Orijinalini görmek için tıklayınız : Amacın Ne Efes Pilsen?
Berkay Erdim
03-06-2009, 13:43
Kaynak: www.1907.org (http://www.1907.org)
<TABLE id=AutoNumber13 style="BORDER-COLLAPSE: collapse" borderColor=#111111 cellSpacing=0 cellPadding=5 width="100%" border=0><TBODY><TR><TD width="100%">http://www.1907.org/images/blank_black.gif
</TD></TR><TR><TD class=inside_hdr width="100%" colSpan=3>Fenerbahçe Taraftarı Bilet Fiyatlarıyla Korkutulamaz
02 Haziran 2009 Salı
</TD></TR><TR><TD class=inside_txt width="100%" colSpan=3>Efes Pilsen ile Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımızın BEKO Basketbol Ligi Play-Off final serisinde 4 ve 6 Haziran 2009 tarihlerinde Ayhan Şahenk Spor Salonu'nda Efes Pilsen'in ev sahipliğinde yapacakları karşılaşmalar için, Efes Pilsen yetkililerinin kulübümüz taraftarlarına 600 kişilik yer ayırdığı öğrenildi.
Konuyla ilgili olarak şube direktörümüz Nedim Karakaş, "5 yıldır Efes Pilsen takımı ile yarı final ve final maçları oynamaktayız. Ancak ilk kez taraftar kısıtlaması yaptıklarına şahit oluyoruz. Bugüne dek herhangi bir kısıtlama getirilmemiş ve taraftarlarımız rahatça maçları izleyebilmişti. Efes Pilsen yetkilileriyle yaptığımız görüşmede; taraftarlarımıza 600 kişilik yer ayrılmasının yanı sıra bilet fiyatları da 40 TL'den satışa sunulduğunu öğrenmiş bulunuyoruz. Bu durumu üzüntüyle karşılıyoruz. Ayrıca geriye kalan biletlerin de genel satışa sunulmayacağını toplu olarak alınarak dağıtılacağını da öğrenmiş bulunuyoruz. Bu konuda da tüm ilgilileri göreve davet ediyorum. Çünkü bu durumda toplu bilet alımı yapılmaktadır ve 5149 sayılı şiddeti önleme yasasının 14. maddesi gereğince toplu bilet alımı yasaktır. Bu duruma, bugüne kadarki Efes Pilsen serilerinde rastlanmamıştır. Bilinmelidir ki; Fenerbahçe taraftarı bilet fiyatlarıyla korkutulamaz. Kulübümüze maddi ve manevi olarak büyük katkısı bulunan taraftarımız bu karşılaşmalara gelerek takımını destekleyecektir" diye konuştu.
</TD></TR></TBODY></TABLE>
Berkay Erdim
03-06-2009, 13:46
<TABLE id=AutoNumber13 style="BORDER-COLLAPSE: collapse" borderColor=#111111 cellSpacing=0 cellPadding=5 width="100%" border=0><TBODY><TR><TD class=inside_hdr width="100%" colSpan=3>Potada Final Serisi Programı
02 Haziran 2009 Salı
</TD></TR><TR><TD class=inside_txt width="100%" colSpan=3>Son iki sezonun şampiyonu olan Basketbol Erkek Takımımız, üst üste üçüncü şampiyonluğunu elde etmek üzere Final Serisi'nde Efes Pilsen karşısına çıkıyor.
Normal sezonda iki takımın da birbirlerine karşı birer galibiyeti olduğu için 0-0 eşitlikle başlayacak seride, 4 galibiyete ulaşacak takım, 2008-2009 sezonunun şampiyonu olacak.
Final serisinde ilk karşılaşma 4 Haziran Perşembe günü Darüşşafaka Ayhan Şahenk Spor Salonu'nda yapılacak.
Efes Pilsen ile Fenerbahçemiz arasındaki final serisinin programı şöyle:
4 Haziran Perşembe
20.00 Efes Pilsen-Fenerbahçe Ülker (Darüşşafaka Ayhan Şahenk)
6 Haziran Cumartesi
20.00 Efes Pilsen-Fenerbahçe Ülker (Darüşşafaka Ayhan Şahenk)
9 Haziran Salı
20.00 Fenerbahçe Ülker-Efes Pilsen (Abdi İpekçi)
11 Haziran Perşembe
20.00 Fenerbahçe Ülker-Efes Pilsen (Abdi İpekçi)
14 Haziran Pazar
20.00 Efes Pilsen-Fenerbahçe Ülker (Darüşşafaka Ayhan Şahenk)-(Gerekirse)
17 Haziran Çarşamba
20.00 Fenerbahçe Ülker-Efes Pilsen (Abdi İpekçi)-(Gerekirse)
20 Haziran Cumartesi
20.00 Efes Pilsen-Fenerbahçe Ülker (Darüşşafaka Ayhan Şahenk)-(Gerekirse)
</TD></TR></TBODY></TABLE>
Arda Çetin
03-06-2009, 13:55
biletler 45 ytl gişelerden satılmayacak 600 bilet biletx den alınacakmış.
Kulüp bu deplasman maçlarında giren seyircilere kendi maçlarında normal fiyatlardan bilet vererek 45 ytl lik fiyata karşı şapka ve kaşkol yapılacak.
Bu arada kombine kartlar play-off larda da geçerliyiş play-off kombineleri ise öğrencilere 25 ytl.
Olay budur.
Ozan Çetinkaya
03-06-2009, 14:53
Efes Pilsen'in bilet fiyatlarında kar elde etme gibi bir düşüncesi yoktur ki öyle olsaydı tüm sezon bedavaya oynamazdı.Tüm amaç 2 sene önceki final serisinde düştükleri duruma düşmemek. Tribünleri Fenerbahçe taraftarlarıyla doldurmamanın tek çözüm yolu yüksek bilet fiyatları,gerçi bize ayrılan bölüm gene dolacaktır diye düşünüyorum.
Berkay Erdim
03-06-2009, 15:13
Helal olsun Nedim Karakaş! =)
---------------------------------------
Efes Pilsen ile Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımızın BEKO Basketbol Ligi Play-Off final serisinde 4 ve 6 Haziran 2009 tarihlerinde Ayhan Şahenk Spor Salonu'nda Efes Pilsen'in ev sahipliğinde yapacakları karşılaşmalar için taraftarlarımıza 600 kişilik yer ayrılmasının yanı sıra bilet fiyatları da 40 TL'den Biletix servis bedeliyle birlikte 45 TL'ye satılan biletler ile ilgili olarak şube direktörümüz Nedim Karakaş şu açıklamada bulundu: "Efes Pilsen'in maç biletlerini taraftarımız için ayrılan biletleri 45 TL'den satışa çıkartmasının ardından biz de taraftarlarımızı mağdur etmemek için yeni bir promosyon gerçekleştirdik. Bu iki karşılaşmaya gelen taraftarlarımız maç biletlerini atmasınlar. Fenerbahçe Ülker olarak 9 ve 11 Haziran 2009'da kendi evimizde oynayacağımız iki karşılaşma için bu biletleri değerlendireceğiz. Şöyle ki; deplasmandaki maçlara giden ve bilet alan taraftarlarımız 9 ve 11 Haziran tarihlerinde Abdi İpekçi Spor Salonu'nda açacağımız stantlara biletleriyle birlikte başvurdukları takdirde, kendilerine bu biletler karşılığında 2 bilet ve Fenerium'dan atkı – şapka paketi hediye edeceğiz. Bu sayede taraftarlarımız da herhangi bir mağduriyet yaşamadan maçlarımızı izleme olanağı bulacaklar."
Oğuz Ceran
03-06-2009, 15:18
Bu hamleyle şimdilik gerekli cevabı vermiş oluyoruz :)
Umarım oyuncularımızda sahada gereken cevabı verecekler...
Efecan Başöz
03-06-2009, 15:29
Yaptığımız hediye jesti hem taraftarla yönetimin yakınlaşması için çok güzel olmuş hemde Efes Pilsen'e tokat gibi bir cevap olmuş.
Aycan Yılmaz
03-06-2009, 15:34
Amaç geçtiğimiz 2 senenin acısı!.. Başka bir sey değil!.. 3. senede şampiyonluk gidecek çok iyi biliyorlar, ne adar vurursak o kadar kardır psikolojsi!.. Mağzur görmek lazım!.. Kulübün girişimide kapak olsun bunlara!..
Hande Müyesser
03-06-2009, 16:08
Çok güzel bir cevap olmuş, helal olsun cidden..
Osman Akardogan
03-06-2009, 16:09
Külübümüz gereken açıklamayı ve Efes karşı kozunu ortaya koymustur biz her ne olursa olsun her zaman takımımızın yanındayız.Sadece iş oyunculara kalıyor onlarda eminimki gereken cevabı sahada vericekler...
Ozan Çetinkaya
03-06-2009, 16:34
Taraftar da karlı çıkacak,çok güzel ve yerinde bir hamle :)
Fuat Rıhtım
03-06-2009, 17:54
Adamların amacı belli. Serinin 4-0 değilde 4-1, hatta mucize olursa 4-2 bitmesini sağlamak. Süpürülmemek yani.
Oğuz Ceran
03-06-2009, 18:02
Adamların amacı belli. Serinin 4-0 değilde 4-1, hatta mucize olursa 4-2 bitmesini sağlamak. Süpürülmemek yani.
Çok iddialı olmuş :) Giricek'in durumu netleşti mi?
Cengiz Akyüz
03-06-2009, 18:06
kulübün taraftarını sahiplenmesi ve mağdur edilmemesi için uğraşması çok güzel
Fuat Rıhtım
03-06-2009, 18:21
Çok iddialı olmuş :) Giricek'in durumu netleşti mi?
Bilgim yok o konuda ama yapamayacağımız şey mi Efes'i süpürmek :)
King Solomon'da buradayken :)
Özlem Göktürk
03-06-2009, 18:22
Efes'in amacı ne olursa olsun kupa bizim nasılsa. Sahada bizden daha iyi olamayacaklarını bildikleri için taraftar konusunda bir oyun oynamak istediler ama o da tutmadı. Kulübün hediyeleri de çok güzel hem Efes'İ yenmemizi izle, takımı destekle hem de üstüne hediye al.Gidebilecek arkadaşlar çok şanslılar.
Giricek yokmuş final serisinde basın toplantısında söylemiş Tanjeviç.
Berk Ulupınar
03-06-2009, 18:22
Çok zekice bir hamle.Tebrik ediyorum kimin aklından çıktı ise:)
Ozan Örs
03-06-2009, 20:17
Çok iyi bir hamle. Bu da Efes'e kapak olsun !
Can Demir
03-06-2009, 20:27
Kupa bu kapağın altında :)
Nuri Doğan
03-06-2009, 20:43
solomonun önderliğinde gereken cevabı vereceklerdir aslında en iyi cevap efes pilsenin önünde o kupayı kaldırmaktır:)
Emre Kıyak
03-06-2009, 21:52
Salonun çevresinden bilet satışı yapılacak mı?
Selim Kul
03-06-2009, 21:57
Salonun çevresinden bilet satışı yapılacak mı?
Sadece biletix benim bildiğim.
Zeynel Turna
03-06-2009, 23:10
Bu fiyatlar Fenerbahçe taraftarını korkutamaz, çünkü Fenerbahçe taraftarı zaten alışık bu bilet fiyatlarına yönetim sağolsun :).
Efes Pilsen iyice çirkinleşmeye başladı. Onlardan birçok anlamda daha iyi oluşumuzu hazmedemiyorlar. Ama korkunun ecele faydası yok, bu sene de şampiyon biz olacağız inşallah.
Burhan Tektaş
03-06-2009, 23:23
resmi sitede'ki haberde deplasmanda alınacak iki bileti sakla kendi evimizde oynayacağımız iki mac bıletı+atkı+sapka verilecekmıs bence cok guzel cevap vermıstır fenerbahce yonetımı efes pilsen'e
ayrıntılı bilgi;
http://www.fenerbahce.org/fb2008/detay.asp?ContentID=15945
Turhan Ulaşan
04-06-2009, 00:11
münferit gidelim olsun bitsn=)
Murat Bulut
04-06-2009, 01:23
gerçekten kulübümze helal olsun takdir edilecek bir davranış bazılarına da kapak olur inşallah
Burhan Tektaş
04-06-2009, 10:45
maca gıdecek olan arkadaslara sımdıden seslerıne kuvvet ekrandan destegımız sızınle olacak...
Serkan Şahin
04-06-2009, 11:07
En güzel başlıklardan birisini antu atmış.Bunun tuborg'uda var diye...:) Kaçınılmaz sonları yaklaşıyor.Maddiyatın bittiği yerde maneviyet başlar.O yüzden içimiz rahat.Şampiyonluk bizim kupa bizim! :)
Ozan Uzunkaya
04-06-2009, 13:58
Yıllardır kendi yönetiminin izlediği bilet-fiyat politikasını protesto edemeyenler bakıyorum tek vucut olmuş. Hiçbir başarının yaşanmadığı,ekonomik krizin insanların belini büktüğü dönemde kombinelere % bilmem kaç zam yapan bir zihniyet kendi içimizde iken, Efes Pilsen yönetimini eleştirmekte neyin nesi oluyor. Bunu eleştiremedikten sonra Efes Pilsen yönetimine laf söylemek ancak bizim toplumumuza özgü bir düşüncedir.
Bravo Efes Pilsen. Hemen gidip Efes Pilsen biramı alıyorum, dinsizin hakkından imansız gelir demişler ne de olsa.
Emre Kıyak
04-06-2009, 17:37
Yıllardır kendi yönetiminin izlediği bilet-fiyat politikasını protesto edemeyenler bakıyorum tek vucut olmuş. Hiçbir başarının yaşanmadığı,ekonomik krizin insanların belini büktüğü dönemde kombinelere % bilmem kaç zam yapan bir zihniyet kendi içimizde iken, Efes Pilsen yönetimini eleştirmekte neyin nesi oluyor. Bunu eleştiremedikten sonra Efes Pilsen yönetimine laf söylemek ancak bizim toplumumuza özgü bir düşüncedir.
Bravo Efes Pilsen. Hemen gidip Efes Pilsen biramı alıyorum, dinsizin hakkından imansız gelir demişler ne de olsa.
Farklı bir noktadan bakmışsın olaya Ozan abi bu yönden bakmamıştım...
Gerçekten haklısın..
Selim Karakaya
04-06-2009, 22:36
Okan arkadaşım,
Futbol ile Basketbolumu karıştırdın anlamadım ama bu yazdığın yorum futbol içinse tamam %100 haklısın fakat basketbol içinse bence haklı değilsin. bak ben İstanbul'a geldiğimden beri (en az 2,5 sene oldu) basket maçlarına zamanım uygun oldukça gitmişimdir ve bizim yönetim bence Efes'ten kat kat iyi. Bir Efes'in uyguladığı fiyata bak(45 lira), birde bizimkine(5-20 lira arası). Aradaki farkı görmen yeterli bence.
(yanlış birşeyler yazdımsa affola)
bu ara 2 sayı farkla öndeyiz inşallah bu maçı kazanırız, 2. maça hep beraber toplanalım ve takımımıza yapacağımız destekle o maçıda kazanıp, durumu 2-0 yaparız. Sonra Abdi ipekçi'deki 3. ve 4. üncü maçlarıda muhteşem taraftarımızın desteğiyle Efes'i 4-0 la geçip şampiyon oluruz:rolleyes:
Fuat Rıhtım
04-06-2009, 22:39
Solomon'un neredeyse hiç katkı yapmadığı bir maçta iyi bir galibiyet aldık :)
İçerideki maçları banko olarak görüyorumda, şu 2. maç Solomon'un biraz devreye girip bize rahat bir maç izletmesi lazım :)
Burak Yılmaz
04-06-2009, 22:55
Ne kadar uğrassalarda
60-68 :)
Ozan Uzunkaya
04-06-2009, 22:59
Okan arkadaşım,
Futbol ile Basketbolumu karıştırdın anlamadım ama bu yazdığın yorum futbol içinse tamam %100 haklısın fakat basketbol içinse bence haklı değilsin. bak ben İstanbul'a geldiğimden beri (en az 2,5 sene oldu) basket maçlarına zamanım uygun oldukça gitmişimdir ve bizim yönetim bence Efes'ten kat kat iyi. Bir Efes'in uyguladığı fiyata bak(45 lira), birde bizimkine(5-20 lira arası). Aradaki farkı görmen yeterli bence.
(yanlış birşeyler yazdımsa affola)
bu ara 2 sayı farkla öndeyiz inşallah bu maçı kazanırız, 2. maça hep beraber toplanalım ve takımımıza yapacağımız destekle o maçıda kazanıp, durumu 2-0 yaparız. Sonra Abdi ipekçi'deki 3. ve 4. üncü maçlarıda muhteşem taraftarımızın desteğiyle Efes'i 4-0 la geçip şampiyon oluruz:rolleyes:
Ben futbolla basketbolu karıştırmadım da sen okan'la beni karıştırmışsın. Ayrıca yönetimleri futbol-basketbol diye ayırıyor muyuz kendi kulübümüzde?
Burhan Tektaş
04-06-2009, 23:06
efes balonu patladı...
Oğuz Şahin
05-06-2009, 01:47
Kompredor uşakları ne olacak kupayı her sene ellerinden alınca zorlarına gitti artık...
Berkay Erdim
05-06-2009, 10:44
Biralar şişe miydi, kutu mu? İşallah şişedir... =)
Levin Susar
05-06-2009, 11:55
Abi iyi de karıştırdığın bir nokta var. Bizim yönetimimiz bunu kar maksimizasyonu yapmak için yaparken, Efes Pilsen rakip taraftar gelmesin diye yapıyor.
Amaçlar ve yapılan uygulama tamamen farklı.
Kadıköydeki bir Galatasaray maçında Fenerbahçeliler'e bedava Migros bileti verip, Galatasaraylılar'a 200 liraya bilet satmak gibi birşey bu.
Efes Pilsen kendi seyircisine satsın 45 liradan hiçbir şey demem. Ama kendi taraftarına bedava davetiye, Fenerbahçe'ye 45 lira, yok öyle yağma.
Amaç besbelli, 2 senedir taraftarın büyük etki etmesi nedeniyle kaçırdıkları şampiyonluğu bu sene kaçırmamak.
İşi bu tarzda yokuşa sürene karşı çok da güzel, beklenmedik bir hamle yapmış Fenerbahçe yönetimi. Bne şahsen tebrik ederim.
Ama dediğim gibi Fenerbahçe yönetimi, kombine fiyatına şu ortamda zam yapıyorsa, kasasına girecek parayı arttırmak, daha iyi futbolcu almak vs nedenler için yapıyor.
Ha bu yaptığını, bizim taraftarlık duygularımızı sömürerek, kullanarak, "nasıl olsa alır bunlar" diyerekten yapıyorlar. Bunu konuşuruz, kesinlikel yanlıştır. Belirlenen fiyatlar da yanlış oğlu yanlıştır. Gerekirse yönetime bir şekilde tepki de verilmelidir, bu da tartışılabilir ama şu 2 örnek çok ama çok farklı olaylar.
Efes yerine tuborg olayına gelince, Efes pilsen'in şu anda pazardaki payını bu tarz girişimlerle küçültmek imkansızdır. Bir fayda da vermez. Boşa çaba sarfetmektir. Corona budweiser mariacchi vs hepsi onlar da zaten. O yüzden kim hangi birayı seviyorsa onu içsin :)
Faruk Can
05-06-2009, 12:38
...
...
Amaç besbelli, 2 senedir taraftarın büyük etki etmesi nedeniyle kaçırdıkları şampiyonluğu bu sene kaçırmamak.Amaçladıkları şeyde bizim itham edebileceğimiz bir durum olduğunu düşünmüyorum. Ev sahibi avantajlarını kullanmak istemelerinde sonuna kadar haklılar.
Uygulama konusunda ise toplu bilet alımı ya da biletleri satışa çıkarmadan dağıtmak, açık bir şekilde yasa ihlalidir ve tabi ki buna karşı gerekli mercileri konunun soruşturulması adına davet eden bir yazı yayınlamakta gerekli bir davranış. Ancak "Fenerbahçe taraftarı bilet fiyatlarıyla korkutulamaz" başlığı ile girilen bir haberi de ben şahsen hiç samimi bulmadım, ilk okuduğumda yüzümde bir tebessüm de oluşmadı değil.
Berkay Erdim
05-06-2009, 13:01
Amaçladıkları şeyde bizim itham edebileceğimiz bir durum olduğunu düşünmüyorum. Ev sahibi avantajlarını kullanmak istemelerinde sonuna kadar haklılar.
Uygulama konusunda ise toplu bilet alımı ya da biletleri satışa çıkarmadan dağıtmak, açık bir şekilde yasa ihlalidir ve tabi ki buna karşı gerekli mercileri konunun soruşturulması adına davet eden bir yazı yayınlamakta gerekli bir davranış. Ancak "Fenerbahçe taraftarı bilet fiyatlarıyla korkutulamaz" başlığı ile girilen bir haberi de ben şahsen hiç samimi bulmadım, ilk okuduğumda yüzümde bir tebessüm de oluşmadı değil.
"Fenerbahçe taraftarı bilet fiyatlarıyla korkutulamaz". Doğru söze ne denir? Her açıdan doğru...
1. açı: FB taraftarı, basketbol maçında bile yüksek bilet fiyatıyla karşılaşıyor, ama yine de korkmuyor, takımının yanında oluyor. Yazanlar bunu düşünmüşler belli ki ama atladıkları nokta;
2. açı: FB taraftarı zaten kendi sahasında çok pahalı bilet ve kombine satışına maruz kalıyor, buna rağmen korkmuyor ve geliyor...
Ozan tepkisinde aslında çok haksız değil. Biz alışmışız kendi Yönetimimizin yüksek bilet fiyatlarına, buna belki de yeterince tepki göstermezken, basketbol maçı için Efes'ten böyle bir hareket gelince tepki veriyoruz ve bizimkilerin kontrası gelince mutlu oluyoruz. Ama aslında olması gereken bu, yani kulüp burada en basit ifadesiyle taraftarına sahip çıkıyor. Bizi mutlu eden ve Ozan'ın tabiriyle "tek vücut haline getiren" bu. Çünkü o kadar aç kalmışız ki kulübün bu tavrına, o kadar alışmışız ki sahip çıkılmamaya... Bence hepsi ondan kaynaklanıyor... Ama bu çok derin konu, herşeyde Yönetim'i suçlayan, aynaya bakmayan zihniyetin de suçu var burada...
Ömer Birdal
05-06-2009, 14:51
Kulübün tavrına sevinmemizin nedenini Berkay Abi tam olarak söylemiş.. Alışık olmadığımız, beklenmedik bir durum olduğu için insan oldukça mutluluk duyuyor..:)
Efes in hamlesi Faruk unda dediği gibi aslında pek yadırganacak bi davranış değil, onların gözüyle bakarsak.. Sonuçta sahalarında avantaj elde etmek için ellerinden geleni yapıyolar..
Bunca zamandır neden kendi bilet fiyatlarımızı protesto etmiyoruz ? Bu da üzerinde durulması gereken bir konu ama sanırım, etsekte birşey değişmeyecek düşüncesiyle hareket ediyoruz onun için.. Kulübün buna verilecek bir cevabı her zaman var çünkü.. Ama en azından esnek bir yapıya kavuşsa çok olumlu olur bence hem kulüp için hem taraftarlar için.. Sonuçta 33 liradan yarısını doldurmakla, 15-20 liradan hepsini doldurmak arasında ciddi fark var.. Bunun yapılmama nedeni olarak kararlılık, kulüp politikası bütçe politikası vs vs gibi bahaneler sıralanabilir belki ama her zaman sadece kar maksimizasyonu yapmakta olumlu sonuçlar doğurmuyor.. İki taraftan birinin fedakarlık yapmadığı durumlarda sömürgecilik zihniyeti açığa çıkıyor.. Yıllardır yakındığımız durum yani.. Bu yüzden bu şapka-bilet olayına seviniyor insanlar..
Şevket Yılmaz
05-06-2009, 16:38
yaw işte ne yapsınlar sahada yenemiyorlar saha dışında yenmeye çalışıyorlar...
Serkan Yarar
05-06-2009, 17:07
ilk maç için saha dısındada yendik saha içindede güzeldi:D:D
Tuğba Tülü
05-06-2009, 18:30
http://online.sariyermarket.com/Imager.aspx?boyut=320&resimadi=UrunResimleri/12708.jpg
Bizden EFES 'e gelsin :D
Emre Oruç
05-06-2009, 19:17
Bizim yönetimimiz bunu kar maksimizasyonu yapmak için yaparken, Efes Pilsen rakip taraftar gelmesin diye yapıyor.
Efes'in yaptığı da bir tür kar maksimizasyonu değil midir işte? :)
Bence geçen sene yaptıklarıydı asıl garip olan.. Fenerbahçe Ülker gibi taraftarıyla bambaşka bir kimliğe bürünebilen bir takıma kendi sahanda taraftar kısıtlaması getirmezsen (yasal kota çerçevesinde) pek de akıllıca bir iş yapmış sayılmazsın. Sportmenlikle falan da alakası yok bunun.. Neden bu kadar hayretle karşılandı anlayabilmiş değilim.
Fenerbahçe taraftarının bilet fiyatlarıyla yılmayacağı açıklaması ise tam anlamıyla ironik.. Bunu söyleyenlerin yüzünde eminim pişkin bir gülümseme belirmiştir :). Her şeye rağmen yüksek bilet fiyatlarına yapılan karşı hamleyi de kesinlikle kutlamak gerek..
Yiğit Arın
05-06-2009, 23:06
"Fenerbahçe taraftarı bilet fiyatlarıyla korkutulamaz". Doğru söze ne denir? Her açıdan doğru...
1. açı: FB taraftarı, basketbol maçında bile yüksek bilet fiyatıyla karşılaşıyor, ama yine de korkmuyor, takımının yanında oluyor. Yazanlar bunu düşünmüşler belli ki ama atladıkları nokta;
2. açı: FB taraftarı zaten kendi sahasında çok pahalı bilet ve kombine satışına maruz kalıyor, buna rağmen korkmuyor ve geliyor...
Aynı şeyi bir süre önce kombine fiyatları başlığında yazmıştım, çok doğru gerçekten. :)
İroniye bakın, Fenerbahçe taraftarı bilet fiyatlarıyla korkutulamazmış:
http://www.fenerbahce.org/fb2008/detay.asp?ContentID=15943
Bu fiyattaki kombineleri satabildiklerinden hareketle söylemiş olsa gerek. :)
Ozan Uzunkaya
06-06-2009, 12:35
Abi iyi de karıştırdığın bir nokta var. Bizim yönetimimiz bunu kar maksimizasyonu yapmak için yaparken, Efes Pilsen rakip taraftar gelmesin diye yapıyor.
Kadıköydeki bir Galatasaray maçında Fenerbahçeliler'e bedava Migros bileti verip, Galatasaraylılar'a 200 liraya bilet satmak gibi birşey bu.
Efes Pilsen kendi seyircisine satsın 45 liradan hiçbir şey demem. Ama kendi taraftarına bedava davetiye, Fenerbahçe'ye 45 lira, yok öyle yağma.
Amaç besbelli, 2 senedir taraftarın büyük etki etmesi nedeniyle kaçırdıkları şampiyonluğu bu sene kaçırmamak.
İşi bu tarzda yokuşa sürene karşı çok da güzel, beklenmedik bir hamle yapmış Fenerbahçe yönetimi. Bne şahsen tebrik ederim.
Ama dediğim gibi Fenerbahçe yönetimi, kombine fiyatına şu ortamda zam yapıyorsa, kasasına girecek parayı arttırmak, daha iyi futbolcu almak vs nedenler için yapıyor.
Ha bu yaptığını, bizim taraftarlık duygularımızı sömürerek, kullanarak, "nasıl olsa alır bunlar" diyerekten yapıyorlar. Bunu konuşuruz, kesinlikel yanlıştır. Belirlenen fiyatlar da yanlış oğlu yanlıştır. Gerekirse yönetime bir şekilde tepki de verilmelidir, bu da tartışılabilir ama şu 2 örnek çok ama çok farklı olaylar.
Efes yerine tuborg olayına gelince, Efes pilsen'in şu anda pazardaki payını bu tarz girişimlerle küçültmek imkansızdır. Bir fayda da vermez. Boşa çaba sarfetmektir. Corona budweiser mariacchi vs hepsi onlar da zaten. O yüzden kim hangi birayı seviyorsa onu içsin :)
Benim eleştiri noktam yönetimin samimiyetsiz iki yüzlü davranışı. Kendi taraftarını bilet fiyatları konusunda zerre düşünmezken başka bir
kulup yönetimine karşı böyle bir çıkış yapması ne derece inandırıcı? Efes Pilsen zerre kadar ilgilendirmiyor beni.
Bu yüzden ben hiçbir şeyi karıştırmıyorum Levincim, tavrım çok net. Şu soruyu da yönetimin tavrını beğenen arkadaşlarıma sormak isterim?
-Fenerbahçe taraftarına ilk kota uygulaması getirmek isteyen müessese kulübu hangisidir? Bu uygulamaya karşı Fenerbahçe başkanı olan kişi ne yapmıştır?
Levin Susar
06-06-2009, 13:53
Benim bildiğim Ülker'dir.
Ali Şen de kızdırmasınlar bizi demiştir :)
Ha öncesinde Paşabahçe ya da Eczacıbaşı varsa bilemem. Ya da zamanında Metin Aşık, kızdırmayın beni Güral Porselen aldırırım Fenerbahçelilere demediyse :)
Celal Tunalıoğlu
06-06-2009, 14:39
-Fenerbahçe taraftarına ilk kota uygulaması getirmek isteyen müessese kulübu hangisidir? Bu uygulamaya karşı Fenerbahçe başkanı olan kişi ne yapmıştır?
Ali Şen, yanılmıyorsam bütün biletleri satın alıp salona sarı lacivert gelen insanlara dağıtıyor..
Fuat Rıhtım
07-06-2009, 00:47
Mucizeyi başaramayacaklar inş :)
Şampiyonun ayak sesleri gümbür gümbür duyulmaya başlandı :serefe:
Berkay Erdim
07-06-2009, 03:48
Ali Şen, yanılmıyorsam bütün biletleri satın alıp salona sarı lacivert gelen insanlara dağıtıyor..
Hadi o zaman, Ali Şen Başkan, Fenerbahçe Şampiyon!!...
(Eskiden hakikaten böyle söylenirdi, sonra tribünde kızgınlık anında söylenir hale geldi...)
Şimdi yani bu mudur Ozanım? =)
Bahtiyar Güdürü
07-06-2009, 15:55
Bünye bazen arebesk tribünleri özlüyor.İçelim güzelleşelim,semt tribünü kovalayalım..Yaşı biraz ilerlemişlerin içinde biraz da olsa arabesk kırıntıları kaldıysa sitemleri onadır.Sanırım Ozan abi de ondan bahsediyor,ruhumuz kurumsal,beynimiz vizyon misyon olmuş.Herşey para demek değildir,Nefes alıp Efes almaya devam..
Ozan Uzunkaya
07-06-2009, 16:07
Hadi o zaman, Ali Şen Başkan, Fenerbahçe Şampiyon!!...
(Eskiden hakikaten böyle söylenirdi, sonra tribünde kızgınlık anında söylenir hale geldi...)
Şimdi yani bu mudur Ozanım? =)
:) Abi demek istediğim o ilk kota uygulamasını koymaya kalkışan Ülker'di. Ama bugün o adamlar kota koymadılar,adlarını Fenerbahçe'nin yanına koydular. Bu sana dokunmuyor mu?
Bugün Efes'e kızan insanlar bunu gerçekleştirdiler. O yüzden söylemleri biraz Yiğit'in söylediği gibi İronik.
Bilsay Avcı
07-06-2009, 17:31
:) Abi demek istediğim o ilk kota uygulamasını koymaya kalkışan Ülker'di. Ama bugün o adamlar kota koymadılar,adlarını Fenerbahçe'nin yanına koydular. Bu sana dokunmuyor mu?
Bu konuda çok sessiz kaldık taraftar olarak ve konu unutuldu gitti. Resmen zorla yedirdiler. Tarih bunu da yazar, Fenerbahçe - Ülker...Damgalı eşek gibi...
Berkay Erdim
08-06-2009, 00:08
Bu konuda çok sessiz kaldık taraftar olarak ve konu unutuldu gitti. Resmen zorla yedirdiler. Tarih bunu da yazar, Fenerbahçe - Ülker...Damgalı eşek gibi...
Fenerbahçe = Damga
Ülker = Eşşek
diye düşünüyorsak bence de önemli olan damga! Sonuçta sporcularımızın üzerinde Fenerbahçe arması var ve çoğunun iyi Fenerbahçeli olduklarını biliyoruz ve bununla övünüyoruz. Yani şahsen ben öyle yapıyorum.
Sizler şimdi Efes'e karşı aldığımız 2 deplasman zaferinden sonra sevinmediniz mi? Fenerbahçe kazanmadı mı? Veya Fenerbahçe Ülker değil Fenerbahçe Marlboro olsa daha mı mutlu olacaktık. Veya Fenerbahçe Yeni Rakı olsa, fantastik bak =) Veya ne bileyim, Fenerbahçe Bank Asya olsa bakış açımız mı değişekti? O zaman 3 büyüklerin hepsi mi bıraksın bu basketbol işini? İçimiz cız mı etseydi son 3 senedir Efes-Ülker finallerini oynarken bizim Fenerbahçe taraftarı olan sporcularımızın orada Fenerbahçe diye bir takım varken gidip Efes'te, Ülker'de, Telekom'da ... oynamalarını??
Ben böyle mutluyum. Tribünde Tuzlalı Mustafa Abi'yi gördüm maçta, o da mutluydu. Acaba Ülker çikolata manyağı mı Mustafa Abi? Bisküvi aşkına mı gelip tepiniyor hala tribünde 40 yaşlarında, yoksa Fenerbahçe aşkına mı?(Kaldı ki bence Efes'in marka değeri daha yüksektir gözünde, çoğumuz gibi ?!?)
Final'de iki tane dev pankart açılsın pota arkalarında. Birinde "Desteğin için teşekkürler Ülker" yazsın kocaman. Diğerinde Kocaman bir şişe efes, kendinden daha büyük kapağı da resmedilmiş, altında da "hem yeneriz, hem içeriz!" yazsın mesela atıyorum... Tam kapak! İkincisini alkışlarım. Birincisini zaten açmaz taraftar. =)
Tartışalım tabi ki de, Fenerbahçe adının arkasına müessese ismi yazdırsa mı iyi, yazdırmasa mı? Yazdırmasın diyen varsa saygılıyım, ama 2009 senesinde yaşadığımızı da hatırlatırım.
Çağrı Özmen
08-06-2009, 00:54
Tartışalım tabi ki de, Fenerbahçe adının arkasına müessese ismi yazdırsa mı iyi, yazdırmasa mı?
Alakaya maydonoz olucak ama, en azından kısaltmalarda FBULKER yazmasalar, televizyondaki skor bildirimlerinde, skor tabelalarında falan. Yabancı takım gibi. (Fıbolkığğr)
Öneri: FB-Ü, FB.Ü. vs.
Temenni: FBAHÇE Ü.
:)
Ozan Uzunkaya
08-06-2009, 00:56
Abi sen konuyu farklı bir boyuta götürüyorsun. Tartıştığımız nokta Fenerbahçe yönetiminin Efes PilSen yönetimine taraftar ile ilgili sitemleri.
Adının önüne geçmesi tartışması farklı bir boyut. Zaten UFB bu konuda " Yalnız FENERBAHÇE için buradayız" pankartıyla o konu hakkındaki görüşünü ortaya koymuştu.
Benim "ülker" örneklemem olayı kota meselesinde değerlendirenler içindi.
Faruk Can
08-06-2009, 01:11
İçimiz cız mı etseydi son 3 senedir Efes-Ülker finallerini oynarken bizim Fenerbahçe taraftarı olan sporcularımızın orada Fenerbahçe diye bir takım varken gidip Efes'te, Ülker'de, Telekom'da ... oynamalarını??
Tartışalım tabi ki de, Fenerbahçe adının arkasına müessese ismi yazdırsa mı iyi, yazdırmasa mı? Yazdırmasın diyen varsa saygılıyım, ama 2009 senesinde yaşadığımızı da hatırlatırım.
Konuyu daha farklı yerlere yönlerdirmek istemiyorum ama abi kusura bakmazsan bir yere de dikkat çekmek isterim. İlk alıntıdaki gibi yani Fenerbahçe takımında Fenerbahçeli adam oynamalı ya da Fenerbahçeli adam başka takımda oynamamalı mantığı çerçevesinden olaylara bakmak ile ikinci alıntıdaki kısım biraz tezat olmamış mı?
Tamam spor dünyası da artık çok büyük paraların döndüğü kocaman birer endüstridir, haliyle burada dönen bu büyük meblaları elinin tersiyle itmek de pek mantıklı bir hareket değil ama bunun da bir sınırı olmamalı mıdır? Parayı veren düdüğü çalsın mıdır? Maneviyat tamamen maddiyata teslim mi olsundur?
Bilsay Avcı
08-06-2009, 01:23
Berkay 'ım,
Adam adamdır olmasa da pulu, eşek eşektir olmasa da çulu... 2009 senesine bile uyuyor gözünü sevdiğimin Atasözleri :)
Sadece Fenerbahçe...
Selçuk Gerger
08-06-2009, 01:43
Tamam spor dünyası da artık çok büyük paraların döndüğü kocaman birer endüstridir, haliyle burada dönen bu büyük meblaları elinin tersiyle itmek de pek mantıklı bir hareket değil ama bunun da bir sınırı olmamalı mıdır? Parayı veren düdüğü çalsın mıdır? Maneviyat tamamen maddiyata teslim mi olsundur?
Bunların bir sınırı olmasını istiyoruz, maddiyatın gidip her yerde firma isimleri görmek istemiyoruz bizler yıllardır.
Ancak dediğin gibi gelecek olan bu gelirleri de bugünkü spor yönetimi düzeninde elinin tersiyle itmek mantıklı olmadığı gibi bana göre bu düzende hata bile sayılabilir.
Şurası çok net: Biz kim olursa olsun, ister Ülker ister Tuborg; tüm şirketleri geri çevirip sadece Fenerbahçe olarak kalsaydık kulübün ekonomik yapısı bu branşta; diğer takımların da takımlarının önüne bazı markaların ismini getirmesiyle kaçıncı olacaktık?
Muhtemelen ilk 8'e girmek başarı olacaktı ve ilk seride elenecektik.
Yıllar boyu buna katlanmak mı daha güzel olacaktı, yoksa şu anki halimiz mi?
Bu konuda açıkçası fikrimizi merak ediyorum genel olarak.
Ben şu anki halimizi tercih ediyorum; Mrsiç'in o üçlüğü soktuğu anda aklımda ne endüstriyelleşmenin acısı, ne Ülker'in yapısı vardı çünkü; beni o üçlükle havaya zıplatan kendimi bildim bileli yaşadığım o Fenerbahçe heyecanıydı neticede.
Ha bu noktada da ''Ama bu takımı Ülker finanse ediyor ve aslında o sevindiğim takımın isminin sonunda Ülker var'' diyebiliriz, bu da kısır döngüyü doğurur ama o üçlükten sonraki sevincim sürekli aynı kalır. :)
Ozan Uzunkaya
08-06-2009, 01:48
Selçuğum; sponsorlar hadlerini bilsinler, adları Fenerbahçe ile yanyana yazılıyor diye yatıp kalkıp dua etsinler, en orta yolcu çözüm bu olur:)
Kemal Aktürk
08-06-2009, 01:53
Bilet fiyatları işini ve yönetimin açıklamalarını; "sadece ben severim bu cemaati, benden başka kimse sevemez" olarak yorumluyorum.
Birleşme işine ise -sponsorluk değil dikkatinizi çekerim- zaten ısınamadım.
Selçuk çok uç noktada ve saçma bir hayal kurmanı rica edeceğim. Bu ülkenin 3 büyük takımının birleştiğini düşün. 70 Milyon taraftarı ve maddi olanakları ile Avrupa kupalarına ambargo koyarız bence. Başarı için mübah mıdır?
Selçuk Gerger
08-06-2009, 02:01
Bilet fiyatları işini ve yönetimin açıklamalarını; "sadece ben severim bu cemaati, benden başka kimse sevemez" olarak yorumluyorum.
Birleşme işine ise -sponsorluk değil dikkatinizi çekerim- zaten ısınamadım.
Selçuk çok uç noktada ve saçma bir hayal kurmanı rica edeceğim. Bu ülkenin 3 büyük takımının birleştiğini düşün. 70 Milyon taraftarı ve maddi olanakları ile Avrupa kupalarına ambargo koyarız bence. Başarı için mübah mıdır?
Çok uç bir örnek gerçekten, tabi ki mübah değildir.
Ama Ülker de sadece kendi ismiyle bir takımken bile adını duyurmak isteyen bir şirketin reklam aracıdır; yani Ülker veya Efes Pilsen ile birleşmemizin, Türkiye'nin 3 büyük takımı ile birleşmemizle kıyaslanması abestir.
Berkay Erdim
08-06-2009, 02:03
Selçuğum; sponsorlar hadlerini bilsinler, adları Fenerbahçe ile yanyana yazılıyor diye yatıp kalkıp dua etsinler, en orta yolcu çözüm bu olur:)
Ben de buna katılıyorum.
Farukcum, benim kastım da orta yolu bulabilmek. Yazdıklarımı tekrar okudum, bence bir tezat yok. Fenerli adam Fenerde oynasın konusuna getirmek için söylemedim bunu.
Ülker'le bu işe girişilmeseydi, bugün Ömer Onan'la Mirsad'ı Ülker'de, Oğuz Savaş'ı, İbo'yu, Ömer'i, Semih'i Efeste Final'de izleyebilir miydik, izleyebilirdik.
Ben şahsen o senaryodan ziyade, Mrsiç'in son saniyede üçlüğü soktuğu ve tertemiz galibiyetimizi izlemeyi tercih ederim demek istiyorum. Başkası çıkıp derse ki, hayır abi, Basketbol ikinci ligde Fenerbahçe olarak oynasın kulüp, o da bir görüş, saygı duyarım, ama katılmıyorum... Burada esas olan ne? Ülker, para, altyapı ve isminden başka ne veriyor? O takım bizim takımımız, Ülker olsun, Madlen olsun veya Samsung olsun, sonuçta o adamlar bizim oyuncumuz. Ruh bizim ruhumuz. Ben öyle düşünüyorum dediğim gibi.
Necati Mete
08-06-2009, 02:05
Buna katılmaktayım tam olarak.
Endüstriyelleşmeyle amatör ruhu orta noktada kesiştiren çözümler ancak tatmin edebiliyor bizleri. Tabi bunun net çizgileri, bir ayarı yoktur, olmayacaktır. Önemli olan kendimizi kandırmamamız, değerlerimize sahip çıkabilmek. Şimdilik bunu başardığımızı düşünüyorum. Gelecek için de, bizler varız işte, Aydınlık Gelecek :)
Faruk Can
08-06-2009, 02:05
Bugün belki bu ortaklıkla üst sıralara oynayabiliyoruz ama bunun yarın da bu şekilde gideceği ya da diğer takımların da çeşitli ortaklıklarla bizi yakalayıp geçemeyeceğinin bir garantisini de veremeyiz. Peki böyle oldu diye biz daha az mı Fenerbahçeliyiz? Şahsen ben değilim ama başkalarının ne hissettiğini de bilemeyeceğim. Orta sıralara oynasak da yine Mrsiç son saniyede Galatasaray'a aynı basketi atsa, ben aynı şekilde belki daha coşkulu havalara zıplardım. Sadece üst sıralara oynarken takımın arkasında olmaksa olayımız o da bizim ayıbımız. Benim görüşüm de bu işlerde bir sınır koyamazsak, net bir duruş belirtemezsek bu ikilimde kaybolup gideriz.
Selçuk senin yazın üzerinden ortaya söylüyorum, yanlış anlaşılmasın.
Selçuk Gerger
08-06-2009, 02:19
Bugün belki bu ortaklıkla üst sıralara oynayabiliyoruz ama bunun yarın da bu şekilde gideceği ya da diğer takımların da çeşitli ortaklıklarla bizi yakalayıp geçemeyeceğinin bir garantisini de veremeyiz. Peki böyle oldu diye biz daha az mı Fenerbahçeliyiz? Şahsen ben değilim ama başkalarının ne hissettiğini de bilemeyeceğim. Orta sıralara oynasak da yine Mrsiç son saniyede Galatasaray'a aynı basketi atsa, ben aynı şekilde belki daha coşkulu havalara zıplardım. Sadece üst sıralara oynarken takımın arkasında olmaksa olayımız o da bizim ayıbımız. Benim görüşüm de bu işlerde bir sınır koyamazsak, net bir duruş belirtemezsek bu ikilimde kaybolup gideriz.
Selçuk senin yazın üzerinden ortaya söylüyorum, yanlış anlaşılmasın.
Orta sırada oynadığımızda takımımızın adı yine Fenerbahçe Ülker olduğunda ve ligdeki tüm takımların çok daha avantajlı birleşmelerle bizi geçtiği ve 10. sırada bulunduğumuz bir ortamda da Mrsiç o üçlüğü atsa yine aynı şekilde sevineceğiz işte Faruk, bir de bu tarafı var işin. :)
Keşke hiç bu anlaşmaları yapmak zorunda kalmasaydık da ''sadece Fenerbahçe''li Mrsiç'in üçlükleriyle pazar günkü heyecanla kalmayıp bir de konuşabilseydik arkadaşlarımızla ''Hiçbir şirketle ekonomik anlaşma yapmadan kaç sıra üstümüzdeki takımı yendik'' diye, daha bir gururlansaydık.
Mrsiç'in o üçlüğüne bir kez daha sevindim bu arada; yoksa sevincimizi sağlayan eylemi tanımlayamayacaktık. :)
Faruk Can
08-06-2009, 02:30
İşte ne gerek var o zaman böyle bir isim sponsoruna? Ben de zaten geleceğe yönelik farklı planlamalar geliştirilmesinden yanayım. Ne bileyim alt yapıya verilen önem arttırılsın, kendi iç kaynaklarımızdan yeni Mrsiçler yaratalım, başkan'ın bahsettiği spor salonu projesi ile şubenin gelirleri artsın vs vs. Ama sponsorluk konusunda bir limit olsun. Tabi bunlar benim görüşüm, katılan olacağı gibi farklı düşünen de mutlaka olacaktır. Tek derdimiz Fenerbahçe bayrağını taşıyanlar o isme leke sürmeden taşısınlar, ileride kendileri çok kötü bir şekilde anılmak istemiyorlarsa.
Çağatay Kavaz
08-06-2009, 02:37
Herkesin soylediklerinden parca parca kesip birlestirince cok hakli ve uzun bir yazi cikabilir aslinda.
Simdiye kadar gelinen noktaya kadar dallanmis sorunsallar hakkinda benim fikirlerim su sekildedir:
Efes Pilsen'in 40 tl'lik bilet uygulamasina sinirlenmekte hakli miyiz?
Bence sonuna kadar hakliyiz ve bunu aciga cikarmamiz da son derece hakli bir eylemdir.
Fenerbahce isminin yanindaki Ulker takisindan hosnut muyuz?
Tabi ki hayir.
Fenerbahce isminin yanindaki Ulker takisi olmasaydi, ve eskisi gibi orta siralara oynayan bir takim olsaydik her sey daha mi guzel olacakti?
Sanmiyorum.
Butun bunlarin yaninda benim asil kafama takilan soru sudur aslinda:
Ulker sponsorlugu olmadan, en azindandan Ulker'in isim sponsorlugu olmadan bu basarilar elde edilemez miydi?
Bence kesinlikle akilli bir yonetim, saglam bir alt yapi ve uygun bir mali program ile bu basarilari yine elde edebilirdik. Ulker ile birlestigimiz sene bize gelen oyunculari, para aktarilan diger branslardan, projelerden..vs ucer beser kesilerek alamayacagimizi, en azindan o ayarda oyuncular alamayacagimizi dusunmuyorum.
Fenerbahce Spor Kulubu ulkenin en buyuk spor kulubudur, hem maddi hem manevi acidan bu boyledir. Duygusal bir yaklasim degildir bu, gozumuzun onundeki salt gercektir. Saniyorum ki; Efes Pilsen, Ulker, Tofas..vs sirketler ile rekabete giremeyecek bir kurum da degildir Fenerbahce A.S.
Isbu sebeplerden dolayi bence Ulker'e bize cok buyuk bir lutufta bulunmus gibi davranilmasinin bir anlami yok. Uygun bir program cizilerek yapilacak olan adam akilli yatirimlarla ismimizin degismesine gerek kalmadan bugunlere gelebilseydik; bence su anda Ulker tartismasi yapmadan da sampiyonluk hazirliklarina basliyor olabilirdik. Bu hem diger kuluplerinde enteresan ortakliklar kurarak bir yerlere gelmeye calismalarina engel olabilir hem de Turk basketbolundaki rekabet ve kaliteyi korukleyebilirdi.
Peki tekrar Efes'in bilet politikasi?
Bence artik Efes Pilsen'i eskisi kadar sevmiyorum. (Sisman sise seni tenzih ediyorum)
Burak Berkol
08-06-2009, 02:44
Faruk sana şu noktada katılıyorum evet bi' sınırlama olmalıdır.Ama bu sınır neresi olmalıdır ? Bence bu noktada ayrılıyoruz.
Açıkçası ne kadar tam olarak alışamasam da Fenerbahçe Ülker'i bi derece içime sindirebiliyorum.Belki basketbol dünyasında sadece ülkemizde değil başka yerlerde de örnekleri olduğu için; belki de basketbola çok fazla yakın olmadığım için,tam olarak bilmiyorum ama dediğim gibi bi derece içime sindirebiliyorum.Mantıklı da buluyorum.Ama yarın öbür gün olay başka noktalara gelirse sindiremeyebilirim.Bu noktalara gelmeden önce önlem alabilir miyiz peki ? Belki karamsar bi' yaklaşım olacak ama sanmıyorum.Elbette gereken tepkileri vermemiz gerekir ama bu ne derece etkili olur, bunu bilmiyorum.
Selçuk sana da şu noktada katılmıyorum.Evet Mrsic'in son saniye üçlüğüne sevindik.Şampiyonluğa oynamasak yine de sevinirdik.Ama bir de şu var yarın öbür gün,atıyorum şimdi Fenerbahçe Avea , Fenerbahçe Carlsberg Stadyumu'nda Galatasaray'la oynasa,şampiyonluk mücadelesi vermese ama bi son dakika golüyle galip gelse eminim yine çok sevinirdik.Ama böyle giderse sürekli kendimizden sürekli birşeyler kaybetmiş olacağız.Bu yüzden bu olayı sadece sevinç olayına bağlayamıyorum ben.
Bilsay Avcı
08-06-2009, 02:52
Merak ettiğim bir şey var; zamanında amatör şubeler kapatılma noktasına gelmişti, o zaman kulübe yüründü. O gün böyle bir birleşme olacağı söylenseydi kabul görür müydü? O zaman dediğim zaman çok önce değil, 6-7 sene öncesi. Bu kadar kısa sürede bu kadar çok mu değişti dünya?
Çağrı Özmen
08-06-2009, 02:53
Aslında şu konuda tartışılanlar bize birşeyi kanıtlıyor. Çok çabuk ayak uyduruyoruz değişime. Bir önceki mesajda FBÜLKER yazdığımda ne kadar normal geldi hepinize. Kanıksamışız artık. Eskiden burada tartışan mezunlarımızın, üyelerimizin çoğu karşıydı bu birleşme işine, "Sadece Fenerbahçe" pankartı açtık, tepki gösterdik vs. Ama alışıyoruz işte, 5 yıl önce imkansız gibi görünen, tabu olan bir durumu şimdi rahatlıkla savunabiliyoruz. "Ulan Mrsiç nasıl soktu üçlüğü" diyebiliyoruz. Bunu söyleyenlere laf atmıyorum, çünkü benim de içimin yağları eridi o üçlük girdiğinde.
Alışmış kudurmuştan beterdir derler ya, herşeye alışıyoruz işte... Bilet fiyatlarına da alışıyoruz, taraftar kart dayatmalarına da. Kulüp "bu sene kombine fiyatını 500 milyon yaptık." diye açıklama yapsa, oh ne kadar ucuzmuş, helal olsun kulübümüze vs. diye övgüler yağdıracağız. Neden? Ee alıştık kazıklanmaya çünkü. 5 liralık malı 20 liradan aldık, 10 liraya düştü deyince seviniyoruz işte gariban gariban. Halbuki mal 5 lira, neyine seviniyosun.
"Taraftar kartı olmayan maça gidemez!" dediklerinde, "kombine alamaz!" dediklerinde hepimiz karşı çıktık bu dayatmaya. "Seve seve alıcaktık, zorla alacağız şimdi." dedik. Ama noldu? Artık öyle normal geliyor ki çoğu kişiye bu. "Taraftar kart olmadan maça mı gidilir?" diyebiliyoruz.
Nelere alıştık, daha nelere alışacağız kim bilir...
Uğur Avcı
08-06-2009, 03:01
Çok ayrıntılı okumadım tartışmanın içeriğini ama önerilerin bir kaçının altyapıyla ilgili olduğunu görünce o konuda bişeyler söylemek istedim.
Altyapı seviyesinde basketbolun içinde olmuş biri olarak görüşüm şudur ki: Sadece Fenerbahçe olarak altyapımızın bu konuma gelmesi imkansızdı. Şu anda yıldız ve genç takımlarda şampiyonluklar elde ediyoruz. Bundan 5 sene önce böyle bişey duyan var mı? Şu an Ülker'in mirasını yemekteyiz. Yine eski zamanlardan bildiğim kadarıyla altyapı düzeni şöyle dönmekte: Bir oyuncu Anadolu' da parlar. Efes, Ülker ve Tofaş üçlüsü bu oyuncuyu keşfeder ve minik takım veya en geç yıldız takım seviyesinde takımına katarlar. Fenerbahçe, Galatasaray gibi takımlar bunu neden yapamaz. Çünkü buna uygun bi yapılanmaları yoktur. Oyuncuları izleyen adamları, okulla kulüplerin bir arada gittiği anlaşmalı okulları yoktur vs. Sonuç olarak bu oyuncuların tercihleri hep bu 3 takım olur. Size bi örnek vermek isterim Tofaş'ın o efsane kadrosunu bilirsiniz. Birden takımı dağıttıklarını açıklamışlardı. Ancak altyapıları devam etti. Ve ondan 3-4 sene sonra bile hala yıldız ve genç seviyelerinde Tofaş şampiyon oldu veya final oynadı veya yarı finalde elendi. Sonuç olarak demek istediğim altyapının sağlamlığı A takımın başarısıyla ilgili değildir ve Fenerbahçe'nin Ülker'le birleşmesindeki sağladığı en büyük avantaj altyapı yapılanmasının üzerine konmasıdır. Dediğiniz gibi para bi yerlerden bulunup Solomonlar bir şekilde alınır ama Ömer Aşıklar kolay yetişmez.
Bahtiyar Güdürü
08-06-2009, 03:07
Tepkiyi kime neye ne şekilde göstereceksin? Herksin duruşu bellidir,UFB içinde de fikir ayrılıkları ; en üst kallavi kesimden,en yeni üyeye kadar değişkenlik gösterecektir.Burda kaç kişi bir olur birlikte olur merak ediyorum konu şu olsa : ''Önümüzdeki sezon Futbol Kombinesi almayacağız,sadece gidebildiğimiz kadar deplasmana gideceğiz'' diye bir tepki göstersek, basketbol,voleybol,vs. kaçırmasak, yani sadece 1 sezonluğuna amatör branşa yönelip,futbolu askıya almak (saracoğlunda maç izlememek!) ..?
Kaç kişi oluruz ki?
Ben saçmasan bi tepki olarak bunu yazdım, tepkilerimizi ne derece dile getirebiliyoruzdan bahsetmeye çalıştım.. Ya da tepki gösterebilmeye cesaretimiz var mıdır, derecesi nedir ? .. Sorular , sorunlar .. Sene 2009 bunları gördük, 2019 nelere gebe Allah bilir..
Çağatay Kavaz
08-06-2009, 03:13
Bir oyuncu Anadolu' da parlar. Efes, Ülker ve Tofaş üçlüsü bu oyuncuyu keşfeder ve minik takım veya en geç yıldız takım seviyesinde takımına katar. Fenerbahçe, Galatasaray gibi takımlar bunu neden yapamaz. Çünkü buna uygun bi yapılanması yoktur. Oyuncuları izleyen adamları, okulla kulüplerin bir arada gittiği anlaşmalı okulları yoktur vs. Sonuç olarak bu oyuncuların tercihleri hep bu 3 takım olur.
Kesinlikle haklisin Ugur, ama hala soylediklerim gecerlidir, Ulker'in alt yapisina konmak yerine o altyapiyi biz de olusturamaz miydik dogru bir planlama ile? Ulkenin dort bir yaninda futbol okullari var, birazcik da basketbol dusunulemez miydi? Umut Tinay'larla, Zeki Gulay'larla, Mustafa Kemal Bitim'lerle oynamak zorunda birakilmamak icin Ulker'in elimizden tutmasini neden bekledik? Futbola muazzam paralar dokup sacma sapan transferler yaparken, sacma sapan tavsiyelere uyarak buyuk paralar sacarken, kaba tabirle kazik ustune kazik yerken amator branslari neden sahipsiz biraktik?
Ayrica biz size altyapimizi verelim, siz de isminize bizi ekleyin anlasmasi da pek makul bir anlasma sayilmaz. Bu adamlarin altyapilari bizim onumuzdeyse, onlarin altyapilarindan esinlenerek hatta belki ornek alarak ayni altyapiya, hatta daha iyisine sahip olamayacagimizi dusunmuyorum. Sonucta bu is icin gizli bir formulleri yok, 100 yillik kulup de olsan 'bilmemek degil ogrenmemek ayip' mantigiyla yola cikabilirdik diye dusunuyorum :)
Tabi konuya mutlaka benden daha hakimsin. O altyapilara yetismemiz imkansizdi dersen, amenna derim.
Ozan Uzunkaya
08-06-2009, 03:20
Sorun altyapıda değil ki. Sorun altyapıdan gelen gençlere forma vermeyen anlayışta.
Peki neden altyapıdan gelen gençlere forma verilmiyor? Çünkü başarı kısa vadede isteniyor.
Başarı neden kısa vadede gelmeli? Çünkü rekabet var. Rekabet başarı üzerine kurulu.
Bunlar bizi tek bir cevaba götürür. Zor konular bunlar zor:)
Selçuk Gerger
08-06-2009, 03:30
Sorun altyapıda değil ki. Sorun altyapıdan gelen gençlere forma vermeyen anlayışta.
Peki neden altyapıdan gelen gençlere forma verilmiyor? Çünkü başarı kısa vadede isteniyor.
Başarı neden kısa vadede gelmeli? Çünkü rekabet var. Rekabet başarı üzerine kurulu.
Sistem...
Kapitalist sistem.
=)
Uğur Avcı
08-06-2009, 03:32
Kesinlikle haklısın Çağatay düşüncelerinde. Neden biz bunu yapamıyoruz?
Öncelikle Fenerbahçe'nin tek başına futbol okullarındaki gibi bir yapılanmayı basketbola uyarlaması için kırk fırın ekmek yemesi gerektiğini düşünüyorum. Şu anda var ama Ülker'le birleşme sonrasında çıkan kurslar bunlar. Yarın ayrılsak devam eder mi bilemem. Herşeyin başında olay çok ciddi bir organizasyon gerektirmekte. Bugün Türkiye' deki en iyi antrenörleri sıralasak, Fenerbahçe' nin altyapısının başına getirsek başarı için yeterli olacağını düşünmüyorum. Altyapı hocalığı başka bir sabır başka bir disiplin işi bence. Mesela Efes gibi takımların senelerdir altyapısında çalışan hocaları vardır. Bu adamlar hiç mi başarılı değil neden basketbol 1. liginde bi takımın başına geçmiyorlar? Yeteneksiz olduklarından mı? Bence hayır. Bu adamların görevi o ve emin ol A takım hocasına yakın ücretlerle çalışıyorlar.
Şimdi Fenerbahçe'nin önündeki Ülker örneğinden kendine pay çıkarmasına gelirsek: Öncelikle böyle ekiplere sahip olmalıyız. Türkiye'nin her yerinde adam arıyan bağlantılarımız olmalı, ki bu verdiğin basketbol okulu örneğiyle çözülebilir. Bunun dışında okul kulüp takımı dengesini iyi kurmalı, ki bu konuda da diğer kulüplere göre şanslıyız. Son olarak takıma bu kültürün oturması lazım, ki Ülker'in altyapısına konmak şu anda bu kültürü oturtmak, altyapı başarılarına alışmak adına iyi bir adım gibi gözüküyor.
Altyapı isim hakkı anlaşması kesinlike mantıklı değildir senin de dediğin üzere. Zaten Fenerbahçe Ülker olayına hiç girmiş değilim yazdıklarım da görüldüğü gibi. Bu birleşmeyi onayladığım anlamı çıkmasın yazdıklarımdan. Ama sadece Fenerbahçe olmak istiyorsak yapmamız gereken çok iş var bu da bir gerçek.
Ozan Uzunkaya
08-06-2009, 03:33
Ben demedim Selçuk sen dedin:)
Oysaki ben Macar sistemini örneklemiştim: "Teneke Müdafaa, Atom Forvet"
Uğur Avcı
08-06-2009, 03:35
Ben bu konuda sana katılmıyorum Ozan Abi. Şu an belki de kadro olarak genç isimlere en fazla forma şansı veren ekiplerden biriyiz. Tanjevic'i de sevmeyebiliriz ama gençlere şans vermediğini söylemek haksızlık olur. Ömer, Emir, Semih, Oğuz.. Bi çırpıda aklıma gelen ve takımı sürükleyen isimler.
Ayrıca Fenerbahçe Ülker olduktan sonra bünyemizde yetişen gençlerden verim almak için daha zamanımız var. Daha büyüyor onlar abisi :)
Emre Oruç
08-06-2009, 03:35
"Bu uygulamayı bugün dünyada herkes yapıyor!" gibi saçma bir mantık kurmak istemiyorum. Çünkü dünyanın geri kalanının yediği her haltı yemek zorun değiliz tabiki. Fakat şöyle bir gerçek var. Bu konularda en muhafazakar klüplerden biri olarak nam salmış Barcelona (bildiğiniz gibi klasik forma önü reklamı bile almıyorlar) bile basketbolda senelerdir bu tür bir uygulamaya gidiyor. Yani gelişmeler yaşandıkça bu konudaki moral ölçütler de esniyor. Bugün bunu yapmak normalleşiyor.
Ayrıca şunu da ortaya koymak gerekir. Bu birleşme fb-gs-bjk birleşmesi gibi bir birleşme değildir. Çünkü ortaya çıkan takımın sahibi olan bir tek camia var o da Fenerbahçe. Camialar birleşemez çok doğru ama takımlar birleşebilir bence. Ülker'in normal bir sponsordan fazlaca yaptığı; teknik anlamdaki tecrübe paylaşımı ve kendi takımından vazgeçmiş olması. Sahadaki takım yine bizim takımımız, dikkat edin forması sarı-lacivert, arması Fenerbahçe arması... Tonla fedakarlık yapan Ülker'in ismini Fenerbahçe'nin yanına yazdırma talebi de bu ortamda çok değildir bence. Babalarının hayrına yapmıyorlar sonuçta. Ülker isminin Fenerbahçe'nin önüne geçtiğine ise kesinlikle katılmıyorum. Fenerbahçeli olmayan basketbol seyircilerine basit bir soru sorulsa finalde kim oynuyor diye, şüphesiz cevap "Fener-Efes" olacaktır.
Bir Fenerbahçeli olarak beni gururlandıracak olan şey, hangi branş olursa olsun, sarı-lacivertli formayı giyen tarafın her zaman şampiyonluğa oynamasıdır. Sürekli şampiyon olmak imkansız olsa bile önemli olan budur bence (tabiki camiamıza yakışan şeref ve haysiyet sınırları çerçevesinde). "Fenerbahçe büyüklüğü ne kupa büyüklüğüdür, ne şampiyonluk..." sözünü de böyle yorumlamak gerekir. Sporcunun o formayı sırtına geçirdikten sonra "kafaya" oynamaktan başka çaresi yoktur. Aksi taktirde başkalarının kullandığı "biz seni kupaların için sevmedik!" gibi ezik söylemlere benzetmiş oluruz bu güzel sözü.
İsimlerinin yanına sponsorların isimlerini ekleyen ezeli rakiplerimize baktığımızda ise bence en azından yönetimi kutlamak gerekir. Keza aynı bedel ödenmesine rağmen onların ve bizim durumumuz ortada. Sponsorlar olmadan basketbol şubesinin kendini finanse edebilmesi ise basketbolun Avrupa ve Türkiye'deki marka değeri ve pazarlamasıyla ilgilidir ki bu Fenerbahçe'nin tek başına yükseltebileceği değerler değildir. Senede 15000 kombine satıp, dolu salonlarda basketbol formalı insanlar görebilmemiz için karşımıda Banvit'ten çok daha kaliteli takımların olması gerek sanırım.
Sonuç olarak bu tür birleşmeleri genişletilmiş sponsorluk anlaşmaları gibi algılamak gerekir artık. Özellikle taraflardan biri Fenerbahçe gibi büyük bir camiaysa.. Ha temelden sponsorluk sistemine, hatta kapitalist siteme karşı çıkacak olan varsa buyursun beraber karşı çıkalım :).
Ozan Uzunkaya
08-06-2009, 03:51
Ben bu konuda sana katılmıyorum Ozan Abi. Şu an belki de kadro olarak genç isimlere en fazla forma şansı veren ekiplerden biriyiz. Tanjevic'i de sevmeyebiliriz ama gençlere şans vermediğini söylemek haksızlık olur. Ömer, Emir, Semih, Oğuz.. Bi çırpıda aklıma gelen ve takımı sürükleyen isimler.
Ayrıca Fenerbahçe Ülker olduktan sonra bünyemizde yetişen gençlerden verim almak için daha zamanımız var. Daha büyüyor onlar abisi :)
Keşke dediğin gibi olsa Uğur ama bende sana katılmıyorum:) Bu saydığın isimler, bu sene veya ilerleyen senelerde NBA tercihi yaptıklarında yerlerini gençlerle dolduracaksak tamam haklısın. O zaman işte altyapı diyebilirim. Ama böyle olacağını zannetmiyorum. Bakalım bunu zaman gösterecek. Şimdiden sağlıklı bir değerlendirme yapmak doğru değil.
Çağatay Kavaz
08-06-2009, 03:52
İsimlerinin yanına sponsorların isimlerini ekleyen ezeli rakiplerimize baktığımızda ise bence en azından yönetimi kutlamak gerekir. Keza aynı bedel ödenmesine rağmen onların ve bizim durumumuz ortada. Sponsorlar olmadan basketbol şubesinin kendini finanse edebilmesi ise basketbolun Avrupa ve Türkiye'deki marka değeri ve pazarlamasıyla ilgilidir ki bu Fenerbahçe'nin tek başına yükseltebileceği değerler değildir.
Bildigim kadariyla biz 6 milyon dolar alirken digerleri 1.5'ar milyon dolar almislardi Emre. Ustelik adam akilli oyuncu, teknik destek..vs. de alamadilar. Buna ragmen isimlerinin yanina ikiser kelime taktilar ki, bu iki kulubun son 5 yilda nasil yonetildigini tek bir ornekle aciklamam gerekirse bu anlasmayi soylerim. Yani -kazara- diger takim taraftarlarindan biri olsam isyanim cok daha buyuk olurdu :)
Bence bizim durumumuzu bu iki kulubun rezil anlasmalari ile olcmeye gerek yok.
Kerem Işıldak
08-06-2009, 04:17
Kişisel olarak Fenerbahçe'nin ya da diğer takımların önüne, arkasına her hangi bir isim gelmesini içime sindiremesem de amatör branşları da seven bir spor sever olarak Türkiye'de spora karşı olan ilgi genelde futbolla sınırlı kaldığı için spora yönelen şirketlerin sponsorluklarını büyük kulüplere aktarmaya yönelmelerini ve kaynaklarını tamamen futbola aktarmak isteyen kulüpleri de anlayabiliyorum. Olaya baktığımız zaman en azından bir kaç senedir basketbol liginin final maçlarında ( kaldı ki ligimiz avrupa'nın en iyi liglerinden biri) salonlar dolmaya başladı.
Basketbol şubesinde çok değil bi on sene önce falan "dream team" kurulup, çılgın paralar ödenmişken şimdi "dev" Ülker sponsorluğunda çok daha az ücretler veriliyor belki ama sportif açıdan daha doğru işler yapıldığından başarı geliyor. Açıkçası benim merak ettiğim nokta sponsorluk süresi dolduktan sonra bir uzatma olup olmayacağı. Çünkü Ülker altyapısı da artık Fenerbahçe altyapısı olduktan sonra ve takım bütçesi yanına isim koyulmasına gerek kalmadan karşılanabilir bir düzeyde olunca, tekrardan sadece Fenerbahçe olunmalıdır bence.
Yöneticiler amatör şubelerin finansmanı ile ilgili konuştukları zaman, UEFA kriterlerinden bahsederek futboldan elde edilen gelirin diğer şubelere aktarılamadığından yakınıyorlar. Acaba 2010'da salon bittikten sonra, proje kapsamında elde edilecek gelir ile bütün şubeler dönemez mi? Bence en önemli kısım bu olmalı. Fenerbahçe ismi senede 10 milyon euro etmemeli bu noktadan sonra. Eğer gerçekten CSKA, Panathinaikos, Barcelona ile rekabet edeceksek, şu an ismimiz bedavaya gidiyor bence.
Çok daldan dala gidiyorum belki ama genel kuruldan önce Aziz Yıldırım bir kaç televizyon programında, "eğer milyarder Amerikalılar, Araplar, Ruslar gelip kulübü satın almak isterse ne yaparsınız" şeklinde gelen sorulara " öyle şey olmaz" diyerek, doğru bir cevap vermişti bana göre. Fakat amatör branşlardaki uygulamalar da gösteriyor ki rekabet neyi gerektirirse o yapılıyor. Acaba futbolda da böyle şartlar oluşunca neler yapılacak, çok merak ediyorum açıkçası.
Kemal Aktürk
08-06-2009, 04:45
Bu işin üst sınırı neye göre belirleniyor? Tamamen başarı odaklı değil mi sonuçta? Çok aklım almıyor sıcak da bakmıyorum. Isınamadığımdan maçlara da gitmez oldum. "Fenerbahçe Ülker in büyüklüğü ne kupa büyüklüğüdür ne şampiyonluk" cümlesini bana anlatabilen olursa sırtımda Abdi İpekçiye taşırım. :)
Görkem Önen
08-06-2009, 05:10
Çok ayrıntılı okumadım tartışmanın içeriğini ama önerilerin bir kaçının altyapıyla ilgili olduğunu görünce o konuda bişeyler söylemek istedim.
Altyapı seviyesinde basketbolun içinde olmuş biri olarak görüşüm şudur ki: Sadece Fenerbahçe olarak altyapımızın bu konuma gelmesi imkansızdı. Şu anda yıldız ve genç takımlarda şampiyonluklar elde ediyoruz. Bundan 5 sene önce böyle bişey duyan var mı? Şu an Ülker'in mirasını yemekteyiz. Yine eski zamanlardan bildiğim kadarıyla altyapı düzeni şöyle dönmekte: Bir oyuncu Anadolu' da parlar. Efes, Ülker ve Tofaş üçlüsü bu oyuncuyu keşfeder ve minik takım veya en geç yıldız takım seviyesinde takımına katarlar. Fenerbahçe, Galatasaray gibi takımlar bunu neden yapamaz. Çünkü buna uygun bi yapılanmaları yoktur. Oyuncuları izleyen adamları, okulla kulüplerin bir arada gittiği anlaşmalı okulları yoktur vs. Sonuç olarak bu oyuncuların tercihleri hep bu 3 takım olur. Size bi örnek vermek isterim Tofaş'ın o efsane kadrosunu bilirsiniz. Birden takımı dağıttıklarını açıklamışlardı. Ancak altyapıları devam etti. Ve ondan 3-4 sene sonra bile hala yıldız ve genç seviyelerinde Tofaş şampiyon oldu veya final oynadı veya yarı finalde elendi. Sonuç olarak demek istediğim altyapının sağlamlığı A takımın başarısıyla ilgili değildir ve Fenerbahçe'nin Ülker'le birleşmesindeki sağladığı en büyük avantaj altyapı yapılanmasının üzerine konmasıdır. Dediğiniz gibi para bi yerlerden bulunup Solomonlar bir şekilde alınır ama Ömer Aşıklar kolay yetişmez.
Alt yapının bu konuma gelmesi imkansızdı cümlesini kurmak için bence çok çok erken. Sonuçta Fenerbahçe ile Ülker'in birleşmesinin meyvelerini profesyonel boyutta toplasak ta henüz bu sayede altyapıdan yetişmiş bir oyuncu yok ortada. Ülker basketbol takımının altyapısı da Tofaş, Efes, Darüşşafaka gibi takımların altyapıların çok gerisindeydi. Ülker'siz eski senelerdeki Fenerbahçe'nin de altyapısını hor görmemek lazım ki bunu 8 yaşında Fenerbahçe basketbol okullarına giden biri olarak söylüyorum yani 13 sene öncesi :) Türkiye'de basketbol alanında altyapıya önem gösteren birkaç takımdan biriydi Fenerbahçe ve bu zamana kadar altyapıdan yetişmiş İbrahim Kutluay, Mustafa Abi, Barış Güney(aklıma gelen bunlar var) gibi oyuncular var.
Kerem Işıldak
08-06-2009, 05:31
Alt yapının bu konuma gelmesi imkansızdı cümlesini kurmak için bence çok çok erken. Sonuçta Fenerbahçe ile Ülker'in birleşmesinin meyvelerini profesyonel boyutta toplasak ta henüz bu sayede altyapıdan yetişmiş bir oyuncu yok ortada. Ülker basketbol takımının altyapısı da Tofaş, Efes, Darüşşafaka gibi takımların altyapıların çok gerisindeydi. Ülker'siz eski senelerdeki Fenerbahçe'nin de altyapısını hor görmemek lazım ki bunu 8 yaşında Fenerbahçe basketbol okullarına giden biri olarak söylüyorum yani 13 sene öncesi :) Türkiye'de basketbol alanında altyapıya önem gösteren birkaç takımdan biriydi Fenerbahçe ve bu zamana kadar altyapıdan yetişmiş İbrahim Kutluay, Mustafa Abi, Barış Güney(aklıma gelen bunlar var) gibi oyuncular var.
Ülker altyapısı ekol olarak tofaş, daçka, efes gibi değildi belki Görkem ama ersan, oğuz, birkan, can gibi oyuncularla gençlerde ve yıldızlarda şampiyon takımdı. O açıdan çok değerli oyuncular geçti Fenerbahçe'ye. Fenerbahçe alt yapısının da iyi olduğu konusunda katılıyorum bu arada sana aynı şekilde.
Hasan Toprak
08-06-2009, 12:38
Efes Pilsen 45 TL bilet fiyatıyla ve %20 kota kuralını uygulayarak elinde olan bir hakkını kullanmıştır bana göre. Bu bilet fiyatlarıyla da olsa onlarda oraya 600 tane Fenerbahçe taraftarının gideceğini biliyorlardı. Ama bilet 5-10 TL olsaydı gelecek insanların salonda daha büyük bir baskı kurabilecek olmalarından çekinip fiyatları yüksek tutarak oraya gelecek Fenerbahçe taraftarını bir bakıma kendiler seçmiş oldular. Ben bunu düşündüklerini zannediyorum en azından.
Bu bilet fiyatı ise bana çok tanıdık geliyor. 2008-2009 sezonunda futbol kombinem olmasa büyük maçlar haricinde diğer maçlarda maça gitmek için oturup üzerinde düşüneceğim bir sayıdır kendisi. Ben futbol maçına giderken düşünmedim ama maça giderken bu 45'i düşünen çok fazla insan tanıyorum.
Şimdi ortada ki fark ne, bir branşın futbol diğer branşın basketbol olması mı? Yani futbolda 45-65 TL'lik bilet fiyatlarını yönetim olarak belirleyen insanlar Efes Pilsen basketbol maçına o fiyatı biçince neden birden ayaklandılar anlamış değilim hâla. Yıllardır sevgimizi maddi şekilde ölçenler ve bunu da yaparken kesinlikle toplumda ki dar gelirli insanları düşünmeyenler birden toplumda bu parayı bir maça veremeyecek insanların olduğunu düşünmeyene mi başladırlar. Birden nereden geldi bu his buna da anlam veremedim. Fiyata tepkiyi bu şekilde vermeden bence öncelikle kendilerinin senelerdir ne yaptığına bakmalıydı yönetimimiz. Futbolda en düşük bilet fiyatı 45 TL olurda basketbolda tek fiyat olarak 45 TL olamaz mı gördük işte oldu. Ne yani futbolda maça giderken verilen para ile basketbolda verilen para farklı mı.
Fenerbahçe isminin sonuna,başına, üstüne veya altına gelmiş olan isimleri ise hâla sindiremedim. Basketbolda veya voleybolda Fenerbahçe'nin sonuna isim alanlar yakında futbolda da alırlar başa sona bi isim, veya satarlar bi rus petrol milyarderine, bi arap şeyhine ben beklerim yani. Yok futbolda yapmazlar diğer branşlar ayrı diyorsakta Fenerbahçe SK demeyelim o zaman bence.
3 sene önce Fenerbahçe ve Ülker birleşirken hanginiz Ülker çalışanlarını, ilkokul çocuklarını (birleşmeden önce maçlarda o çocukların el kol hareketleride hâla aklımdadır) yine maça getirip ellerinde Ülker bayraklarıyla Ülker diye bağıracaklar diye düşünmedi. Olmadı ama olabilecek olmasını düşünmesi bile yeterince kötüydü.
Ben sindiremediğimdendir belki ama hiç bi zaman FBÜLKER diye oluşan 7 harf görmeye tahammül edemiyorum. Basket maçını televizyondan izlerken skora bakmak bile istemiyorum çoğu zaman. Aynı şekilde FBÜ olarak görmek isteyeceğim tek kısaltma da Fenerbahçe Üniversitesi olur. 3 sene önce basketbol şubesini kapatan Ülker değilde Efes Pilsen olsaydı ve bizimle onlar birleşmiş olsalardı FBEP şeklinde yazılsaydı ismimiz veya FBEFES diye ne farkedecekti FBÜLKER'den daha kısa olacaktı da mutlu mu edecekti beni? Şimdi finali FBEP olarak Ülker'le oynasaydık bu fiyatları Ülker uygulsaydı bunun Eti'si var mı diyecektik?
Benim için Fenerbahçe hep 10 harfti öyle de kalacak.
Eren Karaca
08-06-2009, 15:39
anti efes-forza kırmızı tuborg :D
Seçkin Çelik
08-06-2009, 19:06
Buraya yazanlar kadar bu altyapı-sponsorluk işlerine hakim olmadığım için sadece şu Efes Pilsen'e neden bu kadar tepki gösterdiğimiz ve Fenerbahçe Yönetim Kurulu'na gösteremediğimiz konusunda birşey söyleyeceğim;
Şöyle ki; Fenerbahçe Spor Kulubü bizlere bu fiyatlarla yaklaştığında önce "yok artık böyle bilet fiyatı mı olur? İyice sömürüldük" diye tepki verirken, o paranın Fenerbahçe'ye verileceğini düşündüğümüzde bu tepki "eh iyi bari vericez artık" olarak azalabiliyor. Ama Efes Pilsen "40 lira" derse bu bilet fiyatlarına; "vallaha da vermem billaha da vermem !" :)
Özkan Erdoğan
11-06-2009, 05:58
Beşiktaş yanına isim almadan TBL' de final oynayabildiyse biz de oynayabilirdik. FIBA 'da 4lü final oynarken, zamanında Real Madrid'le Avrupa'da (şimdiki adıyla Eurolig) çeyrek final maçı yaparken yanımızda Ülker ismi yoktu. Mali işler karışık ama koskoca Fenerbahçe Spor Kulübü bir basketbol şubesine nasıl 4–5 Milyon $ ayıramaz hala anlayamıyorum. Bir futbolcunun yıllık ücreti.. Diyeceksiniz ki UEFA kuralları, futboldan gelen para futbola harcanmalı falan.. Fenerbahçe sadece futboldan gelir etmiyor sonuçta. Sponsorlar, Taraftar Kart, Sosyal tesisler, Fenerium gelirleri vs. bu kaynaklardan hiç mi yararlanamıyor diğer şubeler? Fenerium gelirlerinin 35–40 milyon $ olduğu söyleniyor...<o></o>
<o></o>
Eurolig'de Barcelona, Maccabi, Siena gibi isminin yanına sponsor ekleyip başarılı olan kulüpler olduğu gibi; CSKA, Real Madrid, Panathinaikos, Olimpiakos, Partizan gibi kulüpler de var. Partizan basketbolda bambaşka, örnek alınacak bir kulüp. Kendi alt yapısından yetiştirdiği oyuncuları satarak gelir elde ediyor. Kadrosundaki oyuncuların neredeyse tamamı alt yapıdan çıkma ve kendi ülke vatandaşı.
Her sene gruplardan çıkma başarısını gösteriyor. Pao gibi kulüplere kafa tutabiliyor. Oyuncu yetiştirip satma dışında en önemli geliri ise tribün gelirleri. Belki de Eurolig kulüpleri içinde en fazla olanı. Bu seneki Panathinaikos maçını kendi salonunu yerine daha yüksek kapasiteli Belgrad Arena'ya alıdırıp 22567 kişiyle Eurolig rekoru kıran, 5-6 bin basketbol kombinesi satan, Eurolig maçlarını ortalama 6 bin (Salonun kapasitesi 7000 ve her maç doluyor neredeyse) kişi önünde oynayan bir kulüp..<o></o>
Biz önemli maçlara taraftar gelsin diye biletleri 1lira gibi sembolik rakamdan satıyoruz, adamlar neler yapıyor..
<o></o>
Biz de sponsorluk olayından önce Partizan'ı örnek alabilirdik. Tabii bunun için adımlar çok önceden atılmalıydı. 100. yılda bütün şubelerde şampiyonluk hedefi varken, bomboş salon önünde, sahipsiz bir takımın o şartlar altında şampiyonluğa ulaşması çok zordu ve "Geniş Kapsamlı Sponsorluk Anlaşması”ndan, diğer bir tabirle "birleşme" den başka çare yoktu.
Ama anlaşma bitince hala örnek alabiliriz;
Şu an alt yapı takımlarımız oldukça başarılı. Neredeyse her takımımız kendi liglerini şampiyonlukla bitiriyor. Geleceğimiz oldukça parlak yani. Özellikle Can Maxim ve Enes Kanter, Hidayet, Mehmet, İbrahim gibi ülkemizin yetiştirdiği önemli yıldızlar arasında yerini alacak. Şu anki kadromuzda bile birçok önemli genç isim var.
Yeni salonla birlikte tribün gelirimizin 0 (sıfır) liradan milyonlara çıkması (Ortalama 80-90 liralık kombinelerden 5 bin satsak 4500000 lira yapar) basketbol için küçümsenmeyecek bir gelir.. Eurolig’de 2010’da 4lü final hedefi var ve eğer gerçekleşirse 5-6 bin kombineye çok rahat ulaşacağımızı düşünüyorum.
Ülkerle olan anlaşma bitince tek endişem Eurolig’e katılma hakkıydı. Bu endişemde EL’nin yeni formatıyla ortadan kalktı. 2012’ye kadar -ne olursa olsun- Efesle birlikte direkt olarak Eurolig’deyiz. Bunun yanında ligimizin şampiyonu da Eurolig elemelerine katılma hakkı elde ediyor. Bilindiği gibi Eurolig’e davet yoluyla katılım oluyordu. Davet edilen takımlardaki en önemli kriter ise bütçe, bütçeden sonra seyirci ilgisi.. Biz Roma maçındaki taraftar azlığı nedeniyle (Futbol takımının Çarşamba günkü Şampiyonlar Ligi maçı nedeniyle Fenerbahçe yönetiminin başvurusu üzerine Salı gününe alınmıştı. Maça gelen taraftar sayısı 150 civarıydı..) Eurolig yönetiminden uyarı almış bir kulübüz. Ayrıca maçlarını en az ortalamayla oynayan birkaç külüpten biriyiz. Kendi salonumuzun bitmesiyle ve gelecek başarılarla birlikte, gelirlerle beraber bu sorunun da ortadan kalkacağını düşünüyorum. Yani 2012'den sonra da (Ülker olmasa bile) uzun yıllar Eurolig'de mücadele edebiliriz.
<o></o>
Kulübün yaptığını ise tamamen Efes Pilsen yönetimine yönelik karşı hamle olarak görüyorum. Taraftarı korumak adına bir şey değil. Taraftar ne yapsın şapkayı? Bunun yerine biletlerin toplu olarak alınıp taraftara normal fiyatlardan satılması daha iyi ve inandırıcı olurdu. Efes kural dışı bir şey yapmışsa sen de yap.. Ya da Biletix'le anlaş, taraftara 5-10 liradan satılsın 35 liralık farkı kulüp ödesin.. Taraftarı korumak adına bu ve benzer şeyler yapılır. Fenerium hediye paketlerinin maça gidenlerin umrunda olduğunu sanmıyorum zaten..
Faruk Can
15-06-2009, 19:37
Başlığa şunu da not düşelim.
Fenerbahçe Ülker - Efes Pilsen (Final Serisi 6.Maç)
Efes Pilsen Tarafı: 110,00 TL
Fenerbahçe Tarafı: 10,00 TL - Öğr: 5,00 TL
Saha İçi (Fenerbahçe Tarafı): 20,00 TL
- Efes Pilsen Tarafı biletleri maç günü sadece Abdi İpekçi Spor Salonu gişelerinden satılacaktır.
http://www.biletix.com/event.htm?id=KBFBU
Özkan Erdoğan
15-06-2009, 19:50
Biletlerin sadece maç günü satılması güzel düşünce. Bizim taraftan bilet alıp kendi taraflarına geçmeye cesaret edemezler.
Ama efesliler sokar kendi seyircisini bir şekilde. Tabi ilk 2 maçtaki gibi 3 bloğu tamamen dolduramazlar.
Yine de damarını kessen lacivert beyaz kan akan gs, bjk formalı efeslileri İpekçi'de görmek isterdim. Dün Ayhan Şahenk'te yaptıkları el kol hareketlerini yapmaları için. Pao deplasmanında yaşadıklarının kat be kat fazlasını yaşatmak için.. Deplasmanın nasıl olduğunu görmeleri için..
Eray Şen
15-06-2009, 20:33
Özkana katılıyorum orda olmalı efesliler..görmeliler hher şeyi şahit olmalılar
Burçay Tiftikçi
16-06-2009, 10:17
Keşke biletleri ucuz olsaydıda maça gelmeye çalışsalardı!!!
Cihan Derici
16-06-2009, 11:38
.
Yine de damarını kessen lacivert beyaz kan akan gs, bjk formalı efeslileri İpekçi'de görmek isterdim. Dün Ayhan Şahenk'te yaptıkları el kol hareketlerini yapmaları için. Pao deplasmanında yaşadıklarının kat be kat fazlasını yaşatmak için.. Deplasmanın nasıl olduğunu görmeleri için..
aynen katılıyorum...
efes...:kizgin:
vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.