PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ya kombine alın, ya da maça gelmeyin.

Selim Kul
14-08-2009, 14:57
Son günlerde özellikle bazı basın yayın organlarında Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanan ve oynanacak maçların bilet ücretleri ile ilgili yapılan çeşitli spekülasyonları hayret ve ibretle takip etmekteyiz.
Hiçbir bir araştırma yapılmadan bilgi ve belge eksikliği ile gerçekleştirilen bu haberler kamuoyunu yanıltıcı mahiyettedir.
Oluşturulmaya çalışılan bu spekülasyonlar sonucu, Fenerbahçe Spor Kulübü olarak, her koşulda desteklerini bizden ve tutkun oldukları renklerden esirgemeyen taraftarlarımızı bilgilendirmek, kamuoyunu da aydınlatmak amacıyla detaylı bir açıklama yapmayı uygun görüyoruz.
Aşağıdaki satırlarda satılan her biletle ilgili herkesi ve herkesimi bilgilendirecek kapsamlı açıklamaları okuyabilirsiniz.

Şükrü Saracoğlu Stadyumu kale arkası tribünleri için 55,00 TL'ye satılan her biletin açılımı şu şekildedir;
1-) 55,00 TL'lik bilet bedelinden %10 Biletix, %18 KDV, %10 Federasyon payı, %7 sair olmak üzere toplam %45 kesinti uygulanmaktadır.
Bu zorunlu kesintilerin toplamı 24.75 TL'dir. 55.00 TL olan bilet ücretinden Fenerbahçe Spor Kulübüne kalan meblağ 30.25 TL'dir.
2-) %7'lik sair masrafların açılımı ise şu şekildedir;
a-)Stat kirası, hakem ve gözlemci ücretleri, stattaki özel güvenlik ücretleri, stat temizlik ücretleri ,stat ses sistemi giderleri, güvenlik güçleri kumanya masrafı, Access kontrol masrafları, kapı giriş görevlileri masrafları, stat bakım giderleri(elektrik,su,çim, v.s) ve stat personeli giderleri.

(Merkez Bankasının bugünkü döviz satış kuru baz alındığında 30.25 TL (14.3 Euro'dur)
Geçen sezon kale arkası biletlerimiz 44.00TL'den satılmıştır.Kesintiler sonrası kulübümüze bilet basına kalan meblağ 24.2 TL idi..Bu sezon kesintiler sonrası kulübümüze bilet başına kalan miktarın 30.25 olduğunu hatırlatırsak iki sezon arasındaki ücret düzenlemesinin kulübümüze yansıması 6.05 TL'dir.Günlerdir basın tarafından çıkartılmaya çalışılan sanal fırtınaya kaynak oluşturan meblağı sizlerin de göreceği gibi Fenerbahçe Spor Kulübü'nün kasasına giren sadece 6.05 TL'den ibarettir.
3-) 2007- 2008 Futbol sezonunda kale arkası bilet ücretlerimiz 30.00 TL idi. 2008 -2009 sezonunda ise kale arkası tribün biletlerimizin 44.00 TL'den satılmıştır. Bu iki sezon arasındaki oransal artış %46 olarak gerçekleşmiştir.
2009 – 2010 sezonu olarak belirlenen bilet ücretlerimiz ise 55.00 TL'dir . Geçen sezonla kıyaslandığında düzenleme oranı %25'dir.
Bazı yayın organlarının son günlerde kasıtlı olarak yazdıkları haberlerin aksine bir sezon öncesine kıyasla kale arkası tribün bilet ücretleri %46 yerine %25 oranında revize edilmiştir.
Söz konusu gazetelerde yer alan haberlerdeki iddiaların aksine, kale arkası tribünlerimizdeki yeni sezon bilet ücretleri için yapılan düzenleme bir sezon öncesine göre %21 oranında daha düşük tutulmuştur.
4-)Kale arkası tribünlerimizin 2007 – 2008 sezonundaki kombine satışları ise 500.00 TL'idi.
2008 – 2009 sezonunda ise bu ücret 600.00 TL olarak gerçekleşmiştir. Artış oranı bir önceki sezona göre %20 olmuştur.

2009 – 2010 sezonunda kale arkası tribünlerimizin kombine satış ücretleri ise 700.00 TL'dir.
Bir önceki sezona göre gerçekleşen düzenleme %16'dır. Bu hesaplamadan da kolaylıkla anlaşıldığı gibi, kombinelerimizdeki revize oranı bir önceki sezona göre, %4 daha düşük gerçekleşmiştir.
Sezonluk kombine kart satışı başladığında 700.00TL'ye olan ücrete 8+4 taksit (Fenerceill kullanıcılarına +4) uygulanmaktaydı.(Aylık taksit oranı 58.00 TL'idi.)
Bugün ise 700.00 TL karşılığı kale arkası tribünlerimizden kombine alan taraftarlarımız bu bedeli dilerlerse 6 taksitte ödeyebilirler. Kendileri eğer faturalı Fenercell GSM hattı kullanıcısı iseler 6+4 kombine kartı bedelini 10 taksitte ödeyebilmekteler. Bu da aylık 70.00 TL'lik taksit kolaylığı sağlamaktadır..
Yine kombine kartı taraftarlarımız için şu önemli hatırlatmaları yapmakta yarar görmekteyiz:
-Fenerbahçe Futbol takımımız bu sezon Şükrü Saracoğlu Stadımızda 17 lig, 1 özel, 2 UEFA Avrupa ligi ön eleme, 3 UEFA Avrupa Ligi Play-Off karsılaşması, en az 2 Fortis kupası olmak üzere en az 25 maç oynayacaktır. Temennimiz bu sayının daha da artmasıdır.
25 maç üzerinden basit bir hesap yaparsak 700.00 TL kombine kart sahibi taraftarımız bir maçı 28.00 TL ödeyerek izleme imkanına sahiptir.Yani maç başına 55.00 TL yerine 28.00 TL. ödeme imkanları da mevcuttur ki,kulübün aldığı bu ücret içerisinde %45 kesintiler mevcuttur.

Tüm bu rakamlar ve analizlere bakıldığında kombine kartı kullanan taraftarlarımızın önemli avantajları olduğu aşikardir.
-Maça gelemeyen kombine kartı sahipleri için yeni bir hizmet başlatmayı planlamaktayız. Buna göre taraftarımız herhangi bir sebeble maça gelemeyecekse külübe bildirimde bulunacak, kulüp bu bileti satıp,kombine kartı sahibi taraftarımıza bedelini ödeyecektir. (Tüm giderler düştükten sonra)
-Taraftarlarımız diledikleri takdirde maç günü Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki biletix gişesinden %10 ödemeden, yani 55.00TL'lik biletleri 50.00 TL'den alabilmektedirler.
-2009 – 2010 sezonuna ait kombine bilet satışlarımız 31 Ağustos tarihinde sona erecektir. Bu tarihten itibaren ise kesinlikle kombine satışı yapılmayacaktır.
Fenerbahçe Spor Kulübü olarak taraftarlarımızdan dileğimiz, bu denli düzeysiz, seviyesiz, mesnetsiz yanlı ve yalan haberlere itibar etmemeleri.
"Hep Destek Tam Destek" sloganımızın gerçek sahibi Fenerbahçelileri, belli kişi ve kişilerce kulübümüzü yıpratmayı hedefleyen, tahrik ve tahrip içeren bu asılsız iddialara karşı daha duyarlı olmaya davet ediyoruz.

Değerli Fenerbahçelilere
Ve kamuoyuna duyurulur.
Fenerbahçe Spor Kulübü

Fenerbahçe.org'dan alıntıdır.

30.25 tl kulübün kasasına giriyormuş. Sen bilet fiyatının üstüne koyarsan giderleri tabi ki bu durum çıkar ortaya. Ayrıca bir bilet için kulubün kasasına giren mevla çok fazla. Ayrıca bunlardan sürümden kazanma teriminide mi hiç bilmiyor.

Aslında ben anladım. Ya kombine alın ya da maça gelmeyin...

Berk Ulupınar
14-08-2009, 15:10
Açıklama yersiz.Aynı giderler galatasaray içinde var.onlar 35 tl ye satarken bizim neden 55 tl?

Selim Kul
14-08-2009, 15:21
Olay kar meselesi. 30.25 kar bence çok marjinal. Bu kadar karı yüksek tutacağına karı düşürüp sürümden kazansa aynı şey olacak.

Mustafa Ünal
14-08-2009, 15:24
Olay kar meselesi. 30.25 kar bence çok marjinal. Bu kadar karı yüksek tutacağına karı düşürüp sürümden kazansa aynı şey olacak.

Ne kadar çok seyirci , o kadar çok masraf.

35 liraya 55 kişi geleceğine , 55 liraya 35 kişi gelsin diyor büyüklerimiz.

Selim Kul
14-08-2009, 15:28

Sonumuz hayrolsun.

Koray Soyal
14-08-2009, 16:11

keşke tersini düşünebilseler artık.senede 3-4 maçta doluyor tribünler .derbi fiyatları nolacak kim bilir

Volkan Aratoğlu
14-08-2009, 16:24
55 liraya 35 kişinin gelmesi,35 liraya 55 kişinin gelmesinden tabiki kötü 35 lira yapsalar hem daha çk kişi olucak amaç kar ise stad içinde harcamalarda daha çok olucak tabiki . o yüzden kombine almak en mantıklısı

Ece Güven
14-08-2009, 16:34
kombine alamayanlar napsın? bi bilete 55 tl vericek durumu olamayabilir herkesin... =S hayır bunu gs yönetimi yapsa anlicam, borç harç.. yani durumumuz zaten bu kadar iyiyken neden bu kadar zorlayıp güvensizlik oluşturuyoruzki taraftarımıza? bu durumun tek mantıklı açıklamasınız, gizli olup, çok pahalı bir oyuncu almak için diye olmazsını ümit ediyorum! =/

Volkan Aratoğlu
14-08-2009, 16:36
:)

Servet Güldeş
14-08-2009, 16:53
Taraftar olarak fırçamızı yedik...
Susup oturmaya devam ...

Özgür Çelik
14-08-2009, 16:56
Her yıl uygulanan zam yüzdelerinin düşürdüklerini iddaa ediyolarlar.evet.doğru ama her yıl bilet fiyatları arttığı için yüzdelerin küçülmesi birşeyi ifade etmiyor. her yıl aynı zammı yiyoruz.açık olarak kombine alın diyorlar

Aytek Öztürk
14-08-2009, 17:12
Başlığı görünce bir an dedim " Acaba yönetim kurulundan biri forumda üyelik açıp başlık mı ekledi" (:

Fatih Dalbudak
14-08-2009, 17:37
Artık güleceğim :D istersen üzerinde evi arabası olmayanı maça alma :D Umrumda değil :cool: Forever Ligtv :D

Onur Yıldırım
14-08-2009, 18:09
geçmiş olsuun!

Ayşenur Altun
14-08-2009, 18:14
(: 55 tl yetmez 150 tl olsunda madem hiç kimse girmesin :)

Onur Yıldırım
14-08-2009, 18:54
(: 55 tl yetmez 150 tl olsunda madem hiç kimse girmesin :)

seneye seneye

Tuğçe Sungur
14-08-2009, 19:49
ben şunu da anlamıorm migrosta gfb sürekli kombine istiodu migrosa kombine koymadılar..ordaki grup dağıldı maratona geçti vs..ve migros tribünü artık sadece önemli maçlarda doluyo onun dışında bomboş..biraz çelişkili geldi yönetimn bu hareketi bana hem kombineye teşvik etmeye çalışıolar kendilerince hem de kombine istiyen taraftara kombine koymuolar komik yani..:)

Emre Diler
14-08-2009, 20:16
Ya hakikaten anlamıyorum geçen sene bize bu kadar kahır çektirdiklerinden sonra hangi yüzle fiyatları artırıyorlar :kizgin::kizgin:

Aykut İlbay
14-08-2009, 20:57
http://img11.imageshack.us/img11/6633/zamf.jpg

yazık ya

Oğuzhan Yılmaz
14-08-2009, 21:32
Üzücü :( yazık :( çok kırıcı :( çok yazık :( yapacak yorum biLe buLamadım :(

ince hesapLar yapıodum erzurumdan istanbuLa bu sezon 2-3 maça geLme açısından 1 tanesine gidebiLirsem şükür :D

Ege Uysaler
14-08-2009, 21:41
yazıktan ziyade ayıp

Göktürk Daşoluk
14-08-2009, 21:47
Bizde para çok ya ;) Böyle bir imaj çizildi ,Fenerbahçe taraftarı Zengin ,alakası yok ,Fenerbahçe taraftarı fedekardır ,bunu anlayamıyorlar...

Özgür Çelik
14-08-2009, 22:00
Bizde para çok ya ;) Böyle bir imaj çizildi ,Fenerbahçe taraftarı Zengin ,alakası yok ,Fenerbahçe taraftarı fedekardır ,bunu anlayamıyorlar...
paramız olsa zaten komibene alırdık doğru söylüyorsun

Erkin Karadan
14-08-2009, 22:17
Konu başlığına katılıyorum.. açıklamanın yarısı kombınenın yararları ve ne kadar kar sağladığı yonunde.

Burak Taşlı
14-08-2009, 22:28
İstanbul dışındaki Fenerbahçe'ye gönül verenler ne olacak peki
25 liraya bilet maliyeti 55 liraya satış
%120 kar..
İnsaf..

Halkın takımı Fenerbahçe burjuva takımı olma yolunda-tirbünleri- ilerliyor maalesef..

Halil Didikoğlu
14-08-2009, 22:48
valla ben kadıköye daha hiç gitmedim kocaeliyi kazandım geçen sene ama yogunluktan gidemedim bu sene ki fb-gs maçına kuzenle gidecektik ama derbilerin bilet fiyatlarını tahmin dahi edemiyorum şimdi parayı bulmak zor değilde ya sonra napıcam merak ediyorum yönetimin zammı sayesinde kadıköye gittikten sonra 1 kaç hafta sürünücem görünen o ki!

Emincan Kahveci
14-08-2009, 23:19
sayın başka tamam dediğini yaptık kombineyi aldık maçımıza gidioruz , takımımızı sonsuz destekliyoruz da, benim görevimsadece bu mu ? ben küçük kardeşime fenerbahç aşkını nasıl aşılaacağım? gelecek nesiller daha küçük yaştan bu avayı solumazsa onlarda bu kadar fedakar olurlar mı ? ya da gerçek fenerbahçeliliğin farkına varırlar mı? bilet fiyatlarının bu aşırılığı devam ettiği sürece tribündeki renklerin de kaybolacağından korkuyorum ben ...

Selim Kul
14-08-2009, 23:23
Başlığı görünce bir an dedim " Acaba yönetim kurulundan biri forumda üyelik açıp başlık mı ekledi" (:

Daha uygun bir başlık bulamadım :)

Turhan Ulaşan
14-08-2009, 23:24
Ligt tvmi bağlatıyorum maçlara gitmeme kararı aldım bence kombinesi olmayan veya alamayacak olan herkez böyle yapması gerekir.

Fatih Demirel
15-08-2009, 00:22
Sitemizin girişindeki görsel her şeyi ne kadar güzel anlatmış gerçekten. Yapanların ellerine sağlık. İnşallah bu sesimizi duyarlar...

Emre Diler
15-08-2009, 01:59
Sitemizin girişindeki görsel her şeyi ne kadar güzel anlatmış gerçekten. Yapanların ellerine sağlık. İnşallah bu sesimizi duyarlar...

"Gelecek nesillerin Fenerbahçeyle buluşmasına engel olmayın."Mükemmelsin merkez web komitesi harikasınız aynen içimdekileri aktarmışsınız.Elinize sağlık.

Yönetimin yaptığına sadece ayıp denir ayıp:kizgin:

Onur Yıldırım
15-08-2009, 02:02
"Gelecek nesillerin Fenerbahçeyle buluşmasına engel olmayın."Mükemmelsin merkez web komitesi harikasınız aynen içimdekileri aktarmışsınız.Elinize sağlık.

Yönetimin yaptığına sadece ayıp denir ayıp:kizgin:

SOY(G)UN

Süleyman.Özdemir
17-08-2009, 12:20
Bence çok yanlış bi uygulama. Aynı masrafları GS BJK'ta yapıyor ama onların biletleri çok daha ucuz bize göre.. Trübünlerin dolmasını istiyorla bilet fiyatlarını indirmeleri gerekir..

Fuat Rıhtım
17-08-2009, 16:13
http://img30.imageshack.us/img30/8798/52172013.jpg

Fatih Dalbudak
17-08-2009, 16:15
http://img30.imageshack.us/img30/8798/52172013.jpg

:) :)

Bahaddin Şen
17-08-2009, 18:06
Yani aslında yazıda geçen bir şey çok mantıklı.Yıl boyunca yapılacak tüm maçları (lig+uefa+Türkiye Kupası v.s) düşündüğünüz zaman bilet fiyatları maç başına çok makul bir seviyeye düşüyor kombine alındığı zaman.Fakat çok değerli büyüklerimizin düşünemedikleri mevzu şu;bir kerede çıkarıp trink 800 lira veremeyecek insanlar nasıl maça gelecekler?Kredi kartına taksit falan hikayeleri hikaye hangimizin kredi kartında ağustos ortası ve ağustos sonu arasında 800 lira limit kalıyorki taksit yaptıralım :) Yine de bi yolunu bulup o maçlara giden bu taraftarın kıymetini anlaması ve bilet fiyatlarını çok daha makul seviyeye çekmesi gerek yönetimin...tabiki öğrenci taraftarları da yabana atmamalılar....

Engin Kaşkaya
17-08-2009, 18:13
klubün eline geçen para 30 lira gibi bi rakammış açıklamaları öyle.tabi bu işin arkasındaki niyet herkese kombine aldırmak.zaten sitedede kombine alırsanız 28 tl gibi rakamlarla izleme avantajınız var diye bir açıklamada geçiyor.maça devamlı gelecek arkadaşlar aslında kombine alabilir.3 derbi izlemeye kalkarsa en aşşa bu sene 70 tl den 210 lira yapar kombine biraz daha mantıklı geliyor.samiyenlede karşılaştırılmak yanlış.eğerki samiyen 35 liraysa Saraçoğllu 55 lira çok iyi.adamlar suyun içinde maç izliyor.

Tuğçe Sungur
17-08-2009, 18:40
biletler en azından geçen seneki fiyatında kalmalıydı kombineye ufak çaplı bi zam yapılsa bile..

Onur Yıldırım
17-08-2009, 19:02
sivas maçında yine de doluymuş stat?

Bahaddin Şen
17-08-2009, 19:04
sivas maçında yine de doluymuş stat?
evet neredeyse doluydu.yer yer boşluklar vardı ama yaz ayı olmasına rağmen gayet iyiydi bence dün akşam.

Hakan Ateşler
17-08-2009, 19:10
benim fikrim, guiza roberto carlos alex, zamanında anelka, ortega, hooijdonk bu takımda oynadıysa, 2001 gibi bir krizde bu stad tıkır tıkır yapılıyorsa, bunun nedeni başkanın izlediği politikalardır. bunlara bir kişi bir şey diyemez. bu biletlerin 15 20 lira olmasını da beklemeye hakkımız yok. beklersek de bu oyuncuları görmek istemeye hakkımız yok. ancak 55 lira gibi bir fiyat da çok fazla. bu tribünler her kesimden insana hitap ediyor. evet yağmurda ıslanmıyoruz, bu gibi havada üşümüyoruz. ancak en ucuz bilet de 55 lira olamaz. 7bin liraya kombine var, bunu alıcak adam da Türkiye'de var. 150 lira bilete vericek adam da var. ancak foruma girişteki videoda da dendiği gibi Fenerbahçe bu kadar büyükse bu 7bin lira veren 200 taraftarı sayesinde değil, seneden 70 80 ytl verip forma alan anadoldaki milyonlar sayesindedir ki bunu o büyük paraları veren seyircilere de saygı duyarak söylüyorum. bir yorumcu geçen sene yaptığı yorumda türkiye kupasında roberto carlosun oynamaması o bölgedeki birçok çocugun fenerli olmasını engelledi demişti. yönetimin bu tür şeyleri de düşünmesi lazım artık.yoksa toplam 52 bin taraftarımız kalacak gerçekten. halkın kulübü zenginlerin kulübü diye bilinecek. böyle bir intiba yaratılmaya çalışılıyor zaten rakiplerimiz tarafından.

Murat Ekici
18-08-2009, 02:37
her mac zaten dolduruyoruz 55bin'i neyin sürümü? bilet 45lira olsa sanki stada 70bin kişi mi gelcek???

Fuat Rıhtım
18-08-2009, 02:44
her mac zaten dolduruyoruz 55bin'i neyin sürümü? bilet 45lira olsa sanki stada 70bin kişi mi gelcek???

Sanırım Anadolu takımları ile yaptığımız maçlara gelmiyorsunuz. O maçlarda Migros'u görmenizi tavsiye ederim. Geçen sene Konya maçında şehir dışından bir sürü futbol okulu öğrencisi getirmesine rağmen yönetim yinede dolmamıştı Migros. Çeyrek final oynadığımız sezon deseniz aynı şekilde son maçı yine dolduramamıştık. Sebebi belli. Bilet fiyatı. Bu kadar kişi böylesine bir tepki gösteriyorsa ve bu forum dahil her taraftar forumunda millet sayfalarca bu tepkiyi uzun uzun yazılarla haykırıyorsa, millet birşey biliyor ve tespit etmiş ki söylüyor.

Can Demir
18-08-2009, 02:50
Her maç anca birbirimizi dolduruyoruz ama birşey olmuyor işte.
Kasımpaşa maçında da o migros bukadar dolu olsun ozaman konuşuruz...

Selim Kul
18-08-2009, 13:08

Her maçı 55 bin kişiye karşı oynamıyoruz ki. 35bin kişiye falan oynuyoruz. Bu ortalamayı yukarı çekmekten bahsediyorum. Keseden sallamıyorum.

Murat Ekici
18-08-2009, 20:49
Sanırım Anadolu takımları ile yaptığımız maçlara gelmiyorsunuz. O maçlarda Migros'u görmenizi tavsiye ederim. Geçen sene Konya maçında şehir dışından bir sürü futbol okulu öğrencisi getirmesine rağmen yönetim yinede dolmamıştı Migros. Çeyrek final oynadığımız sezon deseniz aynı şekilde son maçı yine dolduramamıştık. Sebebi belli. Bilet fiyatı. Bu kadar kişi böylesine bir tepki gösteriyorsa ve bu forum dahil her taraftar forumunda millet sayfalarca bu tepkiyi uzun uzun yazılarla haykırıyorsa, millet birşey biliyor ve tespit etmiş ki söylüyor.
bomboş işler bunlar. büyük takımsa eger tuttugun takım 100 lira da vercen 200 lira da. ya da tv basında desteklicen. sen parayı veriyorsan yonetim transfer yapıyorsa ve hepimiz dos santos'un golune hayran oluyorsak, 10-20 hesabı yapmıcaz. benim fikrim budur bence biletler gayet normal. daha fazla olmasını beklerdim. yaptıgım pişkinlik değil onu da belirtiyimde 3 msq tepki almayım...

Ege Uysaler
18-08-2009, 21:03
bomboş işler bunlar. büyük takımsa eger tuttugun takım 100 lira da vercen 200 lira da. ya da tv basında desteklicen. sen parayı veriyorsan yonetim transfer yapıyorsa ve hepimiz dos santos'un golune hayran oluyorsak, 10-20 hesabı yapmıcaz. benim fikrim budur bence biletler gayet normal. daha fazla olmasını beklerdim. yaptıgım pişkinlik değil onu da belirtiyimde 3 msq tepki almayım...
kardeşim milletin cebinde para varda mı saklıyor millet ya herkes senin gibi zengin olmayabilir ne yani parası olmayan santosun golüne sevinmesin mi nasıl bir fikir bu ya

Murat Ekici
18-08-2009, 21:08
kardeşim milletin cebinde para varda mı saklıyor millet ya herkes senin gibi zengin olmayabilir ne yani parası olmayan santosun golüne sevinmesin mi nasıl bir fikir bu ya
usta anlatamıyorum heralde. bende 1 maca gelmek icin 1suru fedakarlık yapıyorum. diyorum ki verdigin paraya bu adamlar alınıyor bizi sevindiriyor. zevk her zaman lüks'tür. parasını veriyosun oyuncu alınıyor gol atıyor mutlu oluyorsun.

Cem Demirtaş
18-08-2009, 21:08
madem öyle beklediğinin farkıyla da gidemeyen birine bilet alır hayra geçersin..

Ege Uysaler
18-08-2009, 21:13
usta anlatamıyorum heralde. bende 1 maca gelmek icin 1suru fedakarlık yapıyorum. diyorum ki verdigin paraya bu adamlar alınıyor bizi sevindiriyor. zevk her zaman lüks'tür. parasını veriyosun oyuncu alınıyor gol atıyor mutlu oluyorsun.
usta esas biz anlatamıyoruz 55 lira çok para istersen messiyi getir türkiye şartlarında yaşıyoruz boru değil birkaç sayfa geriyi oku 55 liraya 35 kişi bilet alacagına 35 liraya 55 kişi alsın bunun gelirinde bir fark yok

Emre Kıyak
18-08-2009, 21:19
Şaka dimi?
madem öyle beklediğinin farkıyla da gidemeyen birine bilet alır hayra geçersin..
:)

Murat Ekici
18-08-2009, 21:23
usta esas biz anlatamıyoruz 55 lira çok para istersen messiyi getir türkiye şartlarında yaşıyoruz boru değil birkaç sayfa geriyi oku 55 liraya 35 kişi bilet alacagına 35 liraya 55 kişi alsın bunun gelirinde bir fark yok
stadı dolduran maclarda nolcak peki??? tamam sizin dediginiz gibi olsun... hmmm evett fazla bence de 10 lira olmalıydı 150bin kişi girebilelim die... tamam baska da bişey yazmayacam...

Ege Uysaler
18-08-2009, 21:33
stadı dolduran maclarda nolcak peki??? tamam sizin dediginiz gibi olsun... hmmm evett fazla bence de 10 lira olmalıydı 150bin kişi girebilelim die... tamam baska da bişey yazmayacam...
stadı dolduran maçlarda derbiler pahalı olmasına zaten birşey diyen yok derbiler 55 lira değil yalnız sen kasımpaşa maçına,belediye maçına 55 lira vericeksin ki senin deyiminle stadı dolduran maçlarda bu 77 lira olacak bu nu anlaması bu kadar mı zor yoksa ben cümlelerdeki vurguyu tam olarak yapamıyor muyum

Murat Ekici
18-08-2009, 21:37
stadı dolduran maçlarda derbiler pahalı olmasına zaten birşey diyen yok derbiler 55 lira değil yalnız sen kasımpaşa maçına,belediye maçına 55 lira vericeksin ki senin deyiminle stadı dolduran maçlarda bu 77 lira olacak bu nu anlaması bu kadar mı zor yoksa ben cümlelerdeki vurguyu tam olarak yapamıyor muyum
cumle vurgun cok iyi tebrik ederim. ben 1 maca gitmek icin 1 ay para biriktiriyorsam bunu herkes yapabilir degil mi??? haa illaki benim tercihimde buyuk maclardan yana olabilir. ama ben oraya kasımpasayı belediyeyi sivası izlemeye gitmiyorum ben oraya Fenerbahcem'i izlemeye gidiyorum. Macın bi onemi yok benim gozumde. (duramadım yine yazdım)

Elif Temel
18-08-2009, 21:45
çok saçma , keyfi yerinde olan der tabi 55 lira da verilir 100 lira da verilir.....

Ege Uysaler
18-08-2009, 21:45
cumle vurgun cok iyi tebrik ederim. ben 1 maca gitmek icin 1 ay para biriktiriyorsam bunu herkes yapabilir degil mi??? haa illaki benim tercihimde buyuk maclardan yana olabilir. ama ben oraya kasımpasayı belediyeyi sivası izlemeye gitmiyorum ben oraya Fenerbahcem'i izlemeye gidiyorum. Macın bi onemi yok benim gozumde. (duramadım yine yazdım)
fenerbahçeyi izlemeye gidiyorsan neden büyük maç tercih ediyorsun o zaman ya da insanlar 2 ayda bir para biriktirip neden fenerbahceyi izlesinler sana birşey ifade ediyor mu ama önemli değil ya santosu izlemek için baya para vermek lazım asgari ücretle geçinse de millet ya da ligtv den izlesin ne yoksa ligtv ye verecek paramız da mı yok yazıklar olsun sizin gibi fenerliye radyodan dinleyin o zaman sonra ne de olsa trt geniş özet veriyor 3 gün sonra da full maçı izlersin.sonra da çıkıp stad dolmuyor boş tribünlere oynuyoruz demeyin aa hiç boş tribün olur mu stad tam doluyor her maç 55 lira az bence taraftarı daha çok kazıklamak lazım 200 lira olsun ne de olsa 55bin kişiden fazlasını alamıyorsun

Selim Kul
18-08-2009, 21:48
Ne kadar garip bir yorum. Madem 100 ve 200 vermeye ses çıkarmayacaksın şuanda da bu parayı verde bir kaç kişi daha izlesin. Çünkü veremeyecekler var. Hem de baya çok.

Elif Temel
18-08-2009, 21:52
burda bile bilet fiyatları konusunda bile anlaşmazlık çıkıo soraaa der millet tabi FB taraftarı birlik değil şurası zengin çocuğu kesimi burası böyle gariban ....eeee..

Fuat Rıhtım
18-08-2009, 22:10

Tamam arkadaşım. Haklısın sen. Kale arkası biletler keşke 500 lira olsa şu anda. Kulübümüz gidip Ronaldo'yu getirse. Aşk ya bu. Verelim 500 lira. Kale arkası kombineleri 8000-9000 lira filan olsa. Ne güzel olur. Aşık değilmiyiz. Verelim. Haklısın.

Ama sana bir sorum var. Afedersin ama bu parayı verebilmek için kendimi mi satayım arkadaşım?

Özel maçlar olur, fiyatlar yüksek olur. Ya da zorlu maçlar olur fiyatlar yüksek olur. Ben zaten oraya maç izlemeyede gitmiyorum. Maçımı eve gelip tekrar izliyorum ben. Orada takımıma destek olmaya gidiyorum. Ve inan durumumuda fazlasıyla zorluyorum. Ama herkes benim kadar şanslıda olamıyor. Orada sen 55 bin kişinin aşkını puro dumanlarıyla mı göstermesini istersin yoksa 55 bin kişinin aşkını haykırarak, o stadı rakiplere dar ederek, başlarına yıkarak mı haykırmasını istersin?

Güldürmeyin adamı Allah aşkına. Defalarca yazdım. Yüksek bilet fiyatı politikasını anlarım. Eyvallah. Desteklerimde. Ama işin suyunu çıkardılar ! Bu kadarınada göz yummak olmaz.

Emincan Kahveci
18-08-2009, 22:31
bombooooş işler bunlar :) bırakın tartışmayı .. hani biri birinin halinden anlamaz die bi laf vardır yine görüyoruz onu burda...

ayrıca yanlışım varsa düzeltin Murat arkadaşımız afyonda okuyor bilmiorum daha önce istanbulda mı oturdu ya da başka bi yerdemi daha sonra kendisi açıklar bu durumu ; ama istanbulda oturuyorsunuz, belki 30-40 belki de 2-3 km ötenizde tuttuğunuz aşık olduğunuz takım 2 haftada bir maç yapıypr ve siz ona o kadar yakın olduğunuz halde paranız olmadığı için gidemiyorsunuz . kombine de alamadınız belki belirli sebeplerden...
bilet isterse 200 olsun 300 olsun o stad boş mu kalıcak hayır yine dolucak çünkü gelir dağılımı o kadar dengesiz bir ülkedeyiz. bir isviçre değil ülkemiz, herkes aynı refah seviyesinde de isviçre de var burda bangladeş de ... ama sizin bangladeşte yaşayan taraftarlarınız varsa onalra da ulaşmalı onlarında Fenerbahçeyi izlemesini sağlamalısınız. Tamam fiyatlr böyle kalsın nasıl olsa doluyor dimi stad 3 sene 4 sene sonra o stad boş kaldığında ya da staddaki yaş ortalaması 50 lere 60 lara dayandığında bakalım nasıl bi politika izlenicek...

Murat Ekici
19-08-2009, 02:40
Ne kadar garip bir yorum. Madem 100 ve 200 vermeye ses çıkarmayacaksın şuanda da bu parayı verde bir kaç kişi daha izlesin. Çünkü veremeyecekler var. Hem de baya çok.
ben hayır kurumun muyum??? burs mu baglayım napıyım??? senin sende ogrencisin bende ogrenciyim. soyle ailene gondersin. zevk icin harcadıgın her para lüx'tür. sigara cay ne biliyim kola bunlar lüx'tür. kola icmezsen ölmezsin aynen digerleri de. kafeye gidip 30kurusluk cayı 2liraya icmekten zevk alıyorsan bundan da alıcan. ayrıca maca gitmezsen ya da lig tv'den izlemezsen de ölmezsin. haa bu aşk mı? katlanacan aga o zaman. yırtının... buraya istediginizi yazın. seneye yine artıs olacak. cok da iyi olacak. paramı veririm macımı izlerim seneye daha iyi oyuncular alınır benim paramla, onlar icinde para verir izlerim 1 kac guzel hareket yaparlar mutlu olurum. buyuk dusunuyorsan buyuk oynarsın. elde yatırım yapıcak paran olmazsa da boyyyle turk telekom isim hakkı versin de stad bitsin diye beklersin. laf acıldı mı en iyi tribunuz futbol'u yakından izleyenleriz. o zaman bilmemiz gereken bişey varki bilet fiyatı sorgulamamalıyız. hani cok begendigimiz şâşâlı avrupa'da boyle mi oluyor??? en azından sunun bilincinde olmalıyız ki o paralar bize yol su elektrik olarak dönmekte. Madem boyle dusunuyorsunuz gidin seyyardan alın formayı arada 60 lira oynuyor. 4 tane forman olur degiş degiş giy.:p:D bi de cok zengin izlenimi verdim ama sivası yarı final ilk macında yendigimiz gunden itibaren final icin para biriktirmeye basladım. her macı karsılıcak durum bende de yok. ama benim butceme uymadı diye yonetimi eleştirme hakkımda yok. o adamlar yapması gerekeni senelerdir yaptıkları icin su an halaa basımızda...

Can Demir
19-08-2009, 03:07
Öncelikle öyle Yırtının mırtının gibi terbiyesiz kelimeleri kullanmayacaksın!
Çok sığ düşünüyosun, beynin bu yapıda ise susacaksın insanlara hakaret etmeyeceksin.

Bilet fiyatlarını sorgulamamak sana kalmış burada o parayı biriktiremeyen insanlar varsa da onların Fenerbahçeliliklerine laf söyleyemezsin.
Şu forumda adam gibi tartışmayı bi öğrenemediniz, yaşınız ya da beyin yaşınız küçükse yazmayın arkadaşım!

Konuştuğun konuyu açıklayayım; sen diyorsun ki iyi takım izlemek istiyorsan bu parayı vereceksin, sigarandan , kolandan keseceksin.
Başkaları diyor ki bizim de kombinemiz var ama başka insanları da düşünüyoruz, insanlar çocuklarına Fenerbahçeyi izletemedikleri için yüzleri asık gezmesinler.

Böyle düşünen insanların olduğu bir yerde hala pişkin pişkin ben nasıl biriktiriyorum onlarda biriktirsin, maça gelsin ya da gitsin tv de izlesin gibi gereksiz cümleler kurup insanları sinirlendirmek gerçekten çok sinir bozucu. Devam etmemen daha hayırlı olacaktır.

Murat Ekici
19-08-2009, 03:12
Öncelikle öyle Yırtının mırtının gibi terbiyesiz kelimeleri kullanmayacaksın!
Çok sığ düşünüyosun, beynin bu yapıda ise susacaksın insanlara hakaret etmeyeceksin.

Bilet fiyatlarını sorgulamamak sana kalmış burada o parayı biriktiremeyen insanlar varsa da onların Fenerbahçeliliklerine laf söyleyemezsin.
Şu forumda adam gibi tartışmayı bi öğrenemediniz, yaşınız ya da beyin yaşınız küçükse yazmayın arkadaşım!

Konuştuğun konuyu açıklayayım; sen diyorsun ki iyi takım izlemek istiyorsan bu parayı vereceksin, sigarandan , kolandan keseceksin.
Başkaları diyor ki bizim de kombinemiz var ama başka insanları da düşünüyoruz, insanlar çocuklarına Fenerbahçeyi izletemedikleri için yüzleri asık gezmesinler.

Böyle düşünen insanların olduğu bir yerde hala pişkin pişkin ben nasıl biriktiriyorum onlarda biriktirsin, maça gelsin ya da gitsin tv de izlesin gibi gereksiz cümleler kurup insanları sinirlendirmek gerçekten çok sinir bozucu. Devam etmemen daha hayırlı olacaktır.
sonucu ne olursa olsun yazdıgım her kelimenin arkasındayım. ne olabilir ki en fazla... ??? nolcaksa olsun benim tavrım yonetimden yanadır...hee burada herkes bana eleştiri yapıor ve ben bunlara karsılık veriyorum 21 yasındaki insanlara bile ;) beyinsel ;) anlayamadıgınız nokta bende sizinle aynı durumdayım ama fedakarlık yapıyorum...

Can Demir
19-08-2009, 03:17
Ergenlikte hep diğer insanlardan farklı olmaya çalışır insanoğlu.

Dikkat ettiysen ben senin fikrinin farklı olmasını değil üslubunu eleştiriyorum Murat. Fenerbahçe taraftarına "ben hayır kurumun muyum??? burs mu baglayım napıyım???" diyemezsin, bu saygısızlıktan, hadsizlikten başka birşey değildir.
Keşke anlamaya çalışsanız ama neyse iyi geceler.

Murat Ekici
19-08-2009, 03:20
Ergenlikte hep diğer insanlardan farklı olmaya çalışır insanoğlu.

Dikkat ettiysen ben senin fikrinin farklı olmasını değil üslubunu eleştiriyorum Murat. Fenerbahçe taraftarına "ben hayır kurumun muyum??? burs mu baglayım napıyım???" diyemezsin, bu saygısızlıktan, hadsizlikten başka birşey değildir.
Keşke anlamaya çalışsanız ama neyse iyi geceler.
cok olgunlasmıs gibi konusma uslubunu begenmedim. bu uslubu surdurmezsen senin icin hayırlı olur demem dogru olur mu? sessizlik istirham ediyorum bende susuyorum bundan sonra konusmicam ...

Fatih Dalbudak
19-08-2009, 03:24
Kenetlenin.. Birbiriniz ile didişmeyin...

Fuat Rıhtım
19-08-2009, 03:26
Cidden şaka yapıyorsun değil mi?

Millet emin ol senin diyişinle YIRTINIYOR !

Ama hayat bu. Herkese gülmüyor. Gönül ister ki herkes milyarlarca para kazansın. Ama olmuyor.

Zaten stada kale arkasına gelenlerin çoğu dişinden tırnağından artırarak geliyor. Sen kalkmışsın hala yok öyle yapılsın yok böyle olsun diye ahkam kesiyorsun.

1500-2000 lira maaş alan bir Fenerbahçeli baba olsa, oğlunu maça götürmek istese, o gün onuda yedirse içirse en kötü ihtimalle 120-130 lira para çıkıyor cebinden. Maaşın %10'u maça gitti zaten. 3-4 saatlik bir maça gidiş nelere mal oldu. Bu adam ev kirası ödüyor. Su parası ödüyor. Elektriği, doğalgazı bilmenesi derken o adam kalkıpta nasıl götürecek çocuğunu maça? Evdekilerin rızkını keserek mi?

Öğrencisin. Belli ki tuzun kuru. Allah'a şükür burada tuzu kuru olsun olmasın yardım edebildiğimiz kardeşlerimiz varsa zamanı gelince ekmeğimizi ikiye bölüpte veriyoruz, cebimizdeki son paranın tamamınıda veriyoruz. Ama babalık başka şeydir. Aile geçindirmek başka şeydir. Ya da ne bileyim. Durumu olmayan bir öğrenci olmak başka birşeydir. Unutma, kimsenin ekmeği elden, suyu gölden değil.

Kalkıp aşktan bahsediyorsun. Durumu olmayan ne yapsın. Aşık olmasın mı? Aşkına sahip çıkmasın mı? !

Birşeyi söylerken desteğiyle söyle. Tuzunun kuruluğuyla değil. Oraya bizde yazdık, bizde isteriz biletlerin pahalı olmasını, kulübümüze katkı yapabilmeyi, daha iyi şeyler yapabilmeyi diye. Ama herşeyin bir sınırı vardır. Bu sınırı, Türkiye'nin durumunu, öğrenci kardeşlerimizin okumak için çektiği sıkıntılarıda biz biliriz. Ama o sınır aşılırsada tepkimizi ortaya koyarız.

Farklı düşünmek güzel birşeydir. Ama kalkıpta buradaki milleti adeta 'aptal' yerine koyupta yırtının, öyle yapın böyle yapın diye ahkam kesmekte en büyük ayıptır.

Ne güzel üniversite okuyoruz. Üniversite okumanın amacının farkına varalım. İhtimallerin tamamını hesaba katalım. Milyon kere düşünelim. Bir defa konuşalım.

Fatih Dalbudak
19-08-2009, 03:36
Doğuş özel üniversite mi bilmiyorum da?

Fatih Dalbudak
19-08-2009, 03:53
KONYA..

Şunu demeliyim ki konyada okudum.. O up ucuz memlekette.. Suyun sokakta çeşmeden akar, güneş enerjisi ile duşunu alırsın ve en kötü 1,5 liraya karnın doyar.. Fırsatçı çok.. 600 lira kira veriyorduk.. Çıktık 200lük yere.. O 200 liralık yerde oturmamıza rağmen aç kaldığımız oldu.. 1,5 lira bulamazdığımız günler oldu.. O ucuz memlekette.. İstediği kadar para gelsin öğrencisin.. Sadece kendi ihtiyaçlarına gidiyor.. Şunu açık olarak söyleyebilirim.. 2. Sınıfta evden gelen para 1. sınıfıma oranla 2 katıydı.. Yine yetmedi yine yetmedi.. Öğrencisin Sen yetmez..

Gelelim;
İSTANBUL'a

Bırak sokaktaki suyu evlerde çeşmeden akan suyu içemezsin.. Geçen yaz çamurlu su aktığına sahip oldum.. Güneş enerjisi diye birşey yok.. Hep elektrik yakar.. 1,5 lira ile simit yersin anca.. ve İstanbulda sana 200liraya kulübe bile vermezler.. Aç kalırsın.. Yüzüne bakan olmaz..

Sonuç olarak "konya < İSTANBUL"

İstanbulun maddi sıkıntısı gerçekten fazla..

Kirasını falan geç.. Diyelim ki devlet yurdundasın.. Az zaten oranın parası.. İstanbulu gez gez bitiremezsin.. Benim konyadan gitmediğim yer kalmadı.. İstanbulda o gittiğim yerlerde gördüğüm herşeyin fazlası var.. Bitmez bitmez..
ve her geziş para demektir.. İstanbulda her geziş konyadan il dışına çıkmaktan beter..

Birbirinize anlayış gösterin..
Konyada öğrencilik yaptım.. İstanbulda doğdum !
İstanbulun çilesini halen çekiyorum !

Fuat Rıhtım
19-08-2009, 04:10
Doğuş özel üniversite mi bilmiyorum da?

Evet özel üniversite. Şehir dışında bir yer planlarken, ÖSS'ye son 1 hafta kala Fenerbahçe kombinemi alırım, sonuçlar açıklanır ve stadımıza yakın olan bu üniversitenin tüm %100 burslu bölümlerini yazarım. Şans ki, en iyiside tutar.

Kimileride çıkar, özel üniversiteye gidiyorsun, oraya o kadar para vereceğine milletide maça götürsene der. Ama kimse bilmez ki, kombine parası için çalışılır, biriktirilir, hatta fazla para olursa arkadaşlarına destek bile çıkılmaya çalışılır. Ama yinede yaranılamaz. Para-para-paradır herşey. O parayla karnını bile doyurmamalısın. Fenerbahçe kazanmalıdır o paraları. Fenerbahçe en çok parayı kazanmalıdır.

Klasik olacak, kimisi içinden gülecek, kimisi saçma diyecek, kimisi bu çocuk saf (salak) bile diyecek belki ama.

Aşk denen şey bu devirde cidden bitmiş. Yerini para almış

İster başka yerlere çekin, ister Fenerbahçe'ye.

Biz aşk deriz, kimisi para der. Cefayı çeken yine aşk olur, sefayı süren ise para.

Selametle.

Murat Ekici
19-08-2009, 04:15
bilete 10 lira zam gelse ne gelmese ne ben zaten buradan gelecek olsam 150 kaat cıkaracam gozden en az. 10 lira kiminin akpil parası olsun die dokulen dile bak. 10lira icin 8saat calısırım cat diye de takımıma veririm muhabbetini de yapmam. forumlarda da bundan sonra yazmayız rahat olsun herkes.

Fatih Dalbudak
19-08-2009, 04:26
Önceki mesajlarda dikkatimi çekti..

Afedersin ama bu parayı verebilmek için kendimi mi satayım arkadaşım?

Murat azda olsa bir tanışıklık durumumuz var.. Ama iki yönlü bakmak gerek..
Bir baba oğluna/kızına gönderebileceğinden fazlasını gönderemez.. ve Sen kalkıpta kola içme deme hakkına sahip değilsin... İnsanların ihtiyacı sınırsızdır.. Hep ister ve hiç dur diyemezsin..

bjk kupa maçı ayakkabımı sattım da gittim ben o maça.. Öğrenciyken taksitle aldığım ayakkabılarımı.. Daha gıcır gıcır ayakkabıları.. Ben bunu Fenerbahçe için yapmak zorunda mıydım.. Hayır.. He ne oldu yaptım.. Pişman da değilim o ayrı.. Hemde o maç 40 liraydı ha.. Ben birde istanbuldayım..

Şimdi gelde Fuat'a katılma..

Ayakkabı gitti.. Ben her seferinde birşeyimi satayım mı.. Olsa da satıp gitsem.. Ama sahip olduğun şeyler de biterse sıra bana mı gelecek..

Ben daha evvel bu forumda birine daha sordum kendimi mi satayım diye.. Cevap alamadım..

Bende mi satayım kendimi maç için..
Fenerbahçe'de bir yere kadar..

Mustafa Ünal
19-08-2009, 11:16

Bekara karı boşaması kolay dedikleri mevzu bu olsa gerek.

Bu tip mesajlar , bunca emeğin boşa gittiği manası geliyor. Yazık.

Selim Kul
19-08-2009, 11:22
ben hayır kurumun muyum??? burs mu baglayım napıyım??? senin sende ogrencisin bende ogrenciyim. soyle ailene gondersin. zevk icin harcadıgın her para lüx'tür. sigara cay ne biliyim kola bunlar lüx'tür. kola icmezsen ölmezsin aynen digerleri de. kafeye gidip 30kurusluk cayı 2liraya icmekten zevk alıyorsan bundan da alıcan. ayrıca maca gitmezsen ya da lig tv'den izlemezsen de ölmezsin. haa bu aşk mı? katlanacan aga o zaman. yırtının... buraya istediginizi yazın. seneye yine artıs olacak. cok da iyi olacak. paramı veririm macımı izlerim seneye daha iyi oyuncular alınır benim paramla, onlar icinde para verir izlerim 1 kac guzel hareket yaparlar mutlu olurum. buyuk dusunuyorsan buyuk oynarsın. elde yatırım yapıcak paran olmazsa da boyyyle turk telekom isim hakkı versin de stad bitsin diye beklersin. laf acıldı mı en iyi tribunuz futbol'u yakından izleyenleriz. o zaman bilmemiz gereken bişey varki bilet fiyatı sorgulamamalıyız. hani cok begendigimiz şâşâlı avrupa'da boyle mi oluyor??? en azından sunun bilincinde olmalıyız ki o paralar bize yol su elektrik olarak dönmekte. Madem boyle dusunuyorsunuz gidin seyyardan alın formayı arada 60 lira oynuyor. 4 tane forman olur degiş degiş giy.:p:D bi de cok zengin izlenimi verdim ama sivası yarı final ilk macında yendigimiz gunden itibaren final icin para biriktirmeye basladım. her macı karsılıcak durum bende de yok. ama benim butceme uymadı diye yonetimi eleştirme hakkımda yok. o adamlar yapması gerekeni senelerdir yaptıkları icin su an halaa basımızda...

Ya bu ne hadsizliktir ya. Afedersinde yumurtadan daha dün mü çıktın sen? Bilmeden konuşmak kadar büyük bir seviyesizlik olabilir mi? Senle aynı öğrencilik kalıpları içinde olduğumu kesinlikle sanmıyorum. Yırtının falan afedersin ama biraz saçmalamışsın. Ben kombine parasını çıkarmak için işe girdim. Ee zorum neydi yaşıyor gidiyordum. Keşke diğer takımı tutan arkadaşlarım gibi buna ihtiyacım olmasaydı. Onlar gibi harçlıkların bir kısmını kenara koyarak bilet alabilseydim. İş yerinde ne için işe girdin dediğinde herkes ekmek parası derken ben kombine parası diyorum. Bundan daha açıklayıcı bir durum olabilir mi?

Büyük oynamak için büyük düşünmek gerektiği doğrudur ama hangi kalıplara göre büyük düşünmek? Tek takım biz miyiz Türkiye'de iyi transferler yapan. Ankaragücü bile Vassel'i getirdi. Biletler 55 tl mi orada? Ya Allah kahretsin ama bana 6s'den örnek verdiriyorsun. Adamlar iki yıldır bomba transferler yapıyor. Ve biletleri sadece 35 TL. Yani standart. Neyin savunmasını yapıyorsun anlamış değilim hala.

Bilet fiyatı sorgulamamalıyız demişsin. Bir şeyi sorgulamamak yalnızca büyük oynamayaman insanların yapacağı iştir. Evrensel bir normdur bu ve sende gördüğün gibi kendi içinde çelişiyorsun. Hem büyük düşünelim hem sorgulamayalım. Ne güzel İstanbul be!

Eğer fiyatlar bu taraftarının %50'sinden bir fazlası için problemse bile sorun vardır. Hatta %25 geçti mi sorun vardır! Çünkü bu kulüp ben Fenerbahçeli diyen herkesindir. Şu forma olayında da komikliği hadsafhaya çıkarmışsın gerçekten. Ona yazacak bir şey bile bulamadım. Umarım en kısa zamanda İstanbul'a gelirsin. Peş peşe oynanacak önemli maçları kaçırmanın nasıl bir şey olduğunu yaşarsın.

Sercan Matur
19-08-2009, 12:06
Arkadaş tam başkanın kaleminden..
Yazıları görse eminim resmi sitede "İşte beklediğimiz, istediğimiz taraftar modeli bu!" diye anasayfadan haber girerler..

Ne diyim Allah ıslah etsin..

Bahtiyar Güdürü
19-08-2009, 13:13
Şaşkınlıkla izlemekteyim başlığı..

15 sene sonrası için ufak bir senaryo ;
Murat kardesimiz , 34 yasında asgari ücretle calısan 2 cocuk babası. Çocuklarından biri 9 yasında diğeri 7 .. Ve İstanbul'un X semtinde ikamet etmektedirler.. Cocuklar da Fenerbahceli..

Madem bunun adı aşktı hadi biriktir parayı da götür cocuklarını maça..
E hani sen babaydın? Hani cok asiktin?

Cocuklar neyi aldı ? Babayı..

Sen öğrencisin, şuanda kendi gözünle bakıyorsun ve diyorsun ki ben 100 lirada veririm bi bilete , daha cok olsun (cem yilmazin stand up 'ını hatırlattı bana , ''oğlum değil mi kırsın anasını satayım'') feda olsun fenerime ..

Senede 2 tane maça gelirsin büyük maçlara para biriktirirsin. İstanbul'da olsaydın , durumun da yorumun da farklı olurdu bir nebze.

Burdaki çocuklar da hepsi kombineli, onlara giren çıkan da yok biletin 55 lira olmasında ... Ama bir düşün bakalım bu cocuklar ne için into yapmış, neyin peşindeler diye..

Hurşit Mursaloğlu
19-08-2009, 13:16
Bence kombineyi zorunlu tutmak yanlış böyle bir başlıkta bence uygun değil sonuçta maddi durumu şimdilik yetersiz olan olabilir yada her maça gelmicek olan arkadaşlar olabilir yani her türlü bahane neden ortaya çıkarılabilir kombine almak tabiki çok mantıklı ve çok güzel bir olay ancak insanları zorunlu tutmak yanlış olur.Bizim maç biletleri dünyadaki en pahalı biletlerden birisi bildiğim kadarıyla bu halimizle diğer takımlardan çok dolduruyoruz stadımızı biz vefalıyız diye yönetim bunu biliyor bu biletler 100 lirada olsa alacağımızı biliyor başarı gelsin bana o yeter yoksa bilet önemli değil :)

saygılar

Can Ayyıldız
19-08-2009, 13:18
Murat arkadaşım bunları yazarken ne tür bir ruh haline sahiptin açıkçası çok merak ediorm..burada Fenerbahçe taraftarının birbiriyle tartışması emin olun hiç de güzel görünmüo..Ama beni yazmaya mecbur ettin..arkadaşım farklılık mı yaratmaya çalışıosn ,herkes beni okusun cewap wersin mi diosun ne düşünüosn bilmiorm ama saçmaladıının farkına warmalısın bence..Fenerbahçe ewt bir zewktr ama zewkten önce tutkudur..çubuklu forma almak için parasını biriktrmektir..6s yi yndiin gün okula formayla gitmektr..maça gidebilmek için ayarca para biriktrmek senn çok hoşuna gidio heralde..ya da durumun çok ii canm isteyince uçağa atlıosn purolu beyefendilerin yanında izliosn maçı akşam uçağıyla da dönüosn ne diyeyim..wala k.bakma biz 55 tl werip her maça gelemiorz...seni harbiden kınıorm..

Bahtiyar Güdürü
19-08-2009, 13:20
Bence kombineyi zorunlu tutmak yanlış böyle bir başlıkta bence uygun değil sonuçta maddi durumu şimdilik yetersiz olan olabilir yada her maça gelmicek olan arkadaşlar olabilir yani her türlü bahane neden ortaya çıkarılabilir kombine almak tabiki çok mantıklı ve çok güzel bir olay ancak insanları zorunlu tutmak yanlış olur.Bizim maç biletleri dünyadaki en pahalı biletlerden birisi bildiğim kadarıyla bu halimizle diğer takımlardan çok dolduruyoruz stadımızı biz vefalıyız diye yönetim bunu biliyor bu biletler 100 lirada olsa alacağımızı biliyor başarı gelsin bana o yeter yoksa bilet önemli değil :)

saygılar
Şeytan burda saklı .. İyi niyet ile enayilik arasında çok ince bir cizgi vardir. Yonetim bu ''vefa'' adı altında bizi resmen ''kandırıyor'' ..

Hurşit Mursaloğlu
19-08-2009, 13:25
Şeytan burda saklı .. İyi niyet ile enayilik arasında çok ince bir cizgi vardir. Yonetim bu ''vefa'' adı altında bizi resmen ''kandırıyor'' ..
Bahtiyar kardeşim çok haklısın ama bizim taraftarımızı biliyorsun geçen sezonki takımın her maçına gittik biz bunu yapıyorsak yönetim tabiki arttırıcak protesto etmezsek bu fiyat kalır seneyede artar bence ne gs ne bjk nede başka bir takım taraftarı bu fiyata maça gitmezken bizim gitmemiz çok saçma kardeşim vefadan kastım 2 metale değil renklerine sevgimiz dedik demekki yönetim biliyorki ne olsa olsun taraftar takımını bırakmaz öylede ancak buna dur dememiz lazım sıfır geçen bir sezonda neyin zammı ben merak ediyorum kardeşim ????

Erdal Futtu
19-08-2009, 13:36
önemli maçlar öncesi yapılacak organizasyon için bilgilendirme maili atıldıgında arayan üyelerin %70'e yakını organizasyon ücretini duyunca "kusura bakma, gelmek istiyorum ama maddi şartlar" diyor..10 tl'lik fark var diyorsun..10 tl az bir ücret mi?
herkes etrafındaki ögrenciler arkadaşlarını gözden geçirsin, faturalar, kira vs dısışnda ayda 400 tl ile geçinen kaç kişi var? benim etrafımda hiçte azımsanmayacak sayıda var..ee günlük ne kadara geliyor bu? 13 ile 14 arası bir rakama denk geliyor..
bilmem anlayabildin mi?

bu forumda olsun veya sosyal hayatta olsun: Aziz Yıldırımı, Fenerbahçe yönetimini ve endüstriyel futbolu her zaman savunmuşumdur ama körü körünede savunmak olmaz..Hata varsa ortada, bu hatadır diyebilmek önemlidir..

Maraton Altta kombinesi olan Kobi sınıfında bir ticari işletmesi olan insanlar dahi 55 tl'ye bilet parası olur mu, diye serzenişte bulunurken Ünifeb forumlarında bu tarz savunmalar duymak garip kaçıyor..
anlamadıgım nokta şu : 55 tl'ye maça gelen kişi sayısından elde ettigin gelir ile 35 tl'ye maça gelen kişi sayısından elde edecegin gelir hemen hemen aynı olur..Aradaki tek fark : senin oyuncun sahaya çıktıgında arkasında 55bin kişi görür, rakip oyuncu sahaya çıktıgında karşısında 55bin kişi görür..

Miraç Çevik
19-08-2009, 13:51
bilete 10 lira zam gelse ne gelmese ne ben zaten buradan gelecek olsam 150 kaat cıkaracam gozden en az. 10 lira kiminin akpil parası olsun die dokulen dile bak. 10lira icin 8saat calısırım cat diye de takımıma veririm muhabbetini de yapmam. forumlarda da bundan sonra yazmayız rahat olsun herkes.

Yazma birader yazma. Raad ol. Ne kimseyi tehdit et bu forumda, ne de daha yazmıyorum diye sevindir bizleri. Senin yazdıklarını bizler gibi abilerin, ablalarında okuyor ve bundan rahatsızlık duyuyor. Fikirlerini özgürce söyleyebilirsin. Amaa..

Ama bu foruma mensup birisine "yırtının, bu uslubu surdurmezsen senin icin hayırlı olur demem dogru olur mu? " gibi şeyler söylersen sevdiğim kardeşimin bir sözü vardır onu hatırlatırım sana : " Şükrü Saraçoğlu Stadı küçük, elbet ki bir gün yan yana düşeriz " derim. Buraya senin gibi kendi düşüncelerini yazan kişilerle yanyana kalırsın. Ne kendini sıkıntıya sok, ne de bizi böyle filtreli dertlere gark etme.

Bilet fiyatları ile ilgili söylenebilecek çok fazla bir şey kalmadı zaten. Fakat dikkatimi çeken UEFA maçınında 55 TL olması. Yazılardan birinde "Sivas maçı derbi maçı mı sayılıyor artık, ondan dolayı mı 55 TL" denilmişti. Yanlış hatırlamıyorsam Avrupa maçları ve derbi maçlarının bilet fiyatları aynı oluyordu. Acaba böyle bir uygulama mı yapılacak bilemiyorum? Ya da kendimizi kandırıyoruz. Bilemiyorum ya herkesin gördüğü ekonomik durumları yönetiminde bir an önce görmesi dileğiyle..

Başka söylenecek bir şey yok..

Fuat Rıhtım
19-08-2009, 14:16
Bilet fiyatları ile ilgili söylenebilecek çok fazla bir şey kalmadı zaten. Fakat dikkatimi çeken UEFA maçınında 55 TL olması. Yazılardan birinde "Sivas maçı derbi maçı mı sayılıyor artık, ondan dolayı mı 55 TL" denilmişti. Yanlış hatırlamıyorsam Avrupa maçları ve derbi maçlarının bilet fiyatları aynı oluyordu. Acaba böyle bir uygulama mı yapılacak bilemiyorum? Ya da kendimizi kandırıyoruz. Bilemiyorum ya herkesin gördüğü ekonomik durumları yönetiminde bir an önce görmesi dileğiyle..

Başka söylenecek bir şey yok..

Çok basit maçlarda lig maçlarıyla aynı fiyatta oluyordu biletler benim hatırladığım kadarıyla. O yüzden gruplardan itibaren ben bir artış bekliyorum yine.

Murat Ekici
19-08-2009, 15:09
yahu arkadaslar burada cok zengin modeli verdim sanırım. ben sivas'ı yarı final ilk macında yendigimizden itibaren para biriktirdim izmir icin... birisi demiş ucaga atlayıp gelior die. ben gecen sene kadıkoyde 1 mac izleyemedm 1 mac bile canlı tanık olamadım. 45 lira iken mac bileti oysa ki. ama suclusu benim yonetim deil. kendi harcamamdan kısacagım ki takımım icin harcamalıyım. 45'den 55 olmus. aga ben 8 saat calısıyorum 10lira icin 8saat... ama ben bunun muhabbetini bu kadar yapmıyorum. tavrım yonetimden yanadır. işlerini biliyorlar diye dusunmekteyim. tuzu kuru olan ben miyim yoksa kombineliler mi??? dısardan Kadıkoy'e gelecek adam icin 10 liranin 1 muhabbeti olmaz... (du bakalım daha ne kadar tepki alacam)

Cem Demirtaş
19-08-2009, 16:21
Muratcım Barcelona'nın en ucuz biletinin 19 euro olduğunu biliyor musun?

Hani "Madem Dos Santos'u izlemek istiyoruz vereceğiz tabi." diyordun ya hatırlatmak istedim.

Ayrıca 10TL nin muhabbeti olmaz diyosun ya madem öyle her hafta bu zihniyetle yönetim 10 TL zam yapsın. Elle tutulur mantıklı birşey mi bu allahaşkına?

Can Ayyıldız
19-08-2009, 18:46
Arkadaşlar bnce konuyu bitrmeliyiz konu ne kadar uzarsa burada bnm gibi düşünen kardeşlerim no-post almak durumunda kalacak...biz protesto amaçlı ne yapabiliriz onu düşünelim derim ?

Tuğçe Sungur
19-08-2009, 19:15
stadda son maç dağıtılan fikstüre dikkat ettim ancak sadece bjk gs ve ts maçları koyu renkle yazılmş yani onlar derbi sayılcak 55 TL normal maç fiyatı..
buna bi önlem almak lazm geçen sene yapıldı fedakarlık,bu sene yapılcak belki ama her sene yapamaz taraftar bunu bu kriz ortamında hele..evet en mantıklısı kombine almak belki şuanda ama kombine alıcak durumda olmıanlar ya da her maça gelme imkanı olmayıp başka şehirlerden maça gelen taraftarımız neden bu kadar zor duruma düşürülüyo anlamak güç..fenerbahçe halkın takımıdır ve taraftarıyla büyümüştür taraftarı var oldukça büyük kalacaktır..biz her türlü fedakarlığa hazırırz belki evet ama bişeyler düşünülmeli..

protesto yapmak güzel evet ancak onun da bize zararı olucak yine..bu uygulamadı futbolcularn ne suçu var ki biz futbolcuları yalnız bırakalm stadda??.. dielm ki son haftada 1 puanla şampiyonlk kaçtı ve bizm protesto yüzünden gtmediğimz maçta takm yenildi ya da berabere kaldı o zmn çok daha fazla üzülürüz..bence ne olursa olsun takımı yalnız bırakmamalıyız..

Fuat Rıhtım
19-08-2009, 19:26
stadda son maç dağıtılan fikstüre dikkat ettim ancak sadece bjk gs ve ts maçları koyu renkle yazılmş yani onlar derbi sayılcak 55 TL normal maç fiyatı..
buna bi önlem almak lazm geçen sene yapıldı fedakarlık,bu sene yapılcak belki ama her sene yapamaz taraftar bunu bu kriz ortamında hele..evet en mantıklısı kombine almak belki şuanda ama kombine alıcak durumda olmıanlar ya da her maça gelme imkanı olmayıp başka şehirlerden maça gelen taraftarımız neden bu kadar zor duruma düşürülüyo anlamak güç..fenerbahçe halkın takımıdır ve taraftarıyla büyümüştür taraftarı var oldukça büyük kalacaktır..biz her türlü fedakarlığa hazırırz belki evet ama bişeyler düşünülmeli..

protesto yapmak güzel evet ancak onun da bize zararı olucak yine..bu uygulamadı futbolcularn ne suçu var ki biz futbolcuları yalnız bırakalm stadda??.. dielm ki son haftada 1 puanla şampiyonlk kaçtı ve bizm protesto yüzünden gtmediğimz maçta takm yenildi ya da berabere kaldı o zmn çok daha fazla üzülürüz..bence ne olursa olsun takımı yalnız bırakmamalıyız..

Protesto denilen şey illa maça gitmemekle ya da stadda yönetime giydirmeler yapılarak yapılacak birşey değil ki :)

Pankartlarla, gerekirse yürüyüşlerle bile birşeyler yapılabilir. Farklı ve çok parlak fikirlere sahip olan bir sürü kişi olduğuna eminim. Burada paylaşıldıkça o fikirler, örnek ve etkili bir protesto yöntemi bulacağımızı umuyorum ben.

Can Ayyıldız
19-08-2009, 20:04
Protesto denilen şey illa maça gitmemekle ya da stadda yönetime giydirmeler yapılarak yapılacak birşey değil ki :)

Pankartlarla, gerekirse yürüyüşlerle bile birşeyler yapılabilir. Farklı ve çok parlak fikirlere sahip olan bir sürü kişi olduğuna eminim. Burada paylaşıldıkça o fikirler, örnek ve etkili bir protesto yöntemi bulacağımızı umuyorum ben.

Biraz saçma bir fikir belki ama bnm aklıma her maçın 55. dakikasında 1 dk.'lık sessizlik gelio..bu olay düzeltilinceye kadar bunu yapmalıyız..tabi sadece bunu yapmakla bitmez die düşünüorm...

Ayrıca daha önceki yazdığım cewaplarda söylemeyi unuttuğum birşey war..burada kombinesi olmasına rağmen kombinesi olmayan insanları düşünüp fikirlerini yazan,onları anlayan (yani bizleri,sonuçta şehir dışından geliorz maçlara) ve herangi bir protestoda bir bütün olmayı kabul etmiş kardeşlerime çok teşk.ler..sanırım bizim farkımız birbirimizi anlamamızdan kaynaklanıor..bugün bir kez daha gurur duydum bulunduğum taraftar grubuyla..tabii ki her grupta çatlak sesler çıkar fakat biz farklıyız ;)

Gönenç Toker
21-08-2009, 20:39
güzeeeeell... 55 milyon normal lig maçları... fenerbahçe yönetimi derbi maç için kale arkası fiyatını yapsın 75 milyon.. güzel güzel toplasın meyvesini....AYIP bu çok Büyük bir ayıp.. Tribün desteğine ihtiyacı var fenerbahçenin.. bu ekonomik krizde kim versin bu parayı... burda bir yazı da dikkatimi çekti FOREVER LİG TV:):)

Fuat Rıhtım
24-08-2009, 17:33
Bilet fiyatları hakkında ne düşünüyor Esat Dergi?

Her sene bu konu hakkında yazmak ve aynı şeyleri tekrarlamak artık sıkıyor açıkcası. Fenerbahçe yönetimi kendi oyununu oynuyor ve kombine onlar için çok önemli. Baskılar ile geri adım da atmayacaklar. Attıklarında bu geri adımın ileride yine başlarına gelebileceğini düşünüyorlar.

Ben -sevgilere dokunmasınlar- diyorum sadece, 55 TL yapabilirler biletleri belki ama imkanı olmayanları, öğrencileri özellikle, ya da aileleri, veya çocukları mutlaka ama mutlaka ayrı kategorilere almalılar. Milyonlarca kişi, milyonlarca öneride bulundu onlara..

O stada gelen insanlardan çıkışında ve devamında Fenerium sayesinde kazanacaklar zaten, o stada giren bugün olmasa yarın forma alıyor mutlaka, ya da herhangi bir lisanslı ürün. Böyle düşünmek lazım.

Kombinelere hucüm olsun diye geçen seneki aynı zam korundu, devamında neler olacak bilinmez ama indirim olacağını sanmıyorum. Sevgilere dokunmasınlar, dokunmasınlar. Tribünlerde aileler, çocuklar, gençler, emekçiler çok önemli. F.Bahçe marka olarak bir lüks durumda, ülkeye yeni teknolojileri getiren dev bir kuruluş gibi, rakipleri onu model görüyor. Böyle bir takımın bu lükslüğü sadece rakiplerine karşı olmalı, sevenlerine karşı değil. Gerçekten futbol izlemek, F.Bahçe'yi izlemenin geridönüşü tahmin ettiklerinden fazla, yöneticiler bunu bilmeli. Ve onların zamının ardında aslında kesintiler de var, onlardan kurtulma çabası. Böyle bir gelişme olursa da şaşırmam.

Fakat özetle kim aşkını cebinde parası var diye sevebiliyor, kimse. Aşk yürek ile oluyor...

Esat Dergi.