PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Neler oluyor?

Tuğçe Manav
22-09-2008, 03:36
Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ile Genç Fenerbahçeliler arasındaki gerginlik dünkü maçta da sürerken kendilerine ayrılan tribünü boş bıraktılar.

Hürriyet gazetesinin haberine göre; Shaktar Donetsk ile oynanan hazırlık maçında Maraton üst tribününde karşılaşmayı izleyen ancak daha sonra Yıldırım’ın, "Migros’a geri dönün" çağrısı üzerine kombinelerini geri vererek eski yerlerine dönen bu grup dün başkana yönelik protestolarının dozunu artırdılar.

Masrafları karşılamadı

Migros tribününde son yılların en az seyircisi vardı. 7 bin 500 kapasiteli kale arkası tribününde yaklaşık 200 taraftar maçı izlerken, satılan biletlerin görevlilerin masrafını bile karşılamadığı ileri sürüldü. 52 bin seyirci kapasiteli Şükrü Saracoğlu Stadı’nda dünkü maçı yaklaşık 25 bin kişi izledi. Maç sonunda başkan Aziz Yıldırım’ı hedef alan sloganlar atıldı.

Migros tarafından "Padişahım çok yaşa" sesleri yükselirken, Fenerium üst tribün ise direkt olarak başkanı hedef aldı. 90 dakikanın bitiminde şeref tribününden inerek sahanın içinden maraton tarafına yürüyen Yıldırım’ı gören çok sayıda futbolsever, "Bu devirde kimse sultan değil, padişah değil, hükümdar değil" şarkısını seslendirdiler.

Bu sezon başından itibaren, bütün tribünlerin ön kısımlarına asılan "Tek kimlik Fenerbahçe" pankartları ise kaldırıldı.

Müşteri değil taraftarız

Fenerbahçe Kulübü, Şükrü Saracoğlu Stadı’nın 2008-09 sezonu kombine kart satışının sona erdiğini, 30 bin 425 adet kombine kart satışıyla rekor kırıldığını açıkladı.

Sarı lacivertli taraftarların protestosu maçtan sonra da sürdü. Karşılaşma sonrası maraton üst tribünde bir grup taraftar tribünlerden ayrılmayıp uzun süre tezahürat yaptı. Stat ışıklarının söndürülmesinden sonra taraftarlar, "Müşteri değiliz, taraftarız biz" şeklinde tempo tuttu.

http://www.htspor.com/2008/09/21/resim/98847.jpg

haber üzerine bir yazarın görüşleri...

---Padişahım A. Yıldırım çok yaşa! Ötekiler siz de!---

Fenerbahçe-Gençler Birliği maçında taraftarlar Aziz Yıldırım’ı protesto etmişler. “Padişahım sen çok yaşa!” diye bağırmışlar.
Anlaşılan bunca yıla rağmen Aziz Yıldırım’ı zerre kadar tanımamışlar. Bu protesto cümlesinden Yıldırım olsa olsa keyif almıştır.
Keyif almaktan öte ellerini taraftarlara doğru kaldırıp “İşte bu benim halkım! Cumhuriyet bitti yaşasın Sultanlığım!” diye haykırmamak için de kendisini zor tutmuştur.
Taraftarlar protestoya devam edip “Bu devirde kimse sultan değil, padişah değil” şarkısını söylemişler.
Birileri bu taraftarı dürtse iyi olur. Gerçekle bağları kopuk.
En çok para harcayan, en az kâr eden, o kârı da taraftarın şimdi şikayet ettiği “taraftar=tüketici” yaklaşımından kazanan kim? Aziz Yıldırım.
Kulübün onca zararı karşılığında dişe dokunur başarı sağlayamayan kim peki? Yine o.
Buna rağmen yıllar yılı Fenerbahçe Başkanı olan kim? Aziz Yıldırım!
Kendi başarısızlıklarının hesabını vermek yerine kendisinden sonra kimin geleceğini belirleyecek olan kim? Yine o.
Bu devirde kimse sultan değil, padişah değilmiş! Hadi canım.
Aziz Yıldırım bu saltanatı nasıl sürdürüyor? Takım her çıkmaza girdiğinde kendi televizyonuna çıkıp yağıp gürleyerek.
Bu yöntem size birini çağrıştırmıyor mu? Bildiniz, Başbakan Erdoğan.
O da aynı şeyi yapıyor. Ne zaman çıkmaza girse birilerini bulup öfke kusuyor. Peki o kaç yıldır hem de oylarını artırarak hüküm sürüyor? 6 yıldır.
Her konuşmasında “benim halkım” diye bizi bağrına basan kim? Başbakan Erdoğan.
Bu devirde kimse sultan değil, padişah değilmiş! Hadi canım.
Peki Milli Takım teknik direktörü Fatih Terim farklı mı? Değil.
Takımın Avrupa üçüncülüğünü bile şampiyon olmuş gibi karşılamadık mı? Var mı dişe dokunur bir başarısı? Yok.
Peki takımın her kötü gidişinde o ne yapıyor? Sağa sola küfür savuruyor. O küfür savurdukça sözleşmesinin süresi uzuyor. Tuhaf değil mi?
Kaç yıldır Milli Takımın başında? Saymadım kaç yıl oldu.
Bu devirde kimse sultan değil, padişah değilmiş! Sizin de “hadi canım” diyesiniz gelmiyor mu?
Hadi ben “Liderler, İmajlar, Medya” kitabımı yazdığım günlerden beri “Bu ülke tek adama meyilli bir ülke. Seçenek sunmaktansa birini dayatmak daha getirisi olan bir durum” derken haksızdım diyelim.
Peki bize “kodu mu oturtacak biri lazım” diyen kabzımal dostumuz haksız mıymış?
Lafı tersinden anlayan bazı okura not: Böyle olmalı demiyorum, malzeme bu diyorum. Anlatabiliyor muyum?

Nuran YILDIZ

22.09.08
htspor.com

Okan Uzunkaya
22-09-2008, 03:47
Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ile Genç Fenerbahçeliler arasındaki gerginlik dünkü maçta da sürerken kendilerine ayrılan tribünü boş bıraktılar.

Hürriyet gazetesinin haberine göre; Shaktar Donetsk ile oynanan hazırlık maçında Maraton üst tribününde karşılaşmayı izleyen ancak daha sonra Yıldırım’ın, "Migros’a geri dönün" çağrısı üzerine kombinelerini geri vererek eski yerlerine dönen bu grup dün başkana yönelik protestolarının dozunu artırdılar.

Yarım yamalak haber yapıyorlar. İnsan biraz araştırır, öğrenir. O kadar zor değil.

Alp Hacıoğlu
22-09-2008, 05:07
Sapla samanı ayırmak lazım.
Bu forumdakilerin alayı öğrenci. Kombineli arkadaşlarımız var.

Genel olarak konuşacağım ama,
30.000 bilmem kaç kişi cebinden trink parayla hoca,transfer yokken kombine aldı. Stadı boş bırakmak böyle futbola,onların hakkıdır.

Ben başkanın tribün politikasını beğenmiyorum ama bahsi geçen taraftar grubu yaptığı açıklamada her şeyi berbat etti zaten.

ben kombınemı almısım sezon baslamadan.
bu durumda enayi ve şakşakcı mı oluyorum...
bu kötü futbol ıcın ustune para vermısım!
ben ısyan etmıyorum ama 3 macta
herkesın yapısı, ne dıyeyım bundan öte yorumum yok

Forumu karıstıracak yada ne bileyim, kasvete galeyana getirecek
yada morallerı bozacak kişilerin başında kombineli arkadaşların gelmesi gerekiyor aslında bu futbola ama
ne yapalım? inip dövsünler mi sövsünler mi adamlara
kombine aldım ulan! nası oynamazsın yaktın paramı!
üstune formaları cektim fenerıumdan!
yakışıyor dıyemı aldım! adam gıbı oynayın! akıllanın!...
böylede konuşur kombineliler.
ama zamanımı?

Takım zaten acayip,
bir de bunlar çıkıyor...

Engin Kaşkaya
22-09-2008, 05:25
bende aziz yıldırımın bazı fikirlerini beğenmiyorum ama yinede migros tribünündeki grubunda rahat durmadığını savunuyorum.neden bir telsin gibi dolu olmuyor.migrosun adı çıktı kimse gidip orada maç izlemiyor.insanlar dewamlı küfürden rahatsız oluyor.şuan tek istediğim takımın güzel oynaması ve tribünlerde tek çatı altında toplanmak.

Tuğçe Manav
23-09-2008, 05:41
Aziz Yıldırım, taraftara cevap verdi...

http://www.haber3.com/images/news/221085.jpg

Fenerbahçe başkanı Aziz Yıldırım ile taraftarlar arasındaki gerginlik farklı bir boyut kazandı..

F.BAHÇE’DE Başkan Aziz Yıldırım ile taraftarlar arasında ’Tek kimlik F.Bahçe’ gerginliği devam ediyor. G.Birliği karşılaşmasında da Genç Fenerbahçeliler Derneği’nin, Aziz Yıldırım tribünlere gelirken “Bu devirde kimse sultan değil, padişah değil, hükümdar değil” ve “Padişahım çok yaşa” diye tezahüratla protesto etmesi üzerine başkanın maçtan sonra yakınında bulunanlara “Bakın beni sonunda padişah da yaptılar. Ama istedikleri kadar protesto edebilirler, hiç umurumda bile değil” dediği öğrenildi

‘KAZANALIM YETER’

AZİZ Yıldırım’ın “Onların hedefi belli. Hiç önemsemiyorum. Umurumda bile değil. Bu stadın belli kuralları var. Bu kurallara uyduktan sonra, istedikleri kadar protesto etsinler. Ancak ben kimseye ’Bağırmayın, takımı destekleyecek tezahürat yapmayın’ demiyorum ki. Seyirciler tribün kurallarına uysunlar, gerekirse beni de protesto etsinler. Önemli olan takımımızın maçlarını kazması. Kurallara uysunlar bana yeter” ifadelerini kullandığı belirtildi

‘ARAGONES’İ BIRAKMAM’

BU arada Aziz Yıldırım’ın, medyayı da yine hedef alarak, şu açıklamaları yaptığı da vurgulandı: “Basın 2 karşılaşmada takımı beğenmedi diye teknik direktörümüz Luis Aragones’i hemen gönderecek halimiz de yok. İspanyol hocayla daha 2 senelik mukavelemiz bulunuyor. Biz kendisinden ve de yönetiminden son derece memnunuz. Herkes Aragones’i bir an önce göndermemi bekliyor ama onu kesinlikle bir yere göndermeyeceğim.”Bu arada Aragones bugün Avusturya’ya giderek, Başkent Viyana’da yapılacak ‘UEFA 8. Avrupa Milli Takımlar Teknik Direktörleri Konferansı’na katılacak.

haber3.com

Bahtiyar Güdürü
23-09-2008, 06:43
‘ARAGONES’İ BIRAKMAM’

1.el ;
1997 - 1998 Otto Baric (Hırvat) (10 Haziran 1997 - 31 Mayıs 1998)
1998 Cemşir Muratoğlu (4 Mayıs 1998 - 11 Mayıs 1998)

2.el ;
1998 - 1999 Joachim Löw (Alman) (1 Haziran 1998 - 31 Mayıs 1999)

3.el ;
1999 Rıdvan Dilmen (4 Haziran 1999 - 1 Ekim 1999)
1999 - 2000 Zdenek Zeman (İtalyan) (12 Ekim 1999 - 13 Ocak 2000)
2000 Turhan Sofuoğlu (14 Ocak 2000 - 30 Haziran 2000)

4.el ;
2000 - 2001 Mustafa Denizli (1 Temmuz 2000 - 24 Aralık 2001)

5.el ;
2002 Werner Lorant (Alman) (3 Ocak 2002 - 9 Aralık 2002)
2002 - 2003 Oğuz Çetin (10 Aralık 2002 - 7 Nisan 2003)

6.el ;
2003 Tamer Güney (7 Nisan 2003 - 2 Haziran 2003)
2003 - 2006 Christoph Daum (Alman) (2 Haziran 2003 -16 Haziran 2006 )

7.el ;
2006 - 2008 Arthur Antunes Coimbra "Zico" (Brezilyalı)

8.el ;
2008 - ? Luis Aragones

Arada bazı eller pas geçilmiş ve göz ardı edilmiştir.. (Tek Kimlikli oyuncu 2 kez masadan kalkıp yoğun ilgi üstüne geri oturtulmuştur,seviyoruz seni can-ı gönülden,kanaryamsın sen bizim canımız..)

9.el ;
Toplama eli .. Herkes eline göre söylesin..

İlk elin günahı olmaz..Sonuç : '' batak '' yaz..

Saygılar Efenim,hadi hayırlı traşlar.. :cool:

Muhammet Budak
23-09-2008, 12:17
Aziz Yıldırım, taraftara cevap verdi...

‘ARAGONES’İ BIRAKMAM’

Allah korusun...Şampiyonluk kaçtığında da görmek isteriz bu sözleri,bu takım yürüyerek şampiyon olmalıydı demeden...

Recep Yüce
23-09-2008, 16:08
Zamanında alay konusu olduğumuzu da unutmadım ben hala. Hocamızın arkasındayız sözünden üç hafta sonra gönderilen hocaların sayısını bilen var mı?