Orijinalini görmek için tıklayınız : Bu nasıl kafa?
Onur Aloğlu
03-01-2009, 19:56
Bilkent Üniversitesi öğrencisi 7 gencin yaşama veda ettiği karbonmonoksit zehirlenmesinde Ankara’ya doğalgaz dağıtan Başkent Doğalgaz A.Ş.’nin ihmali olup olmadığı tartışılırken Genel Müdür Veysel Karani Demir, dün özelleştirme sürecindeki şirketini savunmak için basının karşısına çıktı.
Olay sabahı karbonmonoksit zehirlenmesinin yaşandığı eve gittiğini anlatan Demir, cansız yatan gençlerin “yarı çıplak” olduğunu söyledi. Emniyet ve savcılıktaki bilgiler ile olay sabahı kapıyı açmak için eve giden çilingir ise müdürün doğru söylemediğini ortaya çıkardı. Sözlerinin tepki toplaması üzerine akşam saatlerinde Milliyet'e farklı bir açıklama yapan Demir, “Haşa, yok öyle bir şey. Yarı çıplak dediğim, çocuk sırtüstü yatmış, yakası açık. Gündüz giydiği elbiselerle duruyor çocuklar” diyerek geri adım attı.
Müdür: Yarı çıplaklardı
Müdür Karani Demir, basın toplantısından ayrılırken de "Neden kravat takmadığı"nı soran muhabire, verdiği yanıtta: "Bir kravat hediye et bana da takayım. Özel bir tutumum yok. Psikolojiyle ilgili. Hadiseyi hiçbir insanın görmesini istemem. Gençlerin her biri bir tarafa düşmüş. Kimisi yerde, kimisi yüzükoyun, kimisi belden üstü yarı çıplak ve o yaşta benim üç çocuğum var. Ben bir babayım. Bu travmayı uzun süre atlatamam."
Polis ‘giyinik’ dedi
Gençlerin yarı çıplak bulunduğu iddiasına karşı olayın ardından evde yapılan ilk incelemeler, yaşamını yitiren 7 gencin üstlerinin tamamen giyinik olduğunu ortaya koydu. Polis ve savcılık yetkilileri, öğrencilerin giyinik olduğunu tespit etti.
Olay sabahı gençlerin bulunduğu evin kapısını açan çilingir de üniversite öğrencisi gençlere ait cansız vücutların giyinik olduğunu söyledi. Milliyet’in ulaştığı çilingir Cevat Nayır, “Hepsi giyinikti. Üzerlerinde günlük giysileri vardı” dedi.
Akşam çark etti
Akşam saatlerinde Milliyet’in telefonla ulaştığı Demir, geri adım attı. Demir, “O sabah uygun bulmadığınız bir durum mu gördünüz” sorusu üzerine “Haşa yok öyle bir şey” diyerek şöyle devam etti: “Yarı çıplak dediğim, çocuk sırtüstü yatmış, yakası açık. Gündüz giydiği elbiselerle duruyor çocuklar. Hiç böyle çıplaklık falan söz konusu değil. Üstleri soyunuk manasında değil. Birisinin gömleğinin düğmeleri açılmış. Hatta biz şöyle yorumladık; rahatlamak için diye. Nefes almak için mi diye.” Demir, “Üzerini çıkaran çocuk var mıydı” sorusuna “Hayır” yanıtını verdi.
Kaynak: Millyet
Böyle bir üzücü olayda tek teselli bu kafanın artık o makamda oturmuyor olması. İstifa etti mi, ettirildi mi bilmiyorum, önemli de değil. Çünkü bu kafadan artık hemen her üst düzey kurumun başında birer tane görmek mümkün.
Umarım aynı acıyı Allah sana yaşatmaz örümcek kafalı adam.
Ali Yıldırım
03-01-2009, 20:04
İnsanlar acılarını yaşarken kendi bilmez örümcek kafalılar bu acıyı katlıyorlar... Bu tür zihniyette olan çok insan var ne yazık ki...
Allah rahmet eylesin tekrar, çok üzücü bir olay..
Yılmaz Özdil geçtiğimiz gün şöyle yazdı; (http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/haber.aspx?id=10683693&yazarid=249)
Adım gibi eminim, utanmadan iftira atacaklar şimdi, "Acaba içkiden mi öldüler" filan diye... Çocukların cesetlerine uyuşturucu taraması yaptırmazlarsa, yüzüme tükürün... Halbuki, üst kattaki aile de, kendini hastaneye dar atmış; babaya serum bağlı hálá.
Hatice Zobu
03-01-2009, 20:09
Bukadar üzücü bir olayı döndürüp bu damgayıda vurup kirletebiliyorlar ya,oturup ağlayasım geliyor,vefat eden öğrencilerden tarık şükrü yakın arkadaşımın kuzeni,büyüzden olayın ciddiyetini yakından hissediyorum,aileyi ikinci kez vuran bu pis çirkin hareketi kınıyor,lanet ediyorum,çıplak olsa ne olucak be Allahtan korkmaz,Tarık daha 17 yaşındaydı,küçücük çocuk ya,otur ağla kahrol üzüntüden öl yinede yinede bana çıplakmıydı değilmiydi tartışması yapma..
Başımız sağolsun..
Bu konuya değindiğin için ayrıca teşekkür ederim Onurcum.
Bihter Balkuvar
03-01-2009, 20:21
bölesine derinden yaralayıcı bi olayı bile ağızlarına doluyolar ya.. helal olsun cidden helal olsun.. ulan madem o yaşlarda çocukların var.. sen nası bi öle bi böle yalan yanlış konuşursun ya.. sen babamısın şimdi!! ne babasın ne müdürsün ne de adamsın lan!!
yakınlarına baş sağlığı diliyorum.. allah sabır versin.. mekanları cennet olsun arkadaşlarımızın..
Erdem Özdamar
03-01-2009, 21:25
ertesi gün bizde kombiye baktırdık.ailelerimizinde yoğun baskısı olmadı değil bu yönde.servisçi amca "eğer beni bugün çağırmasaydınız sizde giderdiniz bu gece" dedi.direkten dönmek bu olsa gerek.
dirimize değerin verilmediği bir ülkede ölümüze değer beklemek çok lüks artık.insanların çıplak olup olmadığından,kutlama yaptıkları için cezalandırılıdığından nemalanan zihniyetle aynı oksijeni soluduğum için iğreniyorum.istifa eden vatandaş sadece kendi gibi düşünen milyonlara tercüman oldu.istifa etmesi bunların yaşadığı gerçeğini ve "özür dilemeleri" o gençlerin öldüğü gerçeğini değiştirmez.
eğer adalet varsa,eğer böyle düşünen insanlar "müslüman"sa,eğer eğlenenler "kafir"se ben daha bişey demiyorum.
o adamlar cennete gitsin,ben gidersem adam değilim...
Bihter Balkuvar
03-01-2009, 21:43
ertesi gün bizde kombiye baktırdık.ailelerimizinde yoğun baskısı olmadı değil bu yönde.servisçi amca "eğer beni bugün çağırmasaydınız sizde giderdiniz bu gece" dedi.direkten dönmek bu olsa gerek.
oha!! allahım sen koru!!
Erdal Futtu
03-01-2009, 21:52
şimdi benim anlamadıgım nokta şu: gaz kaçagı tam olarak neden kaynaklanıyor?
eğer bahsedilen baca borusundan kaynaklanıyorsa: bunun bakım işlerinin mutlaka sözleşmede yazması gerekiyor çünkü böyle durumlarda tazminat davası yüzünden bunların en ince ayrıntısına kadar yazılması gerekiyor..mesela sözleşmede yazar: kombi ve dogalgaz sisteminin bakım ve onarım işlerinden sözleşme sahibi sorumludur. eğer böyle bir ibare varsa durum degişik hal alabilir. ama böyle veya buna benzer bi madde yok ise "insan hayatının ne kadar ucuz oldugu burada ortaya çıkıyor".
ama gerçek neden gaz kaçagı mı, baca mı ??
Kenan Ergün
03-01-2009, 21:59
Gaz kaçağı da olsa, dedikleri gibi baca da olsa o tür bir bacaya veya sisteme onayı veren doğalgaz şirketine bağlı "mühendisler"dir. bence araştırılması gereken konu budur.
Ayrıca habere gelince, anca böyle yorum, bağnazlık bizim ülkemizde olur.
Mekanları cennet olsun arkadaşlarımızın..
Hatice Zobu
03-01-2009, 22:16
şimdi benim anlamadıgım nokta şu: gaz kaçagı tam olarak neden kaynaklanıyor?
eğer bahsedilen baca borusundan kaynaklanıyorsa: bunun bakım işlerinin mutlaka sözleşmede yazması gerekiyor çünkü böyle durumlarda tazminat davası yüzünden bunların en ince ayrıntısına kadar yazılması gerekiyor..mesela sözleşmede yazar: kombi ve dogalgaz sisteminin bakım ve onarım işlerinden sözleşme sahibi sorumludur. eğer böyle bir ibare varsa durum degişik hal alabilir. ama böyle veya buna benzer bi madde yok ise "insan hayatının ne kadar ucuz oldugu burada ortaya çıkıyor".
ama gerçek neden gaz kaçagı mı, baca mı ??
Gaz kaçağı da olsa, dedikleri gibi baca da olsa o tür bir bacaya veya sisteme onayı veren doğalgaz şirketine bağlı "mühendisler"dir. bence araştırılması gereken konu budur.
Ayrıca habere gelince, anca böyle yorum, bağnazlık bizim ülkemizde olur.
Mekanları cennet olsun arkadaşlarımızın..
DOĞAL GAZDAN DAHA TEHLİKELİ
Karbonmonoksit zehirlenmesi, doğal gaz sızıntısından daha tehlikeli. Çünkü doğal gaz sızıntısı durumunda bu gaza eklenen sarımsak kokusu nedeniyle fark edilmesi kolay. Ancak karbonmonoksit gazı kokusuz, tatsız ve renksiz. Bu yüzden 'Sessiz Katil' olarak adlandırılıyor. Karbonmonoksit vücut dokularının oksijeni kullanmasını engelleyerek ölümcül zehirlenmelere neden oluyor. 40 saniyede beyin felcine yol açabiliyor.
(gazetede okuduğum bi haber)
evde, kötü havanın etksiyle bacadaki bi gaz ters tepmiş,tam olarak adını bilemicem,ondan sonra karbonmonoksitten zehirlenmişler, ki zaten cocuklardan ikisi mutfakta ikisi banyonun önünde,biri yatak odasında diğerleri oturma odasında bulunmuş yanılmıyorsam,evde daha kalabalıklarmış fakat arkadaşlarının bi kısmı diğer arkadaşlarına geçmişler, ve saat 3 civarında telefonla konuşmuşlar,6 civarındada zaten arkadaşlarımız evlerinde ölü bulundu,cok kısa bi zaman dilimi yani..
Burak Yayla
03-01-2009, 22:45
Ben de tam buna benzer bir başlık açmak için girmiştim foruma. Bakın nasıl yüzsüz herifler buldum:
7 öğrencinin ölümüne yol açan sebep: Yırtık ve yıpranmış boru (http://www.vakit.com.tr/haber.php?id=61430)
Ankara’da bir dairede toplanarak yılbaşı eğlencesi düzenleyen 7 üniversite öğrencisinin doğalgaz zehirlenmesi sonucunda hayatını kaybetmesinde kartel medyası ve CHP suçlu arayışına girerken, olayda alınan aşırı alkolün rolü görmezden geliniyor.
Konya’da 17 Kur’an talebesi Ankara’da 7 üniversiteli...! (http://www.vakit.com.tr/haber.php?id=61408)
Konya’da birKur’an kursunda İpragaz tankının yeterli ek donanımı olmadığı için meydana gelen patlamada 17 kızımız can vermişti. Kartel nasıl bakmıştı olaya?
ve bir dolu zırva. Nereden mi? Cevabı açık: Vakit Gazetesi'nin 6 Muharrem 1430 tarihli sayfasından.
Allah sizin evlatlarınızı korusun sizlerden. Başka da birşey istemem...
Tuğba Tülü
04-01-2009, 00:00
Bu adamdaki kafa değil soba borusu , hem iftirayı atıyor hem de yanlış anlaşıldım diyor ,be adam gördünde mi atıp tutuyon bu çocuklar hakkında ,yazık günah be ,bide utanmadan ben de babayım diyor ,senden olsa olsa mafya babası olur ! Allah belanızı versin hepinizin ...bu konuyu değinen arkadaşıma da teşekkür ediyorum, Ölen arkadaşlarımıza Allahdan rahmet ,ailelerine de sabır dilerim,Allah günahlarını affettsin ,mekanlarını cennet eylesin ..3 gündür haberleri izlerken ağlamaktan bir hal oldum :agla:
Kemal Çelik
04-01-2009, 01:21
dirimize değerin verilmediği bir ülkede ölümüze değer beklemek çok lüks artık.insanların çıplak olup olmadığından,kutlama yaptıkları için cezalandırılıdığından nemalanan zihniyetle aynı oksijeni soluduğum için iğreniyorum.istifa eden vatandaş sadece kendi gibi düşünen milyonlara tercüman oldu.istifa etmesi bunların yaşadığı gerçeğini ve "özür dilemeleri" o gençlerin öldüğü gerçeğini değiştirmez.
eğer adalet varsa,eğer böyle düşünen insanlar "müslüman"sa,eğer eğlenenler "kafir"se ben daha bişey demiyorum.
o adamlar cennete gitsin,ben gidersem adam değilim...
Yazmak istediğim çoğu şeyi yazamıyorum....Bu müdürü gördükçe kendime hakim olamıyorum,düşünemiyorum çünkü...Erdem söylemek istediğim her şeyi mükemmel özetlemiş neyseki...Her kelimesine katılıyorum,sağol Erdem...
Allah hepsine rahmet eylesin...
Erdal Futtu
04-01-2009, 02:08
2-3 hafta önce Star Tv'de Kemal Kılıçdaroğlu ile Melih Gökçek'in Uğur Dündar yönetiminde tartışmasını izledim..
Daha ilk dakikalarda iki tarafında sorulan sorulara cevap vermek yerine kendi sorularını ısrarla sorucak olduklarına kanaat getirdigim için başka kanala geçicektim ama aile bireylerinin baskısı üzerine kanal açıktı ve ilgisiz bir şekilde izliyordum..
bu dogalgaz sayac'ı na geldi konu..Kemal Kılıçdaroglu sordu: - sayacın ederi bu kadar iken neden fahiş fiyata faturaladın,dedi..Melih Gökçek ise: - daha sonradan bakımları var.daha sonra bakım parası toplayacagıma sayaç fiyatına yansıttım, tarzı bi konuşma yaptı..
O anda düşündügüm ilk şey; o kadar abonenin sayaç ve dogalgaz bakımını yapıcaksa helal olsun adama tarzı düşündüm..
Daha bir ay olmadan mum söndü!! kaç tane ocak yandı o gece? bir evlat yetiştirmek kolay mı? Türkiye Cumhuriyet'i boyunca karşılaşılan sorumsuzluklar silsilesi ile bu toplum nereye kadar gidicek çok merak ediyorum.....veya kaç kişi daha sorumsuzluk kurbanı olucak? 7den 77 ye kadar herşey de sorumsuzluk. neye karşı sorumsuzluk? insan hayatına karşı...
offf offff
Buğra Aykan
04-01-2009, 02:13
O mevkiye gelmiş bir insanın böyle bir açıklama yapması ne kadar doğru? O kişinin işi kontrolleri yapcak insanların kontrol ettirilmesi ve ya etmsi. 7 tane üniversiteli arkadaşımız ölmüş adam hala neyin peşinde koşuyor.
Maalesef TÜrkiye'de insan hayatı çok ucuz. Bu bir kez daha kanıtlandı! Allah hepsine rahmet eylesin
Zehra Arıkman
04-01-2009, 18:36
Başımız saolsun cümleten,hakikaten de çok üzücü bir olay,orda hayatlarını kaybetmiş gencecik 7 tane prıl pırıl insan varken biz onların üzerinde ne oldugunu tartısan "sorumluları" dinliyoruz,hakkaten çok yazık
Cem Demirtaş
04-01-2009, 18:48
o adamın o koltuğa nasıl geldiği de ayrı bir hikaye ya!!
Onur Aloğlu
04-01-2009, 18:57
o adamın o koltuğa nasıl geldiği de ayrı bir hikaye ya!!
Kendisi, Melih Gökçek'in soruşturulmasına gerek yoktur kararına imza atan valilik memuruydu. Kısa bir süre sonra da başkentte doğalgazın başına getirildi.
Genç ölülerin üzerinde ne var ne yoktu acaba düşüncesi, yaşam tarzını ortaya koyuyor zaten.
Bu adamlar bir kadın gördü mü, başka şey akıllarına gelmez. Bu adamlar hayatları boyunca sosyal olamadıkları; arkadaşları arasında sözleri dikkate alınmadığı için, hayatları boyunca kadınlarla dostça, arkadaşça konuşamadıkları için kadın demek cinsel obje demektir onlar için. Ölüsü bile bu çağrışımları yaptırmaktadır onlara. Kadın ancak 2'şer, 3'er nikaha geçirilmesi gereken varlıklardır bunlar için.
Murat Kalkan
04-01-2009, 19:04
Ben de tam buna benzer bir başlık açmak için girmiştim foruma. Bakın nasıl yüzsüz herifler buldum:
7 öğrencinin ölümüne yol açan sebep: Yırtık ve yıpranmış boru (http://www.vakit.com.tr/haber.php?id=61430)
Ankara’da bir dairede toplanarak yılbaşı eğlencesi düzenleyen 7 üniversite öğrencisinin doğalgaz zehirlenmesi sonucunda hayatını kaybetmesinde kartel medyası ve CHP suçlu arayışına girerken, olayda alınan aşırı alkolün rolü görmezden geliniyor.
Konya’da 17 Kur’an talebesi Ankara’da 7 üniversiteli...! (http://www.vakit.com.tr/haber.php?id=61408)
Konya’da birKur’an kursunda İpragaz tankının yeterli ek donanımı olmadığı için meydana gelen patlamada 17 kızımız can vermişti. Kartel nasıl bakmıştı olaya?
ve bir dolu zırva. Nereden mi? Cevabı açık: Vakit Gazetesi'nin 6 Muharrem 1430 tarihli sayfasından.
Allah sizin evlatlarınızı korusun sizlerden. Başka da birşey istemem...
Vakit denen saçmalıklar mecmuasının zaten neye ve kime hizmet ettiği bellidir..
Ayrıca bunun gibi insanları yönetim kademelerinde görmek Atatürk'ün Türkiye'yi emanet ettiği bir Türk genci olarak beni inanılmaz derece de rahatsız ediyor, en kısa zamanda hepsinin sonu bu örümcek kafalı gibi olur umarım.
Özgün Doğan
04-01-2009, 19:52
ilgili kişi bugünkü Milliyet gazetesinin haberinde belirtildiği kadarıyla istifa etmiştir . Bilginize ..
Onur Aloğlu
04-01-2009, 19:55
ilgili kişi bugünkü Milliyet gazetesinin haberinde belirtildiği kadarıyla istifa etmiştir . Bilginize ..
Başlıktaki ilk yazıda bu bilgi mevcut.
Orhun Can
04-01-2009, 21:06
İstifa etti mi, ettirildi mi bilmiyorum, önemli de değil. Çünkü bu kafadan artık hemen her üst düzey kurumun başında birer tane görmek mümkün.
İstifa etmesi hiç birşeyi düzeltmeyeceği gibi sadece kendi onurunu kurtarmaya yarayacaktı. Ancak o kısa süren süreçte bile söyledikleri, bu karakterin bu tür vasıflardan yoksun olduğunu gösterdi.
Ve daha vahim olanı ise ne yazık ki her üst düzey kurumun başında birer tane görmenin mümkün olması. Kadrolaşma böyle birşey olsa gerek.
Ölen genç kardeşlerimize Allah'tan rahmet dilerim. Hele ki Göztepeli arkadaşımızın cenaze töreni gözyaşlarımı kuruttu. :agla:
Hakan Ateşler
04-01-2009, 23:09
bu ülke artık gerçekten çekilmez hale geldi. yok efendim yarı çıplakmış bilmem neymiş, ondan sora cuma namazı için izin istiyor utanmadan. ulan sen cumaya gitsen ne olur? sen namaz kılsan ne olur? insan olmadıktan sonra bunları yapsan ne olur? Türkiye'nin hali ortadadır. 14 yaşındaki kıza sarkan 70 lik sapık da dışarda şu an. bunu içimizden biri yapsaydı o dinciler var ya taşlanması lazıım, kafası kopması lazım diye atlarlardı olaya. ama kendilerine gelince mal mal sırıtmalar utanmadan programlara çıkmlar ogazete de utanmadan hala orda... bu ülkede kendi başına gelmeden kimse tepki, göstermiyor... bunların sorumluları utanmadan sıkılmadan çıkıp artist artist konuşabiliyor. siz daha gidin bakalım namazlara ona buna Allah belanızı verdiği gün görürsün. Harbiden Allah belanızı versin.
Görkem Demir
05-01-2009, 02:20
Bu sapık,örümcek kafalı zihniyeti sadece ''İstiklal Mahkemeleri'' paklar..
Yiğit Al
05-01-2009, 02:34
Peki bu adamın istifa etmesi yeterlimidir.7 ailenin acılarını katlayacaksın , iğrenç , saçma sapan iftiralarda bulunuacaksın sonra ben istifa ettim bitti gitti...
Nasıl olsa 3 aya kalmaz başka bir müdürlük alır bu adam ne olacak ki ha doğalgaz müdürlüğü ha ulaştırma farketmez ki onun için..
Bahadır İnan
05-01-2009, 04:34
nekadar çirkin konuşmalar çok üzücü gerçekten :ı
Burak Yayla
05-01-2009, 05:29
Yanlız bu olay, bu ülkede gençlere ne kadar değer veriliyor? ve onların yaptıkları hareketler nasıl yorumlanıyor? gerçeğini bir kez daha günyüzüne çıkarıyor; koca bir hiç. Bir de hiç beğenmediğimiz hatta zaman zaman soyuna bile sövdüğümüz ebedi komuşumuz Yunanistan'da olan bir olay var. Tepkilerimiz ne kadar farklı, bakış açımız ne kadar dar değil mi? Ha silahla öldürmüşsün, ha arkasından "zaten namus felan aranmaz bunlarda" tavrında bir açıklama yapmışsın. Noldu ülkemin gençliğine (ben de dahil)? Vah vah, tüh tüh diyebildik arkasından. Keşke bağırabilsek, haykırabilsek "Hey biz kimiz biliyormusunuz?" diye. Gerek yok aslında şu anda başka bağırılması gereken meseleler var sanırım meydanlar dolup taşıyor "arkanızdayız" diye. Peki gençliğin arkasında kim var? Keşke sorumlular veya sorumlu olmaları gerekenler sükut etseler de "hatalarını anladılar" diyebilsek. Ama dedim ya keşke...
Suat Balkan
09-01-2009, 22:00
Yazık
Celal Tunalıoğlu
09-01-2009, 22:10
Önümüz yerel seçim olmasa bu adam istifa ettirilmezdi.Takip etmekte fayda var seçimlerden sonra bu adam yine aynı maddi olanaklarla baska bir göreve getirilebilir kuvvetle muhtemel.
Abdulhalim Şerbetçioğlu
10-01-2009, 00:19
Bu sapık,örümcek kafalı zihniyeti sadece ''İstiklal Mahkemeleri'' paklar..
böyle geri kafalılar olduğu sürece biz ne kadar bağırsakta onlar duymaz onlar biz gençliği meydanlara dökmeye bayılan bizlerin acı çekmesinden tatmin olan bir kesimdir...
Mustafa Ünal
10-01-2009, 10:50
O mevkiye gelmiş bir insanın böyle bir açıklama yapması ne kadar doğru? O kişinin işi kontrolleri yapcak insanların kontrol ettirilmesi ve ya etmsi. 7 tane üniversiteli arkadaşımız ölmüş adam hala neyin peşinde koşuyor.
Maalesef TÜrkiye'de insan hayatı çok ucuz. Bu bir kez daha kanıtlandı! Allah hepsine rahmet eylesin
Mevki dediğin şey , geçmişte İ.Melih Gökçek'in açıklarını kapatarak yaptığın yalakalıkların ürünüdür. Karani Demir'e bir hediyedir o. Karani Demir kimdir , necidir , ne mezunudur araştırmadım. Gördüğüm sıfat , araştırmak için harcadığım zamana bile değmezdi. Zaten kim neyi tam yapıyor ki. Kim hakettiği yerde bu ülkede. Anayasa Mahkemesi gibi önemli bir kurumun başına İstatistik uzmanı bir adam getirsen de yürümez o iş. Kara günlere kaldık.
Ocak düştüğü yeri yakıyor. Rabbim o ailelere sabır versin ne deyim.
vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.