PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Fenerbahçe'nin sağ kanadı çalışmıyor

Serkan Özen
23-02-2005, 20:07
Evet belki çok iddaalı bir yazı yazdım ama bana öyle geliyor. Neden mi?

Defansın sağında oynayan Önder Turacı sezon başından beri defansif anlamda neredeyse hiç bir maç hata yapmadı ama ofansa da hiç katkı sağlayamadı. Orta yapacağı zamanı kestiremiyor ya da başarısız orta yapıyor bu da onu top kullanmaktan çekinmeye itiyor Sorumluluk almıyor aldığı topları ya pası aldığı arkadaşına geri veriyor ya da sıradan paslar atıyor ya da geriye dönüyor bindirme yapamıyor.Serkan Balcı ise teknik yetenekleri sınırlı olduğu için fiziksel güçle (rakipten daha çok koşarak) rakibini ekarte etmeye çalışıyor çok büyük çoğunlukla da unu yapamıyor top kaybedince ise takıma faydalı görünmek için o gözü boyamaktan başka genelde bir şeye yaramayan hatta zaman zaman sarı kartla sonuçlanan koşularındn yapıyor. Takıma pek faydası dokunmadığı için koşarak görev yapmış gibi görünmeye çalışıyor. Belki kendi mevkiinde oynamıyor ama profesyonel bir futbolcuda mevkii değişikliğinin performansı bu kadar olumsuz etkileyeceğini düşünmüyorum. Ümit Özat'ı örnek vermeyeceğim çünkü o her bölgeye cuk oturan uç bir örnek ama Tuncay da fovetten sol kanada çekildiğinde geçen sene 19 gol atmıştı.

Orta sahada ise forvet hattına yakın bir oyuncu olan Serhat'ı kullanıyoruz çoğu zaman ama Serhat nedense hep kanada açılıyor. Ortaya gelmesi ya da orta kısma hareketlenmesi gereken pozisyonları ayırt edemiyor. Adam eksiltme yeteneği sadece boş alanda. Karşısında savunma varken etkili pozisyon yaratamıyor veya etkili orta yapamıyor

Bunların yanında ise şans verildiğinde genelde başarlı maçlar çıkaran ve savunmaya da bir hayli yardımcı olan Mehmet Yozgatlı oynatılmıyor. Hem kişisel yeteneği var hem etkili orta yapabiliyor aynı zamanda duran topları da etkili kullanıyor. (En azından Alex oyundayken korner kullanan tek futbolcu:Zaragoza maçında) Geçen sene Serhat'ın sakatlığından sonra Ali Güneş'le mükemmel bir uyum içine girmişti pozisyon icabı Ali Güneş ileride olursa Mehmet arkasını kontrol ediyordu ama şimdi Ali Güneş'i de yolladık. Oysa geçen sene kaleciden ve savunmadan şişirilen topları van Hooijdonk indirir indirmez 40metrelik paslarla Ali Güneş'e aktarır ve bir çok atağımız oradan başlardı gollerimizin bir çoğu da sağ taraftan gelirdi.

Umarım bir an önce defansın sağına ofansif bindirmelerinin yanında defansif görevini de başarıyla yerine getiren yeni bir transferle Mehmet Yozgatlı aynı anda oynar. Çünkü defansın sağında oynayan oyuncuların neredeyse hiçbiri Ali Güneş'in geçen yılki performansının yanından bile geçemediler bence

Sizin görüşleriniz nelerdir???

Faruk Can
23-02-2005, 20:14
serhat konusunda katılmıyorum çünkü daum istediği için gelmiyodur içe doğru , birçok teknik adam kanat oyuncusunun kendisini unutturması için çizgiye yakın oynamasını ister...
not:ben de amatör bi kulupte sağ bek oynamıştım bi dönem(6-7 yıl kadar)
ama önder konusunda aynı fikirdeyim...

Serkan Özen
25-02-2005, 02:38
Sağ kanatta top Önder Turacı'ya geldiğinde orta yapıyor bile olsa malesef hiç heyecanlanmıyorum

Gözde Molla
25-02-2005, 23:24
serhat bence yerine alışamadığı için bi türlü ii performans sergileyemiyor.daum hep orda oynatıyo onu ama serhat aslında forvet oyuncusu.adam hep gol atmak için uğraşıyor tek başına belki biraz da fazla bencilce.onun yerine forvetteki uzun oyunculara ii orta yapıcak biri lazım,ya da serhat'ın bu işi öğrenmesi..

Erman Gören
26-02-2005, 17:27
ne zmn fener in kanadı işlediki .. ayrıca sol kanatta işlemio ki .. ortada işlemio :) bizim takım bi garip bireysel yeteneklerle alıorz hep maçları bence alex adam kaçırıo frikik kullanıo o tip ztn .. ayrıca bu kadro 10 yıl daha ard arda şampiyon olur türkiyede hiç transfersiz ..

Alper Çakır
27-02-2005, 03:57
Aslında bu mesele sadece sağ-sol kanat meselesi değil. Bu Daum'un DAHİLİKLERİNDEN BİRİ!!! 4-3-1-2 taktiğinde 3'lü ortasahada Tuncay'la Serhat'ı oynatıyo yani iki forvet ortasahada oynatılmaya zorlanıyolar. Bu taktikte oynatılacak ortasaha oyuncularının defansif özellikleri çok önemli tabii ki top yapma ve oyun kurma gibi özellikleri de olmalı. Onun için takımın ilacı Kemal-Aurelio-Mehmet(Selçuk,Serkan) gibi olmalıdır. Serhat ile Tuncayın yerleri kanatlar değildir.

Saygılar

Arda Altuner
04-03-2005, 09:08
tuncayı bu takımdan kesmek çok büyük hatadır hangi sistem ne olursa olsun olsun tuncay bu takımda banko oynar serhat konusunda hem fikirim lorant döneminde oynadığı gibi oynasa ligde 10 puan önde olabilirdik

Faruk Can
04-03-2005, 14:25
bence bu takımın en önemli oyuncusu serhat tır...maçı çevirebilecek bir kapasiteye sahip...çünkü adam hırslı ,rakibin dengesini bozabilen ve özellikle tribünleri yaptığı preslerle ayağa kaldırabilen biri...zaten 6S nin en çekindiği oyuncumuz serhat...dikkat ediyorum ne zaman 6S maçını cafe de falan izlesem 6Sliler yusuf yusuf oluyo...Bence serhat ta takımın diğer banko ismi olmalıdır...gerçi yine de takımı belirlemek çok zor...kim oynamasın???

Serkan Özen
04-03-2005, 15:14
Serhat için yazdıklarına kısmen katılıyorum ama eğer Serhat'ı sağ kanatta oynatırsak Serhat o yazdığın etkili özelliklerinden birçoğunu sergileyemez. (Nitekim istatistiklerden de belli oluyor). Serhat'ın asıl oynaması gereken mevkii forvet mevkii ama Alex Tuncay Nobre Pierre ve yeni transfer edilmiş Anelka'nın arasından seçilecek 2kişi arasına Serhat girer mi ya da Daum Serhat'ı alır mı onu bilemiyorum

Arif Şahin
09-03-2005, 09:37
Önder Turacı sağ bek için yeterli olmayabilir ama onun asıl mevkisi defansın ortası.isabetli orta yapmasını beklemek haksızlık olur.Zaten tandem oynadığı maçlarda kendisini gösterdi.Mehmet Yozgatlı kesinlikle çok kaliteli,belki de kadromuzda kesik ortayı en iyi atan oyuncumuz ama arkasında iyi bi oyuncu olmadığından ve gerekli uyumu gösteremediğinden bi türlü başarılı olamadı.Yine de içim rahat,daum onun ne kadar yetenekli olduğunun farkında

Onur Erülker
10-03-2005, 11:46
Daum un Fenerbahce de basarılı olduguna ınananlardanım. bir taraftar olarak fenerbahce icin calısan herkese destegimiz tamdır.Fakat son iki maçtır görüyoruz ki Nobre sağ açıkta oynayacak en son adamdır.nobre gibi bir santrafor u sagda oynatmak hem nobre hemde fenerbahcemiz icin iyi olmuyor.İllaki bu sistemde oynanıcaksa ki benim görüsüm nobre ile anelka nın yan yana oynaması,anelka ile nobre nin yer degistirmesı.cunku anelka hem hızlı hem golcu hem de asist ozellikleri ve teknik kapasite bakımından iyi olan bir yıldız oldugu icin bu degisikligin daha yararlı olacagı gorusundeyim.Ne mutlu bize ki Fenerbahçemizde sorun olarak sadece bunu yazıyorum.Tüm FB Cumhuriyeti vatandaşlarına selamlar...

Murat Ünlü
10-03-2005, 11:52
son dakika haberi.daum idmanlarda anelkayı sagda nobreyi de sol da denemiş .bakalım neler olacak.ben daumun arkasındayım.bütün futbolcuları her yerde oynayacakmış gibi hazırlıyo .

Yavuz Çıkrıkçı
10-03-2005, 23:04
genclerbirligi macında anelka sagda oynucak sanırım. bence cok etkili olcak anelka orda. sagbekte serkanda ileri iyi bindirmeler yaparsa tarafı soldan daha verimli kullanabiliriz.

Akif Coşkun
27-06-2009, 15:03
he he şimdi öyle bir sorunumuz yok :) gökhanım sağolsun

Yiğit Babacan
27-06-2009, 15:53
2005ten cikartip gelmissin hoca :D

Akif Coşkun
27-06-2009, 16:14
evet yaa eski defterleri açayım dedim :D

Oktay Doğan
28-06-2009, 01:56
Akif helal olsun süpersin :D