PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kalp Krizi

Muhammed Turan
23-08-2005, 23:43
İlk Yardım eğitimi alıp insanların canını kurtarabilme şansımız var ama ya kendimizi kurtaracak bilgiye sahip miyiz?

http://rapidshare.de/files/4296660/kalpkrizi_1.pps.html

Bence dikkate alınması gereken bir sunum.

Vehbi Şirikçi
24-08-2005, 01:06
Paylaşım için teşekkürler. Kalp krizi geçiren bir insanın "temel yaşam desteği" gelene kadar geçirdiği süre; eğer hayatta kalabilirse geri kalan ömrünü nasıl geçireği belirleyen çok önemli bir etken. Artık düzenli olarak çalışamadığı için dokulara yeterli kanı ve dolayısıyla oksijeni gönderemeyen bir kalp söz konusu. Ve oksijen eksikliğinden ilk etkilenen organ da beyin. Birkaç dakika oksijensiz kalmaya ancak dayanabilen beyinde bir süre sonra kalıcı hasarlar görülmeye başlanıyor. Onun için böyle bir durumda vakit kaybına kesinlikle tahammül yok. Ve bu sürenin nasıl geçirildiği çok önemli. O açıdan bu bilgileri önemsiyorum.

Her vatandaşın en azından temel ilk yardım bilgisi olması gerektiğini düşünüyorum. Hiçbir şey yapamıyorsak bile böyle bir hastayla karşılaştığınızda 112 yi arayamamız gerektiğini bilelim.

Funda Meriç
24-08-2005, 09:28
Kalp krizi geçiriyo olması muhtemel birisinin öksürmesi, öksürmesinden dolayı da kalp ritmlerinin hızlanması ve normal akışına devam etmesi gibi bir söylem var..Doğru mu acaba?

İlk 10 saniye çok önemli diyolar ya..o anlarda kuvvetli öksürmesi bi nevi ilaç olabilir mi?

Muhammed Turan
24-08-2005, 13:05
Funda eğer sunuma dikkat edersen sorunun cevabı orda.

Kuvvetli öksürmenin faydası:

-Derin nefes almak ciğerleri oksijenle doldurur.
-*Öksürmek kalbe tazyik yapar ve kan dolaşımını rahatlatır.
-*Kalbe uygulanan bu tazyik, kalp ritminin normale dönmesini kolaylaştırır.

Funda Meriç
24-08-2005, 20:15
Ben iş yerinde olduğum için (hala) açamıyorum burada.. ;) Eve gidince okuyacağım inş.. Saol ;)

Muhammed Turan
25-08-2005, 00:34
çok çalışanların dikkat etmesi gerekenler :D

Stres sahibi olmayın yeter ;)

İsmail Sümer
01-09-2005, 15:28
geçen sene ilk yardım kursu görmüştüm. insan tek başınayken kalp krizi geçirdiğinde yana yatıp öksürmesi ilk anda kendi başına yapabileceği en güzel ilk yardım şekli. insanların böyle bi şeyle karşılaştıkları anda yapmaları gereken en önemli şey ise ilk yardıma başlamadan 112 acili aramak ve onlar gelene kadar ilk yardımın ABC sini uygulamak..