PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü'nde Onların Yanındaydık

Özlem Dalgıç
05-10-2009, 17:39
4 Ekim Dunya Hayvanlari Koruma Gunu`nde onlarin yanindaydik

4 Ekim`de, belediyeler tarafindan sehir yasamindan uzaklastirilip ormanlara atilarak aclik ve susuzlukla olume terkedilen canlarimizin yanindaydik. Bizler, “onlarin gunu”nde, sokağına dönemeyen, yerel yönetimler tarafından ormanlik alanlara atılarak, zor bir ölüme mahkum edilen sokak hayvanlarımızın yanında olduk.

Aslinda yuzyillar once biz evcillestirdik onlari, yani onlarla bir arada yasamayi biz sectik. Simdi ise onlarla sehirlerimizi, caddelerimizi, hatta coplerimizi bile paylasmak istemiyoruz. Oysa ki bizler arta kalan makarnamizla, kulanip eskittigimiz jiletimizi ayni posetin icine koyarak cope atiyoruz. Devaminda olabilecekleri siz dusunun artik… Ama demek istedigim, bunu bile cok goruyoruz onlara.

Tum dunya 4 Ekim`i hayvanlari ile kirlarda kosup oynayarak kutluyor. Bizler ise Turkiye`de en acimasiz, en merhametsiz, en vicdansiz, en vurdumduymaz INSAN-HAYVAN iliskisi icerisindeyiz. Ne yazik ki bizim ulkemizde bu onemli gun, kutlanacak degil; oturup cozum uretilecek, uzerinde uzun uzun dusunulecek bir gun.

Bizler onlarin yasam haklarini hice sayiyoruz, yasam alanlarini yok ediyoruz, her yere binalar insaa edip onlari da cevresinde istemiyoruz. Sonra goturup ormanlara atiyoruz, aclik icerisinde bir lokma yiyecek bulamadan yasamlari son bulsun, yeter ki bizim ayagimizin altindan cekip gitsinler istiyoruz.
5199 sayili Hayvanlari Koruma Yasasi`nda belediyelere verilen gorev acikca belirtilmistir. Belediyelerin gorevi, sokak hayvanlarinin toplanip kisirlastirilmasi, asilarinin yapilmasi, bu uygulamalari belgeleyen kupenin kulaklarina takilarak yeniden ESKI YASAM ALANLARINA geri birakilmasidir. Aclik ve sefaletin hukum surdugu ormanlara degil…

Onlarla bir lokma yiyecegimizi, bir damla suyumuzu paylasmazsak, sevgimizi esirgersek, onlar yasama tutunamazlar. Inanin dun ezilmek pahasina da olsa bir lokma yiyecek umuduyla kendilerini arabalarimizin onune attilar, yani yasamak adina canlarini tehlikeye attilar.

Unutmamiz gereken tek bir sey var aslinda, onlar da bizim gibi birer can tasiyorlar. Bizlerle ayni seyleri hissediyor ama yalnizca bunu dile getiremiyorlar. Aramizdaki tek fark bu… Oysa onlar da ozluyor, onlar da korkuyor, onlar da sevip baglaniyorlar, her duygumuzun ayni oldugu gibi en onemlisi onlar da aci cekiyorlar. Sirf konusamadiginiz icin baskalari uzerinizde hak sahibi olmaya calissaydi ne hissederdiniz ???

Eger orada olsaydiniz, o hayvanlarin herseye ragmen insanogluna olan sonsuz guvenini, bizlere olan muhtacligini, gozlerindeki terkedilmisligin verdigi huznu gorseydiniz…. Biliyorum sizlerin de ici acirdi, tipki benim gibi… Cogunun gozlerine uzun sure bakamadim bile, o piril piril parlayan, kestane kahvesi gozleriyle yuzlesemedim. Ne de olsa onlari oraya atan insanoglu ile ayni irktanim ben… utanmasi gereken irktan…
Kendi adima ozrumu diledim, en cok eksikligini duyduklari seyi; sevgimi verdim onlara… utanarak, uzulerek, ici kan aglayarak…….

Bizler savunursak eger haklari var, bizler destek olursak yasayabilirler, bizler seversek korursak mutlu olabilirler, ama bizler sirtimizi donersek bir HIC ler….

Ne olur insanlik gorevinizi yapin ve Allah`in yarattigi bu canlarin daima bekcisi olun.
"yer ehline merhamet et ki gok ehli de sana merhamet etsin "

Bundan sonraki organizasyonlarda bizlere katilmak isteyen olursa eger bana
ozlemkarabulut_@hotmail.com (ozlemkarabulut_@hotmail.com) dan ulasabilir.

Herkese sevgilerimle….
Ozlem Dalgic Karabulut

Özlem Dalgıç
05-10-2009, 18:02
http://img75.imageshack.us/img75/9628/68261175853809210161403.jpg

Özlem Dalgıç
05-10-2009, 18:09
http://img75.imageshack.us/img75/2003/68331529994162955717012.jpg

Özlem Dalgıç
05-10-2009, 18:13
o kadar mutlu oldular ki, bir lokma yiyecek, bir yudum sevgi yalnizca istedikleri....
Resimde gordugunuz yerler Beykoz, Polonezkoy, Tuzla ve Kurtkoy ormanlari.

http://img75.imageshack.us/img75/4250/69271044271283428172501.jpg

Özlem Dalgıç
05-10-2009, 18:16
ormandaki bebeklerden... bu guzellik karsisinda ne denir ki ?
http://img75.imageshack.us/img75/4593/69271044271163425172501.jpg

Özlem Dalgıç
05-10-2009, 18:20
ormanda yarali ya da sakat halde buldugumuz hayvanlar oldu, onlari arabalarimiza alarak ozel kliniklere ve tedavi edilmeleri icin uskudar hayvan barinagina biraktik.
siz hic her iki bacaginiz kirikken, hem de parcali halde bir suru kiriginiz varken, yasaminiza bu sekilde devam etmek zorunda kaldiniz mi ?
onlar eger biz gormezden gelirsek bu aciyi cekerek yasamaya mahkum oluyorlar.
http://img75.imageshack.us/img75/2307/69271044300884168172501.jpg

Özlem Dalgıç
28-10-2009, 12:19
4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde, belediyeler tarafından şehir yaşamından uzaklaştırılıp ormanlara atılan canlarımızın yanındaydık.

1 Kasım'da bu etkinlik tekrar edilecektir. saat 11 de Taksim Akm önünde toplanılıp saat 12 de içerenköy carrefour önünden anadolu yakasındakı arkadaşlarla buluşulup önce Üsküdar Barınağına ordan da Beykoz ormanına gidiyoruz... KATILMAK ISTEYEN VAR MI ?

Özlem Dalgıç
22-12-2009, 18:28
27 Aralık 2009 Pazar günü yine Beykoz Ormanı'na evlatlara gidiyoruz katılmak isteyen arkadaşlar avrupa yakası saat 11:00 Akm önünde bulustuktan sonra Anadolu yakasında ki arkadaşlarımızla bulusmak için saat 12:00 de içerenköy Carrefour Starbucks cafe de olacağız...
gelemeyecek olsanız bile imkanı olanlar mama destegını esırgemezse sevınırız...
iletişim tlf: 0555 266 57 27 Koray Öztaş

Özlem Dalgıç
28-12-2009, 17:43
27 aralik pazar gunu ormana atilan canlarimizi doyurmaya giden cok sevgili Koray Oztas arkadasimin yazdigi bir yaziyi sizlerin de okumasini istiyorum.
artik bu bir isyandir, birileri duysun diye !
bütün günahlar bize ait,suçlu hep biziz,pislik olan bizleriz,hep beraber yaptık.onları yaşam alanlarından,doğadan koparttık oralara taş binalar yaptık,onları sitelerin içinde,parklarda görünce tahammülsüzce belediyeleri aradık,aç bıraktık,dövdük,kovaladık..yetkililer ne yaptı?onları ormana bıraktılar..gözümüz görmeyinc...e gönlümüz ne kadar da rahat değilmi..tamam kapatalım gözlerimizi onları çevremizde görmeyelim tamam..ama en azından gönlümüzü açalım çok mu zor,haftada bir kez ormana gitmek çok mu zor..tabii görmeyelim nelere yol açtığımızı..
geceleri güvenle onlardan çaldığımız alanlarda uyurken ormanlarda içkili sapıklar tarafından tecavüze uğradıklarını bilmeyelim..direksiyon çalışmak için ormanı seçen acemi şoförlerin onların üzerlerinden geçip gittiklerini küçücük savunmasız bedenlerinin belkide saatlerce can çekişerek öldüklerini görmeyelim..hele ki silah tutkunu şerefsiz pisliklerin onları canlı hedef olarak kullandıklarını kimse söylemesin bize..kapatalım kulaklarımızı gözlerimizi..ve bir kılıf uyduralım bu sessizliğimize diyelim ki:çok seviyorum ama onları öyle görünce çok üzülüorum dayanamıyorum diyelim ve bu da bizi hayvansever yapsın..
hiç kimse kusura bakmasın gördüklerimizden zevk almıoruz canlı hedef olarak kullanılan kahveyi görüncede eğlenmedik..geçen hafta sevip oynadığımız mama yedirdiğimiz küçücük canı kaskatı bir şekilde vücudu delik deşik görmek günümüzü renklendirmedi..
en başta söylediğim gibi suçlu,duyarsız,maalesef insanoğlu insanlarız...
ardında da bizlerin onlardan korkması şikayet etmesi ile aslında rehabilite edip alındığı yere bırakması gerekirken ormanlara yada otoyol kenarlarına atan yetkililerdir.Başta İbb,beykoz ve onları oralarda yaşamamaya mahkum edip bir çeşit itlaf yapmaya kalkan diğer yerel yönetimlerdir...

Can Yıldan
10-01-2010, 20:08
emeği geçen herkezi tebrik ederim...
Çok üzülüyorum şu hayvanlara...

Özlem Dalgıç
18-01-2010, 16:20
can, eger katilmak icin bu etkinlik her pazar gunu yapilmaya baslandi.
hatta ne yazik ki bu hafta soguktan donarak olmus 3 aylik bir yavru vardi ...
ormanda perisan haldeler. katilmak istersen asagidaki numarayi arabilirsin

iletişim tlf: 0555 266 57 27 Koray Öztaş

Özlem Dalgıç
20-01-2010, 19:48
24 Ocak 2010 Pazar Beykoz Ormanındayız yine...
şimdi daha çok desteğe ihtiyaçları olduğuna inanıyoruz, soğuktan yaşamlarını yitirmeye başladılar. bulusma yerlerı ;
Avrupa yakasından gelecek olanlar ıle Taksim Akm önü saat 11:00
Anadolu yakasında ki arkadaşlarla toplanma saat 12:00 İçerenköy Carrefour içindeki Strabucks cafe

kopek mamasi olabilir, kemikle, tavuk ya da et suyuyla haslanmis makarna veya et-tavuk suyuyla islatilmis ekmek..
az da olsa getirin nolursunuz...

onlar da bizim gibi can tasiyorlar.

biliyorsunuz ki kar yagiyor... bizler evlerimizde dort duvar arasinda bile isinamayip kaloriferlerimizi yakarken ONLAR siriksiklam olmus vucutlariyla sokaklarda usuyorlar. hic boyle bir havada bir kedi ya da bir kopegin basini oksamaya kalktiniz mi ? ne kadar soguk ve usumus olduguna inanamayacaksiniz.

hayvan olmalari, usumelerine, acikmalarina, korkmalarina, uzulmelerine ve aci cekmelerine engel degil ki.

biraz empati yapalim, tek istedigim bu.

Ece Kahraman
25-01-2010, 12:17
Tebrikler arkadaşlar
Bi dahakinde bende olucam

Özlem Dalgıç
30-01-2010, 16:34
ormana atilan kopeklerle ilgili sabah gazetesinde cikan haberi asagidaki linkten okuyabilirsiniz

http://www.sabah.com.tr/Ekler/Cumartesi/YasamaDair/2010/01/30/ormandakileri_unutmayin

ŞİMDİ SADECE AÇLIK VE ORMAN DEĞİL SAVAŞTIKLARI... YANIBAŞLARINA DÜŞEN VE BİR ÇOĞUMUZUN SICAK EVİMİZDE BİR TABLOYA BAKARMIŞCASINA IZLEDIĞI KAR ONLARIN EN BUYUK DÜŞMANI..... ŞİMDİ ÇOK DAHA FAZLA DESTEĞE VE SEVGİYE İHTİYAÇLARI VAR..... BIR CAN UĞRUNA,BİR NEFES UĞRUNA KÜÇÜCÜK BİR DESTEK... SİZCE DE DEĞMEZ Mİ???
31 OCAK PAZAR GÜNÜ SAAT 11:30 TAKSIM AKM ÖNÜ SAAT 12:00 İÇERENKÖY CAREFOUR STARBUCKS ÖNÜ
İLETİŞİM :koray oztas 555 266 57 27 ----531 274 11 01

15 KILO MAMA 35 LIRA 20 KILO MAMA 39 LIRA ILGILENEN DOSTLARIMIZ UCUZ MAMA ICIN JULIDE HANIMLA 0530 600 45 18 ILETISIME GECEBILIR....

Özlem Dalgıç
31-01-2010, 21:17
SON DURUM
ACIL ACIL ACIL ACIL ACIL ACIL ACIL !!!!!!!!!!!!!!!

BEYKOZ ORMANINDAKI CANLARIMIZ YOK ARTIK, 2010 AVRUPA KULTUR BASKENTI OLACAGIZ YA GUYA, TUM SOKAK HAYVANLARINI, HATTA ORMANA ATILANLARI BILE YOK ETMEYE BASLADILAR SIRAYLA.
BUGUN BEYKOZ ORMANLARINDAKI KOPEKLERIMIZIN ZEHIRLENMIS OLDUGUNU GORDUK, BILIYORSUNUZ KI BELEDIYELER KISIRLASTIRILMIS OLAN KOPEKLERIN KULAKLARINA PLASTIK KUPELER TAKIYORLAR, HER BELEDIYENIN TAKTIGI KUPE RENGI FARKLI.
HAYVANLARIN KULAKLARINI KESMISLER KUPELERINI ALMAK ICIN, YANI HANGI BELEDIYENIN YAPTIGI BELLI OLMASIN DIYE !!!
ALLAHIN VERDIGI BIR CANI ALMAK KIMIN NE HADDINE DUSMUS ANLAMIYORUM, HIC BI ZAMAN DA ANLAYAMAYACAGIM BUNU.
ANNESIZ KALAN YAVRULARI TOPLUYORUZ SU ANDA.
OLEN BUTUN KOPEKLERIN AGIZLARI KOPURMUS, IC ORGANLARI PARCALANARAK CAN VERMIS ZAVALLILAR, BU CUMLEYI KURMASI BILE NE KADAR KOTU, NE KADAR ZOR, YA ONLARIN YASADIKLARI ????????????????????????

O ZAVALLILAR ONLARI ZEHIRLEYENLERI DE NE YAZIK KI BIZIM GIBI "INSAN" SANIP VERDIKLERI YIYECEKLERI YEMISLER...

BUNU YAPANLARI ALLAH`A HAVALE EDIYORUM...
YASAL OLARAK ZATEN BU ISIN PESINI ASLA BIRAKMAYACAGIZ.

http://img218.imageshack.us/img218/6394/19962279797454181180936.jpg

Ece Kahraman
02-02-2010, 18:17
ormana atilan kopeklerle ilgili sabah gazetesinde cikan haberi asagidaki linkten okuyabilirsiniz

http://www.sabah.com.tr/Ekler/Cumartesi/YasamaDair/2010/01/30/ormandakileri_unutmayin

ŞİMDİ SADECE AÇLIK VE ORMAN DEĞİL SAVAŞTIKLARI... YANIBAŞLARINA DÜŞEN VE BİR ÇOĞUMUZUN SICAK EVİMİZDE BİR TABLOYA BAKARMIŞCASINA IZLEDIĞI KAR ONLARIN EN BUYUK DÜŞMANI..... ŞİMDİ ÇOK DAHA FAZLA DESTEĞE VE SEVGİYE İHTİYAÇLARI VAR..... BIR CAN UĞRUNA,BİR NEFES UĞRUNA KÜÇÜCÜK BİR DESTEK... SİZCE DE DEĞMEZ Mİ???
31 OCAK PAZAR GÜNÜ SAAT 11:30 TAKSIM AKM ÖNÜ SAAT 12:00 İÇERENKÖY CAREFOUR STARBUCKS ÖNÜ
İLETİŞİM :koray oztas 555 266 57 27 ----531 274 11 01

15 KILO MAMA 35 LIRA 20 KILO MAMA 39 LIRA ILGILENEN DOSTLARIMIZ UCUZ MAMA ICIN JULIDE HANIMLA 0530 600 45 18 ILETISIME GECEBILIR....

Daha şimdi okuyabildim :( önceden bilsem gelirdim... Üstteki haberde ne yazık ki çok acı.