Orijinalini görmek için tıklayınız : Dikey Geçiş Sınavı
Can Demir
05-08-2009, 00:40
http://img80.imageshack.us/img80/9123/16072009.jpg
Arkadaşlar DGS 2009 sonuçları açıklandı, dikey geçişle geçeceğimiz üniversiteler ve bölümleri hakkında buradan bilgi alışverişi yapılabilir ve sonuçlar beraber değerlendirilebilir diye düşündüm.
Ben İstanbul da bir üniversitede Reklamcılık bölümüne geçiş yapmayı düşünüyorum reklamcılık okuyan arkadaşlar olmasa bile üniversitesinde reklamcılık olan arkadaşlar bu konuda bilgi verirlerse sevinirim. Özel üniversiteler ağırlıklı olmak üzere yardımcı olursanız sevinirim. Kazanan arkadaşlara hayırlı olsun şimdiden...
Arama motorundan arattım bulamadım , varsa eğer başlık yönlendirilebilir.
Bekir Şahin
05-08-2009, 14:43
Arkadaşlar bende eski bir DGS' li olarak merak ettiğiniz konularda sizlere elimden geldiğince yardımcı olmak isterim...Hayırlı olur inşallah herkes için...
Burhan Tektaş
11-08-2009, 17:21
aynı sekılde bende eski bir dgslı olarak ve ıkı defa bu stresı yasamıs bırı olarak yardımcı olabılırım hem celal bayar hemde erciyes hakkında kazanan arkadaslarıma sımdıden hayırlı ugurlu olsun
Mert Çubukçu
12-08-2009, 00:41
dgs çok zor bir olay bence öss den daha zor :)
umarım herkes istedigi yeri kazanabilir..
Can Demir
12-08-2009, 02:01
Tercihler de yapıldı, ben istediğim bölüm itibariyle çok biyer yazamadım. Yazdıklarımda hep iyi üniversiteler çok şans tanıyamıyorum o yüzden kendime... Sonlara iliştirdiğim Muğla gelir belki.
Ferhat İşcan
12-08-2009, 08:28
Bu sene verilen 18 tercih hakkıyla tüm tercihleri doldurdum artık bekleme zamanı herkes için hayırlısı olsun
Burhan Tektaş
12-08-2009, 15:14
benım gıdırıgım ılk sene 8 tercıh yapıp sınava gırıyorduk
aynı zamanda tk dersten atılma ıhtımalı vardı
ıkı sene once bu tek dersten atılma olayı 3 derse cıkarıldı
sımdıde sınavdan sonra tercıh bence sımdıkı arkadaslar bu konuda bıraz daha sanslı gıbı gorunuyor umarım butun dgsye 1907ünifeblı kardeslerimin istedikleri olur
Can Demir
16-08-2009, 12:20
Tercihler de yapıldı, ben istediğim bölüm itibariyle çok biyer yazamadım. Yazdıklarımda hep iyi üniversiteler çok şans tanıyamıyorum o yüzden kendime... Sonlara iliştirdiğim Muğla gelir belki.
Bu sene tüm tahminlerim tutacak gibi...
Sercan Tuna
17-08-2009, 02:01
impossible is nothing :)
Bahaddin Şen
17-08-2009, 17:51
Okan Üni. oldu güzel oldu :dans::dans:
Ferhat İşcan
17-09-2009, 13:17
Arkadaşlar müjde....
Dikey Geçiş Sınavında 'ek yerleştirme' müjdesi
17 Eylül 2009 Perşembe, 10:25
http://91.93.103.35/haber/090917-103021-213686-C.jpg
YÖK, meslek yüksekokulu öğrencilerinin üniversitelerin lisans programlarına yerleşebilmelerini sağlamak amacıyla gerçekleştirilen Dikey Geçiş Sınavı sonuçlarına göre üniversitelere ''ek yerleştirme'' kararı aldı.
YÖK konuya ilişkin hazırladığı yönetmelik taslağını Başbakanlığa gönderdi.
YÖK yetkilileri, mevcut yönetmelikte Dikey Geçiş Sınavı göre yapılan yerleştirme sonucunda üniversitelerde boş kalan kontenjanlara ek yerleştirmenin mümkün olmadığını belirterek, yönetmeliğin bu hükmünün değiştirildiğini bildirdi.
Dikey Geçiş Sınavı sonuçlarına göre ek yerleştirme yapılabileceğine ilişkin yönetmelik değişikliği taslağının Başbakanlığa gönderildiğini belirten yetkililer, bu uygulamayla meslek yüksekokulu öğrencilerinin teşvik edilmesinin amaçlandığını dile getirdi.
Yetkililer, Dikey Geçiş Sınavı sonuçlarına göre ek yerleştirme uygulamasının bu yıl başlayacağını kaydetti.
Dikey geçiş için halen devlet üniversitelerinde 112, vakıf üniversitelerinde 600, KKTC'deki üniversitelerde de 1302 boş kontenjan bulunuyor. Dikey geçiş için toplam 10 bin 431 kontenjan ayrılmıştı.
Dikey Geçiş Sınavı'na, meslek yüksekokulları ile Açıköğretim ön lisans programlarını başarıyla tamamlayan mezunlar katılabiliyor. Bu sınavı kazanan öğrenciler, örgün öğretim lisans programlarına dikey geçiş yapabiliyor.
Can Demir
23-09-2009, 00:01
İyi olmuş sırf denemek için sınava girip tercih yapanlar, kazanıpta gitmeyenler kontenjanları boş yere dolduruyodu, o sorun kalkar artık...
Girecek olan arkadaşlara başarılar...
Mert Ürkmez
23-09-2009, 14:45
yök'e teşekkürler her şey biz kazandıktan sonra değişiyor iyileşiyor
vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.