Orijinalini görmek için tıklayınız : Tribünler Taraftarlarıyla Güzel
1907 ÜNİFEB
15-08-2008, 23:30
Üç sezon önce tribünlerdeki gidişattan rahatsız olduğumuz için mabedimizde açtığımız pankartta bu sözler yazılıydı. Bu sözler, sadece bir tribün grubu olmayan 1907 ÜNİFEB’in tribün konusundaki değişmeyen duruşunun özetidir. Biz, üniversiteli gençler, Fenerbahçe’nin aydınlık geleceği olma amacıyla çıktığımız bu yolda en başından beri bu duruşumuzun arkasındayız. Ancak, son yıllarda kulübümüzün Avrupa’da en büyük olma yolunda attığı adımları desteklerken, bunun sonucunda eriyen taraftarlık ruhu ve ayrıca iç yüzüne tam olarak hakim olamadığımız bazı tribün olayları karşısında kaygılanmaktayız.
Üzüntümüz odur ki; yitip gitmekte olan, bir zamanların efsanesi Fenerbahçe tribünlerinden başka bir şey değildir.
Bizler, aynı renklere aşık insanların, konumu ve sıfatı ne olursa olsun Fenerbahçe etrafında tek bir yumruk olacağı günlerin hayaliyle yaşıyor ve bunu arzuluyoruz. Hayallerimizi gerçeklere dönüştüreceğimiz güne kadar, aynı dik duruşu sergileyeceğimizi ve bu anlamda üzerimize düşenleri eksiksiz yerine getirme gayretinde olacağımızı da kamuoyunun bilmesini istiyoruz.
101 yıllık Fenerbahçemiz’in tribünleri, bizlere dedelerimizden, babalarımızdan mirastır. Futbolun endüstriyelleşmesi ile birlikte kaybetmeye başladığımız tribün ruhunu yaşatmak adına elimizden gelen her şeyi yapmakta olduğumuzu ve bundan sonra da yapmaya devam edeceğimizi camiamıza bir kez daha duyuruyoruz.
Bütün bunların yanında, tribünlerimizde sadece maddi katkı yaparak yer alan seyircilerimize de saygı duyuyoruz. Ancak bizim onlara duyduğumuz saygı kadar, onların ve camiamızın da tribün ruhunu yaşatmaya çalışan bizlere saygı göstermesini bekliyoruz.
Çünkü biliyoruz ki tribünler, onu yaşatan taraftarlarıyla güzel.
1907 ÜNİFEB Fenerbahçe Derneği
Furkan Yılmaz
15-08-2008, 23:53
tribünler onu yaşatan TARAFTARLARIYLA güzel gerçekten, bide bunu engellemeye çalışmasalar :(
Emre Tanrıseven
16-08-2008, 00:05
Yerinde bir açıklama olmuş. Tribünlerin bütünleşmesi açısından gayet güzel oldu bu açıklamalar.
Murat Kalkan
16-08-2008, 00:18
Beklenen açıklama...
Özer Çetinkaya
16-08-2008, 00:40
Samimi olmak gerekirse " suya sabuna dokunmadan yapılmış bir açıklama ". Ben şahsım adına bir tribün grubundan CK gibi , KFY gibi daha cesur açıklamalar beklerdim. Ama mevcut durumdan kendileri kadar rahatsız olunmadığı söylenirse o noktada söyleyecek bir şeyim olmaz.
Bu arada,
Ne güzel demiş cefakarlar ;
Bu rüzgar hep aynı yöne esmeyecektir. Değerlerimizi kaybetmemize neden olan çeşitli tribün sorunlarına duyarsız kalanlar‚ er geç bu rüzgardan nasibini alacaktır.
Emre Esen
16-08-2008, 00:44
Samimi olmak gerekirse " suya sabuna dokunmadan yapılmış bir açıklama ". Ben şahsım adına bir tribün grubundan CK gibi , KFY gibi daha cesur açıklamalar beklerdim. Ama mevcut durumdan kendileri kadar rahatsız olunmadığı söylenirse o noktada söyleyecek bir şeyim olmaz.
Bu arada,
Bu rüzgar hep aynı yöne esmeyecektir. Değerlerimizi kaybetmemize neden olan çeşitli tribün sorunlarına duyarsız kalanlar‚ er geç bu rüzgardan nasibini alacaktır.
çok haklısın bu bildiri yerine mevcut durumdan rahatsız değiliz diye bir bildiri yayınlansa daha iyi olurmuş..
Cemre Aşkar
16-08-2008, 00:49
ÜNİFEB'in duruşuyla bağdaşan bir açıklama.Cesaretle, rüzgarla ilgisi yok bu açıklamanın.Bağırmak haklı olunduğunu göstermediği gibi haklı çıkmanın da garantisini vermez.Kısık sesle yapılan bu açıklama yüksek sesle yapılanlardan daha fazla ilgi uyandırabilir.Kavga sadece kaybettirir; bu tür açıklamalar ise çözüm için adım attırır, kazandırır.Şahsi görüşümdür, ÜNİFEB ile alakası yoktur.
Erhan Öztürk
16-08-2008, 00:57
ben unifebden daha sert bir açıklama beklerdim valla bilmiyorum kfy ve group ck kadar sert bir açıklama beklerdim
Erhan Öztürk
16-08-2008, 01:07
Bizim İçin "AZİZ" Olan Tek Şey Fenerbahçedir
Erhan Öztürk
16-08-2008, 01:08
(G)enç(F)enerlileri(B)itiremezsiniz
(A)sla(Y)ılmayacağız
Özer Çetinkaya
16-08-2008, 01:09
ÜNİFEB'in duruşuyla bağdaşan bir açıklama.Cesaretle, rüzgarla ilgisi yok bu açıklamanın.Bağırmak haklı olunduğunu göstermediği gibi haklı çıkmanın da garantisini vermez.Kısık sesle yapılan bu açıklama yüksek sesle yapılanlardan daha fazla ilgi uyandırabilir.Kavga sadece kaybettirir; bu tür açıklamalar ise çözüm için adım attırır, kazandırır.Şahsi görüşümdür, ÜNİFEB ile alakası yoktur.
Lafı dolandırmayalım ve şuna mevcut durumda yönetim ile ilişkiler hiç bir grup da olmadığı kadar üst düzeyde ve sert bir açıklamayla bu durum bozulmak istenmiyor diyelim. Zira bu açıklama gerçekten samimi ve çözüm adımı attırma düşüncesi içinde yapılsaydı , son olayların bir numaralı mağduru GFB'nin adı bir kez olsun geçerdi.
Saygılarımla,
Erhan Öztürk
16-08-2008, 01:17
gücün abimizi bizden bizi FENERİMİZDEN [A]yırmaya[Y]etmez...
Emre Esen
16-08-2008, 01:18
Açıklama yapılırken Grubun menfaatleri değil Fenerbahçe'nin menfaatleri ön planda tutulmalı.
Halil Kapan
16-08-2008, 01:26
ArkadaşLar şuanki tribün durumunun böyLe forum ortamında yazıLan bu tip yazıLarLa düzeLemeyeceği aşikar..SeneLerdir yazıyoruz ne değişti,hiçbirşey..Bu tip yazıLar zaten gergin oLan durumu,insanLarı iyice germekte,iyice kutupLaştırmakta..
Bu biLdiriLer grupLarın tarafını açıkça beLirtmiştir,grupLar oLması gerektiği gibi "tribünün" yanındadır..ki önemLi oLan da budur..
Onur Aloğlu
16-08-2008, 01:33
Lafı dolandırmayalım ve şuna mevcut durumda yönetim ile ilişkiler hiç bir grup da olmadığı kadar üst düzeyde ve sert bir açıklamayla bu durum bozulmak istenmiyor diyelim. Zira bu açıklama gerçekten samimi ve çözüm adımı attırma düşüncesi içinde yapılsaydı , son olayların bir numaralı mağduru GFB'nin adı bir kez olsun geçerdi.
Saygılarımla,
Burada önemli olan GFB, KFY, CK veya 1907 ÜNİFEB değil. Bugün GFB' nin başına gelenler, yarın başkalarının da başına gelebilir. O yüzden olaylara daha tepeden bakmakta; tribün odaklı düşünmekte fayda var.
1907 ÜNİFEB, geçtiğimiz 5 sene içerisinde bu konulardaki duruşundan zerre kadar taviz vermedi, dün neyse bugün de aynısını söyledi. Bunu yaparken olaylara tepeden bakmaya, çözümü etkin kılmak adına özen gösterdi.
1907 ÜNİFEB tribün sorunlarında gösterdiği hassasiyetten ve bu konunun çözümü için verdiği çabadan, duruşundan asla taviz vermeyecektir.
Bazı arkadaşlarımız bunu suya sabuna dokunmamak olarak görse de...
Yiğit Yaman
16-08-2008, 01:34
Saygılarımla,
ben de katılıyorum daha sert bir açıklama yapılabilirdi.en azından Genç Fenerbahçeliler grubuna destek olunduğu açıkça belirtilebilirdi.endüstriyel futbolun yeni tribünlerinde gün olur unifeb i de gormek istemezse aziz baskan o zaman da bu kadar pasif bir acıklama mı yapılacak acaba???
Can Demir
16-08-2008, 01:37
Anlatılmak istenen anlatılmıştır neticesinde neden daha sert olması isteniyor anlamış değilim ve;
Beklenilen bildiri de çok geçmeden geldi.Bazı arkadaşlarımızı tatmin etmese de gayet güzel ve açık bir bildiri olmuş. Biz bir derneğiz ve bunu da göz önüne alarak yapılması gerekeni gerektiği gibi yerine getirdiğimize inanıyorum.
1907Ünifeb kendisinden bekleneni ,kendisine yakışanı yapmıştır.Teşekkürler...
Kerem Işıldak
16-08-2008, 01:37
Saygılarımla,Öncelikle düşüncelerine saygı duyduğumu bilmeni isterim. Dışardan baktığında kişisel olarak bir takım yargılarda bulunabiliyorsun. İçerde olan birisi olarak bu yargıların sonucunda yargısız infaz yaptığını düşünmekteyim. İşte bu yüzden biz de böyle suçlamaların,mağdurların herkes tarafından farklı taraflar olduğu söylenen bir ortamda yargısız infazda bulunmamak için rahatsız olduğumuz noktalara değinmek istedik. 1907 ÜNİFEB yazıda olduğu ve belirtildiği gibi geçmişte de tepki göstermek istediği yerde göstermiştir.
Cem Demirtaş
16-08-2008, 01:38
Bence olması gereken gibi bir açıklama...olayları bir yere yoğunlaştırıp her bildiride gfb nin adının geçirilmesini de doğru bulmuyorum..eğer önemseyip bu bildiriler okunuyorsa yönetim tarafından emin olun salak değiller anlıyorlardır hangi lafın nereye gittğini..
Hilmi Akay
16-08-2008, 01:49
Bence çok güzel ve yerinde bir açıklama olmuş.İnşallah artık Aziz yıldırım kendini biraz olsun firenler.
Celal Tunalıoğlu
16-08-2008, 01:49
Saygılarımla,
1907 UNIFEB'in insanlara samimiyetini ispat etmesi için süslü ve giderli cümlelere ihtiyaç yok.
Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz denirmiş,gercekten maçlara gidip gelen bir GFB üyesi isen hatırlaman lazım bazı şeyleri.Malum grup tribünü alma mücadelesi verirken GFB'nin en zor döneminde yanında hep UNIFEB olmustur,gerek salonlarda,gerek deplasmanda gerekse Kadıköyde GFB ile birlikte hareket edilmistir.Tehdit altında olan tribün oldugu anda da 1907 UNIFEB her zaman gerektigi yerde gereken tepkiyi koydu.Yeri geldi kombinesini bıraktı Migrosa geçti,yeri geldi Manisa deplasmanından ertesi gün seref tribünün karsısında ''deplasmanda yalnızız'' pankartı açtı.Taraftarlar birliginin aldıgı her karara harfiyen uydu,yeri geldi taraftarlar birliginin ortak karar alamadıgı konularda bireysel hareket etti.
Rüzgar baska tarafa eserken bile bu birlikte kimse duyarsız ve tepkisiz kalmadı,ki hepimiz bu tribün icin ugras veriyorsak bu esen rüzgar herkesi vuruyor kimini az kimini çok.Geçmişte ve bugün rüzgarı arkasına alıp tribündeki arkadaslarına,kardeslerine sırt cevirenler olmustur farklı olusumlarda ama 1907 UNIFEB hic bir zaman onlardan biri olmadı,olmaz.
Anlatabilmişimdir umarım.
Özer Çetinkaya
16-08-2008, 01:54
Burada önemli olan GFB, KFY, CK veya 1907 ÜNİFEB değil. Bugün GFB' nin başına gelenler, yarın başkalarının da başına gelebilir. O yüzden olaylara daha tepeden bakmakta; tribün odaklı düşünmekte fayda var.
1907 ÜNİFEB, geçtiğimiz 5 sene içerisinde bu konulardaki duruşundan zerre kadar taviz vermedi, dün neyse bugün de aynısını söyledi. Bunu yaparken olaylara tepeden bakmaya, çözümü etkin kılmak adına özen gösterdi.
1907 ÜNİFEB tribün sorunlarında gösterdiği hassasiyetten ve bu konunun çözümü için verdiği çabadan, duruşundan asla taviz vermeyecektir.
Bazı arkadaşlarımız bunu suya sabuna dokunmamak olarak görse de...
Zaten şahsen eksik bulduğum nokta ele alınan konu değil. Açıklamada da bu konu ele alınırken , tribünlerin kötü gidişatından bahsedilirken ; bu gidişatın mimarları hakkında en ufak bir şeyin söylenmemesi - söylenmek istenmemesi - çekinilmesi vs.
Öncelikle düşüncelerine saygı duyduğumu bilmeni isterim. Dışardan baktığında kişisel olarak bir takım yargılarda bulunabiliyorsun. İçerde olan birisi olarak bu yargıların sonucunda yargısız infaz yaptığını düşünmekteyim. İşte bu yüzden biz de böyle suçlamaların,mağdurların herkes tarafından farklı taraflar olduğu söylenen bir ortamda yargısız infazda bulunmamak için rahatsız olduğumuz noktalara değinmek istedik. 1907 ÜNİFEB yazıda olduğu ve belirtildiği gibi geçmişte de tepki göstermek istediği yerde göstermiştir.
Mühim olan herkesin ne taraf olduğu değil ; Unifeb'in bu konuda ne taraf olduğudur. Mağdurun kim olduğu noktasında hala tereddütler taşınıyorsa zaten , benim bu açıklamaların ötesini beklemem haksızlık olur.
Saygı , sevgi karşılıklı bu arada.
Bence olması gereken gibi bir açıklama...olayları bir yere yoğunlaştırıp her bildiride gfb nin adının geçirilmesini de doğru bulmuyorum..eğer önemseyip bu bildiriler okunuyorsa yönetim tarafından emin olun salak değiller anlıyorlardır hangi lafın nereye gittğini..
Burada verilmek istenen mesaj kadar , tribündeki insanlara hissettirilecek güven duygusu da önemlidir. Ben CK ve KFY'nin açıklamalarında bunu hissettim. Ve emin olun onlar da yönetimin salak olmadığını biliyorlar.
Onur Aloğlu
16-08-2008, 01:58
Zaten şahsen eksik bulduğum nokta ele alınan konu değil. Açıklamada da bu konu ele alınırken , tribünlerin kötü gidişatından bahsedilirken ; bu gidişatın mimarları hakkında en ufak bir şeyin söylenmemesi - söylenmek istenmemesi - çekinilmesi vs.
Bu biraz da sizin hangi duygu ve düşüncelerle okuduğunuza bağlı.
Celal kardeşim meseleyi olması gerektiği gibi yukarıda özetlemiş zaten. Bizim kendimizi ispatlamak gibi bir derdimiz olamaz. Çekincemiz olsaydı "O joplar 25 milyona" pankartını açmazdık.
Özer Çetinkaya
16-08-2008, 02:05
1907 UNIFEB'in insanlara samimiyetini ispat etmesi için süslü ve giderli cümlelere ihtiyaç yok.
Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz denirmiş,gercekten maçlara gidip gelen bir GFB üyesi isen hatırlaman lazım bazı şeyleri.Malum grup tribünü alma mücadelesi verirken GFB'nin en zor döneminde yanında hep UNIFEB olmustur,gerek salonlarda,gerek deplasmanda gerekse Kadıköyde GFB ile birlikte hareket edilmistir.Tehdit altında olan tribün oldugu anda da 1907 UNIFEB her zaman gerektigi yerde gereken tepkiyi koydu.Yeri geldi kombinesini bıraktı Migrosa geçti,yeri geldi Manisa deplasmanından ertesi gün seref tribünün karsısında ''deplasmanda yalnızız'' pankartı açtı.Taraftarlar birliginin aldıgı her karara harfiyen uydu,yeri geldi taraftarlar birliginin ortak karar alamadıgı konularda bireysel hareket etti.
Rüzgar baska tarafa eserken bile bu birlikte kimse duyarsız ve tepkisiz kalmadı,ki hepimiz bu tribün icin ugras veriyorsak bu esen rüzgar herkesi vuruyor kimini az kimini çok.Geçmişte ve bugün rüzgarı arkasına alıp tribündeki arkadaslarına,kardeslerine sırt cevirenler olmustur farklı olusumlarda ama 1907 UNIFEB hic bir zaman onlardan biri olmadı,olmaz.
Anlatabilmişimdir umarım.
UNİFEB'in GFB'nin yanında olduğunu biliyorum. Zaten ısrarla sert ( sert anlayışınız gider midir bilmiyorum. KFY ve CK'nın açıklamalarını ve üslüplu göndermeleri tekrar okumanızı tavsiye ederim. ) bir açıklama beklememdeki temel etken de bu. Açıkcası beni hiç tatmin etmedi bu açıklama , onu ifade etmeye çalıştım.
Öyle olunca da haliyle insan geçmişten bu yana GFB'nin yanında olan UNİFEB , neden özellikle GFB'nin yaşadıkları üzerine yapılan bu açıklama da bir kez dahi GFB ismine yer vermiyor diye düşünüyor. Yönetimle olan sıcak ilişki mi buna engel oluyor düşünceleri zihnini kemiriyor insanın.
Celal Tunalıoğlu
16-08-2008, 02:10
UNİFEB'in GFB'nin yanında olduğunu biliyorum. Zaten ısrarla sert ( sert anlayışınız gider midir bilmiyorum. KFY ve CK'nın açıklamalarını ve üslüplu göndermeleri tekrar okumanızı tavsiye ederim. ) bir açıklama beklememdeki temel etken de bu. Açıkcası beni hiç tatmin etmedi bu açıklama , onu ifade etmeye çalıştım.
Öyle olunca da haliyle insan geçmişten bu yana GFB'nin yanında olan UNİFEB , neden özellikle GFB'nin yaşadıkları üzerine yapılan bu açıklama da bir kez dahi GFB ismine yer vermiyor diye düşünüyor. Yönetimle olan sıcak ilişki mi buna engel oluyor düşünceleri zihnini kemiriyor insanın.
Yönetimle olan sıcak veya soguk iliskiler UNIFEB'ın durusuna yazdıgı yazıya etki etmez.UNIFEB yönetim kurulu karar verir ve yazar.Yukarıda saydıgım eylemler gerceklesirken de sartlar aynıydı bugünde.UNİFEB yönetimin etkisinde kalıyor demeye çalışıyorsanız bunu bildirideki uslup gibi soyut seyler üzerinden değil somut iddialarla destekleyin.Ne yapmıs misal UNIFEB,tribünde omuz omuza oldugu abilerine kardeslerine ne zaman sırt çevirmiş ?
Kerem Işıldak
16-08-2008, 02:11
Mühim olan herkesin ne taraf olduğu değil ; Unifeb'in bu konuda ne taraf olduğudur. Mağdurun kim olduğu noktasında hala tereddütler taşınıyorsa zaten , benim bu açıklamaların ötesini beklemem haksızlık olur.
Saygı , sevgi karşılıklı bu arada.
İşte olaylara bakış açısındaki farklılığı kendin göstermişsin zaten. Biz beklentilere göre hareket etsek ya da senin iddia ettiğin gibi "suya sabuna karışmama yolunu" izleseydik asıl o zaman suya sabuna dokunmamış olurduk. Rüzgar nereden eserse ona kapılmak mıdır acaba olaylara verilen tepkiler. Lütfen yazılardan kelimeleri cımbızlamak yerine genelde verilen mesajlara ve anlatılmak istenene dikkat et.
Servet Gürbüz
16-08-2008, 02:14
Bu arada,
özer sen daha genç bi delikanlısın we tecrüben olmadığı için sana herşey kolay gelebiliyo.az önce delikanlı dedim ya,ewet kanın deli akıyo,we herkesinden öyle olmasını istiyosun.önemli olan msg ın ne kadar gider yapması veya yönetimi yerden yere vurmak olması değil.arkadaşlarım sana ünifebin daha önce nasıl tepkiler verdiğini açıklamış sanırım,bunları tekrar tekrar yazmak istemiyorum.ama şunu unutmaki önemli olan tepkidir,ve yanlış bişeyleri gözlemlediğimizin farkına varmalarını istemektir.eminim sen çevreden baskı arttı diye ünifebde hadi göstermelik bir tepki bildirisi yayınlayayım diye bir bildiri yayınlamıştır diye düşünüyosundur,ama bende eminimki kimsenin çıtı çıkmasaydı bile ünifebin sesi yükselirdi.burda yazılanları ve ünifeb hakkındaki düşünceler ön yargısız olursa eminim sende bişeyleri daha sağlıklı anlayacaksındır.
Ali Yıldırım
16-08-2008, 02:15
Bu işi GFB , CK , KFY , 1907 ÜNİFEB boyutuna indirmeye gerek yok. Nihayetinde hepimizin soyadları FENERBAHÇE sadece isimlerimiz,misyonlarımız farklı.
Çok yerinde ve açıklayıcı bir bildiri olmuş. Tribünlerde son yaşananlar ancak bu kadar güzel ifade edilebilirdi.Yüreğinize sağlık arkadaşlar.
Bildiriden verilen mesaj yeterince çok açık.Lütfen buzağı altında koyun aramayın.Aradığınız burada yok.Celal'in de dediği gibi 1907 ÜNİFEB'in samimiyetini ispatlaması için süslü ve giderli cümlelere gerek yok.
Onur Aloğlu
16-08-2008, 02:15
Temel sorunu ortaya koyalım.
Sorun, tribünlerin bitme noktasına gelmesi değil midir? GFB' nin, KFY' nin, CK' nın tepkileri de tribünlerin bitme noktasına gelmesi değil midir?
Ayrıca, 1907 ÜNİFEB kişileri veya kendini tatmin etmek için açıklama yapmaz. Yanlış gittiği yerde söylenmesi gerekeni, söylemek için açıklama yapar.
Tıpkı diğer gruplarımızın olayların yanlış gittiğini düşündüğü yerlerde sözünü "tatmin etmek" amaçlı söylemediği ve söylemeyeceği gibi...
Özer Çetinkaya
16-08-2008, 02:20
Yönetimle olan sıcak veya soguk iliskiler UNIFEB'ın durusuna yazdıgı yazıya etki etmez.UNIFEB yönetim kurulu karar verir ve yazar.Yukarıda saydıgım eylemler gerceklesirken de sartlar aynıydı bugünde.UNİFEB yönetimin etkisinde kalıyor demeye çalışıyorsanız bunu bildirideki uslup gibi soyut seyler üzerinden değil somut iddialarla destekleyin.Ne yapmıs misal UNIFEB,tribünde omuz omuza oldugu abilerine kardeslerine ne zaman sırt çevirmiş ?
Tribündeki herhangi bir tavır , eylem hakkındaki iddiam olmuş mu ? Benim tüm söylediklerim bu açıklama üzerine. Ama ısrarla olayı bunun dışında bir boyuta taşıyorsunuz.
Yine söylüyorum açıklamayı okuyunca tribünde yaşananlar hakkında samimi bir tepki olmadığını düşündüm, biraz zoraki bir havada yapılmış gibi geldi. Bu nokta nasıl bir somut destek istiyorsunuz merak ediyorum.
Konuya kısır bir döngü havasına sokma niyetinde değilim.
UNİFEB en iyisini bilir..
Dediğiniz gibi Tribünler Taraftarlarıyla Güzel ;)
Emre Esen
16-08-2008, 02:26
Temel sorunu ortaya koyalım.
Sorun, tribünlerin bitme noktasına gelmesi değil midir? GFB' nin, KFY' nin, CK' nın tepkileri de tribünlerin bitme noktasına gelmesi değil midir?
Ayrıca, 1907 ÜNİFEB kişileri veya kendini tatmin etmek için açıklama yapmaz. Yanlış gittiği yerde söylenmesi gerekeni, söylemek için açıklama yapar.
Tıpkı diğer gruplarımızın olayların yanlış gittiğini düşündüğü yerlerde sözünü "tatmin etmek" amaçlı söylemediği ve söylemeyeceği gibi...
Bişeylerin yanlış gittiği ortada. Yapılan açıklamada bu yanlışı yapanların isimlerinin geçmemesi bildiriyi samimiyetsiz bir yapıya sokuyor sadece. Yönetimin desteğinin kesilmesinden korkulmuş olabilir. Yönetimi grubun karşısına almaktan korkulmuş olabilir ki bu durum UNIFEB menfaatlerinin FENERBAHÇE menfaatlerinin önüne geçtiğini gösterir.
Lütfen Grubun menfaatlerini değil FENERBAHÇE'nin menfaatlerini düşünün..
Onur Aloğlu
16-08-2008, 02:28
Yönetim desteği derken?
Özer Çetinkaya
16-08-2008, 02:30
Şunu da tekrar belirtmekte fayda var , Fenerbahçe tribünlerindeki taraftar gruplarının arasındaki bağlar sımsıkıdır, buralarda veyahut başka platformlarda yazılanlarla zedelenmez dahi.
Ancak bu birbirimiz hakkındaki düşüncelerimizi ifade etmeyeceğiz anlamına gelmez. O nedenle tekrar edeyim, UNİFEB'i kesinlik hedef almıyorum ( haddime değildir zaten. ) Ancak açıklamaları özellike yaşanan olaylar ve son verilen cezalar hakkında yetersiz bulduğumu düşünerek, bir taraftar olarak sitemimi ifade ediyorum sadece.
İlkay Tüzüngüç
16-08-2008, 02:33
Bütün taraftar gruplarından tepkiler geliyor.UNİFEB diğer taraftar gruplarına nazaran daha yumuşak bi bildiri yapmış. Bütün taraftar gruplarının yonetımlerının dusuncelerı farklıdır buna kimse karışamaz. Ben daha farklı bi açıklama bekliyodum
Yunus Genç
16-08-2008, 02:35
Bence yalın ve sade bir yazı gibi olmuş ama yinede UNİFEB'in tribünsel düşüncesini ortaya koymuştur.
Fakat UNİFEB'in acıklama yapmasının bir nedeni vardır. GFB, CK, EUROFEB ve KFY nin acıklamalarının ardından kendi düşüncelerini ortaya koymuşlardır. Ama diğer acıklamalardaki gibi herhangi bir olayla bağdaştırılmamıştır. Hatta neden acıklama yapıldığı bile cok zorlanırsa cıkartılamaz bu metinden. SAdece UNİFEB burda tribünler için düşüncelerini bildirmiştir.
Acıklamada katıldığım cok nokta bulunmaktadır. Örn; 'Tribünler Taraftarıyla Güzel'
Benim düşünclerim bunlar...
Can Demir
16-08-2008, 02:36
Lütfen Grubun menfaatlerini değil FENERBAHÇE'nin menfaatlerini düşünün..
Kusura bakmayın ama bu "birlik" ve üyeleri kendi menfaatlerini düşünseydi buralara gelemezdi.Bu birlikte olduğum ilk günden beri tek gördüğüm herşeyin sadece Fenerbahçemiz için yapıldığı.Farklı bir düşüncesi olanında ihraç edildiği.
Şimdi siz gelip 1 kelamda bunca emeği,bunca menfaat dışı sadece Fenerbahçe odaklı emeği hiçe sayıp Fenerbahçenin menfaatlerini düşünün diyorsunuz?
Başkalarının haklarına saygı göstermezseniz sizinde hakkınız çok kolay yenir haberiniz ola..
Barış Kaleoğlu
16-08-2008, 02:37
Ali Koç desem ?
ALi Koç 1907 ÜNİFEB'e yardım mı etmiş Fenerbahçe Spor Kulübü yöneticisi sıfatıyla?
Hadi onu da geçtim Ali Koç kendi başına yardım mı etmiş?
1907 ile ÜNİFEB'in bir anlaşması vardır evet bunu zaten herkes biliyor ama bu hiçbir zaman kişisel baza inmedi, inmeyecektir. Ayrıca arkadaşlarımın daha önceki mesajlarda bahsettiği gibi 1907 ÜNİFEB hiçbir zaman dışarıdan gelen tepkiler ne olacaktır diye düşünerek bir yazı yazmaz.
Ali Yıldırım
16-08-2008, 02:37
Giderli cümlenin süslüsü olmaz...sizin cümle anlayışınızı bilemem gerçi...Bildirinin yapıcı olduğu tartışılmaz ancak gündemdeki olaylarla ilgisi yoktur...Tribünlerin yeniden canlandırılması,eski havanın olmadığı teması işlenmiş bildiride...Oysa diğer gruplarında yaptığı gibi bu canlandırma işini yapmak isteyen abilerimize verilen cezalar nedeniyle tribünlerimizin gireceği yanlış yoldan bahsedilse daha faydalı olur kanısındayım..
Sizin abileriniz bizim de abilerimiz. İlk önce bu konuda birliğe varalım.
Gündemle ilgisi yok demişsin.''Tribünler taraftarıyla güzel'' denmiş. Tribüne giremeyecek olan taraftar için böyle bir söz denilebilir.Yani abilerimize ceza geldiğinde ne yazık ki tribünlere giremeyecek.Değil mi? Yani taraftar tribünde olamayacak. ;) Bildiriyi bakış açısı farklılığından ya da ön yargı ile okuduğundan olsa gerek ki böyle düşündün sanırım.
Dediğimiz gibi Tribünler taraftarıyla güzel!
İlkay Tüzüngüç
16-08-2008, 02:40
Tribünler inşallah bir an önce istediğimiz gibi olur.
Can Demir
16-08-2008, 02:44
Emre Esen'in o cümlede bu şekilde bir mana içerisinde bulunduğunu sanmıyorum bir yanlış anlaşılma söz konusu...
Peki öyleyse Alican ,Emre'nin yazısında bir yanlış anlaşılma vardır diyerek asıl anlatmak istediğinin farklı birşey olduğunu öngörebiliyorsun da neden birliğimizin bildirisinde yanlış anlaşılacak hiç bir cümle bile yok iken anlatılmak isteneni anlamakda zorluk çekiyorsun?
Bildirinin yayınlandığı tarih ve tribünlerimizin içinde bulunduğu durum itibari ile ne anlatılmak istenildiği gayet aşikardır.Lütfen gereksiz tartışmalarımıza artık bir son verelim.1907Ünifeb kendisine yakışanı yapmıştır ve desteğe ihtiyacı olan kardeşlerinden desteğini esirgememiştir.
Önemli olanda bence budur.
Tolga Gömüç
16-08-2008, 02:54
hepımız takımımızı destekleyıp,takımımız için gerekli fedekarlıkları yaptıktan sonra bu tartısmalar neden cıkar kı????
Murat Kalkan
16-08-2008, 02:58
Arkadaşlar detaylara takılmamak gerekir...
Sonuç itibariyle şu an kendi sitemiz de ve antu ana sayfa da diğer gruplar gibi 1907UNİFEB inde gelişen olaylara karşı bildirisi, altında adı ve kocaman da amblemi vardır. dozajı serttir veya değildir. ama gereken mesaj verilmiştir ve daha da önemlisi 1907UNİFEB'in duruşu bellidir.
Bunu inandırıcı bulmayanlara ise geçmişte yaşadığımız zorluklar, bunlara verilen tepkiler ve gruplarla o anki bütünlüğümüz, gelecekteki her adım için bir teminat olarak gösterilebilir.
Cihan Pehlivanlar
16-08-2008, 03:04
GFB,KFY;UNİFEB...... ne kadar grup varsa inşallah hep beraber omuzomuza yolumuza dewam ederiz.
Bizim herzman bir olmamız lazım arkadaşlar ozman bütünü sağlarız trinünler renklenir:)
KAdıköyü görenin harbiden burası cehhennem gibiymiş demesi için omuzomuza hep beraber tek yürrek yürek şeklindeyiz :)
Cemre Aşkar
16-08-2008, 03:11
Baştan sona okudum.Tartışılan konu 'ÜNİFEB neden GFB'nin ismini kullanmamış, açık destek vermemiş ve sert bir bildiri yayımlamamış'a gelmiş.. Arada dokundurmalar olmuş:yönetimden destek, grubun menfaatleri vs.ÜNİFEB'in hangi dernekle ilişkisi olduğu bellidir.Bu ilişkinin boyutları da bellidir.Başka forumlarda da bu konuya değinilmiş ve kombinelerle ilgili indirimden bahsedilmiş.Hukuksuz bir iş mi?Hayır.Ayıp mı?Kesinlikle değil.Peki bildirideki, kimileri tarafından beğenilmeyen yapıcı üslup için bu tür imalarda bulunmak ayıp mı?Kesinlikle!Birkaç ytl için, ÜNİFEB'in söylemek istediklerini dolandırdığından bahsetmek, cesur olmamakla suçlamak FENERBAHÇELİLİĞE yakışmıyor.Tekrar düşünün. İsim geçmemesi olayına takılmalar da var.Özel bir istektir.Böyle yayımlanmış.Memnun olmayabilirsiniz ama oradan farklı şeyler türetmek iyi niyete gölge düşürür.Bayram değil seyran değil ÜNİFEB niye bildiri yayımladı? Bunu anlamayacak olan var mı?Tribünlerde son yaşananlarla bağdaştırmayacak olan?Yarın gazetelerde bu konulara değinildiğinde ÜNİFEB, CK, KFY, GFB yanyana yer alacak.Yönetim öyle değerlendirecek.Buna rağmen yeterince destek verilmediği nasıl iddia edilir?Hem önemli olan isimler değil deyip sonra isim olmadığı için bu kadar şikayet etmek?İsim isteniyorsa FENERBAHÇE var. Üslup tamamen grubun tercihidir.Duruş belli, amaç belli.Her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır.GFB farklı yazar, KFY farklı, ÜNİFEB farklı.Niyetler ortada, tepki belli.Daha fazla deşmeye gerek yok.Eleştiriler yapılabilir.Böyle olmasını isterdim demek mümkün; ama bildiriye saldırmak, gösterilen duyarlılığa burun kıvırmak birbirimize duyduğumuz saygıyı zedeliyor.Sert üslupla yayımlanan bildirilere nasıl saygı duyuyorsak ÜNİFEB'in yargısız infaz yapmadan yayımladığı yapıcı üsluplu bildiriye de o kadar saygı duymalıyız.
En güzel destek tribünde olacak.,
Omuz omuza!!!
İyi geceler...
Emir Bağdatlı
16-08-2008, 04:33
En güzel destek tribünde verilecektir umarım. Burada herkes Fenerbahçe menfaatleri demiş. Ben burada GFB nin yaptıklarından yapacaklarından bahsetmek istemiyorum tribünde olan takip edenler zaten bilirler. Fenerbahçe menfaatleri için yapılanları çekilen cefaları görmek isteyenler bilmek isteyenler gayet iyi görmüş ve bilmişlerdir.
Fenerbahçe Tribünlerini bir lokomotife benzetirsek GFB bu lokomotifi çeken ilk vagondur. Bu demek değildir ki GFB diğer gruplardan önde. Sadece tribün birliğini çeken bir grup varsa oda GFB'dir. Bunun en iyi örneği, Partizan maçına Sefa abimiz olmak üzere birkaç üyemizin gitmiş olmasıdır.
Hiçbir çıkarı olmadan Fenerbahçe uğruna yapılanları engellemeye çalışmak apayrı bir konu zaten. Bu engellemeye yapılması gerekenleri yapanlar tepki gösterenlere teşekkürler. Fakat biraz daha sert olunamazmıydı ? Olunurdu tabii ki. Fakat kendi içinizde ne olduğunu bilmediğimiz için neden hafif bir tepki konmuş anlamak zor.
Haksız yere, olmadık yere ceza alan abilerimiz var. Tam hatırlamıyorum kimin söylediğini fakat bir kişi tribünde ki abileriniz abilerimiz demiş. Eğer bu sizin içinizde olan bir abinize abimize yapılmış olsa tepkinin dozajı aynı olur muydu ? Tartışılır.
Sonuç itibariyle biz Aziz Yıldırım (!)'ın değil halkın takımıyız. Kişilere değil renklere aşığız. Tepkiniz için ve değerli yorumlarınız için herkese teşekkür ediyorum.
Yazımın başında belirttiğimi tekrar vurgulamak istiyorum;
En iyi destek, en güzel destek tribünde verilir.
Yiğit Al
16-08-2008, 04:52
babamdan hep dinlediğim bir hikaye vardı
Ormanda büyük bir yangın çıkar. Haliyle bütün hayvanlar yangını söndürmek için seferber olurlar. Fil büyük bir ağacın kovuğuna doldurduğu suyla alevlere giderken yerde başak filiziyle su taşımakta olan karıncayı görünce baksana der biz kocaman ağaçlarla su taşırken senin taşıdığın o bir iki damla su ne işe yarar ki?
karınca cevap verir: olsun biz tarafımız bilelim yeter.
bence unifeb te bu bildirisinde öyle yada böyle,sert yada yumuşak tarafını belirtmiştir
Okan Uzunkaya
16-08-2008, 04:58
Şimdi suya sabuna dokunmamak denmiş. Hangi su, hangi sabun? Su yeterince ak, sabun yeterince temiz mi acaba?
Bir bildiri yayımlanmış ve en başından beri sergilediğimiz duruşun arkasındayız denmiş. Son olaylara dokunulmadığından dem vurulmuş. Ama açıklamada da bu konuda olaylara yeterince vakıf olunamadığı vurgulanmış, bu sebeple yargısız infaz yapılmamak istenmiş. Olayların dışında yeterince bilgi sahibi değilken, fikir sahibi de olunmak istenmemiş.
Ali Koç'tan dem vurulmuş. Yönetimle ilişkiler iyiyken olaylara karşı kayıtsız kalınacağı, bir tepki verilemeyeceği düşünülmüş. Halbuki görülememiş yıllardır bu grubun duruşu, fikirleri aynı. Yönetimle ilişkiler iyiyken de, kötüyken de bulunulan çizgi hep muhafaza edilmiş. Yönetimle ilişkiler en kötü noktasında iken "üniversite öğrencisinden korkulmaz" denmiş, yönetimle ilişkiler en iyi seviyedeyken de "deplasmanda yalnızız" denmiş. Kimsenin güdümüne girilmemiş, camia içi politikalara hiçbir zaman alet olunmamış.
Esen rüzgardan bahsedilmiş, gün gelir sizi de vurur denmiş. Halbuki o konuda bizim çoktan sıramızı savdığımız bilinememiş. Bizler sıramızı savarken diğer gruplar nasıl bir duruş sergilemiş bu da benim tarafımdan söylenmek istenmemiş!
Uzar gider...
Bağlarsak; açıklama gayet ayarında olmuş. Grup son gelişen olaylar karşısında yeterince bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olup yargısız infaz yapmak yerine bugüne kadar sergilediği duruşu tekrarlamış, "malumun ilamı"nı bir kez daha ortaya koymuştur.
Kemal Aktürk
16-08-2008, 06:28
Esen rüzgardan bahsedilmiş, gün gelir sizi de vurur denmiş. Halbuki o konuda bizim çoktan sıramızı savdığımız bilinememiş. Bizler sıramızı savarken diğer gruplar nasıl bir duruş sergilemiş bu da benim tarafımdan söylenmek istenmemiş!
Yaşı yetmeyenlerin öğrenmesi gereken çok şey var. Bkz: 2004 öncesi.
İnanç Gülfidan
16-08-2008, 06:35
Rüzgarın ne zaman nereden eseceği belli olmaz ama 1907 ÜNİFEB'in duruşu bellidir ve değişmez. Bu açıklama da 1907 ÜNİFEB'in her zamanki duruşunun aynasıdır. Kim nereye çeker orası bizi bağlamaz ama çoluk çocuğa laf anlatacak halimiz yok, bilmeyen sorsun öğrensin.
Reşat Özdemir
16-08-2008, 06:40
2001 Kasım'dı ben Unifeb'e dahil olduğumda. Dünü bilmeyenler bunu da bilmez, bu tribünlerden rüzgar zaten hiç eksik olmadı. Ama 2001'de özne de başkaydı, yüklem de. 2001'den bugüne geldiğimizde, geriye dönüp baktığımda Unifeb'in omurgasının zerre kımıldamadığını görmek babamdan aldığım, çocuğuma bırakacağım mirasın en değerli ayrıntısıdır. Sabaha karşı insanın gözlerini dolduracak kadar önemli bir ayrıntı. Kıymetini bilmeyenlere kıymet öğretmek gibi bir derdimiz de yok şükür.
Ertu Aydın
16-08-2008, 06:50
Tam tadında yerinde bir bildiri olmuş.
Çok fazla uzatmaya gerek yok. Okan güzel özetlemiş. Bundan 7 sene önce ne söylemişsek kardeşlerimiz şimdi de aynısı söylemiş. Bunu bilen bilir, geçmişi göz ardı ederek yorum yapanın en iyi ihtimalle yaşı yetmiyor demektir.
Dün ne denilmişse bu günde o.
Seçkin Keten
16-08-2008, 11:40
daha güzel bir yazı olabilrdi ama olsun sonuçta bu olaylar için yazılmış bi bildiri
Furkan Yılmaz
16-08-2008, 13:24
1907 ÜNİFEB yaptığı açıklamayla kimseyi memnun etme gibi bir çabası yoktur. Bizim tribündeki duruşumuz belli. Geçmişte ve şimdide her zaman verdiğimiz destekte ortadadır. Şimdi yapılan bu açıklamada gayet yerinde, üslubu net ve açıklayıcı.
Tribünlerde hep beraber ve omuz omuza olmak dileğiyle..
Görkem Demir
16-08-2008, 14:56
Yazının üslubu mükemmel.Daha sert açıklama bekleyenleri anlamak mümkün değil,burada önemli olan Ünifeb'in bu konuda duyarlılığını göstermesi ve tepkisini koymasıdır.
Huzurlu bir tribün için topyekün bir duyarlılık ve fedakarlık şart..
Muhsin Sancaktutan
16-08-2008, 14:57
bir gfb li olarak yerinde bi açıklama olarak görüyorum ben..illa ki de gfb ismini kullanmak gerekmiyor..Konunun ne olduğu belli tribünden taraftarlık profilinin kaybolması...
Teşekkürler 1907ünifeb
Cihan Pehlivanlar
16-08-2008, 15:33
Evet arkadaşlar bu konuyu uzatmaya hiç gerek yok diye düşünüyorum daha :)
Kimileri daha sert bekliyordum kimileri tamam diyordur bunlar kişisel düşünceler:)
HErkez birbirini kardeş gibi gördüğü için zaman zaman eleştirilerini de yapmış burada.Onlara da saygı duymak gerekir :)
Ama Unifebin yaptığı bildiri sonucunda bir gerçek varki teşekkürü haketmiştir.Ve bu teşekkürü de GFB den almıştır :)
Umarım herzman kol kola omuzomuza oluruz :)
Fenerbahçe tribünlerini her zmanki sıcaklığıyla yükkselen sesiyle devam eder:)
Kaan Göktürk
16-08-2008, 16:35
Yerinde bir açıklama olmuş, stadda herkes birbirine gereken saygı ve hoşgörüyü gösterirse özlenen günlerinde ötesine geçilir...
Ertuğrul Bayındır
16-08-2008, 16:36
1907 ÜNİFEB yaptığı açıklamayla kimseyi memnun etme gibi bir çabası yoktur. Bizim tribündeki duruşumuz belli. Geçmişte ve şimdide her zaman verdiğimiz destekte ortadadır. Şimdi yapılan bu açıklamada gayet yerinde, üslubu net ve açıklayıcı.Tribünlerde hep beraber ve omuz omuza olmak dileğiyle..
güzel bi açıklama..
Volkan Matur
16-08-2008, 22:48
1907 Ünifeb'in misyonuna yakışır bir açıklama olmuş zaten her şey açıklanmış teşekkürler...
Arif Koçak
16-08-2008, 22:58
Bu Sevda Bitmez Gönüllerde
Hüseyin Atik
17-08-2008, 01:17
Son zamanlarda yaşanan olayları pek yakından takip edemedim. Ama olayların bu noktalara geleceği, yönetimin izlediği tribün politikasından belliydi. Kulübümüzün dini imanı para olmuş! Tamam kabul ediyoruz Dünya Kulübü olmak parayla olacak birşey, bu parayı da biz kulübümüze veriyoruz. Vermesek zaten bu hale gelemezdik. Formalarımız çıktığı gibi tükeniyor,kombineler aynı şekilde, maç bilet fiyatları Avrupa'nın en pahalı biletleri yapılan araştırmalara göre! Dünyanın en zengin ülkelerinde bile bizden ucuza maç izliyor taraftarlar. Avrupa'da birçok stad açıkhava tiyatrosunu andırıyor. Şükrü Saraçoğlu da her geçen yıl bu tiyatrolardan biri olma yolunda ilerliyor. Fenerbahçemizi gönülden destekleyecek,90 dakika susmayacak gerçek taraftarlarımız bu biletleri alacak maddi güce sahip olmadığından maalesef maçlara gelemiyor. Kombinesi olan maç saati stada giriyor gidiyor kendi koltuğuna oturuyor. Önündekileri de oturtuyor. Koltuğu doluysa boşalttırıyor. Bu yüzden sürekli kavgalar çıkıyor. Otursan bi dert kalksan bi dert bunu da çözdüler herkes oturacakmış! Ben oturacaksam maça niye gideyim,kombineyi bedava verseler almam da gitmem de! İlkokuldan bu yana içerde dışarda maçlara giderim. Bu şartlarda gitmem artık tribünü bitirdiler. Kimse bağırmıyor,rakiplerimizin tribünlerini bazı maçlarda imrenerek seyrediyoruz. Ruhumuz nerde,parayı bastıran alıyor kombineyi,kale arkasından 70 ytlye maç biletini ( yol+yemek dahil değil) gidiyor çekirdek çıtlayarak maçı izleyip evine dönüyor. Para var adamlarda,parası olmayan napcak!
Gelelim taraftar gruplarımıza,tabi ki İl Güvenlik Kurulu kararlarına tepki gösterilecek sonuç ne olacak bu kadar insan verdikleri paralarla rezil mi olacak,müsabakalardan men mi edilecek,zar zor okul harçlıklarından artırarak aldığı kombinenin 2-3 misli para cezasına mı çarptırılacak,bu cezaları ödeyemezse hapse mi girecek,tüm bunlara tribünde Fenerbahçemize destek olmaya gitmek mi sebep olacak,yok artık daha neler! Geri verilen kombineler en güzel cevabı vermiştir,tebrik ediyorum o arkadaşları,oturacaksam,susacaksam,kendimin sebep olmadığı bazı olaylardan müsabakalardan men edileceksem,Fenerbahçelilik ruhumdan ve duruşumdan taviz vereceksem,takımımı hop oturum hop kalkarak gönlümce destekleyemeyeceksem ne anladım bu işten...
Olayların gidişatını merakla bekliyorum...
Alp Hacıoğlu
17-08-2008, 01:31
*Vurdurtmayın lan kendinizi...
* Onlar Fenerbahçeli değil...
bu iki söz yönetimin politikasını açıkça belli ediyor.
Aziz olan Fenerbahçedir...
Erdem Köroğlu
17-08-2008, 02:57
Üslubuyla,ifade etmeye çalıştıklarıyla çok yerinde bir açıklama..Umarım gerekli yerler alınması gereken mesajları almıştır..Alması da şarttır..
Devrim Albayrak
17-08-2008, 15:00
Güzel Açıklama umarım anlayan anlar
Kenan Ergün
17-08-2008, 15:01
yerinde çok güzel yazılmış bir yazı teşekkürler. yeter ki umursansın.
Nadir Arslan
17-08-2008, 15:17
art niyet ararsanız, art niyetin kurbanı olursunuz...
açıklama söylenmesi gerekenleri çok güzel ifade etmiş.
yüreğinize sağlık....
Kaan Göktürk
17-08-2008, 15:51
http://www.milliyet.com.tr/Spor/HaberDetay.aspx?aType=HaberDetay&Kategori=spor&ArticleID=979377&Date=17.08.2008&b=Kad%FDk%F6y%92de%20yang%FDn%20var
Taraftar gruplarının ard arda yaptığı açıklamalar basında da yer bulmuş, maalesef Aziz Yıldırım'ın planıyla olaylar daha da büyücek gibi gözüküyor...
İsmail Coşkun
17-08-2008, 17:57
Uzunca bir süre bazı şeylerden uzak kalıyosun günlük hayatın zorluklarıyla mücadele ederken..Duyuyorsun ki camiada yine yeni gelişmeler olmuş..Başrolleri aynı..Tarafları aynı..Sadece tarafların birbirlerine karşı yeni hamleleri..Ortada yıllardır sürdürülen bir "savaş" var..İki tarafta kararlı..Ama şartlar ve güçler eşit değil..Rusya-Gürcistan savaşı gibi..Camia içerisindeki bu savaşta bizlerin durması gerektiği yerin belirlenmesi hiçte öyle b.sayar ekranının başında belirlenecek kadar kolay bir durum değil. Aynı Rusya-Gürcistan savaşında ki Türkiye'nin konumunu belirlemesi gibi..Gürcistan'ın hamlesine karşı Rusya'nın verdiği orantısız cevap gibi, şahidi olduğumuz savaştada nispeten güçsüz görünen tarafın hamlesine yine sert bir karşı hamle geliyor.. Bu cevabın hukuka uygun olup olmadığı faydasız bir tartışma konusu..Savaşlarda bile uyulması gerekli temel kurallar vardır..Maalesef günümüz şartlarında hem 'güçlü devlet'ler için, hem de 'güçlü lider'ler için savaşın kuralları geçerli değildir. Tek bir amaç vardır : Karşıdaki hedefi ne olursa olsun yok etmek..
Konu savaşta kim haklı kim haksız değildir. Güçlü tarafa sorsak eminiz ki kendine göre açıklamaları, kendine göre haklı yönleri vardır. Güçsüz tarafa sorsak o da kendince açıklamalar yapacaktır. Ona da hak verilen yerler olacaktır. İki tarafın savunduğu, inandığı ve ulaşmak için mücadelesini verdiği değerler,ortamlar farklı..Bunlar oturulup her iki tarafın ortak paydası bulunamaz mı diye soruyor insan? ama savaş çok derin..İki tarafa bakıyoruz, kendi tabirleriyle : Güçlü geri adım atmaz..Güçsüz geri vites yapmaz.. Önümüzdeki hafta güçlü taraf yeni bir bildiriyle ateşi körükleyecek..Mücadelede haklılığını göstermeye çalışacak..Sonra cevabı bekleyeceğiz..Bu şekilde sezonu açacağız..Sezon boyunca savaşın sembolü olan tribünde 'çok yakından' tanıklık yapacağız üzülerek..Güçlüyü savunan ev arkadaşımızla maç çıkışı eve dönerken tarafların hamlelerini tartışacağız ümitsizlikle..
Tablo bu..Gönlümüzden geçen elbetteki tribünlerimizin taraftarlarıyla beraber güzel olması..Ama iki tarafı gördükçe, onları bildiğimizden insan ümitsizliğe kapılmıyor değil..
Bildirimizi okuyunca insan gururlanmadan edemiyor..Bu kadar çok 'rüzgarlı' bir camiada -daha önceleri rüzgarın farklı yönlerden estiği zamanlara şahitlik etmiş biri olarak - yıllardan beri EĞİLMEDEN BÜKÜLMEDEN durabilmek kolay iş değil..Bazı genç ve bilgisiz arkadaşlar yanlış yorumlar yapacaktır..Onların kötü niyetinden değil bilgisizliklerinden kaynaklıdır diye düşünüyorum..Bunun da önüne geçmek imkansız..Bilenler bilir deyip bimeyenlerin bilenlerden ögrenmelerini tavsiye edebiliriz ancak..
Kulüp nasıl dünya kulübü olur ve tribünler nasıl eskisi gibi olur ?Daha da önemlisi her ikisi birlikte olur mu ? Nasip..
Yiğit Arın
17-08-2008, 18:45
Uzunca bir süre bazı şeylerden uzak kalıyosun günlük hayatın zorluklarıyla mücadele ederken..Duyuyorsun ki camiada yine yeni gelişmeler olmuş..Başrolleri aynı..Tarafları aynı..Sadece tarafların birbirlerine karşı yeni hamleleri..Ortada yıllardır sürdürülen bir "savaş" var..İki tarafta kararlı..Ama şartlar ve güçler eşit değil..Rusya-Gürcistan savaşı gibi..Camia içerisindeki bu savaşta bizlerin durması gerektiği yerin belirlenmesi hiçte öyle b.sayar ekranının başında belirlenecek kadar kolay bir durum değil. Aynı Rusya-Gürcistan savaşında ki Türkiye'nin konumunu belirlemesi gibi..Gürcistan'ın hamlesine karşı Rusya'nın verdiği orantısız cevap gibi, şahidi olduğumuz savaştada nispeten güçsüz görünen tarafın hamlesine yine sert bir karşı hamle geliyor.. Bu cevabın hukuka uygun olup olmadığı faydasız bir tartışma konusu..Savaşlarda bile uyulması gerekli temel kurallar vardır..Maalesef günümüz şartlarında hem 'güçlü devlet'ler için, hem de 'güçlü lider'ler için savaşın kuralları geçerli değildir. Tek bir amaç vardır : Karşıdaki hedefi ne olursa olsun yok etmek..
Konu savaşta kim haklı kim haksız değildir. Güçlü tarafa sorsak eminiz ki kendine göre açıklamaları, kendine göre haklı yönleri vardır. Güçsüz tarafa sorsak o da kendince açıklamalar yapacaktır. Ona da hak verilen yerler olacaktır. İki tarafın savunduğu, inandığı ve ulaşmak için mücadelesini verdiği değerler,ortamlar farklı..Bunlar oturulup her iki tarafın ortak paydası bulunamaz mı diye soruyor insan? ama savaş çok derin..İki tarafa bakıyoruz, kendi tabirleriyle : Güçlü geri adım atmaz..Güçsüz geri vites yapmaz.. Önümüzdeki hafta güçlü taraf yeni bir bildiriyle ateşi körükleyecek..Mücadelede haklılığını göstermeye çalışacak..Sonra cevabı bekleyeceğiz..Bu şekilde sezonu açacağız..Sezon boyunca savaşın sembolü olan tribünde 'çok yakından' tanıklık yapacağız üzülerek..Güçlüyü savunan ev arkadaşımızla maç çıkışı eve dönerken tarafların hamlelerini tartışacağız ümitsizlikle..
Tablo bu..Gönlümüzden geçen elbetteki tribünlerimizin taraftarlarıyla beraber güzel olması..Ama iki tarafı gördükçe, onları bildiğimizden insan ümitsizliğe kapılmıyor değil..
Bildirimizi okuyunca insan gururlanmadan edemiyor..Bu kadar çok 'rüzgarlı' bir camiada -daha önceleri rüzgarın farklı yönlerden estiği zamanlara şahitlik etmiş biri olarak - yıllardan beri EĞİLMEDEN BÜKÜLMEDEN durabilmek kolay iş değil..Bazı genç ve bilgisiz arkadaşlar yanlış yorumlar yapacaktır..Onların kötü niyetinden değil bilgisizliklerinden kaynaklıdır diye düşünüyorum..Bunun da önüne geçmek imkansız..Bilenler bilir deyip bimeyenlerin bilenlerden ögrenmelerini tavsiye edebiliriz ancak..
Kulüp nasıl dünya kulübü olur ve tribünler nasıl eskisi gibi olur ?Daha da önemlisi her ikisi birlikte olur mu ? Nasip..
İsmail abi Rusya-Gürcistan benzetmesi güzel oturmuş ama bence burda bi fark var. O da Rusya'nın, yani güçlünün varolma sebebi Gürcistan, yani güçsüz taraf değil. Bizim durumumuza yorarsak, belki biraz dolaylı yoldan ama Rusya Gürcistan'a muhtaç. Ama Gürcistan Rusya olmasa da hep vardı, var olacak da.
Belki şu anda güçlü taraf farkında değil ama güçsüz taraf elini eteğini çekse bu işten, ufak tefek girişimler dışında hiçkimsenin istemediği boş bir görüntü oluşacak.
Bu olasılık güçlü tarafa hatılatılıp, iki tarafın bir şekilde anlaşması gerektiği gösterilmeli ve bu anlaşma da sağlanmalı. Ama nasıl olur, onu tabii ki bilemiyorum.
Burcu Akkaş
17-08-2008, 21:25
ya şu salatasaraylılar herşeye yorum yapıyorlar ya fenerle ilgili olan,size ne oluyor ki!umarım bu gerginlik biter,maçımızı her zaman olugu gibi tezarühat ve keyifle izlemeye devam ederiz
İlkan Dursun
18-08-2008, 00:43
taraftar grupları acaba,genc fenerbahcelıler ıcın mac zamanı,yonetımın bu tavrına karsı stadda bı tepkı pankartı veya buna benzer bısey yapacaklarmı bunu cok merak edıyorum acıkcası..
Selçuk Özler
18-08-2008, 02:43
bütün taraftar grupları aynı şeye tepki veriyor acaba hepsi birlikte ortak çözüm aramayı ne zaman denicekler???
Zeynel Turna
18-08-2008, 03:03
Büyük düşünen ve bu yolda büyük adımlar atan/sorun çözme yetisine sahip yönetimin bu konuyu da çözebileceğine inanıyoruz hala.. Umarım yapıcı bir açıklama gelir önümüzdeki günlerde.. Yoksa camia çok zarar görebilir..
1907 ÜNİFEB, duruşuna uyan bi üslup içinde açıklama yapmıştır.. Umarım herkes bu soğunkanlılıkta olur da bu sorun ortadan kaldırılır el birliğiyle en kısa zamanda..
Süleyman Çullu
18-08-2008, 03:37
Bu sorunlar, sezon açılırken başlaması bizim için dezavantajdır. Temennim en kısa sürede futbolcu, taraftar, yönetim üçgeninde tek yürek olarak; hep destek tam destek oluruz..
SAYGILAR
Serhat Gürleyen
18-08-2008, 05:54
Umarım bu konu en kısa sürede,mümkünse kulübümüz hiç bir şekilde zarar görmeden çözüme ulaşır.Tribün gruplarının bildirileri genelde çözümden yana ama daha yapıcı olabilirlerdi.Sert açıklamalar tarafları daha gerecektir.Başkanın istifasını istemeden( bu şekilde olmasını isteyenler,karşılıklı çekişmeye cekmek isteyenler,rest cekenler var),çıkarsız gercek tribünler için verilecek demokratik tepkiler bize yakışandır.
Cemre Aşkar
18-08-2008, 18:52
Klubün tavrını eleştirenler, ÜNİFEB bildirisine sallayanlar için fenerbahçe.org'dan geliyor:
http://www.fenerbahce.org/fb2008/detay.asp?ContentID=12724
2 tarafı da dinleyip görmek lazımmış.Son kısımdaki şikayet mektuplarını üstünkörü geçmeyiniz.
Mustafa Kaplan
18-08-2008, 18:53
1907 ÜNİFEB şimdiye kadar her türlü şartta değerlerini ve çizgisini korumuştur. Mezun olup fiilen eskisi kadar aramızda olamayan arkadaşlarımızın da bildirinin harfiyen arkasında olması 1907 ÜNİFEB'in bu bakımdan ne kadar tutarlı bir duruş sergilediğinin göstergesidir.
Eleştiriken ya da sitem ederken 1907 ÜNİFEB'in misyon, vizyon ve değerlerinin yanısıra tarihsel gelişimi içerisinde ne türlü olaylarla karşılaştığı ve bu olaylar karşısında ne gibi tavırlar sergilediği konusunda bilgi sahibi olmak gerekir.
Ben bildirinin tamamıyla olması gereken dozda ve amaca doğru bir şekilde ulaşmaya yönelik cümlelerden oluştuğunu düşünüyorum, sonuna kadar arkasındayım.
Bilsay Avcı
19-08-2008, 01:12
Herkese selam;
Bildiriyi biraz önce okudum, olan bitenden az çok haberdarım. Denizli - FB maçında şampiyonluğu kaybettiğimiz günden beri ruh sağlığım açısından Fenerbahçe' den uzak durmaya çalışıyorum. (ne kadar durabilirsem işte). O maçta nöronlarımın yarısından fazlasını kaybettim. Fenerbahçe yolunda kaybettiğim pek çok şeye ''akli dengem'' de eklenmesin diye mümkün olduğu kadar uzak durmaya çalışıyorum. O gün bugündür ne gol attığımızda ne de yediğimizde en ufak birşey hissetmiyorum. İçimden birşeyler koptu gitti işte...Sağlık olsun, bunu da görecekmişiz.
İstanbul'dan koptuğumdan beri UFB içindeki en büyük değişiklik tribün dengelerinin içinde rol almaya çalışmalarıdır. Oysa ki zamanında bizim tek derdimiz bırakın dengeleri ''tribünde yer alabilmek'' idi.
Açık konuşalım madem öyle; çünkü bu GFB özentiliği beni her zaman rahatsız etmiştir.
GFB, sn Aziz Yıldırım sayesinde kurulmuştur. Bedava biletlerle, deplasmana kaldırılan otobüslerle, açıktan yaptırılan organizasyonlarla büyümüş, büyümüş, ''canavar'' olmuştur. Şimdi bu ''canavar'' ı yaratan kişi onu yok etmek istemektedir. Bu canavarın en güçlü zamanında karşında durabilen tek birlik UFB idi. Onun buyruğu altına girmeden, hiçbir yerden destek almadan, tamamen kendi olanaklarıyla bu zor şartlarda Fenerbahçe' nin peşinden koşturan bir avuç insana sahip olan UFB!
Kadıköyde yediğimiz sopaları geçtim, deplasmanda kendi taraftarından dayak yiyen tek gurubuzdur. Adeta camiadan ve tribünden ''afaroz'' edilen bir birliğin üyelerisiniz siz. Sebebinin ne olduğunu da açık söyleyeyim; Bizler ''kontrolsüz güç idik'' Kimsenin güdümünde olmayan, kimseyle hiçbir hesabı olmayan, tek derdi Fenerbahçe olan bir birlik olmaya çalıştık. Bunu da öyle böyle başardık!
Bizi engellemeye çalışan kişi, sayın başkan; kullandığı gurup GFB!
Siz hiç Sarı - Lacivert - Şampiyon - Fener derken kafanıza davul tokmağı yediniz mi? Komik ama biz yedik.
Siz hiç gırtlağınız patlarcasına Saldır Fenerbahçe derken tekme tokat alaşağı edildiniz mi? Biz edildik.
Siz hiç Fenerbahçe' nin herhangi bir maçına gitmeye çekindiniz mi? Biz çekindik! Canımız tehlikede olduğu için çekindik. Çünkü o zaman başkanımıza bıçak çekiliyor, her maç ağzımız burnumuz kırılıyordu. 3 gün hastanede yatan arkadaşımız oldu.
Bu birliğe üye olduğunuzdan beri pankart açamadığınız ya da organizasyon yapamadığınız herhangi bir maç oldu mu? Bizim olan maçımız sayılıdır, o da artık kelle koltukta gözümüzü kararttığımız, artık ne olacaksa olsun yeter! dediğimiz maçlardır!
-Ne istifası laan?, Ne istifası laaan? repliğini hatırlayanlarınız var mıdır? Numaralı tribün çıkışında Yıldırım istifa diye bağıran topluluğa saldıran Genç Fenerbahçeli arkadaşlarımızın ağzından çıkmıştır bu laf.
Öküz öldü ortaklık bitti.
6 kasım sonrası bizi bitirme noktasına gelen sayın başkan, bizim Fenerbahçe sevdamızdan daha güçlü olamamıştır. O dönemin UFB başkanı Özgür Selvi halen yargılanmaktadır bundan kaçınızın haberi vardır acaba?
Her ne olursa olsun GFB ve sayın başkana yakınlık bence UFB nin mücadelesine nankörlüktür, ihanettir. Çünkü ismi geçen gurup ve sayın başkan bizleri bitirmek için ellerinden geleni yapmışlardır.
Her fırsatta GFB sempatizanlığına karşı olan tepkimi dile getirdim. Yine söylüyorum...
Bırakın yesinler birbirlerini.
Kim kimi yerse kazanan her türlü Fenerbahçe olacaktır ben eminim.
Daha devam ederiz...
Hepinize sevgiler.
Ozan Uzunkaya
19-08-2008, 01:26
Sevgili Bilsay seni ne çok sevdiğimi bilirsin ama bu yazdıklarının hiçbirine katılamayacağım.
Kimse sütten çıkmış ak kaşık değil buna UFB de dahil.
Bilsay Avcı
19-08-2008, 01:36
Bu yazdıklarım benim içimde senelerdir biriken şeyler Ozan. Yoksa bu tür tartışmaları her zaman nasıl yatıştırdığımı sen çok iyi biliyorsun. Derdimiz elden giden tribünse, artık o gitti, onun geri dönüşü yok. Baksana kulübe gelen mektuplara insanlar maç seyredememekten şikayetçi. Kulüpte sözüm ona bunu ciddiye alıp işleme koyuyor.
Sen de dahil olmak üzere biz çok çektik Ozan, katılmasan da, ben dünü unutup bugüne bakamam.
Ömer Yağanoğlu
19-08-2008, 02:00
Abi dediğin duruşdan herhangi bir değişim yok zaten.Biz hala onun buyruğu altına girmeden, destek almadan, kendi olanaklarımızla peşinde koşuyoruz Fenerbahçe'mizin sadece şartlar zordan daha farklılaştı - ya da o zamanlardan diyelim- değişen bu , bu değişimde süregelen hayat şartları her zaman bir şeyler değişiyor sende takdir edersin ki.
Biz hala kimsenin güdümünde olmayan, bir hesabı olmayan,gücünü Fenerbahçe sevdasından alan bir birlik olarak devam ediyoruz mücadelemize. Tabi ki değişen şartlardan dolayı kontrolsüz güçdense daha kontrollü ya da kontrolü elimizde de gerektiğinde tutabilen bir birlik olarak,bu birliğe bir şeyler katarak devam ediyoruz.
Her dönemin şartı farklı oluyor o zaman ona göre olaylar cereyan etti şimdi ki şartlarda başka türlü devam ediyor.Dünümüzüde bugünümüzüde biliyoruz.Biz gene aynı biziz.
Vehbi Şirikçi
19-08-2008, 19:45
Selamlar herkese;
Bana göre bildirinin içeriği güzel. Yazılan şeyler 1907ÜNİFEB'in olması gerektiği seviye ve üslub içerisinde. Ve tribündeki gerginlikten duyulan kaygı dile getirilmiş. Bu konuda bir sorun görmüyorum.
Ancak bildirinin yayınlanma zamanı bende de rahatsızlık yarattı. Belli bir odaktan sistemli bir şekilde başlayan bildiri serisinin en son ayağı oldu benim takip edebildiğim kadarıyla. İlk bildirileri okurken umarım bu eylemlerim bir parçası olmayız diye düşünüyordum. Çünkü bu eylemlere katılarak bu gerginlikte "taraf" olunmuştur. Neyseki içerik olarak bu derneğe yakışacak şeyler yazılıyordu. Bu bana tesilli oldu. Ama her zamanki gibi ne "İsa"'ya yaranılabildi ne "Musa"'ya...
Tahmin edebildiğim bir başka nokta ise, bu bildirinin yayınlanması öncesinde dernek üzerinde oluşan beklentidir. Eminim bu beklenti de üzerimizde bir baskı oluşturmuştur. Tıpkı geçmişte olduğu ve gelecekte olacağı gibi.
Ama bence ihmal etmememiz gereken bir nokta var. Artık bu dernek tamamı ile kendi ayakları üzerinde durabilen, kendi özgür iradesi ile karar verebilen, geçmişinde daha zorlu dönemlerde bile, karşısındaki güç kim olursa olsun, ayakta kalmayı başarabilmiş, kendini dosta düşmana kabul ettirmiş bir oluşumdur. Bu noktaya gelmek kolay olmamıştır. Bunun en büyük sıkıntılarını, ilk dönemlerde tribünlerde bulunan arkadaşlarımız yaşamıştır. Onun içindir ki 1907ÜNİFEB 5 veya 15 yaşına değil, 55 yaşına da gelse, o zamanlar yapılan fedakarlıkları unutmayacaktır. Attığı her adımda da unutmamalıdır.
Bir başka noktada daha görüşümü belirtmek istiyorum. 1907ÜNİFEB tribünde önemli bir yer alıyor olsa bile, hiç bir zaman tribün odaklı bir oluşum olmamıştır, olmamalıdır. Bundan dolayıdır ki, bu tür tribün gerilimlerinde bu kadar aktif rol oynamasına gerek yoktur diye düşünüyorum.
Sonuç olarak bu zorlu süreçte görevlerini başarı ile gerçekleştiren arkadaşlara başarılar diliyorum.
Alican Aygar
19-08-2008, 19:58
Klubün tavrını eleştirenler, ÜNİFEB bildirisine sallayanlar için fenerbahçe.org'dan geliyor:
2 tarafı da dinleyip görmek lazımmış.Son kısımdaki şikayet mektuplarını üstünkörü geçmeyiniz.
yani harbiden pes dedim eger bunlar oluyorsa kesinlikle bir çözüm yolu üretilmesi gerek...keske migrosa kombine verilseydi..bunlar hiç olmayacaktı...
Sarp Çağlar
20-08-2008, 01:47
tribün kutsaldır el sürülmez sonuna kadar katılıyorum..
ama bilsay abinin çok haklı olduğu ve benim kafamı yıllardır karıştıran şeyler de var..
hayırlısı olur inşallah..
Bilsay Avcı
20-08-2008, 02:00
Geçmiş zaman olaylarına hakim biri olaraktan sizleri bilgilendirmek için ara ara yazacağım. UFB nin artık oldukça dışında olduğum için, zamanında benimle beraber bu olayları yaşayan ancak şu anda buraya yazamayan herkes adına yazacağım. Herkes bilsin, öğrensin hangi derelerden ve köprülerden geçerek buralara geldiğimizi.
1907UNIFEB, zamanının yönetim kurulu kararıyla bölge bölge örgütlenme yoluna gitti. Önce UNIFEB - Ankara kuruldu, Ankara sorumlusu olarak biri görevlendirildi. Daha sonra UNIFEB - İzmir kuruldu, İzmir sorumlusu olarak biri görevlendirildi. 3 büyük şehir olarak kağıt üzerinde örgütlenme tamamlandı. İstanbul' un görevi belliydi. O zamanlar yeni yeni yapılanma sürecinde olduğumuz için sosyal organizasyonlar hep 2. planda kaldı, daha doğrusu UFB henüz kişiliğini bulamadığı için sadece maç organizasyonlarından ibaretti. Doğal olarak İstanbul da biletleri tedarik etmek ve diğer illerden gelen üyelerini misafir etmek ile yükümlüydü. Bunun dışında yaptığımız tek şey efsane mavi - sarı :) poları üretmek oldu. Bizler eğer bir gurupsak, bir şekilde bunu cümle aleme göstermek zorundaydık ki o zaman zaten kuzey kıbrıs gibi tanınmıyorduk. İstanbul - Ankara - İzmir olarak topluca ilk geldiğimiz maçta 1907UNIFEB pankartımızı tribüne astık, yer yerinden oynadı bir anda. Çünkü siz de az çok bilirsiniz ki Fenerbahçe tribünlerinde öyle her önüne gelen kafasına göre pankart asamaz. Arşivdeki resimleri biraz karıştırın, bayraklarla ''U'' yaptığımız resmi bulun. O resim çok şey anlatacak size.
UFB ilk darbeyi Ankara bölgesinden yedi, iç hesaplaşmalarımızdan ötürü Ankara' yı tamamen kaybettik. Koca Ankarayı 1 kişinin kontolüne vermek dönemin UFB yönetiminin en büyük suçuydu, bunu zaman geçtikçe anladık. Sonuçta önümüzde bize benzer, örnek alacağımız herhangi bir oluşum olmadığı için düşe kalka, herşeyi yaşayarak öğrendik. Şunu açık yüreklilikle söyleyebilirim ki UFB de bir hatanın tekrarı kesinlikle olmamıştır. Özellikle kurumsallaştıktan sonra muhtemel hatalar bile yapılmadan daha fikir aşamasındayken önlenmiştir.
İkinci darbeyi yine iç hesaplaşmalımızdan ötürü İzmir' den yedik. İzmir'i bütünüyle kaybettik. Herşeyi tam yoluna koyuyoruz, ivme kazanıyoruz derken yine en başa döndük. Bu olaylar olurken aramıza yeni katılan arkadaşlarımız oldu. Yapılan hatalardan ders çıkartarak farklı örgütlenme şekilleri bulduk.
Üçüncü darbeyi Fenerbahçe Spor Kulübünden yedik. Kulübümüzün tanıdığı, sayın başkan Aziz Yıldırım' ın kurucusu olduğu 1907 Fenerbahçe derneğinin genç kadrosu olan bizlere yine sayın başkan ''Üniversiteli Fenerbahçeliler Derneği'' ni kurdurarak UFB nin önünde alternatif olarak koydu. O derneğin kulüp destekli ve takdir edersiniz ki sağlanan imkanlarıyla baş edebilmek zor oldu. Bizim herşeyimiz şeffaf olduğu için, hepimizin adı, sanı, yeri, telefonu belli olduğu için bahsi geçen derneğin başkan ve örgütlenme sorumluları, bizlerin türlü zorluklarla ve tamamen kendi imkanlarımızla kurduğumuz diğer illerdeki üniversite birlikleriyle temasa geçmesi çok kolay oldu. Bizlerden kopup o derneğe katılan birliklerde oldu, yola bizimle devam edenlerde. Şimdi dönüp bakarsanız kopup gidenlerin esamesi okunmaz. Biz halen bir aradayız. Bunun sebebi tamamen ve tamamen gönül bağından başka birşey değildir. Çünkü biz kimseyi kandırmadık. Kimseden medet ummadık. Biz sadece Fenerbahçe ve onun üniversiteli gönül verenleriyle arada köprü olmaya çalıştık.
Başlarda UFB yönetim kurulu İstanbul ve çevre illerindeki üniversitelerde okuyan arkadaşlarımızdan ibaretken, bu darbelerden sonra ne gariptir ki tüm Türkiye' den yönetim kurulu üyeleri çıkarmaya başladı. 1907unifeb.org ana sayfadaki geçmiş dönem yönetim kurullarını inceleyiniz. İl ve görev dağılımlarına bakınız.
Devam edeceğiz...
Bilsay Avcı
20-08-2008, 02:59
Kazandığımız tecrübelerle şekillendirdiğimiz UFB her geçen gün büyümeye başladı. Bu sefer nitelik mi? nicelik mi? kavramlarını tartışmaya başladık kendi içimizde. Misyon ve vizyonumuz işte o tarihlerde şekillenmeye başladı. Sayımız arttıkça problemlerimiz de artmaya başladı. Birbirleriyle kavgaya tutuşanlar, üniversite ayrımcılığı yapanlar, şehir-bölge ayrımcılığı yapanlar olmaya başladı. Sonuçta UFB bir şirket değil. Kimseyi maaşla çalıştırmıyoruz. Hep diyorum ya bu birlik gönül birlikteliği, kimseyi kırmadan dökmeden karşılıklı sevgi ve saygıyla yönetmeye çalışıyoruz. 19-20 li yaşlarda olup kabına sığmayan insanları bu şekilde bir arada tutmak ve şekillendirmeye çalışmak oldukça zordur. Eğer o zamanlar yönetim kurulu bu saygıyı elde etmeseydi, şimdiye kadar çoktan dağılıp gitmiştik. En ufak terslikte -her ne olursa olsun- hemen telefon trafiği başlar, ara bulunur, anlaşmazlıklar tatlıya bağlanırdı. Üstesinden gelemediğimiz olaylarda tabii ki oldu, yine bazı kişisel ayrılıklar yaşadık ne yazık ki. Bu ayrılıklardan özellikle beni çok üzen bir kaçı vardır ki, kendileriyle halen görüşüyor olmama rağmen zamanında ayrı düşmemiz canımı acıtmıştır.
UFB' nin altın çağı artık başlamıştır. Her şey yolunda ve kontrol altındadır. Artık Fenerbahçe camiası içinde 1907UNIFEB adını duymayan kimse kalmamıştır. Gazetelerde haberlerimiz çıkmış, dergilerde röportajlarımız yayınlanmıştır. Tribünde ağırlığımız her geçen gün hissedilmeye başlanmıştır. Tüm Türkiye' den ve Kıbrıstan gelen arkadaşlarımızla Fenerbahçe' ye Kadıköyde ve deplasmanda hatrı sayılır destek olmaya başladığımız günler gelmiştir. Telsim tribününde orta kısım (neredeyse üst tribünün yarısı artık UFB üyeleriyle dolmaya başlamıştır.Kendi kendini oto-kontrol mekanizmasını bile oluşturmuştur. Çok acayip ama sahte ürünlerimiz bile işporta tezgahlarında yerini almıştır. Sokaktan geçen alakasız insanların üzerinde UFB ürünleri görmüşlüğümüz bile vardır :) ta ki 6 kasım tarihine kadar.
Maç 6-0 biter, ortalık birbirine girer. İşte en karanlık çağımız o gece başlar. O telsim tribünün yarısını dolduran UFB iki elin parmaklarını geçmeyecek sayıya düşer bir anda. Herkes ya kaybolur, ya da kaybolmak zorunda kalır. Geceyarısı gözaltıları, dernek baskınları, polis aramaları, yargılanma süreci bizi bitirme noktasına gelmiştir.
O kadar zaman uğraşıp, ne emeklerle kurduğumuz bu birlik elimizden alınmaya çalışılmıştır. Bütün bağlantılarımız kopmuştur, bütün database miz kaybolmuştur. Hiçbirimiz bir diğerimizin nerede olduğunu bilmediğimiz için irtibatımız da kopmuştur. Herkes kendi derdine düşmüştür. Forum kapatılmış, dernek tecrit altına alınmış, bazılarımız polis tarafından aranmaktadır. UFB türlü türlü seleksiyona uğramıştır ancak en büyük eleme 6 kasım sürecinde olmuştur. 6 kasım sonrası herşeye rağmen bir arada durabilen 8 bilemediniz 10 kişiye 1907UNIFEB çok şey borçludur. Yukarıda da bahsettiğim bir soruya şartlar en güzel cevabı vermiştir. UFB nin ''nicelikten'' daha çok ''nitelikli'' üyeye ihtiyacı vardır.
O 10 kişi tribünde her türlü yerini almış ancak ne UFB ürünü giyebilmiş, ne de pankartını asabilmiştir. Zaten hakkımızda, tribünde ya da dışarıda görüldüğümüz yerde ''vurun'' fermanı çıkartılmıştır.
Yaşlanmışım kafamı toplayayım biraz devam ederiz :)
Okan Uzunkaya
20-08-2008, 03:10
Üçüncü darbeyi Fenerbahçe Spor Kulübünden yedik. Kulübümüzün tanıdığı, sayın başkan Aziz Yıldırım' ın kurucusu olduğu 1907 Fenerbahçe derneğinin genç kadrosu olan bizlere yine sayın başkan ''Üniversiteli Fenerbahçeliler Derneği'' ni kurdurarak UFB nin önünde alternatif olarak koydu. O derneğin kulüp destekli ve takdir edersiniz ki sağlanan imkanlarıyla baş edebilmek zor oldu. Bizim herşeyimiz şeffaf olduğu için, hepimizin adı, sanı, yeri, telefonu belli olduğu için bahsi geçen derneğin başkan ve örgütlenme sorumluları, bizlerin türlü zorluklarla ve tamamen kendi imkanlarımızla kurduğumuz diğer illerdeki üniversite birlikleriyle temasa geçmesi çok kolay oldu. Bizlerden kopup o derneğe katılan birliklerde oldu, yola bizimle devam edenlerde. Şimdi dönüp bakarsanız kopup gidenlerin esamesi okunmaz. Biz halen bir aradayız. Bunun sebebi tamamen ve tamamen gönül bağından başka birşey değildir. Çünkü biz kimseyi kandırmadık. Kimseden medet ummadık. Biz sadece Fenerbahçe ve onun üniversiteli gönül verenleriyle arada köprü olmaya çalıştık.
Burada bahsi geçen ''Üniversiteli Fenerbahçeliler Derneği'' bizden apayrı, kısa adı üni-fener olan bir oluşumdu. Kafa karıştırmasın diye belirteyim dedim.
Başkanlığını aslında belki de şimdi çok yakından bildiğiniz bi sima yapıyordu. Buradan isim vermek olmaz, kariyerinin henüz başlarında, rahatsız etmeyelim şimdi geçmişi hatırlatarak :)
Ama "hani bi ilham irem vardı, noldu ona" tadında, hani bi üni-fener vardı noldu ona diyesi geliyor insanın :)
Esma Aydoğan
20-08-2008, 03:15
(G)enç(F)enerlileri(B)itiremezsiniz
(A)sla(Y)ılmayacağız
......Yıldırabileceklerine İnananlar Zaten Kendilerine Bile İnanmıyorlar....:p
Murat Kalkan
20-08-2008, 03:17
O 10 kişi tribünde her türlü yerini almış ancak ne UFB ürünü giyebilmiş, ne de pankartını asabilmiştir. Zaten hakkımızda, tribünde ya da dışarıda görüldüğümüz yerde ''vurun'' fermanı çıkartılmıştır.
Tribün de tanıdıkları görüyorduk ancak hiç kimse polarlarını giymiyordu,
grubun fesh edildiği söylentisi dolaşıyordu her yerde.
evet gerçekten kötü bir dönemdi hem UFB hemde Fenerbahçe tribünleri adına.
Özgün Doğan
20-08-2008, 04:05
evet cemre , çok doğru bir yere parmak basmışsn . Şu forumda hala gfb denen oluşumu savunanlar var . Şu mektupları okuyunda neler olduğunu görün . Çok yazık ya ..
Can Demir
20-08-2008, 05:17
Teşekkürler Bilsay abi paylaşımların için.En kısa sürede devam etmeni umuyorum.
İnanç Gülfidan
20-08-2008, 07:49
Aslında Bilsay Avcı'nın yazdıkları bizim öyle her yerde konuşulmasını tasvip ettiğimiz şeyler değildi zamanında. Üyeler bu birlik içerisinde daha çok yer edindikçe anlatıyorduk onlara, yani zamanı gelince. Öyle yabana atılacak, 2 satırla anlatılacak bir tarih yatmıyor geçmişimizde. Bakmayın kurulalı 7 yıl oluşuna, bu bilgiler kıymetli arkadaşlar iyi okuyun, iyi özümseyin ve iyi bilin geçmişimizi. Bazı şeyler var ki onları buraya hiçbir parmak yazmaya razı olmaz. Onları de sorun öğrenin, gerçi zamanı gelince herkese anlatılır bu tarih tüm ayrıntılarıyla.
Geçmiş sayfalarda bazı arkadaşlar rüzgardan filan bahsetmiş. Bilin ki 1907 ÜNİFEB zamanında fırtınaları karşısına almış, yine de vazgeçmemiştir sevdasından, duruşundan. Hiçbir zaman da rüzgarın estiği yöne göre belirlememiştir duruşunu.
Aslında yazılacak çok şey var da insan tutuyor kendini. Sadece şunu bilin ki; bildirilerden, açıklamalardan tutun da açılan pankartlara, yapılan toplantılara, organizasyonlara vb. kadar herşeyin üzerinde o kadar çok duruluyor, emek harcanıyor ki... Farkında olun nasıl bir birliğin parçası olduğunuzun, bilin kıymetini. Bilin ki şartlar ne olursa olsun bu birliğin tek amacı "Fenerbahçe'ye artı değerler sağlamak" olacak.
Kaan Özdemir
20-08-2008, 10:27
Teşekkürler Bilsay Avcı yazılarının devamını bekliyorum...
Kemal Aktürk
20-08-2008, 10:53
Burada bahsi geçen ''Üniversiteli Fenerbahçeliler Derneği'' bizden apayrı, kısa adı üni-fener olan bir oluşumdu. Kafa karıştırmasın diye belirteyim dedim.
Başkanlığını aslında belki de şimdi çok yakından bildiğiniz bi sima yapıyordu. Buradan isim vermek olmaz, kariyerinin henüz başlarında, rahatsız etmeyelim şimdi geçmişi hatırlatarak :)
Ama "hani bi ilham irem vardı, noldu ona" tadında, hani bi üni-fener vardı noldu ona diyesi geliyor insanın :)
007 James Bond'a taş çıkaracak dinleme operasyonları :rolleyes:.
Oğuz Çapar
20-08-2008, 11:21
Tribün grupları açıklama yapınca,biz de yapalım eksik kalmayalım gibi olmuş ..
Süleyman.Özdemir
20-08-2008, 13:42
Arkadaşlar son zamanlarda gencfb ile yönetim arasındaki sorun ne olucak.. Bizi ilgilendirmiyor mu bu konu..??
Miray Esen
20-08-2008, 13:50
Arkadaşlar son zamanlarda gencfb ile yönetim arasındaki sorun ne olucak.. Bizi ilgilendirmiyor mu bu konu..??
Bu sorunun cevabını geçmiş sayfaları okuyarak bulabilirsin.
Emre Kıyak
20-08-2008, 13:55
Ben de sana ö.m. ile bu olayı soracaktık iyi olmuş açıklamışsın:)
Ömer Yağanoğlu
20-08-2008, 14:13
Tribün grupları açıklama yapınca,biz de yapalım eksik kalmayalım gibi olmuş ..
Sana mı soracaktık nasıl açıklama yapalım diye? Daha önce içinde bulunup sonra uzaklaştınız diye konuşmak için konuşmayın burda. Eleştireye her zaman açığız da bir şeyler sokuşturayım şunlara olanlara değil.Saygısızlık yapmayın.
Genel olarak bizim herkes ne düşündüğümüzü , neler yaptığımızı biliyor.Kimseye burda bir şey ispat etmek zorunda değiliz.
Ozan Uzunkaya
20-08-2008, 16:01
Bilsay baba böyle yaz canımızı ye:)
Resmi tarih yazımı bitince sırma saçlar olayını, hanginizin var böyle securty' si gününü ve en önemlisi "tuttuğu takım galatasaray" melodisini bizlere açıklamanı sabırsızlıkla bekliyorum:)
Asıl resmi tarih bu olayların içinde gizli.
Erdi Tok
20-08-2008, 16:10
""O 10 kişi tribünde her türlü yerini almış ancak ne UFB ürünü giyebilmiş, ne de pankartını asabilmiştir. Zaten hakkımızda, tribünde ya da dışarıda görüldüğümüz yerde ''vurun'' fermanı çıkartılmıştır""
öncelikle emek harcayıp yazdıkların için çok teşekkür ederiz Bilsay abi,başarmak zaten kendi başına bir niteliktir,savaşa giden 100lerin önemi elbette vardır;ancak hatrı sayılır bir başkan,bir yetkili,inanmış bir yüreğin asla sırtını yere getiremeyecektir hiç bir kuvvet,hepinize birlik ve beraberliklerle dolu bir sezon geçirmenizi temenni ediyorum ve inanıyorum ki bu sene açık ara lider olup gerçek fenerbahçemizi herkese göstereceğiz...
İnanç Gülfidan
20-08-2008, 16:47
Resmi tarih yazımı bitince sırma saçlar olayını, hanginizin var böyle securty' si gününü ve en önemlisi "tuttuğu takım galatasaray" melodisini bizlere açıklamanı sabırsızlıkla bekliyorum:)
Başkanın açıklaması gibi olmuş, iddialar büyük, yanıt bekliyoruz:rolleyes:
Burak Baltacı
20-08-2008, 17:24
payLaşımLarın için çok teşekkürLer BiLsay abi. .üniversite örgütLenmLErinde kesinLikLe anLatıLması gereken konuLar. .
devamını merakLa bekLiyorum ;)
Alican Aygar
20-08-2008, 18:58
bilsay abinin yazısını görünce onun yasadıkları karsısında yasadıgım saskınlıkları gızleyemedım..3-5 seyde ben yazayım bari dedim...okadar guzel anlatmıskı yasadıkkarını cıdden tribünlere taraftar gruplarına ve yöneticelere bakıs acım bugunden ıtıbaren degısmıstır dıye rahatlıkla dıebılırım...inanç başkanımızın sözünede aynen katılıyorum--kıymet bilmeliyiz--- bugunden sonra harbiden artık cok daha farklı bı yerı var hayatımda bu birliğimizin... tesekkurler Bilsay avcı bu anlattıkların için..... cok tesekkurler....
Bilsay Avcı
21-08-2008, 00:12
Arkadaşlar konuyu ben yazıyorum ancak bu olayları tek başıma yaşamadım tabii ki. Onların çoğu halen abileriniz olarak etrafınızdalar, bundan sonra eminim ki onlara karşı biraz daha saygı duyacaksınız :)
6 kasım öyle bir süreç ki UFB tarihini 6 kasım öncesi ve sonrası diye ikiye ayırabiliriz. Bu süreci uzun uzun başka bir zaman anlatırız. En çok koyan şey, 6 tane sıkıştırmışız gaassaraya ama içip dağıtamadık bile o gece düşünsenize durumu.
İnançın da dediği gibi aslında anlattıklarım ulu orta konuşulacak şeyler değil ancak şu var ki UFB tarihini bilmediğinizden yanlış yönlenmeler ve fikirler ortaya çıkmaya başlamış. Bu bildiri başlığı bunu açıkca gösteriyor. Bildiriyi kiminiz yakıştıramamış, kiminiz daha sert olmasını beklemiş, kiminiz bazı gurup ya da kişilerin arkasında durmamız gerektiğini belirtmiş.
Uzun yazılara karşı toplum olarak sempatiyle baktığımız pek söylenemeyeceği için, yazdıklarımı sonuna kadar okuyanların bizler için daha büyük kazanç olacağını düşünüyorum. Okumayanlar zaten halen birbirlerinden alıntı yapıp alakasız yazılar yazıyorlar :)
Kaldığımız yerden devam edelim;
6 kasım sürecindeki en büyük handikapımız UFB nin resmi bir topluluk olmamasıydı. Zaten bu bahaneyle üzerimize gelindi. Yapılması gereken en öncelikli şey UFB yi resmiyete kavuşturmak ve resmi bir dernek olarak yola devam etmekti. Çalışmalara kısa sürede başlayıp yine oldukça kısa sürede sonuçlandırdık. Aramızda hukuk okuyan arkadaşlarımızın olması işimizi oldukça kolaylaştırdı. Dernek kuruluş aşamasında, ''kurucu üyeler'' belirlenirken yine geçmişimize sahip çıkıp, o an aramızda faal olarak yer almayan ancak 2000-2003 seneleri arasında bu yola baş koymuş arkadaşlarımızı da unutmayarak teklifimizi kabul edenleri kurucu üye yaptık.
Artık 1907UNIFEB resmi bir Fenerbahçe derneği olarak legal bir örgütlenme olmuştur. Ancak sıkıntılarımız sadece işi resmiyete dökmekle tabii ki bitmemiştir. Şimdiki hedefimiz eski üyelerimizi tekrar bir araya toparlayabilmek ve dernek üyesi yapmaktır. Bunu da kısa zamanda çok çalışarak başardık. Artık hem resmi hem de oldukça tecrübeli bir oluşum olmuştuk. Başımıza daha ne gelebirdi ki? Sırada tribüne yeniden çıkmak vardı. Bunun için en uygun zamanı kolladık. Bütün bunlar olurken yukarıda da bahsettiğim gibi maçlarda UFB olarak değil bireysel olarak yerimizi alıyorduk. Biz önce Fenerbahçeliyiz, desteğimiz her zaman Fenerbahçe'ye. UFB ile ya da münferit farketmez.
Nitekim bir cumartesi sabahı yapılan ve oldukça hararetli geçen yönetim kurulu toplantısından sonra Kadıköyde oynanacak olan Altay maçıyla tribüne tekrar çıkma kararını verdik. Bunlar zamanının son derece gizli bilgileridir. Yönetim kurulu toplantı odasından dışarıya kesinlikle çıkmamıştır. Çünkü üzerimizde yoğun baskılar vardı. Yırtılıp atılan ''1907UNIFEB'' pankartımızın yerine, ''1907UNIFEB - Fenerbahçe' nin Aydınlık Geleceği'' pankartını devasa boyutlarda hazırlattık, bayrak sopalarımızı ve bayraklarımızı onarıp staddaki yerimizi aldık. 6 kasım öncesi bulunduğumuz bölge bazıları tarafından resmen ''işgal'' altında olduğu için ve amacımız sadece ''biz herşeye rağmen buradayız'' hepinize selam olsun demek olduğu için telsim açığın o zamanki rakip tribüne yakın kısmına giderek pankartımızı kavga dövüş astık ama ASTIK!
Toparlanma aşamasında olduğumuz için sete çıkartacak kimsemiz bile yoktu, zaten sete çıkmakla gelin beni eşşek sudan gelinceye kadar dövün aynı şey demekti. Bu yüzden en sağlam ve iri olanlarımız sete çıkan arkadaşımızın önünde durdu ne olur ne olmaz diye. Bir de Erkut abiniz var ki bu konularda (dayak yeme konusunda) artık profesyonelleşmiştir. O paratoner vazifesi görmüştür her kavga ortamında. Herkes nedense ona saldırırken biz de arada vurabildiğimiz kadar vururduk bize saldıranlara. Erkut 2 kamyon sopa yesin, 5 dakika sonra kendine gelir, daha yok mu derdi :) Seviyorum seni avukat :) Resmen Kurtuluş Savaşı veriyoruz hale bakar mısınız? :)
Sn Yıldırım ve taraftar arasındaki gerginlik 6 kasım olayları yüzünden had saffadaydı. Çünkü o süreç sadece bizi değil diğer tribün guruplarını da kısmen de olsa etkilemişti. Nitekim Altay'a kendi sahamızda mağlup olduk. Stad ''istifa'' sesleriyle yıkılırken, kabak yine bizim başımıza patladı haliyle. Daha pankartı bile toplayamadan malum gurupla birbirimize girdik. Pankart namustur, olaydan sonra döndük toparladık. Çünkü asılı bıraksaydık, biliyorduk ki geldiğimizde yerinde bulamayacaktık.
O zamanlar 1907UNIFEB, tüm baskılara rağmen Fenerbahçe taraftarlar birliği çatısı altına girmemek için yoğun çaba sarfetti. Çünkü bu birliğe girmek demek, reis ne derse o olur demekti. Politikalara alet olmamak adına bu birliğe katılmamak için direndik, direndikçe dayak yedik. Nitekim 1907UNIFEB' in taraftarlar birliğine katılımı bu olaylardan çok daha sonra GFB ile FB yönetiminin arasının açılmaya başladığı zamanlara denk gelmiştir. UFB hep kendi yönetim kurulunun kararlarıyla hareket etmiştir. Taraftarlar birliği toplantılarında fikir alışverişinden ötesine burnunu sokmamıştır.
O zamana kadar karşımızdan esen şiddetli rüzgarlar artık yön değiştirmeye başlamıştır. Artık herkes bizim ''öcü'' olmadığımızı, hiçbir politikaya alet olmayacağımızı, ne yönetimle ne tribün dengeleriyle hiçbir alakamız olmadığını anlamıştır. Bu yüzden üzerimizdeki baskılar yavaş yavaş azalmaya başladı.
Artık sakin kafayla oturup şimdi ne yapıyoruz? diyebileceğimiz zaman gelmiştir. Mevcudiyet kavgasını kazandık sırada UFB nin kişiliğini oturtmak vardı. Şimdiki bildiğiniz UFB nin misyon ve vizyonunun tohumlarını attık, bizden sonraki nesil zor olanı başardı ve onu yeşertti.
Zamanında her okul birliği kendi adıyla anlıyordu. ITUFEB, BUFEB, KUFEB vb gibi. Hal böyle olunca bazı birlikler ve üyeleri 1907UNIFEB' de en güçlü kendi birlikleri olduğunu düşünerek yönetimle ters düşmeye başladı. En kalabalık ve en iyi okul birliği en çok maç bileti hakkına sahip olur, yada UFB yönetiminde daha çok söz hakkı olur gibi bir mantık ortaya çıkmaya
başlamıştı. Bunun önünde geçilmesi gerekiyordu. Nitekim bir yaz günü toplanıp yk olarak Avşa adasına gittik. Hem dinlenelim, hem de yeni sezon projelerini düşünelim diye yaptık bunu. Orada ismini hatırlamadığım biri :) dedi ki 1907UNIFEB artık marka olmuştur, okul birliklerinin adı 1907UNIFEB' in arkasında yer alsın. 1907UNIFEB-ITU gibi. Böylelikle UFB ön planda olacak, okul birliklerinin adların her zaman UFB den sonra gelecekti. Öneri tartışmasız kabul edildi. Hemen uygulamaya geçildi. Görüyorum ki bu projede tuttu. Tüm okul birlikleri 1907UNIFEB çatısı altında
birleştirilmiş oldu.
Bizler yukarıda anlatmış olduklarımdan tabii ki çok daha fazla şeyler yaşadık. Ancak bizden sonrakiler bizim hayallerimizi gerçekleştirdi. Sizler bizlere ne kadar saygı duyuyorsanız, bizlerde sizlere en az o kadar saygı duyuyoruz emin olun.
Bizim bir hayalimiz vardı, Anıtkabire 1000 kişilik bir organizasyon yapmak. Sizler İnanç başkanlığında bunu yaptınız. Kapadokyada sabah kahvaltısında gazeteyi açar açmaz karşımda o resmi ve haberi gördüğüm an neler hissettiğimi sizlere anlatamam. Hemen sarıldım telefona aradım
İnançı, Seçkini, Yiğit'i, neler hissettiğimi anlattım.
Bizlerin yurtdışı deplasman hayali vardı direkten döndü. Panathinaikos deplasmanına gidecektik. Sevinçten uçuyorduk ancak Fenerbahçe'ye yer ayrılmadığı için bunu yapamadık. Oysa çok da hazırlıklıydık. Sizler bunuda başardınız. Koptunuz gittiniz takımın arkasından taa nerelere
helal olsun size.
Çıkardığınız ürünlerle hem bütünlüğü hem de kulübe gelir sağladınız.
Birlik beraberliğinizi hiç bozmadınız aksine bunu her geçen gün daha da güçlendirdiniz. Camiada söz hakkına sahip oldunuz. Gerek tribün showlarıyla gerekse sosyal organizasyonlarınızla tüm Fenerbahçelilerin gururu oldunuz. Bu öyle bir hal aldı ki artık altına imzanızı atmasanız bile ''bu kesin UFB lilerin işi'' denir oldu.
Herkese ne uzak ne yakın oldunuz. Mesafeyi çok iyi korudunuz.
Bunları yapabilmek kolay iş değil.
Hepinize yürekten;
''HERŞEY İÇİN TEŞEKKÜRLER''
Murat Şener
21-08-2008, 00:38
arkadaşlar mtk maçının sonrasında oluşan gelirilimli ortam neticesinde bazı arkadaşların ne yapmak istediğini bir türlü anlamış değilim bildiri yayınlandığı günden itibaren kimi kimlerin bildiri hakkında yerinde olmuş kimi kimselerinde çok pasif kaldığı hakkıdaki görüşlerine tanık olmaktayım. aslında yerinde olmuş diyen kişilere de pasif kaldığı hakkındaki düşüncelere de kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklama ile cevap erilmiştir
iş bu ki benim düşüncem ne yönde ...
ben yazılan bildirinin tam yerinde ve yeterli ölcüde olduğunu düşünüyorum 1907 ünifeb oluşumuna yakışır şekilde ve bu güne kadar takındığı tavır neticesinde yazılmış bir yazı olduğu düşüncesindeyim
Bilsay Avcı
21-08-2008, 00:40
Sen biraz dışarı çık hava al gel. Fenalık basmış seni, nem de var zaten. Ayran iç böyle durumlarda.
arkadaşlar mtk maçının sonrasında oluşan gelirilimli ortam neticesinde bazı arkadaşların ne yapmak istediğini bir türlü anlamış değilim bildiri yayınlandığı günden itibaren kimi kimlerin bildiri hakkında yerinde olmuş kimi kimselerinde çok pasif kaldığı hakkıdaki görüşlerine tanık olmaktayım. aslında yerinde olmuş diyen kişilere de pasif kaldığı hakkındaki düşüncelere de kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklama ile cevap erilmiştir
iş bu ki benim düşüncem ne yönde ...
ben yazılan bildirinin tam yerinde ve yeterli ölcüde olduğunu düşünüyorum 1907 ünifeb oluşumuna yakışır şekilde ve bu güne kadar takındığı tavır neticesinde yazılmış bir yazı olduğu düşüncesindeyim
Merve Ocak
21-08-2008, 00:42
Asıl bizler teşekkür ederiz Bilsay Abi sizler bu savaşı vermeseydiniz bizler bu güzel günleri göremeyecektik. Hele ki bayanları bu anlattığınız durumların içinde veya Fenerbahçe tribünlerindeki diğer gruplarda düşünemiyorum...
Ozan Çetinkaya
21-08-2008, 00:51
1907 Ünifeb'in o sıkıntılı günlerini yaşamış abilerimiz birçok kez anlatmıştır bu yaşananları ama hiç birinde senin anlattıgın kadar olayın içinde hissetmedim kendimi Bilsay abi.1907 Ünifeb duruşunu ögrettiğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.
Levin Susar
21-08-2008, 01:02
Orada ismini hatırlamadığım biri :) dedi ki 1907UNIFEB artık marka olmuştur, okul birliklerinin adı 1907UNIFEB' in arkasında yer alsın.
İnsan adını unuturmu yahu...
Avşa'daki mangalın tadı hala damağımdadır. Ha keza şimdi benim gibi şafak sayan Sercan'ın da imdaaaaat çığlıkları kulağımdadır :)
Anlatacak çok şey var. Bir akşam buluşalım da eskiyi yadedelim :)
Doruk Sarıkaya
21-08-2008, 01:10
"Türkiye'nin Aydınlık Geleceği" sloganıyla çıkılan yolda binlerce 1907 ÜNİFEB'li olarak Ata'nın huzuruna çıkmanın,Avrupa'ya Fenerbahçe'nin yükselen bir güneş olduğu gerçeğini tribündeki koreografi ve pankartlarla göstermenin 1907 ÜNİFEB'in ayrıcalığı olduğunu düşünüp,dile getirdik hep,çünkü öyleydi.
Fakat var olma yolunda çekilen sıkıntıların,zorlukların üstesinden gelen büyüklerimizin;1907 ÜNİFEB'i bu günlere getirmek için yaşadıklarını okuyunca bu birlikte olmanın değerini çok daha iyi anlıyor insan.
Ve 1907 ÜNİFEB'in ayrıcalığının temelinde,Türkiye ve Fenerbahçe'nin Aydınlık Geleceği olma yolunda yılmadan mücadele etmenin gerektiği anafikri yatıyor.
Bu günlere gelmemiz için; 1907 ÜNİFEB'e karşı esen rüzgarlara Fenerbahçe aşkıyla dolu göğsünü korkusuzca geren büyüklerime ve bunları bizimle paylaşan Bilsay abiye çok teşekkür ederim.
Taylan Kallı
21-08-2008, 01:10
Bilsay Abimize yazdığı her satır için sonsuz teşekkürler..Her 1907UNIFEB üyesinin baştan sona okuması gereken yazılardı..Lütfen bu oluşumun kıymetini bilelim ve ona göre davranalım..
Burak Baltacı
21-08-2008, 01:18
anasayfa'da yer aLmaLı çünkü tekrar tekrar okuyası geLiyor insanın. .tekrar teşekkürLer BiLsay Abi.
BaşLık:AbiLerimizin hatıraLarı ;)
Kemal Aktürk
21-08-2008, 01:21
Tabi taa Elazığ'lardan çektiğimiz cefa, Bilsay'ın anlattıklarının yanından bile geçemez de bir iki not da ben düşmek isterim müsadenizle.
6 Kasımın hemen öncesinde kurulan bir üniversite idi FIRATFEB (o zaman ki adı). 6 Kasım hezeyanı sonrası ortalık bulanınca kimseye ulaşamaz, görüşemez danışamaz olduk. Düşünsenize bir örgütlenme kurmaya çalışıyorsunuz birden merkezden kimseye ulaşamıyorsunuz. Sonra sonra gerekçelerini anlıyorsunuz ama ilk düşündüğümüz şey Titan saadet zinciri mağduru olmuştan beter. :)
O zaman Elazığ 1. lig de olduğundan Fenerbahçe nin geleceği günü sabırsızlıkla bekleyen Fıratfeb tayfası o zaman ki okul sorumlusu Serkan Ergül'den şöyle bir uyarı ile sarsılır. Dışardan gelen kimse ile ağız dalaşına girmeyin, tartışmayın zaten tartışmaya çalışsanızda laf falan anlatamazsınız. Lan noluyoruz? Bu memleketin ekmeğini yiyip, Fenerbahçe yi destekleyip, yaşadığı şehire (Elazığ) ihanet ettiğimizi düşünenlerle uğraşmak yeterince dertli iken bu ne şimdi? Gelenler de Fenerbahçeli idi sonuçta, nedir alıp veremediğimiz? Tam sütlaçmışız bizde :)
Korkulan olmadı. Sivas dan Cumhuriyet Üniversitesinden arkadaşlar gelmişti ve ev sahibi olarak Fıratfeb. Başka kimse yoktu. Sanırım 6 Kasım sonrası ilk pankartlı bayraklı dönüşü bu şekilde olmuştu Ünifeb in. Uzun zaman sonra televizyonda afilli sancaklar sallandığını gören Berkay Erdim nasıl duygulanmış kendi anlatsın veya o dönemden birileride duygularını paylaşırsa sevinirim. Konumumuz itibari ile deplasmanlara daha çok vaktimiz olduğundan her deplasman bir pankart kovalmacası olurdu. Stratejik noktalar seçilir burayı kimse ellemez, buraya ulaşamazlar, buraya nasılsa asmak istemezler. Az çok gerginlik olurdu tabi Erkut gibi hiçbirimiz yoğun yaşamadık.
Şimdi biraz daha konuştuğu dinlenen, belli bir ağırlığı olan, resmi bir derneğiz. Geçmişimizde ne dediysek aynı söylemlerle devam ediyoruz. Kişilere kurumlara mesafemizi koruyarak, kimsenin oyuncağı olmadan. Bildiri sadece zaten Ali Koç 1907 nin başkanı sesleri çıkmaz,çıkaramazlar diyenlere kapak olması açısından önemliydi. Sırf bunun için bile tebrik ederim.
Onur Aloğlu
21-08-2008, 01:43
Bilsay Abi' ye 1907 ÜNİFEB tarihine ışık tutan yazılarından ötürü teşekkür ederiz. :)
Bu anlatılanları ve çok daha fazlasını, belgeleriyle, resimleriyle 1907 ÜNİFEB Andaç Projesi içerisinde göreceksiniz. ;)
Az kaldı... :)
Erdal Futtu
21-08-2008, 02:12
Bizler yukarıda anlatmış olduklarımdan tabii ki çok daha fazla şeyler yaşadık. Ancak bizden sonrakiler bizim hayallerimizi gerçekleştirdi. Sizler bizlere ne kadar saygı duyuyorsanız, bizlerde sizlere en az o kadar saygı duyuyoruz emin olun.
''HERŞEY İÇİN TEŞEKKÜRLER''
BU KADAR BADİRELER BU KADAR TEHLİKELER ATLATAN İNSANLAR BİZLERE SAYGI DUYUYORLARSA: HERKES BU MESAJDAN BİR SONUÇ ÇIKARSIN ve BU AİLEYİ BİR ADIM DAHA İLERİYE GÖTÜRMEK İÇİN ÇABA SARFETSİN...
başta kendim olmak üzere....
Ömer Yağanoğlu
21-08-2008, 02:26
Bilsay Abi' ye 1907 ÜNİFEB tarihine ışık tutan yazılarından ötürü teşekkür ederiz. :)
Bu anlatılanları ve çok daha fazlasını, belgeleriyle, resimleriyle 1907 ÜNİFEB Andaç Projesi içerisinde göreceksiniz. ;)
Az kaldı... :)
Andaç şimdi daha da bir sabırsızlıkla beklenecektir kesin.1907 ÜNİFEB'in en güzel projelerinden biri olan Andaç'da daha ne anılar,ayrıntılar var gerisini siz tahmin edin artık.
Mert Akduman
21-08-2008, 03:04
Asıl biz teşekkür ederiz Bilsay Abi, eline ağzına sağlık, bir çoğumuzun bilmediği, içten içe merak ettiği, halbu ki bilip duruşunu tavrını ona göre takınması gerektiği, çok değerli paylaşımlar.. Tekrar teşekkürler..
Can Demir
21-08-2008, 03:15
Asıl biz teşekkür ederiz Bilsay Abi, eline ağzına sağlık, bir çoğumuzun bilmediği
Evet mesela Erkut abi hakkında yazılanları hiç bilmiyorduk :D:D
Cemre Aşkar
21-08-2008, 03:29
Abilerimize anlattıkları ve yaptıkları için çok teşekkürler.
Saray entrikalarından geçmişiz de haberimiz yokmuş.
Yeni yazılar bekliyoruz;)
Çağlar Çoban
21-08-2008, 03:29
Bilsay Abi'nin yazdıklarını okurken tüylerim diken diken oldu ve çok duygulandım. Bu çok değerli bilgiler için çok teşekkürler.
Bu yazılar bu topickde sürekli kalacaktır ancak çok değerli bu bilgilerin toplarlanıp tekbir başlık altında butun ÜNİFEB'lilere ve ileriki yıllarda da ÜNİFEB'li olacak kardeşlerimize miras kalmasını sağlamak için( gerçi İnanç'ından belirttiği gibi yeri ve zamanı gelince herkeze anlatılır ama yinede ÜNİFEB'liyim diyen herkezin okuması gerektiğine inanıyorum) üst bir topic açılması gerektiğini ve ÜNİFEB'in nelerden geldiğini,nelerle ve kimlerle hangi şartlarda mücadele ettiğini, bugun ve yarının ÜNİFEB'lileri tarafından bilinmesi hatta ezberlenmesi gerektiğini düşünüyorum.Bence asıl o zaman ÜNİFEB nedir? herkezce çok daha iyi idrak edilir.
Zaten böyle bir ihtiyaç görüldüğünden dolayı neredeyse 1 senedir 1907 ÜNİFEB andacı üzerinde çalışılıyor. 1907 ÜNİFEB andacı, tarihimize en güzel şekilde ışık tutacak, geçmişten geleceğe bir miras olacak.
Yasin Çıkrıkçı
21-08-2008, 03:39
Zaten böyle bir ihtiyaç görüldüğünden dolayı neredeyse 1 senedir 1907 ÜNİFEB andacı üzerinde çalışılıyor. 1907 ÜNİFEB andacı, tarihimize en güzel şekilde ışık tutacak, geçmişten geleceğe bir miras olacak.
Evet Çağlar ben Bilsay Abinin yazdıklarına okadar duygulandım ve kendimi kaptırdım ki açıkçası diğer yazılan mesajları hiç gözüm görmedi:) Diğer msjları okumadan msj yazmak adetim değildir aslında ama dediğim gibi gözüm görmedi diğer msjları.
Andaçta olacağı mesajıda ben mesajımı yazdıktan sonra gördüm.Sende cevap verdiğin için teşekkür ederim.
Süleyman.Özdemir
23-08-2008, 13:23
Fenerbahçe hepimizi arkadaşlar herkes trübüne tek bi amaç için geliyor oda FeNeRBaHÇe...
Bu kavga neden bilmiorum...
Kaan Göktürk
23-08-2008, 15:48
Açıkcası Bilsay Abi'nin anlattıklarının bu kadar detayını dinleyememiştim, İzmir'de 1907 Ünifeb'in kurulmasında ve gelişmesinde emeği geçen büyüklerimizden dernek haline gelinmesine ve gelinmesinden sonraki olayları birçok kez dinlemiştim ve bunlar benim için Misyon ve Vizyon kelimelerinin içi boş şeyler olmadıklarını çok iyi kavramama neden olmuştu.
Arkadaşlarında dedikleri gibi büyüklerimizin bunları forumda paylaşması, yeni ve bunları tam bilmeyen arkadaşlarımızın 1907 ÜNİFEB'i tam anlamıyla anlaması, daha fazla sahip çıkması ve bazı hatalara düşülmemesi için çok önemli diye düşünüyorum.
Mustafa Soysal
23-08-2008, 20:50
futbol bizlerle güzel bizim gibi bilinçli taraftarla güzel herkese örnek teşkil edelim
Mustafa Arıcı
31-08-2008, 13:57
ortak bir hareketle en yakın lig maçında başkana karşı sesimizi duyurmalıyıııııııız bu kadar basiiiiit !!!
ayrıca belediye macında maraton a blokla cok iyi anlaşıldı bunun sürekliliği sağlanırsa çok güzel olur ....
Muhsin Sancaktutan
31-08-2008, 14:30
ortak bir hareketle en yakın lig maçında başkana karşı sesimizi duyurmalıyıııııııız bu kadar basiiiiit !!!
ayrıca belediye macında maraton a blokla cok iyi anlaşıldı bunun sürekliliği sağlanırsa çok güzel olur ....
ne oldu a blokta haberim yok açıklayabilirmisin
Okan Uzunkaya
31-08-2008, 19:49
Tamam ilk maçta yapıyoruz.
Ozan Uzunkaya
31-08-2008, 20:03
Yapmayan ne olsun?
Merve Ocak
31-08-2008, 20:22
acaba bilsay abinin yazdıkları hakkında kilitli bir konu başlığı mı açılsa , belki yeni üyeler arka sayfaları okuma (MA) zahmetinden kurtulur ve sürekli güncel olur. kantinde de daha önce bu konuların anlatıldığı bir başlık var ama kaybolup gitmiş, tıpkı bilsay abinin ve diğer abilerimizin yazdıklarının önceki sayfalarda kalması ve okunmaması gibi.
Safa Arıkan
01-09-2008, 02:31
İstersen bu konu başlığını başından sonuna kadar bir okuma zahmetinde bulunsan derim Mustafacım...
Mert Çubukçu
01-09-2008, 03:07
Yapmayan ne olsun?
bence bejekeli olsun..:rolleyes:
Cemre Aşkar
01-09-2008, 04:35
14 sayfanın anafikri çıkmış:D
İnanç Gülfidan
01-09-2008, 15:33
Avşa'daki mangalın tadı hala damağımdadır. Ha keza şimdi benim gibi şafak sayan Sercan'ın da imdaaaaat çığlıkları kulağımdadır :)
Siz şafağı saymaya taa o günlerden başlamışsınız zaten :D:rolleyes:
Bilsay Avcı
01-09-2008, 20:37
30 Ağustos Zafer bayramının yıl dönümüne denk gelen İBB maçında bence çok önemli ayrıntılar gizli. Herkesin derdi başka;
- Antu: Taraftar ödülleri
- GFB: Maratondan çıkmıyoruz
- Kulüp yani sn Yıldırım: Tek kimlik Fenerbahçe (ne demekse bu)
- 1907UNIFEB: ''Zafer, zafer benimdir diyebilenindir''
Sizler Atatürk'ün Fenerbahçe'li olmasının bizlere verdiği gurura ve Türkiye Cumhuriyeti' nin tarihine, yapmış olduğunuz pankartla tek sahip çıkan birlik oldunuz. Fenerbahçelileri büyük bir ayıptan kurtardınız. İkinci yarı o pankart ne sebeple toplatıldı anlayabilen bana da anlatsın.
Herkes yanlış üstüne yanlış yapmaya devam ederken, siz doğru bildiğinizden şaşmadan hepimizi gururlandırarak yolunuza devam ediyorsunuz.
Emeği geçenlere sevgiler, saygılar, teşekkürler.
Levin Susar
01-09-2008, 23:17
Siz şafağı saymaya taa o günlerden başlamışsınız zaten :D:rolleyes:
Yanlış bilgilendirme, dezenformasyon...
Büyükada workshop u ile karıştırılmasın :cool:
Bilsay Avcı
01-09-2008, 23:30
Avşa anlatılmaz yaşanır :) 1 gün ancak bu kadar dolu dolu geçirilirdi. Nasılda ihtiyacımız varmış şaka maka yalnız apaçi her yerde apaçi. Adada, deniz otobüsünde, deniz bisikletinde, ve hatta denizin ortasında yalnız başına.
Allah ıslah etsin ne diyeyim :cool:
Kocaman ro-ro gemisine afadersiniz kıç kadar deniz bisikletinde ayağa kalkıp, iki elini sağa sola sallayıp ''kaptaaann hoooppp'' çeken insanlarda gördü UFB :) Kaptana hoop çekeceğine asılsana pedallara Sercanım senin beynin işlemcisi Çin malı mıdır nedir? Bir de erkekliğe pok sürdürmemek var tabi kimse Sercanı bırakıp denize atlamıyor anca beraber kanca beraber hesabı. Kocaman gemi geliyor üstüne üstüne erkeklik mi kalır o durumda bırak ne hali varsa görsün :)
Yanlış bilgilendirme, dezenformasyon...
Büyükada workshop u ile karıştırılmasın :cool:
Levin Susar
01-09-2008, 23:38
Sercan'ın maceraları çoktur. Her ne hikmetse bu arkadaşımızın maceraları hep de workshoplara denk gelir.
Hani abilerinize sorun derler ya , Kerpe'de yaşanılanları Berkay ya da Okan'a sorabilen sorsun. Azgın dalgalar naapmış Sergio 'yu :)
Bu aralar pek göremiyoruz buralarda komutanlar çok çay siparişi verio herhalde :)
Ha birde ıssız adadaki martılar vardır ki, LOST dizisinin esin kaynağının kano ve deniz bisikletiyle bu ekibin gittiği ıssız adadan esinlenerek çekildiği rivayet edilir.
Selçuk Gerger
02-09-2008, 00:01
30 Ağustos Zafer bayramının yıl dönümüne denk gelen İBB maçında bence çok önemli ayrıntılar gizli. Herkesin derdi başka;
Sizler Atatürk'ün Fenerbahçe'li olmasının bizlere verdiği gurura ve Türkiye Cumhuriyeti' nin tarihine, yapmış olduğunuz pankartla tek sahip çıkan birlik oldunuz. Fenerbahçelileri büyük bir ayıptan kurtardınız. İkinci yarı o pankart ne sebeple toplatıldı anlayabilen bana da anlatsın.
Herkes yanlış üstüne yanlış yapmaya devam ederken, siz doğru bildiğinizden şaşmadan hepimizi gururlandırarak yolunuza devam ediyorsunuz.
Bilsay Abi burada gerçekten kimsenin göremediği bir noktaya değinmiş.
Herkes bu konu açıldığında bir şeyler söyledi;suya sabuna dokunulmamış dedi, eleştirdi, övdü, sövdü; ama hep bahsettiğimiz gibi 1907 ÜNİFEB her zaman benimsediği bu çizgide yoluna devam etmiştir, bundan sonra da devam edecektir.
Bilsay Abi'nin bahsettiği cumartesi günü ortaya çıkan farklılık da zaten bu konumumuzu anlatmak için verilecek yüzlerce örnekten sadece biridir.
Bilsay Avcı
02-09-2008, 01:13
11 Nisan 2002 tarihli Hürriyet gazetesinden;
http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/haber.aspx?viewid=114831
http://www.1907unifeb.org/2003/0807_resimler/015.JPG
Umur Saraçoğlu
02-09-2008, 01:20
Son resim gerçekten çok güzel..
ayrıca İBB maçında tribünler gerçekten çok güzeldi, en azından Ünifeb, CK ve maraton a-blok açısından..
Umarım karşılıklı yapılan mehterin devamlılığı olur.. müthiş bir duygu uyandırıyor insanda..
Sercan Matur
02-09-2008, 02:59
ah o günler...
ama o gün geminin altında kalmadıysak benım kaptana verdiğim sinyaller yüzündendir..
bende hayat kurtardım.. hayatımda kurtarılmıştı kerpede kardeslerim tarafından...
öte yandan büyükada da levinin hayatı kurtulmuştu... 28 dalgasından kim kurtardı bilmiyorum ama kurtulmustu...
levin.. bu arada şafak 21...
zoruna gitmesin :D
Mustafa Kaplan
02-09-2008, 11:38
11 Nisan 2002 tarihli Hürriyet gazetesinden;
http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/haber.aspx?viewid=114831
http://www.1907unifeb.org/2003/0807_resimler/015.JPG
Resimden de belli çok kalabalığız, Ankaradan derbiye 9 otobüs kalktığı, gişelerde buluşulup herkes otobüslerden inince 6 şeritli yolun neredeyse tıkandığı yıllar.
Bilsay Avcı
05-09-2008, 01:39
Bu resimde sarı renkli olarak gördüğünüz herkes UFB li. Kalabalığı siz düşünün artık...Nitekim bu resimden çok sonra trenle gittiğimiz bir Konya deplasman yolcuğunda Metin abi' ye (pepemetin) sormuşluğum vardır abi niye 6 kasım sürecinde bizim üzerimize bu kadar gelindi diye? Cevabı;
- Bilkay kardeşim eğer sizi ezmeselerdi telsim üstü tamamen dolduracaktınız bu yüzden sizle bu kadar uğraştılar.
Metin abi Berkaya da bana da Bilkay der :)
Berkay= Bilkay
Bilsay = Bilkay
:cool:
Bilsay Avcı
05-09-2008, 01:47
Lanetlenmiş uğursuz Berkay Erdim, o klılıçlar ..... :D
Bahtiyar Güdürü
05-09-2008, 02:22
Şimdi neden o kadar sarı yok? Durup bi düşünüldü mü? Oysaki kombine de var 4.senesi .. Biz de mi bacasız fabrika gibi takılıp endüstriyel olmayı yeğledik?
Bu sezon itibariyle ufb yeni bir ivme kazandı,kimi kavgalar tribünlerde zamanında verildi,uzun bir süre de ''rahat'' idik.. Duruş gayet mantıklı bi şekilde sergilendi son olaylar çerçevesinde.İpekçideki zamanları da biliyoruz sapsarı .. Sercan Kocaelinden atlayıp sete çıkmaya gelirdi taa İpekçiye hem de fasulyeden diye tabir edliecek maçlara..Şimdi biraz daha dernekçilik ön plana çıktı.. Kimi noktalarda denge sağlandı,kimi noktalarda şaştı o denge.. Kimileri bırakıp gitti,kimileri kullanıp gitti,kimileri cv sine yazdı çıkarı doğrultusunda terk edip gitti.. Uzar gider .. Kimileri de ara verdi gitti sandık..
Fenerbahçe Spor Kulübü'nden tek çıkarı olmayan grup da ufb dir .. Ama ufb de kendi içinde ayrı bi sistem .. Bakmayın siz tribün gruplarının açıklamalarına, öyleydi şöyleydi böyleydi,içinde olmadan ilk ağızlardan dinlemeden,kulaktan dolma söylemler ile 2 karınca boyu gidemeyiz.. Bilsay Abi'ye bu noktada teşekkür ederim,şeffaflığı yansıtarak 1.ağızdan işin rengini açıkladı..
C Blok sanırım bu sezon itibariyle biraz daha hareketlenecek,deplasmanlarda ise bazı soru işaretlerim var,denge konusunda.. Bu sezon İlk deplasman G.Antep'de sanırım ufb den 10-15 kişi vardık. Ama resmi bi org. olmadığından dolayı münferittik tribünde,bi problem olmadı.. Bundan sonra da olmaz umarım..
Her konu zaten fazlası ile bu seneki Workshop ve Kurullarda tarışılmıştır.. Bekleyip,yaşayıp,göreceğiz..
İnanç Gülfidan
05-09-2008, 06:13
Hazır konusu açılmışken yavaş yavaş şu başlığa (http://www.1907unifeb.org/forums/showthread.php?t=7881) dikkat çekmeye başlayalım o zaman:)
Şu an için değil ama havalar soğumaya başladıkça Telsim C Blok'u sarartacağımızdan hatta sapsarı yapacağımızdan şüphem yok;)
http://www.1907unifeb.org/forums/showthread.php?t=7881
Arif Şahin
07-09-2008, 02:17
Bilsay abinin anlattıklarını satır satır okudum. Muhtemelen bir kaç kez daha okucam. Andacı daha bi merakla bekliyoruz artık. Buarada Üni-Fener oluşumundan bahsedilmiş. Üniversiteyi kazandığım ilk yıl Fenerbahçe resmi dergisinde haberini okudum ve o oluşumu Üniversiteli Fenerbahçeliler Birliği sanarak üye oldum :) sonradan Ünifebten arkadaşlarla tanışınca yanlışlığı farkettim. diğer oluşumun başkanının adını vermemişsiniz, ben de vermeyim :) bitirmeyim adamı
Bilsay Avcı
07-09-2008, 18:39
Bilsay abinin anlattıklarını satır satır okudum. Muhtemelen bir kaç kez daha okucam. Andacı daha bi merakla bekliyoruz artık. Buarada Üni-Fener oluşumundan bahsedilmiş. Üniversiteyi kazandığım ilk yıl Fenerbahçe resmi dergisinde haberini okudum ve o oluşumu Üniversiteli Fenerbahçeliler Birliği sanarak üye oldum :) sonradan Ünifebten arkadaşlarla tanışınca yanlışlığı farkettim. diğer oluşumun başkanının adını vermemişsiniz, ben de vermeyim :) bitirmeyim adamı
Şu UNIFENER ile ilgili 2 satırda ben yazayım. Daha doğrusu zamanında yönetim kurulu arasında bu konuyla ilgili değerlendirmeler olduğu zamanlarda onlara yazdığım yazıdan (5 sene önce) bir kısımı buraya taşıyayım ;
İşin acı tarafı bugün Fenerium tırını kişisel çıkarları için kullananların ileride kazayla Fenerbahçe'ye yönetici oldukları takdirde kulübü ne tür işler için kullanacağını tahmin etmek atla deve değil sanırım.Bana kimse çıkıpta yanlış aksettiriyorsun falan da demesin Antalyada bunların başkanıyla birebir görüşen adam bendim ses kayıtları Berkay'la Cenker de var, eğer buna rağmen kafa tutacak varsa ki hiç sanmıyorum, o tırın misyonun ne olduğunu, ancak şu an neler için kullanıldığını 2 sn gözden geçirip öyle konuşsun. Fenerium tırı UNIFENER propaganda tırı olma yolunda emin adımlarla ilerliyor, kör müsünüz?.
Düşmanlık meselesine gelince, bizim inandığımız yolda böyle düşünen ve politikaya giren insanların Fenerbahçe camiasından uzak tutulması var. Zaten bu mantıkla hemen yol ayrımına geliyoruz. Düşmanlığın nedeni de açıkca belli oluyor. 1907 Derneği'nin muhalif kanat olması, insanların ağzında sakız olmuş, bir türlü anlatamıyoruz 1907UNIFEB KİMSENİN KONTROLÜ YA DA TEKELİNDE DEĞİLDİR!. Sanırım bunu kavramak baya bir zor olsa gerek bu değerli arkadaşlarımız için.
Gs maçında açılan bayrağı ben görmedim, komitem de kimse görmemiş. Zaten bilinçli olarak yanımızda açılmış görünene göre ama bize yaramış. Yine hata yaptılar. UNIFED olan adları UNIFEB ile karışıyor diye isim değişikliğine gittiler ama akllları bir karış havada olduğu için bu yapmış oldukları harekette bize yaradı. 1907UNIFEB'in dernek olduğunu biz açıklamadan 2 hafta önce kendileri açmış oldukları bayrakla Fenerbahçe camiasına duyurdular. teşekkür etmemiz lazım bunun için. Gerçi sürprizimizi bozdular ama olsun. Bu arada 12 üniversite bir kenara dursun 12 kişi bile var mıydı, varsa neden dikkatimizi çekmedi o koca gurup anlam veremiyorum. Hangi üniversitelerde örgütlenmeleri olduğunu takip edebileceğimiz herhangi bir web sitesi ya da başka birşey olmadığı için bana uzak geliyor 12 üni sayısı. 65 okulda örgütlü olan 1907UNIFEB birliklerinden şu ana kadar unifener ile ilgili hiçbir örgütlenme haberi gelmedi. Sizlerin duyduğu herhangi bir olumsuzluk var mı?
Bu işler yalan dolanla, boş laf ve vaatlerle, politikayla olmaz, olmayacaktır. 1907UNIFEB bu günlere ne kadar zor geldi hepimiz, hepiniz biliyorsunuz. Nelerle mücadele etti, bu tribünlerde ve Fenerbahçe camiası içinde kendine bir yer edinebilmek için neler yaşadı. Bunları hiçbir zaman unutmayın!
Berkay'ın dediği çok güzel özetliyor aslında,
Üniversitelerdeki örgütlenmeler 1907UNIFEB'in ilgi sahasına girer
Herkes işine baksın! Hepiniz işinize bakın'
...
Seçkin Çelik
08-09-2008, 02:05
Bilsay abi sorun havada kalmış kusura bakma. Pankartımıza ilk başta asmakta bile problem yaşadık reklam panoları yüzünden ama daha sonra maçtaki yerine asmamıza izin verildi. İkinci yarı farkedildi heralde, "tek kimlik Fenerbahçe" pankartının üzerine asıldığı. Güvenlikler tarafından uyarıldık, kaydırmamız gerektiği söylendi. Biz de pankartı toplama yolunu seçtik.
Saygılar. :)
Safa Arıkan
08-09-2008, 02:23
Bilsay abi öncelikle bizimle paylaştığın bu bilgiler için çok teşekkür ederim.
Bir de okanın ünifenerle ilgili bahsettiği bir mesaj vardı arka sayfalarda kalmış onuda hemen buraya ekliyeyim;
vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.