PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Fenerbahçe SK - FC Twente // UEFA Avrupa Ligi H Grubu 1.Maçı

Hüseyin Kaya
16-09-2009, 00:29
http://www.1907unifeb.org/serbest/fb-twente2.jpg

Fenerbahçe SK(T.D. Christoph Daum) - FC Twente (http://www.fctwente.nl)(T.D. Steve McClaren)

Stad: Şükrü Saracoğlu Stadı
Tarih: 17 Eylül 2009 | Perşembe
Saat: 22:05
Hakemler: Claudio Circhetta(O), Francesco Burgina(Y), Raffael Zeder(Y), Nikolaj Hanni(D)

• Sakat ve Cezalı Oyuncular:

Fenerbahçe SK (http://www.fenerbahce.org/):

Sakat: Önder Turacı

Cezalı: -

FC Twente: (http://honvedfc.hu/)

Sakat: -

Cezalı: -

• En Son Katıldıkları Uluslararası Turnuvalar:

Fenerbahçe SK (http://www.fenerbahce.org/):

09/10 UEFA Avrupa Ligi
Play-off ikinci maçı: Fenerbahçe :2 - 2 : FC Sion
Play-off ilk maçı: FC Sion : 0 - 2 : Fenerbahçe
3.öneleme turu ikinci maçı: Budapest Honvéd : 1 - 1 : Fenerbahçe
3.öneleme turu ilk maçı: Fenerbahçe :5 - 1 : Budapest Honvéd

FC Twente:

09/10 UEFA Avrupa Ligi (UEFA Kupası):
Play-off ikinci maçı: FK Qarabağ : 0 - 0 : FC Twente
Play-off ilk maçı: FC Twente : 3 - 1 : FK Qarabağ

09/10 UEFA Şampiyonlar Ligi
3. öneleme turu ikinci maçı: FC Twente : 1 - 1 : Sporting Clube de Portugal
3. öneleme turu ilk maçı: Sporting Clube de Portugal : 0 - 0 : FC Twente

• UEFA Sıralaması

http://www.1907unifeb.org/forums/../mac_basliklari/fener_twente.jpg

Gökhan Çalan
16-09-2009, 00:51
alkmaar maçına benzer bir maç olacak yükse ihtimal 4-2 4-1 3-2 3-1 gibi gollü bir maç geçecek...alexin maçı olacak..

Berke Keklikoğlu
16-09-2009, 14:07
Maç yayınının CNNTURK'den olacağını umut ettiğim.( http://www.kanaldhaber.com.tr/haberdetay.aspx?haberid=50906&catid=37 ) Galibiyetle gruplara başlayacağımız maç..

Eyüp Toktaş
16-09-2009, 14:16
No Way Out.

Mabette twentede dersini alacak.

Bence onlar bize rakip olamaz

Su an Türkiye'nin en iyi defansi bizde.

Gökhan Çalan
16-09-2009, 18:38
Maç yayınının CNNTURK'den olacağını umut ettiğim.( http://www.kanaldhaber.com.tr/haberdetay.aspx?haberid=50906&catid=37 ) Galibiyetle gruplara başlayacağımız maç..

2 takımında deplasman maçları yayınlanacak...

Ercan Topçu
16-09-2009, 19:09
Rahatlıkla Geçeceğimizden Eminim ... Hep Destek Tam Destek !!

Ozan Karaer
16-09-2009, 19:22
Bu grupta hiç bir takım bize rakip olabilecek kapasitede değil ama futbol bu..Sonucu kestirmek zor önceden..

Şaka bi yana,Twente takımı çok atan aynı zamanda çok gol yiyen bir takım,tipik bi Hollanda takımı..Ayrıca hücum hattında Douglas-Perez ikilisi çok dikkat edilmesi gereken oyuncular..

Yüksek tempoda geçeceğine inandığım maçı kazanacağız ve gruplara iyi bi başlangı yapacağız..

Tahmini skorum ise:3-1..Alex-2,Guıza

Can Ayyıldız
16-09-2009, 19:36
Bu maçı alacaz..gerisi gelir zaten ;)

Fuat Rıhtım
16-09-2009, 19:55
Gruptaki en ciddi rakibimiz. Steau'dan daha tehlikeli bir rakip bence. Ama yinede düzgün top oynadığımızda rahatça yenebileceğimiz bir takım. Seri devam eder bence.

Bu arada Deniz'de oynamayacakmış maçta.

Kürşat Pak
16-09-2009, 22:36
nedense rahat gecmıcekmıs gıbı gelıyo maç baya sıkışacağız sankı..

Mert Çubukçu
17-09-2009, 00:40
3 sene önce palermo maçı içinde zor geçer diye düşünüyordu herkes ama ben nedense palermonun bize rakip olamayacağını düşünüyordum. Yine aynı şekilde düşünüyorum ve twente bize rakip olamaz diyorum umarım yanılmam.
3-0 alırız maçı..

volkan
gökhan lugano bilica carlos
mehmet emre baroni santos
alex
guiza

Eren Karaca
17-09-2009, 02:19
2 farklı bır galıbıyet beklıyorum :) kanaryamdan _90 dakıka susmadan bagıracagım :)

Fuat Rıhtım
17-09-2009, 03:30
Fener Twente'yi geçer
Rakibinden bir gömlek üstün olan sarı-lacivertli ekip, evindeki maçı kazanıp Avrupa Ligi'ne zaferle başlayacaktır. Ama bunu gol yemeden yapması zor...

Önce gelin size bir maçını canlı olarak seyrettiğim, 5 maçını da 90 dakikasını analiz ettiğim Twente'yi biraz anlatayım... Belki de Hollanda ekibi hakkında söylenmesi gereken ilk şey 4-3-2-1 gibi oynamalarıdır. Savunmada Stam (8), Wisgerhof (4) ve Douglas (19) tüm maçlarda oynadı. Sol bekte ya Rajkoviç (5) ya da Kuiper (3) oynayacak. Orta alanın sağında Brama (6), solunda Janssen (24) oynayacak. Takımın oyun kurucusu 34'lük, tecrübeli Perez (10). Fener'i AZ ile oynadığı maçlardan da iyi tanıyor bu adam. Hücumun ortasında bir başka 34'lük kara bela N'Kufo (9) var. Solundaki Stoch (15) ve sağındaki Ruiz (22) ise oyun içinde yer değiştirebiliyor ve bu durumda rakip savunmacılara sıkıntı veriyor. Twente'nin bazı oyuncularına bireysel olarak bakmakta da fayda var... N'KUFO; gençliğinde Mainz'da ve İsviçre'de de oynamış. Kongo doğumlu, 34 yaşında. Ağır ama iri gövdesi ve fırsatçılığı ile bela bir adam. Savunmasını daha çok Lugano üstlenmeli ve özellikle duran toplarda ona yapışmalı.

BİLİCA'NIN YAPIŞACAĞI ADAM
DOUGLAS; aslında tandem oyuncusu. Daha 21 yaşında ama 1.92'lik boyuyla duran toplarda tam bir bela. Bu sezon Sporting, PSV ve Karabağ takımlarına gol attı. Bu adamı duran toplarda mutlaka Bilica adam adama savunmalı.

CARLOS'A DENK GELMESİN DİYE DUA EDİYORUM
STOCH; Chelsea'nin keşfi. Henüz 19 yaşında. Zaten kiralık ve pişmek için oynuyor... Kısacık boyuyla müthiş süratli, adamı hem sağından hem de solundan çok kolay geçiyor. Penaltı yaptırmaya oynayan artist özellikleri de var. Bazen sağ (mesela Den Haag maçı), bazen de sol (mesela Utrecht maçı) önde oynuyor. Dilerim bu maçta sol önde oynar. Çünkü o zaman kontrataklarda Gökhan ve Kazım ile işimiz kolay. Ama teknik direktörleri zeki ise ve onu sağlarına, yani bizim solumuza alırsa Santos ve Carlos, Stoch'u tutmakta zorlanır.

TAKIMIN TİLKİSİNE ÖNLEM!
RUİZ; Gent'ten bu sene geldi. Stoch ile beraber kanatları değişerek, N'Kufo'nun yanında oynuyor. En önemli özelliği, takım ters kanattan atak yaparken sinsice içeri sokulup, ters kademede uyuyan takımlara karşı boş pozisyonlar bulması. Bu nedenle onun karşısında oynayan bekin, top ters tarafta iken gözünü dört açıp Ruiz'i gözden kaçırmaması gerekiyor.

DURAN TOPLARA DİKKAT!
Twente'nin Fener karşısında en önemli silahı bu. Douglas, N'Kufo, Rajkoviç ve Ruiz, 1.86'nın üzerinde 4 tehlikeli adam. Bu konuda kısa kalacağımız için duran toplarda mutlaka önden de bu adamları basketbol savunması yapar gibi savunmalıyız. Ayrıca, 10 numara Perez'in, kornerleri çoğunlukla ön direğe, duran topları ise kale sahasının 1 metre önüne muhteşem bir şekilde attığını unutmamalıyız. Ve bir önemli nokta daha... Stoch ve Ruiz topla dripling yaparken sürekli faul arıyorlar, duran top kazanmaya çalışıyorlar. Yanlarında markaj yapan Fenerli oyuncuların bu tuzağa düşmemeleri gerekiyor.

RİBAUNTLARI EMRE TOPLAR, GOLÜ ATTIRIR
Rakibin en etkili silahlarından birinin duran top olduğunu söyledik ya... Bu silah bizim için de son derece önemli. Kullanacağımız duran toplarda gol atma şansımız oldukça yüksek. Çünkü çok içeri gömülüyorlar ve duran toptan seken ve ceza alanı dışına düşen topları genelde rakibe bırakıyorlar. İşte bu RİBAUNT toplama işini Emre çok iyi yaptığı için açıkçası ben bu tür bir gol bekliyoruım.

ÖN ALANDA BASMALI FENER
Utrecht karşılaşmasında rakibi fazla sıkmamasına rağmen gördüm ki Twente savunması baskıyı görünce çıkmakta zorlanıyor. Bu durumda Güiza, Emre ve Kazım'ın rakibe yapacağı baskı son derece önemli olacak. Ben özellikle Emre'nin rakip çıkarken kapacağı toplarla pozisyon ve gol buldurabileceğini düşünüyorum. Sonuçta Twente, Karabağ'dan da Utrecht'den de böyle goller yedi.

BENCE MAÇIN NASIL OYNANACAĞI ORTADA
Biraz da maçın seyri hakkında öngörüde bulunmanın bir zararı olmaz sanırım...
1- Bu takıma baskı kurmak, sahasında boğmak falan gibi işlere kalkmamalı. Kontrollü ve çok pas yapmalı Fener. Çok önde oynamaya kalkarlarsa ağır Bilica nedeni ile 15 numara Stoch'u başımıza dert alabiliriz.
2- Ortaları Stoch yapacak. Ara pası, savunma arkası pasları ve duran topları kullanma işini Perez görecek. Duran toplarda N'Kufo ve Douglas bizi zorlayacak.
3- Savunmalarından dönen topları Emre, Kazım ve Santos ile biz toplayıp, ara paslarla sonuca gideceğiz. Ben bu maçta Emre'nin yıldızlaşacağını düşünüyorum. Ama bu arada aman Emre dikkat! Rakibin tahrik eden oyuncuları var. Aşağıda adlarını yazıyorum.
4- Santrfor tutma özürlü stoperleri sayesinde büyük olasılıkla Güiza'dan da gol izleyeceğiz.
5- Seyir zevki açısından çok güzel bir maç olacağını, Douglas ve oynarsa Janssen'in maçı gerecek hareketler yapacağını, Stoch ve Ruiz'in de faul alma numaralarına yatacağını tahmin ediyorum.
6- Galip gelecek takım, rakibinden bir gömlek daha üstün olan Fener olacaktır. Ancak bunun gol yemeden olma ihtimali biraz düşük görünmektedir. İddiacı deyimi ile ÜST maçıdır bu maç. Ama sonunda gülen taraf büyük ihtimalle Fener olacaktır...
Her zaman olduğu gibi; rastgele FENER.

Gürkan Kubilay'ın yazısı. Rakip ile ilgili yeterli bilgisi olmayanlar buradan biraz fikir edinebilir. Gürkan Kubilay kim dersenizde, istatistiklerle maçları Türkiye'de en iyi analiz eden ve en ince detayına kadar bu istatistikleri çıkaran biri. Sunduğu seçeneklerin yüzde 95'ide genelde ortaya çıkıyor çünkü tüm maçları inceleyip bu tahminleri yapıyor. Anladığıma görede Bilica ve sol bekte oynayacak olan Carlos ya da Vederson ikilisinin iyi oynaması durumunda bu maçı gol yemeden ve farklı alabiliriz.

Fatih Dalbudak
17-09-2009, 03:35
Oradayız İnşAllah..

Selahattin Yakar
17-09-2009, 03:45
bu maçı fener çok farklı alacaktır ...... goller: dos santos, güizza(2) lugano semih.

Mert Uzun
17-09-2009, 04:03
Twente gruptaki en zor rakip bence bükreş filan hikaye bu adamlar çok zor benden demesi dikkatli olmamız lazım

Efe Yurtseven
17-09-2009, 04:09
Kanal Resmi Sitesi

Azeri Kanalı

Fenerbahce - Twente TV maçı Türksat üzerinden yayın yapan Ictimai TV´de.Kanal Avrupa Liginin tüm maçlarını almış bugün de maçın reklamlarını döndürmeye başladılar.

Ictimai TV Frekans Bilgileri..

11554 H 2916

Çağan Öztoprak
17-09-2009, 04:13
kupanin faworilerinden biriyiz zaten, bu maci da alacaz

Mustafa Ünal
17-09-2009, 11:46
Rakibin oyununa göre değil , kendi oyunumuzu kabul ettirmeliyiz.

2 yer , 3 atarız.

Muharrem Arpacı
17-09-2009, 12:59
arkadaşlar ITV Azerbaycan kanalı maçları naklen verio

Türksat 3A
Frekans : 11554
sembol : 2916
polorizasyon : Yatay ( Horizontal )
Fec : 2/3

Eyüp Toktaş
17-09-2009, 13:00
kendi evimizde gol yemeden yenmek cok önemli bence.

Bu macin deplasmanida var.

Suan ligin en az gol yiyen takimiyiz.

Bence hocalari tilkide olsa , hizli forvetleride olsa bize rakip olamazlar.

Tipik hollanda takimi.

Basariya ac gencleri topla , pisir , sat.

Daum'un ilk geldiginde kalemiz olan Mabetimiz yine o eski günlerine dönecek

Burasi Sükrü Saracoglu giris var ama buradan cikis yok

Mustafa Ünal
17-09-2009, 13:23

Türksat 3A

http://az.itv.az/videoanons/4484.html

:).

Kayhan Türk
17-09-2009, 13:52
Muharrem bilgi için teşekkürler, d-smartı olmayanların çok işine yarayacağı kesin :)

Serhat Yılmaz
17-09-2009, 15:43
grup birinciliği twenteyle yapıcağımız maçlar belirliycek gibi geliyo bana , kadıköyde rahat bi 3 puan alırız heralde...

Onur Yıldırım
17-09-2009, 21:32

Türksat 3A

varya süpersiniz içim gidiyodu yine evde izleyemicem diye. cnn turk yayınlayacaktı ama iptal olmuş herhalde...

Efe Yurtseven
17-09-2009, 21:36
varya süpersiniz içim gidiyodu yine evde izleyemicem diye. cnn turk yayınlayacaktı ama iptal olmuş herhalde...
bende yazmistim bunu ama renkli cizgiler var kanalda sadece sifreli galiba :( olmadi bu hic..

Tuğba Tülü
17-09-2009, 22:06
Twente karşısıda 1 tane yer 3 tane atarız ,3-1 biter

Onur Yıldırım
17-09-2009, 22:26
bende yazmistim bunu ama renkli cizgiler var kanalda sadece sifreli galiba :( olmadi bu hic..

hadi gavelere :D

Gönenç Toker
17-09-2009, 23:36
hadi fenerbahçem inş bu maçı alıcaz:)

Serkan Kılınç
18-09-2009, 00:17

burada veriyo arkadaşlar izleyemeyen arkadaşlara;)

"Kullanıcı bu mesajından dolayı ceza almıştır."

Tolga Sülün
18-09-2009, 00:39
yazıklar olsun.

Göktuğ Güllüce
18-09-2009, 00:52
yazıklar olsun.
ama kime? Hedefini lig koyup Avrupa'ya önemsemeyen ve ona göre takım kuran yönetime mi yoksa sahaya çıkan bundan fazlasını yapamayacak olan futbolculara mı?

Servet Güldeş
18-09-2009, 00:53
yazıklar olsun.

Yavaş...

Bu takıl ilk defa mı kötü oynadı , ilk defa mı kaybetti...

Ege Uysaler
18-09-2009, 00:55
daum maçı oldu her maça ezbere aynı kadro ile çıkarsan olacağı bu yedekleri de kaybedicez ilk onbiri birden değiştirsin demiyorum da bari 2-3 oyuncu değişik oynat misal kazımı,carlosu oynatma ya

Başar Deniz
18-09-2009, 01:01
akadaşlar puan kaybı olabilir bu normal bir şey, daha oynanacak çok maç var ancak insanı üzen 1-0 ön geçtikten sonra 2 gol yememz, bu kahrediyor insanı...bugün santos, carlos çok etkisizdi o kanat çalışmadı. guizaya zaten bir şey demiyorum artık ben yazmaktan BIKTM,SIKILDIM ama o böyle istikarlı oyunundan bıkmadı.. OYNASIN ÖMÜR BOYU İLK 11 OYNASIN, NE KONUŞUP SNİRİMİ BOZACAĞIM BU ADAM YÜZÜNDEN

Tolga Sülün
18-09-2009, 01:03
bu takım elbette ilk defa kaybetmedi ilk defa kötü oynamadı ama herseferınde bu sefer olamadı seneye seneye olmadı bıdahakı sene demek ıstemiyorum ligde ztn guç bela kazanıyoruz belkı gecen seneye göre daha cok kosuyoruz ama bişey üretmiyoruz bence dogru transfer yapılamadı avrupaya yonelık bi çalısma yapılmadı umarım bu seferde hayal kırıklıgı yasamayız

Faruk Yakut
18-09-2009, 01:05
yakışmadı bize

Halil Didikoğlu
18-09-2009, 01:05
puan kaybı sorun degil gruptan çıkcazda kadiköye hiç yakışmadı bu maglubiyet...
yav bu sergeni allah için biri sustursun adam herşeyi iyi biliyor(muş)
ulan bu kadar iyi biliyordunda kendini niye yaktın!kafamı bozdu ya!

Kemal Makinacı
18-09-2009, 01:07
arkadaşlar fikstüre bir bakayım dedim bakmaz olaydım.6s maçından önce hafta içi steau bükreş maçı var ve deplasman,6s nin kide sanırım içeride ve bizim twente maçını kaybetmemiz o maçın önemini daha çok arttırdı tabi bizim gözümüzde bu maçla gördük ki uefa önemsenmiyor !!!

Miraç Çevik
18-09-2009, 01:08
FM oynayan bilir. Maçın sonunda "Utandırdınız" diye bir seçenek çıkar. İşte onu seçiyorum. Başka bir şey demeye gerek yok !

Ege Uysaler
18-09-2009, 01:11
ligde ztn guç bela kazanıyoruz belkı gecen seneye göre daha cok kosuyoruz ama bişey üretmiyoruz bence dogru transfer yapılamadı
aynen olay bu doğru transfer yapılmadı yetenekli türkler alındı paralar saçıldı ama onları oynatacak teknik adam gelmedi,sol bek mi sol açık mı ne olduğu ne oynadığı belli olmayan santos alındı müthiş yetenek ama disiplin yok,ne güiza ne semih bu yükü kaldırabilecek adamlar değil kaldı ki kaç kulvarda mücadele ediyorsun 2 tane forvetin var takımda ayıp.çok koşoyoruz ama gs gibi rakibi boğamıyoruz.

geçen seneden sonra revizyondu vs. di dendi ancak gönderilen ya da küstürülen adamlar hep sıradan adamlar,burak yılmaz,can,emreciksin vs. bunlar zaten geçen seneden suçları yoktu ki bunlar gönderilip paralar saçılınca revizyon yapıldı sandı insanlar sen gönderebiliyor musun carlosu,deividi,kazımı görelim o zaman revizyonu.

bunları yenildik diye yazmıyorum şu oyunla yenedebilirdik çok da önemli değil mağlubiyet ama olayın aslı budur.

İlter Özmen
18-09-2009, 01:14
Daum Aragoneshleshmesin !!

Başar Deniz
18-09-2009, 01:14
ARKADAŞLAR BİZ BU GRUPTAN ÇIKARIZ ÇIKMASINADA şu paçozlara kadıköyde yenilmek hoş olmadı, pozisyon üretemiyoruz bulduğumuzuda atamıyoruz aslında bu diyabakır maçından bu yana karşımızda duruyor ama bir şeklde kazandığımızdan dolayı göze çarpmıyordu, her işte bir hayı var diyelim belki bu yenilgi bizim ders almamızı sağlayacak, eksiklerimizi daha iyi anlayıp, bu eksiklikleri gidermemizi sağlayacak, hemn karamsarlığa kapılmamak lazım daha çok erken,

Mert Uzun
18-09-2009, 01:15
Twente gruptaki en zor rakip bence bükreş filan hikaye bu adamlar çok zor benden demesi dikkatli olmamız lazım

Ben Dedim abi ...!

Güiza 15 milyon Euro pehhh :kizgin:

15+15=30 = Eto'o veya aynı güçteki herhangi bi ftbolcu ama GÜİZA değil :kizgin:

Ve son sözüm yazık...!

Kadıköyde taraftarın karşısında bu skor

MEHMET TOPUZ :serefe: Adamımsın Güzel goldü

Göktuğ Güllüce
18-09-2009, 01:15
Nereye göre doğru transfer yapılmadı bir de bu var... Lige göre düşünürsek yeterli ve şampiyonluğa ulaşacak transferler yapıldı diyebiliriz... Ancak Avrupa için ne kadar yetersiz olduğu bugün hatta önceki Sion maçında bile yavaş yavaş kendini gösterdi... Amaaaa başkanın hedefi sadece lig olduğuna göre ona göre doğru transfer yapıldı... Burada tartışılması gereken bugün ki oyun vs değil Türkiye'nin en büyük kulübü Fenerbahçe Spor Kulübünün vizyonunun sadece lig olması mı yoksa geniş çaplı düşünülmesimidir...

Onur Yıldırım
18-09-2009, 01:16
daum değilmiydi "top rakip sahada oynanacak" diyen e ne oldu, noluyor bu takıma

Hakan Ateşler
18-09-2009, 01:18
paçoz falan diil baba bunlar, nedir bu küçümseme anlamıyorum, geçen sene şu takımın ligdeki yerine maçlarına bakın, bu sene yaptığı maçlara bakın, bu adamları hollanda'nın altını üstüne getiriyor alkmaarla birlikte, iddaa bile küçümsemiş 1.45 oran veriyor, gökhan sakat yatıyori gol yiyoruz, bomboş goller kaçırıyorlar, defans ceza sahası içinde adamın bomboş önüne bırakıyor.

bu adamların ne olduğu belliydi, 0-0ken de gol kaçırdılar, bizim pozisyonumuz var mı kaçan alex'in dışında? ilk 20 dk yı izlemedim bu arada...

nedir bu küçümseme bu vurdumduymazlık. söz ağızdan bi kere çıkar şampiyon olmak kolay değil, 3 sene üstüste olmak da söylemek kadar kolay değil...

Başar Deniz
18-09-2009, 01:28
paçoz falan diil baba bunlar, nedir bu küçümseme anlamıyorum, geçen sene şu takımın ligdeki yerine maçlarına bakın, bu sene yaptığı maçlara bakın, bu adamları hollanda'nın altını üstüne getiriyor alkmaarla birlikte, iddaa bile küçümsemiş 1.45 oran veriyor, gökhan sakat yatıyori gol yiyoruz, bomboş goller kaçırıyorlar, defans ceza sahası içinde adamın bomboş önüne bırakıyor.

bu adamların ne olduğu belliydi, 0-0ken de gol kaçırdılar, bizim pozisyonumuz var mı kaçan alex'in dışında? ilk 20 dk yı izlemedim bu arada...

nedir bu küçümseme bu vurdumduymazlık. söz ağızdan bi kere çıkar şampiyon olmak kolay değil, 3 sene üstüste olmak da söylemek kadar kolay değil...

hakan ben bu stada gelen manchestar ve intere paçoz demişsem bu twente paçozun önde gidenidir, DEPLASMANDA YENER GELİRİZBU KADAR BASİT SEN İNANMYORMUSUN BİİM BU TAKIMI YENEBİLECEĞİMİZE BENCE İNANIYORSUN , yeterki sakin olalım ıslıklamalar başlamasın...

Çağan Öztoprak
18-09-2009, 01:38
hakan ben bu stada gelen manchestar ve intere paçoz demişsem bu twente paçozun önde gidenidir, DEPLASMANDA YENER GELİRİZBU KADAR BASİT SEN İNANMYORMUSUN BİİM BU TAKIMI YENEBİLECEĞİMİZE BENCE İNANIYORSUN , yeterki sakin olalım ıslıklamalar başlamasın...

yapmayin ya dauma bakin sadece isi turkiye ligi simdiye kadar awrupada bi basari yok o yuzden bizim bu gruptan cikma ihtimalimiz dusuk...daum buyuk oynamiyor...aziz baskan da zaten sadece 3 sene lig sampiyonlugu sozu werdi o yuzden daum u getirdi bugun de bunu anladik diye dusunuyorum...

Kemal Makinacı
18-09-2009, 01:39
yapmayin ya dauma bakin sadece isi turkiye ligi simdiye kadar awrupada bi basari yok o yuzden bizim bu gruptan cikma ihtimalimiz dusuk...daum buyuk oynamiyor...aziz baskan da zaten sadece 3 sene lig sampiyonlugu sozu werdi o yuzden daum u getirdi bugun de bunu anladik diye dusunuyorum...
kardeşim söylediklerine sonuna katılıyorum. zaten başka bir açıklaması yok ...

Başar Deniz
18-09-2009, 01:44

çağan kim istemz avrupada başarılı olmayı hangi başkan hangi atrenör istemez, ben şunu söyüyorum takım üzerinde baskı oluşturmak istenmiyor, taraftarı beklenti içine sokmak istenmiyor, hatta şyle bir örnek vermiştim sınava deliler gibi çalışıp hiç çalışmadım zaten zayıf alacam diyen öğrenci tiplerini hepimiz biliriz bunu neden yaparlar üzerindeki baskıdan kutulmak için, beklentileri üzerinden atıp rahatmak için, sonra ne olur 100 alır çıkarlar. işte ben buna benzetiyorum,.

Kemal Makinacı
18-09-2009, 01:46
çağan kim istemz avrupada başarılı olmayı hangi başkan hangi atrenör istemez, ben şunu söyüyorum takım üzerinde baskı oluşturmak istenmiyor, taraftarı beklenti içine sokmak istenmiyor, hatta şyle bir örnek vermiştim sınava deliler gibi çalışıp hiç çalışmadım zaten zayıf alacam diyen öğrenci tiplerini hepimiz biliriz bunu neden yaparlar üzerindeki baskıdan kutulmak için, beklentileri üzerinden atıp rahatmak için, sonra ne olur 100 alır çıkarlar. işte ben buna benzetiyorum,.
peki bu takım 100 alacağa benziyormu bi bakarmısın?tamam hedef türkiye ligi dediler ama niye ozaman son 4 maçta dedikleri gibi oynamıyorlar ?

Çağrı Erdoğan
18-09-2009, 01:46
arkadaşlar kandırmayın kendinizi bgn için takıma söylenecek en güzel şey

"Utandırdınız!!!"

Çağan Öztoprak
18-09-2009, 01:49
kemal kardesimin dedigi gibi bu takim 100 alacaga hic benzemiyor... wasat bu takim awrupada...takim degil de simdiki vizyonu awrupa konusunda wasat oyle diyeyim...

Doğan Albayrak
18-09-2009, 01:49
Hep kötü düşünür olmaktan sıkıldım...Ligde 2 haftadır sallantıdaydık sonunda...

Söylemeden geçemeyeceğim geçen haftaki Bursa maçı için taraftarımıza süper demiştim ama bu hafta da ...

Güiza'ya da gelince tahammülüm kalmadı artık!

Kemal Makinacı
18-09-2009, 01:51
Hep kötü düşünür olmaktan sıkıldım...Ligde 2 haftadır sallantıdaydık sonunda...

Söylemeden geçemeyeceğim geçen haftaki Bursa maçı için taraftarımıza süper demiştim ama bu hafta da ...

Güiza'ya da gelince tahammülüm kalmadı artık!
zaten şu guizaya taraftar hariç herkes tahammül ediyor ya bizde sorun var yada diğerleri çoook akıllı...

Başar Deniz
18-09-2009, 01:55
peki bu takım 100 alacağa benziyormu bi bakarmısın?tamam hedef türkiye ligi dediler ama niye ozaman son 4 maçta dedikleri gibi oynamıyorlar ?

arkadaşlar kandırmayın kendinizi bgn için takıma söylenecek en güzel şey

"Utandırdınız!!!"

bugün için utandırdığı ve düşük not aldığı doğru ancak bu işin birde sonu var, yani bu vize sınavıysa birde FİNALİ var bu işin. BİZ BUNLARI YENERİZ DEPLASMANDA, MAÇıN ETKİSİNDEN ÇIKI BİR DÜŞÜNÜN, BU GÜÇ BİZDE YOK MU?

Tuğçe Sungur
18-09-2009, 01:58
bugün için utandırdığı ve düşük not aldığı doğru ancak bu işin birde sonu var, yani bu vize sınavıysa birde FİNALİ var bu işin. BİZ BUNLARI YENERİZ DEPLASMANDA, MAÇıN ETKİSİNDEN ÇIKI BİR DÜŞÜNÜN, BU GÜÇ BİZDE YOK MU?

güç var belki ama istek yok..

Fuat Rıhtım
18-09-2009, 02:01
Bu yenilgi çok iyi oldu. Hemde çok iyi. Sevindim bile diyebilirim hatta.

Niye mi?

Taraftarın gerçek yüzü yine ortaya çıkmaya başladı. Çatlak sesler duyulur oldu yine. 2 maç kötü oynadı diye takımı yerden yere vurma çalışmaları tekrar başladı. Takım içinse sevindim. Ligde puan kaybetmeyişimiz iyi. Avrupa'da da kötü oynamamıza rağmen ucu ucuna verdik maçı. Bu maç ders olması açısından çok iyi bir sonuçla bitti. Oyuncularımızda kendine gelir inşallah en kısa zamanda. Kanatlar üzerinde yapılacak değişikliklerde tekrar bizi uçuşa geçirir (Özer-Mehmet).

Çağrı Erdoğan
18-09-2009, 02:05

bu güç var olmasına var kağıt üstünde twenteden çok daha iyiyiz ama adamlar 3 pasta hücum ederken biz hiçbişi yapamamışız adamların carlosla yaşıt forvetti deli gibi koşarken ve 2 tane gol atarken bizim defansımız yerlerde sürünüyosa aadamlar orta sahada dönen her topu alırken bnm kazımıım cristianım sadece seyrediyosa hatta kazım bazen seyretmeyip arkasını dönüp gidiyosa bu takımda sorun vardır kardeşim....bu takımda ters giden bişeyler var demektir....şapkadan tavşan çıkmasını beklemeye gerek yok....carlos formsuz mu koyacaksın wedersonu ssantos kötü mü koyacaksn uğuru nereye gitti alvesi harcayan uğur daum resmen üzerini çizdi adamın cristian kötü mü senin 7 snedir bu takımda selççuğun var bırak takmı tanımayı senin kadıköyde sahanın neriesinde çim kalkık onu biliyo ki bence cristiandan çokta bi eksiği yok ama işte adı selçuk emreye hiç bi lafım yok kazım kötümü deividin var topuzun var alex tehlikelidir 5 senedir bunu ispatlamıştır her dakika oyunda kalabilir tek forvetin guiza her topu eziyo mu semihin var ...ama bizde 7 maçtır aynı tas aynı hamam 14 kişi giren belli çıkan belli böyle takım olunmaz...Böyle ancak günü kurtarırsın ama hergünü değil......

Çağan Öztoprak
18-09-2009, 02:09

Niye mi?

Taraftarın gerçek yüzü yine ortaya çıkmaya başladı. Çatlak sesler duyulur oldu yine. 2 maç kötü oynadı diye takımı yerden yere vurma çalışmaları tekrar başladı. Takım içinse sevindim. Ligde puan kaybetmeyişimiz iyi. Avrupa'da da kötü oynamamıza rağmen ucu ucuna verdik maçı. Bu maç ders olması açısından çok iyi bir sonuçla bitti. Oyuncularımızda kendine gelir inşallah en kısa zamanda. Kanatlar üzerinde yapılacak değişikliklerde tekrar bizi uçuşa geçirir (Özer-Mehmet).

taraftarlik ayni zamanda takimi elestirmektir...elestirmek de takim tutmak demektir...onemsedigimizi gosterir.... bi yanlis warsa takimda onu duzeltmek gerekir taraftar tepkisini koyarsa bu olur sadece.....

Başar Deniz
18-09-2009, 02:11
güç var belki ama istek yok..

bu güç var olmasına var kağıt üstünde twenteden çok daha iyiyiz ama adamlar 3 pasta hücum ederken biz hiçbişi yapamamışız adamların carlosla yaşıt forvetti deli gibi koşarken ve 2 tane gol atarken bizim defansımız yerlerde sürünüyosa aadamlar orta sahada dönen her topu alırken bnm kazımıım cristianım sadece seyrediyosa hatta kazım bazen seyretmeyip arkasını dönüp gidiyosa bu takımda sorun vardır kardeşim....bu takımda ters giden bişeyler var demektir....şapkadan tavşan çıkmasını beklemeye gerek yok....carlos formsuz mu koyacaksın wedersonu ssantos kötü mü koyacaksn uğuru nereye gitti alvesi harcayan uğur daum resmen üzerini çizdi adamın cristian kötü mü senin 7 snedir bu takımda selççuğun var bırak takmı tanımayı senin kadıköyde sahanın neriesinde çim kalkık onu biliyo ki bence cristiandan çokta bi eksiği yok ama işte adı selçuk emreye hiç bi lafım yok kazım kötümü deividin var topuzun var alex tehlikelidir 5 senedir bunu ispatlamıştır her dakika oyunda kalabilir tek forvetin guiza her topu eziyo mu semihin var ...ama bizde 7 maçtır aynı tas aynı hamam 14 kişi giren belli çıkan belli böyle takım olunmaz...Böyle ancak günü kurtarırsın ama hergünü değil......

ARKADAŞLAR YAPMAYIN GEÇEN SENEDE GÖRDÜK BU TAKIMI,TAKIM BU SENE DAHA ÇOK MÜCADEE EDİYOR, YETERLİ Mİ YENİLDİĞİMİZE GÖRE DEMEKKİ YETMEMİŞ EKSİKLER VAR Kİ YENİLDİK, BENDE DİYORUM Kİ BU EKSİKLİKLERİ GİEDRİP, DAHADA GÜÇLENECEZ, Bİ DURUN BAKALIM...

"Kullanıcı bu mesajından dolayı ceza almıştır."

Kürşat Pak
18-09-2009, 02:13
çok koydu be:S bir mağlubiyetle elenılmez daha 5 mac var daum eksıklerı görüp çaresine bakar hala kazımla güizala oynarsa tamam derim endişelenin ama gerekli değişiklikler olunca bız herkesı her yerde yeneriz;)

Çağrı Erdoğan
18-09-2009, 02:13

Niye mi?

hayatımda ilk defa bu gece denizliden sonra bu kadar utanıyorum ne manu dan 6 yediğimizde nede gs a nondanın golüyle kaybettiğimizde bu kadar utanmadım bu kadar yüzüm yere bakmadı çünkü otakımlar manudan 6 yerkende gs a şampluk kaybederkende ortaya bi karakter koymuşlardı bgn bu yoktu sahada....ve emin ol ben ve bnm gibi arkadaşlar kelle istemek için değil o çubukluyu 1 kademe bile olsa yukarda görebilmek adına bunları yazıyoruz ...ki ztn senin bu dediğine göre 60 lı dakikalarda semih şentürk diye tempo tutan binlerce kişide çatlak sesti....

Ferhat Adsız
18-09-2009, 02:26
Daha çok maç var toparlanırız. Ama artık bir oyun karakterimiz olmalı . Hücüm çok etkisiz ve adeta forvetsiz oynuyoruz üstelik alex vasatsa çok pasifleşiyoruz

Eray Şen
18-09-2009, 02:46
benim düşüncem takım olarak kötü değiliz bireysel performanslar skoru etkiliyo..takımımız gayet rahat şekilde bizim de isteğimiz olan oyunu rakip sahay yıkmayı ve dar alanda oynamayı başarıyo..bazen güzel pas trafikleri de yakalıyo..ama sistemimizde en gerekli unsur olan kanatlardaki iki "iyi arkadaş" vurdumduymazca sahada geziniyolar..kazım bırakın kendisi oynamayı gökhanı da bozuyo..güiza en kötü maçlarından birini oynadı bi futbolcu taç almakta bile zorlanır mı yani pess diyorum..

taraftar da kusurabakmayın hiç iyi değildi..hele semih şentürk diye bağırmak ayıpların en büyüğüdür, fenerbahçe taraftarını lekeler..biz trabzonspor falan değiliz öle yattara diye bağırdıkları gibi bağıralım..sahadaki futbolculardan kenardaki teknik direktörden ayıptır ve dosta düşmana rezil eder bu tür davranışlar..ayrıca efsane maraton bağıran maraton olucak diye rakip takımların boşa bağıran gruplarına döndük..ne rakibi ıslıklama ne olaylara anlık tepkiler verme kaldı..rakip korner kullanıyo "saldır kanarya" diyoruz..oyuna hiç bi katkımız olmuyo

Kürşat Pak
18-09-2009, 03:12
spiker topuzun golünden sonra bi ara mehmet dıye bagırdı olemı duydum arkdasda var mı bi sorun:S

Onur Çakar
18-09-2009, 03:15
hele semih şentürk diye bağırmak ayıpların en büyüğüdür, fenerbahçe taraftarını lekeler..biz trabzonspor falan değiliz öle yattara diye bağırdıkları gibi bağıralım..sahadaki futbolculardan kenardaki teknik direktörden ayıptır ve dosta düşmana rezil eder bu tür davranışlar..ayrıca efsane maraton bağıran maraton olucak diye rakip takımların boşa bağıran gruplarına döndük..ne rakibi ıslıklama ne olaylara anlık tepkiler verme kaldı..rakip korner kullanıyo "saldır kanarya" diyoruz..oyuna hiç bi katkımız olmuyo

Kesinlikle katılıyorum.Fenerbahçe taraftarı oyuncu adı bağırarak oyuna aldırmaya çalışmaz çalışmamalı.
Oyunu takip edip ona göre bağırma konusuna da katılıyorum. Eskiden hakemin yanlış kararında büyük bi uğultu çıkarıp baskı altına alıyoduk ama malesef şimdi biraz maçtan kopuk tezahurat ediyoruz.Ama en kısa zamanda bunun yanlış olduğunun farkına varılır ve düzeliriz diye düşünüyorum.

Kürşat Pak
18-09-2009, 03:18
benim düşüncem takım olarak kötü değiliz bireysel performanslar skoru etkiliyo..takımımız gayet rahat şekilde bizim de isteğimiz olan oyunu rakip sahay yıkmayı ve dar alanda oynamayı başarıyo..bazen güzel pas trafikleri de yakalıyo..ama sistemimizde en gerekli unsur olan kanatlardaki iki "iyi arkadaş" vurdumduymazca sahada geziniyolar..kazım bırakın kendisi oynamayı gökhanı da bozuyo..güiza en kötü maçlarından birini oynadı bi futbolcu taç almakta bile zorlanır mı yani pess diyorum..

taraftar da kusurabakmayın hiç iyi değildi..hele semih şentürk diye bağırmak ayıpların en büyüğüdür, fenerbahçe taraftarını lekeler..biz trabzonspor falan değiliz öle yattara diye bağırdıkları gibi bağıralım..sahadaki futbolculardan kenardaki teknik direktörden ayıptır ve dosta düşmana rezil eder bu tür davranışlar..ayrıca efsane maraton bağıran maraton olucak diye rakip takımların boşa bağıran gruplarına döndük..ne rakibi ıslıklama ne olaylara anlık tepkiler verme kaldı..rakip korner kullanıyo "saldır kanarya" diyoruz..oyuna hiç bi katkımız olmuyo dogru dıosun cok saçma tezahuratlar yersiz ve cok uzun 10 dakıka zevksız ve etkısız saldır fenerbahce sölüyoruz bı ara bağırasım kaçtı aynı şeyi yerli yersiz yerlerde 15 dakika sölemek çok saçma...

Onur Çakar
18-09-2009, 03:19
spiker topuzun golünden sonra bi ara mehmet dıye bagırdı olemı duydum arkdasda var mı bi sorun:S
malesef karşılık olarak soyismi cevap olarak verildi baya bi kesim tarafından

Ozan Karaer
18-09-2009, 03:22
Kesinlikle katılıyorum.Fenerbahçe taraftarı oyuncu adı bağırarak oyuna aldırmaya çalışmaz çalışmamalı.
Oyunu takip edip ona göre bağırma konusuna da katılıyorum. Eskiden hakemin yanlış kararında büyük bi uğultu çıkarıp baskı altına alıyoduk ama malesef şimdi biraz maçtan kopuk tezahurat ediyoruz.Ama en kısa zamanda bunun yanlış olduğunun farkına varılır ve düzeliriz diye düşünüyorum.

Bende taraftarın amacı,Semih diye bağırıp teknik direktörü baskı altına alıp,oyuncu sokturmak değildi oyuna..Mantıklı olan bağırıldı,taraftar da takımdan gol bekliyo ve bunu gerçekleştircek futbolcuların isimlerini zikrediyo..Hadi artık dercesine,yeter girsin artık Semih mantığıyla sanırım..

Maçın gidişini etkileyecek tezahürat etmek varken,böyle tezahüratlar yanlış ama art niyet düşünmüyorum yani..Bu tezahüratlar yapılana kadar takımı destekleyici tezahüratlar gelse,daha iyi olurdu..Sonuçta maç 2-1'ken daha uzatmalarla birlikte 15 dakika vardı,çevrilebilirdi ki biz Kadıköy'de ne maçlara tanıklık ettik ama maalesef yanlış olarak düşünmediğim Semih Şentürk ismi daha baskın çıktı..:rolleyes:

Kürşat Pak
18-09-2009, 03:23
spikere sevgıler saygılar!!!!!

Fatih Suvaydan
18-09-2009, 04:50
Yorumlara bakıldığında birçok mesajda "utandırdınız" diye yazıyor...Bu takım utandıracak ne yaptı ? Bakıldığında sahada "bana göre" mücadele eden bir takım vardı..Bu sporda yenmekte-yenilmekte var....Yediğimiz gollere dönüp tekrar bir bakınız...Bireysel hatalar !!! Bu takım bu akşam çıkıp mücadelesini ederek mağlup olmuştur...

Kim ne derse desin Kazım-Guiza ikilisi dışında takım iyiydi..Evet yenildik ama bu takım beni "UTANDIRMADI"..Yarın yine FENERBAHÇE formam ile sokaklarda gezeceğim...."Utandırdınız" lafına da kesinlikle katılmıyorumm !!!!

Ege Uysaler
18-09-2009, 08:57
. Kanatlar üzerinde yapılacak değişikliklerde tekrar bizi uçuşa geçirir (Özer-Mehmet).
ne yazık ki ben inanmıyorum bu değişikliklerin daumun yapacağına daum kafasında en fazla 14 kişilik kadro vardır döner dolaşır onları oynatır kanatlarda değişiklik şart hem de her ikisinde iki kanatta da cok yetenekli ama sorumsuz adamlar oynuyor inşallah dediğin gibi olur

Erkin Bayrakçı
18-09-2009, 09:41
Bu takım bu sene 11 tane resmi maç yaptı daha 1. (yazıyla bir) mağlubiyeti. Geçen seneyi çok çabuk unutmuşuz bence gözünüzü seveyim bu sene sahip çıkalım şu takıma biraz. Kaybedilmiş hiçbir şey yok erkenden kendimize çeki düzen vermemizi bile sağlar bu yenilgi.

Öte yandan utanan arkadaşlar varmış neyinden utandınız anlayamadım, ben dün gece de dahil takımın mücadele etmediği bir maç hatırlamıyorum. Arada olur böyle top yuvarlak.

Erdem Özaşık
18-09-2009, 10:00
ilk defa dün guizanın çıkmasını istedim :/ onun dışında daum neden sürekli olarak semihi yedek bırakıyor (tıpkı diğerleri gibi) veözer hurmacıyı ne zaman oynatmayı düşünüyor off off bu maçda kaybedilmezdi bea uyku girmedi gözüme :(

Mustafa Ünal
18-09-2009, 11:22
Daum en iyisini bilir de , neden Semih 80.dakika da 2.golü yedikten sonra girdi? Neden kötü gününde olan Carlos'a 60 dakika sabredildi , anlayamadım.

İlk yarıdaki mücadele etme , pres yapma isteği sırasında rakibi boğduğumuz o kısa sürelerde uzun topları tutabilen , indirebilen , zora değil kolayı yapmaya gidebilen bir forvetle çıkılsa ne olurdu , merak ediyorum.

Alp Hacıoğlu
18-09-2009, 11:38
dün kimse ortaya top almaya gelmedi.
bilica ortadan giderken orta yapıyor 50 metreye nasıl bir mantıktır bu. birisi bu bilicaya basit oynamasını öğretmeli burası sivas değil!
sürekli carlosla paslaşıyor boşa top öldürüyor.

dün bi an aragonesin saha kenarında olduğunu düşündüm...

Burak Babacan
18-09-2009, 12:24
carlos-kazım yedeğe.dos santos carlosun yerine daha doğrusu kendi mevkiine.mehmet sağ açık özer sol açık.olay budur

Burak Urak
18-09-2009, 12:32
bence bu yeniLgi çok güzeL oLdu takim biraz oLsa siLkeLenecek

Amir Özkul
18-09-2009, 13:08

Niye mi?

İmzamı atarım. (Mehmet' le ilgili kısım dışında.)
taraftarlik ayni zamanda takimi elestirmektir...elestirmek de takim tutmak demektir...onemsedigimizi gosterir.... bi yanlis warsa takimda onu duzeltmek gerekir taraftar tepkisini koyarsa bu olur sadece.....
Eleştiri yapıcı olursa faydalıdır, dünden beri takip ediyorum takımımıza toz kondurmayan isimler şimdi yerden yere vuruyorlar herkesi...

taraftar da kusurabakmayın hiç iyi değildi..hele semih şentürk diye bağırmak ayıpların en büyüğüdür, fenerbahçe taraftarını lekeler..biz trabzonspor falan değiliz öle yattara diye bağırdıkları gibi bağıralım..sahadaki futbolculardan kenardaki teknik direktörden ayıptır ve dosta düşmana rezil eder bu tür davranışlar..ayrıca efsane maraton bağıran maraton olucak diye rakip takımların boşa bağıran gruplarına döndük..ne rakibi ıslıklama ne olaylara anlık tepkiler verme kaldı..rakip korner kullanıyo "saldır kanarya" diyoruz..oyuna hiç bi katkımız olmuyo
İmzamı atarım.
Bu takım bu sene 11 tane resmi maç yaptı daha 1. (yazıyla bir) mağlubiyeti. Geçen seneyi çok çabuk unutmuşuz bence gözünüzü seveyim bu sene sahip çıkalım şu takıma biraz. Kaybedilmiş hiçbir şey yok erkenden kendimize çeki düzen vermemizi bile sağlar bu yenilgi.

Öte yandan utanan arkadaşlar varmış neyinden utandınız anlayamadım, ben dün gece de dahil takımın mücadele etmediği bir maç hatırlamıyorum. Arada olur böyle top yuvarlak.
Çok haklısın Erkincim, hemen ilk mağlubiyette idam sehpaları kuruldu yine...

Ama arkadaşlar, onbir maçın onunu kazanan bi takım da bu söylediklerinizi haketmiyor. En basitinden, çoğu kişi demiş ki Daum' un kadrosu belli, değişmiyor. İyi de kardeşim hem bunu söylüyosun hem de bu oyuncular değiştirilmeli işe yaramıyor diyorsun, bu ne perhiz bu ne lahana turşusu?.. Takım hiç değişmiyorsa onbir maçın onunu kazanan, bu adamlar değil mi? Öyle veya böyle, son dakikaya kadar maçı kovalayan, pes etmeyen, vazgeçmeyen bu takım değil mi?.. Yazıktır, biraz dikkat, biraz insaf...

Mert Uzun
18-09-2009, 13:12
:kizgin: Güiza Gitmesse Elbet birileri Gider Sene Sonu :kizgin:

İsmail Önal
18-09-2009, 13:16
Volkan,Gökhan Gönül,Roberto Carlos,Lugano,Dos Santos,Emre,Kazım,Alex,Guiza. Bu saydığım 9 futbolcu sakatlık ve kart problemlemleri dışında sağlam olduğunda banko oynuyan oyuncular.. 3 kulvarda yarışıcak bir takımın geniş bir kadroya ihtiyacı vardır, geniş her biri diğerinin yerine oynadıında sırıtmıyıcak ve maçı kazandırabilicek oyunculuar.. Fenerbahçeye baktığımızda fazlasıyla var.. Deivid,Semih,Özer ve Mehmet Topuz ilk akla gelen.. Ama buna rağmen yoğun maç trafiğinde Fenerbahçe ve Daum bu 9 futbolcuda ısrar ediyor.. Rotasyon? 2 futbolcuyla mı ? Bilica-Lugano-Önder. Stoperler arasında değişim midir rotasyon? Bu mu her oyuncuyu kullanmak. Bu 9 futbolcu kötü giderken yapılan oyuncu değişiklikleri mi ? Daumun lig dışında diğer kulvarları 2. planda tuttuğunu biliyoruz. Bende bunu doğru buluyorum. Verilen bir söz var. Ama hafta içi ve haftasonu oynanan bütün maçlarda bu kısır değişim devam ederse, ilk hedeflerini tutturmak bile mümkün değil.. Daum bir an önce belli bir rotasyon sistemi oluşturmalı. Umuyorum ki bu sistem yabancı hakkına takılan stoper değişkliklerinin önüne geçer..

Mustafa Ünal
18-09-2009, 14:06
İmzamı atarım. (Mehmet' le ilgili kısım dışında.)

Eleştiri yapıcı olursa faydalıdır, dünden beri takip ediyorum takımımıza toz kondurmayan isimler şimdi yerden yere vuruyorlar herkesi...

İmzamı atarım.

Çok haklısın Erkincim, hemen ilk mağlubiyette idam sehpaları kuruldu yine...

Ama arkadaşlar, onbir maçın onunu kazanan bi takım da bu söylediklerinizi haketmiyor. En basitinden, çoğu kişi demiş ki Daum' un kadrosu belli, değişmiyor. İyi de kardeşim hem bunu söylüyosun hem de bu oyuncular değiştirilmeli işe yaramıyor diyorsun, bu ne perhiz bu ne lahana turşusu?.. Takım hiç değişmiyorsa onbir maçın onunu kazanan, bu adamlar değil mi? Öyle veya böyle, son dakikaya kadar maçı kovalayan, pes etmeyen, vazgeçmeyen bu takım değil mi?.. Yazıktır, biraz dikkat, biraz insaf...

Bende atarım Amir reis :).

Soner Öztürk
18-09-2009, 14:09
Bu kadar ağır eleştırılere karşıyım.Bize düşen destek vermek.Ama özerin ne zaman oynayacagınıda merak edıyorum.Hocam oynat aartık şu adamı

Kürşat Pak
18-09-2009, 14:24
carlos-kazım yedeğe.dos santos carlosun yerine daha doğrusu kendi mevkiine.mehmet sağ açık özer sol açık.olay budur
süper yazmışsın;) özer de ama muamma var 11i kaldırabılıcekmı:S

Soner Öztürk
18-09-2009, 14:50
süper yazmışsın;) özer de ama muamma var 11i kaldırabılıcekmı:S

Ankara sporda hiç izlemedinmi bence bir süre şans verılırse o formayı kımseye vermez.Muhteşem asıstler yapan bı adam

Kürşat Pak
18-09-2009, 14:55
Ankara sporda hiç izlemedinmi bence bir süre şans verılırse o formayı kımseye vermez.Muhteşem asıstler yapan bı adam
izlemez olur muyum geldıgınde en cok sevindiği adamdı ama ufak ufak sanş verildiği maçlarda pek ankaraspordakı gibi oynamadı heycandandır sanırsam:S

Fatih Demirel
18-09-2009, 14:58
Özer..Yıllarca bu adamı niye almıyoruz diye içten içe söylenip durmuştum.
Artık şans verilmesi lazım. Bazı oyuncularda ısrar etmeye gerek yok. Olmuyor işte.

Soner Öztürk
18-09-2009, 15:05
Özer..Yıllarca bu adamı niye almıyoruz diye içten içe söylenip durmuştum.
Artık şans verilmesi lazım. Bazı oyuncularda ısrar etmeye gerek yok. Olmuyor işte.

kesinlikle şans verilmesi lazım en azında IBB macında bir yarım saat şans verilebilir

Eyüp Toktaş
18-09-2009, 15:16
1 - Her sene ayni seyleri konusup duruyoruz iste.Takim kazanirken 5'te 5 yaparken alkis 1 yenilgi yolun sonu.Bu gitsin su gelsin.

Sadece geyik muhabbeti

2 - Baskanimiz bize 3 yil sampiyonluk sözü verdiginde ben yazdim burada , Nihat Özdemir'de Mali kongrede konustu.

" Avrupa'da basari sözü vermedik dedi " o zaman kimse sesini cikarmadi.

O zaman sesini cikarmayanlarin simdi konusmaya ne hakki var ?

3 - Milyonlarca defa yazdim yine yazarim.

TRANSFERLERIMIZ YANLIS

Biz hala tribünlere oynayanlara , calim yapanlara , kisisel yetenekleri ile oynayanlari alkisliyoruz.

Takim oyunu oynanmadikca , savasan , pas yapan , hizli oynayan , sahayi her yönüyle kullanabilen , oyunu 2 yönlü oynayan , joker gibi kullanabilecegimiz oyuncular olmadan bu is GITMEZ.

Sadece hergün burada muhabbetimiz bol olsun konusup dururuz.

Gökhan sakatlandi yerini kimse doldurmadi ve golleride yedik iste.

Ayagina topu alan calima kacarsa hem takimin hizini yavaslatir hemde faule maruz kalir.

Herkes kendini kurtarici gibi görürse kolay maci iste böyle zora sokariz.

Mactan önce herkes o kadar emindi ki yenecegimizden kimse sahada yüregini koymadi iste.

sonucta bu olur.

Asiri motivasyon , gazetecilerin ve tvlerin doldurmasi ile yenildik.

BEN OLSAM MACLARDAN ÖNCE FUTBOLCULARA GAZETE VE TV OKUMA VE IZLEME YASAGI KOYARIM KI KAFALARI RAHAT OLSUN.

Süleyman.Özdemir
18-09-2009, 16:48
Daum'un her fırsatta sadece lige konsantre oldugu avrupayı düşünmedigi dün açık açık belli oldu.. Futbolcularda hocasına uyunca bölesi kötü bi maglubiyetle kötü başladık gruba..

Dün bide şu anlaşıldı ki bizim grupta liderlik için çekişecegimiz takım Twente.. S.Bükreş biraz zayıf halka gibi gözüküyor. Twenteyi deplasmanda 2 farklı yenersek gruptan lider çıkarız.. Başka türlü Twente lider çıkar die düşünüyorum..

Doğan Albayrak
18-09-2009, 17:00
Ya bende şunu anlamıyorum avrupada söz vermedik lig hedefimiz...
Tamam bir sırası olabilir ama Fenerbahçe gibi büyük bir takım böyle bir hesap içinde olamaz, yok söz vermedik yeniliriz, yok söz verdik yeneriz... Şahsi algılamayın ilginç...

Eray Şen
18-09-2009, 17:35

fenerbahçeliii..diyince mehmet dedik ya, mehmeeettt dyince de fenerbahçeli dememiz gerekiyodu bazıları topuz dediler

bana kalırsa böyle şeylere hiç gerek yok doğal olup akışına bırakmak lazım millet espri yapıcak diye varyeteye girmeye hiç gerek yok..o topuz desin biz mehmet diyelim 3. söleyşte adını söleyp soyadını istemesin yeter

Eyüp Toktaş
18-09-2009, 18:24
Ya bende şunu anlamıyorum avrupada söz vermedik lig hedefimiz...
Tamam bir sırası olabilir ama Fenerbahçe gibi büyük bir takım böyle bir hesap içinde olamaz, yok söz vermedik yeniliriz, yok söz verdik yeneriz... Şahsi algılamayın ilginç...

Vallahi renkdasim bizzat Nihat Özdemir mali kongrede syöledi ve konusmasini asagi yukari tüm tvler verdi.Inan duyunca inanamadim.

Karsi cikan oldu mu ?

O yazanlar cizenler simdi nerede ?

Doğan Albayrak
18-09-2009, 18:39
fenerbahçeliii..diyince mehmet dedik ya, mehmeeettt dyince de fenerbahçeli dememiz gerekiyodu bazıları topuz dediler

bana kalırsa böyle şeylere hiç gerek yok doğal olup akışına bırakmak lazım millet espri yapıcak diye varyeteye girmeye hiç gerek yok..o topuz desin biz mehmet diyelim 3. söleyşte adını söleyp soyadını istemesin yeter
bence de Mehmet demek en kolay olanı kasmaya gerek yok
Vallahi renkdasim bizzat Nihat Özdemir mali kongrede syöledi ve konusmasini asagi yukari tüm tvler verdi.Inan duyunca inanamadim.

Karsi cikan oldu mu ?

O yazanlar cizenler simdi nerede ?
Bende izledim...Hepimiz iyi şeyler istiyoruz da işte...

Akif Coşkun
18-09-2009, 19:13
bu konu hakkında yorum yapmamaya söz verdim ama kendimi tutamıyorum ben bay daum un bu takımın başına getirildiğinde de aynı şeyleri söylemiştim ve söylediklerim bir bir çıkıyor şöyleki:
-bu adam ile türkiye şampiyonu oluruz bunda en ufak bir kaygım yok fakat avrupada başarı hayalden öteye geçmez belki bu gruptan çıkamayadabiliriz hiç kimse gücenmesin alınmasın daumla avrupada başarı hayal... biz Fenerbahçe'yiz bizim korkak futbol ile hiçbir zaman işimiz olmaz olamaz Fenerbahçe rakibi kim olursa olsun daima kazanmak için oynar...

Tuğba Tülü
19-09-2009, 03:28
Futbolcularımızın çoğu avrupayı istemiyor sanırım,sanki sahaya silah zoruyla çıkarılmış gibi maç bitsede gitsek havasındaydılar ,bunda daum ve yönetimin hedef belirlemedeki yanlışları etkili oldu gibi geliyor..:rolleyes: ayrıca rakibi çok küçümesedik nasıl olsa yeneriz dedik 1-0 kazanıp lider olacağımız grupta son sıraya yerleştik..:???:

Murat Ekici
19-09-2009, 06:15
zaten son 3 macı kotu oynadık. ahanda simdi patladık. yine daum yine avrupa dramı. zico sampiyon yapamadı ama ceyrek final oynadık kmseden memnunsuz 1 ifade edinmedi. ama gitti. pehh yermisin yemez misin daumu :d:d.d:d:D ich möhte einen schocolade:D:D.dd

Akif Coşkun
19-09-2009, 14:50
bu konu hakkında yorum yapmamaya söz verdim ama kendimi tutamıyorum ben bay daum un bu takımın başına getirildiğinde de aynı şeyleri söylemiştim ve söylediklerim bir bir çıkıyor şöyleki:
-bu adam ile türkiye şampiyonu oluruz bunda en ufak bir kaygım yok fakat avrupada başarı hayalden öteye geçmez belki bu gruptan çıkamayadabiliriz hiç kimse gücenmesin alınmasın daumla avrupada başarı hayal... biz Fenerbahçe'yiz bizim korkak futbol ile hiçbir zaman işimiz olmaz olamaz Fenerbahçe rakibi kim olursa olsun daima kazanmak için oynar...

Ozan Öz
19-09-2009, 15:56
Bu mağlubiyet sadece mental olarak eksik olduğumuz için gelmiştir, maçı oynarken rakibi hiç hataya zorlamadık bekledik ki kendi kendilerine hata yapsınlar, sanki İnterle oynuyorduk. Ama Steua'nın evinde Tiraspol gibi bi takıma puan vermesi de bizim açımızdan iyi oldu. Twentenin iyi takım olduğunu başından beri söylüyorum, hücum oynayan takımlar bu sene bize bayağı bir ters gelicek bunu herkes aklına soksun. Öyle bir maç kaybettikten sonra da havlu atacak değiliz. Bu takım geçen seneki gibi isteksiz ve ruhsuz bir görüntü sergilemiyor, çalışanlar hakkını daima alırlar. Kadroda şöyle fuleli bir iki kanat oyuncusu olsa bizi kimse tutamazdı tabi o ayrı konu ancak artık bu kadroyla yola çıktık, takım istekli oynuyor bize düşen görev ise tribünde en iyi desteği vermektir. Geçen yıl geri düşüş yaşayarak en az 2-3 yıl geriye gittik, kimse çeyrek finale çıkan takım kaldığı yerden devam ediyor demesin. Bu takımın UEFA da guruptan çıkması başarı değil olağan birşeydir. Çıkamaması başarısızlıktır , daha sonra gelen kuraya göre maç maç düşüşnerek tur atlamasının başarı yada başarısızlık olduğunu konuşabiliriz. Bu takım için direkman hedef final demek biraz ütopya olur. Türkiye liginde ise şampiyonluktan başka herşey başarısızlığın alasıdır. Hep destek tam destek. Dediğimiz gibi ; " iki metale değil, renklerine sevgimiz "

Fuat Rıhtım
19-09-2009, 19:48
Dün maçın ilk yarısını televizyondan izleme şansı buldumda, bence hiçte kötü oynamamışız. Ha iyide oynamamışız ama söylendiği gibi kötüde değilmişiz. Santos'un form düşüklüğü, Güiza'nın inanılmaz derecede kötü oluşu, Cristian'ın hücum konusunda yeterli katkıyı bu maçta veremeyişi, üretkenliğimize direk etki etmiş.

Birçok kişide yazmış kafa olarak hazır olma konusunu. Biz bu maça kafa olarak hazır değilmişiz ki..

Eyüp Toktaş
20-09-2009, 13:49
buyrun iste.daha 2 gün önce yazdik.bu sabah ayni haber bir daha.

ÖNCE LIG

http://www.fotomac.com.tr/fen101.html

Avrupa önemli değil! Sen Fenerbahçe'yi ligde 3 yıl üst üste şampiyon yap!"... Gündeme bomba gibi düşecek bu özel haberin ayrıntıları...

Önce lig gelir

Başkan, Aykut Kocaman'ın da katıldığı 3'lü zirvede tüm çalışmaların lig şampiyonluğu üzerine yapılmasını istedi.

'Rahat olun' mesajı
Fenerbahçe'de, şok bir şekilde gelen Twente yenilgisiyle oluşan karamsar hava camianın moralini bozarken, başkan Aziz Yıldırım'ın verdiği güvence, ortamı biraz olsun rahatlattı. Yıldırım'ın, teknik direktör Daum ve sportif direktör Aykut Kocaman'la bir toplantı yapıp "Rahat olun" mesajı verdiği öğrenildi.

İki kulvarda çok zor
Camiaya 3 yıl üst üste şampiyonluk sözü veren Yıldırım'ın Daum'a, "Bizim için Avrupa ikinci planda gelir. Önceliğimiz lig. Çalışmalarınızı ona göre yapın" dediği ifade edildi. Daum'un ise "Zaten bu kadro iki kulvarı kaldırmaz. Avrupa'da başarı beklemek hayalcilik olur" diye konuştuğu ifade edildi.
Emre BOL

Fuat Rıhtım
20-09-2009, 15:34
buyrun iste.daha 2 gün önce yazdik.bu sabah ayni haber bir daha.

ÖNCE LIG

http://www.fotomac.com.tr/fen101.html

Avrupa önemli değil! Sen Fenerbahçe'yi ligde 3 yıl üst üste şampiyon yap!"... Gündeme bomba gibi düşecek bu özel haberin ayrıntıları...

Önce lig gelir

Başkan, Aykut Kocaman'ın da katıldığı 3'lü zirvede tüm çalışmaların lig şampiyonluğu üzerine yapılmasını istedi.

'Rahat olun' mesajı
Fenerbahçe'de, şok bir şekilde gelen Twente yenilgisiyle oluşan karamsar hava camianın moralini bozarken, başkan Aziz Yıldırım'ın verdiği güvence, ortamı biraz olsun rahatlattı. Yıldırım'ın, teknik direktör Daum ve sportif direktör Aykut Kocaman'la bir toplantı yapıp "Rahat olun" mesajı verdiği öğrenildi.

İki kulvarda çok zor
Camiaya 3 yıl üst üste şampiyonluk sözü veren Yıldırım'ın Daum'a, "Bizim için Avrupa ikinci planda gelir. Önceliğimiz lig. Çalışmalarınızı ona göre yapın" dediği ifade edildi. Daum'un ise "Zaten bu kadro iki kulvarı kaldırmaz. Avrupa'da başarı beklemek hayalcilik olur" diye konuştuğu ifade edildi.
Emre BOL

Eyüp abi bu adamın haberlerine inanmamanı tavsiye ederim. Soy adı gibi bol keseden sallayan birisidir kendileri.

Eyüp Toktaş
20-09-2009, 21:38
Eyüp abi bu adamın haberlerine inanmamanı tavsiye ederim. Soy adı gibi bol keseden sallayan birisidir kendileri.

Tamam Fuat'cim bu adama inanmayalim ama

Nihat Özdemir Bey bizzat kongrede konustu ayni seyleri.

Yahu bu kadar vizyon fakiri mi olduk da yani sadce lig sampiyonlugu düsünülüyor ?

Koskoca FB'ye artik lig sampiyonlugu yeter mi?

Biz FB'yi millete öve öve bitiremiyoruz buralarda ama sen gel gör ki Baskan sadece lig sampiyonluguna oynuyor.