Orijinalini görmek için tıklayınız : Basketbol takımımızda yapılabilecek revizyonlar
Selçuk Aydoğan
18-06-2009, 12:05
Arkadaşlar bu takımla değişiklik olmadan seneye de şampiyon olamayaz muhakkak revizyon şart derim... bence gitmesi gereken oyuncular.
Devin Smith,Marcus Green,Rasim Başak (Hırslı mücadeleci ama tabiki yeterli değil), Gaspar Vidmar (Yaşı genç ama pişmesi gerekiyor en azından kiralık verilebilir) zaten gordon gricekten de hiç yararlanamadık bu sene sakatlıktan bir türlü kurtulamadı.
Bunların yerine shuting guard ve forward dediğimiz 2 ve 3 numaralı mevkilere kaliteli yabancılar transfer etmemiz gerekecek. tabiri caizse takımı sırtlayacak sayı yükünü ele alacak oyunculara ihtiyacımız var final serisini izlediyseniz hücumda çok zorlandık. ve bunların eksikliğini hissettik bu arada top çıkartmak ta da zorlandık tabiki alternatif bir oyun kurucu da şart.
Selim Kul
18-06-2009, 12:15
Bence Smith'le, Vidmar kalmalı. Smith çok yönlü bir oyuncu. Ayrıca da Vidmar pişecekse bizde pişsin. Niye kiraya verelim ki. Genç oyuncu yetiştirip satalım.
Bir de şu pivotlarımız kendini geliştirsin bir zahmet.
Selçuk Aydoğan
18-06-2009, 14:21
Bence Smith'le, Vidmar kalmalı. Smith çok yönlü bir oyuncu. Ayrıca da Vidmar pişecekse bizde pişsin. Niye kiraya verelim ki. Genç oyuncu yetiştirip satalım.
Bir de şu pivotlarımız kendini geliştirsin bir zahmet.
Vidmar kontejyandan yiyiyo tabiki yetiştirelim ama işte bizim takımımız yetiştirme yurdu değil şampiyonluğa oynuyorsak hedeflerimiz varsa kiralamak gerekiyorsa fedakarlık yapılması lazım. preldziç bizde pişsin bence çünkü gerçekten çok yetenekli basketçi belli ediyor kendini hem pişer hem katkı sağlar.smithe gelince defencive özelliği olan bi oyuncu çok ta iyi sıçrıyor blok ribaunt var ama bizim ihtiyacımız olan thorton schumpert gibi basketçiler.
Diye düşünüyorum...
saygılar..
Doğa Aydın
18-06-2009, 14:28
Tanjevic'in gonderilmesi.
Deniz bitti, kara gorundu. Aydin Ors'un mirasi da "hazira dag dayanmaz" lafini kanitladi bize.
Iki senedir sakatliklardan kurtulamayip bir turlu pisemeyen Vidmar'a en kisa zamanda yol verilmeli. Preldzic'teki olumlu sinyallerin hicbirisini ondan alamadik.
Solomon seneye kendisini toparlayacaksa kalsin, eger yapamayacaksa bu hem bize hem ona zarar verir.
Geriye kalan yabancilari da tutmakta anlam gormuyorum. Ulker'in sponsorlugundan gelen paralari Tanjevic'in bu sacma tercihleriyle yeterince heba ettik zaten. Voleybol salonlarinda yapilan "Yildiz almayacaktik madem, neden olduk Acibadem" tezahurati etkisini bu son bir ay icerisinde gosterdi. Demek ki bir benzerini de Ulker icin yapmamiz gerekli belki de...
Ha bir de en acilinden Mahmut Uslu'yla Remzi Dilli'ye kulup icerisinde su andaki gorevlerinden daha farkli gorevler bulunmasi da iyi bir fikir gibi geliyor bana...
Cansu Ülker
18-06-2009, 14:51
vidmar kesinlikle kiralansın
devin smith takım oyuncusu ama bizim takımın oyucusu mu?Bence değil.Beğenmediğim büyük takım oyuncusu değil dediğim shumpert bile canımızı fena yaktı
marques green iyi niyetli 2.guard olmayı kabul edicek bir isim ama top ondayken uzunlara top çok zor geliyor eurolegue deki takımların 2.guardları bile yıldızken bence gitmeli
solomon hakkında kararsızım gelmesini 4gözle bekledik ama şampiyonluğun gitmesindeki etkenlerden biri
hakan demireli çok sevsemde yinede bizim takımda banko oynayabilecek bir oyuncu olduğunu düşünmüyorum
kesinlikle takımda bir türk guard olmalı diye düşünüyorum tam bilmiyorum ama ender aslan fbliymiş teklif edersek gelebilir
giricek bu yılın fiyaskosu oldu malesef aldığı parayı düşünüce o çok uğraşılan mcıntyre çokdan alınırdı
1-cleveland bence kinseyi yollayacak ilk olarak onu almamız lazım
2-4 numaraya adam gibi bir yabancı alınmalı
Tanjevic hakkında kararsızım
Fuat Rıhtım
18-06-2009, 15:15
Bize Kinsey gibi birisi lazım, Smith bence ihtiyacımızı tam olarak karşılayamıyor.
Ayrıca Vidmar'a tahammülümüz olduğunu düşünmüyorum. Kiralık verilmesi en mantıklısı. Tahammülümüz yok çünkü zaten pota altında Ömer Aşık, Oğuz Savaş, Semih Erden gibi uzunlarımız var.
Birde Tanjevic gönderilecekse eğer yerine iyi bir koç getirilmeli. Elimdeki tüm oyuncuları illa kullanacağım diye her maç kötüde olsa Vidmar'la başlayan, onun dışında ilk periyottan sonra onu oyuna almayan yani sadece oynatmış olmak için oynatan, eli sıcak oyuncularımızı gereksiz yere oyundan alan, mola almak için farkın iyice açılmasını bekleyen bir koçun ben bizim için yeterli olduğunuda düşünmüyorum ama bilmiyorum daha iyi koç bulmak kolay mıdır zor mudur.
Birde Solomon'un arkasına Green'in yerine skora daha çok katkı yapacak, gerektiğinde sorumluluk alıp kırılma anlarını iyi oynayacak bir oyuncu lazım bize. Kırılma anlarında Green sahada olduğu zaman kesinlikle ama kesinlikle farkı iyice açamıyoruz ya da öne geçemiyoruz bir türlü çünkü hücumda hep 1 kişi eksik oluyoruz.
Bu arada Kinsey'in yollanacağından emin misin Cansu? Bir yerde bir konuşma dinlemiştim, Kaan Kural'dı galiba, LeBron'un Kinsey'i çok tuttuğunu ve onun dahada gelişip takıma sık girmesi için ona yardım ettiğini filan söylüyordu. Ama inşallah dediğin doğrudur.
Cansu Ülker
18-06-2009, 15:23
Bize Kinsey gibi birisi lazım, Smith bence ihtiyacımızı tam olarak karşılayamıyor.
Ayrıca Vidmar'a tahammülümüz olduğunu düşünmüyorum. Kiralık verilmesi en mantıklısı. Tahammülümüz yok çünkü zaten pota altında Ömer Aşık, Oğuz Savaş, Semih Erden gibi uzunlarımız var.
Birde Tanjevic gönderilecekse eğer yerine iyi bir koç getirilmeli. Elimdeki tüm oyuncuları illa kullanacağım diye her maç kötüde olsa Vidmar'la başlayan, onun dışında ilk periyottan sonra onu oyuna almayan yani sadece oynatmış olmak için oynatan, eli sıcak oyuncularımızı gereksiz yere oyundan alan, mola almak için farkın iyice açılmasını bekleyen bir koçun ben bizim için yeterli olduğunuda düşünmüyorum ama bilmiyorum daha iyi koç bulmak kolay mıdır zor mudur.
Birde Solomon'un arkasına Green'in yerine skora daha çok katkı yapacak, gerektiğinde sorumluluk alıp kırılma anlarını iyi oynayacak bir oyuncu lazım bize. Kırılma anlarında Green sahada olduğu zaman kesinlikle ama kesinlikle farkı iyice açamıyoruz ya da öne geçemiyoruz bir türlü çünkü hücumda hep 1 kişi eksik oluyoruz.
Bu arada Kinsey'in yollanacağından emin misin Cansu? Bir yerde bir konuşma dinlemiştim, Kaan Kural'dı galiba, LeBron'un Kinsey'i çok tuttuğunu ve onun dahada gelişip takıma sık girmesi için ona yardım ettiğini filan söylüyordu. Ama inşallah dediğin doğrudur.
Fuat dediğin gibi Lebron Kinsey'i çok seviyor ve tutuyormuş ama clevelandın hedeflerini düşününce 2-3 numaralarda bence sıkıntıları var ki mutlaka takviye yapılacaktır bu duyum değil benim düşüncem ama olaya mantıklı bakınca Kinsey cleveland'da kalsa bile ki bence kalmayacak süre alamaz ayrıca biz greenle devin smithe 900bin$ veriyorsak daha fazlasını verip Kinseyi alabiliriz savunmamız 1 seviye atlar
Tolga Sülün
18-06-2009, 15:41
bence bunlardan once takımda bulunan mevcut oyunculara serbest atış idmanı yaptırılmalı inanılmaz kötü bir yüzdemiz var özellikle uzunlarımızın kendını gelıstırmesı gereklı... savunma için agresıf ve hareketlı bır oyuncu gereklı
Selim Kul
18-06-2009, 16:06
bence bunlardan once takımda bulunan mevcut oyunculara serbest atış idmanı yaptırılmalı inanılmaz kötü bir yüzdemiz var özellikle uzunlarımızın kendını gelıstırmesı gereklı... savunma için agresıf ve hareketlı bır oyuncu gereklı
Özellikle Semih:)
Görkem Demir
18-06-2009, 18:24
Bogdan Tanjeviç'i hoca olarak beğeniyorum ama bu final serisinde mağlup olmamızda neticede birinci sorumlu koç'tur.(Takım genel olarak setleri bile doğru düzgün oynayamadı.Topu eline alan ya potaya savurdu ya pota altına bodoslama drive etti)
Solomon kendinden beklenmeyecek şekilde kötü bir seri oynayıp hayal kırıklığı yaratmıştır.(Takımı guard olarak iyi yönetemedi ve bencilce oynadı)
Giricek NBA'den transfer edilmesine rağmen en önemli olan final serisinde sakatlığı dolayısıyla oynamayarak bu sene için bir transfer fiyaskosu olmuştur.(Seneye büyük beklentilerim var bı oyuncuyla ilgili)
Uzunlarımız Ömer Aşık,Semih Erden ve Gasper Vidmar'ın kendilerini geliştirmeleri lazım.Ligde idare ediyorlar ama Avrupa'da malesef zayıf kalıyorlar.(Oğuz Savaş bu 3 oyuncudan 1 gömlek üstündür,Oğuz'u örnek almalılar)
Emir Preldziç'i geleceğin Bodiroga'sı olarak görüyorum.Nazar deymesin.
Ömer Onan ve Mirsad Türkcan'a diyecek bir şey bulamıyorum.Hırsları ve mücadeleleri yeter.Gerçek Fenerbahçeli ikisi de.
Mrsiç'imiz zaten canımız ciğerimiz,kaptanımız.
Rasim Başak da takımın holigan ruhu adeta..Zaza Enden'in formasını başarıyla taşıyor :)
Devin Smith oyunun her yönünde var olan komple bir basketbolcu.Ona ben ''katil'' lakabını uygun gördüm.Takımda tutulmalı.
Marques Green de iyi niyetli olmasına rağmen yeterli değil.
Sonuç olarak yabancılardan Vidmar ve Green'le yollar ayrılmalı,Solomon'la rekabet edebilecek ''size'' li bir guard almalıyız.Keza Vidmar'ın yerine de Kambala size'inde bir 5 numara almalıyız.
Sahalara iyi bir dönüş yapacak Giriçek,hatalarından ders alan Koç Tanjeviç ve bencilliği bırakan King Solomon ile gelecek sene yine şampiyonluğun favorisi oluruz.
Burçay Tiftikçi
18-06-2009, 18:37
Tanjeviç , Green , Smith ve Vidmar kesinlikle gönderilmeli.Green ve Smith asla bizde oynayabilecek kapasitede adamlar değiller.Vidmar geleli 2 sene oldu hala kendini hiç bir noktada geliştiremedi artık genç oyuncu statüsüde kalmadı.23 yaşına geldi.
Batuhan Önder
18-06-2009, 19:05
Yabancı oyuncularımızdan verim alamıyoruz. Bun nedenle başta Green olmak üzere bir çok yabancı ile yollarımızı ayırmamız gerekiyor. Bu oyuncular yerine Avrupa Liginde tecrübeli final-four yaşamış oyuncular almamız gerek.
Tanjeviç başarılı bir koç ama; artık zorlamanın anlamı yok. Yeni bir koç ile yeni bir heyecan aramamız gerek. Final serisinde kaybetmemizin en büyük nedenidir. Prezdiç gibi bir ismi bütün seride oturtturdu. Solomon'un kişisel oyununu uzun süre seyretti. Maçın en formda oyuncularını kulübüye alarak yenilgiye zemin hazırladı.
Ege Uysaler
18-06-2009, 19:11
aydın örs gelemeli ilk hatada onu da kovmalıyız
Can Ayyıldız
18-06-2009, 19:12
"Vidmar-green-devin smith" acilen gnderilmeli...devin smith in yerine kinsley alınabiliorsa kinsley yoksa kaliteli bir yabancı alınmalı...green'in yerine jasicevicius:D(para bastırrsak niye olmasın)...vidmarın yerine marcus haislep...bu takım eurolegue de final-four oynar...:)biraz uçk gibi gelebilir ama bnce deil;)
Cansu Ülker
18-06-2009, 19:14
"Vidmar-green-devin smith" acilen gnderilmeli...devin smith in yerine kinsley alınabiliorsa kinsley yoksa kaliteli bir yabancı alınmalı...green'in yerine jasicevicius:D(para bastırrsak niye olmasın)...vidmarın yerine marcus haislep...bu takım eurolegue de final-four oynar...:)biraz uçk gibi gelebilir ama bnce deil;)
malesef saras panathinaikosla tekrar anlaştı:(
ayrıca haisleple mirsad nasıl bir arada oynayacak?:)
Can Ayyıldız
18-06-2009, 19:17
bak ewt dediin 2.şey hiç aklıma gelmemişti..mantıklı:) ama olsa güzel olur hani...ateşleyici özelliği olan bir basketbolcu...2. king:)aslnda bn horsley'i çok istiodum o da 6s ye gitti kndini btrdi:(
Selçuk Aydoğan
19-06-2009, 09:41
Yabancı oyuncularımızdan verim alamıyoruz. Bun nedenle başta Green olmak üzere bir çok yabancı ile yollarımızı ayırmamız gerekiyor. Bu oyuncular yerine Avrupa Liginde tecrübeli final-four yaşamış oyuncular almamız gerek.
Tanjeviç başarılı bir koç ama; artık zorlamanın anlamı yok. Yeni bir koç ile yeni bir heyecan aramamız gerek. Final serisinde kaybetmemizin en büyük nedenidir. Prezdiç gibi bir ismi bütün seride oturtturdu. Solomon'un kişisel oyununu uzun süre seyretti. Maçın en formda oyuncularını kulübüye alarak yenilgiye zemin hazırladı.
Hepsine katılıyorum tanjeviçle devam etmememiz gerektiği kanaatindeyim. ama Tanjeviç hata yapan oyuncuya hemen cezasını kesti kim hata yaptıysa hemen kenara aldı ve en az 6-7 dk. dinlendirdi bu mirsadda oldu ömer onan da solomon da preldziç te...
bu da bana saçma gelior ve bence basketçiyi soğutuyor.
Erkan Keremoğlu
19-06-2009, 23:13
Tanjevic'i kovmak. Sonrasi kendiliginden gelir.
Hatta belki Milli Takimdan da kovulmasina ilham vermis oluruz Milli Takim da kurtulur.
Batuhan Önder
19-06-2009, 23:49
Tanjevic'i kovmak. Sonrasi kendiliginden gelir.
Hatta belki Milli Takimdan da kovulmasina ilham vermis oluruz Milli Takim da kurtulur.
Benim merak ettiğim, Fenerabahçe'den Milli Takım'a kimleri alacak? Eylül ayında Avrupa Kupası var, orada kimlerle katılacağız merak ediyorum. Hidayet'i bile doğru düzgün kullanamıyor. Bana göre Fenerbahçe ile yollara devam etmesi doğru değildir. Senin dediğin gibi, Fenerbahçe'den ayrılırsa Milli Takımdan'da ayrılır...
Yiğit Al
20-06-2009, 02:13
Bence Tanyeviç'in yerine Aydın Örs devam etseydi mutlaka euroleagu de final four oynamış olurduk.Ama hala geç değil.
Ayrıca İbrahim Kutluay'ın Aykut Kocaman gibi bir göreve getirilmesi bence çok yararlı olur.
Batuhan Önder
20-06-2009, 12:06
Bence Tanyeviç'in yerine Aydın Örs devam etseydi mutlaka euroleagu de final four oynamış olurduk.Ama hala geç değil.
Ayrıca İbrahim Kutluay'ın Aykut Kocaman gibi bir göreve getirilmesi bence çok yararlı olur.
Onu geçtim, İbrahim Kutluay'ın geçen yıl takımda olmama sebebi, Tanjeviç. Böyle bir oyuncuyu istememiş. Eğer Kutluay olsaydı takım çok farklı yerlerde olurdu. Tam bir abilik potansiyeli var, takımı sırtlardı.
Eray Şen
20-06-2009, 12:53
Fotomaç'ın haberine va antu'daki duyumlara göre Aykut Kocaman modeli gibi basketbolun başına Aydın Örs getirildi ve yeni koçumuz da Oktay Mahmuti.
Batuhan Önder
20-06-2009, 14:17
Fotomaç'ın haberine va antu'daki duyumlara göre Aykut Kocaman modeli gibi basketbolun başına Aydın Örs getirildi ve yeni koçumuz da Oktay Mahmuti.
Aydın Örs, böyle bir görevi kabul etmediği için Fenerbahçe'den ayrılmıştı. Şimdi bunu kabul ederek geri geliyor.
Okyat Mahmuti mükemmel bir isim olur, daha Efes Pilsen ile bir çok şampiyonluk kazandı. Bununla birlikte, Avrupa'da birde Final-Four üçüncülüğü mevcut. Bunlara ek olarakda eğer iyi yabancı oyuncular alırsak Avrupa ismimizden fazla söz ettirebiliriz.
Lütfü Koçoğlu
20-06-2009, 15:11
Aykut hoca da normalde böyle birşeyi kabul etmezdi belliki Fenerbahçeliliği ve yapılan yoğun ısrarlar ağır basmış..Aydın hocaya da aynısı uygulanır muhtemelen kabul eder belki..Ayrıca o sene Aydın hocanın şube sorumluluğunu kabul etmemesinin sebebi gönderilirken yapılan terbiyesizlik ve tanjevicle birlikte çalışmak istememesidir..Ne olursa olsun tanjevic gitsin ve Aydın hoca da bir şekilde bu bünyede bulunsun artık onun varlığı yeter..
Selçuk Aydoğan
22-06-2009, 01:05
Keşke gerçekleşse ve gelse gerçekten katkısı çok fazla olur bu takıma 2-3 tane kaliteli güzel yabancı ile de bizi kimse tutamaz yani..
Emrah İlkbahar
22-06-2009, 02:04
öncelikle tanjevic,vidmar,green,gricek ve smith gitmeli..vidmarın pişmesini bekleyeceksek cok sampiyonluklar kacar cnkü size li bi 5 numaramız yok sıkıstgmz anda topu ona verip sayı bulabilecegmz bi 5 numara..gricek müzmin sakat..green in tuttgu adam ise hep avantajlı..smith ii bi oyuncu ama cok pasif..gelmesini en cok istdgm oyuncu ise mcıntyre veya becirovic(bu arada tanjevic lottomatica roma ile anlasmıs galiba umarım dogrudur)
Mehmet Sabırlı
05-07-2009, 02:13
2gün evvel bir yerde okudum Ricky Rubio Nba'de draf edildiği takımı beğenmediği için bir sene daha avrupada oynayacağı yazıyordu. İlgilenen takımlarda R.Madrid ve adı belirtilmeyen bir Türk takımı. Türk takımının bonservis konusunda cömert davrandığı söyleniyor. Bu takım benim tahminim ya Fenerbahçe yada Efestir. Böyle bir adamın bizde geçireceği 1 sene bize neler kazandırır düşünmek bile güzel:)
İlhan Şalgam
05-07-2009, 12:19
efes pilsen e önerilmiş... onlar da bu teklifi reddetmiş koçları açıkladı sporx te
Erman Alpaydın
05-07-2009, 16:31
-Bence ilk iş Tanjeviç ile yollar ayrılmalı.Oktay Mahmuti getirilmeli.
-M.Green,D.Smith,G.Vidmar gönderilmeli.
-Geçtiğimiz sezon Erdemir'de kiralık oynayan Hakan Demirel çağırılmalı.
-Chris Lofton alınmalı.
-İyi bir ABD'li PF alınmalı.Haislip olabilir.
-İyi bir Avrupalı SF alınmalı.
PG-Solomon(Hakan)(Mrsiç)
SG-Giricek(Lofton)
SF-Preldzic(Ömer Onan)(Avrupalı Forward)
PF-Mirsad(Haislip)
C-Ömer Aşık(Oğuz Savaş)
Murat Yılmazer
05-07-2009, 17:27
Ricky Rubio transferı gerceklesse gercekten ınanılmaz olurdu cooook ıı bı oyuncu Fenerbahce ye katkısı fazla olurdu . . .
Fuat Rıhtım
05-07-2009, 17:27
Şu Lofton'u alabilsek süper olur :(
Adam NBA'in en büyük yıldızlarından olacakken sağlık sorunları nedeniyle bu olmuyor. Ama sonrasında bunu yeniyor ve Türkiye'de kendini yeniden buluyor.
3'lük atışlarda adam mesafe tanımıyor. Neredeyse orta sahadan serbest atış atar gibi 3'lük atıyor yahu :D
Biraz sanki fiziki olarak gelişmesi lazım ama o da hallolur elbet.
Aybars Aksu
06-07-2009, 09:51
rubio çok iyi bir oyuncu bence dahada iyi olcak.90 doğumlu ama nba ye giderken yaşadığı süreçte ve halada büyük bi karakter sorunu olduğu ortada.bi tane daha bela bu takıma fazla gelir.tanjevic gidip mahmuti,çetin yılmaz,murat didin vs. bu ülkenin yetiştirdği büyük antrenörlernden hangisi gelrse gelsn efesin rakocevici almasna rağmen şampiyonlğn en büyük adayı olrz
Burak Okumuş
07-07-2009, 15:07
bi iki bide 3 numara takviyesi yaparsak en buyuk adayı oluruz bide tanjevicin doğru rotasyon yapması lazım
Mustafa Ünal
08-07-2009, 13:18
Şu an Eurolig kuraları çekiliyor.
Canlı takip için : http://www.hurriyet.com.tr/spor/basketbol/12028711.asp?gid=229
Mustafa Ünal
08-07-2009, 13:19
A GRUBU: Barcelona, Montepaschi Siena, Cibona Zagreb, Fenerbahçe (http://www.hurriyet.com.tr/index/fenerbahçe/) Ülker, Zalgiris Kaunas, Asvel Lyon Villeurbanne
İyi bir kura.
Erdem Özdamar
08-07-2009, 13:49
efese olympiakos çıkmış...
Can Ayyıldız
14-07-2009, 13:30
McCaleb i almşz sanırım mersinBB den..
Tamer Güleryüz
15-07-2009, 19:45
bnce green ve vıdmar gıtmelı.smıth takım oyuncusu ama ılk 5 degıl 12 14 dk sure alırsa yararlı olur ama 25 dk ye cıkarsa suresı bklentılerı karsılayamaz.smıth kalmalı.solomon konusunda bnde kararszm cok hatalar yaptı blkıde sampıyonlugu kacrmamızdakı en buyuk etken.hıc takım ıcn oynamıyor umursamıyor.sampıyon olmamız ıcın avrupada yıldız olan 2 ve 3 numara almamz sart.efes charles smıthle thornton la oynarken bız devın le oynuyors omer onan ın alternatıfı yok.ayrıca artık oguz a da hakettıgı dakıkayı wermelıyz.fınal serısınde oguz daha cok sure alsa herseyı degıstırebılrdi.kalın bı 5 numarası yok efesın ama bız bunu kullanamadık yıne.
Tamer Güleryüz
15-07-2009, 19:48
Şu Lofton'u alabilsek süper olur :(
Adam NBA'in en büyük yıldızlarından olacakken sağlık sorunları nedeniyle bu olmuyor. Ama sonrasında bunu yeniyor ve Türkiye'de kendini yeniden buluyor.
3'lük atışlarda adam mesafe tanımıyor. Neredeyse orta sahadan serbest atış atar gibi 3'lük atıyor yahu :D
Biraz sanki fiziki olarak gelişmesi lazım ama o da hallolur elbet.
dostum lofton ı daha ızlemedm ama bnce kndını kanıtlamıs oyunculara ıhtıyacımız var artk kndımızı kndırmayalm.avrupada basarı ıstıyorsak bısde rakocevıc gıbı yıldızları almalıyız.mc caleb gıbı oyuncular euroleague ı ve playoff ları kaldıramaz.green de gordk her mac en az 2 fast break a cıkarken top kaybı yaptı.uzunlarla eslestıgınde top cıkaramıyo bıle
Tamer Güleryüz
16-07-2009, 00:36
Zaten haislip te spurs le anlastıı
Fuat Rıhtım
16-07-2009, 01:34
dostum lofton ı daha ızlemedm ama bnce kndını kanıtlamıs oyunculara ıhtıyacımız var artk kndımızı kndırmayalm.avrupada basarı ıstıyorsak bısde rakocevıc gıbı yıldızları almalıyız.mc caleb gıbı oyuncular euroleague ı ve playoff ları kaldıramaz.green de gordk her mac en az 2 fast break a cıkarken top kaybı yaptı.uzunlarla eslestıgınde top cıkaramıyo bıle
Lofton Boston'la anlaşmış sanırım.
Ozan Ercan
31-07-2009, 20:33
Kimse yazmamis gordugum kadariyla ancak nihayet skorer bir oyunkurucu almisiz.
Cok takip etmedigimden bilmiyorum ama iyidir umarim. Bilen arkadaslar yorum yaparsa sevinirim :)
Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımı, Yunan ekibi Olmpiakos'un NBA kariyerli ABD'li oyun kurucusu Terence Lynn Greer ile anlaştı.
Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, Euroleague'in sayı kralı Greer ile anlaşıldığı bildirildi.
30 yaşında ve 1.88 metre boyundaki Greer, 2008-09 sezonunda ULEB Avrupa Ligi'nde Olympiakos formasıyla 22 maçta yer alırken, 12.2 sayı, 1.7 ribaunt ve 1.6 asist ortalamaları tutturdu. Deneyimli oyuncu, geçen sezon Avrupa Ligi'nde Yunan ekibi Olympiakos'un Real Madrid'i 79-73'lük skorla mağlup ettiği karşılaşmada 21 sayıyla takımını galibiyete taşımıştı.
Near East, Greenville Groove, Idea Slask Wroclaw, Dinamo Moskova gibi takımlarda da forma giyen ABD (http://www.hurriyet.com.tr/index/abd/)'li oyuncu, 2006-2007 sezonunda Milwaukee Bucks'ta yer almıştı. 2004'te Avrupa Ligi'nde sayı kralı olan Greer, aynı yıl Avrupa Ligi'nin en iyi ikinci takımına seçilmişti.
Şehmus Karadeniz
25-08-2009, 14:45
Deven Smithi de göndermiştik zaten şimdi tarance kinsey de geldi takım güzel oldu tek eksik bence gaspar vidmar da gitsin yerine kaliteli bi 5 numara gelsin. sonra kimse tutamaz bizi: ) )
Kerem Işıldak
25-08-2009, 15:31
Kinsey de geri döndü. Şimdi iyi bir uzun alınırsa iddialı bir takım olabiliriz Avrupa'da. Solomon'la Greer'in uyumu bizim klasmanımızı belirler bu sene açıkçası ama final four yine uzak görünüyor.
Kerem Işıldak
25-08-2009, 15:36
Deven Smithi de göndermiştik zaten şimdi tarance kinsey de geldi takım güzel oldu tek eksik bence gaspar vidmar da gitsin yerine kaliteli bi 5 numara gelsin. sonra kimse tutamaz bizi: ) )
Vidmar'ı Olimpia'ya kiraladık, dediğin gibi bir uzun kaldı geriye. 3 Amerikalımız olduğuna göre, Avrupalı bir uzun getirmek durumundayız ama baya bi çift pasaportlu Amerikalı eleman da geziyo ortalıkta.Çoğu milli takımda Amerikalı göreceğiz bu Avrupa Şampiyonası'nda zaten.
Şehmus Karadeniz
25-08-2009, 16:00
Vidmarı kiraladıysak süper o zmn bi uzunla birlikte kimse tutamaz bizi...
Ozan Ercan
25-08-2009, 16:36
Basketbolda yabancı hakkı 5 değil mi? Ya da değişti de ben mi kaçırdım?
Greer, Preldzic, Solomon, Giricek ve Kinsey ile 5 yabancımız var zaten şu anda. Vidmar 1 seneliğine kiralandı diye biliyorum.
Eğer bunlardan biri takımdan ayrılmadıysa nasıl alıyoruz yeni yabancıyı?
Kerem Işıldak
25-08-2009, 16:43
Basketbolda yabancı hakkı 5 değil mi? Ya da değişti de ben mi kaçırdım?
Greer, Preldzic, Solomon, Giricek ve Kinsey ile 5 yabancımız var zaten şu anda. Vidmar 1 seneliğine kiralandı diye biliyorum.
Eğer bunlardan biri takımdan ayrılmadıysa nasıl alıyoruz yeni yabancıyı?
Bi maçta 5 yabancıyla çıkılabiliyor. Ama 6 hatta 7 yabancı bile alabiliyosun. Zaten geçen sene de 6 yabancımız vardı. Green, Smith, Vidmar gitti; Greer ve Kinsey geldi.
Efes'in geçen sene 8 yabancısı falan vardı hatta.
Ozan Ercan
25-08-2009, 16:50
Bi maçta 5 yabancıyla çıkılabiliyor. Ama 6 hatta 7 yabancı bile alabiliyosun. Zaten geçen sene de 6 yabancımız vardı. Green, Smith, Vidmar gitti; Greer ve Kinsey geldi.
Efes'in geçen sene 8 yabancısı falan vardı hatta.
Bilgi için teşekkürler :)
Güzel bir rotasyon olacak bu durumda kadroda.
3 kısa için Greer, Solomon, Kinsey, Preldzic, Giricek, Mrsic, Ömer Onan
2 uzun için Ömer Aşık, Semih, Oğuz + yeni alınacak yabancı
Enes gitmeseydi tecrübe olarak kısıtlı olmasına rağmen potansiyeli büyük bir uzun rotasyonumuz olurdu.
Kerem Işıldak
25-08-2009, 18:43
Bu seneyle birlikte Can Mutaf da süre almaya başlayabilir, kısa rotasyonunda. Uzun süredir zaten A Takımın da kadrosunda ama süre alamadı çok. Ayrıca Galatasaray'dan Altay Özurgancı diye bir arkadaşı da almıştık, o da süre alamaz çok ama belli de olmaz Tanjeviç'in işi.
Şehmus Karadeniz
27-08-2009, 09:38
Bilgi için teşekkürler :)
Güzel bir rotasyon olacak bu durumda kadroda.
3 kısa için Greer, Solomon, Kinsey, Preldzic, Giricek, Mrsic, Ömer Onan
2 uzun için Ömer Aşık, Semih, Oğuz + yeni alınacak yabancı
Enes gitmeseydi tecrübe olarak kısıtlı olmasına rağmen potansiyeli büyük bir uzun rotasyonumuz olurdu.
Mirsad da var unutmayalım:serefe: bu sene yine efesle final oynarız onlarda iyi oyuncular aldılar. Gömelim ipekçiye onları bu sene
Kerem Işıldak
28-08-2009, 10:42
Pivot pozisyonu için Olimpiakos'un genç uzunu Zoran Erceg ile temastaymışız. Kiralık olarak alabiliriz. Vidmar'dan çok iyi olduğu kesin ama alıp götürcek bir adam da değil tabii ki.
Hakan Barlak
13-09-2009, 02:31
Vidmar ilk maçında 6 sayı attı.
Arkadaşlar 5 yabancı 12 kişilik kadroda oluyor.
Fakat en fazla 8 yabancı aynı anda kadroda olabiliyor.Yine bir sezonda maksimum yapabileceğiniz yabancı transfer sayısı da 8.
Buda ek bilgi olsun.
Kerem Işıldak
13-09-2009, 02:59
Pivot pozisyonu için Olimpiakos'un genç uzunu Zoran Erceg ile temastaymışız. Kiralık olarak alabiliriz. Vidmar'dan çok iyi olduğu kesin ama alıp götürcek bir adam da değil tabii ki.
Erceg Yunan Ligi'nden bir takımla anlaşmış sanırım. Başka bir uzuna bakacağız artık.
Servet Güldeş
16-09-2009, 11:20
Bogdan Tanjevic Polonya'da Sırbistan maçı öncesinde Sırp medyasına demeç vermiş. Açıklamaların içinde F.Bahçe Ülker'le ilgili birkaç kritik nokta var.
* Yerli ve yabancı basında yer alan Zoran Erceg transferinin kontenjanlarının dolu olmasından ötürü mümkün olmadığını belirtmiş. Zaten Vidmar'ı bu yüzden yolladık diye de eklemiş. İmkanım olsa Erceg gibi bir ismi kadrosunda görmek isteyeceğini ama kontenjanın buna izin vermediğini söylemiş.
* Ayrıca şu anda Sırbistan Milli Takımı forması giyen 88 doğumlu, 2.09 boyundaki Nemanja Bjelica'yı geçen yaz F.Bahçe Ülker için denediklerini, tüm teknik heyetin de oyuncudan memnun kaldığını ama alamadıklarını söylemiş. Neden olarak da Türklerin genç oyuncuları alıp yetiştirmek gibi bir felsefeye sahip olmadıklarını, hele ki söz konusu genç bir yabancı oyuncunun gelişimi ise bu konuda sabretmeyi hiç bilmediklerini belirtmiş.
Bjelica hiç de fena olmazmış hakikatten he. Ayrıca ilk açıklamadan sonra F.Bahçe Ülker'de 4 numaraya herhangi bir yabancı uzun gelmeyeceğini de anlamış oluyoruz. Bekleyenler varsa boşa beklemesinler
Salsabasket
Arda Çetin
17-09-2009, 21:30
Basket liginin yayın hakkını 2012 ye kadar sanırım digi alıyor.ntv nin işi cok zor.. Ana haberleride şifreliyecekler heralde..
Mert Uzun
19-09-2009, 01:56
bu sene kadro tam kesinleştimi ben takip edemedim??
Fuat Rıhtım
29-09-2009, 14:10
2009-2010 transfer dosyası
Avrupa Şampiyonası'nın bitmesinin ardından gözler artık Avrupa Kupaları'nda çevrildi. Avrupa Kupalarında iki temsilcimiz Fenerbahçe Ülker ve Efes Pilsen'in yeraldığı Euroleague'de ise bu yıl zirveye oynayacak takım sayısı fazla. Ancak yine bazı takımlar hem yaptığı transferler hem de tecrübeleriyle ön plana çıkıyorlar. Peki Euroleague'de yeralan takımlar bu yıl hangi oyuncuları kadrolarına kattılar, hangi isimler takımdan ayrıldı. İşte Euroleague'de 2009-10 transfer dosyası:REAL MADRİD:
Gelenler: Ettore Messina (coach-CSKA Moskova), Novica Velickovic (Partizan), Darjus Lavrinovic (Dinamo Moskova), Travis Hansen (Dinamo Moskova), Rimantas Kaukenas (Montepaschi Siena), Jorge Garbajosa (Khimki), Pablo Prigioni (Caja Laboral), Sergi Vidal (Caja Laboral), Vladimir Dasic (Buducnost)
Gidenler: Raul Lopez (Khimki), Alex Mumbru (Bilbao), Kennedy Winston (Virtus Roma), Marko Tomas (Cibona Zagreb), Jeremiah Massey (boşta), Joan Plaza (coach-Cajasol)
CAJA LABORAL:
Gelenler: Lior Eliyahu (Maccabi Tel Aviv), Carl English (Gran Canaria), Walter Hermann (NBA), Pau Ribas (DKV Joventut Badalona), Marcelo Huertas (Fortitudo Bologna), Brad Oleson (Alta Gestion Fuenlabrada), Vladimir Micov (Panionios), Andres Rodriguez (BC Donetsk)
Gidenler: Igor Rakocevic (Efes Pilsen), Pete Mickeal (Regal Barcelona), Pablo Prigioni (Real Madrid), Sergi Vidal (Real Madrid), Will McDonald (Gran Canaria)
REGAL BARCELONA:
Gelenler: Pete Mickeal (Caja Laboral), Terence Morris (CSKA Moskova), Erazem Lorbek (CSKA Moskova), Boniface N'Dong (Unicaja Malaga), Ricky Rubio (Joventut Badalona)
Gidenler: Ersan İlyasova (NBA-Milwaukee Bucks), David Andersen (NBA-Houston Rockets), Daniel Santiago (Efes Pilsen)
UNICAJA MALAGA:
Gelenler: Miguel Servera (Mallorca), Giorgios Printezis (Olympiakos), Taquan Dean (Murcia), Joel Freeland (Gran Canaria), Saul Blanco (Alta Gestion Fuenlabrada), Guillem Rubio (Manresa), Pooh Jeter (Menorca)
Gidenler: Carlos Cabezas (Khimki), Vitor Faverani (boşta), Paulo Prestes (Murcia), Thomas Kelati (Olympiakos), Boniface N'Dong (Regal Barcelona), German Gabriel (Estudiantes), Kostas Vassiliadis (Obradorio)
MONTEPASCHİ SİENA:
Gelenler: Nikos Zizis (CSKA Moskova), David Moss (Teramo), David Hawkins (Virtus Roma), Lorenzo D'Ercole (Udine)
Gidenler: Rimantas Kaukenas (Real Madrid), Morris Finley (AJ Milano)
VİRTUS ROMA:
Gelenler: Herve Toure (Cantu), Kennedy Winston (Real Madrid), Luca Vitali (AJ Milano), Andrea Crosariol (Avellino), Ricky Minard (Premiata Montegranaro)
Gidenler: Brandon Jennings (NBA-Milwaukee Bucks), Primoz Brezec (NBA), Sani Becirovic (Union Olimpija), David Hawkins (Siena)
AJ MİLANO:
Gelenler: Marijonas Petravicius (Lietuvos Rytas), Alex Acker (NBA-Detroit Pistons), Jonas Maciulis (Zalgiris Kaunas), Stefano Mancinelli (Fortitudo Bologna), Morris Finley (Montepaschi Siena), Jeff Viggiano (Pavia)
Gidenler: Yohan Sangare (Ferrara), Mindaugas Katelynas (Alicante), Luca Vitali (Virtus Roma), Pape Sow (Prokom Sopot)
PANATHİNAİKOS:
Gelenler: Nick Calathes (NCAA-Florida), Milenko Tepic (Partizan), Giorgios Bogris (Illisiakos)
Gidenler: Dusan Sakota (Scavolini Pesaro), Nikos Chatzivrettas (Aris), Dusan Kecman (Partizan), Giorgi Shermadini (boşta)
OLYMPİAKOS:
Gelenler: Thomas Kelati (Unicaja Malaga), Von Wafer (NBA-Houston Rockets), Linas Kleiza (NBA-Denver Nuggets), Andreas Glyniadakis (Maroussi), Loukas Mavrokefalidis (Maroussi), Patrick Beverley (Dnipro), Kostas Papanikolaou (Aris)
Gidenler: Lynn Greer (Fenerbahçe Ülker), Giorgios Printezis (Unicaja Malaga), Jannero Pargo (NBA-Chicago Bulls), Michalis Pelekanos (Maroussi), Panayotis Vassilopoulos (Larissa), Ioan Vougykas (Panellinios)
ASVEL LYON:
Gelenler: Curtis Borchardt (Granada), Mindaugas Lukauskis (Lietuvos Rytas), Bobby Dixon (Le Mans), Kristjan Kangur (Kalev), Thomas Heurtel (Pau Orthez), TJ Parker (Nancy)
Gidenler: Chevon Troutman (Avellino), Edwin Jackson (Rouen), J.R. Reynolds (boşta), Kevin Rauze (Charleville), Antoine Eito (Vichy)
FENERBAHÇE ÜLKER:
Gelenler: Lynn Greer (Olympiakos), Tarence Kinsey (NBA-Cleveland Cavaliers)
Gidenler: Marques Green (Scavolini Pesaro), Devin Smith (Panellinios), Enes Kanter (NCAA), Gasper Vidmar (kiralık-Union Olimpija)
EFES PİLSEN:
Gelenler: Igor Rakocevic (Caja Laboral), Daniel Santiago (Regal Barcelona), Bostjan Nachbar (Dinamo Moskova)
Gidenler: Engin Atsür (Beşiktaş Cola Turka), Milos Vujanic (Murcia), Michalis Kakiouzis (Aris), Cenk Akyol (Avellino), Mustafa Abi (boşta)
ZALGİRİS KAUNAS:
Gelenler: Travis Watson (Hapoel Jerusalem), Mirza Begic (Union Olimpija), Mindaugas Kuzminskas (Siauliai), Marcus Brown (Maccabi Tel Aviv), Martynas Pocius (NCAA-Duke), Povilas Cukinas (Budivelnik), Mantas Kadzevicius (Akademija), Osvaldas Matulionis (Akademija), Augustas Peciukevicius (Akademija), Mantas Kalnietis (Benetton Treviso)
Gidenler: Jonas Maciulis (AJ Milano), Paulius Jankunas (Khimki)
LİETUVOS RYTAS:
Gelenler: Dejan Borovnjak (Vojvodina), Aron Bynes (NCAA-Washington State), Bojan Popovic (Bruesa)
Gidenler: Chuck Eidson (Maccabi Tel Aviv), Marijonas Petravicius (AJ Milano), Mindaugas Lukauskis (Asvel Lyon), Michalis Anisimovas (Budivelnik)
CSKA MOSKOVA:
Gelenler: Dimitri Sokolov (Unics Kazan), Anton Ponkrashov (Khimki), Nikita Kurbanov (Spartak St. Petersburg), Evgeny Pashutin (coach-Spartak St. Petersburg)
Gidenler: Ettore Messina (coach-Real Madrid), Nikos Zizis (Montepaschi Siena), Erazem Lorbek (Regal Barcelona), Terence Morris (Regal Barcelona), Aleksey Savrasenko (Dinamo Moskova)
KHİMKİ:
Gelenler: Fedor Dmitriev (Triumph Lyubertsy), Raul Lopez (Real Madrid), Carlos Cabezas (Unicaja Malaga), Robertas Javtokas (Dinamo Moskova), Keith Langford (Virtus Bologna), Paulius Jankunas (Zalgiris Kaunas), Sergey Toporov (Triumph Lyubertsy)
Gidenler: Carlos Delfino (boşta), Jorge Garbajosa (Real Madrid), Mike Wilkinson (Galatasaray Cafe Crown), Milton Palacio (Partizan), Macej Lampe (Maccabi Tel Aviv), Teemu Ranniko (Granada), Anton Ponkrashov (CSKA Moskova)
OLDENBURG:
Gelenler: Acha Njei (Bremen), Joshua Carter (NCAA)
Gidenler: Jonathan Wallace (boşta)
ASSECO PROKOM:
Gelenler: Pape Sow (AJ Milano), Jan Jagla (Joventut Badalona)
Gidenler: Filip Dylewicz (Avellino), Koko Archibong (Düsseldorf), Patrick Burke (boşta)
CİBONA ZAGREB:
Gelenler: Jamont Gordon (Fortitudo Bologna), Marko Tomas (Real Madrid), Antonio Graves (Galatasaray Cafe Crown), Bojan Bogdanovic (Real Madrid), Dalibor Bagaric (Fortitudo Bologna)
Gidenler: Alan Anderson (Maccabi Tel Aviv), Davor Kus (Benetton Treviso), Jared Homan (Maroussi), Earl Calloway (Cajasol)
MACCABİ TEL AVİV:
Gelenler: David Bluthenthal (Le Mans), Macej Lampe (Khimki), Stephane Lasme (Partizan), Andrew Wisniewski (Spartak St. Petersburg), Alan Anderson (Cibona Zagreb), Chuck Eidson (Lietuvos Rytas), Gal Mekel (Hapoel Galil Elyon), Doron Perkins (Maccabi Haifa)
Gidenler: Omri Casspi (NBA-Sacramento Kings), Marcus Brown (Zalgiris Kaunas), Lior Eliyahu (Caja Laboral), Tal Burstein (boşta), Chester Simmons (Hapoel Jerusalem), Dror Hagag (Maccabi Haifa)
UNİON OLİMPİJA:
Gelenler: Gasper Vidmar (kiralık-Fenerbahçe Ülker), Dusan Djordjevic (Bosna), Pawel Kikowski (Kotwica), Matt Walsh (Charleroi), Nemanja Aleksandrov (Kızılyıldız), Sani Becirovic (Virtus Roma), Uros Slokar (Fortitudo Bologna), Edin Bavcic (Köln)
Gidenler: Aleksej Nesovic (Aliağa Petkim), Junior Harrington (boşta), Jasmin Hukic (Benetton Treviso), Mirza Begic (Union Olimpija), Mirza Sarajlija (Bosna Sarajevo), Miha Zupan (Trikala), Damjan Rudez (Cedevita)
PARTİZAN:
Gelenler: Aleks Maric (Granada), Nikola Zejak (KK Zemun), Aleksandar Mitrovic (Mega Hypo), Stefan Sinovec (Khimik), Dejan Milojevic (kontratı iptal edilebilir), Sava Lesic (Superfund), Branislav Dekic (FMP Zeleznik), Dusan Kecman (Panathinaikos), Milt Palacio (Khimki)
Gidenler: Milenko Tepic (Panathinaikos), Novica Velickovic (Real Madrid), Uros Tripkovic (Joventut Badalona), Cedomir Vitkovac (Buducnost), Stephane Lasme (Maccabi Tel Aviv)
Kaynak: turkbasket.com
Hüseyin Yüceer
29-09-2009, 15:02
Yine futbolda olduğu gibi real madrid göze çarpıyo
Anıl Yazıcı
03-10-2009, 15:45
olimpiakos ile maçımız vardı noldu bilen var mı
Tolga Sapmaz
04-10-2009, 14:13
Yeni sezon hazırlıklarını sürdüren Fenerbahçe Ülker, Yunanistan’ın Atina şehrinde karşılaştığı Olimpiacos’a 87-77 yenildi.
Sarı Lacivertlilerde ablasının rahatsızlığı nedeniyle ABD’den dönen Tarence Kinsey ve sakatlığı bulunan Mirsad Türkcan forma giymedi.
Fenerbahçe Ülker’de Emir Preldzic 16 sayı ile takımının en skorer oyuncusu olurken, Lynn Greer 12 sayı, Ömer Aşık ise 10 sayı ile mücadele etti.
Sarı Lacivertlilerde ayrıca Gordan Giricek, Oğuz Savaş ve Rasim Başak 9'ar sayı, Semih Erden ise 6 sayı ile tamamladı.
Olimpiacos cephesinde Josh Childress 18 sayı ile takımının en skorer oyuncusu olurken, Linas Kleiza 11 sayı- 3 ribaund, Ioannis Bourousis ve Von Wafer 8’er sayı, Milos Teodosic 7 sayı- 3 ribaund- 4 asist, Theodoros Papaloukas ise 6 sayı- 3 ribaund ve 5 asist ile oynadı.
FENERBAHÇE ÜLKER (77): WillieSolomon 2, Ömer Onan 4, Rasim Başak 9, Semih Erden 6, Gordon Giricek 9, Damir Mrsic, Lynn Greer 12, Oğuz Savaş 9, Ömer Aşık 10, Serhat Çetin, Emir Preldzic 16.
1.PERİYOT: 27-22
2.PERİYOT: 22-11
3.PERİYOT: 21-23
4.PERİYOT: 17-21
Birol Kösem
08-10-2009, 20:51
Bu Takımda Yapılabilecek En İyi Revizyon En Baştan Başlayıp İlk Olarak Tanjevic'i Göndermek Olur Heralde, Onun Yerine Aydın ÖRS'ü Görmeyi Yeğlerim. Daha Sonraki Oyuncu Revizyonlarını O Halleder Zaten. :rolleyes:
vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.