Orijinalini görmek için tıklayınız : Oturun Maçınızı İzleyin!
Can Demir
14-08-2008, 20:09
Güvenlik Kurulu Kararları 14 Ağustos 2008 Perşembe
http://www.fenerbahce.org/pic_lib/fenerbahce100.jpg
İl Spor Güvenlik Kurulu 12.08.2008 tarihinde toplandı. Toplantıda 2008-2009 sezonuna ilişkin uyulması gereken kurallar açıklanırken, maçlarda olay çıkaran bazı şahıslara verilecek cezalar da karara bağlandı.
Güvenlik kurulunun aldığı kararlarda (aşağıda tamamı görülen) dikkat çeken bazı noktalar şöyle;
- 9.maddede; kendi bilet numarası üzerinde yazan yere oturmayanların emniyet güçlerince stadyum dışarısına çıkarılacağına dikkat çekiliyor.
- 16.maddede; aşırı derecede alkollü olan şahısların stadyumlara alınmayacağı hatırlatılıyor.
- 27.maddede; müsabakaları ayakta izleyerek diğer seyircilerin maçı izlemesine engel olan kişilere uyarıda bulunulacağı, uyarıyı dikkate almayan ve özel güvenlik güçlerine karşı koyan kişilere 6 ay spor müsabakalarını seyirden men ve 1500 YTL para cezası verileceğine dikkat çekiliyor. Ayrıca bu kişilerin eğer varsa kombine kartlarının da iptal edileceği belirtiliyor.
Öte yandan İl Spor Güvenlik Kurulunun yaptığı toplantıda 30.07.2008 tarihinde stadyumumuzda oynanan MTK Budapeşte maçında olay çıkaran kişilere de 6 ay ila 1 yıl spor müsabakalarını seyirden men ve 1500 YTL ila 3000 YTL para cezası verildiği de duyuruluyor.
FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ
Güvenlik kurulu kararlarını açıklamış bundan sonra oturularak maç "izlenecekmiş"...
Taraftarın bağırmasını da engelleyin?Bu stada parası olmayan giremez'i dolaylı yollardan yedirdiniz zaten şimdi de oturmayan gelmesin gelirse çıkartırız diyorsunuz?
Damsızda almayacaksınız yakında anlaşılan.
Dünya kulübü böyle mi olunuyor anlam veremiyorum?
Önce parası olmayan giremez sonra ayakta maç izlenemez.Zıplamayın!Alkol almayın!
Kusura bakmayın ama içimizdeki ruhu iyice öldürmeye çalışıyorsunuz.Kendi stadından soğumaya başladı taraftar.Deplasmana gitmeyi kadıköye gitmekten daha çok istiyorum ve bunun sorumlusu bu despot yönetim şekli!
Deplasmanda ;evinde rahat olamayan bunun için uzaklaşan biri gibi hissetmek istemiyorum.Ben evimde huzur istiyorum.
MTK maçında ceza alan insanlara hiç değinmiyorum bile,tek söyleyebileceğim bu tür olayların işaret ettiği tek şey tribünlere artık çok fazla karışıldığı.
Belki içinizden telsimde kimse oturmuyo oturtulamaz da diyenler olacaktır ama sadece telsim'i yada kale arkalarını düşünmemiz bencillik ve dar görüşlülük olur çünkü bu tribünler hepimizin ve 1,5 kale arkasının bağırmasıyla sağlam bir atmosfer yaratmaya uygun bir stadımız yok.
Susup kalmak yapım olmadığı gibi provakatörlük de hiç tarzım değildir bunun için yorumlarınızı buna göre yapmanızı rica ederim.
Ali Yıldırım
14-08-2008, 20:21
Tribünlerimiz son zamanlarda can çekişir oldu. Son yaşananlar malum.
Bu alınan kararlardan ''Oturun maçınızı izleyin.'' diyorlar bize.
Maça gidiyoruz tiyatroya , sanat gösterisine değil! Tribüne takımımıza destek olmak , nefesimizin yettiği kadar bağırmak için gidiyoruz! Oturmaya değil , deli gibi zıplamaya gidiyoruz!
Kim ne anlar , nasıl anlar bizi? Desekte , anlatsakta boşa , nafile... Anlamaz ki hiç kimse , bilemez ki içimizi. :)
Can Vodina
14-08-2008, 22:38
yaşanan gelişmeleri hiç doğru bulmuyorum. gfb'nin çok fazla hatasının olduğunu düşünmekle bu tip yaklaşımlarla onları tribünden kazımanın doğru bir davranış olduğu kanısında değilim.
parasını veriyorum o halde oynayın diyen seyirci tipine doğru yöneliyoruz. hayra alamet değil bu.
Erman Erbay
14-08-2008, 22:57
Dünya kulübü olmanın yolu susmaktan mı geçiyor , bkz liverpool ...
Çağdaş Turak
14-08-2008, 22:58
İsyan büyüyor !..
Fenerbahçe yönetimiyle, tribünleri karşı karşıya getiren bildirilere bir yenisi eklendi. Genç Fenerbahçelilere Grup CK'dan destek geldi. Genç FB'liler liderleri Sefa ve 25 arkadaşına gelen 1 yıl spor müsabakalarından men ve para cezasına karşılıkÖzetle, "Bizlere sahip çıkması gereken kişiler maalesef gerekli birimlerle iş birliği yaparak bu oyunları engellemek yerine bu oyunların başrolünde yer alarak bizleri hayal kırıklığına uğratmaktadırlar. Acaba bu oyunlar bizlere yapılan bazı teklifleri kabul etmediğimiz için mi olmaktadır?” denilen açıklama üzerine bugün de Grup CK'dan kendilerini destekleyen bir açıklama geldi.
Bu gelişmeler üzerine Grup CK da "Türkiye'de kökünü halktan almış bir kulübün, halk ile bağını kopararak salt elit ve seçilmiş kişilerin kulübü yapılması üzüntüyle izlenmektedir. Bir başka ifadeyle Fenerbahçelilik gibi bir kavramın, tutku ve sevdanın yerine moda akımı yapılması sindirilememektedir. Tribünlerimizin en eski ve köklü oluşumlarından GFB'nin, çeşitli hamlelerle tribünlerden yok edilmek istenmesine şahit olunmaktadır" şeklinde başlayan ve "Değerlerimizi kaybetmemize neden olan çeşitli tribün sorunlarına duyarsız kalanlar, er geç bu rüzgardan nasibini alacaktır" cümlesiyle sona eren bir bildiri yayınlayarak Genç Fenerbahçeliler'e destek verdiler.
Grup CK'nın bildirisi şöyle:
Son Gelişmeler Üzerine...
Aşağıda yer alan bildirge son dönemdeki taraftar ve tribün sorunlarına yönelik olup, bildirgenin yayınlanması için uygun zaman dilimi beklenmiştir.
Fenerbahçe tribünlerinde yoğunlaşarak artan ve kabul edilebilirliğini çoktan yitirmiş, her fırsatta tribün kültürünün yok edilmesini amaçlayan baskıcı ve yasakçı bir dizi tavır alındığı aşikardır.
Son senelerde uygulanmaya başlayan bu baskıcı ve yasakçı zihniyetin yaptırımları, "Taraftar" olarak kulübünü maddi ve manevi anlamda desteklemekten başka amacı olmayan bizler tarafından ziyadesiyle hissedilmeye başlanmıştır. Türkiye`de kökünü halktan almış bir kulübün, halk ile bağını kopararak salt elit ve seçilmiş kişilerin kulübü yapılması üzüntüyle izlenmektedir. Bir başka ifadeyle Fenerbahçelilik gibi bir kavramın, tutku ve sevdanın yerine moda akımı yapılması sindirilememektedir.
Bu amaç doğrultusunda tribünün özüne ait bazı kavramların içi boşaltılmak istendiğini aleni olarak görülmektedir.Tribünlerimizin en eski ve köklü oluşumlarından GFB` nin, çeşitli hamlelerle tribünlerden yok edilmek istenmesine şahit olunmaktadır.1980 yılları ile birlikte vücut bulan, aynı zamanda "efsane maraton" olarak tabir edilen tribünü yıllarca ayakta tutmuş, Kadıköy ya da deplasman sınırı gözetmeksizin Fenerbahçe aşkı için kulübüne destek olmuş, en zor günlerde yönetimin yanında olmuş GFB grubunun yok edilme isteğinin ne için amaçlandığı merak edilmektedir.
Bulunulan makamların gereği olan ‘’sorun çözme’’ felsefesinin yerine, ‘’sorun yaratma’’ mantığının benimsenmesinin bulunulan mevkiler ile ne derece bağdaştığı kamuoyunun takdirine bırakılmaktadır. Kulübümüzde ve Türk Sporunda önemli devrimlere imza atmış Sn. Başkanın, konumunun gereği olarak uzlaşmacı bir tutumun aksine, her defasında ‘’tribüncü’’ kesimi dışlayıcı bir tavır sergilemesi tarafımızca anlaşılmamaktadır. Fenerbahçe’ yi Avrupa standartlarının üstüne çıkarmak amaç edinilirken, bu yükselişin salt para ile olmayacağı ve beraberinde maneviyat teşkil eden değerlerinde bulundurulması gerektiği kat-i doğruların ürünüdür. Ortak amaca, yani Fenerbahçe adına doğruya giden yolda en büyük gücün bölünmüşlük ve sevgisizlikle değil, uzlaşmacı ve bütünleyicilikle olacağı unutulmamalıdır.
Bütün bu sorunlar ekseninde, 1999 yılında salt Fenerbahçe sevdalıları tarafından kurulan grubumuzun Fenerbahçe adına üretme konusunda haz almama noktasına geldiği bizler için bir gerçektir. Bin bir emekle ve özveriyle gerçekleştirilen, menfaatsiz ve karşılıksız bir anlayış ile bezenen hizmetlerimiz, yaşanan genel sorunların gölgesinde kalarak ciddi bir rahatsızlık yaratmış durumdadır.Yaşanan bu sorunlar, Fenerbahçe adına üreteceklerimize bugünden ipotek koymaktadır.
Son olarak ... Tribünlerimizde yaşanan genel deformasyonun ana nedeninin birlikten yoksun oluşumuzun olduğu bariz olarak anlaşılmaktadır. Şirket yönetmekle kulüp yönetmeyi bir tutan anlayışların, bizi biz yapan değerlerden anlamayacağı düz mantığın sonucuyken, omuz omuza olduğunu her fırsatta dillendiren kesimin yaşanan çeşitli ve sürekli sorunlar karşısında duyarsız ve pasif kalması tarafımızdan kabul görmemektedir.
1 Ekim 2006 tarihinde oynanan Bursaspor maçında vuku bulan ve günümüze kadar uzanan olaylar bir takım gerçekleri de beraberinde getirmiştir. Kişisel veya kurumsal hedeflerini Fenerbahçe ve Fenerbahçe tribünlerinin önüne geçirenlerin varlığı, bizleri bu tribünde birliğin olmayacağı mantığına yöneltmiştir. Bu düşüncenin ürünü olarak yıllardır içerisinde bulunduğumuz Taraftarlar Birliğinden, an itibari ile ayrıldığımız kamuoyunun bilgisi dahilinde olması gereken önemli bir noktadır. Yüreğindeki Fenerbahçe sevgisini belirli hesaplarla birlikte taşıyan, aynı yolda yürüdüğü insanları şahsi hesaplar ile yarı yolda bırakan, kişisel faydaları her fırsatta genel faydanın önünde tutan mantıkların kısmi olarak bulunduğu bir ortamda varolmak, bizlerin kendi değerlerine göstereceği saygısızlık olacaktır.’’Bana dokunmayan yılan bin yaşasın’’ mantığı ile, bugün ve dün olan kalıtsal sorunlara kayıtsız kalanlar şunu iyi bilmelidir ki; bu rüzgar hep aynı yöne esmeyecektir. Değerlerimizi kaybetmemize neden olan çeşitli tribün sorunlarına duyarsız kalanlar, er geç bu rüzgardan nasibini alacaktır.
Saygılarımızla...
Grup CK
Faruk Aksu
14-08-2008, 23:00
yaşanan gelişmeleri hiç doğru bulmuyorum. gfb'nin çok fazla hatasının olduğunu düşünmekle bu tip yaklaşımlarla onları tribünden kazımanın doğru bir davranış olduğu kanısında değilim.
parasını veriyorum o halde oynayın diyen seyirci tipine doğru yöneliyoruz. hayra alamet değil bu.
Maalesef alametler bitti Can, alamet-i farikası olduk biz bu müşteri tipi seyircilerin. Müşteri odaklı yönetim anlayışı çok güzel işliyor. Çok söylendi bunlar, daha da konuşmanın manası var mı bilemiyorum. Tren kaçtı bana göre.
Madem Unifeb olarak da 5 yılı bitirmişiz, yeni bir dernekle yola çıkalım derim ben. Amaç Fenerbahçe ise yeni yüzyıla uygun birşeyler yapmak lazım. Mesela TÜFEDER'i kuralım. Tüketici Fenerbahçeliler Derneği. Bir sezonda önemli bir bütçe ayırmıyor muyuz kulübümüze, o zaman tüketici olarak haklarımızı savunmamız için böyle bir dernek şart. Yoksa ayakta duran adamlara karşı bizi kim savunacak değil mi?
Yok yok, geyiği bile yapılmaz artık bunun. İşin tadı kaçmış.
Aytek Tatlısu
14-08-2008, 23:05
....
Deplasmanda ;evinde rahat olamayan bunun için uzaklaşan biri gibi hissetmek istemiyorum.Ben evimde huzur istiyorum.
....
Demekki büyümek kurumsallaşmak dünya kulubu olmak bizim kültürümüzü kaybetmemiz demekmiş.Şimdi oturup takımı izlememiz isteniyor (bkz:27. madde).Pankartlar asılmasın isteniyor.Sustukça buda böyle gider.
Kadıköy Sükrü Saraçoglu Açık Hava Tiyatrosuna Hoş Geldiniz. :agla:
Kenan Ergün
14-08-2008, 23:41
gfb bu kadar kötü bir oluşum mudur ki yok etmek için türlü türlü yollara başvuruluyor.. ayıptır yazıktır günahtır ya.
Taylan Kallı
14-08-2008, 23:46
Bence bir lig maçı seçilmeli tüm tribün gruplarıyla iletişime geçilip o maçta sadece oturulmalı ve susulmalı.. gfb unifeb ck bu olayı destekler diğer tribün oluşumlarını da ikna edersek ki karşı çıkacaklarını sanmıyorum protesto için 90dakika susulabilinir..geçen sene hangi maçtı hatırlamıyorum 45dakika oturarak tezahurat yapmadan izlemiştik aynı olay 90 dakika tekrarlanabilir..
Çağdaş Çamlıoğlu
15-08-2008, 00:05
ck da açıklama yapmış antuda okudum...
Cem Demirtaş
15-08-2008, 02:07
oha!!!
Emre Esen
15-08-2008, 04:15
unifebdekiler ayakta izlese de bişey olmaz merak etmeyin.. Olay GFB'yi bitirmek için tasarlandı sadece..
Kadıköy Cehennemi OUT, Kadıköy Açık Hava Tiyatrosu IN
Kenan Ergün
15-08-2008, 16:00
2000 yıllarının başını özlüyorum o güzelim omuz omuzaları.. Saat 1 de stada girip oturduğum anları..
Kanunen omuz omuza yasak düşünebiliyor musunuz?
Klişe bir laf edeyim ; Tehlikenin farkında mısınız?
Hilmi Akay
15-08-2008, 16:47
unifebdekiler ayakta izlese de bişey olmaz merak etmeyin.. Olay GFB'yi bitirmek için tasarlandı sadece..
Kadıköy Cehennemi OUT, Kadıköy Açık Hava Tiyatrosu IN
Bugün size yarın bize...Bence Aziz yıldırımın kafasında taraftar gruplarını tamamen silmek gibi bir düşünce var.Parası olan,maçtan 10 dakika önce gelen, her fırsatta takımını yuhlayan,heyecansız bir seyirci kitlesi oluştuğu düşüncesindeyim.
Sercan Ülker
15-08-2008, 17:50
ünifeb ten gfbyi destekler daha doğrusu aziz yıldırım karşıtı bir açıklama geldi mi?
Mustafa Bilseloğlu
15-08-2008, 18:06
Ben şahsen bekliyorum ünifebden bi açıklama. ''Bana dokunmayan yılan bin yaşasın.'' mantığı çok yanlış bir gün bu ünifeb'e de gelecektir. Gün birlik günüdür.
Sercan Ülker
15-08-2008, 18:09
aynen bende bekliyorum.bir şeyler yapılmalı çünkü vahim bir sona doğru gidiyor tribünler.
Çağdaş Çamlıoğlu
15-08-2008, 18:38
bencede tepkimizi koymalıyız...
Can Demir
15-08-2008, 18:44
CKdan sonra KFY de bildiri yayınladı bugün. Tribünler bu defa hakkaten bir olacak gibi.
Gelişmeleri gururla izliyoruz ve daha da gururlanmak istiyoruz.
Mehmet Kasapoğlu
15-08-2008, 18:49
ck kfy ve eurofeb gfb nin yanında tepkisini koymuşken bizim susmamız doğru olmaz diye düşünüyorum.
Ali Yıldırım
15-08-2008, 18:50
CKdan sonra KFY de bildiri yayınladı bugün. Tribünler bu defa hakkaten bir olacak gibi.
Gelişmeleri gururla izliyoruz ve daha da gururlanmak istiyoruz.
Yönetim tribünleri bitirmeye çalışırken bu yaptığıyla , aslında farketmeyerek tribünlerin birlik olmasını sağladı.:)
Emre.Yıldırım
15-08-2008, 19:49
abi madem bu kadar herkes bu konuda şikayetçi, madem herkes bundan rahatsız bu böyle susarak cevap verılmez, hele kı su yasadıgımız son iki yılda kayseri gibi geniş çaplı organizasyon yapmaya calısıyoruz ama yönetimin sayesınde maca gelmeye kendimiz zor bilet buluyoruz , bizim gibi fenerbahcenın kötü zamnlarındada yanında olan ve tam destek vererek tirbünde olanlara haksızlık değilmidir,şimdiye bakıyorsun fenerbahcemiz avrupada bi başarı gösterdi diye stadın yarısından fazlasını sattılar peki bu adamlar kötü zamanlarda neredeydi şimdi fenerbahce sevdası olarak tırbunde yerlerını alıyorlar, bence böyle şirket mantığı ile kulubü yöneten yönetime TEPKİ VERMEK LAZIM 1907 UNİFEB OLARAK ,ÇÜNKÜ YARIN BİZDE BU SORUNU YASAYACAZ VE BİZE TİRBÜNDE TEZAHURAT YERİNE SUN OTUR MAÇINI İZLE DİYECEKLER,
VE SON OLARAK SARI TİRBÜNLERE SUSMAK YAKISMAZ DİYORUM Bİ CEVAP BİZDEN GELMESİ LAZIM DİYORUM...
Seçkin Keten
15-08-2008, 20:18
ÜNİFEB neyi bekliyor acaba yapılan haksızlığı görmüyor mu migrosta bulunan insana bile maratonda diye ceza kesiliyor.bence en kısa zamanda ÜNİFEB de bir bildiri yayınlamalı.
Çağdaş Çamlıoğlu
15-08-2008, 20:37
niye susuyoruz anlamıyorumm...
Cihan Pehlivanlar
15-08-2008, 21:06
Evet arkadaşlar.İlkönce Grup CK sonra EuroFEb sonra da KFy tam destek verdiklerini açıkladılar!
Cezayı verenlerin kanıtları yok nasıl kanıtlarımız var diyerek ceza verebiliyorlar anlamıyorum!
MEsela HAkan abi ceza almış? Neden? Maratonda çıkan kavgaya karıştı diye
Şimdi soruyorum Hakan abi o maçta Migrostaydı Videolarıda var resimleride var hertürlü kanıt var.
Peki bu ceza nasıl verildi hani kanıtları vardı hani maratonda kavga etmişti?
Çok büyük oyunlar dönüyor arkadaşlar
BEnce Unifebin susmaması gerekiyor:)
Diye düşünüyorum :)
şahsen bi bildiri bekliyorum
Gül Kotan
15-08-2008, 22:14
susma ünifeb susma!biz sadece hakkımızı savunuyoruz.yeter bu kadar sessiz kalındığı!dünya kulübü olalım derken kaybetmeye başladığımız değerlere bir dönüp bakalım..
Volkan Matur
15-08-2008, 23:09
Biz tribünde sesimizi yüreğimizi ortaya koyarak 12.adam ünvanına sahip olduk Türkiye'de, çekirdek çıtlayarak değil.Gerektiği zaman bir hafta boyunca sesimiz kısık olarak gezdik olsun gene gezelim feda olsun bize verdiği haz ve gurur bize yeter.
Fakat birileri çıkmış tribünü bitirmeye çalışıyor.olay grup olayından farklı bi olay bizlerin oturarak maç izleceğimizi hiç sanmıyorum!Burası ingiltere değil burası fransa değil burası ispanya değil burası avrupa değil Burası Kadıköy madem Kadıköy cehennemi tabirini kullanıyorsunuz.Cehennem ateşini söndürmeye çalışmayın!!!Umarım böyle bir karar uygulanılmaya çalışılmaz.
Kenan Ergün
16-08-2008, 00:57
tabi ki tepki koymak gerekir ama derin de düşünmek gerekir. 1907 Derneği sayın Koç'un başkanlığında. bildiri yapılırsa yönetimle ters düşme olasılıgı var. her ihtimal değerlendirilmelidir.
Erhan Öztürk
16-08-2008, 01:00
tribüne seyirci değil taraftar lazım bunun için tüm taraftar gruplarının özellike unifeb gibi köklü bir grubun bu durumda böyle suya sabuna dokunmayan açıklama yapması yerine daha sert ve gfb ye tam destek veren bir açıklama beklerdim çünkü tribünler gruplarla güzel
Can Demir
16-08-2008, 01:34
Beklenilen bildiri de çok geçmeden geldi.Bazı arkadaşlarımızı tatmin etmese de gayet güzel ve açık bir bildiri olmuş. Biz bir derneğiz ve bunu da göz önüne alarak yapılması gerekeni gerektiği gibi yerine getirdiğimize inanıyorum.
1907Ünifeb kendisinden bekleneni ,kendisine yakışanı yapmıştır.Teşekkürler...
Barış Kaleoğlu
16-08-2008, 02:13
1907 ÜNİFEB hiçbir zaman hiç kimseden izin alarak bir açıklama yapmadı ya da herhangi bri adım atmadı. Geçtiğimiz senelerde de yönetim kurulu kararını verdi ve ne yapacaksa yaptı, gelecek senelerde de bu böyle olacak. Bugüne kadar asla birileri bizim yanımızda ya da arkamızda diye düşünülmedi bir yazı yazılacakken ya da bir pankart açacakken, bundan sonra da olmayacaktır bu dediklerim.
Cihan Pehlivanlar
16-08-2008, 02:23
Yinede açıklamanın olması güzel birşey :)
İnşallah GFB KFY UNİFEB artık ne kadar grup varsa hepsinin tek yürek olabildiğini herzaman olacağını göstereceğiz :)
Fenerbahçe taraftarıyla vardır hep öyle devam edecektir :)
İlkay Tüzüngüç
16-08-2008, 02:24
Bu kadar yumuşak bır açıklama beklemıyordum. Bütün herkes tepkisini cesurca dile getirirken bu acıklama bize dokunmayan bin yaşasın mantığıyla yazılmış. Bana göre zoraki bi açıklama olmuş.
Melih Aydoğmuş
16-08-2008, 02:48
Olaylardan bahsedilebilirdi.Herkes yazdı biz yazmassak olmaz türünden düşünülerek yazılmamıştır umarım.GFB+KFY+CK+UFB hep beraber omuz omuza haksızlıkları ortadan kaldırmaya !
Doruk Sarıkaya
16-08-2008, 03:04
"Bizler, aynı renklere aşık insanların, konumu ve sıfatı ne olursa olsun Fenerbahçe etrafında tek bir yumruk olacağı günlerin hayaliyle yaşıyor ve bunu arzuluyoruz. Hayallerimizi gerçeklere dönüştüreceğimiz güne kadar, aynı dik duruşu sergileyeceğimizi ve bu anlamda üzerimize düşenleri eksiksiz yerine getirme gayretinde olacağımızı da kamuoyunun bilmesini istiyoruz.
...
Çünkü biliyoruz ki tribünler, onu yaşatan taraftarlarıyla güzel."
İlkay; 1907 ÜNİFEB'in bildirisinden bir kesit yukarda mevcuttur.
Cümleleri ön yargısız olarak tekrar okuduğunda;bildiride isim veya grup belirtmek yerine "Fenerbahçe aşığı insanlar" denmesi ve tribünün asıl sahiplerinin Fenerbahçe aşığı insanlar olduğunun dile getirilmesi;tepkinin ciddiyetini ve tribünlerin bir bütün olduğu gerçeğinin görülmesinin sağladığını göreceksin.
Can Vodina
16-08-2008, 04:19
bence seviyeli ve yerinde bir bildiri olmuş.
Onur Aloğlu
16-08-2008, 20:28
Bildirinin niteliğine, içeriğine 1907 ÜNİFEB Yönetim Kurulu, geçmiş dönemde 1907 ÜNİFEB' in durduğu noktayı göz ardı etmeden, duruşunu bozmadan karar verir.
1907 ÜNİFEB' in kimseyi memnun etmek gibi bir derdi yoktur bundan sonra da olmayacaktır. Fenerbahçe menfaatleri neyi gerektiriyorsa açıklamalar o ölçüde olacaktır.
Israrla aynı şeyleri yazıp, istediği cevabı alamayan arkadaşlardan ricamız, bildiriyi tekrar tekrar okumalarıdır. Tatmin olmuyorlarsa geçmiş dönemlerde yayınlanan bildirileri de okuyabilirler, o da yetmiyorsa bilmedikleri konuları sorup öğrenebilirler.
Son olarak;
Şimdi suya sabuna dokunmamak denmiş. Hangi su, hangi sabun? Su yeterince ak, sabun yeterince temiz mi acaba?
Bir bildiri yayımlanmış ve en başından beri sergilediğimiz duruşun arkasındayız denmiş. Son olaylara dokunulmadığından dem vurulmuş. Ama açıklamada da bu konuda olaylara yeterince vakıf olunamadığı vurgulanmış, bu sebeple yargısız infaz yapılmamak istenmiş. Olayların dışında yeterince bilgi sahibi değilken, fikir sahibi de olunmak istenmemiş.
Ali Koç'tan dem vurulmuş. Yönetimle ilişkiler iyiyken olaylara karşı kayıtsız kalınacağı, bir tepki verilemeyeceği düşünülmüş. Halbuki görülememiş yıllardır bu grubun duruşu, fikirleri aynı. Yönetimle ilişkiler iyiyken de, kötüyken de bulunulan çizgi hep muhafaza edilmiş. Yönetimle ilişkiler en kötü noktasında iken "üniversite öğrencisinden korkulmaz" denmiş, yönetimle ilişkiler en iyi seviyedeyken de "deplasmanda yalnızız" denmiş. Kimsenin güdümüne girilmemiş, camia içi politikalara hiçbir zaman alet olunmamış.
Esen rüzgardan bahsedilmiş, gün gelir sizi de vurur denmiş. Halbuki o konuda bizim çoktan sıramızı savdığımız bilinememiş. Bizler sıramızı savarken diğer gruplar nasıl bir duruş sergilemiş bu da benim tarafımdan söylenmek istenmemiş!
Uzar gider...
Bağlarsak; açıklama gayet ayarında olmuş. Grup son gelişen olaylar karşısında yeterince bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olup yargısız infaz yapmak yerine bugüne kadar sergilediği duruşu tekrarlamış, "malumun ilamı"nı bir kez daha ortaya koymuştur.
Bu yazıyı da herkes iyi okusun. İyi sindirsin.
Saygılar, sevgiler.
Samet Koşar
17-08-2008, 01:19
Bu gün Çinli Li Na'yla, yanılmıyorsam Rus Safina'nın yarı final maçı vardı. Maçın ilk iki setini Safina'nın almasının ardından bir nevi kendi sahasında oynayan Li Na lehine tezahuratlar başladı. Yeni setin başlamasından hemen önce hakem izleyicilerin sessizliği sağlamasını istedi ve set başladı...
Eeeh velhasıl kelâm bu olay bana son günlerde yaşanan gelişmeleri hatırlatıverdi bir anda. Dedim ki acaba sonumuz bir tenis maçına mı benzeyecek. Sonra hayal ettim de.. Çok zevksiz olur be arkadaş...
Emre.Yıldırım
17-08-2008, 02:58
kardesler antuda da verilen acıklamanın bir kısmı bu durumu çok iyi açıklıyor;
"Susup oturmamız isteniyorsa niye maç öncesi "Taraftarımızın desteğiyle bu maçı alacağız" demeçleri veriliyor ki? Ya da niye bize "12. adam" gibi samimiyetsiz isimler takılıyor ki? Susup oturarak mı 12. adam olacağız?"
Sercan Ülker
17-08-2008, 03:59
Partizan maçında tribün tepkisini etkin bir şekilde tekrar göstermesi gerekir bir sonuca ulaşmak isteniyorsa.Pankart,tezahürat herşey olabilir.Yazıda kalmamalı bu düşünceler,tepkiler.
Taylan Kallı
17-08-2008, 14:14
Olay milliyet gazetesinde yayınlandı bugün 'Kadıköy’de yangın var'n başlığı altında... 1907Unifeb KFY GrupCK ve Eurofeb bildirilerinden kesitler de gösterilmiş.. Durumun ciddiyetini tüm Fenerbahçe taraftarları görmüş olacaktır böylece durumun basına yansıması iyi oldu..
Yusuf Yalım
17-08-2008, 15:38
1907 Gençlik ve Vamos bien'de bildiri yayınladı..
Tüm grupların birlik içinde olması çok iyi oldu..İnş eski günlere geri dönecektir tribünlerimiz...
Can Demir
17-08-2008, 16:22
kardesler antuda da verilen acıklamanın bir kısmı bu durumu çok iyi açıklıyor;
"Susup oturmamız isteniyorsa niye maç öncesi "Taraftarımızın desteğiyle bu maçı alacağız" demeçleri veriliyor ki? Ya da niye bize "12. adam" gibi samimiyetsiz isimler takılıyor ki? Susup oturarak mı 12. adam olacağız?"
Aynen katılıyorum...
Yönetim mabedimize reklam almak için fb tv ye verdiği klipte 52bin coşkulu fenerbahçe taraftarı demeyi ve onların hep birlikte tribün yaptığı görüntüleri göstermeyi biliyor sonrada oturun maçınızı izleyin!
Zamanında -maçlar sadece sahada kazanılmıyor demişti Sayın Başkanımız.
Belki o bunu söylemek istemedi bu sözüyle ama söylediği bi yerde doğru 4-3 lük antep maçı örneğin sahada değil tribünde kazanılmıştır.
Böyle giderse uefa 2009 finali değil, federer-nadal finalini izleyeceğiz Saraçoğlunda...
Süleyman Çullu
18-08-2008, 03:48
bence aziz yıldırım kombinelilere guveniyor herhalde. eğer bu gruplaru kustururse bu hiç iyi olmaz
Ertuğrul Bayındır
18-08-2008, 04:05
Milliyetteki yazı :
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın, Şükrü Saracoğlu Stadı’nda düzeni sağlama çabaları, taraftar grupları arasında gerilim yarattı. Birbiri ardına bildiri yayınlayan sarı-lacivertliler, huzursuzluğun bitirilmesini istedi
Fenerbahçe’nin, MTK ile oynadığı maçta maraton üst tribünde yaşanan kavgadan sonra Şükrü Saracoğlu Stadı’nda düzeni sağlamak için düğmeye basan Başkan Aziz Yıldırım’ın girişimleri, yerini ateşli bir tartışmaya bıraktı.
Sarı-lacivertli taraftar grupları, Yıldırım’ın müdahaleleri nedeniyle gerilim yaşarken, taraftar dernekleri birbiri ardına bildiriler yayınlayarak, tribünlerde sükunet içinde maç seyretmek ve takımlarını desteklemek istediklerini duyurdu.
Bazı üyeleri 1 yıl maçlardan men ve para cezası alan Genç Fenerbahçeliler Derneği durumu Başbakanlığa şikayet etmek için uzun bir dilekçe ve delil raporu hazırladı. Raporda, ceza alan bazı isimlerin MTK maçının oynandığı gün migros kale arkası tribünde oldukları fotoğraflarla belgelenirken, grup lideri Sefa Kalya’nın (Eski ismi Nihat Özpolat) o sırada tribünde namaz kıldığı iddia edildi.
Yıldırım’ın planı
Aziz Yıldırım’ın bu gelişmeler üzerine bir basın toplantısı düzenleme kararı aldığı ve taraftar gurubu liderlerinin hangi muhalifleri ile ne tür bir ilişki içinde olduklarını kamuoyuna açıklayacağı belirlendi. Yıldırım’ın kendine muhalif olan isimlerin, tribün liderleri ile maddi ilişkiler içinde olduklarını kanıtlayacak bilgiler vererek, tartışmaları sonlandırmak ve taraftarı kendi yanına çekmek istediği öğrenildi.
İşte bildiriler :
‘Tribün bitiyor’
“Eriyen taraftarlık ruhu ve bazı tribün olayları karşısında kaygılanmaktayız. Üzüntümüz odur ki; yitip gitmekte olan, bir zamanların efsanesi Fenerbahçe tribünlerinden başka bir şey değildir. Bizler, aynı renklere aşık insanların, konumu ve sıfatı ne olursa olsun Fenerbahçe etrafında tek bir yumruk olacağı günlerin hayaliyle yaşıyor ve bunu arzuluyoruz.” 1907 ÜNİFEB
‘Nedir bu kavga’
“Tribünlerimizin, maalesef çok saygı duyduğumuz ama neden yaptığı konusunda en ufak bir fikir yürütemediğimiz başkanımız tarafından yok edilmesini üzülerek izliyoruz ve soruyoruz; nedir paylaşılamayan, nedir bu inatlaşma, nedir bu kavga, kime ne faydası vardır.” KFY
‘Destek azalıyor’
“Stadımızda her geçen gün azalan tribün desteğini üzülerek izlemekteyiz. Fenerbahçe tribünlerine sınırsız emeği geçmiş Genç Fenerbahçeliler grubunun bazı üyelerinin karşılaşmalardan men cezası aldığı açıklanmıştır. Olayların içinde bulunmayan insanların da ceza alması adil değildir.” EuroFeb
‘Baskıcı zihniyet’
“Baskıcı ve yasakçı zihniyetin yaptırımları, kulübünü maddi ve manevi anlamda desteklemekten başka amacı olmayan bizler tarafından ziyadesiyle hissedilmeye başlanmıştır. Kökünü halktan almış bir kulübün, halk ile bağını kopararak elit ve seçilmişlerin kulübü yapılması üzüntüyle izlenmektedir.” Grup CK
GFB’den iddialar
Genç Fenerbahçeliler (GFB) kendi internet sitesinden bir açıklama yaparak yönetimi eleştirdi. Açıklama şöyle: “MTK maçındaki tartışmalar sonucunda Sefa ağabeyimiz ve bazı kardeşlerimize cezalar verilmiştir. İşin komik yanı ceza alanların içerisinde maçta olmayanlar, migros kale arkası tribününde olanlar, olaylar esnasında koridorda namaz kılan ve henüz tribüne girememiş olanlar yer almaktadır. Acaba bu oyunlar bizlere yapılan bazı teklifleri kabul etmediğimiz için mi olmaktadır? Aslında konuşmamız ve söylememiz gereken çok şey var ama yine de Fenerbahçe menfaatlerini göze alarak susmayı tercih ediyoruz ve takdiri kamuoyuna bırakıyoruz.”
Özgün Doğan
19-08-2008, 00:15
renkdaşlarım o zmn kulübümüzün bildirisindeki şu ifadeleri okuyun isterseniz , gfb resmen terör estirmiş . 27 tane şikayet dilekçesi var orda . Yönetimin bu mücadelesinde kayıtsız şartsız yönetimin yanındayım ..
http://www.fenerbahce.org/fb2008/detay.asp?ContentID=12724
Cem Demirtaş
19-08-2008, 00:20
bizler böyle olayların yaşanmasına zaten karşıyız Önder ancak taraftara susun maçınızı izleyin denmesiyle 12. adam yakıştırmasının bir arada yapılmasının tezatlığına da karşıyız
Özgün Doğan
19-08-2008, 00:46
bizler böyle olayların yaşanmasına zaten karşıyız Önder ancak taraftara susun maçınızı izleyin denmesiyle 12. adam yakıştırmasının bir arada yapılmasının tezatlığına da karşıyız
bak cem kardeşim o 27 dilekçe den biri de çok sevdiğim ve değer verdiğim bir abimize ait . O gün neler olduğunu ondan dinledim . Resmen terör estirmişler , kimse yerine oturarmamış ,içki içmişler ,hap çekmişler , yerine oturmakta direnen taraftarlarımızı tartaklamışlar . Ve hatta bi kaç bayan renkdaşımıza da tacize yeltenmişler . Bunlar kesinlikle kabul edilemez . Maraton üst e o kadar para verip de yerine oturamayan abimiz ,kombinesini iade etmeyi düşünüo ciddi ciddi .Ve en acı olanı ne biliomsn Cem kardeşim , abimizin küçük oğlu bir daha maçlara gitmem die tutturmuş .Henüz ikna edemedim çocuğu da malesef :(
Bütün bunları duyup dinleyip de gfb yi savunmamı beklemeyin benden .O yüzden F.Bahçe yönetiminin bu haklı mücadelesini sonuna kadar destekliyorum ve aklı başında tüm UNIFEB li renkdaşlarımı da yönetime desteğe çağırıyorum ;)
NOT : Bu söylediklerimin UNIFEB le alakası yoktur , UNIFEB üyesi olmaktan büyük onur ve gurur duyduğum bir F.Bahçe sivil toplum örgütüdür ..
Saygılar ..
Ömer Yağanoğlu
19-08-2008, 01:01
Kale arkası tribünlerde bunun uygulanması zor ancak maraton tribünü için uygulanacak yaptırımlar öyle gözüküyor. Telsim tribününde isteyen istediği gibi izleyebilecektir maçını biz ise c blokda aynı şekilde desteğimize devam edeceğiz.
Can Demir
19-08-2008, 02:13
Kale arkası tribünlerde bunun uygulanması zor ancak maraton tribünü için uygulanacak yaptırımlar öyle gözüküyor. Telsim tribününde isteyen istediği gibi izleyebilecektir maçını biz ise c blokda aynı şekilde desteğimize devam edeceğiz.
Biz telsim tribünündeyiz tamam ama stadımızda sadece kale arkaları bağırırsa ki kale arkaları da bazı bloklar haricinde genelde sessiz,ne kadar etkileyebileceğiz rakibi yada nekadar destek verebileceğiz takımımıza?,
Ayrıca kulübe bizim olduğumuz bölümden de şikayet mektubu giderse ayaklarım ağrıyo romatizmalarım var öndeki çocuklar hoplayıp duruyor birşey göremiyorum diye ileride kalearkalarında da böyle bir yaptırım uygulanmayacağı ne malum?
Tamam çok uzak bir ihtimal gibi duruyor ama 2-3 sene bilemedin 5-6 sene sonra belki biz C Blok a sığmadığımızda bu tür birşeyin olamayacağının garantisini veremiyoruz.
Emre.Yıldırım
19-08-2008, 02:14
abi ne olursa olsun bunun artık bi çözümü aranmalı kimin haklı kimin haksız oldugunu güvenlik kameraları görüntülerini fb tvde bı kurulla kamuya sunsunlar , diğer türlüde fenerbahce stadı öyle bi stad ki içinde her türlü taraftarın olduğu bi stad ve bu konuda yapılacak önlemlerin hangi tirbünlere ağırlık vermesi dikkat çekinilmeli , çünkü artık fenerbahcede maraton tirbünü diye bi kavram kalmadı onun için yapcakları uygulamada telsim ve migrosa yaparlarsa iş gercekten karısır
Ufuk Tezel
19-08-2008, 03:08
nesen sadece bu ayağa kalkmama falan maddeleri bizim stadta uygulanıyor. bu il güvenlik kurulu bu yaskları sadeec fenerbahçe içinmi koymuş? diğer takım taraftarlarına niye böle yaptırımlar yok. bu gidişle maraton üstteki gfblilerin bütün kombinelerini alıcaklar...
Sercan Tuna
19-08-2008, 12:19
CAn'a katılıyorum... gfb nin çok fazla hatasını olduğunu düşünenlerdenim ama onları tribünden silmeye çalışmak ne derece doğru? Eğer oturarak maç izleyecek olsam niye kombineye, bilete para vereyim? gider evime bi digitürk alır çekirdeğimi yer izlerim maçımı... biz çekirdekçi değiliz taraftarız... Zaten yeteri kadar taraftara yerine yürüyen dolarlara eurolara benzetildik... Bırakında stadımızda özgür olalım... Düşünüyorum da oturma yasağı uygulandıktan sonra bize bağırma yasağıda gelir mi?Artık bi banta kaydederler tezahüratları ondan sonra hoparlörden çalarlar...
Tuğberk Ay
19-08-2008, 14:12
zaten hepimizin tek isteği tribünlerin eski o ateşli haline dönmesi taraftarların 90 dakika boyunca takımı durmaksızın tezahüratlarla desteklemesi ama bunların oluşmasını isterken birçok sorun var malesef işte ve bu sorunlar kolay kolay ortadan kalkıcak gibi değil.tribünde tek sesliliğin oluşması imkansız gözüküyor tek sağlam ses sarı lacivert şampiyon fener yapılırken yada iki tribün karşılıklı tezahürat yaptığında çıkıyor bir an önce yapılan bildiriler sonuca varır ve daha ligib ilk haftalarında düzelmeye başlar inşallah tribünlerimiz.kimsenin istemiceği gibi kendi sahamızda rakip taraftarın sesini duymak istemiyorum...
Alp Hacıoğlu
19-08-2008, 16:34
renkdaşlarım o zmn kulübümüzün bildirisindeki şu ifadeleri okuyun isterseniz , gfb resmen terör estirmiş . 27 tane şikayet dilekçesi var orda . Yönetimin bu mücadelesinde kayıtsız şartsız yönetimin yanındayım ..
http://www.fenerbahce.org/fb2008/detay.asp?ContentID=12724
http://www.fenerbahce.org/pic_lib/2008-08-18_tarama02.jpg
ordaki şikayet dilekçelerinden birisi...
bu mektubu yazan kamil'e sormak lazım
15 ytl üstü parası olan mı Fenerbahçeli oluyor.
ilginç bir aşağılama yöntemi
cebinde 15 ytlsi olmayan adamın Fenerliliği mi sorgulanmalı
1500ytllik yerden kombine alması?? bağ bahçe satmıştır belki
yazık bir faks
15 ytlsi olmaması aşağılanmış
nerde kaldı halkın takımı ya?
Uğur Kaba
19-08-2008, 16:39
yazık bir faks
Alp gerçekten çok doru bi tespit yapmışsın.ilk okuduğumda bu dilekçeleri sanki abartı ya da ısmarlama olabileceği aklıma geldi.çünkü bazı ifadeler çok beylik hakaret ve saldırı içeriyodu.demekki cebinde parası bankada dolarlar evleri arabaları olmayanlar artık fenerbahçeli olamayacak!
yazık:kizgin:
Alp Hacıoğlu
19-08-2008, 16:42
Bütün Gruplarımızın bildirilerini okudum. Olaya nüthiş tepkiler geldi.
Ne yazık ki gfb'nin açıklaması her şeyi mahvetti.
O faksların hiç birine inanmıyorum.
Hele ki 15 ytl muhabbetine hiç girmeyelim. Herife bak sen. Zannedersin ki sakıp sabancının damadı.
Özgün Doğan
19-08-2008, 23:34
yazık bir faks
Peki renkdaşım sen o tribünde neler yaşandığını , insanlara nasıl zarar verildiğini biliyormusun , kadınların taciz edildiğini , bazı yaşı büyük abilerimizin sırf yerine oturmadıkları için tartaklandıklarını biliomusun ?
Ben kimsenin sözcüsü deilim ancak bütün bu olanlardan sonra bırakında adamcağız tepkisini versin. Bide lütfen artık gfb denen oluşumu savunmayı bırakalım .Kusura bakmayın ama bu adamlar F.Bahçe kimliğine yakışmıorlar .
Tahminime göre de dilekçelerin hiçbiri ısmarlama değildir , gerçektir . Hepsi yaşanmış olaylardır .
Tekrarlıyorum , Maraton üstte yapılan bu rezillikler bitene kadar yönetimimizin alacağı her türlü önlemi destekliyorum ...
Saygılar ....
Fatih Can
20-08-2008, 00:14
Peki renkdaşım sen o tribünde neler yaşandığını , insanlara nasıl zarar verildiğini biliyormusun , kadınların taciz edildiğini , bazı yaşı büyük abilerimizin sırf yerine oturmadıkları için tartaklandıklarını biliomusun ?
Ben kimsenin sözcüsü deilim ancak bütün bu olanlardan sonra bırakında adamcağız tepkisini versin. Bide lütfen artık gfb denen oluşumu savunmayı bırakalım .Kusura bakmayın ama bu adamlar F.Bahçe kimliğine yakışmıorlar .
Tahminime göre de dilekçelerin hiçbiri ısmarlama değildir , gerçektir . Hepsi yaşanmış olaylardır .
Tekrarlıyorum , Maraton üstte yapılan bu rezillikler bitene kadar yönetimimizin alacağı her türlü önlemi destekliyorum ...
Saygılar ....
Bu söylediğin davranışları bundan önceki yıllarda yaşanmış olabileceğini varsayalım veya kabul edelim ama bu kadar karışık, gözlerin bu kadar üstlerinde olduğu , sürekli uzlaşmacı ve iyi niyetli davranmak istediklerini söyledikleri bir dönemde tekrar bu boyutlarda yaşandığına inanmak gözler görmeyince nedense hiç inandırıcı gelmiyor. Özellikle içerde sadece 2 tane atmosferi çok düşük maç oynamışken, tribünler hala tatil havasındayken.
Dilekçeler gerçek kişiler tarafından yollanmış dahi olsa içinde bahsedilen konular ilgi cekmesi için ,dejenere edilmiş ve popülist söylemlerden öteye gitmeyen iftiralardır.
Orhun Can
20-08-2008, 01:52
yazık bir faks
Benim bu cümleden anladığım dilekçeyi yazan kişinin cebinde parası olmayanı aşağılaması değil. Sanki hal tavır ve giyiminden bu yerlere geleceğine inanmadığı kişilerin birileri tarafından oraya yerleştirildiğini düşünüyor.
Her ne kadar Yönetim'in "Tribün Ruhu" kavramını desteklemeyen işler yaptığını düşünsem de taciz edilen ve tartaklanan özetle hakkı yenen insanların da haklarının korunması gerekir.
Özgün Doğan
20-08-2008, 04:11
asıl pencereyi kaçırıyorsunuz.kimse 1500 ytl lik kombine kart alan cebinde 15 ytl si olandan daha Fenerbahçelidir demiyor.cebinde 15 ytlsi olan adam 1500ytlik bölüme nasıl girer deniyor.bu dilekçede de diğerlerinde de herhangi bir anormallik yok.yönetimin yayınladığı son bildiride gayet mantıklı yanlış bir tarafını görmedim.dilekçelerin ısmarlama olduğunu hiç sanmıyorum benzer olaylara gözlerimle şahit oldum çünkü migros tribününe gidipte kafasına davul tokmağı yiyeniniz varmı aranızda?
kombine bilet alıp 1 sezon boyunca oturacağı koltuğun parasını peşin ödediği halde insanların yerine oturamaması normal mi?kim be kadar bağırırsa o kadar mı taraftardır?insanlar avrupanın üst düzey liglerinde olduğu gibi maça gelip yerlerinde oturarak maç izlemek isteyemezmi istedikleri zaman "onlar seyirci biz taraftarız" diye aşşağılamalara mı maruz kalacaklar?asıl tehlike tribünleri "seyirci taraftar" diye bölmeye çalışmaktır yönetimin tavrını sonuna kadar destekliyorum.
Benim bu cümleden anladığım dilekçeyi yazan kişinin cebinde parası olmayanı aşağılaması değil. Sanki hal tavır ve giyiminden bu yerlere geleceğine inanmadığı kişilerin birileri tarafından oraya yerleştirildiğini düşünüyor.
Her ne kadar Yönetim'in "Tribün Ruhu" kavramını desteklemeyen işler yaptığını düşünsem de taciz edilen ve tartaklanan özetle hakkı yenen insanların da haklarının korunması gerekir.
benimde söylemek istediğim buydu , anladığınız için teşekkürler arkadaşlar :)
Ozan Uzunkaya
20-08-2008, 20:24
Şu faksı yazan zihniyeti savunan bir zihniyeti hiçbir zaman anlayamayacağım.
Malesef Fenerbahçeye verilen değerler artık parayla ölçülmeye başlanmış.
"Cebinde paran yoksa ne işin var maratonun ortasında" sağdan da okusan bu manaya soldan da okusan bu manaya geliyor. Bu müşteri odaklı zihniyet kafanıza yediğiniz tokmaklardaki zihniyetten çok daha tehlikelidir. Parası olan olmayan ayrımının nereye varacağı aşikar.
Okan Uzunkaya
20-08-2008, 23:39
bak cem kardeşim o 27 dilekçe den biri de çok sevdiğim ve değer verdiğim bir abimize ait . O gün neler olduğunu ondan dinledim . Resmen terör estirmişler , kimse yerine oturarmamış ,içki içmişler ,hap çekmişler , yerine oturmakta direnen taraftarlarımızı tartaklamışlar . Ve hatta bi kaç bayan renkdaşımıza da tacize yeltenmişler . Bunlar kesinlikle kabul edilemez . Maraton üst e o kadar para verip de yerine oturamayan abimiz ,kombinesini iade etmeyi düşünüo ciddi ciddi .Ve en acı olanı ne biliomsn Cem kardeşim , abimizin küçük oğlu bir daha maçlara gitmem die tutturmuş .Henüz ikna edemedim çocuğu da malesef :(
Ben de o gün maçta E bloktaydım. Böyle bir şey göremedim.
Fakslarda yazılanlara bakıyorum, açıkcası bu insanlarla aynı maçta mıydım diye şüpheye düşüyorum.
Ufaktan bir iki olayın dışında mevzu denilebilecek hiçbir şey yaşanmadı o gün tribünde. Olay bence bu şikayetleri yapan kişilerin olayları değerlendirme kriterlerindeki farklılıkta. Bu şikayetleri ancak koltuğuna kurulup huzur içerisinde tiyatro izleme beklentisi olan insanlar yapabilir. Orası tribün kardeşim. Sen daha ayakta maç izleyenlerden rahatsız oluyorsun, "hadi beyler bağırın" diyenden rahatsız oluyorsun. Trabzon'u falan zaten geçtim, bir de yanlışlıkla yolu Ankara deplasmanına bile düşse bu kişiler ne yapacak, kime neyi şikayet edecek çok merak ediyorum...
Sinan Bıçak
20-08-2008, 23:46
asıl pencereyi kaçırıyorsunuz.kimse 1500 ytl lik kombine kart alan cebinde 15 ytl si olandan daha Fenerbahçelidir demiyor.cebinde 15 ytlsi olan adam 1500ytlik bölüme nasıl girer deniyor.bu dilekçede de diğerlerinde de herhangi bir anormallik yok.yönetimin yayınladığı son bildiride gayet mantıklı yanlış bir tarafını görmedim.dilekçelerin ısmarlama olduğunu hiç sanmıyorum benzer olaylara gözlerimle şahit oldum çünkü migros tribününe gidipte kafasına davul tokmağı yiyeniniz varmı aranızda?
kombine bilet alıp 1 sezon boyunca oturacağı koltuğun parasını peşin ödediği halde insanların yerine oturamaması normal mi?kim be kadar bağırırsa o kadar mı taraftardır?insanlar avrupanın üst düzey liglerinde olduğu gibi maça gelip yerlerinde oturarak maç izlemek isteyemezmi istedikleri zaman "onlar seyirci biz taraftarız" diye aşşağılamalara mı maruz kalacaklar?asıl tehlike tribünleri "seyirci taraftar" diye bölmeye çalışmaktır yönetimin tavrını sonuna kadar destekliyorum.
ben bu arkadaşı biyerlerden hatırlıyorum ama...
Mert Çubukçu
21-08-2008, 02:51
sizin gibi düşünenler maça falan gelmesin evde otursun eline cips alıp popstar izlesin..
Cem Demirtaş
21-08-2008, 02:55
sizin gibi düşünenler maça falan gelmesin evde otursun eline cips alıp popstar izlesin..
popcorn!! tercih ediliyor :rolleyes:
taraftarla da seyirci sonuna kadar farklıdır...
Mert Çubukçu
21-08-2008, 03:08
Evet sayın x tv izleyenleri bir cl maçına daha hoşgeldiniz. bugün FENERBAHCE ŞÜKRÜ SARAÇOĞLU stadyumunda tam tamına 55.000 ATEŞLİ TARAFTAR var!!!
Evet sayın x tv izleyenleri bir cl maçına daha hoşgeldiniz. bugün FENERBAHCE ŞÜKRÜ SARAÇOĞLU stadyumunda tam tamına 55.000 SEYİRCİ var!!!
ne kadar çok fark var değilmi ?
Can Demir
21-08-2008, 03:32
Medeni taraftar dediğiniz oturup maçı izleyenler yani serseri dedikleriniz de bağırıp çağıran oturmayan taraftar diyorsunuz.
1907ÜNİFEB forumunda yazdığınızı hatırlatmak isterim,biz serseriler herzaman bukadar nazik olmayız sanırım.Biz serserilere uymayıp daha Medeni bir üslup seçerseniz bende birdaha uyarmak zorunda kalmam.
Can Demir
21-08-2008, 03:42
Tebrik ve teşekkür ederim kendi yüzünüzü kendiniz hemencecik gösterdiniz.İyi geceler demekten başka birşey kalmıyor.
Cem Demirtaş
21-08-2008, 12:33
üniversiteliyle taraftar da mı aynı anda olunmuyor acaba??
Mert Çubukçu
21-08-2008, 12:49
rica ederim aslında daha yüzümü görmediniz gerektiğinde haddinden fazla medeni olurum öyle ki 3 4 kişi zor zapteder.birde şu cümle kafamı karıştırdı
şimdi sinanın her zaman bahsettiği birşey vardır okuduğunu anlamak diye ben sesi kısılıncaya kadar bağırıp koltuğunu kırana kadar üzerinde zıplayan herkese "SERSERİ" demedim benim ne demek istediğimi de eminim dikkatli okuyan herkes anladı ama bu cümle bu oluşum içindeki herkesin sizin gibi düşündüğü yada sizin gibi düşünmek zorunda olduğu anlamını taşıyor.farklı görüşlere saygı göstermeyeceksek yani bunun
bunun
yada bunun gibi
üniversiteli olmamızın bir anlamı kalmıyor.
çok komiksin :) üniversiteliler heralde maça gidip avazı cıktığı kadar bağıramıyo :) anti-medeni mi oluyosun ozaman ?
sen cidden git popcorn al evde digiturk-hd al maçları ordan izle söz tüm cola ihtiyacını ben karşılıcam sana.. yeterki senin gibi düşünenler maça gelmesin
Can Demir
21-08-2008, 13:00
rica ederim aslında daha yüzümü görmediniz gerektiğinde haddinden fazla medeni olurum öyle ki 3 4 kişi zor zapteder.birde şu cümle kafamı karıştırdı
şimdi sinanın her zaman bahsettiği birşey vardır okuduğunu anlamak diye ben sesi kısılıncaya kadar bağırıp koltuğunu kırana kadar üzerinde zıplayan herkese "SERSERİ" demedim benim ne demek istediğimi de eminim dikkatli okuyan herkes anladı ama bu cümle bu oluşum içindeki herkesin sizin gibi düşündüğü yada sizin gibi düşünmek zorunda olduğu anlamını taşıyor.farklı görüşlere saygı göstermeyeceksek yani bunun
Anladığım kadarıyla koltuğunda oturup maç izleyenlere medeni,ayakta durup bağırıp onları engelleyenlere de serseri dediniz.Bende diyorum ki yazdığınız forum 1907ÜNİFEB forumu,bu birlik maçları C Blokta izler ve orda kimse oturmaz,sizin serserilik diye tabir ettiğiniz şeyleri yapar.Bu yüzden burada maça gelmiş herkese serseri demişsiniz gibi oluyor.Okuduğunu anlamak...
Ayrıca bence serseri bağırıp çağıran değil ona buna efelik taslayıp,insan gibi çözülecek sorunları hayvan gibi çözmeye çalışan,gereksiz ekşınlarla delikanlılık taslayan aciz,bir okadar da ezik kimsedir.
Siz okuduğunuzu anlamaya devam edin.Eminim ki okadar da anlaşılması zor şeyler yazmadım
Kenan Ergün
21-08-2008, 15:27
Arkadaş 15 ytl si olan nasıl kombine almış noktasına vurgulamış. benim bir sene önce kombinem varken cogu zaman sadece akbilim vardı cebimde. ama kombinem de vardı. demekki bu bağlamda ben de serseriyim. gururluyum :)
GFB yi koruduğum anlaşılmasın ama parasını veriyorsa o koltuğun oranın sahibi o dur ister ayakta izler ister amuda kalkıp izler. Siz ve sizin gibi düşünüp milleti sınıf ayrımına iten faksları atanların isteği de bu değil mi? :) "istediğiniz şekilde izlemek"
Bu foruma gelip mikser gibi ortalığı karıştırmanın , klavye delikanlılığı yapmanın bir alemi yok.
Sinan Bıçak
21-08-2008, 22:19
bu adama cevap vermeyin işi gücü polemik yaratmaktan başka bişey değil. Bknz. Miller şişesi...
Servet Güldeş
21-08-2008, 22:30
17-18 ay bir kelime bile bişey yazma foruma sonra gelip milleti sinir et...
En sevmediğim üye profili...
Necmettin Tekeli
22-08-2008, 02:00
bunun
yada bunun gibi
üniversiteli olmamızın bir anlamı kalmıyor.
taraftara neden 12. adam deniliyor? 12 kişilik bi takım olsa ve 12. adamı sen olsan diğer 11 kişiyi keyif yaparak popcornun yanında bi elinde kola şeklinde ...seyircilik... vazifeni yerine mi getireceksin? sen 12. adam falan değilsin. futbolcuların savaştığı o forma için sen ölmezsin. sen çok iyi bir seyircisin...
Ozan Örs
22-08-2008, 02:22
umarım bu sorun en kısa zamanda çözülür. Yeni sezonda tribünlerde birlik ve beraberliği sağlamalıyız...
Emre Kıyak
22-08-2008, 02:24
klavye delikanlılığı yapmanın bir alemi yok.
taraftara neden 12. adam deniliyor? 12 kişilik bi takım olsa ve 12. adamı sen olsan diğer 11 kişiyi keyif yaparak popcornun yanında bi elinde kola şeklinde ...seyircilik... vazifeni yerine mi getireceksin? sen 12. adam falan değilsin. futbolcuların savaştığı o forma için sen ölmezsin. sen çok iyi bir seyircisin...
kardeşler ne güzel de yazmışlar...
Emre Kıyak
22-08-2008, 02:28
Bir cok yazi okudum bu forumda. Bir coguna hak verdim, bir coguna kizdim… Herkesin kendi penceresinden bakisina da saygim sonsuz. Herkesin Fenerbahce’yi sevme bicimine de … Herkes kendince Fenerbahce icin fedakarlik yapmistir. Eyvallah. Hic kimsenin emegi bir otekinden fazladir az diye siniflandiramam. Bu konuya dair son yazim olacak bu yazi. So bear with me for a while… (birazcik tahammul edin bana).
Ben sanslilardanim dogum itibariyle. Gozumu actigim yer Fenerbahce. Daha agucuk gugucuk demeden gurbetle tanistigim yillar gelmis. Ben bihaberim dunyadan o zamanlar. Tasinmisiz 7,000 km oteye. Bir futbol fukarasi memleket olan Kanada’ya. Futbolun anlasilmadigi, kimsenin ne oldugunu bilmedigi ve varsa yoksa buz hockeyi diyen insanlarin memleketine. Allah babamin israrindan ve dirayetinden bin kere razi olsun. Adamcagiz bitmek tukenmek bilmeyen bir enerjiyle bana once futbolu sonra Fenerbahce’yi anlatirken sanirim epeyi sacina ak dustu, bir cogunu belki orada doktu. En buyuk sikintisi elinde bana gosterebilecegi bir kanitin olmamasiydi. Cocuk aklimla anlattiklarini gozumun onune getiremiyordum. “Anladin mi ? “ diye sordugunda anlamadigim halde kafami salliyordum. Hani, babaniz size matematik anlatir ama kizacak diye anladim taklidi yaparsiniz … Iste o sekilde salliyordum kafami. Sonra evin oradaki yesillikte bana sag ayak sol ayak ayirt etmeksizin futbol topuna vurmayi ogretti. Ilkokula baslamamla birlikte yasitlarim arasinda kendimi Maradona gibi hissetmemde en buyuk pay babamindir. Fena da degildim hani…
Yaz tatilleri icin memlekete dondugumuz zamanlarin birinde sunnet ettirmisler beni. Ben 2,5 yasindayim. Hatirlamiyorum elbette. Ama fotograflari vardir hala. Kirvem Ali Sen. Ingiltere’ye tatile gittigimizde ilk defa futbol macina gittim. Elbette Liverpool macina. Asik oldum adeta. Numarali diyebilecegimiz tribunden sagima dusen ve sonradan adini ogrendigim KOP’a asik oldum. Futbolla orada ilk imtihanimi verdim. Basariyla ciktim. Sanirim hayatimda 2-3 olay haric babami bu kadar mutlu ettigim bir an yoktur. Cerkeziz. Baba ilgisini istese de gosteremez. Ama oradaki gozlerini hala bilirim babamin. O mutlulugu o heyecani… Unutumam.
1974 yilinda ilk defa ulkeye gelisimiz sezon icine denk geldi de maca gittim. O da garibim babama kismet olmadi. Annemin babasi (dedem) goturdu beni Besiktas-Fenerbahce macina Dolmabahce’ye (dedeme gore Mithatpasa). Hayatimda oyle mahseri kalabalik gormemisim. Mesela yillar sonra 2004’te Zoban’dan Fever Pitch’i satin aldigimda belki hepinizden cok ben etkilendim. Liverpool asigi olmama ragmen o filmde agladim ben. O adamlarin sevincine bende ortak oldum. Halbuki Liverpool o son sansini degerlendiremedi sampiyonluk icin. Sonrasi malum.
Ayni o filmdeki o kucuk cocuk gibi her tatilimizi sezon icine denk getirecek sekilde Turkiye’ye yapmamizi istedim ben. Nasil ki babasi artik baska yerlere gidelim vs dediginde cocuk terslemisti… Annem Hawaii’ye gidelim dediginde nefret ettim annemden. Ne sacmaliyor bu diye dusundum icimden.
Babamin fendi hep annemi yendigi icin dolayli yoldan hep istedigim oldu. Yasimin ilerlemesiyle daha da cok izleme imkani buldum Fenerbahce’yi. Ama aklimda ne golu atanlar kaldi ne de ofsayttan yenen gol vs. Hep tribunler kaldi. O bagirislar, o rengarenk tribunler… O sette dusmeden yuruyen adamlar. Takim sahaya cikmadan evvel gunes altinda pisen suratsiz suratlarin takimi cikis tunelinde gormeleriyle bir anda yuzlerinin aydinlanmasini unutmam hala. Sonrasi cilgin bir tufan… Bir cingar bir cayirti… Dunyanin en guzel manzarali stadinda dunyanin en guzel koftesiyle tikabasa doldurulmus mide ustune dunyanin en guzel tatlisi adeta o cayirtiyi duymak. Ufak tefeksin. Tuneli gormem mumkun degil. Ama sesi duymak sana isarettir. Oradan anlarsin. Abilerin onceden baslarlar mesela “ fener geliyor fener yaleler yaleler” demeye. Uzatirsin kafani o yone ama herkes ayakta. Gormezsin. Ama ses yok mu o ses… Dunyanin en guzel sesidir bana gore. Ve hala …
14 yillik gurbetten sonra kesin donuse ailede en az uzulen sensindir mesela. Halbuki burada yasayacagim travmalari bilmeden. Ve o travmalari atlatmak icin siginacagin yegane limanin Fenerbahce olacagini bilmeden… Uyum sorunlari… Lisan sorunlari …
Iki maca getirir peder bey canadian’i . Sonra yavastan kendi gelir canadian. Babasindan aldigi para acik tribune gore verilmistir. Ama o kapaliyi ister hep. Annesinin , her anne gibi, mutfak parasindan arttirdigi parayla kapaliya gider. Bazen meyvesuyu satar tribunde. Jimmi’s Fried Chicken’da deplasmana para yetistirmek icin calisir mesela. Tribune kapalidan baslar yani.
O da herkes gibi dertlerini zincir yapar ve birbirine ekler… O da herkes gibi O gecenin ne zaman gelecegini sorar, o gecenin ne oldugunu anlamadan… Yavas yavas kendine guveniyle birlikte lisani da gelisir. Insanlarla temas kurar. Staddan cikip Moda istikametine giderken gordugu ve goz asinaligi olan 2-3 kisiyle yakinlik kurar. Ilk grubuna oyle dahil olur. Grup da denmez ona ya neyse… Yakin mahallelerdeki bu yasitlariyla halen devam eden dostluklar kurar. Ortak konu Fenerbahce’dir. Fener ne yapacak bu hafta ? 2 puani alirsa ve Trabzon kaybederse siralama nasil olur diye matematikcileri istatistikcileri kiskandiracak ihtimal hesaplari yaparlar kendi aralarinda. Oyle bir hale gelir ki is, Fenerli olmayanla temas etmek gunahtir.
Sonra o ilk gece gelir. Prima Nochte yani. “Kapaliyi almamiz lazim oglum” larla bezeli birbirine gaz veren konusmalar… Ve son vapurla karsiya gecme… Senin gibi sevdalari olanlarla bir arada olmak. Seni simaen taniyanlarin seni gorduklerine mutlu olmalarini gozlerinden okuma… “Sende bizdensin artik” der gibi… Gizli bir dernege uye olur gibi… Sadece uyelerin bildigi gizli bir el sikismasi var gibi… Basli basina bir teskilat yani… Sonra senin gibi sevdalari olan ama sevdalari, sana gore, yanlis tarafta olan evsahipleriyle karsilasma… Ucusan taslar, bicaklar, buyuk boy tekel bira siseleri… Korkuyla karisik heyecan. Adrenalinin doruklara ciktigi, kalbin gogse sigmadigi anlar…Sonucu bilmemene ragmen arzulanan kapaliya girme basarisi…
Sonra … Bir hafta sonra evindeki macta seni o gece gorenlerle artik sarilma… Iki direk arasina bir daha cikmamak uzere giris… Deplasman yolculuklari… Yolda patlayan lastikler… Otobuste cikan kavgalar… Disaridan atilan taslar icin otobusten firlamalar… Stad onune gelis… Fener Fener diye ortaligi inletis… Stadda takimi izlemek, destek vermek… Hayat sadece Fenerbahce…Istanbul disini hala cok iyi bilmemeye ragmen bir cok sehrin otobus gariyla stadi arasini cok iyi bilmek mesela.
Yaralanmalar, nezaretler, kufurler, degisen yonetimler, satilan futbolcular, gelenler, hayal kirikligi yaratanlar, satilmis hakemler, Cimbom usagi federasyonlar, it-kopek olmalar, kuyruk cileleri, kavgalar, hiyanete ugrama hisleri, milyonluk esekler, mactan sonra sergiye, arkayi fenerleyin, canadian’a cay 4 sekerli olsunlar, olen dostlar, sakat kalanlar…
Ama hep kapalida… Iki direk arasinda gecmis yillar. Karsi tribunun ustu kapanmis ama terk edilmemis ilk goz agrisi iki direk arasi. Taa ki orasi da yikilana dek.
Koskoca bir devir… Bir taraftarlik anlayisi… Bir heyecan… Odenen bedeller… Iki secim arasinda sikistiginda secimi Fenerbahce’den yana yapma kararliligi…
34 yil gecmis ilk gunden bu yana… Cogunlugun kabul ettigi gibi bir omrun yarisini vermisiz. Hadi miladi 74’ten degil 83’ten alalim… Ceyrek asir yani… Dile kolay… Su gibi akip gecmis.
Sac kalmamis. Kalanlar beyaz. Sakallar beyaz. Gogus killari kirlasmaya baslamis. El ayak tutuyor sukur. Hala staddayiz. Yasitlarimiz gibi efendi uslu mac izleyemiyoruz. Icimizde yok. Hala tepiniyoruz, hala gomlegi fora edip bele bagliyor ve hala bagiriyoruz. Bel agriyor oturuyoruz ama hala TARAFTAR gibi duruyoruz.
Sonra gun geliyor stadda bir ses geliyor kulagimiza. “Haydi onikinci adam ayaga. Haydi bu macta susmak yok “. Filmdeki dis ses gibi. Ama yadirganan bir ses bu. Gol oluyor o dis ses bagiriyor , yirtiyor kendini… De Souzaaaaaa ! Ulan o ne ki ??? Tum mac acaba uyuyor mu diye dusundugun adam gurluyor bir anda. ALEXXXXX. Saskinlik sonrasi…Sari lacivert rengimiz Fenerbahce herseyimiz, hic bir seye degismeyiz cunku Fenerbahceliyiz… Son kismi uyuyan adam bagiriyor. Arkasindaki adama amerikali gibi CAAK yapiyor. Keyifli. Gorevini yapti. Sonra tekrar oturuyor. Huzurlu…
Futbol bu… Isler her zaman iyi gitmiyor. Milyon euroluk transferler fos cikiyor. Kagit ustunde acik ara ligi alacak denen takim bunu basaramiyor. Hayalkirikligi var. Gozler o CAAK yapan adamda. Keyifsiz. Soyleniyor yanindakine. Eliyle bir futbolcuyu isaret ediyor. Konusmasini duyamiyorsun ama mimiklerden belli ki hararetli artiyor. Sag el yukari kalkip iniyor. Bela okuyor. Macin bitimine 5 dakika var. Arabasini kotu yere park etmis. Erken cikiyor. Tipki Fever Pitch’deki cocugun babasi gibi. Beat the traffic olayi. Ama mac bitmedi. Nereye hemserim ?
O esnada sen ne yapiyorsun ? Sen sampiyon olmasan da kupalari almasan da … Diye yirtiyorsun kendini kacan sampiyonlugun ardindan. O adam turevleri cikis kapilarina dogru ilerlerken sana aciyarak bakiyor. Salaksin sen cunku. Futboldan da anlamazsin zaten. Sampiyonluk kacmis ve sen orada bagiriyorsun. Girtlagin bagirmak ve sigara etkisiyle bombok olmus. Uzuntunun en buyugunu sen yasiyorsun. Kahrediyorsun ama kufretmiyorsun. Sevdana halel getirmiyorsun ve sana aciyor o adam. Sen kimsin ulan ! Asil ben sana aciyorum. Ben sevdami dolu dolu yasiyorum. Sevdam icin yollara dusuyorum. O sevda icin bedeller odedim. O renk icin canimi disime taktim ve sen bana aciyarak bakiyorsun. Gecmisin BAMBAMLARINA laf ettigim gunleri aniyorum. Utaniyorum. Haksizlik etmisim diyorum keni kendime. Adamlar en azindan sabahlamaya gelecek kadar cesurdular. Bu zamane adamlarina BAMBAM dedigim icin utaniyorum o lafi ettigim gunler icin.
Bunlarin kumasi cok farkli benden. Ayni potada eriyemem onlarla. Ve evet ONLAR ve BIZLER ayrimi var. Ben yapmak istemedim ama boyle bir ayrim var. Yapanlari hakli buluyorum. Onlara da ihtiyac varmis. Belki… Ama benim yolumda yurumeyen adamla benim ne isim olur. O adam ki parasi yok diye insanlari asagilayarak en buyuk hiyaneti gerceklestiriyor. Ona gore magazadan alisveris fisi Fenerbahce sevdasi. Bir kredi karti slipi. O seni ayiriyor. Senin ayirmana gerek yok ki. O seni ihbar ediyor. Iskencede ottugu yetmezmis gibi birde kendi yoldaslarina bizzat iskence eden soysuzlar gibi o ihbari yapanlar. Curumusler onlar. Basariya gore kombine yenilerim diyor. Avrupa diyor. Hesap yapiyor. Avrupada yurursek kombine bedavaya gelecek diyor. Avrupali rakibi yendiginde ertesi gun isyerinde en cok o boburleniyor utanmadan sikilmadan.
Halbuki Fenerbahce Partizan’a elense, sonra ligde ilk maclarda dokulse o adamlar olmayacak stadda. Son umut Galatasaray macina gelecek belki. Oradaki galibiyetle teskin olacak. Peki ya Galatasaray uzun zamandir yapamadigini o gun yaparsa ? Dusunun o adamin halini tavrini … Sen, Cimbomboma k…sanda seviyoruz iste var mi diyecegin derken onun sag eli kalkip iniyor asagi… Vakit gec oldu. Beat the traffic. Hadi kardesim sen yavastan voltani al. Haftaya muhtemelen gorusmeyecegiz.
Saygilarimla,
Abimiz ne güzel de yazmış sizinle paylaşmak istedim...
www.tribundergi.comdan alıntıdır...
Kenan Ergün
22-08-2008, 15:08
Fanatik in haberine göre maraton kombineleri iade edilmiş. Orta yol bulunduysa kazanan kulübümüz olacaktır..
Cihan Pehlivanlar
22-08-2008, 19:09
Arkadaşım kesin bişe yok
www.gencfb.org (http://www.gencfb.org) anasayfasnda yazıyor! takip edebilirsin :)
Hakan Ateşler
23-08-2008, 01:20
tartışmaları okudum. gereksiz birçok tartışma olmuş. aslında genel görüş şu olmalıdır "bence" : oturmak isteyen adam oturmak istiyorsa oturur, kimse gidip de ona sen şöylesin destek vermiyorsun dememelidir. o adam da desteğini aldığı kombineye verdiği ücretle verdiğini düşünebilir. saygı duymak gerek. hem kombine alıp hem bağıran, boğazı nerdeyse yerinden çıkıncaya kadar bağıran kişiye ise serseri, bilmem ne demek ise hakarettir. evet bağıranların içinde serseriler var, hatta serseriler daha çok bağıranların içinde de olabilir ama ünifebin bunların tamamen dışında olduğu da çok açık yani, tartışılması bile gereksiz.
Amaaa, sen gidip de yanındakini kaldırıp "burası bizim biz geldik en büyük biziz döveriz asarız keseriz, her zaman her yerde biz varız" gibi laflar da edemessin. ve kimse kusura bakmasın "bu adamlar" yıllardır bunu yapıyorlar. davul tokmaklarından dayaklara kadar çok şey duyduk. ben şahit olmadım. neden? çünkü o tribüne gitmedim! gitmem de! neden?? nedeni bellidir.geçen sene az alkmaar maçında olanları da unutmadık o tribünde. ne rantların ne paraların döndüğü de belli. bugün çarşı geri dönüyorsa bunun nedeni de belli. inönü'ye geri döndükleri için. inönü'de ne var? her maç en az 10 15 bin seyirci, olimpiyatta olsaydı çarşı geri döner miydi? hiç zannetmiyorum. "o çarşı, bu iş başka" demeyin. aynı.bu grupların içerisinde de genç, tek derdi fenerbahçe olan birçok kişi var, ama o grupların başındakilerin derdinin fenerbahçe olduğunu da hiç düşünmüyorum. hiç birtribün grubu liderinin hangi takım olursa olsun derdinin tutulan takım oldugunu da düşünmüyorum. evet destek verilmelidir gerekirse maç için de deli gibi bağrılmalıdır. ama seviyeli olunmalıdır. tabii bu insanlar gerçekten maratonda koltuklarında oturup veya ayakta olup bağrıyorlarsa da kimse gelip burası maraton burda bağrılmaz diyemez ama hiç öyle oldugunu zannetmiyorum...
Hakan Ateşler
23-08-2008, 01:24
bu arada bugün bu kişilere karşı çıkan sevgili başkanımızın da bugün olan olayların tohumlarını eken kişi olduğu da tabiiki unutulmamalıdır. bütün stad aziz yıldırım istifa derken altay maçında, sadece bir yerden destek gelmişti.
Onur Coşkuncan
23-08-2008, 19:07
Demekki büyümek kurumsallaşmak dünya kulubu olmak bizim kültürümüzü kaybetmemiz demekmiş.Şimdi oturup takımı izlememiz isteniyor (bkz:27. madde).Pankartlar asılmasın isteniyor.Sustukça buda böyle gider.
Kadıköy Sükrü Saraçoglu Açık Hava Tiyatrosuna Hoş Geldiniz. :agla:
ben kadıköy'e koyun seyreder niyetinde gelmiyorum. ve bunada karşıyım. ben maçımı izlerken koltuk tepesinede çıkarım. çünkü maçın heyecanını an be an yaşarım.
bunada kimse engel olamaz
Onur Öcal
25-08-2008, 20:59
GFB nin bir bildirisi daha yayınlandı maraton tribünlerinden çıkmıyorlarmış. Yönetime bir sürü soru soranlara asıl şu soruları sormak lazım. Maraton tirbünde yan taraflarından(ucuz taraflardan) bilet alıp, nasıl tirbünün ortasından maç izliyorsunuz ?? Miletin yerini gasp ettiğiniz gibi ,"noluyo" diyenlerin neden tepesine 10 kişi biniyorsunuz ?? Bilet kuyruğunda, tirbünde neden her gittiğiniz yerde kavga çıkıyor ?? Neden insanlar Migros Tirbünü'ne gitmekten korkuyorlar ?? Bunları bir söyleyin.Bunlar yalansa yalan deyin. Eğer zerre kadar klübümüzün çıkarlarını düşünüyorsanız şu kavga ortamına bir son verirsiniz yoksa tirbünleri daha zor günler bekleyecek.Yönetim kimsenin destek vermsini engellemek istemiyor.Yönetimin derdi yerleri gaspedilen ,hakaret edilen hatta dayak yiyen insanların hakkını korumak. Geçen senede aynı tirbünde sevilen ve iyi destek veren bir tirbün grubu vardı ve böle sorunlar yoktu.
Emre Kıyak
25-08-2008, 23:15
Arkadaşlar alıntı yaptığuım yazıyı bi okuyun isterseniz..Ondan sonra konuşun bence..
Necmettin Tekeli
26-08-2008, 01:17
Arkadaşlar alıntı yaptığuım yazıyı bi okuyun isterseniz..Ondan sonra konuşun bence..
yaa emre çok uzun bea:D
Sercan Ülker
26-08-2008, 03:34
www.tribundergi.comdan (http://www.tribundergi.comdan) alıntıdır...
yazı Canadian nickli üyeye ait.Böyle güzel bir yazının kime ait olduğunu söylemek gerek.Takip etmek isteyenlere kolaylık olsun.
Doğa Aydın
26-08-2008, 11:34
Geçen senede aynı tirbünde sevilen ve iyi destek veren bir tirbün grubu vardı ve böle sorunlar yoktu.
Gecen sene de E Blok'ta sorunlar vardi.
Mesele GFB meselesi falan degil, Aziz Yildirim'in kendi kisisel kavgasidir. Ve bu kavgasini da yaparken "Ama orada kendi koltuklarina oturmuyorlar, baskalarinin yerlerine oturuyorlar" bahanesini de cok guzel kullanmaktadir.
Hakan Ateşler
26-08-2008, 13:02
aziz yıldırım'ın kişisel kavgası da olabilir ancak bu öbür grubun haklı olduğunu göstermez.
Sinan Bıçak
26-08-2008, 17:36
şşşşşt ses çıkarmayın maç izliyorum...
Emre Kıyak
26-08-2008, 17:38
aziz yıldırım'ın kişisel kavgası da olabilir ancak bu öbür grubun haklı olduğunu göstermez.
abi yapmayın gözünüzü seveyim burada olay gfb değilki..Olay tribüne yapılan saldırıdır..Cknın bildirisinde dendiği gibi bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın misali yapmayın sizde..Düşün sen çok fanatik bir taraftarsın Fenerbahçen için herşeyi yapıyosun yeri geliyo sevgilini bırakıyosun babanla kanlı bıçaklı oluyosun deplasmana gitmek için ,yeri geliyo simit çay yapıyosun para biriktirip deplasmana gidebilmek için..Gece uykusuz kalıyosun ödevini bitirip de bilet kuyruğuna girip biletimi alıyım gideyim die..Stadda sabahlıyosun pankart başında tir tir titreyerek ki şu anda sallayan adamlar mışıl yatağında yatıyo oluyo yada msnde zaman öldürüyo oluyo sen bunları yaparken..Daha sonra başkan seni stada almak istemiyo neden istemiyo neymiş efendim stadda oturarak maç izlenecekmiş çok ses oluyomuş zengin kesim rahatsız oluyomuş..hay ben sizin.....
Düşün bir kere sen aynı durumda olsan takımın için bu kadar fedakarlık yapsan ve daha sonra da asalaklık yapıyolar die küfür ettiğin adamlar seni istemiyo die aynı bilet parasını verdiğin halde staddan uzaklaştırılmak isteniyosun..
Sen bu durumda ne hissederdin??
Hakan Ateşler
26-08-2008, 21:17
abi yapmayın gözünüzü seveyim burada olay gfb değilki..Olay tribüne yapılan saldırıdır..Cknın bildirisinde dendiği gibi bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın misali yapmayın sizde..Düşün sen çok fanatik bir taraftarsın Fenerbahçen için herşeyi yapıyosun yeri geliyo sevgilini bırakıyosun babanla kanlı bıçaklı oluyosun deplasmana gitmek için ,yeri geliyo simit çay yapıyosun para biriktirip deplasmana gidebilmek için..Gece uykusuz kalıyosun ödevini bitirip de bilet kuyruğuna girip biletimi alıyım gideyim die..Stadda sabahlıyosun pankart başında tir tir titreyerek ki şu anda sallayan adamlar mışıl yatağında yatıyo oluyo yada msnde zaman öldürüyo oluyo sen bunları yaparken..Daha sonra başkan seni stada almak istemiyo neden istemiyo neymiş efendim stadda oturarak maç izlenecekmiş çok ses oluyomuş zengin kesim rahatsız oluyomuş..hay ben sizin.....
Düşün bir kere sen aynı durumda olsan takımın için bu kadar fedakarlık yapsan ve daha sonra da asalaklık yapıyolar die küfür ettiğin adamlar seni istemiyo die aynı bilet parasını verdiğin halde staddan uzaklaştırılmak isteniyosun..
Sen bu durumda ne hissederdin??
emre bu dediklerinin hepsine ben katılıyorum harfi harfine. ben burda aziz yıldırım'ı desteklemiyorum. beğendiğim bir başkan da değil ayrıca. ama gfb'yi de sevmiyorum. onların içinde dediklerini yapan adam yok mu?? tonla olduğuna eminim. ve aziz yıldırım yüzünde haksızlığa uğramış olanların da olduğuna eminim.
İşin aması var bir de maalesef. o senin deidklerini yapanların dışında ya da onların içinden de olabilir, büyük bir kalabalık da yıllar boyu bedava biletle girmedi mi maçlara? Migros savaş alanı değil miydi? Bağırmayan adama, tanımaksızın tokatlar atılmadı mı? koskoca adamların karısına kızına laflar edilmedi mi? bak ağır şeyler söylüyorum. evet hepsi değil belki. zaten hiçbir zaman genelleme yapılamaz, hiçbir konuda. Gfb'nin başındaki insan aziz yıldırım'ın adamı değil miydi? araları bozulunca tribün kavgası çıktı. Başlatan aziz yıldırım veya değil... Unifeb'de neden olmuyor bu tür olaylar? Çünkü Unifeb hiç bedava bilet almadı. Unifeb'de de herkes yerinde oturmuyor ama belirli bir düzen var yıllardan beri, kimse kimseye ne "orası benim yerim" diyor, hadi oldu ki dendi öbür kişi de ona saygısızlık edip ""defolm mefol demiyor ya da yüz kişi o kişinin üstüne çullanmıyor. Unifeb de tribüne gelen bir çok kız var. neden? çünkü kimse ne taciz ediyor ne bakıyor, ne bilmem ne. öbür tarafta oluyor mu bilmem... duymadım hiç, ama benim kız arkadaşımı sorsalar telsim mi migros mu diye ben telsime götürürm hem de unifeb'in olduğu yere... bunun nedeni belli. tabii arkadaşlarım da var orda ama asıl nedeni belli.
ben genelleme yapmak da istemiyorum, cefakar tarftarlar da vardır tabii ama geçmişte olanlar da belli.
Oturup maç izleme konusunda fikrimi söylemiyorum bile. Gfb'ye karşı olmam susup maç izlemeyi desteklediğim anlamına da gelmez...
Uzunluktan dolayı özür dilerim.
Özgün Doğan
27-08-2008, 17:17
gfb maraton dan çıkmadığına göre , bakalım bugün tribünlerde ne tip olaylar meydana gelicek ???
Yiğit Arın
27-08-2008, 17:44
"Mtk ile oynanan karşılaşma öncesinde Başkanımız tarafından yönlendirildikleri ve kulüpçe kendilerine verilen kombine kartlarla stada girdikleri herkes tarafından bilinen ve çoğunluğu daha önce tribünlerimizde rastlamadığımız simalardan oluşan bir grubun sebep olduğu provakasyon gerginliğe dönüşmüş, tarafımızdan asla tasvip edilmeyen olaylar yaşanmıştır."
Eğer başkanımız böyle bir olaya girecek durumdaysa biz buradan ancak konuşur dururuz, hiçbir şey de değişmez. Başkanın mantalitesi böyle olduğu müddetçe de tribünlerde hiçbir gelişme vs. olmaz.
Bu bir de olayların görünen yüzü. Kapıların ardında neler dönüyor, hiç bir fikrimiz yok...
Muhammet Budak
27-08-2008, 20:19
www.tribundergi.comdan (http://www.tribundergi.comdan) alıntıdır...Baştan sona okudum.Abi muhteşem yazmış helal olsun.Akşam için daha bir gaza geldim...
Son yaşanan olaylar hakkında fikrim sabit.Başkan müşteri istiyor stadda,taraftar değil...Ama bilmiyor ki bugün çapulcu dedikleri duracak misal akşam Fener Partizana elense,Fenerbahçe ve kendisinin arkasında,o kişiler bağıracak Fener diye,o sürekli düşündüğü,bir dediğini iki etmediği müşterileri değil!!!
Ege Uysaler
27-08-2008, 20:42
fenerbahce.org un girişinde "ıslık ve ugultuya hazırmısınız" seklinde bişey yapıyor yönetimin destekten anladığı bu ve de para ödemek
Doğan Bahçenli
28-08-2008, 16:51
Büyükşehir Belediye maçının bileti 44 ytl.Yok yanlış görmediniz bi daha bakmayın 44 ytl !
Hakan Ateşler
28-08-2008, 17:00
ayıp bu da ama artık.
Can Vodina
28-08-2008, 17:10
bunun tek bir anlamı var : orta-alt gelir seviyesine mensup bir bireyseniz, fenerbahçe stadında maç izleyemezsiniz.
anlayamadığım bir şey var, yönetim diyor ki aileler maça gelsin. herkes medenice(!) takımını desteklesin.
bu bilet fiyatlarından sonra bu cümleyi şöyle anlıyorum, yüksek paralar ödeyerek maç izleyen insanlar tribünde rahatsızlık hissetmektedir,tribün ortamı değişmelidir. orta-yüksek gelir grubuna sahip herkes ailesiyle maça gelsin.
diğerleri takılsın, tv falan, hem ne de güzel trt de yayınlıyor maçları.
girilen yol çok ama çok yanlış.
Cem Demirtaş
28-08-2008, 17:23
aile mi??
hadi istanbulda oturan 4 kişilik bir aile gitsin telsimde maç izlesin sadece bilet 176 ytl eder..oha!!
Can Vodina
28-08-2008, 17:32
aile mi??
hadi istanbulda oturan 4 kişilik bir aile gitsin telsimde maç izlesin sadece bilet 176 ytl eder..oha!!
yemek + yol masraflarını da hesaplarsan daha da işin içinden çıkılmaz olunuyor.
bu ülkede bütün ekonomik olumsuzluklara rağmen fenerbahçe'nin bir maçına gelebilmek, çocuğunu mutlu edebilmek için para biriktiren insanlar var.
ve koskoca yönetimin bu insanların katlandıkları bunlarca fedakarlığa rağmen yaptığı bomba transfer josico oluyorsa, sorgulanması gereken bazı şeyler vardır.
canım paraları yetmiyorsa uzaktan izlesinler fenerbahçe'yi , kulüp anca böyle büyüyebilir gibi yaklaşımlar sonumuzu hazırlamaktan başka bir anlam ifade etmez.
Muhammet Budak
28-08-2008, 17:37
Hep gün olur devran döner diyoruz ama her yıl daha kötüye gidiyor.Tribün atmosferini bitirip o ruhu asla anlayamayacak olanların oranını stadda gittikçe artırıyorlar.Bu işin sonu çok kötü maalesef...
Can Demir
28-08-2008, 18:07
Cebimden geçen senenin 2 katı parayı da alıyorsun gidip josicoya yatırıyorsun sonrada bana otur maçını izle diyorsun.Rahat rahat oturamıyoruz içimiz rahat etmiyor!
Yakında damsız da almazsınız demiştim ya siz girişte insanların ayakkabılarına saatlerine de bakarsınız marka mı diye ileride.
Saracoglu night club,patrona karşı gelirsen bodyguardlar yuvarlarlar seni.
Saygın Özkan
28-08-2008, 19:12
Maça gelmeyin diyolar artık, zaten transfer de yapmadık bu sene bizden bişey beklemeyin diyolar sanki !
Hakan Ateşler
28-08-2008, 21:24
dün stada girerken tam yanımda ali koç vardı, telsim tribünü girişinde 44 ytl oldugunu bilsem en azından tepki gösterirdim. ne cvp verirdi acaba??
Okan Uzunkaya
28-08-2008, 22:54
"Tek kimlik Fenerbahçeliliktir" pankartlarıyla ilgili Bağış Erten güzel yazmış bugün;
Dört bir yanda ‘Tek Kimlik Fenerbahçe’ pankartı var. Çin’in olimpiyada yapıştırdığı ‘Tek Dünya Tek Rüya’ sloganını hatırlatıyor.
Oysa homojen bir kimlik değildir ki Fenerbahçelilik. Beton değil çatı, mermer değil mozaiktir. Fenerbahçe aşkı dediğiniz şey çoğuldur çoğul. Bu ‘tek’lik özlemi daha çok iki savaş arası faşizmlerinin sloganını, ya da neo-Çin ceberutluğunu çağrıştırıyor. Ama uzak dursunlar. Özgürlükçü, çoğulcu, demokratik bir cumhuriyet olsun.
dün stada girerken tam yanımda ali koç vardı, telsim tribünü girişinde 44 ytl oldugunu bilsem en azından tepki gösterirdim. ne cvp verirdi acaba??
Biz bizzat başkana sorduk. Kendince mantıklı açıklaması var tabi. Ama bakış açıları çok farklı olduğu müddetçe anlamamız mümkün değil.
Can Vodina
28-08-2008, 23:53
[quote=Okan Uzunkaya;799836
Biz bizzat başkana sorduk. Kendince mantıklı açıklaması var tabi. Ama bakış açıları çok farklı olduğu müddetçe anlamamız mümkün değil.[/quote]
ne tür bir yanıt aldınız acaba ? başkanın bu konudaki cevabını gerçekten merak ediyorum. gerçi tahmin etmiyor da değilim ama:rolleyes:
Burak Durmaz
29-08-2008, 01:43
Saracoglu night club,patrona karşı gelirsen bodyguardlar yuvarlarlar seni.
eee nolcak şimdi hem para ver hem de içki içeme!! :D
İşin şakası bi yana 44 lira verip de bu maça girilir mi??Bunun daha CL maçları var...Tek başıma bu parayı zor veririm kaldı ki bi de ailemle gelicem.
4 kişilik bi aile için 1 maçta 176 ytl sadece bilet...Yeme içme dahil 210 ytl falan...4 maça gidildiğini düşünsek 840 lira...üzerine 27 lira daha koyar 1 yıllık spor paketi alırım ben bee...
:kizgin::kizgin::kizgin:
BENİ BU HALE DÜŞÜRENLER UTANSIN!!!
NASILSA SEYİRCİ İSTİYORLAR TARAFTAR İSTEMİYOLAR Kİ!!!
Okan Uzunkaya
29-08-2008, 03:08
ne tür bir yanıt aldınız acaba ? başkanın bu konudaki cevabını gerçekten merak ediyorum. gerçi tahmin etmiyor da değilim ama:rolleyes:
Kombineleri özendirmek için böyle olduğunu söyledi haliyle. 45 bin kombine hedefine ulaşınca fiyatların normal seviyesine ineceğini belirtti. İnanıp inanmamak size kalmış!
Kombinelerin de olması gerekenden pahalı olduğunu söyleyince, buna rağmen yine de satıldığını söyledi. İşte bakış açısı farklılığı da tam bu noktada başlıyor. Belki ekonomik olarak arz-talep penceresinden bakıldığında doğru gözükebilir fakat sosyal açıdan yarattığı sonuçlar dikkate alındığında bizim gibi düşünenler içine sindiremeyebilir. Tabi bu noktadan sonra da tartışacak pek bir şey kalmaz. Uzlaşılabilecek bir durum yok malesef. Onlar öyle düşünür, biz böyle. Güç onlarda olduğu için de bize uzaktan seyreylemek düşer olan biteni...
Hasan Rençber
29-08-2008, 06:15
Kombineleri özendirmek için böyle olduğunu söyledi haliyle. 45 bin kombine hedefine ulaşınca fiyatların normal seviyesine ineceğini belirtti. İnanıp inanmamak size kalmış!
45 bin kişi kombine alınca stadda 6-7 bin kişilik yer kalacak. bence, o 6-7 bin kişilik boşluğuda istediği fiyattan doldurabilir.
Erdal Futtu
29-08-2008, 13:46
45bin kombine sattıktan sonra bilet fiyatlarını düşürürse bi dahaki sene nasıl kombine satıcak?
Uğur Kaba
29-08-2008, 14:47
45bin kombine sattıktan sonra bilet fiyatlarını düşürürse bi dahaki sene nasıl kombine satıcak?
hafıza-i beşer nisyan ile malüldür erdalcım bu millet neleri unuttu onu da unutur seneye yine gider paşa paşa alırız kombineleri
Onur Bilgin
02-09-2008, 12:51
http://www.sporx.com/detail.php?Type=24&yazar=35&go=5978
OSMANLI VE FENERBAHÇE
02.09.2008
Bir belgesel adı gibi değil mi?
Hafiften hafiften Osmanlı'ya dönüş var bugünlerde.
Türkiye'nin an için en geniş camiasında, F.Bahçe'de.
Bu her zaman vardı belki de, fakat bugünler gerçekten tehlikeli.
Biliyorum benim bunu söylemem de tehlikeli (!)
Yürek ister!
Kızacaksınız da çok.
Medya içinde güçlerin nasıl dengelendiğini az çok tahmin edersiniz.
İki süslü kelime söylersiniz biri hakkında, ertesi gün ofisinde yer alırsınız.
Hiçbir zaman bu ve bu tip şeylerle işim olmayacak.
Gürcan Bilgiç ve Altan Tanrıkulu Fenerbahçe'yi eleştirdiler.
Fenerbahçe ise resmi sitesini kullanarak cevapladı! (Tıklayın (http://www.fenerbahce.org/fb2008/detay.asp?ContentID=12919))
Ne cevap ama.
Bedava komedi filmi!
Olayda taraf olma gibi saçma bir amacım yok.
F.Bahçe'yi belki de son aylarda en ‘tat‘ verecek bir şekilde yazmaya çalışanlardanım.
Zaten koca ülke sıkıntılı, zehir gibi yazmanın anlamı yok diye düşünerek.
Aldığım tepkiler, destekler de bunu kanıtlar gibi.
Aziz Yıldırım'ın ‘yaptıklarının‘ en büyük fanatiğiyim de.
Fakat gelinen nokta her yüz kişiden 99'unu çıldırtacak konumda.
Taraftarı günlerdir merakta bekleten kulüp kalkıyor köşe yazarlarına cevap veriyor.
işte verilen cevaptan bir ifade, "Dünyanın hiçbir kulübünde.."
Bana bir kulüp gösterin köşe yazarlarına kendi resmi internet sitesinden cevap veren!
Avrupa kulübü olsun, yok yok dünya mümkünse(!)
Bir kulübün çizgilerini korumak o yönetimin, taraftarın sorumluluğundadır.
Bunun zaten herkes farkında.
Bu takım dizginlenemeyen senaryoların da kurbanı edilmek istendi.
Dur diyen yine medyaydı, birileri fark etmese de!
Fakat korumak gerçekten bu mudur?
Dünden beri önümde kağıtlar, kulüpten yapılan açıklamaları gözden geçiriyorum.
Resmi site ile yansıtılan Fenerbahçe tutumunu düşünüyorum;
Sonuç: Skandal.
YALANLAMAMIŞ MIYDINIZ?
Verilen cevapta Xabi Alonso'nun Türkiye'ye gelmek istemediği belirtilmiş.
"Xavi Alonso'nun Türkiye'ye gelmek istememesi sebebi ile transferi yapılamamıştır"
Günler önce Alonso ile ilgilenmiyoruz diyen kimdi?
Hani yine o meşhur resmi siteden.
Hayır “Xavi Alonso” diye biri de yok, bahsettikleri “Xabi”, o da ayrı bir durum.
Cevap verirken rezil olmak, kendi kendini rezil etmek böyle bir şey olsa gerek.
Ya da bir kulübün çizgisini korumak,
Kezman'ın özel hayatını afişe etmek midir?
"Mateja Kezman acaba neden kendi disiplinsizliklerinden, kendisine verilen evi dahi ailesi için kullanmadığından ve son derece düzensiz bir özel hayat yaşadığından bahsetmemektedir?"
Pazartesi günü yapılan açıklamalardan destan çıkar da,
Kurcalamak insanı hayattan soğutacak.
Bir kulüp mü, bir kişi mi bunun ayrımını yapmak gerek.
Kurumsallaşma diyoruz ama tek ağızdan verilen cevaplar.
Hele hele satır satır yapılması.
Yok mu başka işiniz?
Bu kadar samimiyete gerek yok.
FENERBAHÇE sizin adınız.
KİMSE BU TAKIMI ELEŞTİRMEYECEK Mİ?
Peki o zaman kimse Fenerbahçe'yi eleştirmeyecek!
Bunu Fenerbahçe yönetimi kadar taraftarına da soruyorum.
Tamam siz sarı ve lacivertsiniz, bu takıma tutkulusunuz.
Takımınız hakkında hep olumlu şeyler duymak istiyorsunuz.
Fakat durun ve düşünün, bu takım hakkında kimsenin “kötü” şeyler yazma hakkı yok mu?
Aziz Yıldırım'a göre;
Herkes Fenerbahçe ile yatıp kalkarken "Padişahım çok yaşa" diyecek.
Kral Çıplak denildiğinde yakında kelle istenecek.
Aziz Yıldırım'a kimse "Hani" diyemeyecek, demeyecek.
Birileri seslerini yükseltmeye çalıştığında ‘tokat’ yiyecek.
Taraftar bile bu takımın "kadrosunu" tartışıyor.
Onlar da mı sussun?
Bakın bu çok önemli.
Fenerbahçe'yi “kötü” yazmaya yakında kimsenin cesareti kalmayacak.
Kulüp kendini korurken işlediği “suçun” farkında değil.
Düşünce özgürlüğüne kadar gider bu olay.
Tabii bu söylediklerime,
Saçma sapan gazetelerin, saçma sapan küpürleri dahil değil.
Onları çok iyi biliyorsunuz, hayali yazılar, kahramanlar, rakamlar.
BU HIRS
Aziz Yıldırım yine savaşmaya başladı.
Efsane bir başkan olabilirsiniz, ama hatalarınız da.
O hatalar sizin efsane kelimenizi sizden çalmaz, eğer “hırs” yapmazsanız.
Fenerbahçe'nin Avrupa'da geldiği nokta bu savaş ile kazanılmadı.
Geçen yıl herkes tek elden çıktı, tek yürekten.
Herkes öne adımını attı, sinerji yaratıldı.
Sezon başında bir takım tartışılmayacak da ne tartışılacak?
Her şeyin süt liman olmasını istiyorsunuz ama, ‘herkesin reisi benim’ diyorsunuz.
Böyle mi olacak?
Geçen sezon, ya da önceki sezonlarda bu koruyuş biçimi daha asildi.
Daha zamanlaması doğru, yapılması gerekilen yerlereydi.
Dost acı söyler, bu sezonkinin altyapısında sadece ama sadece bu var;
Korku.
ONLAR GİDER MERSİN'E, BİZ GİDERİZ TERSİNE
Futbolumuz neden burada diye tartışıyoruz ya aslında.
Ya da transfer politikaları, transfer yanlışları.
Devam eden ve vazgeçilmeyen alışkanlıklar.
Transferin son anları gelmiş.
Liverpool ‘yedek‘ takımına 18'lik Macarları, Brezilyalı yetenekleri monte ediyor.
Juventus yine ‘yedek‘ takımına Barça'dan genç yıldız getiriyor.
Bizim uğraştığımız şeylere bakın.
Ülkenin çok şey beklediği bir kulübün,
Uğraştığı şeylere bakın!
Yılların dizisi Bizimkiler'in Abbas Efendisi'nden geliyor;
Bütün bu olayları kişi bazında değil, olay bazında özetliyor;
“Cıvık müdürüm affedersiniz!”
Mustafa Arıcı
02-09-2008, 18:11
Bu Devİrde Kİmse Sultan DeĞİl HÜkÜmdar DeĞİl Bezİrgan DeĞİl Bu Kadar GÜvenme HİÇ Kendİne Kİmse Şah DeĞİl PadİŞah DeĞİl !!!
Serdar Sabah
03-09-2008, 01:30
Yapılanların tümü pek tabi akla mantığa sığan şeyler değil,özellikle bilet fiyatları.....
Yönetimin UniFeb'i GFB ye oranla daha çok desteklediğini biliyorum ancak öğrenci ve 45ytl lik bilet....pekte tutarlı değil doğrusu.
Ancak tribünlerde birtakım revizyonlar olması şart,diğer türlü ne inönüden ne de sami yen den bi farkımız kalmaz.
Misal toplu küfürler kesildi....
Kavgalar azaldı....
Gruplaşmalar azaldı.....
Neyse umarım herşey daha güzel olur da sıkınıtı yaşamayız.
Emincan Kahveci
07-09-2008, 17:58
E Tribünü ablukada
Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadımızda bin kişilik tribünde 200 koruma görevlisinin görev yapıp, asayişi sağlayacağı belirtildi. Bu özel tribüne dışarıdan kimsenin sızmaması, burada kombinesi olan seyircilerimizn huzur içinde maç seyretmesi için özel eğitimli güvenlik görevlilerinin maçlarda nöbet tutacağı ifade edildi. Yeni görev yapan elemanların, stadın emniyetini sağlayan şirketten ayrı olduğu vurgulandı.Kaynak: Milliyet
Kenan Ergün
08-09-2008, 02:52
oldu olacak k9 falan da getirsinler :)
Mert Çubukçu
08-09-2008, 03:09
elektrikli tel gericeklermiş oraya
Hakan Ateşler
08-09-2008, 11:22
bordo bereliler olsun. bak kimse kalkabiliyor mu:) çıt çıkmaz walla
Cem Demirtaş
09-09-2008, 20:30
işte GS nin normal lig maçı bilet fiyatı üstelik taraftar kart gibi bir uygulama olmaksızın 5 bilet alabiliyor isteyen tabi bu karaborasanın önünü açıyor ama olsun...
Eski Açık: 30,00 YTL
Kapalı Alt Grup1: 200,00 YTL
Kapalı Alt Grup2: 150,00 YTL
Numaralı Grup1: 200,00 YTL
Numaralı Grup2: 150,00 YTL
Yeni Açık Alt: 30,00 YTL
Yeni Açık Üst: 30,00 YTL
Selin Üşenmez
09-09-2008, 20:40
ben öyle maçı izlemeye gitmem ya otururarak maç mı olur :S
Çağdaş Çamlıoğlu
03-10-2008, 14:04
eet çok enteresan gelişmeler olucak yakında kesinn...gfb nin açıklamalarıı çok ağır ve dediklerine görede hepsii gerçekk...
Cansu Bilen
03-10-2008, 14:16
ölmüşüz arkamızdan aglayanımız yok :'(
Can.Göğüş
03-10-2008, 16:09
Suç Bizde aslında anlaşıp konuşup 3-5 maç gitmiyeceğiz protesto amaçlı bakalım neler oluyor.Taraftarız biz ya parayı veren ben ayakta seyretmekte isteyen ben.futbol kültürümüzde kale arkası genelde ayakta seyretmek isteyenlerin yeridir adam oturarak izlemek istiyorsa gitsin maraton alt veya fenerium alttan alsın.Olurmu böyle birşey.Hem bilmem kaç para vereceksin hemde oturarak maç izliyeceksin.evde syretsen çok daha iyi çayın var koltuğun var uzat ayağını sıcak ortam ne yaparsan yap ama maça gelene özelliklede kale arkasına dokunma.
Fulya Karakoç
03-10-2008, 17:27
ölmüşüz arkamızdan aglayanımız yok :'(
haklısın valla :(
resmen !oturun maçınızı izleyin! ne bu yaa :rolleyes:
Göktuğ Güllüce
03-10-2008, 19:02
Dinamo Kiev maçında dikkatinizi çektimi bilmem... Maraton tribünün üst kısmında,tribünlerinde üstünde ışıklandırmanın olduğu yerlerde güvenlikler geziyordu... Bi an bağıran taraftarları oradan sniperle vuracaklar filan zannettim :D Maç boyunca resmi kişilerin kamera ve fotoğraf makineleri ile çekim yapmalarıda (tribünleri) yine ilginç bir detaydı... Ben yakında her taraftara özel güvenlik verileceğini veya koltuklara oturdunmu bir daha kalkma diye bombalı tuzaklar filan kurulacağını düşünüyorum :):)
İsmail Özcan
03-10-2008, 19:07
bi de şu paralı kanallar insanı futboldan soğutuyorlar
Fulya Karakoç
03-10-2008, 19:15
Dinamo Kiev maçında dikkatinizi çektimi bilmem... Maraton tribünün üst kısmında,tribünlerinde üstünde ışıklandırmanın olduğu yerlerde güvenlikler geziyordu... Bi an bağıran taraftarları oradan sniperle vuracaklar filan zannettim :D Maç boyunca resmi kişilerin kamera ve fotoğraf makineleri ile çekim yapmalarıda (tribünleri) yine ilginç bir detaydı... Ben yakında her taraftara özel güvenlik verileceğini veya koltuklara oturdunmu bir daha kalkma diye bombalı tuzaklar filan kurulacağını düşünüyorum :):)
güzel bir gözlem yapmıssın Göktuğ :):) taraftarı spinerla vurma olayı korkutucu :D aman yerimizden kalkmayalım izlerken.. ben tvde seyrederken bile yerimde kalakalıyorum oraya bakarken :rolleyes:
Erdem Özdamar
03-10-2008, 19:16
koltuklara bağlayacaklar yakında...
Burak Türker
28-10-2008, 19:28
ben smokin zorunluluğu getirilmesinden korkuyorum :D.. Biz öğrenciler olarak zaten malum bilet fiyatları yüzünden maça gidemiyoruz... Oturarak maç mı izlenir ya kaldı ki tv başında bile hop oturup hop kalkıyoruz..
Murat Doğan
28-10-2008, 19:47
herkesin oturacağı yere raptiye koyalım.....
Süleyman Sovukluk
29-10-2008, 15:44
arkadaslar harbı super seyler yazmısınız ellerınıze saglık arsenal macında kı duygularıma tercuman oluyorsunuz
Ozan Özkan
29-10-2008, 20:17
Güvenlik Kurulu Kararları
- 9.maddede; kendi bilet numarası üzerinde yazan yere oturmayanların emniyet güçlerince stadyum dışarısına çıkarılacağına dikkat çekiliyor.
Evimizde Chelsea ile oynadığımız ve 2-1 kazandığımız Şampiyonlar Ligi müsabakasına gitmiştim. Telsim tribünde izledim.
Elimdeki bileti kulübümüzden tanıdık vasıtası ile BEDELSİZ olarak aldım. Biletin üstünde 0 YTL yazmakta ve bilette her hangi bir blok, koltuk ya da kapı numarası BULUNMAMAKTAYDI..
Maça girdim, boş bulduğum koltuğa oturdum. Çünkü bilette ne numara vardı ne blok. Sahibi geldi kaldırdı. 6 defa oturduğum yerden kaldırıldım...
İki defa görevli arkadaşlara sordum. Benim koltuğum nerede? dedim. Biri bilemedi, diğeri de "Bunlar kulübün biletleri, numarası yok bunların. Ya boş bulduğun koltuğa otur ya da ayakta izle. Ama boş bulacağını sanmıyorum bunlardan 2 bin adet basıldı herkes bu biletlerle gelip koltuk soruyor sabahtan beri..." dedi.
Dediği gibi de oldu, yer bulamadım. Bütün maçı merdivende ayakta seyrettim ki, biri merdivenden inerken herkesin birbirinin üstüne düştüğü bir ortamdı bu... İnsanlarn arasında tost olarak maç izledim..
Şimdi bunu neden yazdım?
Bu kararlar alınıyor iyi hoş. Peki yönetim, sen bu kararları herkese uyguluyor musun?
vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.