PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ankaraspor Küme Düşürüldü

Bahtiyar Güdürü
15-09-2009, 20:09
hayırlı uğurlu olsun :)

Cem Demirtaş
15-09-2009, 20:11
- Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, uzun süredir tartışılan Ankaraspor-Ankaragücü ilişkisiyle ilgili nihai kararını verdi. Kurulun bugünkü toplantısının ardından Ankaraspor'un küme düşürüldüğü açıklandı. Disiplin Kurulu'nun açıklamasında, iki Ankara temsilcisi arasındaki ilişkinin, sportif rekabeti engelleyici, müsabakaların ve ligin dürüstlüğü ile kamuoyunun ligin dürüstlüğüne ilişkin algısını zedeleyecek nitelikte olduğu belirtildi.
Türkiye Futbol Federasyonu Statüsü'nün 18. ve 76. maddeleri ile kulüp tescil talimatı'nın 17. maddesine dayandırılan kararda, uluslararası kural ve kabullerde belirlenmiş ölçütlerin de dikkate alınarak, Ankaraspor'un bir alt lige düşürülmesine karar verildiği açıklandı.

Kurul ayrıca Ankaraspor Başkanı Ruhi Kurnaz ile Ankaragücü Başkanı Ahmet Gökçek'e 6 ay hak mahrumiyeti cezası verdi.
Ankaragücü yönetimindeki 15 ismin de 3'er ay hak mahrumiyetiyle cezalandırıldırıldığı toplantının ardından yapılan açıklamada, Ankaragücü Kulübü hakkında ise herhangi bir yaptırımda bulunulmayacağı ifade edildi.

Olacağı buydu.. Pek bi mutlu oldum..

Onur Aloğlu
15-09-2009, 20:16
Ekmek yiyen personeline, futbolcusuna üzülüyorum ben. Transfer dönemi de geçti.

Melih Bey senelerce Ankara halkının parasını oğluna oyuncak etti. Olacağı buydu.

Düzeltme: Ankarasporlu oyunculara 15 gün transfer hakkı tanınmış. Özgür Çek'i geri mi alsak ne yapsak? :)

İşin şakası bir yana, bu kararda da ciddi sorunlar olduğunu düşünüyorum. Camiasız takım, taraftarsız takım, geleneksiz takım. Vur kafasına al ekmeğini gibi oldu biraz. Bu ligde dokunulması gereken, araştırılması gereken o kadar çok takım var ki mali ilişkilerinden, hatır gönülle iş yapan menejerlerine, teknik direktörlerine, yöneticilerine ve sporcularına kadar...

Tolga Sülün
15-09-2009, 20:34
bir ankaralı olarak gercekten cok sevındım umarım karar gerı alınmaz

Özgür Okcu
15-09-2009, 22:03
ankaraspor gereksiz bir takımdı çok da umrumda değil ama fenerbahçemiz ankara ya 2 kez gelicek artık ona üzülüyorum

Şükrü Güney
15-09-2009, 22:17
ankaraspor gereksiz bir takımdı çok da umrumda değil ama fenerbahçemiz ankara ya 2 kez gelicek artık ona üzülüyorum
İyi de ankaraya gelmiyordu ki yol bile 1.5 saat sürüyor beşevlerden üzülmedim bile.

Murat Bulut
15-09-2009, 23:26
bana göre tek taraflı işledi adalet eğer ortada bir ters bir durum varsa ankaragücüde nasibini almalıydı... bence eğer düşürülecekse iki takımda düşürülmeliydi ama nerede o adil yürekli yöneticiler....

Hakan Keskin
16-09-2009, 00:48
ya zaten süper Lig'de buLunmayı hak etmeyen bir takım bence iyi oLdu...

Yiğit Al
16-09-2009, 03:04
alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste.

Faruk Güler
16-09-2009, 03:15
"Hesabı ağır olur"
Ankaraspor Kulübü Onursal Başkanı Melih Gökçek, PFDK'nın kararına sert tepki gösterdi.

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun, Ankaraspor'un bir alt lige düşürülmesiyle ilgili kararını değerlendiren Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve Ankaraspor Kulübü Onursal Başkanı Melih Gökçek, ''Önce kendi şaibelerini temizlesinler'' dedi.
Melih Gökçek, bundan önce mevcut federasyon zamanında da benzer durumların yaşandığını, ancak tüm bu olanlara ses çıkarılmadığını belirterek, şunları kaydetti:
''Aynı durum, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın Fenerbahçe ile arasında olan ilişki için de aynı. Hacettepe-Gençlerbirliği ilişkisine neden ses çıkarılmadı? İsim değişikliğine izin verilmediği bir ortamda Göztepe-Aliağa Belediyesi olayına neden müsaade edildi? Altay'ın 9 oyuncusunu oynatmadığı maç sonrasında Kayseri Erciyesspor ligde kalırken, Sakaryaspor ligden düştü. Bu konuda neden soruşturma açılmadı? Bursaspor'un formasında bir gazoz firmasının reklamı var. Bu firma da Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Levent Kızıl'a ait. Yani Kızıl, bir takımın sponsorluğunu yapıyor. Bunlara neden sessiz kalınıyor. Futbol Federasyonu'nun 2 dönem önceki seçiminin intikamı benden alınıyor.''
Alınan bu kararda asıl hedefin kendisi olduğunu savunan Gökçek, şöyle devam etti:
''Melih Gökçek'in oğlu başkan oldu diye maç satılacakmış gibi gösteriliyor. Federasyonun, bana karşı anlamadığım bir düşmanlığı var. Benim anlamadığım noktalardan biri de Kulüpler Birliği'nin bu olaya sessiz kalmasıdır. Bu da enteresan. Biz, FIFA'nın kurallarına aykırı hiçbir şey yapmadık. İşin çivisi çıktı. Ben yaptım oldu mantığıyla hareket ediyorlar. Federasyon, yapılanların hesabını hukuki boyutlarda ve FIFA nezdinde verecek. Hukuki açıdan ve FIFA nezdinde bunun hesabını verecekler ve pişman olacaklar. Ödeyecekleri tazminat cezaları federasyonun da sonu olacak. Onlarca davanın sonunda da federasyonun verdiği bu zarar Türk sporuna olur. Ankaraspor, en fazla 1 yıl bekler ve sonra yeniden bu lige gelir. Federasyonun kendi atadığı PFDK'dan başka bir karar beklenemezdi.''

Alp Hacıoğlu
16-09-2009, 03:19
üst katlara çık melik gökçek...

Tolga Tosun
16-09-2009, 03:25
vay bea :)

Görkem Demir
16-09-2009, 03:51
Hayırlı olsun ;)

Murat Karaman
16-09-2009, 05:30
http://kafa.bobiler.org/upload/photographs/171845096a.jpg (http://www.bobiler.org/monte.asp?m=140817)

bobiler.org'dan..

Özgür Okcu
16-09-2009, 13:02
İyi de ankaraya gelmiyordu ki yol bile 1.5 saat sürüyor beşevlerden üzülmedim bile.

abartma şükrü yarım saatte gidiyoruz ama olsun yerine deplasman yapılabilecek bir anadolu takımı gelir hiç olmazsa

Mert Ürkmez
16-09-2009, 13:23
tamamen doğru bi karar federasyonu kutlarım

Yusuf Yavuz
16-09-2009, 13:55
ankaragücü neden düşürülmedi bu durumda ?

Özlem Göktürk
16-09-2009, 18:41
ankaragücü neden düşürülmedi bu durumda ?
Ne kadar doğru bilemicem ama şöyle bi şey okudum.
'' Sahipleri aynı olan 2 kulüp varsa 1'i alt lige düşürülüyormuş. Tercih hakkını da federasyon taraftarı olmayan kulüpten yana kullanmış olabilir.''

Gökhan Çalan
16-09-2009, 18:44
böyle bi mantıkmı var alınteri var ortada futbolcuların emegi parası var federasyon her zamanki gibi eyyamcı davrandı

Altay Şimşek
16-09-2009, 18:49
böyle bi mantıkmı var alınteri var ortada futbolcuların emegi parası var federasyon her zamanki gibi eyyamcı davrandı
Pardon ya. Halkın parasını sömür, vergileride üstüne ekle sonra emek de para de. Geçelim artık bu işleri. Daha beterinide hak ediyorlar. Göreceğiz ne kadar arkasında durulacak bu kararın.

Gökhan Çalan
16-09-2009, 18:55
sayın altay şimşek biz hakkaniyetten yanayız evet sömürdü hala sömürüo akşamları iftardan sonra oturmakta zorlanıyorum haklsın ama ordan ekmek yiyen insanlarıda düşünmek lazım

Altay Şimşek
16-09-2009, 18:58
sayın altay şimşek biz hakkaniyetten yanayız evet sömürdü hala sömürüo akşamları iftardan sonra oturmakta zorlanıyorum haklsın ama ordan ekmek yiyen insanlarıda düşünmek lazım
Bu konuda haklısın diyecek birşey yok ama eminim bu kararı alırken çok kapsamlı düşünüldü. Eğer federasyon fifa tarafından haksız görülürse çok büyük cezalar alır. Bunları göz önüne almışlardır diye düşünüyorum. Ayrıca böyle düşünmeye devam edersek hiç oturamayacağız kardeşim.

Gökhan Çalan
16-09-2009, 19:01
takip ettiğim kadarıyla federasyon kendi başını yaktı inanılmaz cezalar gelecek.. Melih gökçek her ne kadar sevmesekte tuttgunu koparan bir dahi... ve bosman kuralını çıkartan avukatla görüşülmüş oda ankaraspora hak vermiş yükse ihtimal federesyon melihi zengin edecek ...

Fuat Rıhtım
16-09-2009, 20:28
Ankaraspor'a CAS yolu kapalı!

Türkiye Futbol Federasyonu Disiplin Kurulu tarafından bir alt lige düşürülen Ankaraspor'a bir kötü haber daha geldi. Tahkim Kurulu'nun cezayı onaması durumunda FIFA ve CAS'a başvuracağını belirten Ankaraspor'un bu yolunun da kapalı olduğu öğrenildi.FIFA'nın bu gibi durumlarda itirazlara "Kendi iç sorununuz, bağlı bulunduğunuz federasyonlara baş vurunuz, verilen kararlara uyunuz" tavsiyesinde bulunduğu bildirildi.
Yine aynı şekilde CAS'a başvurulması halinde ise söz konusu mahkemelerin yabancı unsurlu olmadığı için itirazı dikkate almayacağı öğrenildi. Bu durumda Ankaraspor için sadece Futbol Federasyonu aleyhinde tazminat davası ve ticari dava açması bekleniyor. Ayrıca Ankaraspor hissedarları için kişisel olarak İnsan Hakları Mahkemesine başvurması söz konusu.

:rolleyes:

Ankaraspor beni bağlamadığı için ben sadece Özgür Çek adına sevindim. Orada banko oynama şansı yakalayabilir. Bu da işimize gelir.

Burak Altındal
16-09-2009, 21:04
Tek bir insanın hırsıyla neler olabileceğini görmek, her defasında bizi şaşırtıyor. Aynı soyadı taşıyan kişilerin manasız katkılarıyla şekillenen bu gereksiz süreç, yine en çok yurdum insanını vuruyor. Evine ekmek götürmeye çalışan insanları zora sokuyor.

Bu megaloman hırsın sahipleri ise "planlamadıkları" bir hezimet almıyorlar kanımca.. Varsın Ankaraspor ligden düşsün.. Varsın oğul bey bilmemkaç ay hak mahrumiyeti cezası alsın.. Nihai hedefte bir sapma veya çok ciddi kayıp yok.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olan Zat-ı Muhterem'in yıllardır başarıyla uyguladığı, kulağa 'saçma' gelse de uygulamada oldukça etkili olan bir sistemin sonucudur bu. Herkes farkındadır, ama topluluk psikolojisi içinde kimse sesini çıkaramaz bu sisteme.

Futbolda da kullanılabilen bir sistemdir bu; "en iyi savunma, saldırmaktır.." Sayın Belediye Başkanı'nın herhangi bir karışıklıkta sadece kendini savunduğunu asla göremezsiniz. Her zaman ofansif oynamaya çalışır.

Şaibeli olduğu iddia edilen bir pozisyon sayesinde kendisinin 1-0 öne geçtiğini düşünelim. Rakip takım kendisine saldırdığı zaman asla oyunu rolantiye almaz. Aksine hücum yapmaya devam eder. Kendisine "hedehöde mevzusunda yolsuzluk yaptınız!" şeklinde bir suçlama gelirse buna; "Hayır efendim asıl siz bilmemnerede ki belediyede şöle bi yolsuzluk yaptınız," diye cevap verir. Aynı şekilde 2 klübü arasındaki ilişkiden kaynaklanan dava ile alakalı konuşurken, bu takımlar arasında ilişki olmadığını kanıtlamak üzerine yoğunlaşmaz. "'Önce kendi şaibelerini temizlesinler!" diyerek, konuyla alakalı menziline giren herkese taş atar, hatta balonlarını patlatır.

Son olayları büyük bir mahkeme olarak düşünürsek; sanık olduğu bir davada işleri tersine döndürmeye çalışıp hakim, savcı ve juriye saldırır.

Bunlardan sonra bir soğutma politikası izlemeye başlar. Bu politika gereği, olayın sıcaklığına bağlı olaraktan, birkaç ay ortalıkta görünmez. Bu süre zarfında medyanın üzerine gelmemesini, özellikle yandaş medyanın ise gündemi değiştirmesini bir şekilde sağlar.

İşin tuhafı bu sistemin işe yaramadığı bir olay hatırlayamıyorum. Dolayısıyla bu hak mahrumiyetlerinin, Ankaraspor'un ligden düşürülmesinin vs.. ufak bir tatmin dışında gözümde pek bir değeri olduğunu söyleyemem.

Başa dönersek; olan yine yurdum insanına oldu..

Tuğba Tülü
16-09-2009, 22:04
Aman ne üzüldük ne üzüldük ,belediye takımlarının işi yoktu zaten süper ligde isabet olmuş ..ayrıca eksik karar ankaragücünün de düşmesi lazım

Kürşat Pak
16-09-2009, 22:41
doğru karar kesinlikle ama başka örneklerde oldu neden o takımlar düşürülmedi düşündürücü...bundan sonra herşey daha zor olcak tff için bakalım herkese aynı yaptırımlar uygulanacakmı?:S

Hasan Acılar
17-09-2009, 02:12
Kararın hukuki yanı uzun süre tartışılacaktır. Sonucunda değişmeyeceği fikrindeyim. Ankaraspor kendi sonunu hazırladı.Belki de Çocuk yeni bi oyuncağa heves etti ondan böyle bi rezalete imza attılar.
Bugün Ankaraspor Başkanı olan şahsın açıklamaları çok trajikomik geldi bana. Öncelikle Ruhi Kurnaz ismini kaç kişi duymuştur merak ediyorum.Az çok fubolu takip eden herkes Süper Lig'de ki kulüp başkanlarını tanır,ismini duymuştur. Ruhi Bey'in şimdi aklına gelmiş başkan olmak,sesini duyurmak.
Bütün işleri oğul Gökçek sözde "fahri" olarak yapıyormuş. Ne güzel iş ya kulübün bütün transferlerinde bulun, kulüpler birliği toplantılarına sen katıl sonra densin ki "fahri" olarak görev aldı. Kimi kandırıyorsunuz Allah aşkına..
Kulübün belediye ile hiç bir bağlantısı yokmuş. Bak sen şu işe... Transferleri yapan İ.Melih Gökçek, belediyenin müteahitlerini sponsor adı altında kulübe yardım ettiren İ.Melih Gökçek ama kulüple ilişkisi olmayan da İ.Melih Gökçek. Tesadüften ibaret olsa gerek...
Aslında olayın basit açıklaması: Çocuğun atari oynamaktan sıkılıp,Babasından PSP istemesi; Babanın da bu ihtiyacı gayriresmi yollara başvurarak karşılamasıdır. Tam Aziz Nesin'lik bi hikaye:)

Bugünlerde Ankaraspor olayı gündemdeyken TFF hem belediye takımlarıyla ilgili hemde çarpık kulüp yapı ve ilişkileriyle ilgili bir temizlik yapsa çok güzel olur. Birileri artık babalarının çiftliği gibi kulüp yönetmesin, kongre adı altında isim oyunları yapamasın. Futbolun kendi içinde böyle bi temizliğe çok ihtiyacı var.

Fuat Rıhtım
17-09-2009, 02:20
O birşey değilde belediyelerin o kadar kaynağa ihtiyacı olupta hizmet etmesi gerekirken, futbola harcanan bu para niyedir?

Mehmet Demirkol'u sevmem ama söylediği birşey vardı. Belediyeler takımları satsın 60-70 trilyona, hem belediye kazansın, hemde o alınan takımlar dahada büyüyüp lige renk katsın diyordu. Sonrasında belediyeler yine takım kursun, alt kümelerde oynamaya devam etsin, yine aynı mevkiye gelirlerse ne ala, ne güzel bir nevi gelir kapısı açılmış olur diyordu.

Bu acaba neden yapılmıyor çok merak ediyorum? Milletin belediyelerden beklediği, bir futbol takımı mı, yoksa hizmet mi?

Eray Şen
17-09-2009, 04:01
Kararda malesef birçok hukuksuzluk göze çarpıyor..Öncelikle Ankaraspor artık bir anınim şirkettir..Belediye takımı değildir..Son iki sezonda ismindeki belediye takısı gitmiştir

Bu olaydaki hukuksuzluğun başında Ahment Gökçekin başkan olamayacgının iddaa edilmesi gelmektedir..Babası belediye başkanı diye oğlu kulüp başkanı olamaz diye bir kural yoktur olamaz..

Ayrıca hadi Ahmet Gökçek'in bir kan bağı var, federasyon diğer yöneticilerin istifasını neden istedi? gerekçe belediyeyle iş yapan şirketlerin yöneticisi olmaları..bu insanların birçoğunun değil ankarasporla futbolla alakası yok sadece ankaragücüne destek için yönetici olmuşlar..Ahmet Gökçek istifa etmesine rağmen diğer yöneticileri de sorumlu göstererek atılan geri adımı görmezden geldi federasyon ve Türk futboluna çok zarar verecek bir karar aldı..

Ayrıca neden Ankaraspor düştü de Ankaragücü'nde sadece yeni yöneticilere ceza verildi..En azından ihtar,puan silme cezaları verilemez miydi..neden kurban Ankaraspor oldu?

Çok karmaşık bir olay..arkasından başka şeylerin çıkacağını düşünüyorum..süreç normal ve hukuki değil

Yusuf Yavuz
17-09-2009, 10:07
Ankaragücü neden düşürülmedi,
Hacettepe-Gençlerbirliği varken federasyon neredeydi,
İstanbulspor-Adanaspor varken federasyon neredeydi...
gibi cevaplanılması zor sorular var bu süreçte.

Bu arada karar çok sevindirici o ayrı konu :)

Mustafa Ünal
17-09-2009, 11:12
Keser döner , sap döner , gün gelir , hesap döner Melih amca.

Ankaralı'nın Yenikent'te maç izlemeye ihtiyacı yoktu zaten. Eksikliği hissedilmeyecektir.

Engin Kaşkaya
06-10-2009, 21:34
Ankaraspor bir alt lige düşürüldü.Karar Onandı.Lig 17 Takımla Devam Edecek.

Fuat Rıhtım
06-10-2009, 22:06
Özgür Çek'i alma opsiyonumuz var ama onun yanında Ediz ve Aydın Karabulut'un bonservislerini alıp, kiralık oynatsak orada fena olmaz. Batan gemi hesabı, değerli oyuncularını ucuza almak lazım. İşe yaramazsada zarar edilmeden satılır zaten.

Engin Kaşkaya
06-10-2009, 22:12
Özgür Çek'i alma opsiyonumuz var ama onun yanında Ediz ve Aydın Karabulut'un bonservislerini alıp, kiralık oynatsak orada fena olmaz. Batan gemi hesabı, değerli oyuncularını ucuza almak lazım. İşe yaramazsada zarar edilmeden satılır zaten.
FUAT kardeşim sen bölümü yanlış seçtin ayrıca bu klübün aykut kocamandan sonra sana ihtiyacı var :D aldın sattın neler yaptın iki dk:D

Servet Güldeş
06-10-2009, 23:24
Gökçekler bu işin peşini bırakmaz. Cas tan dönme ihtimalinide çok fazla görüyorum ben.

Gençlerbirliği & Gençlerbirliği oftaş aynı sezon oynarken herhangi bir incelemede bulunmayan federasyonun bu kararı nasıl bu kadar net verdi anlamadım.

Bu durumdan Ankaragücü neden bu kadar az ceza ile sıyrıldıda Ankarapor çok büyük bir ceza aldı oda garip. Neyse hayırlısı bakalım.

Tuğba Tülü
07-10-2009, 01:08
Ankarasporun yanı sıra sıkıyorsa ankaragücü de düşürülseydi ,bu kararla milletin gözünü boyuyorlar

Burak Babacan
07-10-2009, 09:42
fuat yanılmıyorsam edizi ankaragücü bonservisiyle beraber aldı

Engin Kaşkaya
07-10-2009, 10:58
Aman ne üzüldük ne üzüldük ,belediye takımlarının işi yoktu zaten süper ligde isabet olmuş ..ayrıca eksik karar ankaragücünün de düşmesi lazım
hükümet düşer ankaragücü düşme:D

Kürşat Pak
08-10-2009, 10:51
ankarasporun düşmesi cidden üzüldüm..melıh gokcegı sevmem ama bı haksızlık yapıldı ona karşı..yaptıgı doğru değil ama bundan önce adana-istanbul//genclerbırlıgı-oftaş bu takımlara yaptırım yapılmadı ortadan eşitlik olsa daha güzel olurdu..ama olan oldu şimdi ankarasporunn oyuncularına hücum edelim:D:D ılk basta özgür çeki geri alalım..zaten başkada adam bırakmadı ankaragücü:S

Mustafa Ünal
08-10-2009, 11:38
Ankaragücü neden düşürülmedi,
Hacettepe-Gençlerbirliği varken federasyon neredeydi,
İstanbulspor-Adanaspor varken federasyon neredeydi...
gibi cevaplanılması zor sorular var bu süreçte.

Bu arada karar çok sevindirici o ayrı konu :)

Ankaragücü , 1910 yılında kurulmuş olup , Türk futboluna daha uzun süreler hizmet verdiği için Ankaraspor'un düşürülmesi daha mantıklı , gibi bir açıklama hatırlıyorum. Tabii benim yorumum da var bu cümlede :).

Gençlerbirliği - Oftaş zamanında böyle bir yasanın olmadığını okudum.

İstanbul - Adana olayında da yukarıdaki cevap verilebilir :).

Seni sevindirmek isterdim ama o excel formatını değiştir kardeşim :d.

Ayrıca katılıyorum , hükümet düşer , Ankaragücü düşmez.

Ek olarak Ankaraspor , lig maçlarına çıkamasa da Türkiye Kupası'nda mücadele edebilecek. Futbolculara da 15 gün transfer olma izni verilmiş sanırım. Aynı açıklamalarda , Cas'ın özerk federasyonlara müdahale etmediğini belirtmişti federasyon yetkilisi.

Ama 3-0 hükmen mağlubiyet olayı yerine , lige hiç başlamamış gibi "bay" geçilmesi daha iyi olmaz mıydı bilinmez ama şu an Galatasaray'dan 5 değil 8 puan önde olmamız beni Ankaraspor'un ligden düşmesi kadar sevindirmiştir :).

Fatih Dalbudak
18-10-2009, 04:54
Pazartesi günü telegolde konuştu Melih. Tamamen adaletsiz bir karar olduğuna beni inandırdı. Tvde çıkıpta yalan söyleyecek değil. İyi oldu orası ayrı ama yazık olmuş.

Cem Demirtaş
18-10-2009, 09:11
Pazartesi günü telegolde konuştu Melih. Tamamen adaletsiz bir karar olduğuna beni inandırdı. Tvde çıkıpta yalan söyleyecek değil. İyi oldu orası ayrı ama yazık olmuş.
Yerel seçimlerde çalışmış ve melihin yaptığı bütün pisliklerden nasibini almış biri olarak bu kadar saf olmayın derim sadece..

Fatih Dalbudak
18-10-2009, 12:37
Yerel seçimlerde çalışmış ve melihin yaptığı bütün pisliklerden nasibini almış biri olarak bu kadar saf olmayın derim sadece..

İzledin mi bilmiyorum. İzlemediysen youtube'de falan vardır elbet. Hak vereceksin adama.
Olay siyaset değil. Futbol.