PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Lösev'e Gönüllü Üyeliğe

Selçuk Arslanyılmaz
26-08-2009, 22:54
Türkiye'de her yıl 1000-1200 yeni lösemili çocuk vakası ortaya çıkıyor. Bu durum bazen dar bütçeli ailelerde ebeveyni lösemili çocuk ile diğer çocukları arasında seçim yapmaya kadar zorluyor. Bu sebeple vakıf gerçekleştirdiği tüm faaliyetlerde, gelir elde etmenin yanısıra, lösemi hastalığını tanıtmayı, lösemili çocukların ve ailelerinin sıkıntılarını topluma aktarmayı ve bu vesileyle toplumu bilinçlendirmeyi amaçlamaktadır.

1907 ÜNİFEB sivil toplum örgütü olarak bu tür kurumları ziyaret etmekte ve ihtiyaçlarına kayıtsız kalmamaktadır. Bu bağlamda 1907 ÜNİFEB ailesi olarak bu konuda kayıtsız kalınmayacağını düşündüm ve LÖSEV'in "Gönüllü Üyelik" kampanyasını burda paylaşmak istedim. Gönüllü Üyelik kapsamında bizlerin ne gibi destek verebileceği hakkında formda belirli seçenekler sunulmuş durumda ve Gönüllü Üyelik bedeli olarak yıllık 20 TL gibi ufak bir bedel talep ediliyor.

Gönüllü Üyelik formuna ulaşmak için buraya tıklayınız. (http://www.losev.org.tr/bagissorgu/gonullu/WEB_HalklaIliskiler_gonullu_grs.aspx)
Lösev'le ilgili daha fazla bilgi edinmek için buraya tıklayınız. (http://www.losev.org.tr/)

Teşekkürler...

Ayşenur Altun
26-08-2009, 23:10
Bilgi için sağol Selçuk...
Allah bütün hastalarımıza acil şifalar versin
inşAllah bu konuyada duyarlı davranacağız ;)

Sinem Güven
26-08-2009, 23:39
Lösemi umutsuz bir hastalık değildir. Tersine iyi bir tedavi ve moral desteği ile lösemide %85'lere varan oranda iyileşmenin sağlanmaktadır. Tedavisi için belki elimizden maddi açıdan birşeyler gelmeyebilir. Çünkü gerçekten pahalı bir tedavisi vardır. Fakat en büyük desteği manevi olarak onlara sunmak bizim elimizde. Onlarla sevgimizi paylaşmak , bir an olsun mutlu etmek, gülümseyişlerini görmek ve kendilerini özel hissetmelerini sağlamak çok da zor değil. Koskoca insanlar kanseri moralle yendikten sonra, aydınlık geleceği olan bu minik kardeşlerimizin hayatında gelin bizlerinde bir parça tebessüm katkısı olsun:)

Bu konuda kayıtsız kalmayacağımızdan emin olabilirsin.Ben Elimden geLdiğince gereken yardımı yapmaya hazırım.

Bilgilerin için çok teşekkürler :)

Birgül Kırlı
09-09-2009, 17:54
Merhaba bana gelen bir maili paylaşmak istedim bilgi doğrudur ...Yardımcı olabiliecek kişiler varsa irtibata geçmelerini rica ediyorum.
teşekkür ederim.

Alıntı....
Nilufer Akgun Sabanoglu
Tel:02128661330
Merhaba arkadaşlar, İş arkadaşım Feyza'nın kardeşi Ferruh'a ne yazık ki LÖSEMİ tanısı konuldu..Feyza'yı teselli etmemiz kolay olmuyor haliyle..Ferruh,henüz 33 yaşında ve 2 çocuk babası. Talebimiz hala ve elzem olarak devam ediyor.B grubu RH (-) kan değil TROMBOSİT ihtiyacı var ve yarın'a kadar mutlaka alınması gerekli..Ki haftasında kemoterapi'ye başlansın..Bu iş, biraz zorlu bir süreç..Yaklaşık 4-5 saat sürebiliyor..Canlı vericiden kan alınarak trombosit ayrıştırılıp hastaya anında veriliyor ve kan tekrar vericiye aktarılıyor..muş..Öncesinde de kan tahlili ve muayeneler mutlaka yapılıyor şüphesiz..Nadir bulunan bir kan sanıyorum ki çok fazla verici bulunamadı şu ana kadar.. Trombosit, haftada bir yenilenmesi gerekli bir şey olduğu için vericilerde sürekli temas halinde tutuluyorlar...Durum böyle.. Tekrar teşekkürler ederek ilgilerinize sunuyorum..Sizlerin de bu mesajımı yaymanızı rica ediyorum. Feyza Özkan (iş) : (216) 3953460 - (463 dahili) (Cep) : (531) 6656091 Sevgilerimle.Tuncay

Merve Kara
28-10-2009, 22:43
Paylaşım için teşekkürler.

Form doldurdum,umarım aktif bir gönüllülük sistemi vardır.

Halis Kaya
29-10-2009, 04:42
Merhaba arkadaşlar.Benim fikrim Türkiye'nin her yerinde aynı gün ve saatte ÜNİFEB olarak çocuk esirgeme kurumlarına yapılacak olan bir ziyaret.Daha önceden planlanıp,yapılmış olabilir ama ben aranıza yeni katıldığım için haberdar değilim.Bu fikrim değerlendirilmeye alınırsa sevinirim.

Burak Berkol
29-10-2009, 09:54
Merhaba Halis, önerin için teşekkürler öncelikle. Çocuklara yönelik kurumlara organizasyon yaparken çok hassas olunması gerekir. Bir kere gidildiğinde çocukta bir beklenti oluşur ve 1 kere gidip, onları mutlu edip, beklentiye sokup sonra bir daha gitmemektense, hiç gitmemek daha iyidir. Tüm okullarda gerçekleşecek böyle bir organizasyonunun da sürekliliği çok zordur, fikrimce imkansızdır. Bu tarz organizasyonların eğer süreklilik sağlanabilecekse üniversitelerin kendi bünyelerinde gerçekleşmesi daha sağlıklıdır.

Selçuk Arslanyılmaz
29-10-2009, 14:47
Merhaba Halis, önerin için teşekkürler öncelikle. Çocuklara yönelik kurumlara organizasyon yaparken çok hassas olunması gerekir. Bir kere gidildiğinde çocukta bir beklenti oluşur ve 1 kere gidip, onları mutlu edip, beklentiye sokup sonra bir daha gitmemektense, hiç gitmemek daha iyidir. Tüm okullarda gerçekleşecek böyle bir organizasyonunun da sürekliliği çok zordur, fikrimce imkansızdır. Bu tarz organizasyonların eğer süreklilik sağlanabilecekse üniversitelerin kendi bünyelerinde gerçekleşmesi daha sağlıklıdır.

Zaten kurum yetkilileri de bu işin devamının geleceğine inanmadıkları taktirde bizlere böyle bir ziyaretin gerçekleşmesi için onay vermemekteler. Eğer ki biz ziyaretlerimizin devamının geleceği ve bu ziyaretin bir kereye mahsus olmadığı hususunda yetkilileri ikna edersek bize izin veriyorlar. Talebin güzel ama Burak'ın da dediği gibi bunun tüm Türkiye de yapılması zor. Çünkü hem izin almak hem devamını sağlamak zor ki birde bütün üniversitelerin programlarının buna uyması gerekiyor.

Doğukan Mutlu
29-10-2009, 14:47
Bu tür organizasyonlar zaten gelenekselleştikçe güzelleşiyor arkadaşlar.

Pamukkale Üniversitesi olarak 2 yıldan beri görme engelli minik kardeşlerimize ziyarete gidiyoruz. İlk ziyarette ben yoktum ancak anlatılanlara göre ilk gidildiğinde oradaki kardeşlerimiz abi, abla bir dahakine ne zaman geliyorsunuz demiş. Yani Burak'ın dediği gibi oradaki çocuklar bir beklenti içine giriyor. Bu tür sivil toplum projeleri çok hassas konulardır. Hepimiz bu konuda duyarlı olmalıyız.

Halis Kaya
29-10-2009, 15:13
Galiba haklısınız arkadaşlar.Benim ki bir öneriydi,yanıtladığınız için teşekkürler.Dediğiniz gibi bunu kendi üniversite bünyemiz de gerçekleştirmek belki daha sağlıklı olacaktır.

Emre.Yıldırım
22-12-2009, 03:15
Bizde 1907 ÜNİFEB - ERCİYES ÜNİVERSİTESİ olarak bu hafta 21-25 aralık tarihleri arası üniversitemizde 5 fakültede LÖsev adına stand açıyoruz , burada LÖsev'in kendi ürünleri bulunmakta ve yeni yıla lösemili çocuklara yardım ederek girmek için LÖsevle böyle bir işbirliğinde bulunduk. Birliğimiz sivil toplum hareketlerine verdiği önemden dolayı bizde sosyal sorumluklardan birini daha bu hafta gerçekleştimiş olacağız.

Selçuk Arslanyılmaz
07-01-2010, 23:43
Açtığınız stant gerçekten harika Emre'cim. Burhan'dan da haberlerini sürekli aldım ve çok mutlu oldum duyduklarıma. İnşallah bunların devamı gelecek ve yavaş yavaş bütün örgütlenmeler de bu işe el atacak. İnanıyorum buna... Yaptığınız çalışma için tekrar çok teşekkür ederim kardeşim yüreğinize ve emeğinize sağlık. Kayseri'ye selamlar...

Selçuk Arslanyılmaz
07-01-2010, 23:50
Paylaşım için teşekkürler.

Form doldurdum,umarım aktif bir gönüllülük sistemi vardır.

Çok özür diliyorum bu kadar geç kaldığım için cevap vermekte, mesajı görmemişim :( Aktif bir gönüllülük sistemi var. Zaten formu doldururken sonunda hangi organizasyonlara ve etkinliklere katılabilirsiniz diye soru yöneltiliyor. Ordan kendinize en uygunları (yapabileceklerinizi) seçerseniz size mail yoluyla ulaşabiliyorlar. Bütün forum dolduran kişilere rutin bir şekilde e-mail yollanıyor zaten ve herhangi bir etkinlik varsa bunlar belirtiliyor. Katılmak isteyenlerinde nasıl irtibat kurabilecekleri hakkında bilgileri de veriyorlar. İlgin için çok teşekkür ederim Merve tekrar özür dilerim geç kaldığım için...

Merve Kara
10-01-2010, 16:07
Çok özür diliyorum bu kadar geç kaldığım için cevap vermekte, mesajı görmemişim :( Aktif bir gönüllülük sistemi var. Zaten formu doldururken sonunda hangi organizasyonlara ve etkinliklere katılabilirsiniz diye soru yöneltiliyor. Ordan kendinize en uygunları (yapabileceklerinizi) seçerseniz size mail yoluyla ulaşabiliyorlar. Bütün forum dolduran kişilere rutin bir şekilde e-mail yollanıyor zaten ve herhangi bir etkinlik varsa bunlar belirtiliyor. Katılmak isteyenlerinde nasıl irtibat kurabilecekleri hakkında bilgileri de veriyorlar. İlgin için çok teşekkür ederim Merve tekrar özür dilerim geç kaldığım için...
Hiç önemli değil Selçuk. :)

Ben zaten form doldurdum.Zaman zaman da mailler alıyorum etkinlikler için.

Teşekkürler tekrardan.

Selçuk Arslanyılmaz
11-01-2010, 18:10
Hiç önemli değil Selçuk. :)

Ben zaten form doldurdum.Zaman zaman da mailler alıyorum etkinlikler için.

Teşekkürler tekrardan.

Ben teşekkür ederim ilgin ve alakan için Merve :)

Ece Kahraman
25-01-2010, 12:12
Bilgilendirme için teşekkürler.
Üye olucam.

Selçuk Arslanyılmaz
17-02-2010, 01:04
Dünyada ve Türkiye’de kanser çığ gibi büyüyor,

Havada, suda, gıdalarımızda bulunuyor, cep telefonumuzdan yayılıyor. Kanser kontrolsüzce ilerliyor. Çevremizdeki kanserojen maddeler aşırı derecede, hızla artıyor. Sularımızdaki sanayi atıklarının, tarımda aşırı ve kontrolsüz kullanılan tarım ilaçlarının kısa kısa etkilere neden olup uzun dönemde ciddi rahatsızlıklara yol açtığını görüyoruz. Lösemi ve kanser vakalarındaki artışın en önemli nedenleri arasında, kanserojen maddelerde yaşanan artış geliyor.

Çocukluk çağı kanserleri tedavi edilebilen hastalıklardır. Buna rağmen, ne yazık ki, gelişmiş ülkelerde beş kanserli çocuktan dördü hayatını kaybedebilmektedir.

Türkiye’de lösemi, çocukluk çağı kanserleri arasında en yaygın olan kanser türüdür ve her yıl yaklaşık 2000 çocuk, lösemi hastaları arasına katılmaktadır. 2020’de bu sayının yılda 3000’e ulaşacağı tahmin edilmektedir.

Geleceğin anne-babaları, eğitimcileri, liderleri, yasa koyucuları, medya mensupları ve sanatkarları olan çocuk ve gençlerimiz erken yaşta kanserle tanışıyor, acılar çekiyor… Anneler çaresizlik içinde kıvranıyor, hatta bazıları yakın çevreleri tarafından suçlanıyor… Zaten geçim sıkıntısı içindeki aileye güçlükle bakabilen babalar hastalığın getirdiği ek yükün altında iyice ezilerek, utanç içinde kıvranıyor… Nice aileler, yuvalar dağılıyor…

Bu kötü, karamsar tablo her gün, çok yakınımızda yaşanan gerçekler olarak hayatımızın bir parçası haline geliyor.

Dünya Çocukluk Çağı Kanser Günü,

Her geçen gün, dünyada ve Türkiye’de hızla artmaya devam eden kanser vakaları, hali hazırda yapılan uyarılar ve bilinçlendirme çalışmalarının yeterli olmadığını açıkça ortaya koymaktadır. Bu yüzden bilinçlendirme faaliyetlerinin kesintisiz sürdürülmesi, koruyucu önlemlerin artırılması ve çevremizdeki kanserojenlerle mücadele edilmesi gerekmektedir. Tükettiğimiz besinlerden cep telefonuna, radyasyondan, ağır kimyasallara kadar gündelik hayatta pek çok kanser yapıcı madde, yani kanserojen madde var.

LÖSEV, Dünya Çocukluk Çağı Kanser Günü dolayısıyla yeni bir çalışma başlattı.
ÇOCUKLAR HEP GÜLSÜN diye…
Tek yapmamız gereken alttaki linke tıklayıp kanserli çocuklara ulaşmasını istediğimiz güzel bir mesaj yazıyoruz.
Böylece onlara moral veriyor ve bizde destek olmuş oluyoruz, hepsi bu. TIKLAYIN... (http://www.losev.org.tr/v2/tr/content.asp?ctID=719)

Musa Gül
17-02-2010, 17:54
bilgi için teşekkürler elimden geldigi kadar yardımcı olmaya çalışacagım inşallah

Merve Kara
06-03-2010, 02:45
Lösev'den mail kutuma düşen bir maili paylaşıyorum:

"3.LEVENT’TE BULUNAN LÖSEMİLİ ÇOCUKLAR EVİNDE GÖREV VERİLMEK ÜZERE;

Ortaokul grubumuza; Türkçe-Matematik-Fen dallarında;

GÖZTEPE OFİSİMİZDE GÖREV VERİLMEK ÜZERE;

Lise grubumuza; Tarih-Coğrafya-Fizik-Kimya-Biyoloji dallarında

Gönüllü eğitmenler aranmaktadır.

SİZDE GÖNÜLLÜ ÖĞRETMENİMİZ OLABİLİR, HAFTADA BİR KAÇ SAATİNİZİ AYIRARAK, BİR ÇOCUĞUN EĞİTİMİNE DESTEK OLABİLİRSİNİZ."

İlgilenirseniz losev@losev.org.tr'ye Erdem Özkan'ı referans göstererek mail atabilirsiniz.

Beyza Öz
06-03-2010, 19:47

SİZDE GÖNÜLLÜ ÖĞRETMENİMİZ OLABİLİR, HAFTADA BİR KAÇ SAATİNİZİ AYIRARAK, BİR ÇOCUĞUN EĞİTİMİNE DESTEK OLABİLİRSİNİZ."

İlgilenirseniz losev@losev.org.tr'ye Erdem Özkan'ı referans göstererek mail atabilirsiniz.
çook saol

Süleyman Sovukluk
06-03-2010, 23:12
arkadaşlar lösev in denizli şubesi var mı ??

Beyza Öz
07-03-2010, 00:10
maalesef en yakın izmir'de varmış :(
Adresi de bu: Karşıyaka, Tuna Mah. Şehit Üsteğmen Ahmet Konukesever Sokağı (1688 Sk) No:10

Selçuk Arslanyılmaz
07-03-2010, 00:37

maalesef en yakın izmir'de varmış :(
Adresi de bu: Karşıyaka, Tuna Mah. Şehit Üsteğmen Ahmet Konukesever Sokağı (1688 Sk) No:10

Evet malesef bütün illerde LÖSEV'in bir şubesi yok Beyza'da zaten en yakındaki şubeyi paylaşmış bizimle...

Keşke her ilde bir şubesi olabilseydi...

Süleyman Sovukluk
07-03-2010, 01:28
teşekkür ederim renktaşlarım bilgilendirdiğiniz için :)

Murat Yamalı
07-03-2010, 02:00

Önemli paylaşım çok teşekkürler.

Beyza Öz
07-03-2010, 15:34
Evet malesef bütün illerde LÖSEV'in bir şubesi yok Beyza'da zaten en yakındaki şubeyi paylaşmış bizimle...

Keşke her ilde bir şubesi olabilseydi...
evet ya malesef yok :( ben sizin yerinize de gönüllü çalışırım arkadaşlar :):D

Merve Kara
09-03-2010, 16:52
Attığım duyuruya başvuran olduysa Cumartesi günü eğitmen eğitimi varmış.Maalesef TOG'un bir projesi için eğitimde olacağımdan ben katılamıyorum eğitmen eğitimine dolayısıyla da şu dönem için gönüllü eğitmen olamıyorum.

Gideceklere şimdiden iyi eğitimler ve güzel paylaşımlar diliyorum.