PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Enes Kanter

Kemal Aktürk
15-08-2009, 02:11
Bu konuda bilgisi olan aydınlatabilir mi?

http://www.hurriyet.com.tr/spor/basketbol/12277400.asp?gid=229

http://www.hurriyet.com.tr/_np/5275/8595275.jpg
Avrupa Gençler Basketbol Şampiyonası'nın en çok dikkat çeken oyuncusu olan Enes Kanter, Fenerbahçe'den kaçırılmışcasına ABD'ye götürüldü.

Enes, Avrupa Gençler Basketbol Şampiyonası'nın en çok dikkat çeken oyuncusu olmayı başarmış ve sergilediği inanılması güç performas ile (18.6 sayı, 16.4 ribaunt) otoriteler tarafından en çok dikkat çeken oyuncu olmuştu.

Fenerbahçe Ülker forması giyen genç oyuncu Enes Kanter, daha 17 yaşında ABD'ye gitme kararı aldı ve bu kararı ile A Milli Takım'da oynama fırsatını kaçırdı.

Konu ile ilgili olarak Fenerbahçe Ülker Şube Direktörü Nedim Karakaş şunları söyledi: " Kulüp olarak konu ile ilgili her türlü girişimlerde bulunmamıza rağmen ailesi böyle bir talepte bulundu. ABD'ye götürülmesinin sebebine eğitim diyorlar ama emin olun 1 yıl sonra Enes Avrupa'da başka bir takımda oynamaya başlayacaktır. Bu işin arkasında 'insan kaçakçılığı' var. Bu olay bir oyuncuyu Fenerbahçe'den kaçırmaktır. Enes'in basketbol yeteneği ve sergilediği performas herkes tarafından iyi biliniyor. Geçtiğimiz sene biz ailesini ikna etmiştik. Bu işi yapan menajer Fenerbahçe'nin aleyhine çalışan biri. Biz Fenerbahçe Kulübü olarak bu işin peşini bırakmayacağız.

Fuat Rıhtım
15-08-2009, 02:40
Bir Tuncay, bir Aurelio hatta belkide bir Lugano olayını tekrar yaşıyoruz desek yeridir.

Lisedeki sınıflarını geçemeyecek kadar eğitimsizmiş ve ancak oynadığı basketbol ile geçebiliyormuş sınıflarını. Hani okulu temsil edişinden dolayı filan bir nevi torpil. Şimdide eğitim bahanesiyle kaçırılıyor bizden.

Kaybeden hiçbir zaman Fenerbahçe olmaz, olamaz. Oyuncular gelip geçicidir, kalıcı olan Fenerbahçe'dir. Bu kalıcı camiada kimisi efsane olur, kimiside böyle rezil.

Ali Akdemir
15-08-2009, 13:27
kalsaydı gerçekten çok yetenekli ve mütiş atletik bi basketçiydi. geleceğin yıldızı olurdu. eğer çalışırsa ve kendine bakarsa Türk LeBron James olur ama bizim ülkemizde bu gerçekten çok zor :???:

Ege Uysaler
15-08-2009, 13:32
benim anlamdaıgım neden milli takımda oynama fırsatını kaçırdı bu dönemlik mi yoksa toptan mı?

Murat Yılmazer
15-08-2009, 13:56
hıc bıse olmaz bı ıkı sene sora adını unuturuz yalan olur . . .

Kerem Işıldak
15-08-2009, 19:50
Enes'le Amerika'ya gittikten sonra yapılan ilk ropörtaj var aşağıda. Gerçekten çok üzücü böyle bir ismi kaybetmek. Fenerbahçe'nin altyapıdan yetiştirdiği böyle bir ismi kaybetmek çok acı gerçekten. Mehmet Topuz'a harcanan mesainin 10da biri harcansa bu çocuk kalırdı bence. Ropörtajda da geçiyor zaten bir de Doğuş Balbay'ı kaybetmiştik bu şekilde geçtiğimiz yıllarda.

"17 yaşındaki Enes Kanter Amerika'ya gitmesinin ardından ilk kez Oğuz Yenihayat'a konuştu. Enes, merak edilenleri, doğruları ve geleceğini anlattı. Türkiye O'nu Genç Erkekler Avrupa Şampiyonası'ndaki başarısının ardından tanıdı. O aslında bu şampiyonaya gelene dek, tüm turnuvalarda adından başarılı ile söz ettirip sayısız ödül ve madalyanın da sahibi oldu. Kendisini yakından takip edenler için de bu gelişim pek sürpriz sayılmazdı.

Enes'in popülaritesi ise son günlerde daha da arttı. Sebebi ise tercihiydi. 17 yaşındaki oyuncu lisenin son sınıfını Amerika'da okuma kararı alınca ortalık karıştı. Enes'in popülaritesi o kadar çoktu ki Milli Takım'dan arkadaşı ve Işıkspor'un başarılı oyuncusu Kevin Kaspar ile aynı okula gittiğini hiç kimse bilmiyordu.
Enes Kanter ve Kevin Kaspar, eğitimlerini Las Vegas'ta bulunan "The Henderson International" lisesinde, basketbol kariyerlerine de "Findlay College Prep" adı altında sürdürecekler.
"Findlay College Prep." Amerika'da geçen sezonun şampiyonu. Hem de 33 galibiyet 0 mağlubiyet ile. Findlay College Prep, 2008-09 sezonun finalinde Carmelo Anthony, Kevin Durant, Michael Beasley, Rajon Rondo ve daha bir çok ismi yetiştiren ve basketbol fabrikası olarak bilinen Oak Hill'i 74-66 yenip Amerika şampiyonu oldu. Üstelik bu mücadele ESPN televizyonundan da naklen yayınlandı.
Geçtiğimiz Perşembe günü Amerika'ya uçan Enes Kanter, birçok soru işaretini de beraberinde götürdü. Neden böyle bir tercih yaptığı her dakika sorgulanır oldu. Tatilini Chicago'da sürdüren 17 yaşında ve 2.08 metre boyundaki Enes ile oldukça keyifli bir söyleşi yaptık. İnternetin nimetlerini kullanarak MSN üzerinde yapılan bu söyleşi kafalardaki birçok soru işaretinin de kalkmasını sağlayacak.
- Enes öncelikle şunu sormak istiyorum geçen sezonda Amerika'dan ciddi burs teklifleri almıştın. O zaman neden gitmedin?
Geçen sene ağır bir sakatlık yaşadım. Açıkcası kendime güvenemedim ve uzun süren bir tedavi dönemi geçirdim. Sakatlığımı üzerimden atıp, daha güçlü olarak gitmek istedim. Bu sebeple de bir sene erteledim.

-Şu an sakatlığın ne durumda?
Çok iyiyim, gerçekten çok iyiyim. Fenerbahçe Ülker bu konuda çok yardımcı oldu. A takımın fizyoterapisti Murat Çağlar'ın üzerimde çok emeği var. Sakatlığımın geçmesinde tedavinin yanı sıra onun psikolojik desteğini de aldım, her daim yanımda oldu. Ona sizin aracılığınız ile sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum.
- Gelelim Fenerbahçe'den ayrılma meselesine. Vidmar'ın gönderilip önünün açılması planlanıyordu. Daha ciddi süreler alıp ligde şampiyonluğa oynayan Avrupa'da da Final-Four hedefleyen takımın önemli bir parçası neden olmak istemedin?
Fenerbahçe Ülker'de kalsam benim açımdan çok iyi olacaktı. Ciddi süreler alacaktım ve bu beni çok heyecanlandırdı. Ama benim gitmek istediğim belliydi, kendime bir yön çizmiştim. Geçen sene olmadı ama bu sene Amerika'ya gitme zamanım gelmişti. Ayrıca, Fenerbahçe Ülker bana 5 yıllık bir sözleşme teklif etti. Bu sözleşme süresi de bana çok uzun geldi. Geçen sene gitme planları yaparken de Fenerbahçe yine bana 5 yıllık sözleşme teklifinde bulunmuştu.
- İmza atmamak için gittin denilebilir mi?
Öyle de denilebilir ama önceliğim yabancı dil ve eğitim.
- Fenerbahçe yönetiminden kimseyle konuştun mu?
Sadece Mahmut (Uslu) ağabey ile konuştum. Onunla da para işlerini konuşuyordum sadece.
- Para meselesinde bir sıkıntın oldu mu?
Hayır olmadı, hatta bana oldukça cömert bir teklifte bulundular.
- A Takım antrenörü Bogdan Tanjevic ile konuştun mu?
Onunla ayrılma meselesini hiç konuşmadım. Sadece basketbol ve sakatlık konularında konuşuyordum.
- Genç takım antrenörü Serdar Apaydın ile antrenör-oyuncu değil de ağabey-kardeş gibi olduğunuzu biliyorum. Sana ne tavsiyelerde bulundu?
Serdar ağabeyle çok sık konuşuyorduk. O da üzüldü böyle bir karar almama. Avrupa'da forma giyerken Amerika'ya lise okumaya gitmemin yanlış olacağını her fırsatta söylüyordu. Fenerbahçe Ülker ile imzalamamı ve orada yapamayacağımı da söyleyip bana Ersan İlyasova örneğini veriyordu.
- Baktığımızda kimse senin gitmeni istemiyor, seni bu maceranda destekleyen birileri yok muydu?
Dediğin gibi ağabey destekleyenim çok azdı. Sadece ailem benim arkamda durdu. Onlar hayat boyu benim aldığım kararlara saygı duydular. Bana güvenmeyen herkese gerçek Enes'i göstereceğim, buna inanıyorum.
- Olympiakos'tan teklif aldığın doğru mu?
Evet doğrudur. Senelik 2 milyon dolar teklif ettiler. 2 senelik de garanti kontrat önerdiler. Ama ben yönümü çizmiştim, Amerika'ya eğitim ve basketbol için gitmeye karar vermiştim. Teklif beni mutlu etti ama herşeye rağmen Amerika'yı tercih ettim.
- Şu an Amerika'dasın ve arkana dönüp baktığında az da olsa bir pişmanlığın var mı?
Söylediğim şeylerin arkasındayım. Hiç bir pişmanlığım yok, olacağını da zannetmiyorum.
- Hülle yolu ile Amerika'da bir sene eğitim gördükten sonra Avrupa'da bir takıma gideceğini söyledi Fenerbahçe Kulübü Basketbol Şube Direktörü Nedim Karakaş.
Avrupa'ya dönmeyi düşünmüyorum. Hedeflerimin doğrultusunda yaşantıma devam ediyorum. Ben zaten Fenerbahçeliyim. Bunu herkes biliyor. Eğer günün birinde dönmeyi istersem bu kulüp yine Fenerbahçe Ülker olur.
- Bu konuda çok netsin değil mi, kafanda bir karışıklık yok?
Tüm samimiyetimle söyleyebilirim ki öyle bir düşüncem yok.
- Amerika'ya gitmek senin fikrin değil de menajerinin fikriymiş gibi açıklamalar yapıldı?
Öncelikle benim bir menajerim yok. Basında yazdığı gibi de Tolga Tuğsavul'u yakından uzaktan tanımıyorum. O ve birkaç menajer birçok kez beni ve yakın arkadaş çevremi arayıp görüşme talebinde bulundu. Ondan daha öteye gitmedi. Bana sadece oradaki şartlar anlatıldı, onun dışında hiçbir şekilde aklım çelinmedi. Kendi irademle bu kararı verdim.
- NCAA'den sezon içerisinde teklifler gelecektir. Okumayı düşündüğün formasını terletmek istediğin okul ya da okullar var mı?
Evet ağabey dediğin gibi sezon içerisinde gelecektir, bekliyorum ve biliyorum. Doğuş Balbay'ın okulu Texas Üniversitesi veya Michael Jordan'ın mezun olduğu North Caroline Üniversitesi'ni düşünüyorum.
- Beko Basketbol Ligi'nde ve Euroleague'de forma giydiğin için NCAA'e gittiğinde ceza alman söz konusu, bunun için ne söyleyeceksin?
Fenerbahçe'den Doğuş Balbay'a da aynısı oldu. Burada oynadığı maç kadar orada ceza aldı. Ben de burada 4 Euroleague maçında, 5 de Beko Basketbol Ligi maçında oynadım. 9 maç ceza alacağım ardından sezona devam edeceğim.
- NBA oyuncusu olacağına inanıyor musun?
2011 draft yaşım. NCAA'e giriş yaptıktan sonra ilk senemde draft olmak istiyorum. Şu an belli olmaz, çünkü hiç o ortamda bulunmadım ve onlarla mücadele etmedim. Ama bana bir top ve 4 kişi versinler yeter. Elimden gelenin en iyisini yapabilirim.
- Kerem Gönlüm'ün dopingli çıkmasının ardından Türk medyasında A Milli Takım'a çağrıldığın fakat bunu kabul etmediğin yazıldı.
Beni hiç kimse aramadı. Kimseden de öyle birşey duymadım. Yıldız ve Genç Milli takımlarında zaten forma giydim ve giyiyorum. Öyle bir teklif olsa seve seve giderdim.
- Fenerbahçe taraftarları da seni çok benimseyip sevmişti. Gitmene onlar da çok üzüldü. Onlara bir mesajin var mı?
Sağolsunlar bana çok destekleri oldu ama ayrılmamın ardından çok kötü mesajlar alıyorum. "Ayağın kırılsın, parmağın kırılsın, inşallah sakatlanırsın da basketbol hayatın biter" gibi mesajlar alıyorum ve bu beni çok üzüyor. Çok sık söyledim ama yine söylüyorum, ben Fenerbahçeliyim. Bir gün dönecek olursam yine Fenerbahçe forması giymek istiyorum. Fenerbahçe'nin benim hayatımda yeri çok büyük. Bu kararıma da taraftarların köstek değil destek olmasını istiyorum.
- Son olarak eklemek istediğin birşeyler var mı?
Ben yaptığım şeylerin arkasındayım. Fenerbahçe'yi çok seviyorum ve dediğim gibi Fenerbahçeliyim. Ama şartlar böyle gerektirdi. İnşallah böylesi daha hayırlı olur. Ben de emeği geçen tüm antrenörlerime çok teşekkür ediyorum."

Tolga Vidin
15-08-2009, 22:56
Enes eskiden takım arkdaşımdı.. Gerçekten tüm hocalarımız ona geleceğin hatta dünyanın yıldızı olcak gözüyle bakıyorlardı.Ki halen öle potansiyeli çok fazlasıyla var ve gösterdiği başarılı performansıylada bunun hakkını veriyor.. Mirsad Türkcan bile " benden daha iyi ribaundcu" demişti.. Benim bildiğim Enesin aklında Amerikaya gitmek bile yoktuki klübümüzünden ucundan bile geçmiyordu bu.. Çok zor çalışmalar sert çarpışmalar ardından kazandırabildik basketbol şubemize..Ardından Burslu Fenerbahçe kolejinde okutuluyordu.Eminim arkadaşı yönlendiren bazı arkadan kişiler var.Daha geçen seneye kadar avrupa liginde oynayan ve birçok oyuncudan fazla ribaund alan oyuncuydu...Ne olduda gitti...Çünkü ailesi ikna edilmiş bogdan tanjeviç enes kesinlikle takımımda kalsın diyordu.Bazı oyunlar döndü kulağıma gelenlere göre.

Servet Güldeş
16-08-2009, 19:14
İlgi ilgisizlik artık herne sorun olduysa olsun yinede Enes'de kendisi için yanlış karar veriyor. Gittiği okul lisede değil kolejde değil. İngilizce kursu gibi bişey.

Olimpiyakostan yıllık 2 milyon gibi bir teklif bile var o kadar olmasada tastmin edici rakamları bizde teklif etmişizdir. 2 sene euroleague de oynasa oraya Rubio gibi ıspatlı giderdi. Şimdi Haşim Tabeet gibi fiziksel özelliklerinin iyiliğinden dolayı gidecek. Euroleague de ki gelişimi orda sağlaması imkansız...

Kendine yazık etti... En azından bu iki senelik süreç için...

Furkan Yılmaz
17-08-2009, 16:36
İlgi ilgisizlik artık herne sorun olduysa olsun yinede Enes'de kendisi için yanlış karar veriyor. Gittiği okul lisede değil kolejde değil. İngilizce kursu gibi bişey.

Olimpiyakostan yıllık 2 milyon gibi bir teklif bile var o kadar olmasada tastmin edici rakamları bizde teklif etmişizdir. 2 sene euroleague de oynasa oraya Rubio gibi ıspatlı giderdi. Şimdi Haşim Tabeet gibi fiziksel özelliklerinin iyiliğinden dolayı gidecek. Euroleague de ki gelişimi orda sağlaması imkansız...

Kendine yazık etti... En azından bu iki senelik süreç için...

fenerbahçe yönetimi aylık 70 milyar önermiş.

Celal Tunalıoğlu
19-08-2009, 12:18
Enesin babası profesör ve eğitime çok önem veriyor.Daha çok babasının yönlendirmesi Amerikada eğitim işi,Türkiyedeki okullarda notlarının kötü olması,Fenerbahçe kolejinde Enesin sınıfta kalması falan babasını sinirlendirmiş biraz.

Mert Uzun
19-08-2009, 12:42
Aurellio olayı gibi aynen ;) kaçtı resmen bu kadar kolaymış demekki :S

Özgür Gülsoy
19-08-2009, 21:27
Gitmesi çok kötü oldu. Mirsad da kaçacak gibi, onun yerini doldurabilirdi. Çok iyi bir yıldız olacak, Gitse bile geri dönüşü muhteşem olur.

Tolga Vidin
19-08-2009, 22:21
http://www.hurriyet.com.tr/spor/basketbol/12308671.asp?gid=229

Çağrı Erdoğan
20-08-2009, 11:57
avrupada yapacağım herşeyi yaptım şimdi şansımı NCAA ve NBA de denemek istiyorum açıklaması olmuş...eğer bu açıklama doğruysa çok yanlış düşündüğü aşikar...O yaşta bi sporcunun bu tarz rehavet dolu konuşmalarının sonu genelde türkiye ligine dönüşlerle bitmiştir:S

Celal Tunalıoğlu
20-08-2009, 12:20
http://fanatik.ekolay.net/FENERBAHCE-Enes-neden-gitti_6_YazarDetay_142598_33.htm?ver=18

Burda Enes olayıyla ilgili gerçekler mevcut.

Ayrıca eğer tanjeviç geçen sene vidmarda inat etmeyip enese forma şansı verip en aşağı bi 30 maçta oynatsaydı enes amerikaya gitmeye cesaret edemezdi.Çünkü ncaa de kural var.avrupada kaç resmi maç oynadıysa ncaa de o kadar maç ceza alıyor.enes 9 maç oynadı 9 maç ceza alacak.ileriyi görüp vidmardan daha iyi olan adamı oynatsaydık enes gidemeyecekti.

Tolga Vidin
20-08-2009, 23:08
ya yazıda bi bölüm çok ayrıntımı çekti... "müdür spor yapanlardan nefret ediyor gidin yoksa sınıfta kalırsınız demiş" bu çok saçma ve inandırı değil bence.. zaten fenerbahçenin alt yapısındaki neredeyse tüm oyuncular fenerbahçe kolejinde okuyor ...

Kemal Makinacı
22-08-2009, 20:05
arkadaşlar tamamen yönetim zafiyeti bu açıkça ortada yani fenerbahçe yönetimi istediği oyuncuyu elinde tutamıyor.lugano da sıkıştığı için anlaştı fenerbahçeyle.

Fuat Rıhtım
22-08-2009, 20:15
arkadaşlar tamamen yönetim zafiyeti bu açıkça ortada yani fenerbahçe yönetimi istediği oyuncuyu elinde tutamıyor.lugano da sıkıştığı için anlaştı fenerbahçeyle.

Alakası yok. Oyuncuyu ayartıp kaçırıyorlarsa oyuncunun çevresindeki kişiler, yönetim ne yapabilir? Adamın kafasına yok NBA yok bilmem ne diye sokuyorlar, doğal olarak kanıyor. Tuncay'da böyle gitti, Aurelio'da.

Kemal Makinacı
22-08-2009, 20:21
Alakası yok. Oyuncuyu ayartıp kaçırıyorlarsa oyuncunun çevresindeki kişiler, yönetim ne yapabilir? Adamın kafasına yok NBA yok bilmem ne diye sokuyorlar, doğal olarak kanıyor. Tuncay'da böyle gitti, Aurelio'da.
tamam işte yönetimin elindeydi herşey.juan figer den,bayram tutumlu dan neler çektik herkes biliyor.yönetimin menajerlerle iş yaparken dikkatli olmalı.yani her oyuncunun birden fazla menajer var.neyse bu benim görüşüm.yine diğer olaylarda olduğu gibi elimizden kaçtığıyla kaldı yazık oluyor.:kizgin:

Mehmet Sabırlı
24-08-2009, 13:28
- Gelelim Fenerbahçe'den ayrılma meselesine. Vidmar'ın gönderilip önünün açılması planlanıyordu. Daha ciddi süreler alıp ligde şampiyonluğa oynayan Avrupa'da da Final-Four hedefleyen takımın önemli bir parçası neden olmak istemedin?
Fenerbahçe Ülker'de kalsam benim açımdan çok iyi olacaktı. Ciddi süreler alacaktım ve bu beni çok heyecanlandırdı. Ama benim gitmek istediğim belliydi, kendime bir yön çizmiştim. Geçen sene olmadı ama bu sene Amerika'ya gitme zamanım gelmişti. Ayrıca, Fenerbahçe Ülker bana 5 yıllık bir sözleşme teklif etti. Bu sözleşme süresi de bana çok uzun geldi. Geçen sene gitme planları yaparken de Fenerbahçe yine bana 5 yıllık sözleşme teklifinde bulunmuştu.
- İmza atmamak için gittin denilebilir mi?
Öyle de denilebilir ama önceliğim yabancı dil ve eğitim.

Bu bence birşeyleri açıklıyor... Önünün kesilebileceğini düşünüp gitmiş...

Aytek Öztürk
24-08-2009, 18:43
Kafasını kullanmayan adamdan hiçbirşey olmaz bu çocuğun oralarda okuyacak kadar zekası varsa söylenenlerin aksine gider orda okur bir 2 sene yumuşaklığının sıkıntısını çeker ondan sonra da yardırır gider ama aksi durumda hiçbirşey olmaz bakın Emre Ekim ve Semihçiğimize daçkanın süper yetenekleriydiler gittiler partizanla olympiakosa şimdi koca bir hiçler beklentilere nazaran boşverin enes düşünsün bundan sonrasını he tabi bir de sayın prof. babacığı

Tolga Vidin
24-08-2009, 21:48
Ya enes zaten isveç doğumlu bir eleman çocukluğu orda geçiyor almancası ve 2. bir dili var. ne yabancı dil eğitimi filan kanmayın böyle şeylere ya..