PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Basketbol A Milli Takımı Avrupa Şampiyonası Aday Kadrosu

İlker Aktaş
22-06-2009, 14:53
A Milli Takım'ın, Avrupa Şampiyonası aday kadrosu açıklandı. Milli Takım Antrenörü Tanjevic, Mehmet Okur'u bir kez daha kadroya almadı.

-OKUR YİNE YOK-

Polonya’nın ev sahipliğini yapacağı Avrupa Şampiyonası’nda mücadele edecek olan A Milli Takım aday kadrosu düzenlenecek basın toplantısıyla açıklandı.

7-20 Eylül tarihleri arasında Polonya’da düzenlenecek olan Avrupa Şampiyonası için 17 Temmuz 2009 günü kampa girerek hazırlıklarına başlayacak olan 12 Dev Adam’ın kadrosunda, bir kez daha NBA'de Utah Jazz forması giyen Mehmet Okur yer almadı.
Tanjevic bir süredir yıldız basketbolcuya Ay-Yıldızlı formayla şans tanımazken, 7 Eylül'de başlayacak şampiyona için Okur'u kadroya alıp almayacağı merakla bekleniyordu. Basın toplantısıyla açıklanan kadronun ardından bu soru cevabını buldu ve Tanjevic'in Okur'suz Milli Takım kurgusu da devam etti.

-ADAY KADRO-

Kerem Tunçeri, Ender Arslan, Engin Atsür, Kerem Gönlüm, Sinan Güler (Efes Pilsen)
Ömer Onan, Oğuz Savaş, Ömer Aşık, Semih Erden (Fenerbahçe Ülker)
Cemal Nalga, Evren Büker (Galatasaray Cafe Crown)
Bekir Yarangüme (Türk Telekom)
Cevher Özer (Beşiktaş Cola Turka)
Barış Hersek (Darüşşaka Cooper Tires)
Fatih Solak (Aliağa Petkim)
Ersan İlyasova (Regal Barcelona)
Hidayet Türkoğlu (Orlando Magic)

Özkan Erdoğan
22-06-2009, 22:10
Rezil olup dönmeyiz umarım. Mehmet, Mirsad ve Kaya'yı anladık da, Fatih Solak başta olmak üzere birçok gereksiz isim varken, Tutku ve Serkan'ın davet edilmemesi saçmalık.

Kadro 12ye indirildiğinde Cemal Nalga, Evren Büker, Barış Hersek , Fatih Solak ve Cevher Özer kadrodan çıkartılır muhtemelen.

İyi bir hazırlık dönemi geçirip, en iyi dereceyle turnuvayı bitirmek dileğiyle..

Ozan Örs
23-06-2009, 01:35
Elemelerdeki güzel oyunumuzu sürdürürüz inşallah. Bu sefer eve erken dönmeyelim artık...

Cem Demirtaş
23-06-2009, 09:49
Bu takımı oynatabilecek bir Kerem Tunçeri bir Tutku Açık neden davet edilmez anlamak mümkün değil..

Orhun Can
23-06-2009, 12:57
Bu takımı oynatabilecek bir Kerem Tunçeri bir Tutku Açık neden davet edilmez anlamak mümkün değil..

Tunçeri kadroda var diye biliyorum Cem.

Fuat Rıhtım
23-06-2009, 13:31
Diğer oyuncuları o kadar çok takip edemediğimden soruyorum ama;

Mirsad Milli Takıma seçilebilecek kadar iyi oynamıyor mu acaba :???:

Hüseyin Yüceer
23-06-2009, 13:47
Diğer oyuncuları o kadar çok takip edemediğimden soruyorum ama;

Mirsad Milli Takıma seçilebilecek kadar iyi oynamıyor mu acaba :???:

Bildiğim kadarıyla Hidayet ve Mirsad arasında uzun zamandır bir problem var Tanjevic ikisi arasında seçim yapmış muhtemelen

İlker Aktaş
23-06-2009, 13:51
Her şey bir şekilde açıklanabilir de Mehmet Okur gibi bir yıldızın bu kadroda olmayışı açıklanamaz..

Kerem Tunçeri-Hidayet-Ersan-Mehmet-Oğuz Savaş gibi bir beş turnuvaya damgasını vurabilirdi..

Mehmet Ekiz
23-06-2009, 14:27
Mehmet Okur kendi açıklamasında; takımda oynanan sistem bana uymuyor, eğer gene aynı sistemse benim çağrılmamam daha mantıklı gibi bir cümle kullanmıştı. Bir de babamın rahatsızlığından dolayı bu yazı onla geçirmek istiyorum demişti. Bu cümlelerde etkili
olmuştur mutlaka.

Her şey bir şekilde açıklanabilir de Mehmet Okur gibi bir yıldızın bu kadroda olmayışı açıklanamaz..

Kerem Tunçeri-Hidayet-Ersan-Mehmet-Oğuz Savaş gibi bir beş turnuvaya damgasını vurabilirdi..

Çok uzun bi 5 oldu bu ya:)

Mustafa Ünal
23-06-2009, 18:56
Uzunu bilmemde efsane bir 5 olacağı kesindi :). Kişisel sorunları milli takıma yansıtmakta ne derece doğrudur bilmiyorum. Bu sistem bana uymuyor diye , milli takımda da oynamamak baya çocukca.

İlker Aktaş
24-06-2009, 02:08

Çok uzun bi 5 oldu bu ya:)

Aslında herkesi kendi pozisyonunda yazdım :)

Kısaltmak istersek alırız Ömer'i, alırız Sinan'ı al sana takımın direnci bir anda arttı..

Mehmet Okur'un bu takımda yeri ne olursa olsun vardır, All-Star olmuş bir oyuncuyu kadroya çağırmamak üzücüdür, ego savaşıdır!..