PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Mabedde Çay, Kahve ve Su

Safa Arıkan
23-09-2008, 01:11
Arkadaşlar dikkat ettiniz mi bilmiyorum ama stadımızdaki yeme ve içme satışlarını yapan firma bariz fiyatlarda anormallik yaparak bir zamma gitmiş. Orda çalışanlarla konuştuğum zamanda, haklılar tabi yönetim buraları bildiğiniz gibi ihaleye veriyor ve yüksek teklifi yapan kazanıyor verdiği yüksek teklifi amorti edipte üzerine kar sağlamaya çalışınca olan biz taraftarların ceplerine oluyor, ve kar marjları müthiş yüksek, birkaç örnek verecek olursak;

- Su (bildiğimiz bardakta) : 1.50 YTL
- Çay : 2.00 YTL
- Kahve : 2.00 YTL

köfte ve sosleri saymıyorum ve bu fiyatlar baya bi anormal geliyor bana. Açık bir tabirle resmen kazıklanıyoruz ve soyuluyoruz. Bu konuda neler yapabiliriz acaba gelin bunun üzerinde tartışalım?

Benim en basit önerim kulübe bir dilekçe yazmak?

Sizce ne yapabiliriz...?

Engin Kaşkaya
23-09-2008, 01:24
abi güzel bir noktaya değinmişsin.tribünler arası bile değişiyor fiyatlar.maratonda arkadaş gençler maçında suyu 3ytl den almış.ben fenerium üstteyim su 2.5ytl di.bu kadar destek veriyoruz takımımıza ve grur duyuyoruz.90dk hiç susmamaya gayret ediyoruz.boğazlarımız patlıyor.sesimiz kalmıyor maç sonrasında.ama suyu en düşük 1.5ytlden içiyoruz.bağırınca da susuyoruz bence biraz indirim başkaannn:)))

Onur Aloğlu
23-09-2008, 01:30
Tavan fiyat uygulaması yapılmalı.

Ayrıca farklı tribünlerde aynı ürünleri farklı fiyata satmak kelimelere dökülemeyecek kadar onur kırıcı bir durum.

Sevmiyorum serbest piyasayı zaten, hatta nefret ediyorum.

Servet Güldeş
23-09-2008, 02:12
Zengin değilsen maça da gitme kardeşim...

Haddini bilmez taraftara bak...

Cebindeki son parayla maça girmiş bide ucuz su istiyor...

Sezer Küçükaltan
23-09-2008, 03:24
Bağırmazsanız susamazsınız,oturun yerinizde paranızda cebinizde kalsın :rolleyes:

Engin Kaşkaya
23-09-2008, 03:26
o zaman sen stada gelme otur evde izle istersen.nerde destek nerde beraberlik????

Safa Arıkan
24-09-2008, 00:01
Heralde herkes fiyatlardan memnun...?

Resmen soyuluyoruz farkındayız değil mi?

Faruk Aksu
24-09-2008, 00:16
- Su (bildiğimiz bardakta) : 1.50 YTL

Su deyip geçme, lisanslı su onlar.

Engin Kaşkaya
24-09-2008, 01:59
fenerium natural spring water zuahahaha.bence aziz başkan hayrına bi sebil yapsın.üstünede yazdıralım aziz yıldırım hayratı diee:))))

Safa Arıkan
24-09-2008, 02:11
Tavan fiyat uygulaması yapılmalı.

Ayrıca farklı tribünlerde aynı ürünleri farklı fiyata satmak kelimelere dökülemeyecek kadar onur kırıcı bir durum.

Sevmiyorum serbest piyasayı zaten, hatta nefret ediyorum.

Durum ortada ama ne yapılabilir acaba Onur, resmen ikinci sınıf muamelesi görüyoruz.

Zengin değilsen maça da gitme kardeşim...

Haddini bilmez taraftara bak...

Cebindeki son parayla maça girmiş bide ucuz su istiyor...

Sende haklısın kardeşim:) Kayseriyide görecez:)

Su deyip geçme, lisanslı su onlar.

Ofa içince suyu zaten içimde bir Fener aşkı doğuyor ki anlatamam, Aziz Yıldırıma sarılasım geliyor birde ikram servislerinin işletmecilerine...

Mert Çubukçu
24-09-2008, 02:39
senin paran cok galiba telsimden su alıyosun git dışardan al kapagını cıkart yanında tut arkadaşım :)

Engin Kaşkaya
24-09-2008, 02:41
yaa bu taraftar kimden yana.arkadaşlar burda suların pahalı olduğunu tartışıyoruz.herkez fikir üretiyor.neden tepki verilmiyor.biletler aldı başını gidiyor.allah aşkına 1.5 ytl su normal mi????

Ozan Ercan
24-09-2008, 02:59
1.5 YTL su elbette normal değil ancak yönetimin burada suçu kısıtlı. Onur'un dediği gibi ihalede tavan fiyat maddesi yer alsa yönetime diyecek lafımız olmaz, ancak bizim aklımıza geldiğine göre onların da aklına gelmiştir, önünde hukuki bir engel, ya da ihale mantığına aykırı bir durum sözkonusu olabilir. Bilmeden atıp tutmamak lazım :)

Asıl suçluya gelince.. Yönetim sene başında yapıyor ihaleyi, ihaleyi kazanan firma bu işten öyle yüzde 1000 falan kazanmıyor. Hatta ortalama bir büfenin çok üzerinde kar edebileceğini dahi sanmıyorum.

Mesela X lira öneriyor ihalede. X liranın üzerine suların masrafını da koyunca ediyor size Y lira. Adamın karını da düşünürsek etti mi size Z lira.. Şimdi ihaleye giren her firmanın benzer kar oranları verdiğini düşünelim. Kim kazanır ihaleyi? Tabii ki kulübe en yüksek parayı veren, yani X'i en yüksek belirleyen. O yüzden paramızın büyük çoğunluğu yine yönetimin cebine gidiyor.

O yüzden bol bol su alın ki daha çok Guiza, Alex, Carlos izleyelim :P Bu kadar da düz adamım..

Tuğçe Manav
24-09-2008, 06:20
bence asıl suç firmanın değil yönetimin..ne demek ya, ihaleyede giren bu insanlar sonuçta zorlamı anlaşma imzalanıyor insaf lazım biraz..hem bu taraftar zaten hiç birşeyden kaçınmıyor en basiti fenerium... taraftar bilinçli bilinçli ama enayi değil yani dilekçe yazılsa ne değişecek bu zamana kadar herkes nasılsa bilinçli bilinçli tüketiciliğini yapmış kimin gıkı çıkmış? şimdikten sonrada aynı dilek kutuları gibi olur;) yazık..

Engin Kaşkaya
24-09-2008, 07:36
bravo tuğçe boşuna okumuyor adamların kimyasın çözmüş ahahaha

Tuğçe Manav
26-09-2008, 00:15
yok daha ilk senem genetikle yada kimya çözmekle alaklı birşey değildi yazdığım herkes bunu görüyor zaten...

Mustafa Arıcı
26-09-2008, 00:44
matarayla maça gelicem artık :D

Semih Albayrak
26-09-2008, 01:26
herkesin Fenerbahçe kartına chip takılmalı karta feneriumlardan kontör yüklenip içeride bu kartla alışveriş yapılmalı.tabi fiyatlarda indirilmeli.böylece bozuk para sıkıntısıda ortadan kalkar.;)

Yasin Çıkrıkçı
26-09-2008, 01:28
abi güzel bir noktaya değinmişsin.tribünler arası bile değişiyor fiyatlar.maratonda arkadaş gençler maçında suyu 3ytl den almış.ben fenerium üstteyim su 2.5ytl di.bu kadar destek veriyoruz takımımıza ve grur duyuyoruz.90dk hiç susmamaya gayret ediyoruz.boğazlarımız patlıyor.sesimiz kalmıyor maç sonrasında.ama suyu en düşük 1.5ytlden içiyoruz.bağırınca da susuyoruz bence biraz indirim başkaannn:)))

buda iyimiş.. hey gidi heyy:cool:

Safa Arıkan
26-09-2008, 05:56
herkesin Fenerbahçe kartına chip takılmalı karta feneriumlardan kontör yüklenip içeride bu kartla alışveriş yapılmalı.tabi fiyatlarda indirilmeli.böylece bozuk para sıkıntısıda ortadan kalkar.;)

Semihcim boşver çipi mipi, minimum 35 lira taraftar karta veriyoruz bide bunlara çip taktırdığını düşün kimbilir ne kadar yaparlar, sadece fiyatları ucuzlatsınlar veya bundan sonraki ihalelerde tavan fiyat uygulaması yapsınlar yeter...

Maç izlemeye gelen herkes ikram servisi gözünde potansiyel $ (dolar) işareti olarak görülüyor yazık yazık...

Recep Yüce
26-09-2008, 11:31
Deplasman tribününe giderseniz sular şirketin ikramı arkadaşlar:)

Engin Kaşkaya
28-09-2008, 05:22
ben çareyi buldum.yakıcaz mesaleleri söndürmek için itfaye su sıkınca doldurucaz kapkacak ne warsa ehuehuehue

Safa Arıkan
29-09-2008, 00:51

Yerinde bir fikir:)

Alper Tunka
29-09-2008, 00:53
Paran yoksa fenerbaçe statında işin ne canım.

az bile 1.5 milyona su bence 10 lira yap sadece zenginler alsın,O durumda değilmiyiz sanki,Fenerbahçe stadında maça gitmek zenginlerin hafta sonu eğlencesi haline getirilmeye çalışılıyor.Kale arkası bilet fiyatı 66 lira olan bi stadta suyun 10 lira olması çok normal bence,acilen zam yapılmalı.Su çok önemli bi ihtiyaç burdan çok para kazanabilirsin sayın başkan benden söylemesi.

Göktuğ Güllüce
29-09-2008, 23:36
soğuk havalarda da çay veriyorlar :):):)

Hande Gölgeli
30-09-2008, 19:31
gerçektende pahalıya alıyoruz hepsini..keşke daha ucuza satsalar..bi çok maça kapıdaki polise şişemin kapağını vererek giriyordum stada.

Hakan Ateşler
02-10-2008, 22:57
Heralde herkes fiyatlardan memnun...?

Resmen soyuluyoruz farkındayız değil mi?

safa 2 haftadır, maçlarda millete bunu anlatıyorum resmen. g.birliği maçında 2 ytl bozuk vardı. devre arası dedim ki gideyim bi su bi de gofret alayım. çünkü köfte desen bilmem kaç lira sosisli desen 6 lira mı ne....

içimden de düşündüm, pet şişede su bakkalda 50 kuruş, ... kadar su o kadar bile atmez ama bizim stad diye kesin 1 lira yapmışlardır dedim. gofret de 50 kuruş bizim stadda 1 olmuştur dedim. gittim adamın önüne 2 lira koydum, adam demesin su 1,5. dedim sen ne diyorsun yaa, dalga mı geçiosun kardeş su bu su dedim. 1,5 liraya 1 litre mi ne kola alıosun.:) fiyatlar ööle bölle dedi hikaye yazdı. o sinirle suszlukla, walla almadım. almam da. bizim halkımız her alanda koyun kimse kusura bakmasın. bize ne deniyorsa yapıyoruz. onun için soyuluyoruz demeye gerek yok, o tribünde en az 8 bin adam war o gün, adam satıyor ki, yani alan alıyor ki, adam da o fiyata satıyor.

özürdilerim ama burada satan değil alan suçludur, o sulardan ya da herneyse kimse almazsa ya da 3 5 kişi alırsa, hadi yapsın bakalım 1,5 lira. hadi yapsın sosiliyi 6 lira. millet 2 şet 2 şer alıo.

onlar bizi aptal yerine koyuyor biz de aptal gibi gidip alıyoruz. burda sorun 1 lira 2 lira da değil, eminim herkes illaki alabilir ama alnımızda koyun yazıyor demek ki.....

Ege Uysaler
02-10-2008, 23:41
tuvalette lavabo yok mu kardesim :D

Can.Göğüş
03-10-2008, 16:39
İmza Toplayarak yönetimin ilk önce dikkatini çekmek gerekir bence.Eğer birşeyler yapılırsa ne ala yapılmazsa bulunur elbet bir çare.

Fulya Karakoç
03-10-2008, 17:09
İmza Toplayarak yönetimin ilk önce dikkatini çekmek gerekir bence.Eğer birşeyler yapılırsa ne ala yapılmazsa bulunur elbet bir çare.
katılıyorum haklısın..belki çözüm olmayabilir ama harakete gecirmek için ya da bazı şeyleri farkettirebilmek için olumlu bi adım bu yönde.. ;)
olmazsada başka bi çare..

Hakan Ateşler
03-10-2008, 18:24

ya boşversene, millet mutlu, herkesin elinde 2şer 3er tane su... 3 tane sosisli. 100 kişinin imazsı olursa hiçbir işe yaramaz ama 5 bin kişi tepki koyarsa olur o da almamak ama nerde türk milletinde o duyarlılık, koyun koyun....

Göktuğ Güllüce
03-10-2008, 18:58
valla renkdaş sonra bizide isyankarlar diye sitede yayınlayıp başımıza 5-10 kameralı güvenlikçi dikmesinler :D:D:D

Fulya Karakoç
03-10-2008, 19:17
valla renkdaş sonra bizide isyankarlar diye sitede yayınlayıp başımıza 5-10 kameralı güvenlikçi dikmesinler :D:D:D
sende felaket tellalı :D:D baya korkmuşuz biz yaa :p:p
:cool:

Göktuğ Güllüce
03-10-2008, 19:58
Ben o sniperlı güvenlikçilerden sonra psikolojim bozuldu :D:D:D:D

Fulya Karakoç
03-10-2008, 20:15
Ben o sniperlı güvenlikçilerden sonra psikolojim bozuldu :D:D:D:D
şimdi seni daha ii anlıyorum :D:D verdiğin şu örneğin altında bişeyler yattığını senin bundan etkilenebilcek derecede kötü izlenmlerin olduğunu biliyordm :D:D:D

Can.Göğüş
03-10-2008, 20:55
ya boşversene, millet mutlu, herkesin elinde 2şer 3er tane su... 3 tane sosisli. 100 kişinin imazsı olursa hiçbir işe yaramaz ama 5 bin kişi tepki koyarsa olur o da almamak ama nerde türk milletinde o duyarlılık, koyun koyun....

valla sende haklısın o zaman iş başa düşüyor millet koyunsa bizde çoban olucaz.Bakma aslında alırken millet hep söyleniyor imza toplarsak bence katılım olabilir.

Can.Göğüş
03-10-2008, 20:57

valla bi isyankarlığımız kalmıştı o da olur.Ama bir de iyi yanından bak renkdaş İSYANKARLAR diye de biz bi taraftar grubu oluştururuz o zaman.:dans: