Orijinalini görmek için tıklayınız : Fenerbahçe ile ilgili sağlam birkaç yorum..
Kübra Özdemir
27-10-2004, 01:22
Gerland'da kazanmak
"İçeride iki maç var ve lideriyiz. Şimdi Fenerbahçe'yi konuk edeceğiz. İlk maçta asla kendi değerlerinde oynamadılar. Özellikle de eski takım arkadaşım Alex. O potansiyeli çok yüksek bir futbolcu ve çok daha iyisini yapabileceğini biliyorum." Bunlar, Chris'in sözleri. Röportajı Fransız basınına verdiği için bizleri kandırmak gibi bir derdi yok. Bunlar gerçek düşünceleri. Çünkü eminim o da maçın ikinci devresinde ne olup da, Fenerbahçe'nin böyle yumuşadığını anlayamadı. Lyon ilk devrede yaşadığı sıkıntıyı Manchester'a karşı dahi yaşamamıştı. İkinci yarıda ise bu yılın en kolay hücumlarını yaptılar. Lyon, maçı 90 dakika yaşayan bir ekip. Son dakikalarda kopardıkları çok oyun var. Bunun yanı sıra bir yanlış değerlendirme de, Lyon'un bir deplasman takımı olduğu. Platini'nin tespitiyle onlar her türlü oyunu oynayabilen bir ekip. Evlerinde de çok güçlüler. Onları orada yenmek burada yenmekten kolay değil. Kendimizi kandırmayalım. Öte yandan bunu yapmanın yolları var. Daum bunu tespit etmişti; ki zaten neden bundan caydı anlamakta zorluk çektiğimiz de budur.
Malatya kandırmacası
Daum, Avrupa'da nasıl oynaması gerektiğini geçen sene İnönü'de oynanan Beşiktaş maçında çözmüştü. 4'lü savunma, iki ön libero, önlerinde Van Hooijdonk, Serhat ve Tuncay, ileride ise Nobre. Bu modeli Van Hooijdonk'un yerine Alex'i koyarak daha da mükemmelleştireceğini ummuştuk. Forvette ise, iki driplingisiz, ama pivot ve golcü forvet Van Hooijdonk ya da Nobre'den biri oynayacaktı. Daum, Malatya maçına kadar üç aşağı beş yukarı böyle oynadı. Ama sonra daha hücumcu olabileceğine ikna oldu. İşte sanırım burada kaybetti. Çünkü Alex'i driplingsiz iki forvetle Nobre ve Aziz Pierre'le oynatmak Fenerbahçe'nin deliciliğini sıfırlıyordu. Bu durumda pozisyon bulmanın tek yolu çok kalabalık baskı kurmak oluyor ki, bunun da muhtemel iki sonucu var. Lyon maçının ilk yarısında olduğu gibi pozisyon vermemek, ama pozisyonsuz kalmak. Ya da ikinci yarıda ön liberoya Alex'i çekerek kevgire dönmek. Bu oyun Fenerbahçe'nin tüm zayıflıklarını da gün ışığına çıkarıyor. Nobre ve Van Hooijdonk'un, Luciano'nun yüksek tempoda geniş alan yetersizliğini, Aurelio'nun topu 4 kez dürtmeden pas veremeyişini vs. İşte belki de Chris'in anlayamadığı bu. Prag maçındaki güvenli oyunun, neden bozulduğunu çözemiyor olabilir. Ama Daum bunu çözmeli. Fenerbahçe geçen yıl İnönü'de oynadığı gibi Gerland'a çıkarsa yeniden devreye girebilir. Ki bu da ne muhteşem bir sürpriz olur.
http://www.milliyet.com.tr/2004/10/26/spor/ydemirkol.html
Kübra Özdemir
27-10-2004, 01:25
Fenerbahçe'nin birbirinden güzel, hele 7 şık pasla ulaşılan üçüncüsü çok özel gollerinden sonra gelen galibiyetini, "Buldular garibanı" başlığıyla yorumluyorsa gazeteler, vay Kanarya'nın ve Türk spor medyasının haline. Boy ölçülmesi çok zor bir kadroya sahip olmak ve rakiplerden daha geniş imkanlarla rahat galibiyetler almak ne zamandan beri suç! Türkiye Ligi'nin en çok kazanan, hiç yenilmeyen, en çok gol atan ve en az gol yiyen takımı olarak liderlik koltuğunda oturmak ne zamandır utanılacak bir durum! Hal böyle ise, peki ne yapmalı kendisinden çok daha geniş imkanlara sahip Avrupalı rakiplerine yenilince yerden yere vurulan Sarı - Lacivertliler. Biraz ayıp olmuyor mu, beyler! Fenerbahçe zenginleşmeye, alt yapıya, kurumsallaşmaya önem vermeye, yani büyümeye devam ederse, gelecekte puan cetvellerini de ters verebilir bu aklı evveller!..
http://www.milliyet.com.tr/2004/10/26/spor/spo06.html
Kübra Özdemir
27-10-2004, 01:28
Dilini tutmayı bilmek erdemdir
TRABZONSPOR Başkanı Atay Aktuğ, hafta içinde Hooijdonk olmasa Fenerbahçe'nin futbol takımı bile sayılmayacağını söyledi. Sanırım bu sözlerin yayımlandığı Milliyet ve Fanatik gazeteleri, Trabzon - Fenerbahçe maçından önce soyunma odalarına çerçeveletip asılacaktır. Önceki gün de Galatasaray yöneticisi Fatih Gökşen, Alex'i ve Fenerbahçe'yi kastederek şöyle demiş: "Bizim 13 milyon dolarlık futbolcumuz yok ama biz bir takımız!" Bu konuşmaların yapıldığı dönemde Fenerbahçe mağlubiyetsiz lider, ligin en çok gol atan, en az gol yiyen takımı. Meslek yaşantımın önemli bölümünü "yönetici" olarak geçirdim. Eğer bir yönetici kendi işiyle ilgilenmiyor, başkalarının ne yaptığıyla daha çok meşgul oluyorsa, bizim sektörde yok olup gidiyor. Spor yöneticilerine de bunu öneriyorum. Kendi işinizle ilgilenin, onu düzgün yapın.
http://www.milliyet.com.tr/2004/10/26/spor/axspo00.html
Vehbi Şirikçi
27-10-2004, 01:36
Dilini tutmayı bilmek erdemdir
TRABZONSPOR Başkanı Atay Aktuğ, hafta içinde Hooijdonk olmasa Fenerbahçe'nin futbol takımı bile sayılmayacağını söyledi. Sanırım bu sözlerin yayımlandığı Milliyet ve Fanatik gazeteleri, Trabzon - Fenerbahçe maçından önce soyunma odalarına çerçeveletip asılacaktır. Önceki gün de Galatasaray yöneticisi Fatih Gökşen, Alex'i ve Fenerbahçe'yi kastederek şöyle demiş: "Bizim 13 milyon dolarlık futbolcumuz yok ama biz bir takımız!" Bu konuşmaların yapıldığı dönemde Fenerbahçe mağlubiyetsiz lider, ligin en çok gol atan, en az gol yiyen takımı. Meslek yaşantımın önemli bölümünü "yönetici" olarak geçirdim. Eğer bir yönetici kendi işiyle ilgilenmiyor, başkalarının ne yaptığıyla daha çok meşgul oluyorsa, bizim sektörde yok olup gidiyor. Spor yöneticilerine de bunu öneriyorum. Kendi işinizle ilgilenin, onu düzgün yapın.
http://www.milliyet.com.tr/2004/10/26/spor/axspo00.html
Özellikle bu kısımdan ben uzun zamandır şikayetçiydim. Son zamanlarda moda oldu diğer takımlarım kendilerinin Fenerbahçe'den iyi olduklarını, diğer takım futbolcularının da kendilerinin Alex'den iyi olduklarını söylemeleri. Bu kadar kıyaslama yapmaları bile en iyinin, en büyüğün kim olduğunu göstermeye yetiyor aslında.
Erkan.Ergun
27-10-2004, 02:03
Fenerbahçe takımının mantalitesi deplasmana daha uygun kanımca.Lyon maçında o yüzden daha rahat olabileceğimizi umuyorum.Hızlı bir takımız ve belirli zamanlarda rakibi gerçekten boğuyoruz.Ama gol vuruşlarında yeterli beceri olmayınca sonuca ulaşmıyor.Prag maçında baskı kurduğumuz zamanda gole ulaştık ve maçı kazandık.Lyon maçında bu eksikti.Manchester maçında ise kazara gol yedik baskı kurarken o yüzden gitti.Açıkçası hala umudum var.Ama bir delilik yapmazsak bu sefer.Oyuncularımız üzerinde baskı hissetmedikçe sorunumuz yok.
Bu arada Atay Bey kendi işine bakmalı.Zaten Fenerbahçe kompleksi yüzünden sürekli gerilere düşecekler daha.Fenerbahçe için Hooijdonk çok şey doğrudur.Ama bir Tuncayımız,Aleximiz,Nobremiz vs. var.Biz Galatasaray'a ya da Trabzonspor'a göre daha bir takımız.Takım içindeki kardeşlik,mücadele gücü herşeyi gösterir.Takım olamasak zaten son 10 haftada yenilirdik.Bunu medya da anlasın.Zaten onların amacı rant.
Serkan Özen
27-10-2004, 17:11
Gerland'da kazanmak
"İçeride iki maç var ve lideriyiz. Şimdi Fenerbahçe'yi konuk edeceğiz. İlk maçta asla kendi değerlerinde oynamadılar. Özellikle de eski takım arkadaşım Alex. O potansiyeli çok yüksek bir futbolcu ve çok daha iyisini yapabileceğini biliyorum." Bunlar, Chris'in sözleri. Röportajı Fransız basınına verdiği için bizleri kandırmak gibi bir derdi yok. Bunlar gerçek düşünceleri. Çünkü eminim o da maçın ikinci devresinde ne olup da, Fenerbahçe'nin böyle yumuşadığını anlayamadı.
http://www.milliyet.com.tr/2004/10/26/spor/ydemirkol.html
Alex'in önderliğini yaptığı ve maç başına 1.0 dan fazla asist ortalamasıyla oynadığı Adriano'lu L.Fabiano'lu Edu'lu Kleberson'lu Renato'lu takımın yedek defans oyuncusuydu Cris. Skorun korunması gerektiği anlarda oyuna girerdi ve sadece cüsseli olduğu için futbolculuğa yaatkın bir oyuncuydu ama bu adamdan gol yedik inanılır gibi değil. Onun Alex'e bu kadar hayran olmasından doğal bir şey de olamaz.
Benim tek soru işaretim Alex'in gol ve asist istatistiklerinde bu kadar önde olmassına rağmen haala kendi oyununu oynamıyor olması Fenerbahçe'mize biraz daha alıştığında herkes onun ne kadar etkili bir oyuncu olduğunu görecek ve bu patlamayı derbiler zamanında göstereceğine inancım tam. yeter ki serhat ve tuncy biraz daha formda moralli ve gol atmaya istekli olsun...
not : o adamın adı cris chris değil "h" yok
Eyup.Genc
27-10-2004, 20:42
Valla Kübra azına saglık gercekten.Birincisi FENERBAHCEMIZIN türkiye lıgındekı durumu.Gercekten kadromuz turkıye lıgı standartlarının ustunde ve lıgı rahat goturebılecek bı kadro.Bunu bılenler Fenerbahcemızın hergecengun daha da buyumesıne tanık olanlar bunu hazmedememektedır.Bızı durdurmanın yolunun boyle anlamsız sacma yorumlar yaparak oldugunu zannedıyolar.Ata bey boyle yorum yapıyorsa Fatih ve Gökdenız olmasa trabzonun kume hattında olcagınıda bılmelı.Futbolcu takıma katkı yapsın dıye alınır sımdı bız en ıyısını aldık dıye suclumuyuz.Galatasarayın zaten 100. yılı sampıyonluktan baska sansları yok ama tabıkı bunun olmıycagını onlarda bılıyo ve takımımız hakkında boyle yorum yaparak belkı yıpratırız dusuncesındeler.Zaten turkıyede Fenerbahce her alanda cok buyuk bır ılerleme kaydedıyor ya bu ornek alınması gerekırken suc oluyo.Belkıde kımbılır ılerkı yıllarda FENERBAHCEMIZ ıle dıger kuluplerın maddı manevı arasındakı ucurumun gıt gıde arttıcagını bılen bazı kesımler guc dengelerını esıtlemek ıcın takımımızın onune tas koymaya calısıyorlar.Sampıyonlar lıgınde hala bırazda olsa sansımızın olduguna ınanıyorum belkı bıraz zor ama futbol bu ve bırazcık pozıtıf olursak futbolumuzda herzaman dedıgım gıbı kadromuz gercekten cok kalıtelı.Tabıkı yıne tecrube fılan dıycez ama bız elımızden gelenı yapalım ıkıncı tur bu sene ıcın mukemmel olur bence daha fazlasınıda kımse herhalde dusunmuyodur.Cris ın yaptıgı yorum dogru lyon macındakı fener bıldıgımız fener degıldı.Sampıyonlar lıgınde oynadıgımız 3 mactada cok buyuk taktık hataları yapıyoruz.Tmm tecrube dıyoruzda eger bıraz akıllı taktıkle oynasaydık suankı sıralamada yerımız cok farklı olurdu.Her takımın kotu gunlerı olur manchester ve lyon macındada kotu gunumuzdeydık dogal bısey ama onemlı olan ınanılmaz taktık hataları bunu kabullenemıyoruz.Bakalım gorucez eger lyonda bı galıbıyet alırsak tabıkı bıraz zor hersey degısebılır bakalım umarım bundan sonra hersey bızım aleyhımızde gıder...
Erkan.Ergun
27-10-2004, 21:24
Celal Doğan'ın geçen sene ''Bir tek Fenerbahçe kalacak.'' sözü de bu tip sözlerden birisiydi.Gerçekten birkaç sene sonra tek kalacağımız için herkes arayışa girdi bile.Biz medyanın gazına gelmeyelim yeter.
Sercan Matur
27-10-2004, 23:29
... Bu kadar kıyaslama yapmaları bile en iyinin, en büyüğün kim olduğunu göstermeye yetiyor aslında.
Izzet.Kocabicak
27-10-2004, 23:50
Fenerbahçe'nin birbirinden güzel, hele 7 şık pasla ulaşılan üçüncüsü çok özel gollerinden sonra gelen galibiyetini, "Buldular garibanı" başlığıyla yorumluyorsa gazeteler, vay Kanarya'nın ve Türk spor medyasının haline. Boy ölçülmesi çok zor bir kadroya sahip olmak ve rakiplerden daha geniş imkanlarla rahat galibiyetler almak ne zamandan beri suç! Türkiye Ligi'nin en çok kazanan, hiç yenilmeyen, en çok gol atan ve en az gol yiyen takımı olarak liderlik koltuğunda oturmak ne zamandır utanılacak bir durum! Hal böyle ise, peki ne yapmalı kendisinden çok daha geniş imkanlara sahip Avrupalı rakiplerine yenilince yerden yere vurulan Sarı - Lacivertliler. Biraz ayıp olmuyor mu, beyler! Fenerbahçe zenginleşmeye, alt yapıya, kurumsallaşmaya önem vermeye, yani büyümeye devam ederse, gelecekte puan cetvellerini de ters verebilir bu aklı evveller!..
http://www.milliyet.com.tr/2004/10/26/spor/spo06.htmlbiz bu hafta beşiktaşı da halledelelim o zamanda derler
gariban takım diye.işte o zaman doğru bir noktaya değinmiş
olurlar.sakarya,bjk gibi çuval dolusu para döküp 15 tane
transfer yapmış bir takım değil.hem başlarında da ver bosque
gibi bir hoca yok.bence asıl gariban olan bjkdir.akıl fukarası
bunlar.akıl garibanı.fenerbahçenin şu anda yaş ortalaması 22-
23 tür.ve bu kadro türkiye liginde lider.ekonomik durum ise
tartışılmaz zaten.mabed süper.daha ne diyim..hangi yüzle bizi
bu denli yerden yere vuruyorsunuz şerefsiz herifler.hepsinin eli
ayağına dolaştı tabiii..biliyorlar 3-5 sene sonra iyice kabına
sığmaz bir hale bürüneceğimizi.ama köpeklerin duası kabul
olsaydı gökten kemik yağardı.dövünün bakalım aciz
yaratıklar.yapın çirkefliğinizi..size de bu yakışır zaten.biz
güçlenerek geliyoruz.her geçen gün biraz daha gücümüze güç
katarak geliyoruz.biraz sabredin,hepinizin ağzına ot
tıkayacağız. >:(
Tufan Avşar
28-10-2004, 06:19
Özellikle bu kısımdan ben uzun zamandır şikayetçiydim. Son zamanlarda moda oldu diğer takımlarım kendilerinin Fenerbahçe'den iyi olduklarını, diğer takım futbolcularının da kendilerinin Alex'den iyi olduklarını söylemeleri. Bu kadar kıyaslama yapmaları bile en iyinin, en büyüğün kim olduğunu göstermeye yetiyor aslında.
Kesinlikle katılıyorum Vehbi kardeşim. Meyve veren ağacı taşlarlar demiş atalarımız, ne de güzel söylemişler.. Çekemiyorlar başka birşey değil. Carew Alex'i del bosque de daum u tanımıyorum demişti. Cumartesi gecesi tanışacaklar..
vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.