Orijinalini görmek için tıklayınız : 11.Hafta Besiktas - Fenerbahçe Maç Baslığı
Ata Bahadır
30-10-2004, 19:36
Macin baslamasina az bir sure kaldi, mac kadrosunda Tuncay yerine Fabiano oynuyor 1650 kisilik taraftarimiz gecen sene oldugu gibi gene yerini almis durumda. Gecen seneki gibi inonuyu bastiracaklarina hic suphem yok.
Kendi oyunumuzu oynarsak oyunu ciddiye alirsak cok rahat kazanabilecegimiz bir mac. Ligin ilk derbisini galibiyet ile bitirmek dilegiy
Berk Aymete
30-10-2004, 22:07
şu an ne diyeceğimi bilemiyorum... beraberliğe yatılmış bir maç... gol yiyinceye kadar kıpırdamayan bir takım... 2. yarının 10 dk. sında defanstan başka kimsenin adını duyamadığım bir Fenerbahçe... bence korkak bir futbol...
Bir de soru: BENCİL Tuncay olmayınca oynayan takımı beğendiniz mi???
Burak.Coskun
30-10-2004, 22:09
Arkadaşlar ne dicemi bilemiyorum...ama artık dauma hayır diyenlere bende katılmaya başladım...(kusura bakmayın dauma yüklendiğim için fakat bi insan oyunu okumayı bilmeli)
Eğer Daum A "DAHİ" deniliyorsa benim yada sizin dünyadaki yerleri çok farklı olmalıydı...
Fabioano ya 95 dakika dayanan zihniyeti açıkçası kınıyorum...
ve Alex....Parerira ya hak veriyorum...Çünkü gerçekten bu ralar hiç bişeyi haketmiyo..Bizi 10 kişi bırakmak dışında..
Ve takımı bu kadar korkak oynattığı için Daum u da...
Gelelim bjk deki bazı çirkef oyunculara...böyle yazmak istemezdim fakat gerçekten öyleler....
Nobre nin ayağıyla kafasına basan..ve sergen e hakeme baskıda yardımcı olan emre aşık...
Çirkefliği hat safhaya çıkaran sergen...2 tane kırmızı yerdi...
Dürüst sandığımız norveçli carew...Romen çingeleriyle bi ilişkisi varmı acaba...? pierre e helal olsun ii dayandı tekmeye ve tokata rağmen...
Herneyse arkadaşlar bugün gerçekten üzüldüm Türk futbolu adına...Beşiktaşlı futbolcuları ve taraftarları gösterdikleri davranışlarından dolayı gerçekten tebrik ediyorum...Unutmasınlar futbol bir oyun..SAVAŞ değil....
Saygılar...
Serkan Özen
30-10-2004, 22:18
Alex niye sorumluluk almıyor anlayabilmiş değilim Luciano Ümit Aurelio bunlar daha mı iyi oyun kuracaklar. Ya da biz Alex'i neden aldık. Şu beşiktaş'ın şu halinden bile korkuyorsak ŞL yarıfinale çıksak bile rakibin sahasında oynanacak olan maçta nasıl oynarız tahmin bile edemiyorum. Sen koskoca Fenerbahçe'sin karşındaki takım çoluk çocuğun diline düşmüş. Şu takımdan bile çekinerek oynarsan üzerine gitmezsen top hakimiyeti sağlamak için yüksek pas yüzdesi yaklalamaya çalışmassan daha ne zaman yapacaksın. Sanki her deplasman maçında aşırı temkinli oynanmak zorunda kabak gibi belli işte karşındaki takımın sana saldıracak ne gücü ne de oyuncusu var ama sen YENMEK iSTEMSSEN top da daha fazla onlarda olur ve illa ki pozisyon bulurlar
Bu maç gösterdi ki TÜRKİYE LİGİ'NDE 2TAKIMIN OYNADIĞI MAŞLARIN İÇERDE YADA DIŞARDA OYNANIYOR OLMASI ÇOK ÖNEMLİ
çünkü eminim şu ezik ne yapması gerektiğini bile bilmeyen takım kadıköy'de olsaydı FOLLOŞ EDERDİK
Serkan Özen
30-10-2004, 22:27
Adamı zorla KADIKÖY'DE OLAY ÇIKARMAYA sevkediyor bu dallamalar.
biri emre Türkiye'ye FB sayesinde ismini duyurdu. yıllarca bizde oynadıktan sonra 6s'ye gitti demekki tam FB'li de6ilmiş. Hatta abartıp ordan sonra da bjk'ye gitti 6s'li bile değilmiş. Şimdi de 40yıllık bjkli hawalarında . Hiçbir büyük takımda dikiş tuttaramayan 6Kasımda Tuncay'ın sırtına basan ve oksijen gibi kart yemeye gereksinim duyan bu adama eminim CEZA GELMEYECEK.
Emrevari gezgin Sergen de hakemin genç ve tecrübesizliğinden yararlanıp onu etki altına almaya çalıştı. Her pozisyonda çirkefçe itiraz etti. Sarı kart olacağına kendinin bile inanmadığı pozisyonları barizmiş gibi göstermeye çalıştı ama hakem çok iyi maç yönettiğinden hawa aldı.
Carew ise valencia gibi hızlı oynayan ve Santrafora su gibi ihtiyaç duyan takımdan postalanıp Roma'da da tutunamayınca popüleritesini ispatlamak için UEFA Kupası'nı takımına kazandıran 34yaşında olmasına rağmen Hollanda milli takımının her maçında kadroya seçilen ve şu ana kadar Türkiye'de (üzerinden geçen Bülent dahil) kimseyle tartışmayan ve taraflı tarafsız herkesin takdirini kazanan Pierre van Hooijdonk'a saldırdı. Sen kimsin be boydan başka bir özelliği olmayan şey. Avrupa'nın değil sadece şampiyonluk umuduyla başladığı sezonda küme düşmeme mücadelesi veren ezik takımın kaliteli yabancı oyuncu görmemiş ezik taraftarının gözünde bir yıldız olabilirsin.
Mustafa Doğan ve Ali Güneş'i eski takımlarına karşı başarılı ve saygılı oynadıkları için tebrik ediyorum...
Aynur Akman
30-10-2004, 22:29
bu kadar korkak oynayacak ne vardı?sanki 9.sırada olan, durumu felaket olan bizdik ya...
ilk yarı futbol mu seyrettik antrenmı seyrettik belli değil.oyuncularda ruh yok herkes kendi aleminde.alex hiç bir işe yaramadı faul yaptırmaktan başka...
tuncay oyuna girdi yine ateşlendi takım ama golü bulamadık...yazık oldu..namaplüğü bozacak takım b j k olmamalıydı ...
Ceyhun.Demir
30-10-2004, 22:30
arkadaşlar lütfen önce herkes sakin olsun...tamam hepimiz üzgünüz ama lütfen...
sıcağı sıcağına sağlıklı yorumlar yapılabileceğine inanmıyorum...şu stresimiz geçtikten sonra yorumlarımızı yapmak daha güzel olacaktır...
Mahmut.Girit
30-10-2004, 22:31
Her Fenerbahceli lutfen bu basliga icini döksün.
Resmen beraberlik amaci ile cikartilmis bir kadro. Tamam saygi duyuyorum bu dusunce tarzina ve kadroya amaaaaaa; FB nin cok kotu oynadigi maclari da gordum ama bu kadar isteksiz bu kadar arzusuz, sanki mahalle macina cikmis gibi rakibi ciddiye almiyan bir futbol anlayisiyla sahada durmasi beni kahretti >:( >:( >:( >:( >:(
BJK bizi 3 veya 4 farkli bir skorla yenseydi ve FB cok kotu oynayip sadece mucadele ettigini bize gosterseydi yemin ediyorum bu kadar kahrolmazdim >:( >:( >:( >:( >:(
Bu sefer kime kızacagima karar veremiyorum. Tamam Daum korkak futbol anlayisiyla sahaya cikti, futbolcularin hepsini sartlamis mi ki beraberlik adina oynayin diye, boyle olsa bile aradan bi kac tane futbolcu cikmaz mi FB ruhuyla oynayan ve ne olursa olsun bunun normal bir lig maci degilde ( Daum unutmus oalbilir :-/ ) derbi maci oldugunu hatirlayan. >:( >:(
Yine de bu mac yuzunden Daum un gonderilmesi gibi spekualsyonlar cıkarsa hic iyi olmaz. FB nin bu sene sonuna kadar Daumla devam etmesi sart cunku Almanya milli takiminin kesin teknik direktoru belli olacak. Eger Daum u almazlarsa o zaman Daum un kafasi rahatken FB de neler yapabilecegini gormek isterim.
Macin hakemi icinse ; Kırmızı karttan sonra diger kırmızı kartları cikarmaya gucu yetmedi, eger cıakrsaydi ikinci bir Cem Papila krizi cikacagini dusundu. Hos cikarsaydi da FB tek bir gol daha atamazdi bu isteksizlik ve arzusuzlukla.
Ey egoizmin doruklarindaki Tuncay Şanlı, seni bu aksam Fanatizmin Dorugundakiler ilk 11 de izleyemedi, sadece son 25 dakika sahada gorebildi, acaba yine onlari delirticek ve kızdırıcak birseyler mi yaptin. Sen keske 11 de baslasaydin da onlar hep sana kızmaya devam etselerdi. Yedek kulubesinden maci izlerken, yedigimiz golden sonraki surat ifadeni gordukten sonra kimse senin FB liligini tartisamaz. Senin arzun ve isteginin yarisini sahada gosterseydi diger futbolcular ve DAUM eminim ki bu maci cok rahat kazanirdik.
Ne olursa olsun "Hep Destek Tam Destek"
Serkan Özen
30-10-2004, 22:33
Daum'u eleştirmek yanlış diyorum bizi buralara o getirdi diyorum sabretmeye çalışıyorum vardır bir bildiği diyorum ama Daum'un eleştirilmesine en çok karşı olan Sercan (Matur) Abi bile takımın gösterdiğinden 1000kat daha fazla potansiyeli olduğuna inanıyordur. yani elindeki malzemeyi bu kadar yanlış kullan(ama)mak gerçekten çok yazık. Şu rezilleri adam ettik işte şimdi...:-/
Berk Aymete
artık stres yapacak bişey kalmadı ki... kötü oynuyoruz... yani çıkıp da bu maçtan sonra 10 kişilik beşiktaş a karşı oynayan takımı göstererek iyi oynadık diyemeyiz...
herkes kovulsunda demiyorum... hatta kimse kovulmasın ama daum da ve futbolcularda inanılmaz bir konsantrasyon ve disiplin sorunu oluştu bunların acilen giderilmesi gerek yoksa kötü sona gidiyoruz....
Aynur Akman
yinede hep destek tam destek demekten başka birşey yakışmaz bize..
Serkan Özen
30-10-2004, 22:35
arkadaşlar lütfen önce herkes sakin olsun...tamam hepimiz üzgünüz ama lütfen...
sıcağı sıcağına sağlıklı yorumlar yapılabileceğine inanmıyorum...şu stresimiz geçtikten sonra yorumlarımızı yapmak daha güzel olacaktır...
ya cey cey abi böle oyun nerde war Allahaşkına yaaa
şu futbolla 2duran topu daha gole çewirip balına kazansaydık güllük gülistanlık şeyler mi yazacaktık sanıyorsun. 20dakadan sonra herşey belli oldu zaten.
Serkan Özen
30-10-2004, 22:39
hatta kimse kovulmasın ama daum da ve futbolcularda inanılmaz bir konsantrasyon ve disiplin sorunu oluştu bunların acilen giderilmesi gerek yoksa kötü sona gidiyoruz....
ewet bence de. yenilgisiz we 10haftada sadece 2puan kayıplı lider olduğumuzun verdiği aşırı güwenden midir bilinmez sanki defansımız sanki bjk naaparsa yapsın gol atamayacakmış gibi ciddiyetsiz oynadı. ileri uç oyuncuları da nasılsa yeneriz mantığındaydılar heralde geçen seneki bariz üstünlüğümüzle geçen maçtan sonra. ama tekrar anlaşıldı ki mücadele etmeden bırakın maçı puan bile kazanılmıyor.
Daum'u eleştireceğim tek su nokta war önlem almak için illa ki gol mü yememiz gerekiyor. geçen seneden bu durumu destekleyecek bir çok örnek gösterebilirim
Serkan Özen
30-10-2004, 22:40
ders çalışmam gerek çalışamıyorum yaaaa...
birazdan bjkli oda arkadaşım gelecek...:-/
Aynur Akman
30-10-2004, 22:42
kesinlikle oyun berbattı serkan özen çok haklısın..yenseydik bile yinede herkesin kafasında soru işaretleri kalacaktı..bu futbolun düzelmesi şart bunu yapması gerekende elbetteki daum..
Berk Aymete
30-10-2004, 22:42
Daum'u eleştireceğim tek su nokta war önlem almak için illa ki gol mü yememiz gerekiyor. geçen seneden bu durumu destekleyecek bir çok örnek gösterebilirim
ben de bu noktaya katılıyorum... ztn bu aslında sadece daum la ilgili bi olay dğeil fenerbahçemiz kötü oynadığı zamanlarda hep bu böyle olmuştu... 1-0 olduktan sonra ve biraz oyun canlandığında ilk söylediğim ilk şey: Ohh bea gol yedikte bizimkiler kıpırdanmaya başladı...
Bi taraftar takımının oynamasının gol yiyerek mümkün olcağını biliyorsa artık bu işte bir anormallik vardır
Serkan Özen
30-10-2004, 22:43
namaplüğü bozacak takım b j k olmamalıydı ...
bunu demeye çalışıyorum
gider g.antep deplasmanında yada g.birliği dep.da yenile de bilirdik ama şu adamların bizi yenicek güçleri de oyuncuları da kaliteleri de yok
sadece bizim pasifliğimizin başımıza patlaması durmu başka birşey değil...
Gizem İnanç
30-10-2004, 22:47
Teknik analizden hiç bişey anlamam, o yüzden o tarafa hiç deyinmeyeceğim.. Sadece şunu söylemek istiyorum.
"Bir galibiyetle kral olmadık, bir malubiyetle de TAHTTAN inmeyiz...."
Doğa Aydın
30-10-2004, 22:49
Daum yıllardır derbi maçlarda bir nevi lucesku taktiğiyle oynuyor. Maçı izlemedim ama, bugün de genel anlamda pasif bir futbol oynadık sanırım.
Neyse, olur böyle şeyler. ligdeki ilk mağlubiyetimiz bu. Üzülecek pek bir şey yok. Futbolcuların da dediği gibi "Lig uzun bir maraton, ve biz önümüzdeki maçlara bakmalıyız."
Yalnız beceke'nin çok çirkef oynadığını duydum, açıkçası pek de şaşırmadım...
Berk Aymete
30-10-2004, 22:50
Teknik analizden hiç bişey anlamam, o yüzden o tarafa hiç deyinmeyeceğim.. Sadece şunu söylemek istiyorum.
"Bir galibiyetle kral olmadık, bir malubiyetle de TAHTTAN inmeyiz...."
haklısın ama biz şunu söylemeye çalışıoruz: bu futbolla tahttan ineriz... inançsız oynuyoruz çünkü...
Mahmut.Girit
30-10-2004, 22:54
Futbolun duzelmesi icin once kafaların duzelmesi gerek. Her zaman olumsuzluklari duzeltmesi gereken kisi Daum diyoruz, tekrar soyluyorum; Daum kendisini tam anlamiyla Fenerbahceye veremiyor veya vermek istemiyor ama Daum a sezon sonuna kadar muhtaciz , ta ki Almanya teknik direktoru belli olana dek, O zaman gorecegiz Daum dahi mi yoksa cahil mi.
Eger Alex gibi bir adami getirmissen oyun duzenini ona gore kurman gerek, ama sen ne yapiyorsun; P.V.H nin FB ve taraftar uzerinde ki baskisi yuzunden ikisini bi arada oynatmaktan vazgecemiyorsun veya P.V.H yi yedek birakmaya cesaret edemiyorsun. Yapmasi gerek cok basit; 4 lu defans 3 orta saha onunde Alex serebst adam ve 2 hizli forvet, ama dedigim gibi Daum ve P.V.H arasinda bu sorun var. Yanlis anlasilmasin bu maci P.V.H yuzunden kaybettik demiyorum, bu anlayis yuzunden kaybettik, Alex FB deki en kotu macini oynadi.
Bu sene umarim hayal kırklıgı yasamayiz boyle guzel bi kadro muthis bir stad ve super taraftar ile.
Ata Bahadır
30-10-2004, 22:56
Macin taktigi , kotu oynadik felan deil tek diyecegim birsey var Carew ve Sergen yatacak yeriniz yok .. !! Pasif oynadik , atak yapamadik kisacasi kotu oynadik ama ne oldugu belli olmaz bir takima karsi oynadik. Besiktasin maci 9 kisi bitirmesi gerekiyordu tecrubeli , cekinmeyen bir hakem olsa.
Onur Bilgin
30-10-2004, 23:36
ya benim anlamadığım bizim FENERBAHÇE gibi oynamamız için illaha gol mü yememiz lazım.
Onur Bilgin
30-10-2004, 23:55
bide maç ile ilgili bişey daha söleyecem,maçın sonucu keisnlikle bundan dolayı böyle olmadı ama carew in hoıjdonk a müdahelesini hakem gözünün önünde olmasına rağmen(tyv de gözüküyo.herif resmen izliyo pozisyonu) nasıl görmedi anlamış değilim.....
Bu gün dikatinizi çektimi bilmem ama herkez bir birine girmiş kudurmuş köpek gibi serhata saldırıyolar piree in ayaklarına basıyolar alex ellerini beline koymuş olanları izliyor onu o halde görünce bu adamın ne lider neden maç sırtlayacak biri olmadığını anladım.Gelelim daum a madem tuncaya ceza verdin oynatmadım ozaman neden 2 yarı kurtarıcı olarak aldın disiplin nerde kuralların nerde kaldı Hacı oğlu neden alındı serkan neden aldı neden defansın alternatifi yok bunları hep kendime sordum durdum.Bide aklıma takılan serhat kanat oyuncusumu forvetmi ya bir adam bir tane orta yapmazmı topu ayağına aldığı anda ümit i aradı.Yeter artık takım otursun herkez yerinde oynasın
Mahmut.Girit
31-10-2004, 00:06
ya benim anlamadığım bizim FENERBAHÇE gibi oynamamız için illaha gol mü yememiz lazım.
Gercekten merak ediyorum. Fenerbahce gibi oynamak nasil bisey? Gecen sene ve bu sene hangi macta Fenerbace gibi oynamisiz?
Lutfen biri bana anlatsin bunu.
Burak.Coskun
31-10-2004, 00:21
Ya tamam Fb bu maç kötü oynadı..Yalnız bu bi maç değil ki bi kaç maçtır yıldızlarla gidioduk..
Açıkçası işin korktuğum tarafı biz bu oyunla devam edersek bu moralle Lyon da büyük bi facia yaşanabilir...Fenerbahçem inşallah beni yanıltır..Kendilerini bi an önce çeki düzen verirler umarım :(
Onur Bilgin
31-10-2004, 01:03
Gercekten merak ediyorum. Fenerbahce gibi oynamak nasil bisey? Gecen sene ve bu sene hangi macta Fenerbace gibi oynamisiz?
Lutfen biri bana anlatsin bunu.
ben mi anlatacam bunu.sen memnun değilmsin özellikle ingiltere de ki 2.yarıda ki oyundan veya lyon maçında ki son 30 dakikada ki oyundan.o nu kastettim.tabi ki süper oyun oynamıyruz o nu kabul ediyorum.kısacası kastedtiğim o maçlar falan yani
Tufan Avşar
31-10-2004, 01:10
nobrenin kafasını yarmasalardı ve o şut girseydi, luci nin attığı kafa direği yalamasaydı, bunları konuşuyor olmuycaktık..
carew ve sergen e yazıklar olsun. adamız diye geziyorlar bir de ortada.
Nuri Çelik
31-10-2004, 23:06
deneme tahtası oldu bari bunu derbide yapma be HERR DAUM...
Nuri Çelik
31-10-2004, 23:08
hakemin sadece iki hatası wardı macta benim görüsümdür bu kimseyle polemige girmek için deil..Carewi atamadı ve oyunun duraklama süresi en azından 7-8 dk falan olması lazımdı..
Esin.Benli
31-10-2004, 23:09
aslinda bu topic keremin yaptigi oylamanin sonuclarinin (ne yazikki) yanlis oldugunu ve bi cok arkadasimizin galibiyetlerin verdigi guwenle oy kullandiklarini gosteriyor..
FBnin son birkac haftadir iyi bir futbol oynadigini dusunmuyorum(sakarya maci haric)ama sans bizden yana oluyor ve biz golumuzu atip,galip olarak ayriliyoruz maclardan..
kabul etmemiz gerekn birsey varki biz de hirs yok.ne zaman gol yersek o zaman FB olmaya basliyoruz ama bu durum bjk macinda oldugu gibi bazen de ise yaramiyor ya da kalan vakit icin yeterli olmuyor.
dun mactan sonra kendi kendime acaba bizden bu 'macin yildizi' kim olabilir diye dusundum ve ne acidir ki 11 kisiden(hatta degisikliklerle 14)kimsenin yildiz oyuncu olamadigini farkettim(kisisel gorusumdur)
ewt 1 maglubiyetle tahtan inmeyiz ama benim korkum 'macin yildizi'ni dahi secemeyecegim,hirs olmadan oynanacak olan baska karsilasmalar ve maglubiyetler..buna ragmen inancli olmaya calisiyorum ve diyorum ki benim takimim gecen sene bi anlamda imkansizi basardi..
o yuzden en buyuk temennim kisa surede yapilan hatalarin ve eksiklerin farkina varilmasi ve giderilmesi..
umarim sampiyonlugu hakkimizla,keyifli maclarla elde ederiz..
bjk ye gelince..soyleyecek soz bile bulamiyorum sadece aciyorum onlara!ne kadar basit olduklarini bir macta daha tum turkiyenin gozune soka soka belli ettiler.ve kendimle dunku mactan sonra bir kez daha gurur duyuyorum FB gibi bi camianin taraftari icin..
yenildik ama umudumuzu kaybetmicez..
HeP DeSTeK TaM DeSTeK
Serkan Özen
31-10-2004, 23:17
Maç tıpkı Man. Utd. - Arsenal maçı gibiydi.
Ligde bir çok olumlu maçı oynayan Fenerbahçe (ve Arsenal) adının getirdiği beklentiler altında aldığı sonuçlarla ezilen Beşiktaş (Man.Utd.). 2si de rakiplerinin yenilmezliklerine noktayı koydular ama 2side ligin geri kalan haftalarında bir şey yapamayacaklar...
Ama maalesef bu Man.Utd.'ı UEFA'ya gönderemezsek ŞL'ne dewam edemeyeceğiz
Kerem Çalkılıç
01-11-2004, 14:47
aslinda bu topic keremin yaptigi oylamanin sonuclarinin (ne yazikki) yanlis oldugunu ve bi cok arkadasimizin galibiyetlerin verdigi guwenle oy kullandiklarini gosteriyor..
FBnin son birkac haftadir iyi bir futbol oynadigini dusunmuyorum(sakarya maci haric)ama sans bizden yana oluyor ve biz golumuzu atip,galip olarak ayriliyoruz maclardan..
kabul etmemiz gerekn birsey varki biz de hirs yok.ne zaman gol yersek o zaman FB olmaya basliyoruz ama bu durum bjk macinda oldugu gibi bazen de ise yaramiyor ya da kalan vakit icin yeterli olmuyor.
dun mactan sonra kendi kendime acaba bizden bu 'macin yildizi' kim olabilir diye dusundum ve ne acidir ki 11 kisiden(hatta degisikliklerle 14)kimsenin yildiz oyuncu olamadigini farkettim(kisisel gorusumdur)
ewt 1 maglubiyetle tahtan inmeyiz ama benim korkum 'macin yildizi'ni dahi secemeyecegim,hirs olmadan oynanacak olan baska karsilasmalar ve maglubiyetler..buna ragmen inancli olmaya calisiyorum ve diyorum ki benim takimim gecen sene bi anlamda imkansizi basardi..
o yuzden en buyuk temennim kisa surede yapilan hatalarin ve eksiklerin farkina varilmasi ve giderilmesi..
umarim sampiyonlugu hakkimizla,keyifli maclarla elde ederiz..
bjk ye gelince..soyleyecek soz bile bulamiyorum sadece aciyorum onlara!ne kadar basit olduklarini bir macta daha tum turkiyenin gozune soka soka belli ettiler.ve kendimle dunku mactan sonra bir kez daha gurur duyuyorum FB gibi bi camianin taraftari icin..
yenildik ama umudumuzu kaybetmicez..
HeP DeSTeK TaM DeSTeK
çok güzel yazmışsın, yorumların hoşuma gidiyor. ;)
vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.