Orijinalini görmek için tıklayınız : UMMC Ekaterinburg-Fenerbahçe Fiba Avrupa Ligi Çeyrek Final
Fatih Dilber
16-02-2009, 23:42
Fiba Avrupa Ligi çeyrek Final mücadelesinde temsilcimiz Fenerbahçe, Rus rakibi Ummc Ekaterinburg ile karşılaşacak. Fenerbahçe 2.turda Polonya temsilcisi Lotos'u elemişti. Ekaterinburg ise Fenerbahçe'nin grupta iki maçta da mağlup ettiği Teo Vilnius'u eledi.
İki takımın bu maç öncesi ortak özelliği antrenörlerini değiştirmiş olmaları. Fenerbahçe maaş problemlerinden dolayı Zafer Kalaycıoğlu ile yollarını ayırıp Haydar Kemal Ateş'i başa getirirken, Ekaterinburg da bir ara Galatasaray'la da adı anılan Laurent Buffard yollarını ayırıp Gunters Vetra'yı göreve getirdi. Ekaterinburg tam bir yıldızlar topluluğu. Kadroda eski Fenerbahçe'li Cappie Pondexter yer alıyor.
Ekaterinburg - Fenerbahçe
Takım İstatistikleri
Atılan Sayı: 85,2 - 72,5
2s % : 51 - 49
3s% : 46,7 - 29,4
Faul % : 73,3 - 76
Ribaund: 39,2 - 35,9
Asist: 18,5 - 11,8
Top Kaybı: 14,3 - 16,9
Top Çalma: 10,1 - 7,6
Blok: 3,3 - 2,0
Oyuncu İstatistikleri
Sayı: Agnieszka Bibrzycka:13,9 - Nevriye Yılmaz: 14,2
2s%: Agnieszka Bibrzycka: 59,6 - Katie Smith: 72,2
3s%: Svetlana Abrasimova: 61,5 - Esmeral Tunçluer: 39,5
Faul %: Cappie Pondexter: 87 - Katie Smith: 93,8
Ribaund: Maria Stepanova: 6,0 - Nevriye Yılmaz: 7,6
Asist: Cappie Pondexter: 4,6 - Birsel Vardarlı: 5,3
Top Çalma: Agnieszka Bibrzycka: 2,2 - Nevriye Yılmaz: 1,2
Blok: Maria Stepanova: 1,1 - Tammy Sutton-Brown: 1,2
Okan Uzunkaya
17-02-2009, 01:17
Rakibimiz kupanın en önemli favorilerinden.
Şanssızlık o ki, eğer bir önceki turda CSKA elenmeseydi, şu anda Ekaterinburg yerine nispeten daha zayıf bir takımla karşılaşacaktık ve Final Four'a çıkma şansımız çok daha yüksek olacaktı.
Son iki senedir olduğu gibi yine Final Four'un kapısından döneceğiz gibi. Ama en azından Cappie'yi yeniden Caferağa'da görecek olmak güzel.
Sana göre şansımız nedir Fatikçim?
Fatih Dilber
17-02-2009, 07:03
İlk senemizde saha avantajına sahipken, bu işi başarabilirdik. Ne yazıkki hatalarımızla ve hakemin takdir hakkı ile verdik(doğru bir karardı. ama benim 3 defa Tv'den izledikten sonra karar verebildiğim pozisyona Hakemin bir seferde karar vermesi tamamen takdir hakkıdır. Top 0.3 saniye kala elden çıkmıştı(3 saniye değil 0.3 saniye))
Geçen sene Bourges karşısında dayanamadık.
Her geçen sezon daha zor bir rakiple karşılaşıyoruz.
Şansa gelince, ben üstte rakiple ilgili bilgi verirken şöyle başlayıp sildim. "Ekaterinburg tam bir yıldızlar topluluğu. Kadroda eski Fenerbahçe'li Cappie Pondexter, Deanna Nolan, Penny Taylor, Ashja Jones, Agniezska Bibryzcka, Maria Stepanova"
Çünkü kadroda yer alan 13 oyuncu da rahat rahat Avrupa'da her kulüpte oynar. 10'u emin olabiliriz Bizde ilk 5 çıkar.
İşimiz çok zor ama Cumartesi günü ortaya koyduğumuz performans beni umutlandırıyor. En azından bu performans için Cuma günü salona gidilebilir. Bu işler genelde oyuncuların inanması Antrenörün doğru hamlelerle oyuncuların inancını kırmaması gerekiyor.
Rakip sadece 1 kez Ros Casares'e mağlup oldu. Ros Casares de bu ligin en iyi kadrolarından birine sahip.
Çok zor ama niye olmasın diyor insan. Kaybetsek bile, Cumartesi günü ortaya koyulan performans nedeniyle Cuma caferağa tribünlerinde olmak gerek.
Yusuf Yavuz
17-02-2009, 09:48
Özellikle 3 sayılardaki fark gözüme çarptı.
Ege Uysaler
17-02-2009, 11:20
ben yenmememize hele ki elememize pek ihtimal vermiyorum elerde final four a kalırsak en büyük başarı elde edilmiş olur.
Onur Aloğlu
17-02-2009, 15:36
Çok çok zor.
Zaten koç Haydar Kemal de "yeneriz, eleriz diye iddialı konuşmuyorum, bize yakışan şekilde mücadele edeceğiz" diyerek durumu açıklıyor. Hoca böyle düşünüyorsa sporcular konusunda umutlu olamıyorum ne yazık ki. Gerçi ortada gerçekler var ama Fenerbahçe'de görev alan bir spor adamı böyle bir açıklama yapacağına hiç yapmamalı. Ancak iyi niyetine veriyorum ki kendisini tanımamama rağmen iyi niyeti, yüzünden ve konuşmalarından rahatlıkla anlaşılabilecek birisi.
Umarım söylediği gibi Fenerbahçe'ye yakışır mücadelemizi ortaya koyarız.
Sercan Tuna
17-02-2009, 16:09
Favori Tabiki de rakip ama bi düşünün yıllar önce kim bugünleri hayal edebiliyordu? biraz reklam oalcak ama Impossible is nothing :) yenelim veya yenilelim ama sonuç ne olursa olsun son düdüğe kadar en iyi şekilde o formanın hakkını vererek mücadele edelim.... ki bundan şüphem yok...
Bekir Şahin
17-02-2009, 17:41
şu anda 3.perıyot ve skor
ummc : 58 fb :43
Onur Bilgin
17-02-2009, 17:52
Bu maçın taktiği tekniği yok :) Turu geçmek için sadece iyi oynamamız yetmez. Rakip avrupanın en iyi birkaç takımından biri ( hatta şampiyon adayı :) ) karşında ki takım oyuncu kalitesi olarak senden iyiysen rakipten kat kat fazla micadele etmezsen kazanma gibi bir ihtimalin olmaz. Kısacası 3 maçtada (tabi3.ye taşıyabilirsek :) ) iyi oynamanın yanından çok çok da fazla mücadele etmemiz lazım ki turu geçebilelim. Tabi bu olasılık malesef çok çok az :( ama işin en güzel kısmı cappie yi tekrardan caferağada izleyecek olmamız olacaktır ;)
Servet Güldeş
17-02-2009, 21:22
Herşey tamam iyi mücadele edemedik , gücümüz yetmedi ama...
Bu yabancı kısıtlaması acaip saçma bir iş. Rus takımlarının gücünü dengelemek için mi yapıldı bilmiyorum ama onlar parayla avrupanın önemli isimlerinide bi şekilde alıyor zaten...
Levent Yağcıoğlu
18-02-2009, 01:40
Çok büyük fark yedik ama oyuncu kalitesiyle bu sonuç normal. Caferağa'da da işimiz çok zor ama umuyorum ki bi umut taşırız tekrar Rusya'ya.
Kerem Işıldak
18-02-2009, 02:03
Katie Smith de oynamadı sanırım bu maçta. Taraftar desteği iyi olursa neden olmasın, iki mağlubiyetle şampiyon olsun rakip takım:)
Uğur Avcı
18-02-2009, 10:57
Tamam rakibin gücü, bütçesi belli ancak bu mücadeleyi takımımıza yakıştıramadım açıkçası. Baştan teslim olmuşlardı zaten. Her durumda bu maçı kazanmamız çok zordu ama özellikle basketbol adına doğru olan ne varsa yapılan son Galatasaray maçından sonra savunmada bu kadar dirençsiz, birbirine yardım etmeyen bir takım beklemiyordum açıkçası.
Oyuncularımız karşı takımı gözlerinde büyütmekten vazgeçip kendi ruhlarını sahaya yansıtırlarsa Caferağa'da ortada bir maç seyrederiz. Galip gelmemiz halinde "neden olmasın" diyerek umutlarımızı bi sonraki maça taşımamamız için hiç bir sebep yok. Çünkü, her ne kadar bu sağlıklı bir durum olmasa da, takımımızın ne zaman ne yapacağı hiç belli olmuyor.
Selim Karakaya
20-02-2009, 21:19
3. periyot, 52-40 öndeyiz. Taraftarımızda süper destek veriyor. Orada olmak vardı:rolleyes:
Selim Karakaya
20-02-2009, 21:42
arkadaş nazar mı değdi ne oldu bu takıma :o 1 sayıya düştü fark. hadi kraliçeler şu maçı kazanınn.
Ege Uysaler
20-02-2009, 21:58
uzatmadan elendik iki takım arasında bariz fark var belli oluyor hemen
Burçay Tiftikçi
21-02-2009, 01:15
Avrupa da başarı hedefimizin olduguna inanmıyorum , eğer öyle bir hedefimiz olsaydı avrupada en fazla 2 tane avrupa dışı oyuncu oynatabildiğimizi bile bile 4 avrupa dışı oyuncu almazdık.Cappy bugün sazı aldı eline ve bizi yendi.Bu kadar basit.3 amerikalıya verdiğimiz para yerine bi cappy tutsak daha iyi olmazmıydı.
Samet Koşar
21-02-2009, 01:54
Avrupa da başarı hedefimizin olduguna inanmıyorum , eğer öyle bir hedefimiz olsaydı avrupada en fazla 2 tane avrupa dışı oyuncu oynatabildiğimizi bile bile 4 avrupa dışı oyuncu almazdık.Cappy bugün sazı aldı eline ve bizi yendi.Bu kadar basit.3 amerikalıya verdiğimiz para yerine bi cappy tutsak daha iyi olmazmıydı.
Zaten hedef sağlam olsaydı, Cappy de o hedefin olduğuna inansaydı kalırdı bence:rolleyes:
Fatih Dilber
21-02-2009, 10:32
Burçay, Zafer Kalaycıoğlu'nun oynattığı sistemde Cappie bizim takımımızın üst seviyeye çıkması için çok büyük ekstrası olmadı. Geçen sezonki kadromuzu hemen hemen koruyarak Cappie yerine Nicole var. Hatta Kadroda Belarus oyuncumuz da yok. Ama geçen sene de 2 maçta elendik bu sene de 2 maçta elendik. Yani geçen sene daha güçlü kadro ile daha güçsüz takıma karşı elendik. Ben Cappie'nin Fenerbahçe'li diğer oyuncular için yararlı olmadığını düşünüyorum.
Ben Avrupa Ligindeki başarının biraz şans, biraz da "iyi yerli oyuncu" kadrosuna sahip olmakla başarabileceğimizi düşünüyorum. O nedenle benim gözümde Melike, Begüm ve Duygu'nun değeri artıyor. Ümit ediyorum, Haydar Kemal Ateş onlara "kısa dönemlik başarı için" az süre veriyordur(ya da vermiyordur). Yoksa gelecek konusunda ciddi kaygılar içine girebiliriz.
Dün Halcon ve MKB Euroleasing takımları final-four'a yükseldiler. Emin olun onların oyuncuları bizden iyi değil. Hatta iki maçta da yenebiliriz.
Ama oyuncuya bağlı değil de sisteme bağlı gitmeliyiz diye düşünüyorum. Bol paslı Hızlı hücum, Sert, değişmeli ve istekli savunma..
6 oyuncuyla bu kadar diyebiliriz. Belki Nicole yerine Katie Smith olsa, uzatırdık Rusya'ya.. Nicole'ü suçlamak için demiyorum. Sadece 3 uzunlu sistemi daha kullanılır kılardı Katie Smith.
Ver Cappie'ye yaz deftere olmayacaksa her zaman Cappie gelebilir :) Ama maçın her anında Cappie'nin atmasına bağlı kalacaksak buna evet diyemem.
vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.