursan da bi hesapta para görmek istiyolar. isvec bankasi olmasi islerini hizlandirir.
genelde Växjö gibi bi yerde hirsizliktan korkman gerekmez, genelde calinan seyler bisikletler oluyor. ama yurduna göre de degisir, gectigimiz dönem erasmus ögrencilerden bi kac tanesi soyuldu bir parti sirasinda eglenirlerken.
simdi Ali´ye biraktim lafi :)
Erdem Özdamar
26-10-2008, 18:06
Avrupada seyahat icin simdiden yer,ucak yada tren rezervasyonu mu yapiyim dersiniz yoksa orda halledilir mi hersey?
sana tavsiyem şimdiden yaptır nerede neye bineceksen.çünkü erken rezervasyonlar hem daha ucuz oluyo hemde yer bulma şansın artıyor.mesela fransada hızlı trenin fiyatı 28 avro diye gözüküyordu ama o erkenden bilet alırsanmış.trenin kalkmasına 1 saat kala aldığın zaman o sana 68 evroya çıkıveriyor.bölgesel trenler heryere gitmediği için yada her zaman olmadığı için ulaşım seçeneklerini kontrol et.nereye nasıl ne kadar zamanda gidersin onlara bak.ayrıca 1.mevki 2.mevki vs... diye ayrıldığı için durup dururken yarım saatlik yolu 1. mevkiide gitmek zorundada kalabilirsin bilet bulamazsan...
erasmusla gitmedim ama 25 gün avrupadaydım bu yaz ordan edindikleirm naçizane
vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.