PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yüksek Lisans (Master)

Berkay Erdim
05-12-2004, 02:49
Yüksek lisans yapanları veya yapmayı düşünenleri de bu konu başlığı altında buluşturalım.

Bu vesileyle bugün yapılacak Lisansüstü Eğitim Sınavı'na (LES) girecek tüm 1907UNIFEB üyesi arkadaşlarıma da başarılar dilerim.

Funda Meriç
05-12-2004, 20:21
Evet,geçmiş olsun.. ;) Ersin'cim de girmişti hala kapalı telefonu..şok oldu galiba sorular karşısında ;D ben 49 almıştım geçen sene..Les nedir bilmezken iyi bi puandı bizim bölüm için. ama düşünmüyorum şimdilik o ayrı..

Ersin Demirel
05-12-2004, 23:09
Zaman, zaman , zaman.... 80 sözelden ancak 65'ini cevaplayabildim. 60 net bırakırsam ne âlâ. 15 tane de sayısal bırakırım gibi. 45 ve üzeri almam lazım. Alır mıyım bilmiyorum.

Neyse, sınava giren diğer arkadaşlar için de hayırlı olur inşallah.

Berkay başkanım, ayrıca teşekkürler...

Ersin Demirel
06-12-2004, 00:30
Ersin ama sen bir de Türkçe Öğretmenisin, sen de sözeli yetiştiremiyorsan... ;)

Master'a kabul için gereken şeyin ne olduğunu hepimiz biliyoruz; ne LES, ne de ortalama... ;) Burası Türkiye... Sevgiler... :)

Gülcüğüm senin adına sevindim. İnşallah arzu ettiğin gibi bir sonuç alırsın...

Bana gelince, bir gün öncesinin yorgunluğunu feci şekilde hissettim sınavda. Kafam allak bullaktı ve açıkçası kendimde değildim diyebilirim.Buna rağmen yine de iyi yaptığımı düşünüyorum. Öğretmenlik hakikaten çok zormuş. Bunu yavaş yavaş daha iyi anlıyorum şimdi.

Sorulara "zor" diyerek haksızlık yapmayacağım. Kolay ama zamanı iyi kullanmak gerek. Gül de bunu en iyi şekilde yapmış...

Herşeyin arzu ettiğimiz gibi olması dileğiyle...

Duygu Çakır
06-12-2004, 13:25
abi girdik sınava da bakalım nolucaz

ben böle bi sınavın üniversite bitiminde yapılamsına karşıyım
sorular zor değil bu kesin ama verilen süre bizi zorluyor

yani adamlar kısa zamanda ne kadar yaparsan diye bi teklif koyuyorlar

bunun akademik geleceğe adım olarak önümüze sunulması gayet saçma

lesin bir ölçüm olmadığının da kanıtı

bana hızlı düşünen insan lazım demek değil

herkesin kendi okumak istediği dalında, kendi bölümünde sınavlanarak yüksek lisansa alınması gerekir

eldeki biraz bulmaca biraz zeka soruları ile yüksek lisansa ve akabinde akademisyenlik hayatına giriş yapması saçmadır

ama mecbur girdik işte

Ersin Demirel
06-12-2004, 19:45
abi girdik sınava da bakalım nolucaz

ben böle bi sınavın üniversite bitiminde yapılamsına karşıyım
sorular zor değil bu kesin ama verilen süre bizi zorluyor

yani adamlar kısa zamanda ne kadar yaparsan diye bi teklif koyuyorlar

bunun akademik geleceğe adım olarak önümüze sunulması gayet saçma

lesin bir ölçüm olmadığının da kanıtı

bana hızlı düşünen insan lazım demek değil

herkesin kendi okumak istediği dalında, kendi bölümünde sınavlanarak yüksek lisansa alınması gerekir

eldeki biraz bulmaca biraz zeka soruları ile yüksek lisansa ve akabinde akademisyenlik hayatına giriş yapması saçmadır

ama mecbur girdik işte

Maalesef eğitim alanında pekçok şey yolunda değil. Eğitim sitemi, sınav sistemi...

Ben 4 yıl edebiyat eğitimi alıyorum ancak öğretmen olabilmem için benim edebiyat bilgimi değil de genel kültür ve matematik bilgimi ölçüyorlar. Aldığım eğitimin yeterli olup olmadığına dair bir sınava alınsam anlarım...Bu söylediklerim yalnızca Les için değil; Kpss de dahil...

Hayat zaten sınav, bir de saçma sapan diğer sınavlarla uğraşıyoruz. Vay benim güzel ülkem vay!

Berkay Erdim
06-12-2004, 22:25
Neyse, hepinize geçmiş olsun... :)
Kim nerede ne üzerine yüksek lisans yapmayı düşünüyor? Biraz da bunu konuşalım bence. Veya neden yüksek lisans yapmayı düşünüyoruz?

Kendi adıma, akademik kariyer yapmak gibi bir hedefim yok. İlgi duyduğum bir dalda uzmanlaşmak adına yüksek lisans yapmak mantıklı geliyor. Bir de tabi erkeklerin askerliği ertelemek için yüksek lisansı tercih etmeleri söz konusu ama benim için böyle bir durum da yok ;)

Ben araştırmalara başladım. Askerlikten sonraki iş durumum ve hayatımın akışına göre Eylül 2005'te başlayabilirim sanırım.

Forumumuz ve bu konu başlığı aracılığıyla da yüksek lisans yapan veya yapmayı düşünen 1907UNIFEBlilerle fikir alışverişi yapabilmeyi umuyorum...

Murat Ok
07-12-2004, 01:39
Eger akademik kariyer yapmayı dusunmuyorsanız bosuna master yapmayın derim.bence zaman kaybı.gecen 3 senenin ardından boyle dusunuyorum ne yazık ki :-/

Berkay Erdim
07-12-2004, 05:33
Neden Muratcım? Anlatsana bize.

Özenç Yeşilçiçek
08-12-2004, 14:09
walla ben geçen sene girdim 70 puanı da aldım lakin ööle duruyor,hiç bişey yapmadım.
Şu sıralar çalışan bi kişi olarak acaba yanlış mı yaptık yapsa mıydık yüksek die düşünüp duruyorum.Hatta her an yapmaya karar verebilirim.

Ersin Demirel
10-12-2004, 18:30
Yorumumu puanlar açıklandıktan sonra yapsam iyi olur sanırım. :-/

Murat Ok
11-12-2004, 02:59
Berkaycım biraz gec cvp yazıorum kusura bakma ;)

Ben master a basladıgımda ilk amac askerden kaytarmaktı acık soliyim:)

okumak gzl tabi ortam hersey super ne kdr gec gitsek o kdr iyi...

neyse basladık işte bizde tek Siyasi Tarih bolumu vardı b ende onu kazandım...

dogal olarak akademik kariyer yapmadıktan sonra benim icin o branşın iş hayatında hicbir getirisi yok bu bir.

İkincisi Osmanlıca fln filan arşiv belgelerinin incelenmesi gibi dersler de gorduk.Cok zevkli ama profesyonel anlamda bu da bişey getirmiyor..

okula az gitmeye basladıkca gercekten soguyosun kaytarmalar baslıyor en azından sehirlerarası yol yapan benim icin boyleydi...

Artık tez aşamasındayım tek hedefim o diplomayı oraya asmak kazandıgım bilgi birikimi umrumda bile değil acık soyleyeyim...

askere gidip dondukten sonra bana cunku Osmanlıca yazdırmıcaklar , vs...

Eger gercekten iş hayatında işinize yarayacak bir bolumde okumuyorsanız yapmayın benden soylemesi...

Berkay Erdim
11-12-2004, 03:18
Murat çok sağol bunları paylaştığın için. Bu konu başlığını açmamdaki amaçların başında bu geliyor zaten, tecrübelerimizi birbirimizle paylaşmamız...

İşte ben de aynı senin yaptığın gibi yapıp askerliği ertelemek için yüksek lisansa başlayacaktım ne olduğunu önemsemeden. Tabi şimdi askerlik bitiyor, tuzum kuru :) ama yüksek lisanstan önce askere gitmek çok avantajlı bence.

Ayrıca bu şekilde kabul edilmenin de daha kolay olacağını düşünüyorum. Son cümlene aynen katılıyorum. İş hayatımızda gerçekten işimize yaramayacak bir bölümde yüksek lisans yapmak gerçekten vakit kaybı olur...

Muhammed Turan
11-12-2004, 15:05
Ya arkadaşlar önce yükseklisans yapabilmek için ne gerekir ? Basamaklarını anlatırsanız daha güzel olur ;) Hem LES falan beni bozar. Gelsin bana desin 5000mt koşacaksın eyvallah ;D

Berkay Erdim
12-12-2004, 10:49
Önce mezun olacaksın...

Sercan Matur
12-12-2004, 12:14
Peki,

Yüksek Lisans için, ingilizce ne derecede gerekli?
Açıkcası önüme bir engel oluyor ingilizce..
Zaten ingilizce hayatın tamamında başlı başına bir engel.
Bilgim olmadıgından soruyorum, belki tuhaf soru da olabilir:
X üniversitesinde Y üzerine yüksek lisans yapma hakkı kazandım; ancak ingilizce bakımından üniversitenin istediği şartlara uygun değilim. Neticesinde bir sınav yapacaklar, ve çakacağım.

Lisans eğitimi almadan önce ingilizce yeterlik sınavını gecersek, 1.sınıftan, geçemezsek hazırlık sınıfından başlıyorduk.

Y.lisansta da böyle bir imkan varmı ?
Birde Yüksek lisans harçlarından bahsederseniz sevinirim

Çınar Şahin
12-12-2004, 12:46
Evet sercancim yuksek lisans oncesi hazirlik okuyorsun gecince de programa basliyorsun, en azindan bizim okulda bu sekilde. Master konusu cidden enteresan. Gerek hic master doktora yapmamis, gerek yapmis ve hayatta cok basarili bircok insan var. Kendi adima master ve doktorayi eger uygun olursam yapmak istiyorum. Uzmanlasmak gayet guzel tabii. Ancak sunu unutmayalim, is hayatimizda ise yarayaacak diye yapacagimiz master cok farkli bir alanda calismamiz ile bu beklentimizi karsilamayabilir, malum degisim hayatin kendisi ve bizler bu degisime ayak uydurabilmek icin ugrasiyoruz.

Son bir not: Master ve doktora yapmis bir tanidigim var kendisi ozel bir sirkette gayet iyi bir pozisyonda calisiyor, ve 50 yasindan sonra ODTU'de ogretim gorevlisi olma sansini yakaladi ve maasinin inanilmaz derecede dusecek olmasina ragmen bu teklife buyuk olasilikla evet diyecek cunku bir yastan sonra akademik ortam bence calismasi en zevkli ve guzel ortam.Genclerle ic ice, stress faktoru nispeten daha az Bu acidan da bakarak master ve doktoraya bir arti daha ekleyebilirsiniz diye dusunuyorum.

Sevgiler
Cinar

Sercan Matur
12-12-2004, 13:19
Çınar, BOUN da birde master harclarından söz etsen ?
YTL bazında söylersen daha kolaylık olur senin için ;)

Onur Özalp
22-12-2004, 23:46
Isterseniz ben de biraz bilgi vereyim. Ben YTU Insaat Muh. u bitirdim, ardindan da yine kendi okulumda Ulastirma uzerine yuksek lisans a basladim. Berkay'in "İlgi duyduğum bir dalda uzmanlaşmak adına yüksek lisans yapmak mantıklı geliyor" cumlesiyle ayni sekilde dusundum ben de. Akademik kariyer icin zaten sart, ama uzmanlasmak da bence onemli bir olay.
Ben kendi okulumdaki sistemi soyleyeyim. 100 uzerinden puanlaniyorsunuz. %50 LES + %20 ortalama + %30 bilim sinavi ve mulakat
Benim ortalamam cok dusuktu. 2.51 'di. O 100 luk sisteme cevrildi 75 oldu. LES'ten 76 almistim. O da 100 e cevrildi 95 filan yapti. Bilim sinavi ve mulakat da bildiginiz sevdiginiz bolumse iyi geciyor. Ben bolum 1. ligi ile girdim. Ama LES 'ten 45 alip da girenleri de biliyorum. Bu yuzden bence yapmayi dusunen arkadaslar varsa hic dusunmesin, yapsin derim.
Is mevzularina gelince de, yuksek lisansta ders programi cok rahat oluyor. Benim 1.5 gun derslerim. Kendime ulastirmayi sectim ( demiryolu, karayolu, metro, tramway insaatlari, ulastirma planlamalari, v.b. ) ve de sectigim sektorde de Turkiyenin en iyi firmasiyla gorusmelerim oldu. Dun de ishe kabul edildim. 3 Ocak'ta baslayacagim insallah. Ulastirma uzerine ek bir egitim almiyor olsaydim hic ama hic sanmiyorum ki bu ise girebilecegimi.
Ve arkadaslar en onemlisi ise ( ki bu her yerde ayni degildir ama ben kendi programim acisindan konusuyorum ) yuksek lisans derslerine hep iyi hocalar gelir. Ve o hocadan 80 kisi ders almak yerine 4 5 kisi ders aldiginizi dusunun. Ne kadar fayda edecegini siz hesap edin. Lisans egitimimde hic derse girmeyen ben, lisansustu dersleri hic kacirmiyorum. Inanin pisman olmayacaksiniz. Herkese tavsiye ediyorum.

Sinan Bıçak
23-12-2004, 00:05
Isterseniz ben de biraz bilgi vereyim. Ben YTU Insaat Muh. u bitirdim, ardindan da yine kendi okulumda Ulastirma uzerine yuksek lisans a basladim. Berkay'in "İlgi duyduğum bir dalda uzmanlaşmak adına yüksek lisans yapmak mantıklı geliyor" cumlesiyle ayni sekilde dusundum ben de. Akademik kariyer icin zaten sart, ama uzmanlasmak da bence onemli bir olay.
Ben kendi okulumdaki sistemi soyleyeyim. 100 uzerinden puanlaniyorsunuz. %50 LES + %20 ortalama + %30 bilim sinavi ve mulakat
Benim ortalamam cok dusuktu. 2.51 'di. O 100 luk sisteme cevrildi 75 oldu. LES'ten 76 almistim. O da 100 e cevrildi 95 filan yapti. Bilim sinavi ve mulakat da bildiginiz sevdiginiz bolumse iyi geciyor. Ben bolum 1. ligi ile girdim. Ama LES 'ten 45 alip da girenleri de biliyorum. Bu yuzden bence yapmayi dusunen arkadaslar varsa hic dusunmesin, yapsin derim.
Is mevzularina gelince de, yuksek lisansta ders programi cok rahat oluyor. Benim 1.5 gun derslerim. Kendime ulastirmayi sectim ( demiryolu, karayolu, metro, tramway insaatlari, ulastirma planlamalari, v.b. ) ve de sectigim sektorde de Turkiyenin en iyi firmasiyla gorusmelerim oldu. Dun de ishe kabul edildim. 3 Ocak'ta baslayacagim insallah. Ulastirma uzerine ek bir egitim almiyor olsaydim hic ama hic sanmiyorum ki bu ise girebilecegimi.
Ve arkadaslar en onemlisi ise ( ki bu her yerde ayni degildir ama ben kendi programim acisindan konusuyorum ) yuksek lisans derslerine hep iyi hocalar gelir. Ve o hocadan 80 kisi ders almak yerine 4 5 kisi ders aldiginizi dusunun. Ne kadar fayda edecegini siz hesap edin. Lisans egitimimde hic derse girmeyen ben, lisansustu dersleri hic kacirmiyorum. Inanin pisman olmayacaksiniz. Herkese tavsiye ediyorum.
inşallah YILDIZ da y. lisans yapacağım

Ersin Demirel
27-12-2004, 14:48
Sonuçlar bugün açıklandı www.osym.gov.tr adresinden öğrenebilirsiniz.

Benim açımdan tam bir rezalet umarım giren diğer arkadaşlar açıından iyidir. Mayısa inşallah :-/

Adı ve Soyadı ERSİN DEMİREL
Sınav Tarihi 5 Aralık 2004

Puanı Başarı Sırası
Sayısal 40.658 86713
Sözel 41.432 85306
Eşit Ağırlıklı 41.045 86942

Berkay Erdim
30-12-2004, 02:48
Olmamış sevgili Öğretmenim... Aman öğrenciler duymasın... :)
Mayıs'ta beraber girelim tekrar, 1907UNIFEB mezunları olarak yüksek puanlara imza atalım...

Ramazan Büyük
30-12-2004, 17:20
Mayısta ben de gireyim be Berkay :)
Canım çekti şimdi.
Hiç bişey olmasa kaybettiğim 1 yılı geri alırım ;)

Ersin Demirel
30-12-2004, 21:07
Olmamış sevgili Öğretmenim... Aman öğrenciler duymasın... :)
Mayıs'ta beraber girelim tekrar, 1907UNIFEB mezunları olarak yüksek puanlara imza atalım...
Sorma be başkanım:( Mayıs'ta y bir netce alacaz inşallah...

Sercan Matur
01-01-2005, 17:36
Kısmetse, Haziran 2005de bende mezunlar arasındaki yerimi alacağım...
Mayıs'daki LES' e bende gireceğim... Beraber çalışalım...
Grupca ders calısmak daha verimli olur derler ;)

Ersin Demirel
01-01-2005, 20:45
Sercancığım, stada erken gireriz ve maç başlayana kadar LES çalışırız olur mu:) :P

Uğur Şimşek
07-01-2005, 20:47
geçtiğimiz ayda yapılan les sınavının sonuçları açıklanmış sanırım girenler kaç aldınız les den......

Korhan Kalyoncu
17-01-2005, 02:49
Neyse, hepinize geçmiş olsun... :)
Kim nerede ne üzerine yüksek lisans yapmayı düşünüyor? Biraz da bunu konuşalım bence. Veya neden yüksek lisans yapmayı düşünüyoruz?

Kendi adıma, akademik kariyer yapmak gibi bir hedefim yok. İlgi duyduğum bir dalda uzmanlaşmak adına yüksek lisans yapmak mantıklı geliyor. Bir de tabi erkeklerin askerliği ertelemek için yüksek lisansı tercih etmeleri söz konusu ama benim için böyle bir durum da yok ;)

Ben araştırmalara başladım. Askerlikten sonraki iş durumum ve hayatımın akışına göre Eylül 2005'te başlayabilirim sanırım.

Forumumuz ve bu konu başlığı aracılığıyla da yüksek lisans yapan veya yapmayı düşünen 1907UNIFEBlilerle fikir alışverişi yapabilmeyi umuyorum...

selam öncelikle
biraz geç gördüm konu başlığını
yüksek lisans yapan biri olarak bende görüşlerimi yazayım öncelikle.
ben İÜ İşletmede davranış bilimleri üzerine yapıyorum masterımı ve gelecekte işime yarayacağını düşünüyorum az çok öyle bir kariyer planı yaptım tabi hayat bizi nerelere sürükler şimdiden bilmiyorum.ben idealistçe yaklaştım yani gerçekten istiyordum askerden kaçmak gibi bir erdim yok zaten ders kısmını geçersem dondurup askere gitmeyi düşünüyorum çünkü askerliğini yapmazsan hiç bir iş başvurunu ciddiye almıyorlar
kendi okulum diye söylemiyorum:) master programları gayet iyi hocaların çoğu alanında sayılı insanlar bu yüzden kariyeri üzerine master yapacak olanlara tavsiye ederim.
İÜ için LES in %50 si
ing sınavının % 15 i
mülakatın % 15 i
diploma notunun % 20 si alınıyor ve bunlar toplanıo yani les büyük önem taşıo tabi mülakatıda unutmamak lazım

şunuda belirteyim yüksek lisans ne kadar öğrencilik yaptıysanız 2 katını düşünün çünkü habire ödev ve sunum hazırlıyorsunuz o yüzden hazırlıklı olun:)hem okuyup hem çalışmak biraz zor bizde 3 gün okul var fakat diğer 2 günde ödev peşinden koşmakla geçiyor.bi süre sonra ben hala bu yaşta nelerle uğraşıyorum diyorsunuz ;Dama bizden büyük olanlarda var ;D

Berkaycım gene konuşuruz seni İÜ de görmekten büyük keyif duyarız inşallah gönlüne göre olur ;)

Yalçın Ateş
17-01-2005, 23:36
arkadaşlar ben yıldız teknik üğniveristesi mimarlık bölümüne başvuru yapacağım yardımcı olacak arkadaşlar varsa çok sevinirimmmm

Bestami Gezer
18-01-2005, 06:21
korhan abı ben de İu ıktısat 3 teyım şu an işletme mastırı yapmayı duşunuyorum.o puan dagılımını yazdıgın içın saol.mumkunse kendı universtem de kalcam.askerlıği ilk aşamada askıya almam gerekıyo sanırım; çunku gıt gel bence iştah kalmaz.ama askerlık yapmadan da olmuyo.şu an bu çelışkıyı yaşıyorum ama sanırım senın gıbı yaparım.
o mulakat olayını bıraz açar mısın sevınırım.grş.uzere. ;)

Korhan Kalyoncu
19-01-2005, 02:35
korhan abı ben de İu ıktısat 3 teyım şu an işletme mastırı yapmayı duşunuyorum.o puan dagılımını yazdıgın içın saol.mumkunse kendı universtem de kalcam.askerlıği ilk aşamada askıya almam gerekıyo sanırım; çunku gıt gel bence iştah kalmaz.ama askerlık yapmadan da olmuyo.şu an bu çelışkıyı yaşıyorum ama sanırım senın gıbı yaparım.
o mulakat olayını bıraz açar mısın sevınırım.grş.uzere. ;)

umarım herşey istediğin gibi olur bestami :)

mülakatın ağırlığı %15 gibi gözüksede aslında en önemli noktalardan biri mülaktta istemedikleri adama 0 verdiklerinde hiç bir şansın kalmıyo nerdeyse.marmarada mülakatlarda epey bi torpil dönüyor anladığım kadarıyla bizdede yok dersem yalan olur ama sadece eğer mülakata giren hocaları tanıyorsan şansın artıyo oda biraz bizde genelde lese ve ortalamana göre ortalama bir mülakat puanı veriyorlar
mülakatı iş görüşmesi gibi düşün öncelikle ne amaçla geldiğine bakıyorlar askerlikten kaçmak için gelmediğini vurgulayabilirsen şansın yükseliyo daha sonra klasik şeyler işte giyim kuşam kendine güven konuşma ve kendini ifade edbilme yeteneğin vs. vs..
Lesten 65-70 arası birşeyler almak bizim okul için yeterli sayılır.
benim önemli gördüğüm noktalar kısmen bunlar gene yardımcı olabileceğim bir şey olursa elimden geleni yaparım ;)

Bestami Gezer
19-01-2005, 12:14
eywallah saolasın abi.ben de dedıgın gıbı ortalamaya ve de aldıgın puanı baz aldıklarını duyuyodum bızım universte için genelde.şimdi biraz daha rahatldım dogrusu.artı haftada 2 gun mu ders oluyor?bunu sormamın amacı aynı zamanda çalışmaya vakıt kalıyor mu?ikisini birarada goturen baya kışı duyuyorumda.saygılarımla grş. umıdıyle. :)

Gizem İnanç
08-02-2005, 00:28
Mezuniyetime daha hatrı sayılır bir zaman olmasına karşın ben de bu Mayıs döneminde LES'e girmeyi düşünüyorum.. Eksiklerimi bir an önce sınav ortamında görüp en doğru şekilde üstesinden gelmek amacım. Açıkcası Les konusunda çıok fazla bir fikre sahip değilim.. Burada yazılanlar sayesinde biraz olsun aydınlandım gerçekten de.. ;) Fen-Edebiyat Fakültesi öğrencisiyim ve öğretmen olabilmek için pedagojik formasyon niyetine 1.5 yıllık tezsiz yüksek lisans yapma zorunluluğum(!) var.. Parmakla gösterilecek kadar yüksek not ortalamasına sahip bir öğrenci değilim.. Bu yüzden benim için LES biraz daha fazla önem arz ediyor.
İlk olarak sınava hazırlanmak için hangi kaynaktan yararlanmalıyım diye sormak istiyorum. Burada sınava girmiş bir çok arkadaş var.. Malum piyasa hazırlık kitapları kaynıyor. Elbet içlerinden biri sizin tercih ettiğinizdir.. Bunu benimle de paylaşırsanız sevinirim. ;) Sizlerden tekrar yardım isteyeceğim konular olacak.. ;) Umarım herkes LES den arzu ettiği gibi bir sonuç alır... :)

Yalçın Ateş
08-02-2005, 14:14
arkadaşlar yıldız teknik olmadı tarkya üniversitesine başvuru yaptım mimarlık için bakalım ne olacakkk perşembe ye sınavım varrr

Özenç Yeşilçiçek
10-03-2005, 13:45
Mayıs dönemi les'e girecek arkadaşlar 11 mart yani bu cuma günü başvuru için son gün.olurda haberi olmayan vardır 2 gün kaldı !!!

Sercan Matur
10-03-2005, 14:48
Formu aldım.. Doldurdum... Harcını yatırdık...
Akşamda onaylattıktan sonra, yarın teslim edelim..
Sonra, hazılıklara başlayalım... ;)

Nedir bu LES sınavının incelikleri ?
Daha önceden girmiş, geçmiş arkadaşların tecrübelerinden faydalanalım :)
Kime sorsam, genelde, ehliyet sınavı gibi son 1-2 gun öyle bir baktım sonra sınava girdim, yeterli puanıda aldım diyor...

Ersin Demirel
10-03-2005, 15:09
İlk sınavımda yeterli puanı alamadım,bugün ikinci sınavım için formu da doldurdum. Bakalım bu kez ne olacak?? Sınava girecek bütün arkadaşlara başarılar...

Yalçın Ateş
10-03-2005, 17:12
sercan çok basit bir sınav olarak gözüküyor ama süre olayını iyi ayarlamak gerekiyor
80' er soru var sayısal ve sözel olamk üzere süre her bölüm için 90 dakika
Bu sınavda el çabukluğu öne çıkıyor anlaşıldığı gibi
Değerlendirme 80 üzerinden yapılıyor geriye kalan puanlar ise kanaat notu olarak les puanına ekleniyor
Sınava girecek olan bütün arkadaşalrımıza başarılar !

Özenç Yeşilçiçek
11-03-2005, 14:36
Formu aldım.. Doldurdum... Harcını yatırdık...
Akşamda onaylattıktan sonra, yarın teslim edelim..
Sonra, hazılıklara başlayalım... ;)

Nedir bu LES sınavının incelikleri ?
Daha önceden girmiş, geçmiş arkadaşların tecrübelerinden faydalanalım :)
Kime sorsam, genelde, ehliyet sınavı gibi son 1-2 gun öyle bir baktım sonra sınava girdim, yeterli puanıda aldım diyor...

Daha önce lese girip 70 puan alıp ancak puanını hiç ederek süresini geçiren ve tekrar girecek olan bir kişi olarak,
sorular çok basit çalışmaya gerek yok yalnız süre kısıtlı yani süre problemi olmasa tam puan alırsın ancak daha soruların hepsini yetiştirene rastlamadım ( sayısalda tabii )
o yüzden sınava kısa bir süre kala hızını denemek ve arttırmak adına bi kaç test çözebilirsin.
başarılar herkese :)

Sercan Matur
11-03-2005, 21:34
biz işi sağlama alıp en azından 1-1,5 ay öncesinden çalışalım en iyisi..

bir soru daha...
Les yüksek lisans'a girmek için geçilmesi gereken engellerin % kaçını oluşturuyor... Les de iyi puan alınca biticekmi herşey... Sonrasında neler oluyor, torpil,kızkaçıran,çatapat tarzı işler dönüyor mu? ne yapmak lazım...

dinliyorum tekrar.. ;)

Yalçın Ateş
11-03-2005, 22:10
Sercan ilk olarak not ortalaması gerekiyor
iki yabancı dil
üç torpil
dört sözlü mülakatta iyi olman lazım kendini ifadee ett

Özenç Yeşilçiçek
14-03-2005, 13:57
Açıkçası Les'den 70 ve üzeri bir puan alırsan kimse seni kolay kolay geri çeviremez.
Yabancı dil için KPDS,ÜDS veya okulların kendi yaptıkları dil sınavlarına girebiliyorsun.Okulun kendi sınavı daha kolay olduğundan ben ona gireceğim,zaten kpds ve üds için başvuru süresi geçti sanırım.
Mülakatta girmek istediğin bölüme göre ya da hocaların o günkü keyfine göre lisans derselerinden soru sorabilirler,o bakımdan çalışmak lazım.Tabii tanıdık hoca varsa bi süre peşinde dolaşmakta yüksek fayda var ;)

Özenç Yeşilçiçek
13-04-2005, 13:55
Les'e girecek arkadaşlar,giriş belgeleriniz elinize ulaşır ise haber verir misiniz?

Sercan Matur
13-04-2005, 14:07
sınava 1 ay kalmış..
hala oturup 2 soru çözemedik..
ne yapıcaz acaba ? :\

Yalçın Ateş
13-04-2005, 15:05
Artık maçöa giderken yollarda çözersin Sercannn :D:P

Ersin Demirel
19-04-2005, 18:38
Bu kez sınava Avcılar'da gireceğim.. Hadi hayırlısı...Herkes için...

Yalçın Ateş
19-04-2005, 20:30
aaa benim ki daha gelmedi

Yalçın Ateş
20-04-2005, 19:33
Ersin hocam bende Vefa Lisesinde gireceğim sınava... Herkese başarılar şimdiden

Özenç Yeşilçiçek
27-04-2005, 13:33
benim giriş kartım da gelmiş,cadde de gireceğim sınava

Sercan Matur
05-05-2005, 20:15
bizim fakültenin dersliklerinde girecekmişim.
ne şans :)
yabancılık cekmeyeceğim ama
hala oturup adam akıllı çalışamadık...

'son 1 hafta sıkıştırılmış ders çalışma programı'na sahip bir arkadas varmı :)

Yalçın Ateş
06-05-2005, 18:47
Muhauahua sorulardan biri şey olcakmış:
2 , 3 ve hatta daha fazla 6 Kasım yaratmak için ne yapmak gerekir?
a) Kasım ayı'nın her günü hep 6 olarak geçsin
b) Ayın 6'sında doğan her çocuğa Kasım ismi verilsin
c) Tosscu ' ları arttırmak gerekir
d) 6s ' yi çoğaltmak gerekir
e) 11 Mayıs olarak değiştirilsin
F) Hepsi
Sizce hangisi?

bence hepsi :D

Yalçın Ateş
14-05-2005, 14:27
sınava kaldı 1 gün herkese tekrardan başarılar

Yalçın Ateş
15-05-2005, 14:38
71 sayısal , 72 sözel inşallah yeterli olur :D

Sercan Matur
15-05-2005, 17:51
sayısalı yetiştiremedim..
sözelden 7 boş bıraktım..
sanırım üç aşağı beş yukarı 50 alırım ...
ne zaman acıklanır bu meret... ?

Yalçın Ateş
15-05-2005, 18:54
2 ay sonra açıklanır .... sınava ilk girişinse normaldir yetiştirememen sercan bana da aynısı oldu

Recep Zafer
15-05-2005, 21:20
ilk defa girdiğim sınavda sayısalı yetiştiremedim.
güzel de gidiyordu lakin zaman bitti.
harbiden bir kaç gün çalışmak gerekiyor.

Ersin Demirel
15-05-2005, 22:39
Hasta yatağımdan kalkıp sınava gittim. 10- 15 tane sayısal, 70 civarı sözel var. İlk sınava göre daha iyi... Hepimiz için hayırlısı bakalım...

Yalçın Ateş
18-05-2005, 18:03
geçmiş olsun Ersin ... İnşallah dilediğimiz gibi olurr

Ersin Demirel
20-05-2005, 12:32
İnşallah kardeşim... Hepimiz için hayırlısı...

Murat Ok
21-05-2005, 03:18
Master fln boş iş bunlar... bir an önce hayata atılın benden söylemesi;)

Sercan Matur
26-05-2005, 14:55
Master fln boş iş bunlar... bir an önce hayata atılın benden söylemesi;)
sen yüksek lisansını askerlikten kaçıcam diye yaparsan böyle dersin..
muratcım unutma: 'ordudan kaçış yok!' ;)

Yalçın Ateş
28-05-2005, 23:19
muhauhau bende daha askere gitmedim kazanamazsam gideyim artıkk yeter bu kadar

Ersin Demirel
07-06-2005, 14:56
Acaba ne zaman açıklanacak??

Özenç Yeşilçiçek
15-06-2005, 14:08
sonuçlar açıklandı arkadaşlar,osym.gov.tr'den öğrenebilirsiniz :)

Sercan Matur
15-06-2005, 16:01
sayısal 56 almışım :)
eee napıcaz şimdi :D

Yalçın Ateş
15-06-2005, 23:22
53 almışım yaaaaaaaaaa:(

Emre Altındal
16-06-2005, 16:46
2003 Aralık'ta başladı ilk LES maceramız. Daha y.lisans yapacakmıyım ya da hangi bölümde yaparımı bile düşünmeden madem okul bitiyor adettendir şu LES'e girelim dedik. Nerden bilebilirdim ki müracatlar sırasında LES tarihinin A.Gücü deplasmanıyla çakışacağını.

Neyse sınava yüklü bir ücret yatırmanın etkisiyle sınava girmemezlik yapmaya vicdanımız elvermedi ama maça gitmemezlik de olmazdı.Arabalı bir org. yaptık maçtan sonra ışık hızıyla Ank.ya hareket etmeli ve sınavın yolunu tuttuk.

Sınav dönemindeki halet-i ruhiyemin çok bozuk olması ve sınav çıkışı hemen hareketle Ank.ya yol alacak olmamızdan dolayı çok farklı bir sınav deneyimi oldu. Sınav esnasında yaptığım tel görüşmeleri ve msjlaşmalar bir yana, sınavın son 15 dakikasına girerken gözetmenin ''son 15 dakikaya giriyoruz çıkmak isteyenler çıksın sonra sınav sonuna kadar kimse çıkamayacak'' uyarısıyla kalan soruları bir tarafa bırakıp apar topar salonu terk edişim de bir başka yana. Hal böyle olunca gerekli verimi gösterip kapasitemize ulaşamadık ve 65 de kaldık.

Maça gelince; ışık hızıyla 14.30da Leventten hareket edip 18 de Ank.ya varıp muhteşem 4-1 lik galibiyetimize tanık olduk 19 Mayıs Stadında.

2004 Mayıs'ı LES dönemi müracatları yapıldığında normal bir sınav ortamında ben bu notttan daha fazlasını alırım diye düşünüp sınava tekrar girmeyi planlasamda artık tecrübelendiğimizden ve fikstürü şöyle bir göz geçirip bu sınavın da son hafta maçlarından birine denk gelebileceğini hesaplayıp pas geçtik.(Nitekim o LES sınavı da şampiyonluğumuzu ilan ettiğimiz Denizli maçına denk gelmiş ve az kalsın Denizli Atatürk Stadı çimlerinde şampiyonluğun tadını çıkarmaktan mahrum kalacaktık)

Baktık ki bu LES bizi F.Bahçemizi desteklemekten mahrum bırakıyor bıraktık müracatı da sınava girmeyi de.Ta ki 2003 Aralık LES sınav sonucu süresinin 2005 Aralıkta bitecek olması ve o tarihte de olası bir askerlik hizmetini yerine getirebilme ihtimalimiz olduğundan mecburen 2005 Mayıs LES'e müracat ettik, Allah'a ne olur yine bir deplasmana denk gelmesin diye dua ederek.Fakat tarih tekerrürden ibaretti ve yine bir A.Gücü maçına denk gelmişti sınav ve biz yine araba ve yanımıza adam bulma çabaları içine girdik.Ekip hazırdı da bu sefer arabayı ayarlayamayınca, ekip te araba kiralamaya yanaşmayınca kaldık İstanbullarda. Sınav öncesi kendimizi eğlenceye vurup gece 5 te yatıp üstelik sınava da 20 dakika geç kalınca yine beklediğimiz performansın uzağında kalıp 64 ile yetindik. Maça gelince maalesef 1-0 mağlup oluyor ama Samiyenden gelen Gençler galibiyetiyle şampiyonluğu ilan etmenin kaçırdığı bir garip bir hüzün çöküyordu gönüllerimize.

Her ne kadar müracat aşaması sınav tarihinden birkaç ay önce olsa da eğer belli ise şöyle bir fikstürü gözden geçirin derim. Sonra ne yardan geçilir ne serden durumları söz konusu olabiliyor ve iki arada bir derede kalabiliyorsunuz.

Şahsım hesabıma çekirge 1 sıçradı 2 sıçradı 3. de kaldık yerimizde...

Ne için ve hangi programlarda y.lisans yapmak istediğimizi de başak bigün başka bir yazımızda yazarız artık

Ersin Demirel
16-06-2005, 18:47
Valla hasta yataktan kalkıp gittim ve rezil bir sonuç.... 46

Geçtiğimiz hafta Edirne'de hocalarımla görüştüğümde 45'i geçmemin yeterli olacağını söylemişlerdi. 4 yılın ortalaması da 70'in üzerinde olduğu için şansım var sanırım... Deneyeceğiz şansımızı...

Emre Altındal
24-06-2005, 12:33
İTÜ'de 3 programa başvurduk, mülakatlarına (naber-nasılsın-ne yapıyorsun-niçin y.lisans yapmak istiyorsun sorularından mütevellit) girdik bakalım hayırlısı. Kantenjanlara ve katılıma bakılırsa hepsine de kabul edileceğim gibi gözüküyor. Zaten çalıştığımız işyeri ve yapılan bazı telefon görüşmeleri de şansımızı hayli yüksek kılıyor:)

Programlar;
Deniz Teknolojisi Müh.
Gemi İnşaa Müh.
Kıyı Bilimleri Müh.

4 Temmuzda belli olacakmış.

Bu arada askerlikten kaçmak için y.lisans programı arayanlara duyurulur.3.programa başvuran herkes kabul ediliyor benden duymuş olmayın

Abdülkadir Dinç
15-08-2005, 17:42
Arkadaşlar Yüksek lisans yapmak isteyen varsa Yıldız Teknik Üniversitesinde Başvurular 15-25 Ağustos arasında. Düşünenler kaçırmasın. Diğer üniversiteler de bu tarihlerde. Sanırım itu de bitti. Detaylı bilgi www.yildiz.edu.tr de.

Sercan Matur
05-09-2006, 15:01
Öğrenciliğe kısa bir aradan sonra dönüş...
Gebze YTE'de mecburen Y.Lisansa başladım..

Yüksek Lisans bahane, Askerden birkaç sene daha yırtmak şahane ;)

İnanç Gülfidan
14-09-2006, 00:44
Valla benim başka seçeneğim yoktu.
Ya çalışacaktım ya da askere gidecektim.
100.yılda ikisi de uymazdı bana :)

Yine İ.T.Ü.'de inşaat bölümünde yükseklisansa kabul edildim. Yapı Mühendisliği, Yapı Malzemesi...

Girdim ama nasıl bitireceğim hakkında hiçbir fikrim yok; 3.00 ortalama istiyorlar :o
hadi hayırlısı pazartesi başlıyor :)

Burak Erarslan
14-09-2006, 01:41
kolay gelsin : )

Yiğit Arman
14-09-2006, 01:49
inançcım sen bizim okuldan kayıpsız mezun oldun ya.. lisansüstü falan sana vız gelir.. ünifeb tarihinde ilklerden olacaksın.. hem kayıpsız hem bu kadar fener aşkı ..

Yalçın Ateş
14-09-2006, 22:13
bir tüelü yüksek yapma fırsatı bulamadım ya şans yok hep iş hep iş

Samet Yerli
04-01-2007, 14:03
bende marmarada mikrobiyoloji yüksek lisası yapıyorum yakın zamanda sınavlar var bakalım neler olacak

Alpaslan Gözler
29-01-2007, 00:25
Fırat üniversitesinde yüksek lisans ve doktora alımları var.
www.firat.edu.tr (http://www.firat.edu.tr) ilgilenen kardeslerime duyrulur...

Melis Varan
24-08-2007, 19:02
Yüksek lisans başvuruları canlanmışken bu başlığı yukarı çekmekte fayda var gibi :) İki yere başvurdum. ODTÜ, TOEFL yüzünden yattı şimdi sıra Maltepe'de. Sınavlarını bekliyorum. Gerçi iyi bir iş beni yüksek lisanstan caydırabilir ama şimdilik yok gibi.
Başvuruda bulunan ve bulunacak olan arkadaşlara başarılar.

Emre Gürlek
30-09-2007, 03:20
Bende k.maraş sütçü imam biyoloji bölümünde yüksek lisansa başladım bu ay üds geçmiş olmam alınmamda büyük avantaj oldu.Dil önemli..

Emre Gürlek
24-10-2007, 03:28
Arkadaşlar k.maraş sütçü imam üniverstesinde kadro başvuruları başladı düşünen var ise acele etsin.. Ben üds yi geçtim fakat alesim 65 diye başvuramıyorum ooof of :(

Tuğrul Erdem
22-08-2008, 03:33
Arkadaşlar elinde neden lisansüstü eğitim yapmak istenildiğini belirten bir kompozisyon örneği olan var mı?

Yiğit Arın
23-08-2008, 18:51
Okumaya doyamayan arkadaşlar, aranıza Almanya'dan katılmama 1 hafta kaldı. Hepimize kolay gelsin. :rolleyes:

Burak Çankaya
29-08-2008, 03:46
Arkadaşlar elinde neden lisansüstü eğitim yapmak istenildiğini belirten bir kompozisyon örneği olan var mı?

varsa bi zahmet..

Emre Karaca
09-06-2009, 19:27
bana da öz geçmiş örneği lazım
ayrıca marmara sosyal bilimler enstitüsüne başvuracagım
tavsiyesi olan var mı ?

Ayşe Tekin
09-06-2009, 21:15
Marmara Üniveristesi- TEF de yüksek lisans yapan bir arkadaşımla şimdi konuşuyordum. ALES puanını çok önemsediklerini söyledi. Mülakat uzun sürmemiş ve zorlayıcı olmamış.Başvuracağın program için ing yeterliliği istiyorlar mı bilmiyorum ama geçen sene istemiyoruz dedikleri bölümlerden istediler sonra.bir de araştırma yapmaya gönüllü gözükmek işe yarıyormuş:)
Pek tavsiye niteliğinde olmadı ama kolay gelsin :)

Kutay Cuneray
01-05-2010, 17:15
Ales'ciler ciksin ortaya haftaya Ales var. Benim gibi yuksek lisans ve master dusunen arkadaslar kesinlikle vardir. Abilerimizin yorumlarinida okudum. Yuksek lisans icin kendi aramizda da yardimlasabiliriz.

Sedat Aydın
01-05-2010, 22:29
Arkadaşlar yarın da kpds sınavı var biliyorsunuz.Acaba bilen var mı bir yüksek lisans programına kabul edilebilmek için ideal not nedir? Sanırım en az 50 almak gerekiyormuş ama diğer forumlardan okuduğum kadarıyla 80'den aşağı yapan yok nerdeyse yahu.

Kutay Cuneray
01-05-2010, 22:43
Arkadaşlar yarın da kpds sınavı var biliyorsunuz.Acaba bilen var mı bir yüksek lisans programına kabul edilebilmek için ideal not nedir? Sanırım en az 50 almak gerekiyormuş ama diğer forumlardan okuduğum kadarıyla 80'den aşağı yapan yok nerdeyse yahu.

Evet sinir 50 puan hatta ben uds'den 52.5 almisim. Ideal not'a ben pek inanmiyorum. Cunku yuksek lisans'a girmek icin okul ortalamasi-dil sinavi sonucu ve ales sonuclarinin ortalamasi aliniyor.

Erdem Aktaş
03-05-2010, 14:48
Yüksek lisans başvurularında dil puanının zorunlu olmadığı üniversiteler ağırlıkta. Her ünivertsite bu koşulları kendi "Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği" vasıtasıyla belirliyor yani YÖK konuyla ilgili herhangi bir standart getirmiyor. Örneğin Dokuz Eylül Üniversitesi'nde başvuru esnasında dil puanı istenmiyor.

Ancak şunu söylemeliyim ki akademik kariyer düşünen arkadaşlar varsa en az 65 alarak Doçentlik dil puanını garantileyebilirler. Gerçi en az %30 Yabancı Dil eğitim yapan okul ve bölümlerde yabancı dildeki dersi verebilmek için en az 80 gerekiyor bunu da not olarak eklemek istedim.

Fatih Suvaydan
04-05-2010, 16:06
Yüksek Lisans yapmak için ÜDS ve KPDS'den kesinlikle 50 ve üstü almak gerekiyor...Ben geçen sene girmiştim ve şuan ders aşaması bitti tez aşamasına geçicem...Birçok üniversite yüksek lisansa öğrenci almak için kendileri de ingilizce sınavı yapıyorlar..Fakat bu okulun yaptığı sınav sadece "okul içersinde" geçerlidir..ÜDS ve KPDS ortalama 75 aldığınızda sırtınız yere gelmez bunu söyleyebilirim..Yüksek Lisansa belki 60 ile girebilirsiniz ancak daha sonraki akademik kariyerinizde bu 60 puan size kesinlikle yetmez...

Yüksek Lisansı neden yapmak istediğiniz de çok önemli !!! eğer akademik kariyer istiyorsanız yabancı dil ve yurt dışındaki üniversitelerde deneyim şart yok hayır ben ölesine yapcam diyosanız "yüksek lisans" çok da zorlanmadan yapılır...Ayrıca KPDS den iyi bir puan aldığınızda "dil tazminatı" almaya da hak kazanıyosunuz ;)

Ayrıca yüksek lisansa girerken Ales'in %50'si , bilim sınavının %30'u, lisans ortalamasının %10'u , mülakatın %10'u alınıyor...İngilizcenin ortalamaya katkısı yok,sadece yabancı dil sınavından 50 ve üzerinden alanlar yüksek lisans girmeye hak kazanıyorlar..yani yabancı dil bir nevi "baraj" niteliği taşıyor.

Recep Gürel
04-05-2010, 17:24
Yüksek Lisans yapmak için ÜDS ve KPDS'den kesinlikle 50 ve üstü almak gerekiyor...Ben geçen sene girmiştim ve şuan ders aşaması bitti tez aşamasına geçicem...Birçok üniversite yüksek lisansa öğrenci almak için kendileri de ingilizce sınavı yapıyorlar..Fakat bu okulun yaptığı sınav sadece "okul içersinde" geçerlidir..ÜDS ve KPDS ortalama 75 aldığınızda sırtınız yere gelmez bunu söyleyebilirim..Yüksek Lisansa belki 60 ile girebilirsiniz ancak daha sonraki akademik kariyerinizde bu 60 puan size kesinlikle yetmez...

Yüksek Lisansı neden yapmak istediğiniz de çok önemli !!! eğer akademik kariyer istiyorsanız yabancı dil ve yurt dışındaki üniversitelerde deneyim şart yok hayır ben ölesine yapcam diyosanız "yüksek lisans" çok da zorlanmadan yapılır...Ayrıca KPDS den iyi bir puan aldığınızda "dil tazminatı" almaya da hak kazanıyosunuz ;)

Ayrıca yüksek lisansa girerken Ales'in %50'si , bilim sınavının %30'u, lisans ortalamasının %10'u , mülakatın %10'u alınıyor...İngilizcenin ortalamaya katkısı yok,sadece yabancı dil sınavından 50 ve üzerinden alanlar yüksek lisans girmeye hak kazanıyorlar..yani yabancı dil bir nevi "baraj" niteliği taşıyor.
Sevgili ev arkadaşım gereken açıklamayı yapmış :))) Haftaya ALES var bakalım yeterli puanı alabilecekmiyiz..Hedef 85 puan...

Özlem Göktürk
09-05-2010, 00:04
Yarın gireceğimiz ALES sınavında hepimize başarılar.

Görkem Demir
09-05-2010, 17:15
ALES'te neler yaptınız arkadaşlar, öncelikle hepimize geçmiş olsun tabi :)

Alanım sosyal bilimler-sözel. Türkçe'den 76 soruyu yanıtladım. 4 boşum var. En kötü 70 sorumun doğru olduğunu düşünüyorum. Matematiğe ise hiç dokunmadım. Alacağım puan ortalama kaçtır acaba ?

Fatih Suvaydan
09-05-2010, 19:13
ALES'te neler yaptınız arkadaşlar, öncelikle hepimize geçmiş olsun tabi :)

Alanım sosyal bilimler-sözel. Türkçe'den 76 soruyu yanıtladım. 4 boşum var. En kötü 70 sorumun doğru olduğunu düşünüyorum. Matematiğe ise hiç dokunmadım. Alacağım puan ortalama kaçtır acaba ?

80 Matematik FULL, 55-60 civarı da Türkçe....hedef 70 Matematik neti,70 Türkçe netiydi ama olsun umarım geçmiş yıllardakinden daha fazla alıcam gibi ;) sayısalcıyım bu arada ;)

Görkem Demir
09-05-2010, 19:43
80 Matematik FULL, 55-60 civarı da Türkçe....hedef 70 Matematik neti,70 Türkçe netiydi ama olsun umarım geçmiş yıllardakinden daha fazla alıcam gibi ;) sayısalcıyım bu arada ;)
Senin iyiymiş usta, biz acemiyiz daha :) Tebrik ederim güzel netler.

Fatih Suvaydan
09-05-2010, 19:46
Senin iyiymiş usta, biz acemiyiz daha :) Tebrik ederim güzel netler.

teşekkürler görkemcim ;) aslında görkemcim bu şekilde 85 civarı geliyor...işime yaraması için 90 almam gerekiyordu ama nasip değilmiş...ayrıca puanını hesaplamak için kesin olmasada ufak hatalarla hesaplayan programlar var...internette "ales puan hesaplama" diye arattırısan ulaşabilirsin ;)

Görkem Demir
09-05-2010, 21:13
teşekkürler görkemcim ;) aslında görkemcim bu şekilde 85 civarı geliyor...işime yaraması için 90 almam gerekiyordu ama nasip değilmiş...ayrıca puanını hesaplamak için kesin olmasada ufak hatalarla hesaplayan programlar var...internette "ales puan hesaplama" diye arattırısan ulaşabilirsin ;)
çok teşekkür ederim fatih, bahsettiğin sitelere girdim. 60-70 arası bir puan gelecek sanırım. kısa vadede bana yeterli olacaktır.:) olmadı bir daha girer yükseltmeye çalışırım.

Erdem Aktaş
13-05-2010, 14:58
benim de bu sene doktora başvurum olduğu için girdim Ales'e 68 Matematik netim 70 de Türkçeden netim var. Zaten 70 almam bana yetiyordu. Fazlasıyla aldım gibi görünüyor.

Bekir Turası
13-05-2010, 15:12
O zaman bunu kutlayalım abi.:)

Ceren Cömert
13-05-2010, 17:12
benim de bu sene doktora başvurum olduğu için girdim Ales'e 68 Matematik netim 70 de Türkçeden netim var. Zaten 70 almam bana yetiyordu. Fazlasıyla aldım gibi görünüyor.

Tebrikler erdem abi kutluyoruz değil mi? :D:D

Kutay Cuneray
14-05-2010, 02:09
Tebrik ediyorum arkadaslar hepimize gecmis olsun. Ben bakmadim netlerime buyuk bir heyecanla sonucun aciklanmasini bekliyorum :)

Özlem Göktürk
14-05-2010, 12:59
Hepimize geçmiş olsun. Cevaplara bakıyım dedim ama tam olarak hatırlayamadım bazılarını hangisi yaptığımı. Ama tahminen Türkçe'den 10 yanlış gelecek, bir dil bölümü çıkışlı olarak kötü bir performans oldu. Matematik 1'den 23 net, Matematik 2'den 10 net falan gelecek. Tahminen 70 puan civarı gelecek sanırım. O da yeter.;)

Erdem Aktaş
17-05-2010, 21:35
Tebrikler erdem abi kutluyoruz değil mi? :D:D
O zaman bunu kutlayalım abi.:)
kutlarız tabii ama bi dönem olmasın bu kutlama tezimi bitireyim ikisini birleştirip kutlayalım

Kutay Cuneray
18-06-2010, 02:03
Arkadaslar Gazi'nin Yuksek Lisans ve Doktora basvurulari 25 Haziranda son buluyor. Muracat etmek isteyen arkadaslarin haberi olsun.

Bekir Turası
18-06-2010, 21:42
kutlarız tabii ama bi dönem olmasın bu kutlama tezimi bitireyim ikisini birleştirip kutlayalım
Tamam abi,bi kutlama olsun da zaman,mekan farketmez.:)

Ferhat İşcan
02-07-2011, 18:27
Bir senelik aranın ardından bu başlığı yeniden canlandırmanın vakti geldi sanırım :)

Evet arkadaşlar,belkide abilerim ablalarım demeliyim:)
Başvurusu sırasında istenen niyet mektubu ve özgeçmiş,referans mektubu gibi metinlerin önemi büyük deniliyor.Birçok sitede dolaştım fakat doğru dürüst bir örnek bulamadım.Aranızda işletme y.lisans yapmış kişiler varsa sizlerden ricam , elinizdeki niyet mektubu ve özgeçmiş örneklerini bana yollamanız.Şimdiden teşekkür ederim ;)

ferhatiscan@gmail.com

Mustafa Kaplan
16-07-2011, 08:12
Öncelikle yanında calisacagin hocayla yüzyüze konuş, onu ikna ettiysen gerisi kolay. Benim niyet mektubum 5 satirdi. Neden orayı seçtiğini, hangi ozelliklerinin seni buna yonlendirdigini ve neden seni seçmeleri gerektiğini belirt. Son olarak da secilirsen neler yapmak istedigini belirt iyi calisacagini vaat et bitir. Eğer seni tanimiyorlarsa başına çok kısa eğitim geçmişi eklenebilir ama tanışmış olman daha iyi olur.
Referansı da ders aldığın ve dersinde başarılı oldugun bir hocadan almalısın. Burada referans verecek hocanın yüksek lisans alanına yakın ilgi alanı olması gerekir bence. Umarım geç olmamıştır. Kolay gelsin.

Ferhat İşcan
16-07-2011, 13:49
Malesef gideceğim ünideki hocayla tanışma fırsatım olmadı ama referansını aldığım hocam ,gideceğim üni.de eskiden dekanlık,rektör yardımcılığı gibi görevlerde bulunmuş faydası olur herhalde:)
Kendi çapımda bişeyler hazırladım bakalım bekleyip görücez 15 gün sonra ne olucak:) Bilgilendirme için çok teşekkürler ;)

Bahadır Yazar
18-07-2011, 08:25
Ben Yurt dışında Yüksek Lisans yapıyorum, Aslında bitti sayılır bi Tezim kaldı. ilgilenen ve bilgi isteyen arkadaşlara yardımcı olabilirim.

Gokhan Dinar
09-09-2011, 13:51
Merhaba, Yıldız Teknik Üniversitesi Fransızca Mütercim Tercümanlık Bölümüne Yüksek Lisans için başvuruda bulundum ve önümüzdeki pazartesi ve salı günleri mülakatım var.Biraz geciktim fakat forumda böyle bir başlık görünce sormak istedim aramızdan daha önce bu mülakata giren var mı veya bir arkadaşı tanıdığı,yani mülakat hakkında biraz ön bilgi almak istiyorum yardımcı olabilecek birisi varsa sevinirim.