Orijinalini görmek için tıklayınız : Süper Ligin Kalitesi Arttı mı?
Burak Türker
28-10-2008, 17:35
İçinde bulunuğumuz 2008-2009 sezonu çok ilginç bir mücadeleye sahne oluyor. Eskiden FENERBAHÇE, gs , bjk tekelinde olan lig diğer takımların iddiaşarını arrtırmasıyala şenlendi mi yok sa şampiyonlık yaşamış takımlar mı kötü futbol oynuyor. 8. Hafta bitiminde lig tablosuna bakacak olursak puan durumu şu şekilde:http://www.cnnturk.com/HaberDetay/Spor/5/Futbol/84/Puan_Durumu/491411/0
Görüldüğü gibi 11. konyaspor ve 1.bjk arasında 8 puan fark var. Artık 3 büyükler (aslında tek büyük var ama ) deplsaman maçlarını eskisi gibi rahat kazananmadıkları gibi gaziantep,sivas,kayseri gibi takımlar da deplsamanda bu takımlara rahatlıkla kafa tutabiliyor. Bu şekilde ele alındığı zaman ligin kalitesi artmış gibi gözüküyor ancak takımlarımız hala avrupa kupaşarında genel anlamda bir başarı sağlayabilmiş değil. Anadolu kulüpleri çoğu zaman 1. tur da eleniyorlar..
Bu konu hakkındaki yorum ve görüşlerinizi bekliyorum arkadaşlar..
Samet Koşar
28-10-2008, 17:50
8 haftada 8 puan çok da az deil bence. Tıpkı 8 hafta da 6 puanın da olduğu gibi. Kapanması sadece 2 maça bakabilecek bir puan farkı gibi duruyor ancak kısa bir sürede oluşan ööenmli bir fark. Bu tarz durumlar sezonuun hemen başlarında fikstürlerin farklılığına göre de oluşabiliyor. Sezon sonlarında 11. yle 1. ler arasındaki farklar 20-30 puan arasında oluşuyor, ki şuan için zaten büyük farklar oluşması da beklenemez. Diyeceğim odur ki henüz ligde çekişmeyi ölçebilmek için erken bence. Çünkü 3 büyükler şuana kadar bana göre gerçekten iyi oynamıyor. Bunun kıyaslamasını Avrupa kupası maçlarıyla yaparsak daha rahat görebiliriz. Sezon sonu, şampiyonun yine 70 civarında bir puan aldığını görmek muhtemel gibi geliyor bana.
Burak Türker
28-10-2008, 17:58
Sezon sonu, şampiyonun yine 70 civarında bir puan aldığını görmek muhtemel gibi geliyor bana.
önceki sezonlara göre daha düşük bir rakam beraberlik sayıları da artıyor.. Evet büyük takımlar kötü ancak anadolu takımlarının yaptığı ivme de göz ardı edilmemeli bence..
Ali Uncu
28-10-2008, 18:49
anadolu takımlarının yaptığı ivme de göz ardı edilmemeli bence..
kesinlikle katılıyorum eskişehir ne yaptı baba yaa:D
Cem Demirtaş
28-10-2008, 19:06
kalite arttı gibi ama artmadı bence...
çünkü ligi kurulduğundan beri forse eden takımların kötü olmasından,anadolu takımlarının iyi olmasından değil bu farkın kapanması...
Samet Koşar
28-10-2008, 19:10
Bireysel olarak takımlar zaman zaman çıkış gösterebiliyor ancak yapıları bunu sürdürecek kadar iyi olamıyor maalesef. Bazı takımlar yine sezona çok iyi başladılar ancak genel olarak anadolu kulüpleri olarak bakıldığında sadece kendi aralarındaki sıralamaları değişti. Şöyle bir baktım son 5 sezondaki puan durumlarına da 1. lerin puanları 22 ile 20 arasında değişirken 10. ların puanları 9-11 arasında değişiyor ve ilk 4'te; 3 defa 4 büyüklerin 3'ü 2 defa da 2 si varmış. Ki bu sene de 2 si var. Durum normal gibi görünebilir ancak puanlarda aynı standardın sağlanmadığı açık.Yanş ilk bakışta 1. ve 10. aradasındaki fark azalmış gibi görünüyor ancak bu durum 3 büyüklerin kötü oyunuyla alakalı. Hatta bu sezona fırtına gibi giren Trabzon dahi çok çok iyi bir sezon geçirmiyor. Beşiktaş'ın son 5 sezonda ortalama puanının biraz üzerinde dolaşırken şuan lider olması diğer büyüklerin iyi olmadığının bir kanıtı aynı zamanda. Bu durumun sebebi, Anadolu kulüplerinin büyüklere daha da hırslanması mıdır, hakemler midir, büyüklerin kötü oyunu mudur? Bunun da değerlendirilmesi kişiden kişiye göre değişir. Ancak benim şahsi fikrim anadoluda çok da bir şeylerin değişmediği yönünde:)
Süleyman Sovukluk
29-10-2008, 14:46
bence kalıte felan artmadı sadece bu sezon buyukler kotu basladılar tek sorun o bence
Burak Türker
30-10-2008, 01:22
zaten düşüktü kalite bu sene tamamen düştü herkesin şampiyonluk şansı var çünkü 4 büyüklerin birazcık trabzon hariç ki o da son maçlarda düşüte hiçbiri tam hazır değil bu sene bana göre anadoludan en iyi takım ankaraspor gerçekten aykut kocaman bu takıma sistemi iyi oturtmuş ve çok da kaliteli futbol oynuyorlar süper ligin kalitesi artsa şu anda 5 takımla avrupada olurduk 2 takım var fenerbahçe ve galatasaray geçen yıl ve bir çok sene ingiltere takımları(geçen yıl 4 şampiyonlar ligi yarı finalistinin 3ü ) imrenerek onları izleyeceğimize neden bizim takımlarımız çeyrek finalin ötesine geçemiyorlar diye düşünmemiz lazım bir bir ülkenin sadece 3 takımı şampiyonlar ligi kelimesini biliyorsa o ülkedeki futbolda ciddi anlamda sorunlar vardır hıncal uluçun dediği gerçekleşmediği sürece bir anadolu takımının hocası hedefimiz şampiyonluk demediği sürece 3 büyüklerle yarışacak bütçeye sahip olamadıkça ligimizin kalitesinin yükseleceğini sanmıyorum
Bütçeden ziyade bir çoğunun taraftar desteği bile yok.. Bu zorluklara rağmen iyi mücadele ediyorlar..
Emrah Derindere
30-10-2008, 01:25
kalite artmasından çok kalitesiz bir lig izliyoruz arkadaşlar..bugun fenerbahçemiz tarihinin en kötü sezonlarından birinde liderle arasında 6 puan fark var...sadece fenerbahçe olarak bakmayalım olaya 6s ve 8jk da kötü bi balangıç yaptılar lig e . Ama diğer anadolu klüpleri istikrarsız bir tablo çiziyorlar.İki maç iyi gidiyorlar sonra tekrar tepetaklak bence bu kaliteden çok kalitesizliktir....
Emrah Derindere
30-10-2008, 01:26
bu sezon türkcell süper lig de gerçekten heyecan verici bi futbol olan kaç maç gösterebiliriz ki.oyunun orta sahada geçmediği kanat organizasyonlarının ön plana çıktığı maçın her iki kale sahasında geçtiği bir maç dahi yok
Batuhan Önder
31-10-2008, 20:43
Bana göre atmadı. Bu yıl üç büyükler çok kötü oynuyor. Biz, Beşiktaş ve Galatasaray kötü oynuyor. Tabii ki kadro kalitesi ve maçı kazanma isteği olunca büyük takımlar kazanıyor. Büyük takımlar kötü oynadıkları için kaybediyorlar rakipleri iyi oynadığı için kaybetmiyorlar.
Anadolu Kulüpleri geçen yıllara göre herhangibi bir farkı yok. Geçen yılki Sivasspor bu yılda aynı şekilde devam ediyor. Çok iyi oyun oynuyolar ve dört büyükleri zorlayabilecek bir takım olduğunu tekrar gösterdi. Sivasspor dışında ki anadolu kulüpleri kalite olarak tekrar aynı kaldılar. Sadece Sivasspor'un kalitesi arttı. Kayserispor, Ankaraspor ve Bursaspor ise iyi bir kadroya sahipler ama; inişli çıkışlı oynamaktan herhangibi bir başarı gösteremiyorlar.
Anadolu Kulüpleri eğer iyi olsaydı Şampiyonlar Liginde mücadele eden kulüplerimiz rahat oynarlardı. Çünkü; Fenerbahçe Şampiyonlar Liginde bir Arsenal'la karşılaşıyor ama; Türkiye'de karşılaşamıyor. Eğer karşılassa Arsenal'dan daha iyi bir takım olduğunu gösterebilecek. Bu nedenle Anadolu Kulüpleri ne kadar iyi olduğunu büyük takımların Avrupa'da elde ettiği başarılardan anlayabiliriz.
Tuğba Tülü
04-11-2008, 01:21
Bizim ligimizde şikeciler teşvikçiler olduktan sonra daha fazla ilerleyemeyiz,70 li yılların sonu 80 lerin başında anadoludan çıkan tek şampiyon trabzonspor, onlar da en son 84 de şampiyon oldular 24 yıldır da olamıyorlar ,hangi sezon bir anadolu takımı parlasa bir şekilde söndürülüyor!!
Halil Pile
18-02-2009, 02:02
Antepte İvan,Tabata,Beto,Cesar...
Ankara da Weeks,Batak..
Sivasspor da Kamanan,Bilica ...
Kayseride Cangele,sakatlanıp bekleneni veremesede Puroviç,Aghahowa..
Ve niceleri..
Ligimizin kalitesi en basitinden gelen yabancı oyunculara bakarsak bile artmıştır.
Onun haricinde kadrolarına ve oyunlarına genel olarak baktığımızda Antep,Ankara,Bursa,Sivas,Kayseri her takımdan puan alabilecek güçteler artık.4büyüklerin 4üde potada.Eskişehir ve Gençlerbirliği ortalama takımlardan..Etti 11. 4tane vasat 3tane küme düşecek takım var ki bu Avrupanın kaliteli liglerinde de böyle.
Kayseri ile başlayıp Sivas ile gelişen Antep Ankara ve Bursa ile devam eden Anadolu takımlarının büyümesi ligimize ayrı bir heyecan ayrı bir kalite getirdi.
Selim Kul
18-02-2009, 20:44
artmadı diyenin futbol bilgisinden şüphe ederim.
Gökhan Aslan
19-02-2009, 00:59
bence arttı çünkü çünkü fenerbahce ve öbür takımlar yanı büyük dediğimiz takımlar her sene şampiyon olurken lige ayrı bi heyecan getirdi sivasspor,trabzonspor,gaziantep,ankaraspor gibi takımlar
Doğan Albayrak
19-02-2009, 01:12
bende arttığını düşünüyorum özellikler sivas ve bu yıl için de ankaraspor trabzonspor ve gaziantep de iyi şeyler yapmaya çalışıyor...saha, taraftar, kuluplerin imkanları da başlıca sorunlar arasında gibi...
Aycan Yılmaz
19-02-2009, 01:16
Özellikle son 5 yılda giderek arttıgını düsünüyorum bende..
Tuğba Tülü
20-02-2009, 03:19
hangi sezon bir anadolu takımı parlasa bir şekilde söndürülüyor!!
Sivas ın önünü daha kesmediler şaşırdım valla ,hangi dağda kurt öldü acaba ...
Buğra Aykan
20-02-2009, 04:06
Sivas ın önünü daha kesmediler şaşırdım valla ,hangi dağda kurt öldü acaba ...
yakındır :)
Selim Kul
20-02-2009, 11:44
bir ligin kalitesinin artıp artmadığı bir kaç şeyle ölçülür birincisi kaç takım o ligde şampiyon olmuş şimdi baktığınız zaman ingilterede şu an 2.-3.ligdeki takımların zamanında şampiyon olduklarını avrupaya kök söktürdüklerini görüyoruz(nottingham forest leeds united gibi) türkiyede ise daha 5.şampiyon çıkmadı
ikinci gösterge kaç takımınız avrupada yoluna devam ediyor bakınız almanyaya 4 takımları uefada 1 i de şampiyonlar liginde yoluna devam ediyor italya deseniz aynı fransa deseniz aynı ama bizde bu sene sadece galatasaray geçen yıl fenerbahçe ve galatasaray gruplardan çıktı ondan önce sadece biz devam ettik yani kalitemizi burdan görün 3 takım bile aynı anda grubundan çıkamıyor 3 yıldır
üçüncü ve bana göre en önemli gösterge takımların ekonomik sorunlarını aşıp aşamaması türkiyede geçen yıl çok tartışılacak şekilde bülent uygun sürekli şampiyon olmayacağız bizi şampiyon yapmazlar bu bütçeyle şampiyon olamayız gibi laflar söylemişti hatırlıyorsanız bu açıklamaların değişmesi kulüplerin bitmez tükenmez borçlarını özellikle ssk prim ve vergi borçlarını kapatmasıyla havuzdan daha çok para almasıyla hedef şampiyonluk olacaktır ilk defa bu yıl hedefimiz şampiyonluk diyen 4 büyükler dışında bir takım görüyoruz bu hedefler büyüdükçe avrupadaki takım sayımız arttıkça ligimizin kalitesi artacaktır şu anda ben ligimizin kalitesinin artmadığı görüşünü savunuyorum
hiç şaşırmadım. çünkü büyük cogunluk arttı dedi ya.
Ufuk Coşkun
22-02-2009, 16:31
Sivas yine galip götürüyor maçı,çok iyi gidiyorlar.Bütün takımlardan dahada iyi top oynuyorlar,inşallah haftaya kötü bir sürprizle karşılaşmayız.
Ufuk Coşkun
22-02-2009, 16:46
Eskişehirin çoook net bir penaltısı verilmedi.
Fuat Rıhtım
22-02-2009, 19:36
Süper Lig'in kalitesi artmadı. Aksine Fenerbahçe ve Galatasaray'ın düşüşüyle dahada düştü.
Madem kalite arttı neden Avrupa'da hala Galatasaray ve Fenerbahçe'den başka bir takım yok Türkiye'den?
Kaliteli lig dediğimizde o ligin takımlarının Avrupa'da yaptıklarını görebiliyoruz.
Mesela;
İngiltere'nin şampiyonlar liginde 4, Uefa'da 4 takımı var.
İspanya'nın şampiyonlar liginde 4, Uefa'da 2 takımı var.
İtalya'nın şampiyonlar liginde 3, Uefa'da 4 takımı var.
Ve liglerinin kaliteli oluşundan dolayı hep bu çizgilerini koruyorlar.
Bizde acaba bu vakte kadar gelebilmiş kaç tane takım oluyor? Gelirse ancak Fenerbahçe ve Galatasaray buraya kadar gelebiliyor.
Madem ki, lig kalitesi yükseldi, bunu neden Avrupa'da gösteremiyor takımlar?
Bu bakımdan ligin kalitesinin filan yükseldiği yok. Avrupa'ya giden gittiği ilk maç elenip geliyor. Ne zamanki farklı takımlar bu kadar ileri turlara gitti, o zaman ben bu ligin kalitesi artmış derim. Ligde bilmem kaçıncı olup, katıldığı turnuvada hemen ilk turda elenmekle bu işler yürümez.
Lütfü Koçoğlu
22-02-2009, 20:30
Süper Lig'in kalitesi artmadı. Aksine Fenerbahçe ve Galatasaray'ın düşüşüyle dahada düştü.
Madem kalite arttı neden Avrupa'da hala Galatasaray ve Fenerbahçe'den başka bir takım yok Türkiye'den?
Kaliteli lig dediğimizde o ligin takımlarının Avrupa'da yaptıklarını görebiliyoruz.
Mesela;
İngiltere'nin şampiyonlar liginde 4, Uefa'da 4 takımı var.
İspanya'nın şampiyonlar liginde 4, Uefa'da 2 takımı var.
İtalya'nın şampiyonlar liginde 3, Uefa'da 4 takımı var.
Ve liglerinin kaliteli oluşundan dolayı hep bu çizgilerini koruyorlar.
Bizde acaba bu vakte kadar gelebilmiş kaç tane takım oluyor? Gelirse ancak Fenerbahçe ve Galatasaray buraya kadar gelebiliyor.
Madem ki, lig kalitesi yükseldi, bunu neden Avrupa'da gösteremiyor takımlar?
Bu bakımdan ligin kalitesinin filan yükseldiği yok. Avrupa'ya giden gittiği ilk maç elenip geliyor. Ne zamanki farklı takımlar bu kadar ileri turlara gitti, o zaman ben bu ligin kalitesi artmış derim. Ligde bilmem kaçıncı olup, katıldığı turnuvada hemen ilk turda elenmekle bu işler yürümez.
daha da vahimi ligin şuan lokomotif takımları olarak adledilen sivas ve trabzonsporun katılması halinde seneye cl de ülkemizi temsil edebileceğine veya başarı sağlayacağına dair en ufak bir ümidim yok bence tam bir fiyasko olur.oyuncuların lige havlu atmışcasına gösterdikleri performansıda göz önüne aldığımızda uefa hedef olmuştur buda ciddi bir fiyaskodur.He diyelim ki gittik üstün kura şansımızla daha 3. turda fln şampiynla karşılaşıp eleniriz zaten :D
vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.