Orijinalini görmek için tıklayınız : Matematikçiler
Uğur Şimşek
30-10-2004, 12:48
matematik bölümünde,öğretmenliğinde okuyan bütün arkadaşlar dertlerini burada anlatabilir derslerinizle ilgili yardım isteyebilirsinizzzzz ;)
Eray Karabağlı
30-10-2004, 14:08
Sana belediye baksın Toygun kardeşim :) :)Allah yardımcın olsun.;)
Serkan Özen
03-11-2004, 07:36
Matematik insana bir olayı tüm yönleriyle düşünmeyi geniş perspektifli olmayı ve tüm ihtialleri göz önüne almayı öğretir. Ama matematiğin ezberci (teorem vs..) yollarla aktarılmasına ve sınavlarda bunlardan sorumlu tutulmamıza kesinlikle karşıyım.
Yaşasın ÖSS Matematiği.
Ahh bee kafam dinlensin diye matematik çözerdim hey gidi günler heyyy
Gizem İnanç
03-11-2004, 13:36
Her zaman savunduğum bir şey var. Matematik okumaya başladığım an okulda daha da iyi anladım bunu... Resmen "düşünmeyi" öğreniyoruz... Doğruya en kısa yoldan en çabuk ulaşmayı amaçlıyoruz.... ::) Ve ben sayfalar dolusu ispat yapsam da çok seviyorum şu matematiği yaaaa.. :D Dersler konusunda yardım isteyime gelince.. Soyut Cebir ve Sayılar Teorisi ile Reel Analiz konusunda her zaman yardımlarınıza açığım.... ;D
Serkan Özen
03-11-2004, 15:32
Soyuttan çakıyorum ben de az çok
Uğur Şimşek
03-11-2004, 21:24
valla okula ilk girdiğimde hayatta işime lazım olmaz dediğim soyut matematikler soyut cebirler ve tabiki baş belası analizler
ne bunlar yaaa dedim en başta ama zamanla düşünme yeteneğimi olaylara bakış açımı geLiştirdiğini gördüm
İYİKİİİİİ VARSINNNNNNNN *MATEMATİKKKKKK
Uğur Şimşek
05-11-2004, 17:58
tam matematikçiyi anlatan bir fıkraaaa
[FIKRA:
Bir fizikçi, bir kimyacı ve bir matematikçi ıssız bir çölde mahsur kalırlar. Günler geçtikçe yiyecekleri hızla azalır ve bir müddet sonra üçünün de bir teneke konserve kutusunda son yiyecekleri kalır. Fakat kutunun kapağını açmaları gerekmektedir ki, bu da elle olacak bir şey değildir. Fizikçi nasıl açsam diye düşünürken aklına basit makineler gelir ve çantasından çıkardığı bir takım aletlerle konservenin kapağını açar, karnını doyurur. Kimyacı da fizikçinin verdiği ilhamla çantasından asit çıkararak tenekenin kapağına döker, kapak açılır ve kimyacı karnını doyurur. Matematikçiye sıra gelir. Kapağı nasıl açsam diye düşünürken, teoremleri ispatlarken kullandığı bir yöntem aklına gelir; " kabul edelim ki açık olsun" der, kutuyu ağzına atar.
bu güzel fıkra için ankara üniversitesi matematik kulübüne teşekkürler... ;)
Gizem İnanç
07-11-2004, 23:46
Malum sınavlar yaklaşıyor.. Ben de 2 gündür soyut çalışıyorum. :o Daha da çalışmam lazım... :( Ürküyorum malesef bu dersten... :-/ Zaten çalışıcak K.T.D.D ve Diferansiyel Geometri gibi büsürü ders var daha.... :-X Sırayla.... :D
Uğur Şimşek
08-11-2004, 00:25
kolay gelsin sana yardımımız gerekirse herseyi sorabilirsin
Uğur Şimşek
11-11-2004, 00:26
bir ilk okul öğrencisinin matematik defterinin kapagı
http://www.antu.com/images/editor/md_matematik_defteri_kapak.jpg
http://www.antu.com/images/editor/md_matematik_problemi.jpg
(kaynak: antu.com)
Özenç Yeşilçiçek
11-11-2004, 09:43
:) :) :) Süpeeerrrr...
Bir gün çocuğum olursa ben de böyle anlatıcam problemleri çocuğuma ;)
Uğur Şimşek
11-11-2004, 22:59
sanırım birçok üniversitede sınavlar geldi; arkadaşlar hepinize başarılar :D
Gizem İnanç
14-11-2004, 00:50
sanırım birçok üniversitede sınavlar geldi; *arkadaşlar hepinize başarılar *:D
22-26 Kasım ızdırap haftamız.. :-[ Hepimize kolay gelsin... ::) Bol bol şans, bol bol başarı diliyorum herkese... :D
Uğur Şimşek
14-11-2004, 19:56
22-26 Kasım ızdırap haftamız.. :-[ Hepimize kolay gelsin... ::) Bol bol şans, bol bol başarı diliyorum herkese... :D
bizim ızdırabımız 16 aralıkta start alacak sizlere bol şans çünkü buna gerçekten ihtiyacınız olacak. :-[
Gizem İnanç
26-11-2004, 19:55
Çok şükür bitti sınavlarımız.... ::) Salı günü seçmeli bilgisayar sınavımız kaldı sadece ama 5 günde 7 sınav olunca pek umrumda olduğu söylenemez bilgisayar sınavının... :D Soyut Cebir dışındaki sınavlarımın hepsinden memnunum Allaha şükür. 8) Soyuttan kalıcam galiba... :-[ 8 soru vardı.. Ders zaten zor... >:( Mesela bir soruyu hemen yazayım.... Yapamadım... :-/
P-2 ve p+2 asal sayılar olmak üzere p sayısının da asal sayı olması sadece p=5 durumda mümkündür... Gösteriniz....
Şimdi bu p sayısı "ben 5 im ben 5 im" diye avaz avaz bağrıyo ama gel de göster!!!! >:( Neler denemedim altından girdim üstünden çıktım bölünebilme kurallarının ama yok.... >:( Gösteremedim... :-X Kalıcam... :'(
Uğur Şimşek
26-11-2004, 20:13
sizler sınavlarınızı atlattınız darısı bizim başımıza .soruna baktımda bizede geçen sene buna benzer bişey sormuşlardı ...birazdaha düşün cevabını hemen yazmayayım gerçekten biraz dikkatli olursan yaparsın mutlaka...
Gizem İnanç
26-11-2004, 20:26
sizler sınavlarınızı atlattınız darısı bizim başımıza .soruna baktımda bizede geçen sene buna benzer bişey sormuşlardı ...birazdaha düşün *cevabını hemen yazmayayım * gerçekten biraz dikkatli olursan yaparsın mutlaka...
Ben biraz daha uğraşayım ama içinden çıkamazsam tekrar sorarım o zaman ;)
Bu arada şimdiden başarılar sınavlarında... ;)
Uğur Şimşek
26-11-2004, 20:31
Ben biraz daha uğraşayım ama içinden çıkamazsam tekrar sorarım o zaman ;)
Bu arada şimdiden başarılar sınavlarında... ;)
sağol ;)
Gizem İnanç
27-11-2004, 22:38
arkadaslar benim matematik haftaya ama bazı konlarda coook zorlanıyorum.(genel mat 1) ve daha 1cok ders...
Genel matematik 1 fonksiyonlar, süreklilik, limit ve türev alma kurallarını içeren bir ders olsa gerek.. :) Yani matematiğin temeli .. ;) Aklına takılanları buraya yazarsan sana seve seve yardımcı olmaya çalışırız Göhkan.. ;)
Koray Kunduracı
28-11-2004, 01:29
allah matematiği biz derslerden kalalım diye yaratmış he bide öğrenip hayatı hiçbiryerinde kullanmayalım diye :P
Gizem İnanç
28-11-2004, 22:21
allah matematiği biz derslerden kalalım diye yaratmış he bide öğrenip hayatı hiçbiryerinde kullanmayalım diye :P
Hiç öyle deme... Hayatının her anında kullanırsın matematiği... Hayatla öyle içli dışlı olmuştur ki matematik, nerde kullandığının farkına bile varamazsın çoğu zaman.... ;)
Uğur Şimşek
28-11-2004, 22:57
aahhh varya arkadaşlar akşam akşam matematikten bahsetmeniz beni çok sevindirdi yaa böyle bir dalın insana verdiği çok şeyler var ama bunu alabilene....
Merve Güvenek
02-12-2004, 19:49
ben bu yil hazirliktayim,seneye bakalim ne yapacagim! bizim okulun forumu haric artik burayi da takip ederim.bu arada ben ilk sayfada anlatilan fikrayi farkli duymustum.farzet diyen matematikci degil iktisatciydi.
Merve Güvenek
02-12-2004, 19:51
ama ben bi iktisatcidan dinlemistim,demek ki bir cok alana uyarlanmis:)
Uğur Şimşek
02-12-2004, 23:21
ben bu yil hazirliktayim,seneye bakalim ne yapacagim! bizim okulun forumu haric artik burayi da takip ederim.bu arada ben ilk sayfada anlatilan fikrayi farkli duymustum.farzet diyen matematikci degil iktisatciydi.
valla ben ankara üniversitesinin matematik topluluğunun yalancısıyım ama bana göre matematikçiyi anlatan bi fıkra
iktisatçılar kendine yorumlamış heralde...
Uğur Şimşek
17-12-2004, 20:33
arkadaşlar bizim sınavlar bu pazartesi başlıyo son sınıf olmanın verdiği sitresde cabası napcaz bilmiyorum....
Gizem İnanç
17-12-2004, 21:54
arkadaşlar bizim sınavlar bu pazartesi başlıyo son sınıf olmanın verdiği sitresde cabası napcaz bilmiyorum....
Çok bol şans diliyorum. :D İntegral denklemler filan alıyo musun bilmiyorum ama geçen bizim son sınıfların tahtalarında gördüm ders arasında hafiften ürktüm ne o öyle :-/ Ayrıca ben soyut cebirden 27 almışım... :-[ Ama inat ettim GEÇİCEM!! ;) Tekrar bol şans.. :D
Ersin Demirel
17-12-2004, 22:14
Çok bol şans diliyorum. *:D İntegral denklemler filan alıyo musun bilmiyorum ama geçen bizim son sınıfların tahtalarında gördüm ders arasında hafiften ürktüm ne o öyle *:-/ Ayrıca ben soyut cebirden 27 almışım... :-[ Ama inat ettim GEÇİCEM!! *;) Tekrar bol şans.. *:D
Vah benim Gizem'im vaaahhh. Demek 27 aldın, hiç yakıştıramadım... Şimdi cebelleş ki finalden 80 alasın. Oooffff offf! Yerinde olmak istemezdim.
Uğur Şimşek
20-12-2004, 18:53
Çok bol şans diliyorum. *:D İntegral denklemler filan alıyo musun bilmiyorum ama geçen bizim son sınıfların tahtalarında gördüm ders arasında hafiften ürktüm ne o öyle *:-/ Ayrıca ben soyut cebirden 27 almışım... :-[ Ama inat ettim GEÇİCEM!! *;) Tekrar bol şans.. *:D
yok busene kontrol teorileri ve uygulaması,fonksiyonel analiz,geometri,diferansiyel geo.,ölçü ve integral,bide manifodlar derslerimiz var...bol şans dilemişsin sağol çünkü buna gerçekten bayaa ihtiyacım olacak... soyut cebir için üzüldüm ama gerçekten çok zor bi dersti ben yaz okulunda geçmiştim neyse şimdilik herkese bye daha çalışmam gereken birsürü ders var....
Uğur Şimşek
26-12-2004, 19:14
bugun artık rahatım. sınavlar bitti ve biri hariç hepsi gayet iyiydi heralde mezun olacagım....
Gizem İnanç
27-12-2004, 00:33
bugun artık rahatım. sınavlar bitti *ve biri hariç hepsi gayet iyiydi heralde mezun olacagım....
Geçmiş olsun Uğur çok sevindim sınavlarının iyi geçmesine... ;) İşallah dediğin gibi mezun olursun... :D Darısı başıma diyeyim ben de... :) Bizim de 7 Ocak'ta ders kesimi var finallerimiz 24 Ocak ta başlıyor.. Ama ben henüz daha tam çalışmaya başlamadım... :-X Offf offf :-/
Uğur Şimşek
27-12-2004, 23:50
Geçmiş olsun Uğur çok sevindim sınavlarının iyi geçmesine... ;) İşallah dediğin gibi mezun olursun... :D Darısı başıma diyeyim ben de... :) Bizim de 7 Ocak'ta ders kesimi var finallerimiz 24 Ocak ta başlıyor.. Ama ben henüz daha tam çalışmaya başlamadım... :-X Offf offf :-/
aaa sınav tarihlerimiz aynı sizinle.aslında çok kötü bir zaman tam bayramdan sonraya koymuşlar napcaz bilmiyom.ders çalışmaya şu an için başlamayı düşünmüyom ben çünkü zaten sınavdan yeni çıktık bilgiler henüz taze....
Burhan Günarslan
28-12-2004, 12:23
erkan biz senin rakibin olabiliriz ama sen bizim rakibimiz olamzsın kabullen artık bunu ;D
Burhan Günarslan
28-12-2004, 12:27
ne zamandır giremiyordum nete ve doğal olarakta bu konuyu göremedim bir matematikçi olarak arkadaşlar,3-4 ortak allıyorum 3 ten topoloji ve soyut cebirden patladım diğerleri idare eder 4 dekiler ise zaten ortalama yapılacak dersleri aldım ama birinden 45 aldım(uygulamalı matematik), mapple dersi var ondan da 66 aldım
şimdi hangisine çalışayım ;D
Burhan Günarslan
30-12-2004, 14:11
işte o pratik sende yok aslanım ;D ya o en kötü dönemlerinde yardımcı olmasaydı ne olacaktı senin halin hiç düşündün mü ;)
Gizem İnanç
30-12-2004, 14:19
Koskoca kütüphanede bir tane soyut cebir kitabı kalmamış hayret bişey... :( Sabah akşam soyut çalışıyorum 27 almış olmanın verdiği hırsla işallah geçicem... ::)
Burhan Günarslan
30-12-2004, 14:32
bende 11 aldım ama geçeceğimden umutluyum topolojiden 26 almama karşı hiç umudum yok.
soyut cebir kitabının yazarlarını biliyormusun gizem belki bizim hocalardır
Uğur Şimşek
31-12-2004, 18:07
şunu diyebilirimki genelde çok çalıştıgım derslerden hep düşük not aldım az çalıştıgımdanda diğerlerine göre en azından daha yüksek not aldım o yüzden topolojiyi soyutu fazla kasmaya gerek yok bende ilk aldıgımda ikisindende kalmıştım ama yaz okulu sağolsun birazda kastım ve geçtim.. darısı sizin başınıza...
Serkan Özen
31-12-2004, 18:09
ben öss matematiğini özledim epsilon nedir yaa
ben x istiyorum
Uğur Şimşek
31-12-2004, 18:51
ben öss matematiğini özledim epsilon nedir yaa
ben x istiyorum
:) :)
Burhan Günarslan
03-01-2005, 15:45
şunu diyebilirimki genelde çok çalıştıgım derslerden hep düşük not aldım az çalıştıgımdanda *diğerlerine göre en azından daha yüksek not aldım o yüzden topolojiyi soyutu fazla kasmaya gerek yok bende ilk aldıgımda ikisindende kalmıştım ama yaz okulu sağolsun birazda kastım ve geçtim.. darısı sizin başınıza...
ah keşke yaz okulu açtırmak öyle kolay olsa bizde adamlara silah zoruyla zor açtırtıyoruz.Vallaha topolojiden 26 aldım soyuttan da 11 aldım ama topolojiyi değilde soyutu geçiceğime inanıyorum.İşim zor ???
Uğur Şimşek
03-01-2005, 18:04
valla kolay gelsin işin bayaa zor be kardeş... ;)
Can Gebetaş
04-01-2005, 23:32
ya bende fizikçiyim ama matematikten çektiğim kadar hiç bişeyden çekmiyorum..Ya size sorulan teorem ispatları bize de soruyor hocalar...
Burhan Günarslan
06-01-2005, 09:47
şimdi fortran 90 sınavım var allah yardımcım olsun vize 60 finalden de 60 yeter ;D
Gizem İnanç
06-01-2005, 22:53
şimdi fortran 90 sınavım var allah yardımcım olsun vize 60 finalden de 60 yeter ;D
Kolay gelsin geçersin işallah da nedir bu fortran 90 fln cahilliğime ver ilk defa duyuyurum wallahi.... :-[ :-[
Benim de tatilim başladı bugün. Aslında yarın ama derse girmiycem şimdiden başladım... :P Tatil de denmez ye buna... :-/ Otur bayrama kadar soyut çalış şimdi 75 alabilmek için........ :-X 75!!!! :o :o :o Nası geçicem ben?? :-X Az çok herkesin sınavları yaklaştı herhalde... Hepimize kolay gelsin... ::) Sık sık yazmaya çalışıcam buraya. Haberdar ederim sizleri soyut çalışmalarımdan... ;) Belki soru da sorarım... :D Bana yardım edersiniz artık... ;)
Serkan Özen
07-01-2005, 03:54
biz soyutu ilk sene ilk dönem aldık yaa..???
Gizem İnanç
07-01-2005, 11:53
biz soyutu ilk sene ilk dönem aldık yaa..???
Birinci sınıf birinci dönem? :o Soyut matemetik filan görmeden daha... :o Ya da en kötü ihtimalle aynı anda. ??? Birden sana göre çok daha şanslı olduğumu fark ettim... :( Nankörlük etmenin gereği yok... :-[ İşallah geçicem ben de soyuttan.... :D
Uğur Şimşek
07-01-2005, 19:13
yaaa bu soyut neymiş böyle beee....vallaaa geçtiğime çok seviniyorum.heralde yaz okulundada kalsaydım imkanı yok bu dersi veremezdim....artık dersler bitti bundan sonra finallerede az kaldı zaten bide bayram var valla dolu dolu bir ay beni bekliyo sanırım... umarım herşey iyi geçerde şu derslerin hepsini veririm...insan son sınıf olunca daha bi stres yapıyoo yaa..önceden pek takmıyodum ama şimdi herşeyi takmaya başladı..zaten mezun olmak içinde takmak gerekiyo..neyse hepinize kolay gelsin..sık sık buralara girip yazalım...
Uğur Şimşek
07-01-2005, 19:58
fortran 90 okadar kasmıyodur heralde yaa yapılabilecek şeyler hep mutlaka 60 ı da dikkatsizlikten falan almışındır....
Okan Uzunkaya
09-01-2005, 05:37
Hepimizin ortak sorunu soyut matematik dersleri sanırım. Benimde bugün complex analiz finalim var. İlk sınava girmemiştim, ikincisinden 20 aldım. Ortalama da 26ydı. Hoca da 35'in altını bırakırım diyor. Şu durumda zaten sınıfta sadece 2kişi geçebiliyor. Finalin benim için yüzdesi %75. Ayrıca dersten kalırsam okul direk bir dönem uzuyor. Yani ortam çok gergin ::)
Hayırlısı olsun artık..
Serkan Özen
09-01-2005, 06:21
yaw ben soyut matematiği ilk sene ilk dönem aldım acaba farklı şeylerden mi bahsediyoruz anlamadım yaa
benim aldığım 5bölüm dersinden geçtiğim tek ders soyut matematik iki vizem de ortalama üstü geldi die finali iplemeyip cc almıştım. Niye bu kadar sorun oldu size anlamadım ama soyut matematik bana analizden bin kat daha somut gelmişti walla en azından össde gördüklerimle alakalıydı
Gizem İnanç
09-01-2005, 22:31
yaw ben soyut matematiği ilk sene ilk dönem aldım acaba farklı şeylerden mi bahsediyoruz anlamadım yaa
benim aldığım 5bölüm dersinden geçtiğim tek ders soyut matematik iki vizem de ortalama üstü geldi die finali iplemeyip cc almıştım. Niye bu kadar sorun oldu size anlamadım ama soyut matematik bana analizden bin kat daha somut gelmişti walla en azından össde gördüklerimle alakalıydı
Sanırım farklı şeylerden bahsediyoruz Serkan. :) Soyut Matematiği biz birinci sınıfta ikinci dönem görmüştük.. Benim de bu zamana kadar Analitik Geometriden sonra gayet güzel bir ortalamayla geçtiğim bir dersti... Önermeler, bağıntılar, fonksiyonlar ve cebirsel yapılara giriş yapıldığı dersti.. Şimdi Soyut Cebir de ise daha ayrıntılı olarak cebirsel yapıları görüyoruz... Mesela yaklaşık 1 aydır gruplarla uğraşıyoruz ki daha abel gruplarına geçmedik....
Soyutla başı belada olan herkes alnının akıyla bu dertten kurtulur inşallah... :D Ve tabi topoloji.... :-[
Uğur Şimşek
10-01-2005, 16:12
Sanırım farklı şeylerden bahsediyoruz Serkan. *:) Soyut Matematiği biz birinci sınıfta ikinci dönem görmüştük.. Benim de bu zamana kadar Analitik Geometriden sonra gayet güzel bir ortalamayla geçtiğim bir dersti... Önermeler, bağıntılar, fonksiyonlar ve cebirsel yapılara giriş yapıldığı dersti.. Şimdi Soyut Cebir de ise daha ayrıntılı olarak cebirsel yapıları görüyoruz... Mesela yaklaşık 1 aydır gruplarla uğraşıyoruz ki daha abel gruplarına geçmedik....
Soyutla başı belada olan herkes alnının akıyla bu dertten kurtulur inşallah... *:D Ve tabi topoloji.... :-[
yaa abel gruplara daha gelemediyseniz bayaa geridesiniz demektir ...biz ilk dönemde bu dersten halkalara kadar gelmiştik..ikinci dönemde ise halkalar,cisimler....offf off ne günlerdi beee ama olsun zaten soyut cebir 2 den kaldım ve 2. dönem dersi tekrar alıcam yandık vallaaa
Gizem İnanç
10-01-2005, 23:27
yaa abel gruplara daha gelemediyseniz bayaa geridesiniz demektir ...biz ilk dönemde bu dersten halkalara kadar gelmiştik..ikinci dönemde ise halkalar,cisimler....offf off ne günlerdi beee ama olsun zaten soyut cebir 2 den kaldım ve 2. dönem dersi tekrar alıcam yandık vallaaa
En son izomorfizmaları filan işledik işte.. Aslında dersin adı Soyut Cebir ve Sayılar Teorisi olarak geçiyor. O yüzden en başta doğal sayılar, tam sayıların kurulması, bölünebilme, obeb, okek, modüler artimetik filan işledik. Bu konular Sayılar Teorisi'nin müfredatıymış. Bu seneden itibaren 2. sınıfın ikinci dönemindeki Reel Analize Giriş dersinin yerine Sayılar Teorisine Giriş dersi konulacak. Böylece baştaki konuları artık 2. sınıfta görmüş olacak bizden sonrakiler... Haliyle 3. sınıfta Soyut Cebir de gruplardan başlayacak. Bence böylesi daha iyi oldu.. Gerçi nolursa olsun soyuttan mutlaka geçmek zorundayım ya neyse... :-[
Uğur Şimşek
12-01-2005, 00:10
En son izomorfizmaları filan işledik işte.. Aslında dersin adı Soyut Cebir ve Sayılar Teorisi olarak geçiyor. O yüzden en başta doğal sayılar, tam sayıların kurulması, bölünebilme, obeb, okek, modüler artimetik filan işledik. Bu konular Sayılar Teorisi'nin müfredatıymış. Bu seneden itibaren 2. sınıfın ikinci dönemindeki Reel Analize Giriş dersinin yerine Sayılar Teorisine Giriş dersi konulacak. Böylece baştaki konuları artık 2. sınıfta görmüş olacak bizden sonrakiler... Haliyle 3. sınıfta Soyut Cebir de gruplardan başlayacak. Bence böylesi daha iyi oldu.. Gerçi nolursa olsun soyuttan mutlaka geçmek zorundayım ya neyse... :-[
geçersin yaa okadar sorun etme vallaa bende ilk zamanlar çok sorun ediyodum ama son sınıfa gelince insan geriye dönüp bi bakıyo ve o dersler gerçekten pkadarda zor gelmiyo...neyse sana kolay gelsin yaa inşallah geçersin..
Mehmet Karakaya
12-01-2005, 09:52
ben egede 3. sınıfım bizde 3. sınıfta opsiyonlara ayrılma var,bende bilgisayar opsiyonunu seçtim matematikteki temel dersleri görmüyorum artık ama topoloji gösteriyorlar bi acaip ders şu topoloji
Uğur Şimşek
12-01-2005, 21:20
ben egede 3. sınıfım bizde 3. sınıfta opsiyonlara ayrılma var,bende bilgisayar opsiyonunu seçtim matematikteki temel dersleri görmüyorum artık ama topoloji gösteriyorlar bi acaip ders şu topoloji
slm mehmet ..valla topoloji gerçektende çok güzel biders yaa yani en azından benim çok hoşuma gitmişti sıkıcı değil en azından yaparsın kafana takma...
Burhan Günarslan
13-01-2005, 17:46
uğur nasıl güzel bu ders ya yapma baba soyut derslerinin en babası vize 25 final 30 kaldık
soyut desen ayrı bir bela ;D
Burhan Günarslan
13-01-2005, 17:49
soyut mat. değil serkan soyut cebir 3. sınıf dersi
Uğur Şimşek
13-01-2005, 20:07
uğur nasıl güzel bu ders ya yapma baba soyut derslerinin en babası vize 25 final 30 kaldık
soyut desen ayrı bir bela ;D
yaaa tamam güzel dediysek okadarda değil biliyorum ama en azından diğerlerine göre ne yapman gerektiğini bildiğin bi ders....
Gizem İnanç
13-01-2005, 21:53
yaaa tamam güzel dediysek okadarda değil biliyorum ama en azından diğerlerine göre ne yapman gerektiğini bildiğin bi ders....
Vallahi ne yalan söyleyeyim bu güne kadar ne yapmam gerektiğini gerçekten bildiğim dersler analitik geometri ve analiz 4lüsü oldu.... :D 3. sınıf ikinci dönem ve 4. sınıf dersleri hakkında henüz yorum yapamıycam... ::)
Uğur Şimşek
13-01-2005, 22:06
yaaa sen azimlisin yaparsın hepsini.... ;)
Mehmet Karakaya
13-01-2005, 22:16
vallaha benim kafa basmıyo şu topolojiye.bize topolojiyi 2 dönem verdiler,ilkinden iyi notlar aldım ama ikincisi biraz kötü.benim sorunum notlar değil ezber yaparsam iyi not alıyorum bu dersten ama bu da benim işime gelmiyo çünkü kendimi salak gibi hissediyorum,çünkü ezber var ama mantık yok bende topoloji adına.yani hoca sınav sistemini bi değiştirse yanarım 8)
ayrıca gizem'e de katılıyorum ne yapmam gerektiğini anladığım dersler analitik ve analizlerdi
Hakan Altunay
14-01-2005, 16:40
abi ne guzel yazmıssınız bakıs acım degisti,olayları daha farklı degerlendiriyorum artık vs...
dısardan goren de *''aman ne guzel matematik okuyanların hepsi memnun hayatından'' zannedecek...
pek okadar da pembe degil bence bu tablo:(
kafam patladı finallere calısmaktan ''yok biyerden limit gelir, abi bu türev nerden geldi simdi'':))
kim ne derse desin universitede en zor matematik okumak
Allah hepimizin yardımcısı olsun.Finallerde herkese basarılar dilerim...
Mehmet Karakaya
15-01-2005, 02:32
ama herşeye rağmen matematik aşk işidir be abi
Gizem İnanç
16-01-2005, 00:03
25 Ocak 2005 saat 10:30 da Sayılar Teorisi ve Soyur Cebir sınavıma giriyorum.. :-[ Bu kadar çalıştım, hala daha çalışıyorum, daha da çalışıcam eğer geçemezsem artık ayıptır yani.. :-X :-X Sınavdan hemen sonra durumu yazarım. :-/ Bunca zaman bahsettim sonucu yazmazsam olmaz... ;) Neyse.. Hepimize kolay gelsin... :D
Burhan Günarslan
18-01-2005, 15:37
Vallahi ne yalan söyleyeyim bu güne kadar ne yapmam gerektiğini gerçekten bildiğim dersler analitik geometri ve analiz 4lüsü oldu.... :D 3. sınıf ikinci dönem ve 4. sınıf dersleri hakkında henüz yorum yapamıycam... ::)
3 ün ikisinde nümerik analiz,geometri,karmaşık analiz2,soyur cebir 2 dersleri var sadece, vallaha ben soyut hariç diğerlerini hep şartlı getirdim ;D
Burhan Günarslan
18-01-2005, 15:43
bu dönem aldığım derslerden bazıları ve sonuçları ;D iki tane açıklanmayan var bi topoloji o da FF gelir diğeri ise seçmeli ders Deprem Bilinci o da AA gelir bu kadar işte benden 8)
301 * *SOYUT CEBİR I * * * * *FF *
303 * *KARMAŞIK ANALİZE GİRİŞ * * * * *CC *
307 * *BİLGİSAYAR PROG. GİRİŞ * * * * *CC *
313 * *GEOMETRİ * * * * *CC *
403 * *UYGULAMALI MATEMATİK I * * * * *FD *
433 * *Bilgisayarda Sembolik Hesaplama I * * * * *CC *
Mehmet Karakaya
20-01-2005, 01:32
hiç aklım ermiyo şu A'lara B'lere :) bizde sistem lisedeki gibi 100'lük ama geçme notu 60 >:(
Burhan Günarslan
20-01-2005, 13:44
bi fark yok mehmet,
90-100=AA
89-85=BA
84-80=BB
79-70=CB
69-60=CC
59-55=DC
50-54=DD
49-45=FD
aşşağısı =FF
böyle işte
Mehmet Karakaya
20-01-2005, 23:18
saol kardeş,muhakkak fark yoktur da bimiyorum sonuçta ;D
şimdi bu durmda senin notlar idare eder mi oluyo(tabi senin için ne kadar iyi ne kadar kötü bilemem) 8)
Burhan Günarslan
21-01-2005, 16:56
idare midare etmez ;D
Uğur Şimşek
23-01-2005, 19:09
herkese tekrar merhaba yaklaşık 1.5 hafta oldu buraya takılmayalı..ama artık burdayım...
Mehmet Karakaya
25-01-2005, 00:09
idare midare etmez ;D
8) 8)
Uğur Şimşek
27-01-2005, 20:53
finaller teker teker bitiyo..bu arada bizde bitiyoruz..ama olsun her geçen gün tünelin sonundaki ışıgı dahada fazla görmeye başladım ....mezuniyete yarım kaldı diyebilirim....
Burhan Günarslan
27-01-2005, 22:31
vallaha bizim bitti ense yapıyorum 2 haftadır daha 3 haftam var tatilin bitişine sizlere kolay gelsin arkadaşlar iyi çalışmalar ;D
Uğur Şimşek
28-01-2005, 22:46
vallaha bizim bitti ense yapıyorum 2 haftadır daha 3 haftam var tatilin bitişine sizlere kolay gelsin arkadaşlar iyi çalışmalar ;D
az kaldı ense sırası banada gelecek..... ;D ;D
Mehmet Karakaya
29-01-2005, 22:59
bizimde teker teker bitiyo ama nasıl bitiyo anlamadım :-[
Burhan Günarslan
30-01-2005, 00:29
az kaldı ense sırası banada gelecek..... ;D ;D
sıra sizlerede gelecek arkadaşlar biraz daha sabr ;D
Mehmet Karakaya
31-01-2005, 00:39
eyw. kardeş 8)
Uğur Şimşek
31-01-2005, 20:57
sıra sizlerede gelecek arkadaşlar biraz daha sabr ;D
inşallah..bugun son 4 diyorum....
Mehmet Karakaya
01-02-2005, 20:30
bende son 2 ;D
Uğur Şimşek
03-02-2005, 20:21
artık son 1.....
Burhan Günarslan
03-02-2005, 20:34
bakıyorumda sonlar bitmiyor ;D
Uğur Şimşek
03-02-2005, 20:38
bakıyorumda sonlar bitmiyor ;D
yarın bu cümlenin cevabını vermeyi düşünüyorum... ;D ;D
Burhan Günarslan
04-02-2005, 19:44
cevap gelmedi daha ;D
Uğur Şimşek
04-02-2005, 19:54
cevap gelmedi daha ;D
eveeettt artık ensenin başlama vakti geldi...tarihler 5 şubat 2005 cumartesiyi gözterirken ense başlamış demektir...
Burhan Günarslan
04-02-2005, 20:03
hadi bakalım hayırlı olsun sınavlar nasıl geçti peki uğur ensa yapmak için gönül rahatlığı olması lazım çünkü ;D
Uğur Şimşek
04-02-2005, 20:11
hadi bakalım hayırlı olsun sınavlar nasıl geçti peki uğur ensa yapmak için gönül rahatlığı olması lazım çünkü ;D
hepside iyiydi ama uykusuz geçen tam 2 hafta yaşadım bittiğine şükrediyorum...inşallah bu dönem ders bırakmıcam...
Uğur Şimşek
04-02-2005, 20:39
bu mesaj bu topiğin 95 inci mesajı ve buralardaki en yüksek oran...matematikle ilgili olmamız mutluluk verici....
Burhan Günarslan
05-02-2005, 15:49
bu son mesajlar bayağı bi matematik içeriyor hakkaten ;D evet kaç mesaj olduğunuda hesaplamak ta bir matematik işidir ;)
Mehmet Karakaya
05-02-2005, 22:42
yaw bu dönem 6 dersim vardı ve 4'ü hakkaten kolay derslerdi ve ben diğer 2 derstan kaldım :'(
Burhan Günarslan
06-02-2005, 13:08
mehmet kaçıncı sınıftasın
Mehmet Karakaya
06-02-2005, 17:57
egede 3. sınıftayım
Merve Güvenek
06-02-2005, 18:27
100. de benden olsun o zaman,yasasın matematık!
Burhan Günarslan
07-02-2005, 16:23
egede 3. sınıftayım
hangi derslerden kaldın peki soyut cebir ile kahrolası topolojiden mi :)
Mehmet Karakaya
07-02-2005, 17:58
kahrolası toploji ve pascal
Burhan Günarslan
07-02-2005, 19:15
evet kahrolası topolojiden benimde canım yandı bari 3 ün 2. dönemine geçebiliyormusun
Gizem İnanç
07-02-2005, 23:27
Ne zamandır yazamıyorum. Malum sınavlar... ::) Ama çok şükür bitti.. Artık ben de "ense" olayına girdim... :D Ama sorarsanız "ense" için gönül rahatlığı var mı diye. Çok fazla yok derim.. :-[ Öyle ya da böyle Uğur'un da dediği gibi uykusuz geçen iki ızdırap haftasını bir şekilde atlattığıma seviniyorum.. ::) Sınavlarım iyiye hafif yakın orta şekerli geçti... :D Çok güzel bir tarif oldu bu aslında... ;) Soyut cebir sınavım korktuğum kadar kötü değildi. Ama finalde çok yüksek bir not almam gerekiyordu. Bilmiyorum alıp geçebilir miyim? ??? Neyse bir şekilde atlatık işte... :D Şimdi tam olarak gönül rahatlığıyla olmasa da "ense" zamanı... ;)
Burhan Günarslan
08-02-2005, 13:07
evet bakıyorumda enseciler yawaş yawaş çoğalıyor ;D ee 2. dönem ne zaman başlıyor
Mehmet Karakaya
08-02-2005, 17:19
walla bnm ense bi hafta haftaya kayıtlar başlıyo dersleri de hemen başlatıyolar saolsunlar >:(
Gizem İnanç
09-02-2005, 01:02
Benim de haftaya kayıtlarım başlıyor ama malum kayıt yaptırmak dışında kimse okula gitmez o hafta... 21i gibi dersler başlar.. :-/ İlk hafta okulu asanlar olacaktır tabi tatil az geldi diyerekten :D Ben asar mıyım bilemiyorum.... ;D
Burhan Günarslan
09-02-2005, 11:49
kayıt için okula mı gidiyorsunuz internetten yapma olanağınız yok mu
Mehmet Karakaya
09-02-2005, 15:35
Benim de haftaya kayıtlarım başlıyor ama malum kayıt yaptırmak dışında kimse okula gitmez o hafta... 21i gibi dersler başlar.. :-/ İlk hafta okulu asanlar olacaktır tabi tatil az geldi diyerekten *:D Ben asar mıyım bilemiyorum.... ;D
bizde tüm inekler geliyo ilk hafta daha doğrusu hocalar zorunlu bırakıyo bizi.kayıtları netten yapıyoz ama dersler hakkaten başlıyo >:(
Gizem İnanç
09-02-2005, 23:16
kayıt için okula mı gidiyorsunuz internetten yapma olanağınız yok mu
Aslında okulun sitesinde kayıt için bir bölüm var ama çalışmıyor malesef.... :-X Hadi benim için sorun değil bir saatlik yol evden ama çok uzaktan gelen arkadaşlar bir daha geri dönemiyorlar... :(
Burhan Günarslan
10-02-2005, 17:58
dersler evet bizimde başlıyor daha ilk günden derse kimin alıp almayacağaı belli olmazken şerefsz hocalar başlıyor maalesef
Mehmet Karakaya
11-02-2005, 15:44
al benden de o kadar
Gizem İnanç
12-02-2005, 01:01
21 Şubat'ta başlıyor derslerimiz.... :-/ Yine aynı koşuşturma.. Yine aynı telaşlar... :-/ Herşeye rağmen ben özledim okulumu.. :( Kantinde kahvemi içmeyi filan mesela... ;)
Mehmet Karakaya
12-02-2005, 12:28
bende ama sadece kantinde çay içmeyi ;D
Burhan Günarslan
12-02-2005, 19:03
demek bu kantinlerde çay içmek bütün matematikçiler için özlenen beklenen bir olay ;D
Gizem İnanç
12-02-2005, 22:37
Demek ki okulun cazibesinin altında kantinde içilen çay, kahve ve "türev"leri yatmakta..... ;)
Burhan Günarslan
12-02-2005, 23:37
;D kahve ve türevleri ;D süpersin gizem ya illa konuşturacan matematikçiliğini ;D
Mehmet Karakaya
14-02-2005, 19:32
matematiksel yaklaşım ;D
Uğur Şimşek
14-02-2005, 20:17
herkese merhabaaaaa..... ;) artık ense bitti ve sıra geldi şu okulu bitirmeye..bugun öğrendim ilk dönem temiz darısı 2. döneme.... :D bu dönem alttan da bayaa ders var napcaz bilmiyom vallaa heralde uzar ama bakıcaz bi çaresine....
Burhan Günarslan
14-02-2005, 20:42
benim yarın dönemim uzadı zaten bakalım hayırlısı ;D
Uğur Şimşek
14-02-2005, 20:55
aslında ilk dönemden dersin kalması 2. dönemden kalmasına oranla daha iyi...en azından öbür türlü 1 sene kesin uzuyo oluyo....
Burhan Günarslan
14-02-2005, 20:57
evet allahtan benim 1. dönem
Gizem İnanç
15-02-2005, 00:44
Galiba ben de uzatıcam yaaa... :-[ "Aman napiyim uzayacak tabi nolucak ki?" de diyemiyorum.... :-X İkinci dönem daha fazla çalışıcam mecburen... :( Ama galiba 1. dönemi tek krediyle artılıycam... :-X :-X :-/ :'( Bana moral verin azıcık... ::) :D Topolojiden kalıcaz zaten dimi?? :P :P
Mehmet Karakaya
15-02-2005, 03:57
uzatmadan bitiren bizden değildir ;D
Burhan Günarslan
15-02-2005, 16:20
Galiba ben de uzatıcam yaaa... :-[ "Aman napiyim uzayacak tabi nolucak ki?" de diyemiyorum.... :-X İkinci dönem daha fazla çalışıcam mecburen... :( Ama galiba 1. dönemi tek krediyle artılıycam... :-X :-X :-/ :'( Bana moral verin azıcık... ::) :D Topolojiden kalıcaz zaten dimi?? :P :P
üzülme beh gizem bak bana bende 1 dönem uzattım daha yüksek lisans yapıcam uzadıkça uzadı işte ne yapalım hayat devam ediyor unutma ki Fen edebiyat fakültesinin en zor bölümünü okuyoruz 8) ;)
bu arada ilk alıştı topolojiden kalırsın ama 2. alışında rahat geçersin gerçi hocaya bağlı ben 25 ile FD getirdim birazdaha sıksam DD olucak yani DD olsun benim olsun ;D ;D
Burhan Günarslan
15-02-2005, 16:22
uzatmadan bitiren bizden değildir *;D
:P
Mehmet Karakaya
15-02-2005, 17:53
bende topolojiyi ilk seferde veremedim ama asistan hoca da beni 2. seferde iyi bi notla verirsin diye teselli etti :)
Uğur Şimşek
15-02-2005, 18:12
mehmet haklı uzatmayan bizden değildir... ;D ;Ddünyanın sonu değilya uzarsa uzasın yaa... :P :P
Mehmet Karakaya
15-02-2005, 18:34
hay ağzına sağlık.sindire sindire okumak lazım ;D
Burhan Günarslan
15-02-2005, 19:52
mehmet sen toploji almadın herhalde
Mehmet Karakaya
16-02-2005, 17:07
bu dönem aldım ve kaldım ;D
Uğur Şimşek
16-02-2005, 17:34
yaa bu diferansiyel manifodlar nemenem bi ders yaaa ??? ???
Burhan Günarslan
16-02-2005, 17:53
diferansiyel manifodlar ??? o da nesi ben ilk defa duyuyorum
Uğur Şimşek
16-02-2005, 19:56
diferansiyel manifodlar ??? o da nesi ben ilk defa duyuyorum
abi bu dönem görcaz bu dersi ...yeni koymuşlar sanırım...
Burhan Günarslan
16-02-2005, 20:01
hııı ???
Uğur Şimşek
16-02-2005, 20:09
hııı ???
burhan bu dönem ne dersleriniz var sizin....
Burhan Günarslan
16-02-2005, 22:03
real analiz,uygulamalı mat.,fonksiyonel analiz II ,halkalar teorisi falan filan
Gizem İnanç
16-02-2005, 23:15
Soyuttan 54 aldım arkadaşlar. :-[ Yani kaldım....... :-X :'(
Burhan Günarslan
16-02-2005, 23:21
ade beh 54 nasıl kalınırki vizem kaçtı gizem ???
Gizem İnanç
16-02-2005, 23:45
27 idi vizem... :-X hayır yani resmen akıntıya kürek çekiyormuşum gibi hisediyorum kendimi artık... :-/
Burhan Günarslan
16-02-2005, 23:51
aa hemde sınırda 43 filan ediyor ortalaman ne şerefsiz hocan varmış beh
Değerli üyemiz,
Forum kurallarımız gereğince;
"Forumlarımızda küfürlü mesajlar yazmak; küfürlü kelimeleri, nokta veya yıldızlarla sansürleyerek kullanmak yasaktır."
Mesajınızda kullandığınız ifadelerle bu kuralı ihlal ettiniz.
Lütfen forum kurallarına uyunuz.
1907UNIFEB - Forum Yönetimi
Gizem İnanç
17-02-2005, 00:12
Güldürdün beni.. :D Hocamız çok tatlı bi bayan... Seviyorum herşeye rağmen.. Hak etseydim geçirecekti elbet.. Geçme notu 60. Aslında ne yalan söyleyeyim hiç umudum yoktu vizeden sonra ama burda böyle konuştuk ettik baya moralim düzeldi.. Sınavdan sonra belki diyordum ama olmadı... :-/ Herşeye rağmen çok teşekkür ederim hepinize bana çok moral verdiniz... :D Hala daha veriyosunuz zaten.. ;) İşallah herkesin herşey dilediği gibi olur... ;)
Burhan Günarslan
17-02-2005, 12:29
bizde bu arada ihtarı aldık bak :)
Mehmet Karakaya
17-02-2005, 15:07
güme gitti burhan ;)
Burhan Günarslan
18-02-2005, 16:59
ammaann canım
Uğur Şimşek
18-02-2005, 17:58
boşver be gizem daha öncede dedim dünyanın sonu değilya nasılsa geçersin öbür sene...burhan bencede hocan hakkında en güzel cevabı vermiş.....
Burhan Günarslan
19-02-2005, 16:25
verdik vermesine de aldık ihtarı 8)
Uğur Şimşek
19-02-2005, 18:45
yaaa harbiden yazık oldu kıza yaaa okadarda çalışmıştı yazık yaaa :(
Burhan Günarslan
19-02-2005, 18:50
biz de çalıştık bi o kadar ama seneye inşallah 8)
Uğur Şimşek
19-02-2005, 18:52
biz de çalıştık bi o kadar ama *seneye inşallah 8)
olur inşallah kardeşim...bu dönemde bende soyut cebir 2 var 1 i bi şekilde geçtikte 2 yi napcaz bilmiyom....
Burhan Günarslan
19-02-2005, 18:55
2, bir den daha zormuş
Uğur Şimşek
19-02-2005, 18:57
biliyom geçen sene onu boşaltmıştım bu sene ilk kez alıcam..o yüzden zaten okulu uzatacağımdan bukadar eminim.. ;D ;D
Gizem İnanç
20-02-2005, 00:28
soyut 2 yi topolojiyi kestim.... ::) bi de üstüne nümerik analiz seçtim.... :o :o ateşle mi oynuyorum ne?? ;D zaten çalış çalış nereye kadar? uzuycak işte... :-/
Mehmet Karakaya
20-02-2005, 01:13
eee matematikçiler zoru sever ;)
Gizem İnanç
21-02-2005, 00:35
şu sayıya bir bakın...
Bir garip sayı: '12345679'
12345679, bu sayının tek başına hiç bir özelliği yok. Ama 9 ve 9'un katları ile çarptığınız zaman bakın ortaya nasıl ilginç bir sonuç çıkıyor.
Hesap makinenizi eline alıp sonuçları kontrol edebilirsiniz. Matematikteki şu uyuma bakar mısınız? Şiir gibi.
12 345 679 x 9 == 111 111 111
12 345 679 x 18 == 222 222 222
12 345 679 x 27 == 333 333 333
12 345 679 x 36 == 444 444 444
12 345 679 x 45 == 555 555 555
12 345 679 x 54 == 666 666 666
12 345 679 x 63 == 777 777 777
12 345 679 x 72 == 888 888 888
12 345 679 x 81 == 999 999 999
12 345 679 x 999 999 999 == 12 345 678 987 654 321
:o :o :o
Uğur Şimşek
21-02-2005, 11:04
soyut 2 yi topolojiyi kestim.... ::) bi de üstüne nümerik analiz seçtim.... :o :o ateşle mi oynuyorum ne?? ;D zaten çalış çalış nereye kadar? uzuycak işte... :-/
boşveeer daha öncede dediğimiz gibi uzatmayan bizden değildir.. ;D ;D
Mehmet Karakaya
21-02-2005, 23:30
şu sayıya bir bakın...
Bir garip sayı: '12345679'
12345679, bu sayının tek başına hiç bir özelliği yok. Ama 9 ve 9'un katları ile çarptığınız zaman bakın ortaya nasıl ilginç bir sonuç çıkıyor.
Hesap makinenizi eline alıp sonuçları kontrol edebilirsiniz. Matematikteki şu uyuma bakar mısınız? Şiir gibi.
12 345 679 x 9 == 111 111 111
12 345 679 x 18 == 222 222 222
12 345 679 x 27 == 333 333 333
12 345 679 x 36 == 444 444 444
12 345 679 x 45 == 555 555 555
12 345 679 x 54 == 666 666 666
12 345 679 x 63 == 777 777 777
12 345 679 x 72 == 888 888 888
12 345 679 x 81 == 999 999 999
12 345 679 x 999 999 999 == 12 345 678 987 654 321
:o :o :o
sayılarla şiir yazan bir şairdir matematik
Mehmet Karakaya
24-02-2005, 18:39
nerdesiniz matematikçiler
Uğur Şimşek
24-02-2005, 21:39
yaaa sormayın 2 3 gündür bütün gün dersimiz vardı akşamda haliyle yorgunluktan hemen yatmak zorunda kalıyorum....
Uğur Şimşek
26-02-2005, 19:25
bu aralar buralara pek fazla kişi takılmıyo gibi..nerdesiniz millettt...
Mehmet Karakaya
26-02-2005, 23:30
evet ya ne oldu boyle.bu topic'in en hareketlisi bizdik
Gizem İnanç
28-02-2005, 15:04
Evet bu aralar sessiz sedasız topiğimiz.. :( Herkes ders çalışıyor herhalde... :D Ben çalışmıyorum valla... :P Zamanı gelince çalışıcaz elbet... ::)
Mehmet Karakaya
28-02-2005, 15:24
bende
Uğur Şimşek
28-02-2005, 19:17
Evet bu aralar sessiz sedasız topiğimiz.. :( Herkes ders çalışıyor herhalde... :D Ben çalışmıyorum valla... :P Zamanı gelince çalışıcaz elbet... ::)
tabi canım öğrenci dediğin sınav haftası gelmeden çalışmaya başlamaz..işin heycanı bu zaten....
Uğur Şimşek
01-03-2005, 20:29
yaaa birzamanlar buraların en hareketlisiydik ne oldu şimdi...niye kimse gelmiyo artık....
Uğur Şimşek
04-03-2005, 18:57
yaaa matematikçileeerr topic nerdeyse ikinci sayfaya düşüyodu nerelerdesiniz....
Mehmet Karakaya
04-03-2005, 21:07
hakkaten ya millet aloooooooooooo uyanınnnnnnnnn
Burhan Günarslan
05-03-2005, 23:37
Buradayız!!!
Uğur Şimşek
05-03-2005, 23:44
burhan hoşgeldin..ne var ne yok...epeydir yoktun buralarda....
Burhan Günarslan
05-03-2005, 23:51
yaw bizim şehitlik gezisi org.u ile koşuşturuyordum foruma sadece bizim üni.ye bakıp çıkıyordum burayı unutmuşum neyse yine beraberiz yaw cisim genişlemeleri diye bir ders alıyorum akıllara zarar soyut mat+soyut cebir karışımı bir ders olmaz böyle bir şey ya yandık ki ne yandık
Uğur Şimşek
06-03-2005, 00:02
duymuştum o dersi valla kolay gelsin sana oders heralde ikikere soyut cebir eder....
Mehmet Karakaya
07-03-2005, 03:51
yaw bu uyguamalı cebir denilen ders nasıl bişeydir?geçebilir miyim ???
Çağdaş Çamlıoğlu
07-03-2005, 15:33
liner cebir kadar zorsa ollah sabır versin...
Gizem İnanç
07-03-2005, 17:32
cisim genişlemeleri diye bir ders alıyorum akıllara zarar soyut mat+soyut cebir karışımı bir ders olmaz böyle bir şey ya yandık ki ne yandık
o ne öyle yaaaa... :o :o ürkütücünün karesi.... :P aman uzak olsun benden ve allah kolaylık versin sana ne diyim... :) ne zamandır yokum buralarda ama bundan sonra daha sık yazmaya çalışıcam... ayrıyetten yavaş yavaş ders çalışmaya başladığımı belirtir hepinize saygı ve sevgilerimi sunarım :D
Uğur Şimşek
07-03-2005, 19:14
o ne öyle yaaaa... :o :o ürkütücünün karesi.... :P aman uzak olsun benden ve allah kolaylık versin sana ne diyim... :) ne zamandır yokum buralarda ama bundan sonra daha sık yazmaya çalışıcam... ayrıyetten yavaş yavaş ders çalışmaya başladığımı belirtir hepinize saygı ve sevgilerimi sunarım :D
aaaa ders çalışıyoooooo..neyse biz son hafta çalışmaya alışmışız içimden gelmiyo hiç valla
Tahsin Aktaş
07-03-2005, 23:51
Artık ben de buradayım.herkese selam!!!
Uğur Şimşek
08-03-2005, 16:58
Artık ben de buradayım.herkese selam!!!
tahsincim hoşgeldin....
Burhan Günarslan
09-03-2005, 14:33
evet ya bende başlasam hiç fena olmayacak dersler aldı başını gidiyor hepsinden 6 şar sayfa olsa toplamda 30 sayfa o da bi hafta sonu yandı keten helvam
arkadaşlar okul bittikten sonraki düşüncelerinizi alabilirmiyim.Mesela ben eğer yüksek lisans yaparsam öğretmenlik belgemi alıp milli eğitimde çalışacağım onunla birlikte özel sektöre de başlayabilirim yani dershanecilik zaten şu an dershanede etüd öğretmenliği yapıyorum ileride referans olsun diye sizlere de öneririm sonradan çok işinize yarayacaktır elinizde kapı gibi referans varsa direk para konuşuyorsunuz alışma zamanını atlatmış oluyorsunuz diğer türlü girmiş olsanız dershaneye adam sen 1 sene takıl bakalım burada sonra para konuşalım diyor bunlardan başka bankacılıkta olabilir e bunların dışında onu saymıyorum bile özel dersler ek gelir
Uğur Şimşek
09-03-2005, 19:22
ee matematikten birazda olsa anlamazsan başına gelenler az bile......
Bir inşaat işçisi anlatıyor:
- İnşaatın 6. katındaki işimi bitirdiğim zaman biraz tuğla artmıştı. Yaklaşık 250 kg. kadar olduğunu tahmin ettiğim bu tuğlaları aşağı indirmem gerekiyordu.
Aşağı indim, bir varil buldum. Ona sağlam bir ip bağladım. 6. kata çıktım. İpi bir çıkrıktan geçirip ucunu aşağı salladım.Tekrar aşağı indim ve varili, ipi çekerek 6. kata çıkardım. İpin ucunu sağlam bir yere bağlayıp tekrar 6. kata çıktım. Bütün tuğlaları varile doldurdum. Aşağı inip bağladığım ipin ucunu çözdüm. İpi çözmemle kendimi havada bulmam bir oldu. Çünkü;
Ben yaklaşık 70 kiloyum. 250 kg’lık varil süratle aşağı düşerken beni de yukarı çekti. Heyecan ve şaşkınlıktan ipi bırakmayı akıl edemedim. Yolun yarısında dolu varille çarpıştım. Sağ iki kaburgamın bu sırada kırıldığını sanıyorum. Tam yukarı çıkınca; iki parmağım iple birlikte çıkrığa sıkıştı. Parmaklarım bu sırada kırıldı. Bu esnada yere çarpan varilin dibi çıktı. Tuğlalar etrafa saçıldı. Varil hafifleyince, bu sefer ben aşağı inmeye varil yukarı çıkmaya başladı. Yolun yarısında varille tekrar çarpıştım. Sol bacağımın kaval kemiği de bu sırada kırıldı. Can havli ile ipi bırakmayı akıl ettim. Başımı kaldırdığımda boş varilin süratle üzerime doğru geldiğini gördüm. Kafatasımın da böyle çatladığını sanıyorum.
Bayılmışım, gözümü hastanede açtım.
Burhan Günarslan
15-03-2005, 00:30
arkadaşlar okul bittikten sonraki düşüncelerinizi alabilirmiyim.
yukarıda yazmıştım ama dikkat eden olmadı herhalde
Uğur Şimşek
15-03-2005, 00:42
yukarıda yazmıştım ama dikkat eden olmadı herhalde
burhancım sen herşeyi söylemişsin zaten...pek bişeytabiii kalmamışki...bide bilgisayar programcılığı var ...bilg.sevenler için...
Burhan Günarslan
17-03-2005, 11:41
kişisel düşünceler yok mu hepsine birden mi başvuracaksınız ;D
Tahsin Aktaş
18-03-2005, 17:56
valla etüt öğretmenliği fikri için teşekkürler.çünkü daha önceden böyle birşey bilmiyordum.staj var sanıyodum.belli bi süre hocanın yanında derslere giriyosun falan.Bunun için saol.ben de staja gittikten sonra iyice özeli düşünmeye başladım.yani dersane öğretmenliğini.tabi hayat bizi nereye sürükler onu bilemem.nerelere gitmek isterken balıkesir'e geldik.Şimdi olurda kpss'yi kazanırsak gene nerelere gideceğimiz belli değil.bence bu bulunduğun ile göre değişkenlik gösterir.yani büyük şehirlerde dersane veya özel ders daha kolay olur gibi geliyo.
Burhan Günarslan
19-03-2005, 14:17
Senin tabi ilk. öğr. olduğu için bize göre çok avantajlısınformasyon yapmana gerek yok biz bide onun için hak kazanmak için yarışacağız 2,5 ort. ve 65 les gerekli bunun içinde biraz kasmak lazım benim için önemli olan referans ve derslere girerek hocalık psikolojisini yaşamak yani birazda o gözle dışarıya bakmak hep öğrencilik hep öğrencilik olmaz
Gizem İnanç
22-03-2005, 15:29
Burayı unuttuğumu sanmayın.. Vakit olmuyor ki nete girelim.. :( neyse... Bilgisayar dersi için powerpoint te integral konulu en az 10 slayttan oluşan bir sunu hazırlamam gerekiyordu bir arkadaşla beraber. efendim bi güzel integralden bahsettik gerçi yarım daha sunu ama yok integral metotları kullanım alanları filan herşey çok güzel. Ancaaaakkk.... şu koskoca internet aleminde integral üzerine çalışma yapan matematikçiler adına 3 satır bişey bulamadım! :o :o Kör müyüm ben? Napalım aramaya devam... Reimann yazıcam kurtulucam valla :P
Uğur Şimşek
22-03-2005, 22:54
Burayı unuttuğumu sanmayın.. Vakit olmuyor ki nete girelim.. *:( neyse... Bilgisayar dersi için powerpoint te integral konulu en az 10 slayttan oluşan bir sunu hazırlamam gerekiyordu bir arkadaşla beraber. efendim bi güzel integralden bahsettik gerçi yarım daha sunu ama yok integral metotları kullanım alanları filan herşey çok güzel. Ancaaaakkk.... şu koskoca internet aleminde integral üzerine çalışma yapan matematikçiler adına 3 satır bişey bulamadım! :o :o Kör müyüm ben? Napalım aramaya devam... Reimann yazıcam kurtulucam valla :P
LEBESQUE abimizide unutmayalım dimi....
Okan Uzunkaya
23-03-2005, 03:53
arkadaşlar okul bittikten sonraki düşüncelerinizi alabilirmiyim.
Eğer bir aksilik olmazsa Haziranda mezunuz inşallah..
Ancak okul bittikten sonra ne olucak o tam bir muamma. Yüksek lisansa devam etmek istiyorum şimdilik. Fakat kendi alanımda değil. Ekonomi master'ı yapmayı düşünüyorum. Tabi öncelikle başvuracağım yerlerden kabul almam gerekli. Bu konuda da şu anda pek umutlu değilim ancak zaman gösterecek herşeyi...
Ekonomi yerine bir ihtimal yine matematik master'ı da olabilir fakat bir yerden sonra nefret ettiriyor bu matematik kendinden :).
Tabi hiçbir yerden kabul alamazsam, iş başvuruları ya da askerlik gözükür ufukta ki şu anda askerlik hiç aklımda olmayan bir şey. O sebeple, aldığım bir çok seçmeli ekonomi dersinin faydasını görmek amacıyla bankacılık sektörüne yönelebilirim. Bunu da zaman gösterecek açıkçası..
Ancak, öğretmenlik veya dersanede çalışmak açıkçası bana hiç cazip gelmiyor. Yani bu kadar sene matematiğin hiç de tahmin edemeyeceğin yönlerini gör öğren; ondan sonra lisede 2.dereceden denklemlerin çözümünü öğret. Okunan o kadar seneye ihanetmiş gibi geliyor. Yani lise öğretmenliğini yapmak için liseden mezun olmak yeterli sanırım. Öte yandan dersaneler ise şu andaki mevcut eğitim sisteminin çarpıklığından faydalanarak kurulmuş, şu an için önemli kar marjlarıyla faaliyet gösteren kurumlar. Fakat gelecekte bu sektörün ne yönde gelişeceği belirsiz. Tabi bu ülkede eğitim sisteminin pek düzelme umudunun olmadığı varsayımı da, bu sektörün daralacağı tahminini pek tutarlı göstermiyor.
Sonuçta üniversitede edindiğim birikimi farklı alanlarda değerlendirmek öncelikli hedefim. Ama herşeyden önce verilmesi gereken 6 dersim var :)..
Bahriye Tekin
23-03-2005, 14:27
Nasıl olmuş da bu kadar zaman görmemişim burayı hayret ve çok ayıp valla... :-[
Ama geç de olsa geldim.Gerçi benim bitirmeme daha çok var ama olsun, nasılsa bitecek. ;)
Serkan Özen
24-03-2005, 01:37
oldu gözlerim doldu;)
Burhan Günarslan
24-03-2005, 02:58
Eğer bir aksilik olmazsa Haziranda mezunuz inşallah..
Ancak okul bittikten sonra ne olucak o tam bir muamma. Yüksek lisansa devam etmek istiyorum şimdilik. Fakat kendi alanımda değil. Ekonomi master'ı yapmayı düşünüyorum. Tabi öncelikle başvuracağım yerlerden kabul almam gerekli. Bu konuda da şu anda pek umutlu değilim ancak zaman gösterecek herşeyi...
Ekonomi yerine bir ihtimal yine matematik master'ı da olabilir fakat bir yerden sonra nefret ettiriyor bu matematik kendinden :).
Tabi hiçbir yerden kabul alamazsam, iş başvuruları ya da askerlik gözükür ufukta ki şu anda askerlik hiç aklımda olmayan bir şey. O sebeple, aldığım bir çok seçmeli ekonomi dersinin faydasını görmek amacıyla bankacılık sektörüne yönelebilirim. Bunu da zaman gösterecek açıkçası..
Ancak, öğretmenlik veya dersanede çalışmak açıkçası bana hiç cazip gelmiyor. Yani bu kadar sene matematiğin hiç de tahmin edemeyeceğin yönlerini gör öğren; ondan sonra lisede 2.dereceden denklemlerin çözümünü öğret. Okunan o kadar seneye ihanetmiş gibi geliyor. Yani lise öğretmenliğini yapmak için liseden mezun olmak yeterli sanırım. Öte yandan dersaneler ise şu andaki mevcut eğitim sisteminin çarpıklığından faydalanarak kurulmuş, şu an için önemli kar marjlarıyla faaliyet gösteren kurumlar. Fakat gelecekte bu sektörün ne yönde gelişeceği belirsiz. Tabi bu ülkede eğitim sisteminin pek düzelme umudunun olmadığı varsayımı da, bu sektörün daralacağı tahminini pek tutarlı göstermiyor.
Sonuçta üniversitede edindiğim birikimi farklı alanlarda değerlendirmek öncelikli hedefim. Ama herşeyden önce verilmesi gereken 6 dersim var :)..
reis yazını kaptırmış okuyorum sonuna bi geldim koptum ya ;D daha geçmen gereken 6 ders var he ;D güzel
senin baktığım açıda güzel reis o kadar sene oku sonra denklem çöz liselere,şimdi bizim önümüzde şey de var bankacılık veya ne bileyim bi bilgi işlem ama onun için de şöyle bayağı bi ingilizce küpü olmak lazım boş adamı almazlar duyduğum alınlara göre turkcell in bilgi işlem müdürü matematik bölümü mezunuymuş :)
hea öğretmenliğin bi avantajı var yarın gün ders yapıyorsun,hafta sonu tatilin var,yarı-yıl ve yıl sonu tatillerin var, bi de dershanede çalışabilme imkanında var e tabi özel ders de eklendimi ben fenerbahçeye kongre üyesi olurum beh ::) :o ;D
Burhan Günarslan
24-03-2005, 03:05
oncelikle sorum BULANIK TEORİLER KUMESİ HAKKINDA BİLGİSİ OLAN VARMI ??
hazırlamakta oldugum odevimde ki kısaca İst' deki Ulasım sistemi toplu tasıma araclarıyla ..aracları biraz degistirdim bide yolları saatleri falan ayrlamaya calıstım tabi butun istanbulu kapsamıyo ana merkezleri icine alan bir durum
sorun su ki bu insanların beğenileri dusunceleri ile benim yeni sistemin arasındaki iliskiyi fuzzy sets e gore kurmalıyım temel olarak biliyorum ama biraz daha acılması lazımm
bu yuzden ACELE YARDIM LAZIMMM *;)
yaw okulda saçma sapan dersler görüyoruz ve duyuyoruz bu da nesi oluyor ilk defa duydum peki bu matematik konusu olduğundan eminmisin gözde ???
Uğur Şimşek
25-03-2005, 16:38
oncelikle sorum BULANIK TEORİLER KUMESİ HAKKINDA BİLGİSİ OLAN VARMI ??
hazırlamakta oldugum odevimde ki kısaca İst' deki Ulasım sistemi toplu tasıma araclarıyla ..aracları biraz degistirdim bide yolları saatleri falan ayrlamaya calıstım tabi butun istanbulu kapsamıyo ana merkezleri icine alan bir durum
sorun su ki bu insanların beğenileri dusunceleri ile benim yeni sistemin arasındaki iliskiyi fuzzy sets e gore kurmalıyım temel olarak biliyorum ama biraz daha acılması lazımm
bu yuzden ACELE YARDIM LAZIMMM *;)
www.eng.deu.edu.tr/fenmuh/s13/13-8.pdf
bu sayfada bişeyler var ben bi ara merak edip bunu araştırmıştım...
Burhan Günarslan
27-03-2005, 00:06
ya erkan bi . git ya ;D
Mehmet Karakaya
27-03-2005, 02:35
yaw amma ihmal ettim burayı :-[
Bahriye Tekin
27-03-2005, 04:54
evet tabiki ..
sana kısaca bilgi vereyim ..
klasik matematikte örnek uzay icerisinde bir eleman ya bir kumeye yada oburune dahildir mesela insan ya erkektir yada kadın
ama bu insan dusunceleri boyutuna geldigimizde insan dusunceleri goreceli oldugu icin klasik matematige dahil olmuyor yani bir kızın afet yada guzel yada cırkın oldugu her bireye gore degisiyo iste yani bu kavramda kesin kumeleri kullanamıyrsun
oyuzden adamlar dusunup tasınmıslar ve 70 lerin ortalarında fuzzy sets i bulmuslar burda adam olası farklılıklar arasındaki iliskiyi inceliyor
simdi benim odevimede geri donersek bende cesitli insanların ihtiyacları dusunceleri arasındaki farklılıklarla bir iliski kurabilmem icin bu yontemi kullanmam lazımmısssŞ
bu yuzden kaynak aslındaa internetten bulunurda tabi bunu ders olarak gormus yada biraz fikir sahibi olan birinden dinlemek daha kolay olur diye sorayım dedim .
Azeri bir bilim adamının "Puslu Mantık" isimli kitabında senin bahsetiğin göreceliliği bilgisayara uyarlamış diyebiliriz. Bulabilirsen bir bak. ;)
Gizem İnanç
27-03-2005, 23:56
11 Nisan'da sınavlar başlıyor ve ben hiç sınav modunda değilim. :-X Şu öğrenci milleti nası bir milettir anlamadım. :-/ İlla yumurta kapıya dayanacak... Havalar da bi güzel ki... Gel de gezme... :P Ama yok yarından itibaren başlıyorum tam gaz çalışmaya.. :D Arada gelip rapor veririm.. ;) Bu arada Bahriye'cim iyi ki geldin buraya.. :D Özlemişim... ;)
Mehmet Karakaya
28-03-2005, 03:43
al benden de o kadar. 18 nisanda sınavlar var ben daha değil sınav moduna girmeyi okulun kapısından girmedim bu dönem ;D yaw hocalar niye imza alıyo ki yoklama alsalar ya.sonra okula gidemiyoruz canım ;D
Bahriye Tekin
28-03-2005, 20:57
11 Nisan'da sınavlar başlıyor ve ben hiç sınav modunda değilim. *:-X Şu öğrenci milleti nası bir milettir anlamadım. :-/ İlla yumurta kapıya dayanacak... Havalar da bi güzel ki... Gel de gezme... :P Ama yok yarından itibaren başlıyorum tam gaz çalışmaya.. :D Arada gelip rapor veririm.. ;) Bu arada Bahriye'cim iyi ki geldin buraya.. *:D Özlemişim... ;)
ben de seni özledim canımm :)
bizim de haftaya başlıyor sınasvlar ama hala başlayamadım ben çalışmaya :(
ama çok ciddi bir adım attım çalışmak için, gidip çok yararlı olacak bir kitap aldım. :)
Uğur Şimşek
28-03-2005, 23:28
yaaa sınavlarr başlıyo artık...24 nisandada bizimkiler var...yaa hele bi son hafta gelsinde başlarız çalışmaya.... ;D ;D
Burhan Günarslan
30-03-2005, 14:28
yaw bizimkilerde başlıyor en yakın 19 unda var sonra sınavları 1 aya yaymışlar taa ki 11 mayıs ne zman o zaman bitiyor tam da yazın sıcağında gelde şmidi ders çalış ama zaman su gibi akıp geçiyor bunu iyi değerlendirmek lazım
koyuvermemek lazım
Bahriye Tekin
30-03-2005, 14:41
bizimkileri bu aya yaydılar, 6sında başlıyo.... :(
Burhan Günarslan
30-03-2005, 14:53
oo erken başlıyormuş sizinkiler 6 ???
Tahsin Aktaş
03-04-2005, 16:42
saol osman sayende sınavların ne zaman başladığını öğrenmiş oldum.eh başlarız o zaman kadar bi ara.
Uğur Şimşek
08-04-2005, 17:57
arkadaşlar sınavlarınız nasıl gidiyo .....
Çağdaş Çamlıoğlu
08-04-2005, 20:27
14 ünde başlıyo ilk sınav lineerrrrrr
Burhan Günarslan
11-04-2005, 13:32
14 ünde başlıyo ilk sınav lineerrrrrr
al sana bi soru kimseye yapmam bi matrisin tersinirliği kesin çıkar
arkadaşlar sınavlarınız nasıl gidiyo .....
vallaha benim haftaya salı başlıyor java
Uğur Şimşek
15-04-2005, 21:34
daha bir haftam var....
Bahriye Tekin
18-04-2005, 16:30
2 tanesi geçti ama çok da zordu walla advanced cal. 2 ve number theory. çok zorlamışlar bea...
bakalım dğerleri nolcak?
Burhan Günarslan
20-04-2005, 15:14
dün ilk vizemi de olmuşum ve patlamışız java java java nedir ki ??? alsın da javayı
Burcu Bıçar
20-04-2005, 16:09
cuma gunu analız sınavı var cok sevınclıyım tek calısmayı sevdıgım ders:)
Burhan Günarslan
22-04-2005, 10:56
analiz dersleri gerçekten çok keyiflidir seyir dersi değil en azından sana sınavında başarılar ayrıca burcu
analiz kaç bu arada
Gizem İnanç
22-04-2005, 21:07
Sınavlarım bitti keyfim yerinde.. ;) Bugün son nümerik analiz sınavı olmuşum yarabbim yaz allah yaz.... :o Çok iyi geçmedi sınavlarım ama idare eder artık allah ne verdiyse çok şükür... :P Bana geçmiş olsun... :D sınavları devam eden arkadaşlarıma sonsuz başarılar ve sabırlar.. :D Tekrardan buralarda olmak çok güzel.. :)
Burhan Günarslan
24-04-2005, 20:02
ohh ne güzel bitmiş senin gizem benim daha yeni başladı çarşamba 2. sınavım var bakalım sayut cebir şimdiden başladım çalışmaya
Gizem İnanç
24-04-2005, 23:28
ohh ne güzel bitmiş senin gizem benim daha yeni başladı çarşamba 2. sınavım var bakalım sayut cebir şimdiden başladım çalışmaya
Kolay gelsin valla hadi ben atlattım şimdilik ama havalar da git gide ısınıyor... :-X Bu sıcaklarda nasıl ders çalışılacak finaller için hiç bilemiyorum... :-/
Çağdaş Çamlıoğlu
25-04-2005, 22:32
ahh diff ahhhh.....
Burhan Günarslan
26-04-2005, 11:54
Kolay gelsin valla hadi ben atlattım şimdilik ama havalar da git gide ısınıyor... :-X Bu sıcaklarda nasıl ders çalışılacak finaller için hiç bilemiyorum... :-/
sen finallerden bahsediyorsun biz daha bu sıcaklarda vizelere çalışıyoruz en güzeli bence gece çalışmak çok güzel oluyor
Burhan Günarslan
26-04-2005, 11:57
ahh diff ahhhh.....
kısmı benim ilk dönemimde DC idi sonra yaz okulunda almıştım ve AA yapmıştım gerçekten çok keyifli bir ders ksiler,nü-ler,sigmalar çok eğlenceli onlarla uğraşmak :D
Gizem İnanç
27-04-2005, 16:12
kısmı benim ilk dönemimde DC idi sonra yaz okulunda almıştım ve AA yapmıştım gerçekten çok keyifli bir ders ksiler,nü-ler,sigmalar çok eğlenceli onlarla uğraşmak :D
Doğru çok güzel hakkaten uğraşmak onlarla da bazı soruların sonu gelmiyo yaa... ;D ji-nü y-nü :P ;D bi de ne vardı ı-nü :P ;D ;D modifiye bessel denkleminin adı çok hoşuma gitmişti benim... :D Modifiye yani.... Hayli karizma... :P
Tahsin Aktaş
03-05-2005, 17:43
valla bizimn de sınavlar yeni bitti.hiçbişey anlamadım.ama anladığım kadarıyla bizimkiler sizin derslere göre çok daha kolay.artık allah kolaylık versin.kendinize iyi bakın.herkese başarılar.
Bahriye Tekin
03-05-2005, 17:50
bitmedi gitti ya bu sınavlar
olanların sonuçları bizimkilerin diliyle advanced calculus sanırım sizde ileri analiz hariç iyiler.
bakalım diğerleri nolcak...
bitenlere geçmiş olsun...
darısı başımıza...
Burhan Günarslan
03-05-2005, 21:39
ben ilk sınavdan patladım soyut cebir di malum,cuma günü de real analiz sınavım var defterde 25 tane teorem var ve başka bişey yok gelde bunları ezberle şimdi
Gizem İnanç
03-05-2005, 22:43
Sınavlar geçti gitti şimdilik ama finallerle iyice burun buruna kalmadan çalışmaya başlamak lazım hafiften.. :-/ Malum havalar börtüler böcekler derken dersler istemeden de olsa ikinci plana atılıveriyo bazen.. :D İşte bu yüzden yavaş yavaş çalışmalı... ;)
Burhan Günarslan
03-05-2005, 22:59
vallaha bizim ev güneş görmediğinden hemen eve gelip çalışabiliyorum vizelere bu bizim okulda okunmaz be herkesin sınavları bitti yayıla yaıla yatıp geziyorlar biz hala vizelere çalışıyoruz 5 ders alıyorum her hafta bi sınav olurmu be kardeşim
Gizem İnanç
03-05-2005, 23:21
vallaha bizim ev güneş görmediğinden hemen eve gelip çalışabiliyorum vizelere *bu bizim okulda okunmaz be herkesin sınavları bitti yayıla yaıla yatıp geziyorlar biz hala vizelere çalışıyoruz 5 ders alıyorum her hafta bi sınav olurmu be kardeşim
o ne Burhan öyle ya her hafta bi sınav nası bir takvimdir o? :o ben bi hafta içinde 5 sınava girdim o zor geldi ama en azından 5 gün içinde bitiyo böyle ne sizin gibi her hafta ayrı stress panik filan.. :-/ walla allah kolaylık versin... :-X hepimize tabi ;)
Burhan Günarslan
08-05-2005, 14:06
hiç sorma ya eziyetten başka bişey değil
Uğur Şimşek
09-05-2005, 22:43
herkese yeniden merhaba..sınavları atlattık..ne yalan söyleyim sınavların yarısı harbidende patladı....anlıcağnız okul sanırım uzadı....ooffff of...
Burhan Günarslan
10-05-2005, 01:01
geçmiş olsun kardeşim seninle aynı kaderdeyim
Tahsin Aktaş
12-05-2005, 10:27
Arkadaşlar geçmiş olsun ya,gerçekten üzüldüm.Osman sen nerelerdesin ya?
Gizem İnanç
13-05-2005, 22:05
herkese yeniden merhaba..sınavları atlattık..ne yalan söyleyim sınavların yarısı harbidende patladı....anlıcağnız okul sanırım uzadı....ooffff of...
Olsun ya napalım... Hem dememiş miydik uzatmayan bizden değildir diye... :P Canımız sağolsun... :D
Uğur Şimşek
14-05-2005, 23:42
Olsun ya napalım... Hem dememiş miydik uzatmayan bizden değildir diye... :P Canımız sağolsun... :D
en güzel cvp. bu işte "canımız sağolsun"
Bahriye Tekin
17-05-2005, 16:09
advanced 2 den kaldııımmmm... :(
Gizem İnanç
17-05-2005, 22:08
advanced 2 den kaldııımmmm... :(
Canın sağolsun Bahriyecim..... ;)
Uğur Şimşek
21-05-2005, 22:23
ne güzel herkesin canı sağolsun.... ;) ;)
Gizem İnanç
27-05-2005, 22:11
Geldi çattı finaller yaa :-/ Final tatilindeyim 6 haziranda başlıyor sınavlar bakalım napıcam.. :-X çalışıcam tabi dimi... :D
Burhan Günarslan
29-05-2005, 14:51
benim bu salı başlıyor ve 10unda bitiyor sonra ver elini tail :)
Uğur Şimşek
01-06-2005, 23:36
6 sında başlıyo bakalım kaç dersten kalcaz...offff off
Gizem İnanç
02-06-2005, 00:08
6 sında başlıyo bakalım kaç dersten kalcaz...offff off
Allah büyük Uğur'cum böyle vatan millet sakarya çalışıcaz artık bi de tabi kalmıycaz hiç bi dersten... :P Hiç kalır mıyız biz hiç kalır mıyız? Hiç uzatır mıyız okulumuzu? ASLA!! ;D
Benim de sınavlarım 6 sında başlıyor. Çok mu çalıştın da böyle rahat rahat konuşuyosun ey Gizem demeyin hiç alakası yok... ::)
Uğur Şimşek
09-06-2005, 14:09
Allah büyük Uğur'cum böyle vatan millet sakarya çalışıcaz artık bi de tabi kalmıycaz hiç bi dersten... :P Hiç kalır mıyız biz hiç kalır mıyız? Hiç uzatır mıyız okulumuzu? ASLA!! ;D
Benim de sınavlarım 6 sında başlıyor. Çok mu çalıştın da böyle rahat rahat konuşuyosun ey Gizem demeyin hiç alakası yok... ::)
hay ağzına sağlık be gizem....kesinlikle kalmak yok... ;D ;Dben hayatımda dersten kalmadım hiç zaten ;D ;D :P :P
Burhan Günarslan
12-06-2005, 15:24
bu dönem benim için bir hayal kırıklığı oldu çünkü aldığım 6 dersten sadece 1 ini geçtim oda seçmeli ders olan briç yani 4 ün 2 si nin seneye bi daha alıcam ve okulu 1 seneye uzattım
üfff
Uğur Şimşek
13-06-2005, 21:13
boşver be adamım 5 sene bu işin normali zaten hepimiz uzatıyoruz...benim sadece 3 sınav kaldı şu anda uzadı gibi duruyo bakalım devamı ne olcak....
Gizem İnanç
14-06-2005, 22:59
Benim de sınavlar orta şeker geçiyor bakalım nolucaz... Eylül'de bütünlemeler var diye biraz rahat davranıyorum galiba. :(
Sen de üzülme Burhan diycem ama hayli yersiz olucak artık hayırlısı neyse o olsun demekten başka bişey gelmez elimizden... Bi de tabii "CANIMIZ SAĞOLSUN"... :D
Gizem İnanç
17-06-2005, 21:43
Bugün bir seneyi daha devirdim okulda... Öyle ya da böyle alttan derslerim olsa da ben artık 4.sınıf öğrencisi sayılırım... ;) Bugün son finalim vardı Nümerik Analiz... Eylül bütünlemelerde yine okuldayız bakalım... Hayırlısı neyse hakkımızda o olsun artık hepimizin... Seviyorum yaa ben matematiği... ::) Kalıyorum ediyorum ama yine de seviyorum valla... :D
Uğur Şimşek
22-06-2005, 14:51
:D :D :Dherkese slm.arkadaşlar size bi müjdem var sadece 3 dersim kalmıştı ama üç ders sınavları varmış ve bu sınavlara giriyorum kısmetse önümüzdeki 1 ay içinde okul bitiyo :D :D :D...nasipse aralıktada askere gitmeyi planlıyorum ;) ;).....darısı sizlerin başına.... :D :D :D
Çağdaş Çamlıoğlu
28-06-2005, 16:15
1 alttan 1 bütle 3e geçmiş bulunuyorrruummm...
Burhan Günarslan
30-06-2005, 18:32
ve ve 1 sene kesin uzatmış durumdayım yeni matematik bölümü adayların dikkatine siz siz olun sakın 1. sınıftan ders bırakmayın sonra toparlayamıyorsunuz
arkadaşlar şimdi bizler formasyon alamıyoruzya bir kaçtane üniversite 3-4 milyara veriyormuş sanırım bu konu hakkında bilgisi olan varmı acaba?
Onur Kalender
02-07-2005, 02:47
Süper Matematikçi bulduğu denklemle kainatı deldi
Samsunlu süper matematikçi Aydın Cerit, Tartaglia'nın 3., Ferrari'nin 4. dereceden denklemlerini rafa kaldırıp sonsuz asal sayıyı ürettikten sonra şimdi de kainatı delen denklemi buldu. Cerit, bu denklemi bulma çalışmaları sırasında eşi Nurcan hanımdan da fırça yediğini söyledi.
http://www.habervitrini.com/haber_resim/süper_matematikçi.jpg
AYHAN GONCA
SAMSUN (İHA) -5 yıldır polinom denklemler üzerine çalışan 20 yıllık matematikçi, evli ve 2 çocuk babası Aydın Cerit, yaptığı çalışmalarda matematik dünyasının kendisini desteklemediğini, yetmiyormuş gibi hanımının da kösteklediğini belirtti. Süper matematikçi Cerit, en son kainatı delen denklemi bulmaya çalışırken eşi Nurcan hanımın, ''Bırak şu kainatı delmeyi de çocuğun gözlüğünün camı kırılmış. Onu yaptır'' dediğini kaydetti.
Eşine, ''Hanım, gözlük işi kolay. Kainatı delelim hallederiz'' diyen ve çalışmasını başarıyla bitiren Cerit, ''Tabii, hanım da matematik bilimini eleştirip, 'aslolan sosyal işler' demeye getiriyor. Bana, 'Yıllardır bu işlerle uğraşıyorsun da ne oluyor?' diyor. Ben bilime katkı için hanıma sabrediyorum. 'Her başarılı erkeğin arkasında bir hanım vardır' derler. Bizimki tam tersi. Çalışmalarıma köstek oluyor. Ben gözlük işinden kaçmıyorum. Ama kainat çapında önemli gördüğüm buluşlarımı da ortaya koymalıyım. Gözlükten ve diğer sosyal işlerden kaçanın gözü çıksın'' dedi.
''Kainatı delen denklem'' adını verdiği denklemini Guiness'e aday gösteren Cerit, bu denklemin üç kökünden birinin tam sayı ve diğer ikisinin karmaşık kök olduğunu söyledi. Cerit, ürettiği denklemin katsayılarının yan yana 1 santimetreye 3 rakam sığacak şekilde sıralandığında doğrusal olarak kainatı delecek uzunluğa eriştiğini dile getirdi.
Aydın Cerit, bu fikrin nereden aklına geldiği sorusu üzerine, ''Bir defa denklem konusundaki iddiamı ortaya koymalıydım. Bu çalışmamla insan beyninin sınırsız düşünebileceğini ve mevcut bilgisayarların 64 basamaklı işlemlerin üzerinde işlem yapamayacağını hatırlatmak istedim. Dolayısıyla bilgisayarların işlem hacmi genişletilmelidir. Bunları gündeme getirmek için de formülü dahi olan bir denklem üretmem gerekiyordu. Düşündüm 'güneşe gideyim' dedim, sayıları kağıda yazsak yanar. 'NASA'nın yeni bulduğu gezegene gidip döneyim' dedim, gidiş-dönüş 300 trilyon km. Mesafe bana kısa geldi. Yapınca daha büyüğünü yapmalıydım. Evrenle ilgili araştırmalar yaptım. 118 trilyon ışık yılı olduğunu buldum. 'Ben en iyisi kainatı deleyim' dedim ve deldim. Denklemi üretirken, kainatın sürekli genişlediğini ve kıyameti de göz önüne alarak hesapladım. Formülü de elimde olan bu denklem kainatı kıyamete kadar her zaman deler. Şimdi benim bulduğum denklemlere dünyadaki tahminime göre sayısı 10 milyonu bulabilecek matematikçi akıl erdiremez. Şimdi kainatı da deldik. Delecek bir şey kalmadı. Bundan sonra buluşlara devam edeceğim ama kamuoyuna yansıtmayacağım, küstüm'' diye konuştu.
Cerit, ''Cerit Asalları'' dediği sonsuz asal sayıyla ilgili bulduğu denklemin Ondokuz Mayıs Üniversitesi tarafından Harward Üniversitesi ve matematik araştırmalarında söz sahibi Hindistan Matematik Enstitüsü'ne gönderildiğini ve bu buluşunun incelendiğini de sözlerine ekledi.
Kaynak : HaberVitrini
Funda Meriç
02-07-2005, 23:43
Aferiiin..Ben KPSSde 2 soru bile çözemedim adam kainatı delmiş ;D
Burak Yayla
04-07-2005, 16:55
Yürü bea hocam kim tutar seni ;D Bütün dünya korksun bizden...
Burhan Günarslan
06-07-2005, 18:59
Aferiiin..Ben KPSSde 2 soru bile çözemedim adam kainatı delmiş ;D
;D ;D
yürü be funda
Gizem İnanç
07-07-2005, 14:48
Vallahi hayretlerim şaştı... :o
Mezun arkadaşım Uğur seni bir kere daha tebrik ediyorum... :D Bakalım darısı başımıza... ::) Ama bana daha var... Soyut var topoloji var... :-[ var da var yani... Öncelikle Eylül de bütünlemelere hazırlanmaya başlıycam artık yavaş yavaş... Malum yaz vakti zaten sindire sindire çalışmak lazım... ;)
Burhan Günarslan
07-07-2005, 18:52
uğur harbiya mezun mu oldun şimdi vallaha kusura bakma ya biraz geç oldu vallaha gizem yazmasa haberim olmayacaktı (saolasın gizem ;) ) tebrikler kardeşm şimdi ne yapmayı düşlüyorsun
askerlik olayı bugün resmi gazetede çıkmış arkadaşlar öğretmen olanlar kışlada eğitim filan görmeyecekmiş çevre okulla gönderilicek hem de üniformasız zaten bu uygulama vardı ama resmi değildi şimdi bu da resmileşti bazı okullar formasyon vermiyorlar ama ben araştırdım marmara üniversitesi fen ed. fakültesi matematik bölümlerine veriyormuş ben büyük ihtimalle alıcam devlete sırtımı dayadım mı bi de özel öğrenci kaptımmı 3-5 tane allah bereket versin öğretmenlik gibisi yokya özel şirkete güven olmuyor pek anca emekli olduktan sonra özel sektör örneğin dershaneler ben şu an hem okuyorum hem de dershaneye gidiyorum çanakkalede tezsiz yüksek lisans yaparken dershanelerde takılacam geçimimi oradan devam ettirecem
Gizem İnanç
12-07-2005, 00:27
işte ben de aynen senin gibi düşünüyorum ya burhan... ::) tabi bende askerlik falan yok o ayrı.. :P ama olsaydı da seve seve giderdim. ;D hep pilot olmak istemişimdir böyle uçak uçurmak en büyük hayalimdi... :-/ matematik okuyorum... olsun seviyorum yine de... :D
bi de ben şöyle bir ilginçlik öğrendim sevgili kuzenimden esencim öpüyorum burdan seni kulakların çınlasın.. ;)
şimdi bu kpds denen sınavda 70 üstü bir puan aldın mı kardeşim hangi bölüm olursan ol vekil ingilizce öğretmeni olabiliyormuşsun! ama sadece ilk öğretime... yanlışım ya da eksiğim varsa lütfen daha ayrıntılı bilgiye sahip olan arkadaşlar burada bildiklerini hepimizle paylaşsınlar... şimdi araştırıyorum netten bakalım... ben bunu öğrenince hemen kuzenle atladım edirne'de bir dil kursuna gittim ordan da bilgi aldım.. sağolsunlar çok yardımcı oldular... bana orada söyledikleri bu kursların kpds programlarında verdikleri kurslar sonunda almaya hak kazandığımız sertifikanın Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika olduğu... Böylelikle kursun açtığı sınavda sertifikayı alınca yine vekil öğretmenlik şansı doğabiliyor ve kpds gibi gerçekten zorluk derecesi yüksek bir sınavdan 70 gibi bir not almak yerine sertifika programı için açılan sınavda (yanlış hatırlamıyorsam) 50 almak yeterli oluyormuş... üstelik kpds malum sadece Ankarada yapılırken bu kursun sınavına hangi ilde kursa devam ediyorsan o ilde Milli Eğitime bağlı bir okulda giriyorsun... umarım yanlış anlamamışımdır... araştırmalarım devam edecek... ;)
akılam koydum ben bu sertifikayı alıcam :D okulu da bitiricem... hatta ve hatta bilgisayar sertifikalarını da eksiksiz alıcam... ;D almadık sertifika bırakmıycam... :P sonra tezsiz yaparken bir yandan kısmetse ingilzice vekil öğretmenlik yaparım bir de burhan ne güzel demişsin bulurum 2 3 öğrenci kendi yağımla kavrulurum... :P
hayal kurmak ne güzel... ::) umarım hepimizin bu hayallerinin hepsi eksiksiz gerçek olur... ;) şunu da aklımızdan çıkarmamamız lazım... "istemek başarmanın yarısıdır... :D"
Burhan Günarslan
18-07-2005, 14:49
vallaha istemek başarmanın yarısı diyorsun da gizem gel bi de onu bana sor neyi isteyeceğimi bilmiyorum ;D
Gizem İnanç
22-07-2005, 23:47
Böyle limiti sonsuz olan şeyler isteyelim... ;) ıraksaklık durumu yani... :D
Burhan Günarslan
26-07-2005, 11:57
yakınsak çıkarsa ne olur peki gizem ;D 8)
vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.