PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Felsefeciler

Nadir Arslan
13-07-2006, 21:00
Hep merak etmişimdir
ve yıllardır bu konuyu açmak istemişimdir

var mıdır felsefeci benimle aynı kaderi paylaşan ünifebli kardeşim acaba aramızda...

İlker Kökdemir
13-07-2006, 21:03
Mutlaka Vardır Nadir

Yokmu Yoksa ;D

Sanada Kolay Gelsin Diyeyim Zor Bölüm Karışık Bölüm Nadir

Lisedeyken Çok Mücadele Ettim Felsefe Hocasıyla

Nadir Arslan
13-07-2006, 22:07
sen benim hikayemi bilsen
lise de felesefe hocasına dediğim cümle aynen şu;

"hocam aklı başında bi insan dört sene felsefe okur mu Allah aşkına"

eee büyk lokma meselesi işte...

İlker Kökdemir
14-07-2006, 00:19
sen benim hikayemi bilsen
lise de felesefe hocasına dediğim cümle aynen şu;

"hocam aklı başında bi insan dört sene felsefe okur mu Allah aşkına"

eee büyk lokma meselesi işte...

;D

Nadir Arslan
14-07-2006, 11:03
keşke ben de sırıtabilsem senin gibi
:(

Esra Kadıoğlu
30-11-2007, 23:30
nie bu topie bu kadar "cok" kisi yazmıs :???:
yok mu felsefe de okuan birileri :???:

Nadir Arslan
30-11-2007, 23:53
maalesef yok esra :(

Esra Kadıoğlu
30-11-2007, 23:55
:( nie kimse felsefe secmio acaba
olsun biz yaparız felsefe dierleri dinler artk :p :D

Özlem Bıkmaz
01-12-2007, 03:50
ya felsefe okuyup da nolcak millet is derdinde öle tartısmaya kapalıyız biz:D siz felsefinizi yapın

Esra Kadıoğlu
01-12-2007, 13:59
haklısın canım maalesef bizim ulkemizde herkes okudugu, ılgı duydugu meslegı yapamıyor para getirecek mesleklere yonelıyor :( ama gerekiyor bence her topluma her gruba bizim gibi felsefeciler :rolleyes: :D

Nadir Arslan
01-12-2007, 15:14
işini bilen herkes
okuduğum bölümen para kazanmanın yollarını bulabilir bence
o biraz da bizlere kalmış bişey ;)

Esra Kadıoğlu
02-12-2007, 19:25
yaa tabiki artık okuduun bolumden cook kendini ne kadar gellistirdiin onemli.

Bu arada Nadir sen ne yapıorsn felsefe ile mi devam ettn yoksa kaydın mı baska bir meslege?

Nadir Arslan
02-12-2007, 21:16
ben bu Haziranda kazasız belasız mezun oldum. Akabinde hemen tezsiz yüksek lisansa başladım formasyon için ve beklenen oldu. Bir dershanede felsefe ve rehberlik öğretmenliği yapıyorum 3 aya yakın zamandır.

Esra Kadıoğlu
02-12-2007, 21:20
Darısı basıma ınsallah bende mezun olabılırım :rolleyes:

Nadir Arslan
02-12-2007, 21:24
inşallah olursun
o kadar zor değil aslında

Esra Kadıoğlu
02-12-2007, 21:30
yaa yok ben ogretmen olmak ıstemıorm bana gore dııl :D mezun olayım yeter bana
zorluguna gelınce okumaktan uykusuz gecelr oluyor :rolleyes: ama olsun okadar da

Nadir Arslan
03-12-2007, 18:11
bitince çok farklı oluyor her şey
uykusuz geceleri bile özledim yaa

Esra Kadıoğlu
03-12-2007, 20:59
tabii 4sene sora dusuncelerım deıscek mı bılemıcem amaa yok ogretmenlık bana gore dııl yapamam ben :rolleyes:
Allah sana kolaylık versın valla :)

Nadir Arslan
04-12-2007, 01:16
sağolasın teşekkürler
inşallah istediğin mesleği yaparsın mezuniyetten sonra

Özlem Bıkmaz
31-12-2007, 00:58
ya peki ögretmenlik dısında felsefe mezunlarına ne gibi is olanakları sunuyorlar?

Esra Kadıoğlu
01-01-2008, 23:52
Ben de varım, daha yeni başlıyoruz tabii.

hosgeldin Toykan :)

Çağrı Zorlu
02-01-2008, 12:47
arkadaşlar merhaba ben tıp okuyorum felsefeyle de elimden geldiğimce ilgilenmeye çalışıyorum bana okumam için önerebileceğiniz kitap var mı?tabi felsefeyle ilgili

Esra Kadıoğlu
07-01-2008, 23:51
ya peki ögretmenlik dısında felsefe mezunlarına ne gibi is olanakları sunuyorlar?

ne o psikolojiden felsefeye mi gecmei dusunuon :rolleyes: :D

Esra Kadıoğlu
07-01-2008, 23:54
arkadaşlar merhaba ben tıp okuyorum felsefeyle de elimden geldiğimce ilgilenmeye çalışıyorum bana okumam için önerebileceğiniz kitap var mı?tabi felsefeyle ilgili

yaa ben su an Platonla cook ilgilendiim icin sana platonun diyaloglarıını tavsiye edebilirm bazıları biraz karmasık ama iki uc okumadan sora anlasıolıor :D

Çağrı Zorlu
08-01-2008, 11:37
tavsiyen için teşekkürler ama platonun devletini yeni okudum sayılır baştaki adalet kavramını tartışmalrı ve platonun adaleti çıklaması ne kadar güzel değil mi?ha bir de son bölümlerde daemonu ii bir şekilde ortaya koymuş deyebilirim ki bu bölüm de insan ruhuna işaret ediyorzaten diğer birçok filozof tarafından bu yorumları için deli olarak adlandırılacak platon(sokrates)

Esra Kadıoğlu
16-01-2008, 19:59
yaaa cogu pek mantıklı bulmaz platonu ama bence hos dusuncelerı var :)

ıdealar dunyasını cok tuttum ben orada yasa deseler hayır demem yani:D

Çağrı Zorlu
17-01-2008, 18:16
ya ben de böyle buyurdu zerdüşte başlamıştım demek ki isabetli ib tercih olmuş
üstinsan kavramı ve ötenazi ile ilgili görüşleriyle hitlere ilham olması ilginç

Çağrı Zorlu
17-01-2008, 18:18
bu arada eda belki de gerçekten şu anda bi mağara duvarına yansıyanları görüyoruzdur ne dersin??

Esra Kadıoğlu
17-01-2008, 20:38
"Fenerbahçe, bi felsefecinin yaşam felsefesi haline gelmeliyken biz niye topu topu 3 kişiyiz?" diye sorguluyorum kendi içimde. Cevaplar arıyorum, korkutucu oluyor bazıları, bazıları tiksinç, öfke uyandırıcı..

merak ettım o bulduun cevapları nasıl tıksınc ve ofke uyandırıcı :???:

Esra Kadıoğlu
17-01-2008, 20:40
duvara yansıyan golgeler mı goruyoruz???
aslında korkuyorum ben bu soruya evet demekten cunku golgeler bunlarsa gerceklerını dusunemıyorum...

Yasin Bağcı
24-01-2008, 03:03
herkese selam arkadaşalar bende dtcf-felsefe 3.sınıftann.. sohbet çok yoğun deil galiba.. biraz hareket katmamız gerekiyor, sonuçta felsefe üstüne en fazla konuşulabilecek, en özgün fikirlerin oluşturulabileceği ve insanların kendini en güzel şekilde ifade edebileceği bi başlık... tekrar merhaba herkese..

Özlem Bıkmaz
01-02-2008, 21:53
ne o psikolojiden felsefeye mi gecmei dusunuon :rolleyes: :D
yeni gördüm esracım kusura bakma ama sonucta biz kardes bölümüz meraktan ibaret benim sorum sadece kimisi felsefe okuyup endüstri psikolojisi master yapıp insan kaynakları uzmanı oluyomus galiba

yaa ben su an Platonla cook ilgilendiim icin sana platonun diyaloglarıını tavsiye edebilirm bazıları biraz karmasık ama iki uc okumadan sora anlasıolıor :D

yaaa cogu pek mantıklı bulmaz platonu ama bence hos dusuncelerı var :)

ıdealar dunyasını cok tuttum ben orada yasa deseler hayır demem yani:D

esrayı koy ütopya idealar dünyasına orda yasar valla onları okurken bile yasıo kız:D

Tuğba Tülü
03-01-2010, 04:55
Ben de diyordum felsefeci hiç yok mu forumda diye ,bu başlığı kaç defa aradım ama nasıl olduysa şimdiye kadar hiç görmedim :???: bu yaz amcamın dershanesinde felsefe hocası doğum yapınca onun ricasıyla kamp programında 1,5 ay felsefe grubu derslerine girdim ,ben hocadan dolayı felsefe dersine hiç gitmezdim ,öğretmen sevilince derste seviliyor ,kısa bir süre de olsa sayısalcılar bile felsefe dersini benimle sevdi ,zafer benimdir :p

Nadir Arslan
15-01-2010, 12:44
Felsefecilerin dershanecilikte makus talihlerini yenmeleri biraz şansa bağlıdır.
Bir çok felsefeci rehberlikçilik oynadığından doğru düzgün ders anlatarak hayal ettiği öğretmenlik sevdasını dolu dolu yaşayamaz. Senin adına çok sevindim Tuğba...

Tuğba Tülü
25-01-2010, 01:57
Teşekkür ederim Nadir , dershanelerde genelde felsefeciler hem rehberlikçi oluyor hem felsefe derslerine giriyor ..amcamların da dershanesinde durum aynı olduğu için ben de felsefe hocasının yerine kısa dönem rehberlik de yaptım :)