PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 1907 ÜNİFEB Sadece Bir Tribün Grubu Değildir!

Bilsay Avcı
28-05-2009, 20:20
Bu yüzden 1907 ÜNİFEB' in, tribün guruplarının bulundurması gereken özelliklere tamamiyle sahip olması da gerekmemektedir. Çokca dillendirdiğimiz, zaman zaman hatırlatmayı unuttuğumuz bu özelliğimizi tekrar hatırlatma gereği duyuyorum. Bizler sadece tribün gurubu olmadığımız için holiganizm ruhuna da sahip bireyler değiliz, olmamalıyız. Bizim profilimiz çok açık ve nettir. Bizim derdimiz, Fenerbahçe' nin eksik olduğuna inandığımız bir parçasını tamamlamaktır. Amerika' yı yeniden keşfetmek gibi bir gayemiz olmamalıdır. Her üniversiteli 1907 ÜNİFEB' li olamaz. Bizim belli misyon ve vizyonumuz vardır. Buna uyanlar dahil olur, uymayanlar ekarte olur.

Kontrolden çıkan bazı olaylar, üyeler olduğu için bu hatırlatmayı yapma gereği duyuyorum. Zamanında deplasman otobüslerinde bırakın sigarayı, alkol almayı bile tartışan bir 1907 ÜNİFEB den bahsediyorum. Bu kadar ince eleyip sık dokuyan bir birlik, nasıl kontrolden çıkabilir? Tabii ki niceliğin gereksiz artışıyla. Bizim üye sayısı kaygımız hiç olmamıştır, olmayacaktır. Bu yüzden profilimize uymayan ancak bir şekilde içimizde yer edinmiş kişilikleri çok geçmeden uzaklaştırmamız gerekir. Bu kişilikler virus gibi yayılacaktır. Fasılda 20 kişi, stada yürüyüşte 50 kişi, deplasman yollarında 100 kişi. Bulaşıcı bir hastalıkmış gibi dalga dalga yayılacaktır.

Bizler holigan değiliz, bu yüzden vurup, kırıp, parçalamak, bizlerin ruhunda yoktur. Bizler hem üniversiteli hem Fenerbahçeli hem de 1907 ÜNİFEB liyiz. Bu 3 değerimizle de gurur duymalıyız.

Lütfen doğru yaptığınıza inandığınız yanlışlarla değil, 1907 ÜNİFEB liliğinizle gurur duyun. Çünkü 1907 ÜNİFEB, içinde pekçok değeri barındırır. Bunu unutmayın, değerlerimize sahip çıkın.

Sevgiler.

P.s: Küfür etmek marifet değil, kendini ifade etmekte zorlanan insanların başvurduğu kısa ve aciz yoldur. Hangi ortamda olursa olsun (maç, fasıl, yolculuk, yürüyüş) hele hele yanında bir bayan varken küfür etmek, olay çıkartmak ne erkekliktir ne de delikanlılık!

Burçay Tiftikçi
29-05-2009, 02:12
Abi kusuruna bakmadan sadece bir şey yazacağım.1907 Ünifeb sadece bir tribün grubu değildir.

Çağrı Erdoğan
29-05-2009, 02:15
Abi kusuruna bakmadan sadece bir şey yazacağım.1907 Ünifeb sadece bir tribün grubu değildir.

+1907...

Bilsay Avcı
29-05-2009, 09:34
Burçay' cım başlıkta düzenleme yapılmış, küçük harf büyük harf düzenlemeleri yapılırken ''sadece'' kısmı da kaybolmuş. Doğrudur, 1907 Ünifeb sadece bir tribün grubu değildir. Web komitesi bu düzeltmeyi yapabilirse sevinirim.

İlter Güner
01-06-2009, 00:10
Fenerbahce S.K her türlü alanda öncü olmustur.Gerek stad gerekse Tv v.b Taraftarlarıda takımı o derece dışarıya yansıtır.Kulturlü bir taraftara sahip olmak dikkat çeken özelliklerin arasındadır.Taraftarlar ne kadar eğitimli olursa o kadar az karışıklık ve tribün kavgası çıkar ve bunlar taraftarlık değildir,bir nevi holiganlık ve övünülmesi gerekmeyen işlerdir.Bakıyoruz ki taraftarlar sayesinde takımlar önemli cezalar almakta ve bu, o takımı desteklemekle alaksız işlerdir.Unifeb üniversitelilerin grubu olduğundan bu çizgiyi sağlamak oldukça mümkündür.Bizler yenilsekte Fenerbahceliyiz biz herzaman Fenerbahceliyiz.Diğer kolpa takımların taraftarları gibi çekip gitmeyiz.Buna göre hareketle Unifeb yepyeni bir revizyona girebilir.Seneye sonuçlarını görüceğimiz Fenerbahce gibi.Umarım daha iyiye ulaşırız.

Berkay Erdim
07-06-2009, 05:04
Çok yerinde bir başlık olmuş. Bence bunu burada artısı eksisi ile, hepimizin, her kuşak Ünifeblinin tartışması lazım.

Berkay Erdim
09-06-2009, 03:37
Kardeşlerimizin sınavları hakikaten zorluyor herhalde hepsini =)
Arkadaşlar, 700 kişi okuyup, 5 kişi yazıyosa bunda bir sorun olması lazım? =)

Belgin Bal
09-06-2009, 04:26
Kardeşlerimizin sınavları hakikaten zorluyor herhalde hepsini =)
Arkadaşlar, 700 kişi okuyup, 5 kişi yazıyosa bunda bir sorun olması lazım? =)
abim, herşey o kadar güzel ve açık dile getirilmiş ki, kendi adıma okuduktan sonra ekleyecek birşey bulamadım.
muhtemelen bu yazıyı kimse üstüne almamıştır,oysa ki gönderme yerine gitse ve bundan bir ders çıkarma yoluna gidilse gayet olumlu sonuçlarını görebiliriz hepimiz ileriki zamanlarda.
nedense bazı insanlar fenerbahçeli olduklarını diğer takımlara ettikleri küfürlerle ölçüyor. forumda da sıkça karşılaştığımız çirkin üsluplar,yakışıksız betimlemeler bu tarz insanların en sevdiği yazılar oluyor.
şunu söylemek istiyorum; sizler eksiği,yanlışı kendinizde aramayın, acaba ''anlatamadık mı'' diye kendinizi hırpalamayın
çünkü '' ne kadar bilirsen bil, anlattıkların karşındakinin anlayacağı ile sınırlıdır'' diye güzel bir laf vardır,bence konuya gayet uygun bir laf oldu
saygılar,,

Berkay Erdim
09-06-2009, 05:32
abim, herşey o kadar güzel ve açık dile getirilmiş ki, kendi adıma okuduktan sonra ekleyecek birşey bulamadım.
muhtemelen bu yazıyı kimse üstüne almamıştır,oysa ki gönderme yerine gitse ve bundan bir ders çıkarma yoluna gidilse gayet olumlu sonuçlarını görebiliriz hepimiz ileriki zamanlarda.
nedense bazı insanlar fenerbahçeli olduklarını diğer takımlara ettikleri küfürlerle ölçüyor. forumda da sıkça karşılaştığımız çirkin üsluplar,yakışıksız betimlemeler bu tarz insanların en sevdiği yazılar oluyor.
şunu söylemek istiyorum; sizler eksiği,yanlışı kendinizde aramayın, acaba ''anlatamadık mı'' diye kendinizi hırpalamayın
çünkü '' ne kadar bilirsen bil, anlattıkların karşındakinin anlayacağı ile sınırlıdır'' diye güzel bir laf vardır,bence konuya gayet uygun bir laf oldu
saygılar,,

O zaman eğer dediğin gibi bizde yanlış yoksa, karşımızdakinin anlama kapasitesini arttıralım. Forumun olma sebeplerinden birisi de bu değil mi?

Ankara'ya sevgiler =)

Volkan Matur
10-06-2009, 02:26
Benim için 1907 Ünifeb'in anlamı her kesim için ayrı,ama herkez için ortak buluşma noktasıdır.Bu birliğin sadece bir tribün grubu olmadığını,her yaş ortalamasındaki arkadaşlarımız bilmesi gerektiğine inanıyorum.Bu yeterli olarak tüm üniversite örgütlenmelerinde gerek toplantılarda olsun gerek ise farklı sohbet ve organizasyonlarda olsun her zaman için vurgulanan bir kavramdır.

Bunu yaşamanın ve öğrenmenin tek yolu 1907 Ünifeb misyonunu ve vizyonunu kısacası her şeyi bildiğiniz ve öğrendiğiniz zaman birlik anlamının sadece tribünden veya maçlardan ibaret olmadığını anlayabiliyoruz.Bunun için her kesimden arkadaşların akıllarına takılan en ufak soruda dahii bunları sorup öğrenmenin hiç bir sakıncası olmadığını aksine ilerleyen zaman içerisinde 1907 Ünifeb kavramının hayatınızda ne denli önemli olduğunu anlayabiliyorsunuz.Anlatılmaz yaşanılır aşılanır gibi :)

Saygılar,sevgiler...

Selçuk Gerger
10-06-2009, 04:16
Esasında önce başlığın adında geçen ve üzerine sıkça tartıştığımız cümle ile bu cümlenin hemen hemen zıttı cümleyi karşılaştırmak lazım.

Burçay'ın da dediği gibi birbirinden farklı cümleler bunlar:

1907 ÜNİFEB bir tribün grubu değildir.

1907 ÜNİFEB sadece bir tribün grubu değildir.

Başlık ''sadece''li cümle için açılmış.

Ancak burada da şöyle bir çelişki doğduğunu düşünüyorum ben.

1907 ÜNİFEB bir(1) gruptur.

1 grup aynı anda 5 grup olamaz; 1 grup, 1 gruptur. =)

''1907 ÜNİFEB sadece bir tribün grubu değildir'' dediğimizde ''Aynı zamanda bir proje grubudur, bir organizasyon grubudur, bir üniversite grubur'' sözleri arkadan gelir.

Bu durumda bizim 1 grup oluyor 4-5 grup. =)

Yani demem o ki çok farklı duruyor gibi gözükse de aslında o araya ''sadece''yi koyarak zaten 1907 ÜNİFEB'in bir tribün grubu olmadığını açıklıyoruz.

1907 ÜNİFEB bulunduğu dallardan sadece biri ile tanımlanabilecek bir grup değildir.

Tribün de var, proje de, fikir de, seviye de, sosyal sorumluluk da; bunların hepsi bizi 1907 ÜNİFEB'e götürüyor. :)

Bahtiyar Güdürü
10-06-2009, 04:29
Ne almak istediğine bağlıdır, alan kişiye göre değişir , Okuldur .

ünv 1 gibidir , çömezsindir , yeni tanışmışsındır , aklın bir karış havadadır ilk yılın biter,anlamassın.
ünv 2 gibidir , okulun tadını alırsın artık ben universiteliyim dersin,çömezliğin kalmamıştır, lisede olmadığının farkındasındır, birşeyleri öğrenmeye başlamışsındır.
ünv 3 gibidir , çevren genişlemiştir, seni tanıyan daha çok insan olmuştur , bilgi seviyen sosyal seviyen 3-5 level daha atlamıstır.
ünv 4 gibidir , alttan dersleri almak gibidir, 1,2 ve gerekirse 3. sınıftakilere yardım edersindir, abisindir,ablasındır..

Ve mezunsundur herşey bitmiş midir? UFB bitmeyen bir okuldur işte,farkı da budur.. '' Okul biter,kardeşlilk asla '' ' dır..