PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yılmaz Demeyin Şansınızı Deneyin '' Leziz Yıldırır ''

Bahtiyar Güdürü
09-10-2008, 01:43
12 Yılda ;

7 G.Saray Şampiyonluğu, 1 UEFA Kupası, 1 Süper Kupa, 3 G.Saray Türkiye Kupası 3 Beşiktaş Türkiye Kupası (Bu süreçte 2 kez Kocaeli,2 kez Trabzonspor,1 kez Kayserispor ve 1 kez G.Birliği) gören ve görmemizi sağlayan Tek Başkan Sn.Aziz Yıldırım bu süreçte 4 kez Şampiyonluk yaşatmıştır bizlere (100.yılımız sidik zoru). Haa unutmadan 1 de Çeyrek Final oynadık –ki G.Saray’ın yıllar evvel yaptığı mevzu..

Vefa Küçük ile yarışmıştı ya hani 1 oy farkla Başkan seçilmişti..O 1 oy ile şuanda 12 level atladı,bize neler yaşattı,çok ileriye gittik çok.Endüstriyelleştik Fenerium oldu, stadımız kral! oldu.Tribünlerimiz birer ''kop'' havasında.Yakında You will never walk alone yapmalara da başlarız..

Kimler geldi kimler geçti o süreçten,Atilla Kıyat’lar mı dersin H.B.Kutlualp’ler mi dersin,Uğur Dündar mı dersin..Ne dersen de..Teknik direktörlere de gireyim bi saniye; Otto Baric, Joachim Löw, Rıdvan Dilmen, Zdenek Zeman, Turhan Sofuoğlu, Mustafa Denizli, Werner Lorant, Oğuz Çetin, Tamer Güney, Christoph Daum, Arthur Antunes Coimbra "Zico", Luis Aragones..

Aaa basketbolda da şampiyonluk geldi,Ülker Fenerbahçe ile..Daha önce de olmuştuk biz şampiyon ama o zaman ismimiz sadece Fenerbahçe idi..Kupalara aşk başladı,amatör branşlardaki amatör ruh profesyonelliğe imza attı..

1985 senesine kadar Fenerbahçe’nin lig şampiyonluğu 11, G.Saray’ın 7 ve Beşiktaş’ın 4..Varın siz düşünün artık.Ezeli rakiplerimizin toplamı bizim şampiyonluğumuz kadardı..

Yeni moda Aziz Yıldırım ile başladı.’’Hep Destek Tam Destek’’.. Çünkü böyle bir akım yaratılmasaydı Fenerbahçe’yi kadavra haline getirmiş ne başkan kalırdı, ne sadrazam ne padişah ne de yalaka yaverler.96 Şampiyonluğu bir dönüm noktasıydı, şimdiki gençliğin çoğu belki de o şampiyonluk gelmeseydi F.Bahçeli olmayacaktı..Hala o şampiyonluğu hazmedemeyen Trabzonspor camiası önümüzde bir örnek teşkil eder.-Ki sen tabiri caizse söke söke 2.yarı Oğuz – Aykut ile şampiyonluğu getirdin,kendi ipini kendin kestin kendi rakibin ile,ya Denizli için ne diyeceksin ? Yer yerinden oynardı..İstediğin oldu ''H.D.T.D'' .. Olaysız bi şekilde gündem değişti istifa ettiniz, ikinci ''R'' yapıldı tarafınızdan.. Rakibine yenilip şampiyonluğu kaybetsen amenna..

‘‘Fenerbahçe’’ isminin önüne geçtin Sn. Aziz Yıldırım, kendi ''kafana'' göre işler yaptın.Bi tribünlere el atmamıştın (eskiden yaşananları bilen bilir),sağolasın şimdi işi son raddeye getirdin.Senin Yönetim Kurulun ne iş yapar? Zaten iş yapacaklar da sayenizde uzaklaştırıldı daha evvelki Yönetim Kurulu üyeliklerinden..Muhalefet kanadını zaten hiç açmıyorum bile..

Olay gfb,kfy,ufb,ck mevzusunu çoktan aştı..Ortada dönen ''yalanlar,dolanlar,oyunlar'' dillendi artık.Fenerbahçe ile uğraşıyordun tek başına da olsan,şimdi güvenlik görevlileri,bileklikler,kameralara zoom yaptırıp ''fişle''.. Başka işin gücün kalmadı mı yahu? Deplasman biletlerine bile iş attın J ''x'' yerden adam getirt stada sok bu mudur rant ile uğraşıp ortadan kaldırmak? Pankartları kaldırttın, kendi kendine pankartlar açtırttın. Gerçek Genç Fenerbahçeliler ne ola ki Sn.Başkan? Taraftarı, seyirci haline dönüştürdün. Islıklamak uğultu ''tezahürat'' olarak nitelendirilmeye başlandı. Curva olsun dedin, denendi de ne oldu? Taraftar gruplarını birbirine kırdırttın,maksadına ulaştın.Fenerbahçe Cumhuriyeti’ndeki demokrasi jargonunu ezip geçtin.. Sen önce kendini sev,biz seni severiz..İngiliz tribünleri gibi olsun istedin de, Türkiye’nin bir Akdeniz ülkesi olduğunu ıskaladın.Bizim ülkemizin insanı da tribünü de İngilizler gibi olamaz,Akdeniz’deki ülkelere bak birazcık..İtalya desen haa derim tamam Ultras zihniyeti,curva felsefesini yansıtabiliriz.O da sizin işinize pek gelmez değil mi?

Bırakınız artık bu işleri,dede oldunuz torunlarınız ile ilgilenin,inşaat sektöründe kral olunuz,ne bileyim izdivaya çekilip kendi sağlık sorunlarınız ile uğraşınız.. Kendinizden sonra gelecek Başkan’ı gözümüze sokacak kadar da ''out of control'' takılıyorsunuz..

Yaz yaz bitmezki başkanım 12 sene.. Siz başkan seçildiğinizde ilkokula başlayanlar,şuanda 19 yaşında önlisans mezunu oldular bile..Emeklilik güzeldir,sanata resime, heykele,tiyatroya, sinemaya ne dersiniz? Hoş olmaz mı? Çok güzel günler yaşadık sayenizde. ''12- Fenerbahçe 6 '' baştaki taraftarın sembolü 12, sondaki 6 ise G.Saray’a attığımız 6 gol değil.. Puan tablomuz.Bir de kendi tablonuza bakın..Transfer politikası ‘’Allaha emanet’’ tarzında...Maraton alt sinkaflara başladı bile..Yarattığınız doberman sizi bi gün ısırır 2.gün yemeye başlar..Çünkü atrık hayvan terli,yemiyor..

Fenerbahçe’nin büyüklüğü kupalar ve şampiyonluklarla ölçülemediği gibi, stadla tesisle betonarmeyle de ölçülemez. Biz zaten her zaman en büyüktük,resmi taraftarımızda 100.000 değil 15-20 milyondu, kart çıktı mertlik bozuldu..Çok geriye gitmemize kalburüstü Can, Lefter örnekleri vermemize gerek yok ,Luciano, Serhat, Tuncay gibi ruhu ile mücadele veren kişilerin yerine E.Belözoğlu,x,y,z,t liste uzar gider gibi oyunculara mahkum olup yumruk show’a çağırır olduk..

Bi zamanlar ruh vardı işte ruh!..Şimdi ; bir varmış bir yokmuş,evvel zaman içinde kalbur saman içinde..

Salt dengeler adına yapılan eğilmeler,hoş görmeler veya yüze gülmeler bir yere kadar.. Fenerbahçe’ nin asıl sahiplerine verilen değer gün gelir birileri tarafından verilir.. Mayıs’dan sonra mı ?

Güle Güle Başkan, yolun açık olsun..

Cem Demirtaş
09-10-2008, 09:32
Fazlası olmuş eksiği olmamış ellerine sağlık..

Fatih Can
09-10-2008, 15:28
Her sene şampiyon olmak gibi bir beklenti yok sanırım genel olarak veya şöyle diyelim her sene biz şampiyon olamıyoruz diye isyan eden de yok elma ile armutlar karışmasın.Bize deger katanlara karşı yapılanlara (her bransda ve aklınıza gelen her kişiye)‚ tribün dahil büyük bir çogunlugun kalmasını istediği hocaları , oyuncuları gönderirsen ve bu vefasızlığı camianın başarısı için olduğunu söylersen ,hatta bazılarını şu şekilde ifade edersen "bu takım yürüye yürüye şampiyon olması gerekir" gibi bir beklenti içine sokup yaparsan tepkileri de gögüğlemek zorundasın.Denizlideki faciadan sonrada dimdik ayakdaydık ‚ gecen seneki kaçan sampiyonlukdada tıpkı Aziz Yıldırım ın başkanlığı döneminde kaçan diğer şampiyonluklarda olduğu gibi.Basarı kıstası hiç bir zaman hep biz sampiyon olalım olmamışdır zaten görüldüğü üzere.

Yazıdaki diğer eleştrileri fikirleri okudukdan sonra bir şeyler yazmanın gerektiğini düşünüyordum ama yazılacak okdar çok şey varki şöyle bir düşündükden sonra Aziz Yıldırım hakkında artısıyla, eksisiyle sonu gelmez gibi duruyor.Ama camiada başardıkları ve başaramadıklarını bir teraziye koyduğumuzda asla konuşulduğu gibi bırakınca ne olucak Fenerabahçe nin hali çıgırtkanlığı yapanlarla örtüşmeyen bir fikir oluşuyor insanın kafasında bundan sonrası nasıl gelişir hepimiz görücez birlikde nasılsa.

Bazi güzellikler dünyanin altini üstüne getirebilir;yeri geldiginde de basa beladir.

Göktuğ Güllüce
09-10-2008, 18:20
Daha ne söylenebilirki... Gözümü kırpmadan altına imzamı atarım...

Özer Çetinkaya
09-10-2008, 21:12
Sonuna kadar okudum . Ellerine sağlık abi güzel yazmışsın..

Birde bunu eklemek istiyorum
''x'' yerden adam getirt stada sok bu mudur rant ile uğraşıp ortadan kaldırmak
Söylenenlere göre E bloğa girenlerin bazılarında üstünde emanet çıkmış emninet görevini yapmış :)

Mustafa Arıcı
09-10-2008, 23:35
bu yazıyı tüm FENERBAHÇELİLERE okutun!.. okutun ki FENERBAHÇE taraftarının herşeyden haberdar herşeyi sonuna kadar takip ettiği görülsün duyulsun BİLİNSİN !!! klübe tekrar ağırlığını koymaya başlamasının son söz sahibinin taraftar olacağı bilinsin!!! FENERBAHÇE'NİN SAHİBİNİN PARA PUL DEĞİL BİZİM FENERBAHCE TARAFTARININ OLDUĞU HATIRLANSIN ....!

Bilsay Avcı
10-10-2008, 02:20
Ben Fenerbahçeliyim diyen insan her kongre zamanı Fenerbahçe' nin en az 15-20 puan gerilerden geldiğini bilir. Tarihten örneklendirmeler yaparken önemli hususları göz ardı etmeyin. Bu sene kongre senesi. Anormal herhangi bir durum yok. Arsenal maçlarında kepaze olmayalım gerisi önemli değil.

Bilsay Avcı
10-10-2008, 02:38
Bir de başlık hangi dilde Türkçe' ye çevirirseniz sevinirim? Yılmaz Demeyin Şansınızı Deneyin '' Leziz Yıldırır '' ne demek?

Mert Çubukçu
10-10-2008, 02:39
helal olsun babuş durdun durdun turnayı gözünden vurdun yine :) ağzına sağlık ..

Bahtiyar Güdürü
10-10-2008, 04:08
Bir de başlık hangi dilde Türkçe' ye çevirirseniz sevinirim? Yılmaz Demeyin Şansınızı Deneyin '' Leziz Yıldırır '' ne demek?
Bilsay abi çıkmaz demeyin şansınızı deneyin ''millipiyango'' dan esinlenerek yazım.Leziz bi şekilde Yıldırılmaktı kastım :)

helal olsun babuş durdun durdun turnayı gözünden vurdun yine :) ağzına sağlık ..
Maksadım turna vurmak fln değildi Mert :) Ama ben daha evvelden yazmıştım kısacık da olsa aşağıya alıntı yapayım;Aragonezin havaalanına geldiği gün 2 temmuz.O zaman Bu devirde kimse şah değil tarzı beste de yoktu..

Bu sezon umarım MTK'ya eleniriz,Türkiye Kupasında da guruptan çıkamayız.Sezon sonunda da 8. oluruz.Aragonez ile Maragonez de gider ne marangoz kalır ne de şef garson!..Kombine satışları da 3.000 e düşer.Ak koyun kara koyun çıkar meydana,az kalınır öz kalınır.(bkz=nerde çokluk orda kötülük ..)
Lale devri çocuklarıyız biz,önce yükseldik sonra gerileyip çöktük,yeni şeylerin oluşabilmesi için gerilemeye de isyana da ihtiyaç vardır,gerekirse çökmeye de.Biri gelir bazı şeylere ayar çeker,yeniden kurulursun,padişahlık da saltanat da biter..Babadan oğula geçmez,tek kişi yönetmez.Hep destek tam destek de bir yere kadar.Padişahın yalakası sadrazamcılık,kraldan çok kralcılık,kaypaklıktan başka bi'şe değildir.Kendin pişir kendin ye,kendin çal kendin oyna sadece restoranlarda olur..Kuruluşlarda oluyorsa üyeleri küçükbaşlardan koyun olarak adlandırabiliriz..

Saygılar efenim..
http://www.1907unifeb.org/forums/showthread.php?t=9790&page=21

1 haziranda diğer bi yazım daha vardı o da değerlerimizle ilgili olandı,''Pek Saygı değer,DEĞER yargılarımız!'' Duruşum benim daha evveline tekabül eder.
http://www.1907unifeb.org/forums/showthread.php?t=9652

Servet Güldeş
10-10-2008, 04:23
Eline sağlık babuş...

Muzaffer Eken
10-10-2008, 04:56
Sanıyorum çoğu kişinin düşüncesine direk tercüman olan bi yazı olmuş, eline sağlık.

Mustafa Bilseloğlu
10-10-2008, 21:30
Denilebilecek her şey söylenmiş. direk olarak + 1907....