Orijinalini görmek için tıklayınız : 18 Üniversite kuruluyor!
Sinan Bıçak
22-02-2005, 00:23
Hükümet, 2005 yılında açılmasını planladığı üniversitelere ilişkin illeri belirledi.
Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) alt yapı çalışmasını yaptığı üniversitelerle ilgili son kararı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Bakanlar Kurulu verecek. Kanun tasarısı imzaya açıldıktan sonra Meclis'e gönderilecek. Hükümet, açılacak üniversitede Fen-Edebiyat Fakültesi'nin bulunması zorunluluğunu kaldırmıştı. 2005 yılı sonuna kadar üniversitelerin açılacağı 18 ilde, illerin sosyo-ekonomik ve alt yapı özellikleri dikkate alındı. Buna göre üniversite açılacak iller şöyle:
"Çorum, Amasya, Kırşehir, Kastamonu, Giresun, Ordu, Düzce, Aksaray, Nevşehir, Adıyaman, Sinop, Karaman, Tekirdağ, Uşak, Rize, Burdur, Erzincan ve Yozgat."
Yetkililer, 18 ilde açılacak olan üniversitelerde öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, memur ve hizmetli kadrosu gibi yaklaşık 19 bin çalışanın istihdam edileceğini de belirtiyor. Üniversitelerin açılacağı illerde bina sıkıntısı yaşanmayacak. Ancak yeni açılacak fakültelerle birlikte donanım eksikliği sıkıntı doğuracak. Hükümet 18 ilde üniversite kurulmasını bu yılın sonuna kadar tamamlamayı planlıyor.
Çok güzel ama kurulacak bu üniversitelerden mezun olacak insanlara iş imkanı nasıl sağlanacak.18 üniversiteden mezun olacak insanlar işsizler ordusuna katılacağı aşikar.Yeni üniversiteler kurulacağına mevcut üniversitelerin binalarına,laboratuvarlarına,araştırma yapmak isteyen öğretim üyelerine,öğrencilerin sosyalleşme ihtiyaçlarına,bursa ihtiyacı olanlara harcansa , üniversite kurulacağı söylenen bu şehirlere kaynak imkanı yaratma çabasında olunmaması daha güzel olmazmı.
Onur Bilgin
22-02-2005, 00:29
ya benim anlamadığım zaten bu akdar uni.de okuyan adam var
ondan fazla da mezun.zaten bunların çoğu işsiz.
bir ilginçlik daha bu açılacak uni.ler zaten şuan birçok uni.nin fakültesi şeklinde.zaten o okulların merkezlerinde sorunlar var.bunlar uni. olunca bunlara kaynak gerekicek merkez oldujları için bu sorunlar nasıl çözülecek.yine derslikler kötü,yetersiz aletler,öğretim görevlisi eksiği falan falan dertler daha da artacak
Reşat Özdemir
22-02-2005, 00:55
Türkiye'de üniversitenin ne olduğunu, ne amaca hizmet ettiğini hala öğrenemedik.. Birer araştırma ve bilim yuvası olması gereken yerleri taşraya ekonomik canlılık getirecek birer para mekanizması olarak gören milletvekillerinin işleri hep bunlar.. İline üniversite açtıracak, ev kiraları artacak, şehre para girişi artacak, esnaf kazanacak, falan, filan..
Peki nitelikli bilim nasıl yapılacak? Kaç bilimsel makaleye, araştırmaya imza atılacak? 1907UNIFEB Okul sorumlusu kim olacak ( ;D )Bunlar kimsenin umrunda değil..
Vehbi Şirikçi
22-02-2005, 02:59
Bir şehre ilk açılan üniversitenin şehre sosyal yönden getirdiği olumlu sonuçları da gözardı etmemek lazım. Ben bunu K.Maraş'a üniversite açıldığı zaman görmüştüm. Bu açılan şehirlerin kaçında ilk açılan Üniversite olacak acaba?
İsmail Sümer
22-02-2005, 03:24
heralde sosyal açıdan etkilenmeyen tek şehir kayseri adamlar direk para kaynağı yani söğüşleme merkezi olarak görüyorlar okuyan adamı.. nerde okuyorsun dediğinde söylersen ooo çok güzel ama ev kiralamaya, bişeyler almaya geldimi iş değişiyor. 30.000 üniversitelinin olduğu şehirde vakit geçirecek bi yerler yok...
Servet Güldeş
01-03-2005, 05:10
heralde sosyal açıdan etkilenmeyen tek şehir kayseri adamlar direk para kaynağı yani söğüşleme merkezi olarak görüyorlar okuyan adamı.. nerde okuyorsun dediğinde söylersen ooo çok güzel ama ev kiralamaya, bişeyler almaya geldimi iş değişiyor. 30.000 üniversitelinin olduğu şehirde vakit geçirecek bi yerler yok...
Budur bi kayserili arkadaşımızın bunu kabullenmesi çok güzel...
bizi sömürüyolar resmen yaa...
Sercan Matur
01-03-2005, 14:00
Fabrikanızda ürettiğiniz bir ürünün çok büyük bir kısmını pazarlayıp satamıyorsanız, aynı ürün için ikinci üçüncü fabrikayı açsanız ne olur açmasanız ne olur...
Onur Bilgin
01-03-2005, 14:03
ismail seni bir ara kütahyaya bekliyorum ;D ;D ;D
Ozan Ercan
01-03-2005, 22:46
Fabrikanızda ürettiğiniz bir ürünün çok büyük bir kısmını pazarlayıp satamıyorsanız, aynı ürün için ikinci üçüncü fabrikayı açsanız ne olur açmasanız ne olur...
açmasanız nolur bilemem ama açarsan 2. ve 3. fabrikalar batar :)
Murat Karaman
02-03-2005, 17:08
Artvin e de üniversite istiyorum!!!
hatta tüm Artvinliler için istiyoruzzzz!!!
Berkay Erdim
03-03-2005, 02:44
Türkiye'de üniversitenin ne olduğunu, ne amaca hizmet ettiğini hala öğrenemedik.. Birer araştırma ve bilim yuvası olması gereken yerleri taşraya ekonomik canlılık getirecek birer para mekanizması olarak gören milletvekillerinin işleri hep bunlar.. İline üniversite açtıracak, ev kiraları artacak, şehre para girişi artacak, esnaf kazanacak, falan, filan..
Peki nitelikli bilim nasıl yapılacak? Kaç bilimsel makaleye, araştırmaya imza atılacak? 1907UNIFEB Okul sorumlusu kim olacak ( ;D )Bunlar kimsenin umrunda değil..
Gerçekten de bizi hiç düşünen yok... :D
Yalçın Ateş
03-03-2005, 16:53
Dünyada en çok üniversite bizim ülkemizde var herhalde :P
Erhan Dikmenli
08-03-2005, 21:44
mrb arkadaşlar ben bu açılacak yenı unıversıtelerden biri olan kastamonu eğtm. fak. de okuyorum.haklısınız aslında insanlar üniversite öğrncisini söğüşlemek için an kolluyorlar. bi ev arıyorsunuz aileye 150 ytl öğrenci olduğunda fiyat birden 2 kat artıyor
Erhan Dikmenli
08-03-2005, 21:48
berkay dert etme kastamonuda kasımpaşalı ayrıca deli fenerbahçeli erhan kastamonuda okulun ismi ılgaz olacak diyorlar yani yakında ılgazfeb emrinizde
Erhan Dikmenli
08-03-2005, 21:51
gerçi ilk başlangıçta baya zorlandık malum hala gaziye bağlıyız sizler için çok basit olan stand açma burda hocaların gözüne battı ve bize izin vermediler bizde gizli gizli hallettik işimizi yerel radyoda yayın yapan arkadaşa birliğimizin kurulduğunu ilan ettik ve şuanda çok iyi gidiyor. tabi burda berkay başkanım ve ETİKETİ OLMADIĞINI SÖYLEYEN İSMAİL ABİMİZ telefonlarla bizi koordine etmesi çok iyiydi
Erhan Dikmenli
08-03-2005, 21:54
GAZİ KASTMANU EĞİTİM FAKÜLTESİ'NIN (ılgaz mı desesk) yeni bestesi:
1907 Unifeb'liyiz, her maçında sizi bekleriz, şampiyonlukta,kupa yolunda, her maçında yanıbaşında.....
Serhat Doğan
15-04-2005, 01:55
Bir de işe iyi tarafından bakın;UNIFEB'li sayısı daha da artacak;)
Gözde Sayılgan
31-05-2005, 17:04
ya benim baktığım açı belki ilginç...yani şimdi bu şehirlere üniversite açıldıkça aslında diğer şehirlere talep azalabilirde mesela ankarada okutmaya gücü yetmeyen bir aile kendi oturduğu şehirde çok daha rahat okutucaktır çocuğunu.bu belki çok küçük bir kesim ama yinede bu hoş bir olay....
ki büyük şehirlere talebin az da olsa azalması ne kadar iyi olur....
Onur Bilgin
31-05-2005, 17:13
ya benim baktığım açı belki ilginç...yani şimdi bu şehirlere üniversite açıldıkça aslında diğer şehirlere talep azalabilirde mesela ankarada okutmaya gücü yetmeyen bir aile kendi oturduğu şehirde çok daha rahat okutucaktır çocuğunu.bu belki çok küçük bir kesim ama yinede bu hoş bir olay....
ki büyük şehirlere talebin az da olsa azalması ne kadar iyi olur....
gözde tamam maddi oarak düşüncen çok doğru sonuçta her aile nin ekonomik gücü bir değil.hatta bazı arkadaşalrımız ekonomik sorunalrdan dolayı okuyamıyor
ama sen daha orta öğrenimde ki sorunu çözmeden nasıl yüksek öğrenimi düşünüyorsun ki.sen git önce orta öğrenimi düzelt sonra ilersine bak.ki burada ki uni.lerin açılmasının tek sebebi düşünülen illere geçim kaynağı sağlamak içindir >:( >:( >:( >:( özellikle bu küçük illerde böyle adamalr sadece para kazanmak için uni.istiyolar.kendi okuduğum şehirden biliyorum adamlar okul açılmasın diye yürüyüş yapmışlar burada şimdi adamalrın en büyük geçim kaynağı öğrenciler ki bazı söylentilere göre yaz okulunun açılması için esnafın baskı yaptığı bile kulaktan kulağa dolaşıyor(yoksa ben kalırmıyım derslerden hepsi bir sabotaj bunalrın ;D )
neyse geyik bir tarafa zaten büyük şehirlerde ki bazı iyi tabir edebileceğimiz uni.ler de bile öğretim görevlisi,sınıf , lab. sıkıntısı varken yeni açılacak uni.lerin durumunu düşünmek bile istemiyorum.bir lise den farkları bile olmayacak.
kısacası bunun vatandaşa eğitim vermekle hizmet vermekle hiç mi hiç alakası yoktur.bunun tek sebebi şehire ekonumik kazanç sağlamaktır >:( >:( >:( >:(
Tufan Avşar
03-06-2005, 02:41
Her ilde üniversite açılması iyidir aslında, ama ülkemizde değil. Üniversite gençlik demektir memleketimizde ve her açıldığı ilde kozmopolit gençlik meydana getirmektedir. Bu oluşum buhranlığı kırar, yeni bir yüz getirir, bununla büyüyen çocuklar kuşak çatışmasını daha da güçlü yaşamaya başlarlar.. Öz bozulur kısaca... Ben bunun ticari değilde, yukarıda bahsettiğim kıstaslardan dolayı yapıldığını düşünüyorum bilinçli olarak... İyi olan yanları da elbette var yok değil, keşke sadece memleketin iyliği için yapılsa...
Arif Kocamanoğlu
04-06-2005, 05:41
1907UNIFEB li sayımız artacak fena olmaz yani :) Ben Çorum lu olarak üniversite mizin açılmasına memnun olurum tabii Gazi ye bağlıydı ama artık kendi üniversitemiz olacak İsmi de sanırım Hitit Üniversitesi olacak...Ne de olsa Hititlerin başkentliğini yapmış bi yer...orda örgütlenmeyi ben hallederim:)
Mert Salgın
04-06-2005, 05:50
ismi de sanırım Hitit Üniversitesi olacak...Ne de olsa Hititlerin başkentliğini yapmış bi yer...orda örgütlenmeyi ben hallederim:)
valla kulağa hoş geliyor bir arkeolog adayı olarak sevindirici...
Sinan Bıçak
04-06-2005, 11:58
İşsiz üniversiteliler ordusuna yeni neferler katılıyor
Ozan Özdemiroğlu
04-06-2005, 13:46
O üniversitelerde okuyacak olanlar okumasalar yine işsiz olmayacaklar mı? yani üniversite yokken yok üniversite varken var sayamayız bu insanları.
Sinan Bıçak
04-06-2005, 14:03
O üniversitelerde okuyacak olanlar okumasalar yine işsiz olmayacaklar mı? yani üniversite yokken yok üniversite varken var sayamayız bu insanları.
işsizler demedim zaten işsiz üniversiteliler dedim.5 sene okuyup işsiz kalmak yada hiç okumayıp işsiz kalmak arasında tercih yap deseler hangisini seçersin.
Yiğit Arın
04-06-2005, 14:44
Ben de böyle düşünüyorum. Fazla üniversitenin ne zararı olabilirki. Yeni işsiz üniversiteliler anlamına da gelebilir ama bir yönden üniversiteler de bir iş kaynağı değil mi? Ayrıca her ne kadar işsiz mezun olacak olsa da; bir mesleği olan insanın, bir lise mezununa oranla iş bulma olasılığı daha fazla olsa gerek.
Hem biz demiyor muyuz, bu ÖSS sistemi, sınava giren 1-2 milyon kişiden sadece birkaç bininin yerleşebilmesi çok kötü, niye üniversiteli oranımız çok çok az diye. Bu sorun bence böyle böyle aşılabilir.
Belki başımızdakilerin ilk amacı bu değil, daha çok ekonomik ama ben gene de üniversite sayısının artmasının yararlı olacağını düşünüyorum.
Ha bi de memlekete, Tekirdağ'a da Namık Kemal Üniversitesi'nin açılacak olması da güzel bir olay tabi. ;)
Sinan Bıçak
04-06-2005, 14:52
Ben de böyle düşünüyorum. Fazla üniversitenin ne zararı olabilirki. Yeni işsiz üniversiteliler anlamına da gelebilir ama bir yönden üniversiteler de bir iş kaynağı değil mi? Ayrıca her ne kadar işsiz mezun olacak olsa da; bir mesleği olan insanın, bir lise mezununa oranla iş bulma olasılığı daha fazla olsa gerek.
Hem biz demiyor muyuz, bu ÖSS sistemi, sınava giren 1-2 milyon kişiden sadece birkaç bininin yerleşebilmesi çok kötü, niye üniversiteli oranımız çok çok az diye. Bu sorun bence böyle böyle aşılabilir.
Belki başımızdakilerin ilk amacı bu değil, daha çok ekonomik ama ben gene de üniversite sayısının artmasının yararlı olacağını düşünüyorum.
Ha bi de memlekete, Tekirdağ'a da Namık Kemal Üniversitesi'nin açılacak olması da güzel bir olay tabi. ;)
boğaziçinde okuyan birisi için güzel sözler aynı sözleri sütçü imam üniversitesinde okuyan birisinden duyabilirmiyiz acaba.
Yiğit Arın
04-06-2005, 17:32
Peki önerin nedir? Onları da kapatalım o zaman. Sadece mezun olunca direk iş bulunabilecek üniversite bölümleri kalsın. Herşey daha mı güzel olacak? Eğitim, kültür seviyemiz yukarı mı çıkacak? İşsiz sayısı mı azalacak?
Birsürü mezun olunca iş bulamayan Boğaziçi mezunu var, mezun olur olmaz güzel bir iş bulan birçok da Sütçü İmam mezunu olduğuna eminim. Sonuçta hiçbir zaman bu konuda mükemmellik yakalanamaz. Her zaman birileri açıkta kalacak. Birileri iş bulacak. Bunları tek tek düşünmektense geneli, ülkemizi düşünmeliyiz. Bu tabloda da göze batan bence üniversite mezunu işsizler değil, ülkedeki üniversite mezunu, eğitimli insan oranının azlığıdır. Bir lise mezunu olarak gireceği işe, üni.mezunu olarak girmeyi kim tercih etmez ki? O diplomanın geleceği için olan avantajını bıraktım, sadece insanın kendini geliştirmesi bile çok önemli birşey. Bu fırsatı sağlamak için de atılacak bu tür adımlar bence doğru.
Sinan Bıçak
04-06-2005, 18:30
Peki önerin nedir? Onları da kapatalım o zaman. Sadece mezun olunca direk iş bulunabilecek üniversite bölümleri kalsın. Herşey daha mı güzel olacak? Eğitim, kültür seviyemiz yukarı mı çıkacak? İşsiz sayısı mı azalacak?
Birsürü mezun olunca iş bulamayan Boğaziçi mezunu var, mezun olur olmaz güzel bir iş bulan birçok da Sütçü İmam mezunu olduğuna eminim. Sonuçta hiçbir zaman bu konuda mükemmellik yakalanamaz. Her zaman birileri açıkta kalacak. Birileri iş bulacak. Bunları tek tek düşünmektense geneli, ülkemizi düşünmeliyiz. Bu tabloda da göze batan bence üniversite mezunu işsizler değil, ülkedeki üniversite mezunu, eğitimli insan oranının azlığıdır. Bir lise mezunu olarak gireceği işe, üni.mezunu olarak girmeyi kim tercih etmez ki? O diplomanın geleceği için olan avantajını bıraktım, sadece insanın kendini geliştirmesi bile çok önemli birşey. Bu fırsatı sağlamak için de atılacak bu tür adımlar bence doğru.
Peki tam eğitim alamamış müh. mimar veya doktor olacakları belli değil mi?Laboratuar olmayacak deneyimli hocaları olmayacak staj imkanları olmayacak o zaman oralardan mezun olacak insanlardan nasıl yarar bekleyeceksin.
Hasan Muradoğlu
18-09-2005, 19:12
bu da üniversitelerimizin hal-i pür melali...
Avrupa Üniversiteler Birliği, Bologna Kriterleri'ne göre, Türkiye'nin kalite notunu 5 üzerinden 2 verdi. 77 üniversitemizden sadece 4'ü EUA'dan geçer not aldı.
Ülkemizin kalite rengi ise en kötüyü sembolize eden "kırmızı"nın bir üstü olan "turuncu".
1998 yılında Fransa, İtalya, İngiltere ve Almanya'nın temellerini attığı Avrupa Üniversiteler Birliği, 1999'da Bolonya Bildirisi'yle Avrupa Yükseköğretim Alanı'nın kriterlerini belirledi. Avrupa üniversitelerinin eğitim kalitesini yükseltmek amacıyla kurulan birlik, AB üyesi ülkelerin yükseköğretimleri adına söz söyleyebilmesi nedeniyle büyük bir yaptırım gücüne sahip.
Bu kurumun, YÖK'ün yurtdışındaki üniversitelere uyguladığı denklik gibi, yakında Avrupa Üniversiteler Birliği Akreditasyonu'nu uygulamaya koyabileceği belirtiliyor. Türkiye'den bugüne kadar sadece 4 üniversite, kendini EUA'nın denetimine açarak, Avrupa standartlarında olduğunu kanıtladı. 6 üniversite ise EUA denetiminden geçiyor.
Eğer akreditasyon sistemi uygulanmaya başlanırsa, EUA denetiminden geçmeyen üniversitelerden mezun olanlar, akademisyen olarak AB ülkelerinin başını çektiği EUA üyesi 45 ülkenin üniversitelerine kabul edilmeyecek ve Avrupa'da lise mezunu kabul edilecek. Denetimden geçer not alan, Ortadoğu Teknik, Boğaziçi, Uludağ ve İstanbul Teknik Üniversiteleri ile denetim aşamasında bulunan Ankara, Bilkent, Marmara, Erciyes, İzmir Ekonomi ve Bahçeşehir dışındaki üniversitelerin henüz denetime bile açılmamış olması dikkat çekiyor.
Onur Aloğlu
18-09-2005, 20:04
Herşey bir yana şu Fenerbahçe Üniversitesi bir açılmadı gitti. ;D
Hikmet Ergün
19-09-2005, 18:01
Arkadaşlar ben doğma büyüme giresunluyum..
we Giresunda üni açılmasına karşıyım. Şöyleki:
üni açıldığında oraya hangi hocalar gelecek ? kariyerleri ne olacak? üni açmış olmak için ünimi açılır?
Kim Giresuna eğitimci olarak gitmek isterki? ( Proflar felan? )
Weya sadete gelelim: Hangi iş weren Giresun Üniwersitesinden mezun olmuş birine iş werirki? komik!
şahsi düşüncemdir umarım yanılırım....
Murat Karaman
30-11-2005, 16:35
YÖK 4 ilde üniveristeye onay verdi
YÖK, üniversite kurulması öngörülen 15 ilden, kurulca belirlenen kriterlerden biri olan asgari 7 kadrolu profesörü bulundurma şartını sağlayan sadece Tekirdağ, Düzce, Uşak ve Ordu’da üniversite kurulabileceğini bildirdi.
YÖK Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği Milli Eğitim Bakanlığı’nın 15 ilde yeni üniversite kurulmasına yönündeki teklifinin 16 Eylül’de 2005 tarihli toplantıda karara bağlandığını açıkladı.
Bu toplantıda YÖK tarafından belirlenen kriterlerden biri olan asgari 7 kadrolu profesörü
bulundurma şartını sağlayan sadece dört ilde; Tekirdağ, Düzce, Uşak ve
Ordu’da üniversite kurulabileceğine karar verildi.
YÖK’ün yazılı açıklamasında kurulacak yeni üniversitelerde rektör seçimleri ve atamalarında mevcut mevzuata uygun yapılması da istendi.
KOMİSYON 1 ARALIK’TA GÖRÜŞECEK
TBMM Milli Eğitim Komisyonu, 15 ilde üniversite kurulmasını öngören kanun tasarısını, 1 Aralık Perşembe günü görüşecek. Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanunu ile 78 ve 190 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkındaki Kanun Tasarısı’nda, Kırşehir, Kastamonu, Düzce, Burdur, Uşak, Rize, Tekirdağ, Erzincan, Aksaray, Giresun, Çorum, Yozgat, Adıyaman, Ordu ve Amasya’da üniversite kurulması öngörülüyor.
Murat Karaman
02-12-2005, 00:00
Yeni üniversiteler tasarısı kabul edildi
15 yeni üniversite kurulmasına ilişkin yasa tasarısı, Milli Eğitim Komisyonu’nda kabul edildi. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, yeni üniversite kurarken kalitenin devam edeceğini, tabela üniversitelerinin Türkiye’ye faydası olmadığını söyledi.
Milletvekileri, görüşmeler sırasında açılması planlanan 10 üniversitenin de bu tasarıya eklenmesini istedi. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ise, 10 üniversitenin 2007 bütçesi içine alınabileceğini söyledi.
YÖK Başkanvekili Aybar Ertepınar ise, 15 üniversitenin 4’ü için yeterliliğin olduğunu belirtti. Yeni üniversitelere atanacak kurucu rektörü bakan ve başbakanın seçmesini de eleştiren Ertepınar, geçici bir rektör atanarak üniversitelerin seçime hazırlanmasını ve kendi rektörlerini seçmesini istedi.
Ertepınar ayrıca, üniversitelerde, başka üniversitelerden gelen öğretim üyeleri yerine, kadrolu öğretim üyeleri bulunması gerektiğine işaret ederek, “Uzaktan kumandayı kesmemiz lazım” dedi.
Tekirdağ, Ordu, Çorum Rize üniversiteleri ile birlikte, Balıkesir Üniversitesi’ne tıp fakültesi kurulması da kabul edildi.
Mert Salgın
02-12-2005, 03:30
Fazla söze gerek yok...oldukça yersiz ve gereksiz bir oluşum bence daha hazıre olan üniversitelerin sorunu sorunları çözülmeden yeni okulların açılması zamansız hadi açılacak bari bu kadar fazla olmasa çok daha iyidir... her üniversite şuan itibariyle yüksek düzeyde eğitim verebiliyor mu ki yeniler kurulsun...
bunun yerine meslek liselerinin atrtması ve orada da en az yüksek okul ayarında eğitim verilse ve öğrenci illa ki bir üniversite okumadan da aynı eğitim seviyesine ulaşabilse nitelikli mezunlar yetişse çok daha iyi olur bence....
Bahtiyar Güdürü
02-12-2005, 03:40
eldeki mezunları bi eritseler! altyapısı hazırlanmadan sırf birşeyler yapıyoruz demek adına yapılan projeler.
bu devlet 2 ayda öğretmen yetiştirdi!!!2 ayda bzim oralarda kabak yetişmez!!
Mert Salgın
02-12-2005, 03:45
eh düşünmeye gerek yok...işte işin bu yönünü düşünemeyen insanlara da bakın ilinize üniversite getirdik diyim oy isteyeceler ve kadrolaşmalarını bu illerdeki okullarla üniversitlerde sürdürecekler...sakın bana kadrolaşmıyorlar tarzında bişey demyin bunun bizzat içindeyim....
unutmayın herşey bir anda olmaz yavaş yavaş....
Ali Yılmaz
02-12-2005, 13:10
en azından insan kalitesi ve yaşam standartlarımız artar işsiz her yerde işsizdir.. illa üniversite okumasına gerek yok.. okuyanlar da en azından belli bir konuda eğitim almış kişilerden oluşacak kimi kendini geliştirir iyi birer iş edinir, kimi de okumak için pek bi gayret göstermez diplomayı eline alıp aldığıyla kalır...
aynı şehirlere üni. açılmasına karşıyım,gün görmemiş insanların oldukları yerlere açılırsa oradaki insanlarında ufukları genişler olay bundan ibaret..
Nazım Çevik
06-12-2005, 19:41
burada baya bir söylenti var eskişehire 3.üniversite açılıyor hatta ya özel olcakmış ya da teknik üni olcakmış fln dediler demekki yanlışmış...
üniversite açılsa bi dert açılmasa dert...açılsa eğitimli üniversite okumus insan sayısı birden artacak ama diğer taraftar diplomalı işsiz sayısı da artacak...iş sahası genişletilip daha sonradan bu hamleler yapılsaydı bence daha doğru olurdu
İlker Ustaoğlu
19-12-2005, 22:13
Devlet kalifiye insan sayısını arttırmak için değil sadece o bölgelerin ekonomik ve sosyal durumunu düzeltmek için kuruyor bence ünv. leri yani mantık artık öğrenciyi potansiyel yolunacak kaz olarak görmek zaten kampuslerin şehire uzak yerlerde kurulmasının ana teması da bu değilmidir...
Murat Karaman
30-12-2005, 14:25
15 Yeni Üniversite Kurulacak
Konuya ilişkin tasarı, Meclis Genel Kurulu'nda kabul edildi.
15 ilde yeni üniversite kuruluyor. Tasarı, Meclis Genel Kurulu'nda kabul edildi.
Yasayla kurulması öngörülen yeni üniversiteler şunlar:
Yozgat'ta "Bozok Üniversitesi", Kırşehir'de " Ahi-Evran Üniversitesi", Burdur'da "Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi", Tekirdağ'da " Namık Kemal Üniversitesi", Çorum'da " Hitit Üniversitesi", Kastamonu Üniversitesi, Düzce Üniversitesi, Uşak Üniversitesi, Rize Üniversitesi, Erzincan Üniversitesi, Aksaray Üniversitesi, Giresun Üniversitesi, Adıyaman Üniversitesi, Ordu Üniversitesi ve Amasya Üniversitesi.
Kurulacak yeni üniversiteler için 2 bin yeni kadro da veriliyor.
Yasa ayrıca yeni üniversitelerin kurucu rektörlerinin 2 yıllığına Milli Eğitim Bakanı ve Başbakan tarafından seçilecek 3 isim arasından Cumhurbaşkanı'nca atanmasını öngörüyor.
Çankırı, Nevşehir, Kilis, Siirt, Ağrı, Bilecik, Artvin, Sinop, Karaman ve Karabük'te üniversite kurulması için ise YÖK'ün görüşü bekleniyor.
Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, 2006 yılı içinde bu üniversitelerin de Genel Kurul gündemine geleceğini söyledi.
kaynak:www.trt.net.tr
Murat Karaman
16-03-2006, 23:11
Sezer’den 15 yeni üniversiteye onay
Cumhurbaşkanı Sezer daha önce Meclis’e iade ettiği 15 yeni üniversite kurulmasına ilişkin yasayı onayladı. Ancak yasanın geçici birinci maddesi için Anayasa Mahkemesi’ne iptal davası açacağını duyurdu.
Cumhurbaşkanı Sezer’in, Anayasa Mahkemesi’ne götürdüğü geçici 1’inci madde, yeni üniversitelerin kurucu rektörlerinin 2 yıl için, Milli Eğitim Bakanı ve Başbakan’ın önereceği 3 isim arasından atanmasını öngörüyor. Cumhurbaşkanı Sezer, Anayasa ve bilimsel özerkliğe aykırı olduğu gerekçesiyle yasayı daha önce Meclis’e iade etmişti. Cumhurbaşkanı’nın genel Kurul’da aynen kabul edilerek kendisine gönderilen yasayı ikinci kez veto hakkı bulunmuyor.
Murat Karaman
04-12-2006, 15:19
4 üniversite daha kuruluyor
"İstanbul Aydın", "Acıbadem", "İstanbul Arel" ve "İzmir" adlarıyla 4 vakıf üniversitesi kurulmasına ilişkin tasarı, TBMM Başkanlığına sunuldu.
Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Tasarısı, Anadolu Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından "İstanbul Aydın", Acıbadem Eğitim ve Sağlık Vakfı’nca "Acıbadem", Doğanata Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından "İzmir" ve Kemal Gözükara Eğitim ve Kültür Vakfınca da "İstanbul Arel" isimleriyle vakıf üniversitesi kurulmasını öngörüyor.
Tasarının gerekçesinde, Anayasanın ilgili maddesinde, kamu tüzel kişiliğine ve bilimsel özerkliğe sahip üniversitelerin kanunla kurulacağı, kazanç amacına yönelik olmamak şartı ile vakıflar tarafından, devletin gözetim ve denetimine tabi yükseköğretim kurumlarının kurulabileceği hükmünün yer aldığı hatırlatıldı.
"Yükseköğretim, eğitimin pahalı bir kademesi ve yarı kamusal bir hizmettir.
Yükseköğretim maliyetinin tamamına yakın bölümünün devletçe karşılanması anlayışı büyük boyutlarda maddi kaynak gerektirmektedir" denilen gerekçede, şu görüşlere yer verildi:
"Anayasamız, özel girişimcilerin üniversite kurmalarına imkân vermezken, kazanç amacına yönelik olmamak koşuluyla vakıfların üniversite kurmalarına imkân sağlamaktadır. 21. Yüzyılın bilgiyi üreten ve etkin kullanan saygın ülkeleri arasında yer alabilmemiz, özellikle yükseköğretimde nicelik ve nitelik açısından sağlayacağımız başarıyla mümkün olabilecektir.
Türkiye çok genç nüfusa sahip olup, bu genç nüfusun yükseköğretime önemli bir talebi bulunmaktadır. 1986 yılında 426 öğrenci ile eğitime başlayan vakıf üniversitelerinde 2005-2006 eğitim-öğretim yılı itibarıyla ön lisans, lisans ve lisansüstü programlarında 108 bin 323 öğrenci öğrenim görmektedir. Devlet kaynakları ile değil kendi öz kaynakları ile kazanç amacı olmaksızın vakıflar tarafından kanunla kurulan kamu tüzel kişiliğine sahip vakıf üniversiteleri Türk yükseköğretiminin ayrılmaz bir parçasını ve önemli bir bölümünü oluşturmaktadır." Gerekçenin son bölümünde ise Anadolu Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından İstanbul’da "İstanbul Aydın Üniversitesi", Acıbadem Eğitim ve Sağlık Vakfı tarafından İstanbul’da "Acıbadem Üniversitesi", Doğanata Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından İzmir’de "İzmir Üniversitesi" ve Kemal Gözükara Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından İstanbul’da "İstanbul Arel Üniversitesi" adında vakıf üniversitelerinin kurulmasının, yükseköğretime önemli bir katkı sağlayacağı ifade edildi.
Kaynak:milliyet.com.tr
Mustafa Ünal
06-12-2006, 14:21
Bizde Aksaray Üniversitesi olduk ne işe yarayacaksa..Niğde Üniversitesi'nden ayrıldık ama sadece isim olarak.Sistemimiz aynı orayla açılış kapanış dönemlerimiz aynı.
Bunları geçtim bizim geçici rektörde Niğde Üniversitesi rektörü..ee ben ne anladım bu ayrılıktan!
Bunlar seçim oyunları ama politika bir oyundan ibaret değildir sayın R.T.E.!
Sertaç Banko
06-12-2006, 15:24
Her semte bir Üniversite kurulsun.Mecburi eğitim 18 yıla cıksın.Okumayan kalmasın üni nasıl bişey diye merak eden kalmasın.Kimse biz okuymadık siz şanslısınız diyemesin.Hatta ünilerin adlarıda tıpkı liseler gibi süper üni andaolu ünisi fen unisi imam hatip unisi meslek unisi olsun.ÖSS kalksın KPSS cozutsun.
Murat Karaman
06-12-2006, 15:42
Bizde Aksaray Üniversitesi olduk ne işe yarayacaksa..Niğde Üniversitesi'nden ayrıldık ama sadece isim olarak.Sistemimiz aynı orayla açılış kapanış dönemlerimiz aynı.
Bunları geçtim bizim geçici rektörde Niğde Üniversitesi rektörü..ee ben ne anladım bu ayrılıktan!
Bunlar seçim oyunları ama politika bir oyundan ibaret değildir sayın R.T.E.!
Kesinlikle katılıyorum Mustafa..
Giresun Üniversitesi kuruldu,değişen hiçbirşey yok..Sadece okulun girişindeki tabela haricinde..KTÜ tabelası indi,Giresun Üniversitesi tabelası geldi..
Bi de şehire bi hava katıyor..Ne diyolar!Benim yaşadığım şehirde üniversite var..Fasa,fiso..
Murat Karaman
18-05-2007, 15:34
17 yeni üniversite kuruldu
17 ilde üniversite kurulmasını öngören yasa tasarısı kabul edildi. Kanuna göre, Karaman, Ağrı, Sinop, Siirt, Nevşehir, Karabük, Kilis, Çankırı, Artvin, Bilecik, Bitlis, Kırklareli, Osmaniye, Bingöl, Muş, Mardin ve Batman’da üniversite kuruldu.
Karaman’da “Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi”, Ağrı’da “Ağrı Dağı Üniversitesi”, Kilis’te “Kilis 7 Aralık Üniversitesi”, Çankırı’da “Çankırı Karatekin Üniversitesi”, Artvin’de “Artvin Çoruh Üniversitesi”, Bitlis’te “Bitlis Eren Üniversitesi”, Osmaniye’de “Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi”, Muş’ta “Muş Alparslan Üniversitesi”, Mardin’de “Mardin Artuklu Üniversitesi” adıyla üniversite kurulurken, diğer yeni kurulan üniversiteler, illerin ismini taşıyacak.
Yeni kurulan 17 üniversite dolayısıyla akademik, idari ve döner sermaye alanlarında yaklaşık 30 bin kadro ihdas edildi.
Bu üniversitelere bağlanan yükseköğretim kurumlarının teşkilatı, mevcut kadroları, ödenekleri, bina ve tesisleri, araç ve gereci ile her türlü taşınır ve taşınmaz malları, başka bir işleme gerek kalmaksızın, bağlandıkları üniversitelere devredildi.
Eskişehir Osmangazi Üniversitesine 450, Selçuk Üniversitesine de 500 akademik kadro ihdas edildi; bu üniversitelere idari kadro da verildi.
TIP FAKÜLTELERİ
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Erzincan Üniversitesi, Giresun Üniversitesi ve Yozgat Bozok Üniversitesi rektörlüklerine bağlı tıp fakülteleri kuruldu, bu fakülteler için kadro ihdas edildi.
GÖRÜŞMELER
CHP Tunceli Milletvekili Sinan Yerlikaya, 17 ile daha üniversite kurulmasıyla, aralarında Tunceli’nin de yer aldığı, üniversitesi bulunmayan 9 il kalacağını söyledi.
Yerlikaya, “Bu illerin günahı, suçu ne? Neden oralarda üniversite kurulmuyor? Bu objektif değil. Hele hele Tunceli’de kurulmaması büyük ayıp. Ülke genelinde okuma-yazma oranında 1. sırada yer alan Tunceli’de üniversite kurulmamasını yadırgadım” dedi.
CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce de ülkenin batısında üniversite bulunmayan tek ilin Yalova olduğunu belirterek, 9 ilde siyasi nedenlerle üniversite kurulmadığını öne sürdü.
“Demek ki Yalova’yı gözden çıkardınız” diyen İnce, ilinde ne organize sanayi bölgesi kurulduğunu, ne kalkınmada öncelikli iller ile teşvik kapsamına alındığını ne de üniversite kurulduğunu söyledi.
“Yalova’nın bir sorunu mu var da bunlar yapılmıyor?” diye soran İnce, “Sorun sensin” diye laf atan AK Parti’lilere, “Eğer bensem, bir daha aday olmam” karşılığını verdi.
ŞENER: “ÜNİVERSİTELER, İLLERİ HAREKETE GEÇİRİYOR”
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, tasarının kabul edilmesinden sonra yaptığı konuşmada, milletvekillerine teşekkür etti. Şener, üniversitelerin, kuruldukları illerdeki potansiyeli harekete geçirdiğini ifade ederek, üniversitelerin, Türkiye’nin zenginliği olduğunu kaydetti.
Şener, TBMM’nin bu dönemde 7’si vakıf olmak üzere toplam 39 üniversitenin kurulmasına ilişkin kanunu kabul ettiğini hatırlatarak, Türkiye’nin çağdaş uygarlık seviyesinin üstüne çıkmasında, üniversitelere önemli görevler düştüğünü söyledi.
www.ntvmsnbc.com'dan (http://www.ntvmsnbc.com'dan)
Murat Karaman
18-05-2007, 15:37
15 Üniversite'ye Rektör Atandı
Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, yeni kurulan 15 üniversiteye Yükseköğretim Kurulu’nun önerdiği adaylar arasından rektör atadı.
Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi’nden yapılan açıklamaya göre, yeni kurulan üniversitelere atanan rektörler şunlar:
http://www.ntvmsnbc.com/Site_Elements/dotBlack.gif Düzce Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Funda Şerifoğlu Sivrikaya,
http://www.ntvmsnbc.com/Site_Elements/dotBlack.gif Namık Kemal Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Nizamettin Şenköylü,
http://www.ntvmsnbc.com/Site_Elements/dotBlack.gif Uşak Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Adnan Şişman,
http://www.ntvmsnbc.com/Site_Elements/dotBlack.gif Ordu Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Haluk Kefelioğlu,
http://www.ntvmsnbc.com/Site_Elements/dotBlack.gif Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Gökay Yıldız,
http://www.ntvmsnbc.com/Site_Elements/dotBlack.gif Adıyaman Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Mustafa Gündüz,
http://www.ntvmsnbc.com/Site_Elements/dotBlack.gif Ahi Evran Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Selahattin Salman,
http://www.ntvmsnbc.com/Site_Elements/dotBlack.gif Aksaray Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Necdet Sağlam,
http://www.ntvmsnbc.com/Site_Elements/dotBlack.gif Amasya Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Zafer Eren,
http://www.ntvmsnbc.com/Site_Elements/dotBlack.gif Bozok Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. İnci Varinli,
http://www.ntvmsnbc.com/Site_Elements/dotBlack.gif Erzincan Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap,
http://www.ntvmsnbc.com/Site_Elements/dotBlack.gif Giresun Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Osman Metin Öztürk,
http://www.ntvmsnbc.com/Site_Elements/dotBlack.gif Hitit Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Serdar Kılıçkaplan,
http://www.ntvmsnbc.com/Site_Elements/dotBlack.gif Kastamonu Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Bahri Gökçebay,
http://www.ntvmsnbc.com/Site_Elements/dotBlack.gif Rize Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Nazmi Turan Okumuşoğlu atandı.
www.ntvmsnbc.com'dan (http://www.ntvmsnbc.com'dan)
Serhat Özcan
18-05-2007, 16:16
sanki mevcut üğniversitelerin mezunlarına iş bulabildiler istihdam alanı yarattılarda bide yeni üniversite açıyolar...
Murat Karaman
18-05-2007, 16:21
sanki mevcut üğniversitelerin mezunlarına iş bulabildiler istihdam alanı yarattılarda bide yeni üniversite açıyolar...
Tabela üniversitesi hepsi..Seçim yatırımı ;)
İlker Aykut
22-05-2007, 15:04
seçim yatırımını bi kenara bırakın bu konu başlığı şubat 2005te açılmış ve üzerinden 2 sene geçmiş hatta fazlası bile var ama atılan bi temel yok... ne kadar üzücü bi durum :???:
Bahtiyar Güdürü
22-05-2007, 21:08
Her mahalleye 1 üniversite kampanyası :)
Ozan Çetinkaya
22-05-2007, 22:05
bunu yapsa yapsa cem uzan yapar :D
Merve Ocak
22-05-2007, 22:26
madem bu kadar üniversite kuruluyor össyi de kaldırsınlar tam olsun ipsiz sapsızlar iş bulsun biz diplomamızla evimizde oturalım valla bu konuda evet bencilim çünkü iş olanağı yok
Servet Güldeş
22-05-2007, 23:30
kaliteli olmadıktan sonra eğitim neyleyim çok üniversiteyi..
Erciyes üniversitesi Mimarlık fakültesinde 1 prof var başkada yok... bu okul 15-20 yıllık okul...
Kenan Ergün
23-05-2007, 01:27
madem bu kadar üniversite kuruluyor össyi de kaldırsınlar tam olsun ipsiz sapsızlar iş bulsun biz diplomamızla evimizde oturalım valla bu konuda evet bencilim çünkü iş olanağı yok
katılıyorum..
Kayra Nar
26-05-2007, 12:21
Yeni Üniversiteler açmak tabiki güzel fakat Varolan Üniversitelerimizin bir kısmının ne halde olduklarını hepimiz biliyoruz.
Eğitim konusunda ilerleme sadece yeni okullar açarak sağlanamaz.Halihazırda eğitim veren (!) yada vermeye çalışan okulların eğitim kalitesini yülseltmeye çalışmak daha yararlı olur diye düşünüyorum.
vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.