PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Türk Futbolu Nereden Geliyor?

Murat Bulut
06-09-2009, 14:25
Yıllarca büyüklerimizden duyduk; bir o kadar yıl kendimiz izledik...

Türk Milli Takımımız ancak şerefli yenilgiler alabilir. Türk takımları Avrupa Liglerinde kupalarından çıkarsa büyük başarıdır. Türk futbolunun kara kalemli, örümcek kafalı insanları bunları ağzına sakız ederek futbol izleyenlerin gözüne kocaman bir at gözlüğü takmıştır.

Sorulması gereken soru şudur: ''Neden hep büyük başarıların küçük takımıyız?'' Yada başka bir soru ''Bu kadar ülke insanı başarılarını göklere çıkarırken 70 milyon Türk insanı niye gökteki başarıları aşağı çekiyor?''

Pazar pazar bunları rüyamda görmedim ama rüya görülecek bir saatte gördüm. Arjantin - Brezilya maçında... Gece 3.30 sıralarında başlayan bir maçtı. Dünyanın en pahalı oyuncularının yanında Türkiye'den 2 futbolcu vardı. Bunu küçümsemeyelim lütfen. Dünyanın marka olmuş, önemi ise anlatılamayan bir milli maça Fenerbahçe ve Galatasaray'dan 2 futbolcu gidiyor. 'Zaten milli takımdaydılar' gibi bahanelerden kaçalım lütfen. Brezilya Milli Takımında 11 de oynayan 2 oyuncu Türkiye Ligini Fenerbahçeyi Galatasarayı seçiyorsa burda durup bir düşünmeliyiz. Boş testiyle suya yollanan Türk Futbolu artık dönüş yolunda. Bir yerlerden dönüyor artık yol katediyor.

Türk Milli takımı son saniye golüyle Avrupa Şampiyonası Finalini kaçırıyor. Bu turnuvadan 6 yıl önce Dünya 3. oluyor. Fenerbahçemiz Çeyrek Finalde son saniyeye kadar İngilterede tur kovalıyor. Galatasaray UEFA ve Süper Kupayı Alıyor. Avrupa'nın bir çok milli takımında Türk asıllı oyuncular oynuyor. Artık beğenmeye, taktir etmeye çalışsak nasıl olur ?

Tuncay, Arda, Sercan, Mevlüt, Fatih Tekke, Halil ve Hamit kardeşler ve sayamayacağımız bir sürü değere sahibiz. Ve elimizden geçen değerler; Anelka, Ribery, Geremi, Baliç, Hagi, Okocha ve sayılmayan bir sürü yıldız.

Ah vah etmek için sebeplerimiz olabilir ama beğenmek gurur duymak içinde bir sürü sebebimiz var. Bu iş böyle devam etmemeli. Bir atasözü 'Kedi uzanamadığı ete mundar der...' Bizim yaptığımız ise elimizdeki etleri (değerleri) mundar etmek... Biraz düşünmek lazım!

Saygılar

Mert Uzun
06-09-2009, 14:34
Türk Futbolu Demek FENERBAHÇE demek ;)

Çağlar Çağatay
06-09-2009, 15:02
Ben senin kadar iyimser bakamıyorum.Başarızıslıklar bolluğunda elde edilen üç beş başarıyı göklere çıkaramıyorum.Brezilya Milli Takımı'nda oynayan o 2 oyuncu neden Türkiye'yi seçti?Ferdinand bile 7 milyon euro yıllık alırken Lugano Fenerbahçe'den 4 milyon isteme yüzünü nerden bulduysa işte o milli Brezilyalılar'da bu yüzden Türkiye'de.

Anelka'yı,Ribery'i almak için para gerekir ama elinde tutmak için büyük takım olmak lazımdır..Galatasaray Uefa Kupası'nı sonrada Süper Kupa'yı alıp sonra tarihinin en kötü düşüşünü yaşıyorsa,Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi'nde yarı final kovalıyor bir sonraki sene varlığı bile duyulmuyorsa,Milli Takım Dünya 3.sü olup sonrakine katılmayı bile başaramıyorsa bu başarı değildir.Aziz Yıldırım'ın dediği gibi tesadüf de değildir ama kesinlikle başarı değildir.

Milli takımların başarısı üç-beş uç örnek(Brezilya-Arjantin) dışında kendi liglerinin başarısı ile doğrudan bağlantılıdır.Şimdi kendi ligimize dönersek,Sivasspor örneği ortada..Anderlecht 5 attı kazara çıksalardı Lyon 10 atardı.Beşiktaş'ın gidip Liverpool'dan 8 yemesi bizim hoşumuza gidebilir ama Türk futbolu için hazmedilemez bir olay olmalı.

Yılmaz Vurallar,Hikmet Karamanlar ve niceleri Anadolu takımlarının başlarına sırayla geçmeyi bırakmadıkça 2 metre önümüzü göremeyiz,10 yılda bir atladığımız bir çeyrek finalle ya da 100 yılda bir aldığımız bir Avrupa kupası ile övünmek bana mantıklı gelmiyor.

Murat Bulut
06-09-2009, 22:05
Yere bakarsak çamuru, Göğe bakarsak yıldızları görebiliriz ;)