PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Makinacıysak Ölelim Mi?

Talha Çetintaş
22-10-2004, 08:54
Madem farz oldu açalım o zaman ;) *"Makinacıysak ölelim mi" bu slogan acayıp hosuma gıttı bende okulun bazı koselerıne kazıdım bunu..
Bizim okulda yapılan geyıkte "bır makinacı 4. sınıfa geldıgınde sn.de 10 kız kesme kapasıtesine ulaşabilmektedir" *;D ;D

Talha Çetintaş
22-10-2004, 10:42
Mühendislik topic inede yazmıştım burayada yazayım bıldınız makine sitelerını buraya yazarmısınız :=)

Hüseyin Kaplan
22-10-2004, 23:46
4 sene önce okulun ilk günü üniversiteye başlıyorum abilerimizden duymuşuz zamanında, üniversitede süper kızlar olur diye ne bileyim ben makine mühendisliğinin üniversitenin her hangi bir bölümü olmadığını. Sınıfımı buldum içeriye girdim bir de ne göreyim 10 erkeğe 1 erkek düşüyor. :)

Sercan Matur
23-10-2004, 05:15
..Sınıfımı buldum içeriye girdim bir de ne göreyim 10 erkeğe 1 erkek düşüyor. :)

naptın be huseyin ;)

Duygu Çakır
23-10-2004, 05:34
merhabalar herkese
müstakbel bir makina mezunuyum bende inşallah ocakta mezun olucam
inşallah çünki makinadan iki dersim kaldı
ikisi de 2 kredilik ve birini vermem yeterli :]
mezun sayılırım yani
bi de bitirme tezi var onu hiç düşünmek istemiyorum

gelelim Yıldız'ın gözbebeği olan makinasına

ben koyu bir Fenerbahçe taraftarı olduğum gibi (tanıyanlar ne demek istediğimi anlamıştır sanırım) aynı ölçüde koyu bir makinacıyım ve ısıcıyım

şimdi neden belirttiğimi merak edenler olmuştur
Yıldız'da Makina'da ve Isı-Proses'te okuyorsanız ödevlerin yani derslik projlerin dışında biz de 10 proje (bildiğiniz projelerden) vermek zorundasınız
dile kolay 10 proje (proje 1 :3 , proje 2 :3 ve bomba proje 3 :4 )
nasıl geçti o günler bi ben bi de sigara paketlerim bilir
lafın özü makina zordur
mükemmel bir meslek ama okuduktan sonra

gelelim bizim okuldaki makinanın tarzına

bi kere makinacı adam kantinde oturu ya kız keser ya da kendini dinlendirir ki bu kız kesmeye engel değildir

inşaatçıyı hiç sevmez (:))

iktisatın kızları ile en iyi o anlaşır ve iktisat kantinin de en kalabalık grup makinacılardır
mimarlığın kızlarını da sevmez (pek yüz vermiyolarmış)

her ortamda örneğin mezuniyet günü "makina sessiz ol" denir
malum hem kalabalıktır hem de kaynaşmaya meğillidir mesela sınavlarda yoksa o kadar ders nası geçilir di mi

termo ve akışkanı verene diplomanın yarısını mak elleri ve mukavemeti verenlere diğer yarısını verirler makinacı bu dersleri verdiyse zaten o mezun olmuş demektir

ve herzaman denir ki PİSTON SEGMAN MEKSEFE ŞAMPİYONSUN MAKİNE

Duygu Çakır
23-10-2004, 05:44
burda ne kadar makine densede delikanlı bi makinacı asla makinaya asla makine demez
malzeme ne kadar sertse o da o kadar serttir ve ince harflerden pek haz etmez

ısıcıyssa projeleri bitince şükreder

en iyi futbol takımları mutlaka makinadan çıkar
eğer rektörlük kupasını başkası almışsa o dönem bunda kesin hakem hatası vardır
(ben okula girdiğimde 20. yüzyıldan bahsediyorum makina 6 diye efsane bi takım bile vardı)

okulu 4 senede bitirmez buna gerek duymaz
eğer bitirdiyse mutlaka işe girmesi askere gitmesi falan gerekmiştir
yoksa hayatta bitirmez hem ne acelesi var ki o zaten 6 senelik okulu 4 senede bitirmeye çalışıyor

derslerin yoğunluğunda, projelerinden, bölümde az kız olmasından, hocaların hiç geçirmediğinden falan yakınır ama işine geldi mi "ben makinacıyım birader var mı dahası" der hiç çekinmez

kibarlık entellik lightlık falan yapmaz yapanı onaylamaz

entel dantel bölmümleri sevmez hatta gerekli de görmez

sosyal derslerde konunun onunla ilgili olmadığını sürekli belirtir bu derslerden de pek haz etmez

piyasada ne kadar arandığını bilir :P

yüz metre öteden geldiği anlaşılır

bunlar uzar gider sözlerimi makinacının duası ile bitiriyorum

segmanların gevşemesin
rulmanların dağılmasın
Allah, motoruna güç,
binana yalıtım,
malzemene dayanım versin
amin

Tufan Avşar
23-10-2004, 05:52
bi kere makinacı adam kantinde oturu ya kız keser ya da kendini dinlendirir ki bu kız kesmeye engel değildir

yıldız makina fakültesi elemanı olarak demek istiyorum ki; makinacı adam balık olmayan yere olta atmaz ;)

Duygu Çakır
23-10-2004, 06:04
koskoca makina da okuyo hiç boş çeker mi
çekmez

Burçay Tiftikçi
23-10-2004, 10:16
Öğrenceğimiz çok şey varmış daha....

Fatih Dilber
23-10-2004, 11:16
naptın be huseyin ;)
abi kız yokki. işte yakışıklı erkekleri diğer erkeklere oranlayınca böle bişi çıkıyo. 10erkeğe bi erkek ;D ;D ;D ;D

Reşat Özdemir
23-10-2004, 16:12
ahahahaha..
allah kolaylık versin hüseyin..

Hasan Muradoğlu
23-10-2004, 20:56
ben geçen gün daha değişik bişey duydum .şöyle bir şeydi sanırım yanlışsam düzeltin:

vida,somun,civata şampiyon makina ya da onun gibi bişi ;)

Mehmet Genç
23-10-2004, 21:20
Madem farz oldu açalım o zaman ;) *"Makinacıysak ölelim mi" bu slogan acayıp hosuma gıttı bende okulun bazı koselerıne kazıdım bunu..
Bizim okulda yapılan geyıkte "bır makinacı 4. sınıfa geldıgınde sn.de 10 kız kesme kapasıtesine ulaşabilmektedir" *;D ;D
Talha eline koluna sağlık.Hayırlı olsun."Makinacıysak ölelim mi?" :)

Mehmet Genç
23-10-2004, 21:27
merhabalar herkese
müstakbel bir makina mezunuyum bende inşallah ocakta mezun olucam
inşallah çünki makinadan iki dersim kaldı
ikisi de 2 kredilik ve birini vermem yeterli :]
mezun sayılırım yani
bi de bitirme tezi var onu hiç düşünmek istemiyorum

gelelim Yıldız'ın gözbebeği olan makinasına

ben koyu bir Fenerbahçe taraftarı olduğum gibi (tanıyanlar ne demek istediğimi anlamıştır sanırım) aynı ölçüde koyu bir makinacıyım ve ısıcıyım

şimdi neden belirttiğimi merak edenler olmuştur
Yıldız'da Makina'da ve Isı-Proses'te okuyorsanız ödevlerin yani derslik projlerin dışında biz de 10 proje (bildiğiniz projelerden) vermek zorundasınız
dile kolay 10 proje (proje 1 :3 , proje 2 :3 ve bomba proje 3 :4 )
nasıl geçti o günler bi ben bi de sigara paketlerim bilir
lafın özü makina zordur
mükemmel bir meslek ama okuduktan sonra

gelelim bizim okuldaki makinanın tarzına

inşaatçıyı hiç sevmez (:))

iktisatın kızları ile en iyi o anlaşır ve iktisat kantinin de en kalabalık grup makinacılardır
mimarlığın kızlarını da sevmez (pek yüz vermiyolarmış)

her ortamda örneğin mezuniyet günü "makina sessiz ol" denir
malum hem kalabalıktır hem de kaynaşmaya meğillidir mesela sınavlarda yoksa o kadar ders nası geçilir di mi

termo ve akışkanı verene diplomanın yarısını mak elleri ve mukavemeti verenlere diğer yarısını verirler makinacı bu dersleri verdiyse zaten o mezun olmuş demektir

İşte bu ayrıntılar çok önemli asla makine değil delikanlı gibi MAKİNA tebrikler Duygu :)
Ama şurda bir yanlış yapmışsın her ne olursa olsun bir makinacı kesin mezunum diyemez çünkü bir makinacı hocaları tarafından her an bir çalım yiyebilir benimde 5. senem ama daha yeni yarıladık gibi :)
Kız kesme olayına tamamiyle katılıyorum ama ancak keser çünkü bir makinacı okuduğu yıllarda bütün performansını kaybetmiştir daha ileri gitme ihtimali kız arkadaşının ellerini tutmaktan öteye geçemez bence :) :)

Mehmet Genç
23-10-2004, 21:33
Ben bir makina milliyetcisiyim galiba ve daha önce söylediğim gibi "Mühendis çok şey demektir makina mühendisi herşey demektir"demek istiyorum.Bu yazı bizim bölüme girer girmez panoda kocaman harflerle yazıyor ve bunun gibi birçok daha söz var bunları ilerleyen yazılarımda sizlerle paylaşacağım.

Talha Çetintaş
25-10-2004, 08:37
Demek butun makınalar aynı haa anlattıklarınızın hepsı bıre bır bızım burdada gecerlıdır :(
Ama bide şöyle düşünürsek Ünifeb in en kıdemlı uyeleri her zaman makinacılardır ;D ;D

"PİSTON SEGMAN MEKSEFE ŞAMPİYONSUN MAKİNE"

Hasan Muradoğlu
25-10-2004, 20:35
piston segman meksafe,şampiyonsun göztepe

kızmayın içimden geldi ;)

* * *

* * * *
* * * *"PİSTON SEGMAN MEKSEFE ŞAMPİYONSUN MAKİNE"

Mehmet Genç
26-10-2004, 21:39
Yorumsuz:
1-Mühendislik bir sanattır,Makina Mühendisliği bu sanatın efendisidir.
2-Mühendislik bir meslektir,Makina Mühendisliği bu mesleğin onurudur.
3-Mühendislik bir tutkudur,Makina Mühendisliği bu tutkunun cilvesidir.
4-Mühendislik bir hobidir,Makina Mühendisliği bu hobinin zirvesidir.
5-Mühendislik bir sanayidir,Makina Mühendisliği bu sanayinin kalbidir.
6-Mühendislik bir eserdir,Makina Mühendisliği bu eserin odağıdır.
7-Mühendislik bir lisansdır,Makina Mühendisliği bu lisansın doktorudur.
8-Mühendislik bir dünyadır,Makina Mühendisliği bu dünyanın merkezisir.
9-Mühendislik bir araçtır,Makina Mühendisliği bu aracın motorudur.
10-Mühendislik çok güzeldir,Makina Mühendisliği en güzeldir.
11-Mühendislik ülkelerin temelidir,Makina Mühendisliği bu temelin harcıdır.
12-Mühendislik akıllı insanların işidir,Makina Mühendisliği akıllı mühendislerin işidir.
13-Mühendislik bir ülkede bayraktır,Makina Mühendisliği bu bayrağın yıldızıdır.
14-Kısacası Mühendislik çok şeydir,Makina Mühendisliği herşeydir...

Duygu Çakır
27-10-2004, 02:20
ben geçen gün daha değişik bişey duydum .şöyle bir şeydi sanırım yanlışsam düzeltin:

vida,somun,civata şampiyon makina *ya da onun gibi bişi ;)

evet bunun türevleri mevcut

bizde piton segman meksefe çünki melodiye o uyduğu için abilerimiz (sanırım benden 6 dönem kadar büyükler :) )
sözleri böyle bestelemiş

ne yazıkı ki bütün marşı yazamıyorum malum forum kuralları * ;)

Duygu Çakır
27-10-2004, 04:00
*Yorumsuz:
* 1-Mühendislik bir sanattır,Makina Mühendisliği bu sanatın efendisidir.
* 2-Mühendislik bir meslektir,Makina Mühendisliği bu mesleğin onurudur.
* 3-Mühendislik bir tutkudur,Makina Mühendisliği bu tutkunun cilvesidir.
* 4-Mühendislik bir hobidir,Makina Mühendisliği bu hobinin zirvesidir.
* 5-Mühendislik bir sanayidir,Makina Mühendisliği bu sanayinin kalbidir.
* 6-Mühendislik bir eserdir,Makina Mühendisliği bu eserin odağıdır.
* 7-Mühendislik bir lisansdır,Makina Mühendisliği bu lisansın doktorudur.
* 8-Mühendislik bir dünyadır,Makina Mühendisliği bu dünyanın merkezisir.
* 9-Mühendislik bir araçtır,Makina Mühendisliği bu aracın motorudur.
*10-Mühendislik çok güzeldir,Makina Mühendisliği en güzeldir.
*11-Mühendislik ülkelerin temelidir,Makina Mühendisliği bu temelin harcıdır.
*12-Mühendislik akıllı insanların işidir,Makina Mühendisliği akıllı mühendislerin işidir.
*13-Mühendislik bir ülkede bayraktır,Makina Mühendisliği bu bayrağın yıldızıdır.
*14-Kısacası Mühendislik çok şeydir,Makina Mühendisliği herşeydir...

bu dur abi
olay bu dur
var mı tersini düşünen??? :)

Talha Çetintaş
27-10-2004, 08:04
Süpersin Mehmet olaya noktayı koymusun ;D ;D

Mehmet Genç
28-10-2004, 22:35
Devam edecek! :)

Yavuz.Geyik
28-10-2004, 23:53
Abiii bitmezz bu okul!!!!!!!!!

Cenker Köse
28-10-2004, 23:53
Arkadaşlar çok alçakgönüllüsünüz. Bir anda dünyayı yönetiyorum gibi hissettim. :) Uzayda düzenlenen törenle kainat mühendisliği diplomasını da alsanız kendinizi yetiştiremediyseniz hiçbirşeysiniz.

Megalomanlığı ve makine sınıflarının cinsiyete göre dağılımı konularını bir kenara bırakıp, makine mühendisliği ile ilgili konuları paylaşsak, ödev, proje, tez, yeni gelişmeler, yeni malzemeler, mühendislikte yeni yaklaşımlar v.s. bu başlık daha güzel ve verimli olur diye düşünüyorum.

Elimde epey ders notu, proje ve çalışma var. Yeni mezun olduğum için biraz dağınıklar; düzenliyorum hepsini, yakında elimde ne var ne yok yazarım burada.

Talha Çetintaş
29-10-2004, 12:04
Slm Cenker madem mezun oldun sana bı soru sorayım hep merak ettığim bi soru "okul bıtınce acaba bı mühendisin yaptı işleri yapabılecekmıyım" sankı bana henuz hıcbırsey ogrnmedık okuldan bos bos mezun olacaz gıbı gelıyo şu an çalısıyomusun bılmıyorum ama bi işe başlasan (muhakkak zorlanacaksında) fazla sorunla karsılasmadan işleri idare edebılecek kıvamda oldunu düsünüyomusun? Yoqsa bunların hepsı sadece zamanla tecrube kazanıp gerceklesecek şeyler mi?

Cenker Köse
29-10-2004, 15:08
Bunu aslında bütün mühendis adayları merak ederler. Okulda öğrendiğim bilgi işe yaracayak mı? Bu formüller, denklemler ne kadar gerekli... Okurken hep, hiçbirşey bilmeden mezun olacak gibi gelir insana; ama aslında öğrendiğimiz herşey makine mühendisliğinin temelidir. Çalıştığımız veya çalışacağımız bütün işler bu temeller üzerine kurulmuştur. O yüzden akademik bilgi temel oluşturduğu için önemlidir.

Bundan sonrası zaten tecrübe işidir, mühendisliğin gerçek hayata uygulanmasıdır. Çalıştıkça kazanılır bu tecrübe, bu sayede pişilir. Yeni başlanılan bir işte, ilk dönemlerde akademik bilgi hiçbir işe yaramaz gibi gelir. İşletmeye adaptasyon ve yapılacak işi öğrenme döneminden sonra senin de dediğin gibi "işleri idare edebilecek" kıvama gelinir. Akademik bilgi de bu dönemle birlikte çok işine yaramaya başlar.

Diğer taraftan yeni mezun birisi, boş geçirmediyse okul yıllarını, sermayesi de varsa kendi işini de kurabilir. Örnek olarak imal usullerinde edindiği bilgiyle metal işleme atölyesi açabilir; tencere, takı eşyası v.s üretebilir. İlk etapta aklıma gelenler bunlar; aldığı dersler ve dalı neticesinde kendine işyeri açabilir rahatlıkla. Rahatlıkla olmasa da, ufak teknik yardımlar alarak devamını getirebilir.

Makine Mühendisliği yapılacaksa ve meslekte iyi bir yere gelinmek isteniyorsa, bu işi sevmek birinci maddedir. Dahası, tornavidanın ucundan tutmadan, eline makine yağı bulaşmadan bu işler olmaz. Makine zor bölümdür, sayısallığın doruklarında dolaşır öğrenci. İşte bu yüzden okurken ne yapıp edip sosyal hayatla da ilgilenmli, sosyal aktivitelerde mutlaka rol almalıdır. İnsan ilişkilerini kuvvetlendirmelidir. Bu meziyetler diğer mühendislerin arasında ön plana çıkarır.

Okurken çalışılan ufak tefek işler ve yapılan stajlar her ne kadar angarya gibi gelse ve kaçış yolları aransa da, ileride çok büyük artılar olarak hanenize yazılacaktır. Makine mühendisliği eğitimi okulda alınır, teoriyi pratiğe dönüştürürken işletmede uygulama yaparken mühendis olunur. Kendinizi göstererirseniz, mezuniyet sonrası staj yaptığınız yerde çalışma olanağı yüksektir.

Mezuniyet sonrası iş durumuna gelince, henüz iş aramaya fırsatım olmadı. Ama geleceğe yönelik bir iş isteniyorsa askerliğin aradan çıkartılması gerekmektedir. Her işte olduğu gibi makine mühendisliğinde de güzel bir işe başlamak için tanıdık faktörü mühim olabilmektedir. Bir de işe alımlarda okul milliyetçiliği de yapılır kimi yerlerde; örnek olarak Yıldızlı Yıldızlı'yı kollar.

Makine Mühendisi sırf makine mühendisliği yapmak zorunda da değildir; tercih meselesi ama makine mühendisliği haricinde akademik eğitim gerektiren başka bir iş yapabilmek için, okurken makineyle kafayı bozmamak gerekir. Kendisini çok iyi yetiştirip hazırlayan, mühendislik disiplini ve kıvraklığıyla yetişmiş bireylere her iş alanında ihtiyaç duyulmaktadır.

Makine Mühendisliği, "köşe dönülecek" bir meslek değildir. Kazancı da diğer mesleklere, zoruluğuna, okuma güçlüğüne oranla yeterli olmayabilir, ama bu işi seven açısından kazancı manevi olarak gerçekten büyüktür. Şöyle ki mühendis, birşeyi yoktan var eder. Sorumluluğu yüksektir; bir hatası sağlam insanların da yok olmasına yol açar.

Son olarak bol kazanç isteniyorsa, akademik bilgi hiçbir işe yaramaz; köşeyi dönmeye bakın.

Talha Çetintaş
29-10-2004, 15:40
istediğim cevabı hemen hemen aldım teşekkür ederim sana iş hayatında başarılar dilerim.Dökümanlarıda en kısa zamanda yazmanı beklıyoruz

Genc makinacı.......

Talha Çetintaş
01-11-2004, 14:02
Ya benım bı sorum daha war mesela ben ısı ile alakalı derslerı pek sallamıyorum çünkü ilerde ısı ile alakalı calısmalarda bulunmak istemıyorum ama muhakkak diğer branşlardada etkileyen faktörler muhakkak wardır butun dallardada uzmanlaşmam mumkun olmadıgına gore bu gibi sorunlar ne gıbı problemler doğurur acaba?

Yasin.Orhan
01-11-2004, 16:38
ya arkadaşlar yazılanları biraz okudunma yazmadan yapamadım;
ben 2001 kocaeli mezunuyum eskiler bilir mesela duygu:)

makinacının halinden makinacı anlar walla...

bizim kep atmada şöyle bir anımız var;
tüm mühendislik bölümleri harf sırasıyla anons edir ya ee bizde sonlara kalıyoruz M harfinden neyse tören uzadıkca uzadı bir sıradanlık devam ediyordu taki bize sıra gelene kadar Makina mühendisliği denilince ortalık Alemin kralı geliyorrrrr geliyorrr geliyorrr diye inlemişti... süperdi

okuyanlara derslerinde çalışanlara işlerinde başarılar....

En büyük MAKİNA Somuunn - Cİvataa!

Mehmet Genç
02-11-2004, 18:17
Abiii bitmezz bu okul!!!!!!!!!
İmza...

Duygu Çakır
06-11-2004, 00:47
biter biter
bi gün biter de çabuk bitmez o kesin

Hüseyin Kaplan
06-11-2004, 00:53
biter biter
bi gün biter de çabuk bitmez o kesin
Ne zaman gelecek o büyük gece....

Duygu Çakır
06-11-2004, 01:06
valla bitiyo ama bittiğine inanmıyosun
hoş bitmedi benmki ama
yolun sonu göründü artık
sıkın dişinizi sizde

Talha Çetintaş
08-11-2004, 10:58
yaw bırısı bızım ewdekılere de bu bolumun zorlugunu anlatsa bızımkıler seneye dıploma beklıyo gercı ben her fırsatta uzayabılır dıye soyluyorum ama anlatamıyorum.. ;D

Emre Altındal
09-11-2004, 22:53
Bir gün gelecek, bir gün kalacaktı
Bir gün geldi şimdi o da kalmadı

Selçuk Gürbüz
13-11-2004, 23:29
Ya makinacıysan okulun uzamasının normal oldunu eve anlatabilen biri varsa bana da taktik versin ;)...

Burak Şahin
14-12-2004, 19:29
ya yeni okuyorum da süper olmuş..
hakikaten de bütün unifeb makinacı dolu..
kız olayına gelince de biz de çok var...

...demek isterdim tabii:)
ama yok yok yok...

Duygu Çakır
14-12-2004, 23:20
abi merak etmeyin
elinizdeki kızlar da bizaman sonra erke gibi olacak
en azından erke gibi düşünecek
pardon hepimiz makinacı gibi düşünüyoruz demeliydim :}

Ali Yılmaz
12-01-2005, 23:52
benim daa 4,5 senem var yani devam ettirrim makineci düşünme sanatını merak etmein:D

Seçkin Özmen
13-01-2005, 00:05
vay amma çok makinacı varmış ya, ben daha yeni gördüm bu başlığı, ben de makinacı sayılırım, kardeş bölüm uçaktan sevgiler...:P

Ali Yılmaz
13-01-2005, 00:12
sevgiler sana da ...

Duygu Çakır
17-01-2005, 13:13
arkadaşlar merhaba

ben de bitmez diyordum

tek dersim var açıklanmayan ama ondan geçiyorum şu an

bitiyormuş

hemde fark etmeden

sabır diliyorum hala azimle okuyanlara ama merak etmeyin bi anda bitiyor

Sinan Bıçak
17-01-2005, 14:15
arkadaşlar merhaba

ben de bitmez diyordum

tek dersim var açıklanmayan ama ondan geçiyorum şu an

bitiyormuş

hemde fark etmeden

sabır diliyorum hala azimle okuyanlara ama merak etmeyin bi anda bitiyor

Hayırlı olsun

Kutay.Edis
22-01-2005, 02:26
Hayırlı olsun inşallah ileride herşey istediğin gibi olur

Duygu Çakır
25-01-2005, 03:53
amin darısı herkesin başına inşallah

Ahmet Ofluoğlu
08-02-2005, 03:04
yaa ben de yeni makinaciyim bu basligi da yeni gordum bole sloganlar felan hosuma gitti ama bizim okuldaki sloganimiz farkli:
deli degilim makina muhendisiyim
nane nane nane sekeri ...-ajjjdar gibi olmak en buyuk korkumuz...

Kutay.Edis
12-02-2005, 13:44
Utku kardeşim Ajdar diye bir deli çıktı ortaya,mesleğimi öğrenen bana onu soruyo. Bana kalsa onun sicilini silerim:)

Talha Kurt
31-03-2005, 19:45
bende makinacıyım ne olucak.Makinacı adama iş var bu devirde :)

Mehmet Genç
31-03-2005, 21:31
Merhaba arkadaşlar.Ajdar her ne kadar dengesini kaybetmiş olsa bile gündem oluşturabilmiş tüm Türkiye ye adını ezberletmiştir.Bu da akla şu soruyu getiriyor dengesini kaybetmiş bir meslektaşımız bile gündem değiştirebiliyorsa bir de dengesini kaybetmemiş bir makina mühendisi neler yapar :)Daha öncede söylediğim gibi "Mühendis çok şey demektir,makina mühendisi herşey demektir".

Ali Yılmaz
31-03-2005, 21:37
+1907

Ahmet Ofluoğlu
09-04-2005, 13:21
yaa gecen yemek kuyrugunda biz makinacilar yine naneyi soledik aklima burasi geldi.mehmet kardese katiliorum ama ajdar in makina muhendisi olmasi kotu.ne biliyim gelio biri ne okuyon die soruyo "makina" diosun,bazisi dio "ajdar manyagi da makinaci bilion dimi" felan...
bu ajdar muhabbeti de cok uzadi aslinda bolumun basligi akademik paylasim :)

Eyüp Zengin
13-04-2005, 19:50
diyarbakırdan tüm makinacı ve 1907unifeb'lilere selam
sloganımızı bende benimsiyorum . enkısa zamanda DİCLE1907ÜNİFEB'le tanışmak dileklerimle

Selçuk Gürbüz
09-05-2005, 17:17
Bugün bi kez daha anladım bu konu başlığının neden seçildiğini. Ömrümü bitirdi walla ???...

== Selçuk ==

Muzaffer Eken
02-08-2005, 22:42
nerde ya o kadar makınacı arkadas yaz okulu meselesınemı daldı yoksa herkes ???

Selçuk Gürbüz
27-10-2005, 01:17
Yaa walla çok içten yazıom şu an. Belki liseliler falan da okuyodur die. Bu bölümü yazmayın. Kesinlikle!....

Yiğit Arın
27-10-2005, 01:55
Yaa walla çok içten yazıom şu an. Belki liseliler falan da okuyodur die. Bu bölümü yazmayın. Kesinlikle!....

Elektronik yazın ya, mis gibi.. ;D

Selçuk Gürbüz
27-10-2005, 05:09
Elektronik yazın ya, mis gibi.. *;D

Hadi lennnn :)....

Aycan Yağanoğlu
27-10-2005, 10:11
bu sene makineye girdim 5 hafta yetti walla.Makine hariç ne yazarsanız yazın derim...

Muzaffer Eken
01-11-2005, 20:46
bu sene makineye girdim 5 hafta yetti walla.Makine hariç ne yazarsanız yazın derim...
katılıyorum valla ya :-(

İsmail Sümer
02-11-2005, 02:00
muzo olm bu kadar çabuk mu pes ettin???

Muzaffer Eken
03-11-2005, 18:56
yok ismail pes olayı değilde harbi çok zormuş ya ismail :-(

Aycan Yağanoğlu
10-11-2005, 22:08
bana yardım ltf edin bu teknik resim(autocad ) nası bi derstir hiç bişi anlamıyorum...:)

Hüseyin Kaplan
10-11-2005, 22:25
bana yardım ltf edin bu teknik resim(autocad ) nası bi derstir hiç bişi anlamıyorum...:)

Autocad yardımla yapılmaz ya kursa gideceksin yada çok fazla bilgisayar başında programı karıştıracaksın.

Duygu Çakır
10-11-2005, 23:40
aslında çok zor değil
ama bi kurs fena olmaz kolay öğreniliyo

Aycan Yağanoğlu
10-11-2005, 23:47
perspektifi verilen parçanın üç görünüşünü çizmekle uğraşıorm >:(Evet aslında autocad çok zor deil ama bu resimleri anlamak için biraz yetenek gerekiyo galiba... ???

Hüseyin Kaplan
11-11-2005, 23:58
Yetenekten çok tecrübe gerekiyo.

Aycan Yağanoğlu
21-11-2005, 12:23
size bişey danışmak istiyorum sizlere de mühendisliğe giriş dersinde robot yaptırdılar mı? Yaptırdılarsa nası yaptınız yardım lütfen...

Eyüp Zengin
21-11-2005, 16:38
size bişey danışmak istiyorum *sizlere de mühendisliğe giriş dersinde robot yaptırdılar mı? Yaptırdılarsa nası yaptınız yardım lütfen...

Dicle üniv. ve robot birbirine çok uzak bir kelime *;D
(( malesef Hayır ))
sana kolay gelsin demekden başka yardımım olamayacak aycan

Hüseyin Kaplan
21-11-2005, 18:12
Ne kadar acı birşey ama gerçek 5 yıldır İstanbul Üniversitesi Makine Mühendisliği öğrencisiyim daha robotun r'sini görmedim.

Ersel Kula
21-11-2005, 18:26
insanlarla uğraşmaktansa makinalarla uğraşmayı tercih ederim.

Robert BOSCH

Duygu Çakır
22-11-2005, 01:43
robot enerjinin dersi bizim okulda alanlar olmuştu lisanstayken ama uzun zaman geçti
yıldızdan enerjiden birini bulabilirsen sana yardımcı olabilir

Arif Şahin
22-11-2005, 12:31
teknik resim dersinin direk bilgisayar destekli olarak öğretildiği üniversiteler az. genelde ilk dönem elle,sonraki dönem bilgisayarla öğretime geçiliyo. ege'de iki dönem elle! düşünün bi, montaj resimlerinin kesitini, vidayı elle çizmeyi.. Allah hepimizin yardımcısı olsun ne diyim.

Selçuk Gürbüz
01-12-2005, 13:28
size bişey danışmak istiyorum *sizlere de mühendisliğe giriş dersinde robot yaptırdılar mı? Yaptırdılarsa nası yaptınız yardım lütfen...

Walla o tarz şeyler ilk senelerde bekleniyosa emin ol çok profesyonel şeyler beklenmiyodur için rahat olsun. Biz ilk sınıfta cam silme makinesi yapmıştık, ama sadece çizimi ve maketinden öteye geçmeyecek şekilde :). Sonra yine ya 1. sınıfta yada 2. sınıfta rüzgarla çalışan pervaneli bi asansör yapmıştık küçük bişeydi ve de çok basit bi mekanizmaydı, yani oldukça amatördü. Gel gelelim şimdiki projeye :-/. Otopark sistemi gibi bişi olcak böyle plakaları okuyan ve kaydeden. Bakalım nası tamamlicaz :) Kolay gelsin...

== Selçuk ==

Arif Şahin
14-12-2005, 12:15
www.makinacıyız.biz adresinde Şahin K( Şahin Yılmaz, atlantis şahin...) ile söyleşi yapmışlar. ;D ben öldüm gülmekten

Sinan Bıçak
14-12-2005, 13:02
www.makinacıyız.biz
adres çalışmıyor ı ları i yaptığım halde çalışmadı

Bahtiyar Güdürü
14-12-2005, 13:20
adres çalışmıyor ı ları i yaptığım halde çalışmadı

makina yı makine yazinca ve ı ları i yapinca oluyor :D az denemişin sinan :D

http://www.makineciyiz.biz/

yahu bende kısmen makinaci sayilirim :Dbilgilerinize ;)

Sinan Bıçak
14-12-2005, 13:54
Bu siteyi en alt kısmında yazdıklarından dolayı kullanmayacağım.

Ömer Birdal
14-12-2005, 14:35
kazara başlığa tıkladım ve en alttaki mesajı görüp, meraktan, bir üstteki mesajın içindeki siteye girdim.. düzenlenmesi gereken bir mesaj olduğuna kanaat getirdim.. (adresin silinmesi gibi)..

Arif Şahin
22-12-2005, 13:31
ben arkadaşımda izledim. nerden indirdiğini sordum,o da adresi söyledi. sitenin altında yazanları şimdi gördüm.

Arif Şahin
22-12-2005, 13:41
adres yanlışlığı için de kusuruma bakmayın. dikkat etmedim ı'ya i'ye

Eyüp Zengin
06-03-2006, 17:49
;Dabicim herhalde tüm makinacıları öldürmüşler kaç haftadır yazan yok buraya
artık yazda geldi hareketlenelim dimi
ozaman burayı iki güzel hareketle şenlendirelim dimi ::) ;D

http://resim.forumneuro.com/images/8439369.gif (http://resim.forumneuro.com/)

http://resim.forumneuro.com/images/8215727.gif (http://resim.forumneuro.com/)

Eyüp Zengin
13-03-2006, 18:18
arkadaşlar talaşsız şekil verme konusunda bir araştırma
yapıyorum acaba bu konuda yardım edebilirmisiniz..?

Melis Varan
24-08-2007, 18:06
Çin'deki kalıp teknolojisi hakkında ne düşüneceksiniz bakalım. Ben sadece Çin'de işçilerin güvenliğine ve sağlığına verilen önemi(!) gördüm.
http://www.youtube.com/watch?v=2-E8jL2CM_Y

Muhammed Turan
24-08-2007, 19:52
Makine Mühendisleri...

Makine Mühendisliği'nden mezun arkadaşlar, sadece diplomanız kullanılmak üzere bir iş var elimizde. İş süresi 4 ay. 4 ay boyunca SSK girişi yapılacak. İşin uzaması durumunda karşılıklı anlaşıldığı takdirde diploma kullanımı devam edecek.

İlgilenen arkadaşlar met@mimtur.com adresine özgeçmişlerini gönderirlerse sevinirim.

Halise Genç
28-08-2007, 20:57
Sınıfımı buldum içeriye girdim bir de ne göreyim 10 erkeğe 1 erkek düşüyor. :)

bu benim için çok güzel bir haber :D

Onur Aloğlu
29-08-2007, 01:40
:rolleyes:

Servet Güldeş
29-08-2007, 01:43

buda mühendisler için iyi bir haber...

Servet Güldeş
29-08-2007, 01:45
Fiko nerde ya oda mı mühendislik okuyodu ki...

Okumasada bu başlığın müdavimi olacağında eminim :):)

Ömer Birdal
29-08-2007, 01:46
bizim bölümde çok kız var :(

Onur Aloğlu
29-08-2007, 01:47
3 kere yazınca geliyormuş :rolleyes:

Servet Güldeş
29-08-2007, 01:47
Fiko Fiko Fiko

Belki reissiz olmaz bide öle yazıyım...

Fiko Reis Fiko Reis Fiko Reis

Furkan Demir
29-08-2007, 11:54
bizim bölümde çok kız var :(

Senin için çok zor olmalı :o

Ömer Birdal
29-08-2007, 14:30
Senin için çok zor olmalı :o

sen yakından biliyosun içinde bulunduğum durumu.. :o

Furkan Demir
29-08-2007, 14:53
sen yakından biliyosun içinde bulunduğum durumu.. :o

Evet... Çok zor Allah düşmanımın başına vermesin :o

Ömer Yağanoğlu
29-08-2007, 15:03
bilimsel ve akademik paylaşımda akış oldu ya daha bir şey demiyorum...

Okan Külekçi
29-08-2007, 15:12

3. sınıf dersi olan Akışkanlar Mekaniğini daha 1. sınıftan veriyolar kız öğrencilere,senin için güzel bi haber.

Bahtiyar Güdürü
29-08-2007, 15:39
İlk aldığında vermek güzel şey (dersten bahsediyorum Akışkanlar Mek)
Ama bazen hocasına verenine alanına göre de değişiyor,alttan alıyorsun öğreniyosun üstüne bişeyler katıyorsun daha rahat verebiliyosun (dersi)

Uğur Koçar
17-12-2007, 12:14
Tum makinacilarin Allah yardimcisi olsun.2nin 1indeyim gayet zor,ki daha akiskanlar,termo falan da yok ...:(

Necmettin Tekeli
18-12-2007, 01:47
Sınıfımı buldum içeriye girdim bir de ne göreyim 10 erkeğe 1 erkek düşüyor. :)
bende bizim oranı bişe zannederdim:d
bizde her erkeğe 2.34 kg kız düşüo:d

Murat Şener
18-12-2007, 14:40
bende bizim oranı bişe zannederdim:d
bizde her erkeğe 2.34 kg kız düşüo:d

sizinki yine iyi bizde 750 gr

Halise Genç
18-12-2007, 21:03
3. sınıf dersi olan Akışkanlar Mekaniğini daha 1. sınıftan veriyolar kız öğrencilere,senin için güzel bi haber.

benim için güzel olmasının sebebi şu erkek arkadaşım makina mühendisliğinde okuyor da...sizlerinde hiç kız yok demesi beni oldukça sevindirdi :o :D

Murat Şener
18-02-2008, 02:41
bu sene eğer makine bölümünden staj yapacak arkadaş var ise ona staj defteri verebilirim

Eyüp Zengin
21-02-2008, 23:41
arkadaşlar ben son sınıf makina ögrencisiyim
bitirme tezi ile ugraşmaya başladım sizlerden bi istegim var
acaba elinizde örnek teşkil edecek bitirme tezleri mevcut mu ?
yeni dönemde herkese bol şans

Necmettin Tekeli
08-05-2008, 03:04
arkadaşlar benmde bi ricam olacak
autocad de çizilmiş hazır montaj resmi lazım bi kaç tane yardımcı olabilecek varsa duyurulur.

Eyüp Zengin
08-05-2008, 19:55
necmettin bi bunlara bak istersen yardıncı olur belki
http://rapidshare.de/files/38250028/Ugur_BILGI_G.rar.html

Necmettin Tekeli
10-05-2008, 02:06
necmettin bi bunlara bak istersen yardıncı olur belki
http://rapidshare.de/files/38250028/Ugur_BILGI_G.rar.html

eyüp çok teşekkür edirm!!!

Fatih Çalışkan
10-05-2008, 21:35
4 sene önce okulun ilk günü üniversiteye başlıyorum abilerimizden duymuşuz zamanında, üniversitede süper kızlar olur diye ne bileyim ben makine mühendisliğinin üniversitenin her hangi bir bölümü olmadığını. Sınıfımı buldum içeriye girdim bir de ne göreyim 10 erkeğe 1 erkek düşüyor. :)

biz de 25 erkek 5 kız vardı=) erkeklerin 5 i bıraktı. kızların 1i bıraktı... 20 erkek 4 kız kaldık:D ama allahtan fakültede çewre mühendisliği de var:D:D:D

Arif Şahin
10-05-2008, 22:03
Bizim binanın karşısında da inşaat mühendisliği binası var. ne diyim

Necmettin Tekeli
10-05-2008, 22:18
makin-maden-inşaat aynı fakültede düşünün artıq:(

Mehmet Cumhurlu
10-05-2008, 23:27
Belki bölüm farklı ama bizde makinacıyız malesef makinacığılığın kaderinde var galiba ama bilgisayar sağolsun :)

Sebahattin Işık
10-05-2008, 23:43
bu sene eğer makine bölümünden staj yapacak arkadaş var ise ona staj defteri verebilirim

ya çok sevaba girersin valla :D ben bu sene 2 stajı bırden yapacam ilk senem daha ama nasıl olacak falan bılmıom tabi :)

yaptık bir hata burdayız daha mat dersını anlamıom bunun termosu var dusunmek bıle ıstemıommmm:D:D

Uğur Koçar
24-05-2008, 00:14
Abi termo demeyin ya aman allah gostermesin bildigin kaldim:(:(

Emrah İlkbahar
24-05-2008, 00:26
termo kadar aptal bi ders yok ya:D

Muzaffer Eken
24-05-2008, 00:29
Mak.elemanları, akışkan, mukavemet, titreşimler ... İşimiz var işimiz.

Necmettin Tekeli
24-05-2008, 01:02
hadi yaa bende statik teknik resim autocad e zor diodum demekki daha çekeceğimiz var:S

Yusuf Karlıdağ
30-05-2008, 23:42
ben daa statiği veremiom... bu okulu bitiremem yha ....:D

Süha Demircan
04-06-2008, 18:33
termo kadar aptal bi ders yok ya:D

olm termo yu bide git başka okullarda gör sen öyle doç. dr. alikoç hocanın anlatığı gibi değil adam gerçi şimdi daha basit anlatıyomuş alıyorum haberlerini bizi fena kasıyodu aslında zevkli bi derstir sen kesin ısı geçişi tablolarını okuyamıyosundur ;):dans::p o yüzden aptalca geliodur ;)

Necmettin Tekeli
25-07-2008, 22:39
15 dersin 3ü altta istatisliklere göre 5 yılda bitio inş:D

Eyüp Zengin
26-07-2008, 10:01
arkadaşlar ben bitirdim ve kurtuldum son zamanlar çok sıkıntılı geçti birinden geçiyosun digeri kalıyo umarım sizlerde en kısa zamanda bitirirsiniz kolay gelsin

Fatih Çalışkan
27-07-2008, 21:38
yaz okulu son 3e kaldım biticek insallah.. makel hidrolik mak. bi de kazayla labratuardan kalmıştım :D

Uğur Koçar
16-08-2008, 23:58
Arkadaslar bitirenlerden 3sinif 1.donem kitaplarini satmayi dusunen var mi?

Tolga Karıksız
02-09-2008, 18:02
arkadaşlar marmara makina mühendisliğini yeni kazandım yardım edin ingilizce okucaz gerekli yorumlarınız bekliyorum stadın hemen yanında okumakta çok güsel olcak bu arada :D:D

Eyüp Zengin
02-09-2008, 21:22
arkadaşlar marmara makina mühendisliğini yeni kazandım yardım edin ingilizce okucaz gerekli yorumlarınız bekliyorum stadın hemen yanında okumakta çok güsel olcak bu arada :D:D

kardeşim hayırlı olsun güzel bi alan seçmişsin kendine ben halimden oldukça memnunum tek sorun çok az zorlanacaksın :D ama unutma bigün biticek:kahve:

Uğur Koçar
03-09-2008, 00:15
Makinacı milletin efendisidir:)Hayırlı olsun

Tolga Karıksız
03-09-2008, 16:08
artık resmen kayıt oldum marmaralıyım bende zevkli bi şekilde okulumuzu bitirir ve maçlarımıza gideriz umarım :D

Uğur Koçar
27-09-2008, 00:56
Ust siniftan kitaplarini satmak ,hibe etmek ,sevabina vermek,vb.seyler yapmayi dusunen yok mu arkadaslar...?

Haydar Kepekçi
27-09-2008, 02:29
bütün makinacılar hepinize selamlar... bende eskişehir makinada 2. sınıfım...hepinize başarılar :D

İbrahim Barut
01-10-2008, 19:37
Herkese selamlar.... Yıldıza bu yıl girdim bende... Allah sonumuzu hayır etsin :D

Gizem Yapar
24-10-2008, 22:54
ben de mak. müh. hz
yazılanları okuyunca korktum bir anda :s

Necmettin Tekeli
24-10-2008, 23:27
ben de mak. müh. hz
yazılanları okuyunca korktum bir anda :s
inanmıyorumm... makina mühendisliği bölümünü tercih eden bir bayan...
bu makus talihimizin bir dönüm noktası olabilir;)

Emre Benlier
25-10-2008, 03:42
6. sınıf bir abiniz olarak sadece çalışın diyorum :D

Haydar Kepekçi
30-10-2008, 22:05
benimde gidişat senin gibi emre.. :D

Hakan Demirsoy
02-11-2008, 12:21
itü makina:D
nasıl bitcek bilmyrm:)

Mevlüt Çiller
01-11-2009, 01:22
konya makina 1.sınıf herkese slm ;)

Gürkan Yılmaz
01-11-2009, 01:42
kocaeli 3. sınf.. Geldi vizelerrr :D

Mevlüt Çiller
01-11-2009, 03:42
arkadaşlar bu sayfayı makina mühendisliğine daiir bilgileri paylaşarak doldursak olmazz mıı ? ne bilem yararlı siteler ; yararlı notlar ??

Mevlüt Çiller
01-11-2009, 03:43
örneğin bi siteden indirebileceğiniz STATİK DERS NOTLARINI paylaşarak bunu başlatıyım ??

http://rapidshare.com/files/14751438/_A305__STATIK_ders_notlari__BILLUR_KANER_.pdf (http://rapidshare.com/files/14751438/_A305__STATIK_ders_notlari__BILLUR_KANER_.pdf)

Çağrı Erdoğan
01-11-2009, 12:16
yıl 3 alttan 7 ders alnımız açık devam ediyoruz=))

Yavuz Köş
01-11-2009, 12:26
sivas 1. sınıf :D

Batuhan Önder
01-11-2009, 13:49
6. sınıf bir abiniz olarak sadece çalışın diyorum :D

Teşekkürler, ilk vizeme bir hafta varken bunu kavradım. :) Sanırsam doğru yoldayım. =))

Anıl Coşkun
01-11-2009, 19:17
yıl 3 alttan 7 ders alnımız açık devam ediyoruz=))

3 sf denklem yaz 15 al hala alnımız açık de yakıştıramadım :D:D

Ertuğ Asırcı
01-11-2009, 23:45
Daha ilk sınıf. Makinacıysak ölelim mi?

Serhat Didikoğlu
06-11-2009, 10:38
Mühendisler ikiye ayrılır,makinacılar ve diğerleri... ;) :serefe:

Efe Yurtseven
06-11-2009, 13:31
Ömür biter makina bitmez.. :)

Eysan Gürallar
25-11-2009, 01:04
valla işiniz zor benim sevgilimde Makinacı ( ama bölüm olarak Müh. değil ) ve sanki dersleri zor gibi
2 yıllık okullu.4'üncü yıllında şuan bitmedi gitti okullu şimdiden başarılar diliyorum size =)
Müh.'lik okuyanlara özellikle sözüm =)

Çağrı Erdoğan
04-02-2010, 01:01
5. dönem sonu itibariyle altta 11 tane FF ortalama 1.8 mücadelemize devam ediyoruz....

Mevlüt Çiller
04-02-2010, 01:50
ilk dönemimi bitirdim 9 dersin 5 tanesi büt :D umarım kalmaz alttan :D

Muzaffer Eken
12-04-2010, 14:18
Ömür biter makina bitmez.. :)

Erken havlu atmışsın Efe :)

Can Ayyıldız
12-04-2010, 21:08
7 ye fitim ...

Ercan Karakaya
12-04-2010, 21:31
makine ye başladıktan sonra hakkaten 4 yılda bitmeyecğini anladım :D

Soner Öztürk
30-04-2010, 12:14
Beş oldu Beş:) Allah altıyı göstermesin:)

Mevlüt Çiller
30-04-2010, 18:46
Beş oldu Beş:) Allah altıyı göstermesin:)

gardaşım benim beşide göstermesin :D:D

Nurullah Şakir
19-05-2010, 14:27
Daha ilk yıldan tepe taklak ama olsun düzeltirim :D

Mevlüt Çiller
19-05-2010, 15:34
Daha ilk yıldan tepe taklak ama olsun düzeltirim :D

aynen be gardaşım :serefe:

Yusuf Karlıdağ
05-06-2010, 06:07
'bırak bu işleri maginacı,
hayatın olmuş komple acı..