Orijinalini görmek için tıklayınız : 2007 ÖSS Takvimi Açıklandı!
Murat Karaman
18-11-2005, 16:55
ÖSS 18 Haziran’da yapılacak
2006 Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) 18 Haziran, Yabancı Dil Sınavı (YDS) ise 25 Haziran tarihinde yapılacak.
YÖK Genel Kurulu’nun bugünkü toplantısında 2006 ÖSS kılavuzu görüşüldü ve onaylandı. Öğrenci Seçme Sınavı’nın 18 Haziran 2006, Yabancı Dil Sınavı’nın ise 1 hafta sonra 25 Haziran’da yapılmasına karar verildi. Sınav ücreti değişmeyerek 40 YTL olarak kaldı. Yenilenen ÖSS siteminin ilk kez uygulanacağı 2006’da sınav 195 dakika sürecek.
Şimdiden bu saçma sınawa girecek herkese BAŞARILAR * :)
Murat Karaman
02-12-2005, 17:18
ÖSS’de internet gecikmesi
2006 ÖSS Başvuruları 1 Şubat-10 Mart arasında yapılacak. Normalde Aralık’ta başlayan başvurular, bu yıl ilk kez uygulanacak internetten başvuru sisteminin altyapısı hazır olmadığı için gecikiyor.
ÖSS başvurularının 1 Şubat-10 Mart arası yapılacağını açıkladı. Yeni başvuru sistemine göre lise son sınıfı öğrencileri kendi okullarından, mezunlar ise istedikleri okuldan sınav klavuzu alacaklar. Kılavuz aldıktan sonra öğrenciler başvuru yapabilmek için bu okullardan randevu alacak. Randevu günü ve saatinde başvuru yapacak olan adayların fotoğrafı da yine başvuru sırasında çekilecek.
2006 ÖSS’deki diğer bir değişiklik ise ortaöğretim başarı puanının hesaplanmasında olacak. Yeni sistem, bazı özel ve devlet okullarının öğrenci çekmek ya da okulun başarısını artırmak için yüksek notlar vermesini engellemeyi hedefliyor.
‘BOL KESEDEN’ NOT İŞE YARAMAYACAK
Örneğin eski sistemde 70 mezundan 50’si 5 ortalamayla mezun olunca hepsinin de ortaöğretim başarı puanı 100 olarak hesaplanıyordu. Değişiklikten sonra ise ortaöğretim başarı puanı 90’lara kadar düşecek. Böylece öğrencilerin ÖSS sınavında başarılı olması için okulların bol keseden not dağıtması öğrencilere yarar değil zarar getirecek.
Yeni yöntem ile, Doğu ve Güneydoğu’da başarısıyla sivrilen öğrenciler de ödüllendirilmiş olacak. Bu değişiklikle okullar arası adaletin sağlanacağını vurgulayan ÖSYM Başkanı Yarımağan, yeni sistemin adaylarının yüzde 90’ınını etkilemeyeceğini savundu.
Yarımağan, öğretmen lisesi ve önlisans mezunu öğretmenlere yönelik ek basamaklandırma sınavının ise 3 aydan önce yapılamayacağını söyledi.
Murat Karaman
14-12-2006, 13:26
2007 ÖSS Takvimi Açıklandı
2007-Öğrenci Seçme Sınavı 17 Haziran 2007 Pazar günü yapılacak.
Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ÖSS takvimine ilişkin taslağı belirlediklerini söyledi.
Yarımağan, ÖSS’nin 17 Haziran, Yabancı Dil Sınavı’nın da (YDS) 24 Haziran 2007 Pazar günü yapılmasını öngördüklerini belirtti.
Başvuru tarihlerinin henüz kesinleşmediğini kaydeden Yarımağan, başvuruların şubat-mart aylarında alınmasının planlandığını ifade etti.
Yarımağan, ÖSS kılavuzunun YÖK Genel Kurulunda onaylandıktan sonra basılmaya başlanacağını kaydetti.
MEB’İN ÇALIŞMA TAKVİMİ
Bu arada, Milli Eğitim Bakanlığının (MEB) çalışma takvimine göre, 2006-2007 eğitim-öğretim yılının ilk yarısı 26 Ocak 2007 tarihinde sona erecek. İkinc dönem 12 Şubatta başlayacak ve 19 Haziran Salı günü sona erecek.
Yarımağan, okulların 19 Haziranda tatile girmesinin ÖSS takvimini etkilemeyeceğini, sınav tarihinde değişiklik yapılmasının söz konusu olmadığını söyledi. Yarımağan, "Bizim, Anadolu Üniversitesinin ve Milli Eğitim Bakanlığının sınavları var. Bunların da belli bir takvime göre olması lazım. Bu nedenle haftaları da paylaşıyoruz" diye konuştu.
Kaynak: milliyet.com.tr
Gizem İnanç
14-12-2006, 21:16
Şubat ayından 17 Haziran'a kadar tatil yok demek oluyor bu. Dolu dolu geçecek 5 ay. Bu zorlu maratonda umarım tüm öğrenciler emeklerinin karşılığını alır. Biz öğretmenleri de bundan başka bişey mutlu etmeyecektir.
Necmettin Erdoğan
14-12-2006, 21:28
öğrencilik zor iş hele hele türkiyede başlı başına bela.......
umarım herkes çalışmasının karşılığını alır....
vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.