Orijinalini görmek için tıklayınız : ÖSS Sonuçları
Murat Karaman
20-07-2005, 17:56
2oo5 ÖSS Sonuçları 2o temmuz da açıklandı.işte bazı bilgiler:
ÖSS'ye Başvuran Aday Sayısı: 1 730 876
Yalnız Sınavsız Geçiş İçin Başvuran Aday Sayısı: 120 798
ÖSS'de Sınavı Geçerli Aday Sayısı: *1 671 603
ÖSS'ye Girmeyen Aday Sayısı: *59 150
ÖSS'ye Giren ve Sınavı Geçerli Olan Kız Aday Sayısı: 729 048
ÖSS'ye Giren ve Sınavı Geçerli Olan Kız Aday Yüzdesi: 43,6
ÖSS'ye Giren ve Sınavı Geçerli Olan Erkek Aday Sayısı: 942 542
ÖSS'ye Giren ve Sınavı Geçerli Olan Erkek Aday Yüzdesi: 56,3
ÖSS'ye Giren ve Sınavı Geçerli Olan Cinsiyeti Belirsiz Aday Sayısı: 13
Sınavı Geçerli Aday Sayısı: 1 671 603
Sınavı İptal Edilen Aday Sayısı: 123
ÖSS Puanı Hesaplanan Aday Sayısı: 1 614 440
ÖSS Puanı Hesaplanamayan Aday Sayısı: 57 163
ÖSS'yi Kazanan Aday Sayısı: 1 298 666
ÖSS'yi Kazananların Yüzdesi: 77,6
ÖSS'yi Kazanan Kız Aday Sayısı: 608 897
Kız Adayların ÖSS'yi Kazanma Yüzdesi: 83,5
ÖSS'yi Kazanan Erkek Aday Sayısı: 689 758
Erkek Adayların ÖSS'yi Kazanma Yüzdesi: 73,1
En Az Bir Puanı 185,000'dan Fazla Olan Aday Sayısı: 987 963
En Az Bir Puanı 185,000'dan Fazla Olan Aday Yüzdesi: 59,1
En Az Bir Puanı 185,000'dan Fazla Olan Kız Aday Sayısı: 471 879
Kız Adaylardan En Az Bir Puanı 185,000'dan Fazla Olanların Yüzdesi: 64,7
En Az Bir Puanı 185,000'dan Fazla Olan Erkek Aday Sayısı: 516 076
Erkek Adaylardan En Az Bir Puanı 185,000'dan Fazla Olanların Yüzdesi: 54,7
ÖSS'ye Giren Engelli Aday Sayısı: 1 030
ÖSS'yi Kazanan Engelli Sayısı: 757
ÖSS'yi Kazan Engellilerin Yüzdesi: 73,5
En Az Bir Puanı 185,000'dan Fazla Olan Engelli Aday Sayısı: 535
Engelli Adaylardan En Az Bir Puanı 185,000'dan Fazla Olanların Yüzdesi: 51,9
2005-YDS'ye Başvuran Aday Sayısı: 40 049
2005- YDS'de Sınavı Geçerli Aday Sayısı: 39 044
2005-YDS'de Puanı Hesaplanan Aday Sayısı: 38 401
Murat Karaman
20-07-2005, 18:15
En başarılı iller sıralamasında 1.we 2o.sıralar arasında :
1.Ankara
2.Konya
3.Yalova
4.Antalya
5.Kayseri
6.Eskişehir
7.Karabük
8.Denizli
9.Kırşehir
1o.Hatay
11.Mersin
12.Muğla
13.Kırklareli
14.Aydın
15.İzmir
16.Bursa
17.Elazığ
18.Nevşehir
19.Adana
2o.Aksaray
yer aldı
Bazı büyük illerimizden;
Trabzon 21.
Kocaeli 24.
Samsun 27.
Sivas 29.
Malatya 31.
Diyarbakır 34.
Gaziantep 37.
İstanbul 38.
Sakarya 39.
Şanlıurfa 47.
Erzurum 5o .oldular...
En Başarısız iller sıralamasında 61. ile 81.sırada yer alan iller ise;
61.Van
62.Bayburt
63.Rize
64.Giresun
65.Çankırı
66.Yozgat
67.Gümüşhane
68.Muş
69.Ordu
7o.Mardin
71.Kars
72.Artvin
73.Kastamonu
74.Bilecik
75.Bingöl
76.Düzce
77.Ağrı
78.Bitlis
79.Ardahan
80.Şırnak
81.Hakkari
oldular
kaynak: www.osym.gov.tr
Murat Karaman
20-07-2005, 18:29
Böyle bir konunun açılışına öncelik eden sevgili arkadaşıma çok teşekkür ederim.
Söyleyecek bi şey yok aslında gerçeklerimiz ortada.
TV de yapılacak açıklamaları dinledikçe anlayacaksınız bu insanlar neden başarısız, neden ülkemizim okur yazar oranı giderek düşüyor?
aslında bence bu sonuçlar öğrencilerimizin değil devletimizin ve buna sessiz kalan bizlerin karnesidir.
kazanan yüzdesine bakalım; o kazananların hepsini kaydetmeye aceba üniversitelerimizin kontenjanı yeterli mi dersiniz?
aaa unutmadan bi de sınav sistemi değişti.bu sene kazanamayanlar seneye yeni baştan.
ağlamalı buna biliyorum ama tv lerde büyüklerimizin yaptığı yorumları duydukça inanın gülüyorum.
Böyle gitmemeli.Bu topic te hepimizin tepkileri yer almalı derim arkadaşlar,lüften okuyup ta sessiz kalmayalım.
bende sana teşekkür ederim Nihan duyarlılığını en başta gösterdiğin için.teşekkürler...
bu yılda görüldükü kaybedenler yine fazla!suçlu ise Türk gençliğini böyle bi sisteme zorlayan yetkililer.yine bu yıl tablo değişmedi.doğu we güneydoğu illeri sıralamada yine son sıralarda yer aldı.ama burda beni en çok üzen %99 a waran okur-yazar oranına sahip memleketim Artvin'in sıralamada kendine 72.sırada yer bulması oldu.oysa Türkiye'nin en yüksek okur-yazar oranına sahip illerden biri Artvin,Tunceli ile...Suçlu ortada aslında;SİSTEM!!!Giderek çirkefleşen sistemin bi an önce bu büyük yaraya merhem olması en büyük temennimiz!
İsmail Sümer
20-07-2005, 19:23
"ÖSS'yi Kazanan Aday Sayısı: 1 298 666"
Bu açıklamayı yapanın kendisi bile inanarak söylememiştir bunu.. trajikomik bi olay.. ağlanacak halimize gülüyoruz denen olay bu olsa gerek.
Her geçen gün ne yapacağını bilmeyen, sadece üniversite okumak için okuyan, belki girdiği bölümün gelecekte yapacakları hakkında en ufak fikri bile olmayan gençler üniversiteye giriyor. biyer olsunda nere olursa olsun mantığının eziyetlerini ileride çok fazla çekeceğiz.
bölümünü sevmeden okuyan, bitirdikten sonra ise işini sevmeden yapan gençlerden ülkeye nasıl bi yarar gelmesi beklenirse ben anlayamadım..
sınava girerken yarış atı muamelesi gösterilen işe başladıktan sonra salla başını al maalını uygulamasını gören bi nesilden nasıl bi yarar getirmesi beklenirse ben anlayamadım..
sadece eleyebilmek için bilerek ve isteyerek TC kimlik nosuna göre insanları sınıflara ayırarak birçoğunun kardeşiyle,kuzeniyle aynı sınıfta olduğu bi dağıtım sistemini uygulayarak gençlerin psikolojik dengesini alt üst eden ve onların gelecekte ülkeye faydalı nesiller olarak yetişebileceğini uman zihniyeti ben anlayamadım..
bunları anlayan ve mantıklıca anlatabilen varsa sabırsızlıkla ondan gelecek cevabı bekliyorum.....
Burhan Günarslan
20-07-2005, 19:48
istanbula bakın 38. i yuhhhhh
Burhan Günarslan
20-07-2005, 20:13
millet kırsal kesimde daha sıkı çalışıyor burada kendini derslere tam anlamıyla veren yok onlara nazaran
İsmail Sümer
20-07-2005, 20:17
kayseri 5. olmuş bu arada..maaşallah memleketime :)
Murat Karaman
20-07-2005, 20:34
sınawı geçerli olupta cinsiyet belli etmeyen 13 kişi warmış.ne garip ya :D
Burak Yayla
24-07-2005, 19:24
"ÖSS'yi Kazanan Aday Sayısı: 1 298 666"
160 barajını geçen herkesin başarılı sayıldığı bir sistem.Daha ne demeli işte :(
Erkut Günel
24-07-2005, 20:10
Çok kötü çoookkk..Ben asıl seneye ne olucak onu merak ediyorum...Seneye sınav sistemi komple değişiyo...
Selim Samast
24-07-2005, 21:04
Herkes mağdur bu ülkede...Ülkesini,watanını sewen insanlarız ama bize yapılanlara bakın..Yetkililer adeta zalimleri oynuyor..Bizlerde mazlum ve bu ülkenin aydınlık geleceği...Yanyana hiç hoş görünmüyor,deil mi arkadaşlar...?Barajı geçenler başarılı ülkemde..Üniversite sınawını kazanamayan fakat başarılı insanlar...
Hepimiz sistemin işleyişinin yanlış olduğundan yakınıyoruz..Sizlere katılıyorum arkadaşlar...Her hükümet üniversite sınaw sisteminde değişiklik yapıyor..Sonuç ortada..
Bana göre üniversite sayısı artırılmalı öncelikle..Bunun yanında sınaw sistemi yanlış bir düzene oturtulmuş..Ayrıca gelecek yıl 2 aşamalı sınaw sistemine geçiliyor,gelecek yılın temmuz ayında da bunun sonuçlarını göreceğiz,çok değişen birşey olacak mı?? ???
Arkadaşlar biz Türkiye'nin en bilinçli kamuoyunu oluşturmak için buradayız..Sizce neler yanlış,sistem ne şekilde düzenlenebilir..Yeryüzünde kaç tane insan warsa o kadar farklı görüş wardır,sizin bu konudaki fikirleriniz neler??
Ayrıca Murat kardeşim,açtığın topic zaten senin ne kadar bilinçli oldunu gösteriyor..Çok teşekkürler..
Bertan Aycan
25-07-2005, 01:55
Sen eğer geçmişte '' İmam Hatip Liseleri bizim arka bahçemiz'' dersen ;
Üniversitelerin bütçelerini denetim altına alıp kısıtlama getirirsen ;
Üniversiteleri hergün türban tartışması ile ülke gündemine taşırsan ;
Üstüne birde dünyanın en iyi 500 üniversitesi arasında niye yoksun diye hesap sorarsan..Olmaz..
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Yücel Aşkın'a yapılanları takip ediyormusunuz ?
İnönü Üniversitesi Rektörü Fatih Hilmioğluna yapılanları ?
Peki Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Ferit Bernay ne durumda ?
Siyasal iktidar-lar eğitimden ama önce üniversitelerden elini çekmelidir..Geçmişte de bugün de bu işi biz kökünden temizleyeceğiz iddiasında olanlar ve bu iddialarını sadece ve sadece türban kavgası vererek yapanlar başarılı olamamıştır..Olamazda...
Ozan Özdemiroğlu
25-07-2005, 07:10
Arkadaşlar baktım memleketim 76. sırada! Dehşet verici! :(
Sistem şu anda ne durumda bilmem ama sınıf geçmenin çok kolay olduğu bir sistem vardı bizim zamanımızda (5 yıl önce) sonra daha da kolaylaşmıştı. Ben bilmiyorum kimi bu konuda yargılayacağımızı! Anne babalar mı? İktidar mı? Sistem mi? Kendini düşünmeyen gençlerimiz mi? Sanırım ülkemizde anne ve babalar çocuklarının eğitimi ile yeterince ilgili değiller. İlgisizlikten kastım veli - öğretmen ilişkisi.
Tablo korkutucu hele ki memleketimi sondan 5. sırada görünce :(
Murat Karaman
26-07-2005, 00:12
Ayrıca Murat kardeşim,açtığın topic zaten senin ne kadar bilinçli oldunu gösteriyor..Çok teşekkürler..
bu güzel yorumların için ben teşekkür ederim kardeşim...
Ersin Demirel
26-07-2005, 12:34
Dershanede müthiş bir yoğunluk var.. Hem öss hem de oks için tercih yapıyoruz... İnşallah hepsi istedikleri yere yerleşir öğrencilerimizin..
Fatih.Celik
19-08-2005, 17:31
sınav sonucları yarın acıklanacak artık yanımıza cıvıl cıvıl hevesli unifebliler gelecek hayırlısı olsun :P
Burcu Bıçar
19-08-2005, 19:47
Muhtemelen benim de yarından sonra okulum değişecek..Herkes için hayırlısı olur umarım !
hadi ya hayırlısı cicim umarım su sonuclar herkese hayırlı olur en güzelide yeni unifebli arkadaslarımız aramıza girecek biz calısmalara basladık bile yurt icin acılan standlarda görevli bi kac arkadaslar yönlendirmeyi yapacaklar okul acınca ılk toplantımızda olacaklar sizde yapın tanıdıgınız özelyurtların standlarında unifeb ürünlerıyle onlara yardımcı olun sizde durmayın ... ;D
İsmail Sümer
20-08-2005, 11:29
ya bu puanlar çıldırmış olmalı.. acaip yükselmiş genel olarak.. 20-25 puan yükseleln yerler olmuş.. en yakından bildiğim için söylüyorum hukuk fakülteleri çok çok fazla yükselmiş.. taban puanlar açıklansa da tam olarak öğrensek..
Ali Özakcan
20-08-2005, 13:07
Ohh kurtuldum.Kadir Has tan :)
nerdesin bundan sonra?
Ali Özakcan
20-08-2005, 16:22
Anadolu Üniversitesi AÖF Halkla İlişkiler
hayırlı olsun ;)
Emre Öztürk
20-08-2005, 22:22
Anadolu Üniversitesi AÖF Halkla İlişkiler
AÖF'e hoşgeldin ;)
Nazım Çevik
21-08-2005, 00:57
kadir has bırakılıp da bence aöf ye geçilmez yaw hadi anadolu üniversitesi örgün öğretim olsa neyse:D
Nazım Çevik
22-08-2005, 00:13
hayırlısı olsun nihan hayatında başarılarının devamını dilerim...
Aycan Yağanoğlu
31-08-2005, 20:04
TOBB makineye girdim.Bilmiyorum ne kadar hayırlı oldu?
Celal Tunalıoğlu
31-08-2005, 23:25
Marmara Siyaset ve Uluslararası(ing) girdim..
Hayırlı olmustur insallah..
Murat Karaman
12-07-2007, 14:20
2007 ÖSS Sonuçları Açıklandı
ÖSS birincileri İzmir, İstanbul ve Bursa’dan
ÖSS ile Yabancı Dil Sınav sonuçları açıklandı. Sınavı geçerli sayılan 1 milyon 615 bin 360 adaydan yüzde 80’i tercih yapma hakkını elde etti. Sayısal, sözel ve yabancı dilde en başarılı öğrenci, İstanbul Özel Robert Lisesi’nden Yücel Nalbantoğlu oldu.
Sayısal 2 puanında birinciliği paylaşan adaylar Amerikan Robert Lisesi’nden Yücel Nalbantoğlu ve İzmir Ödemiş Uçaçelik Anadolu Lisesi’nden Ceren Durmaz oldu. Sözel 2 birincisi Galatasaray Lisesi’nden Çağrı Sert, Eşit Ağırlık birincisi Bursa Özel Nilüfer Fen Lisesi’nden Fatih Karataş oldu. Adaylar, saat 10.30’dan itibaren ÖSYM’nin oss.osym.gov.tr (http://oss.osym.gov.tr/modules/oss2007.asp)adresinden puanlarını öğrenebilecek.
Sınav sonuçlarını ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan açıkladı.
Sonuçlardaki başarının geçen yıllara göre daha yüksek olduğunu belirten Yarımağan, bunda soruları kolaylaştırmalarının ve adayların iyi hazırlık yapmasının etkili olduğunu söyledi.
47 BİN ÖĞRENCİ O PUAN ALDI
Sınavda ’0 çekti’ tabir edilen aday sayısı 47 bin. Kopya nedeniyle sınavı iptal edilen aday sayısı 357 oldu.
1 milyon 567 bin adayın puanı hesaplandı. Sınav başarılarına bakıldığında sınavı kazanan öğrencilerin yüzde 43’ü kız, yüzde 57’si erkek.
160 puanı geçmede ve 185 puanı geçmede ise kız adayların daha başarılı olduğu ortaya çıktı. En başarılı okullar fen liseleri oldu.
EN BAŞARILI İLLER
İllere göre başarıya bakıldığında ilk 3 il şöyle şekillendi.
http://www.ntvmsnbc.com/Site_Elements/dotBlack.gif Sayısal puana göre: Ankara, Denizli, Eskişehir
http://www.ntvmsnbc.com/Site_Elements/dotBlack.gif Eşit ağırlıklı puana göre: Denizli, Karaman, Kırşehir
http://www.ntvmsnbc.com/Site_Elements/dotBlack.gif Sözel puana göre Kırşehir: Denizli, Karaman
Sayısal 2 puanında birinciliği paylaşan adaylar Robert Koleji’nden Yücel Nalbantoğlu, İzmir Ödemiş Uçaçelik Anadolu lisesinden Ceren Durmaz oldu.
Sözel 2 birincisi Galatasaray Lisesi’nden Çağrı Sert, Eşit Ağırlık puanına göre birinci olan aday Bursa Özel Nilüfer Fen Lisesi’nden Fatih Karataş oldu.
26. MANTIK SORUSU DEĞERLENDİRMEYE ALINMADI
Prof. Yarımağan, sınav sonuç değerlendirmesinin, Sosyal Bilimleri-2 testindeki 26. mantık sorusunun, terminoloji nedeniyle iptal edilerek yapıldığını belirterek, 240 sorunun 239’unun değerlendirmeye alındığını ifade etti.
Yarımağan’ın verdiği sınava ilişkin sayısal bilgilere göre, bu yıl 1 milyon 641 bin kişi ÖSS’ye girmek için başvurdu. Başvuranlardan 25 binin üzerinde kişi sınava girmezken, sınava giren aday sayısı 1 milyon 615 bin oldu. Ayrıca 135 bin kişi sınavsız geçişten yararlanmak için başvurdu.
Sınava girenlerden 174’ünün sınavı değişik nedenlerle geçersiz sayıldı. Adaylardan 58’inin salonda kopya çektiği, 10’unun yerine başkasını sokma teşebbüsünde bulunduğu, 57 kişinin sınav giriş ve kimlik belgesinin, 8’inin ise cevap kağıdının olmadığı tespit edildi. Ayrıca sınav dışı davranışlarda bulunan adaylar da belirlendi.
www.ntvmsnbc.com (http://www.ntvmsnbc.com)
47 Bin Öğrenci ' 0 ' çekmiş.Helal..
Yiğit Arın
12-07-2007, 17:30
Geçen sene sayısal-1 birincisi çıkartmıştı, bu sene de sayısal-2 ikincisi çıkartmış çanakkale fen lisesi, mezun olduğum lise. İnsan gururlanıyor valllaha. :)
Murat Karaman
12-07-2007, 22:49
ÖSYM 2007'nin Sayısal Bilgileri:
http://www.osym.gov.tr/BelgeGoster.aspx?F6E10F8892433CFF1A9547B61DAFFE2A2 B9C3D5A6EE2A8F5
ÖSYM 2007 Sayısal-1 Puan Türü Birincileri:
http://www.osym.gov.tr/BelgeGoster.aspx?F6E10F8892433CFF1A9547B61DAFFE2AD 04097EF346014A7
Ertuğrul Bayındır
13-07-2007, 02:20
40.000 kişi sıfır cekmiş ya..çok üzücü bi tablo !!!
Mustafa Ünal
13-07-2007, 22:22
ÖSS'yi Kazanamadığı için İntihar Etti
Kütahya'nın Dumlupınar ilçesinde, ÖSS (http://www.haberler.com/oss/)'den yeterli puanı alamadığı için bunalıma giren genç kız intihar etti.
Alınan bilgiye göre, Dumlupınar ilçesine bağlı Allıören köyünde oturan Emine Çanakkale (20), dün internetten açıklanan ÖSS (http://www.haberler.com/oss/) sonuçlarını öğrendikten sonra evinde kendini asarak intihar etti. Çanakkale'nin iki yıl önce Kütahya Öğretmen Lisesi'nden mezun olduğu ve 2. defa ÖSS (http://www.haberler.com/oss/)'ye girdiği öğrenildi..
Hadi bizleri gectimde bu insanlarin hakkini kim verecek.
Mustafa Ünal
13-07-2007, 22:27
Sınava Tepki için Girdi 1. Oldu
ÖSS (http://www.haberler.com/oss/)'de Say-1, Söz-1 ve EA-1 puan türlerinde birinci olan Zeynel Harun Alioğulları, sınava, eğlence ve burs adaletsizliğine tepki amacıyla girmiş.
Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS (http://www.haberler.com/oss/)) sonuçlarına göre Sayısal-1, Sözel-1 ve Eşit Ağırlıklı-1 puan türlerinde birinci olan 21 öğrenci arasında yer alan Zeynel Harun Alioğulları, sınava, eğlence ve burs adaletsizliğine tepki amacıyla girdiğini söyledi.
Sabancı Üniversitesi 3. sınıf öğrencisi olan Alioğulları, mezun olduğu Balıkesir Özel Fırat Lisesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, geçen yıl da sınava girdiğini ve sayısalda Türkiye 105'incisi olduğunu söyledi.
Bu yılki sınavda birincilik kazandığı için mutlu olduğunu ifade eden Alioğulları, şöyle konuştu:
“Bu başarı, 3 saatte veya bir ayda elde edilecek başarı değil. Tüm soruları doğru yaparak birinci olabiliyorsunuz. Her bir soruyu doğru yapmak, nasip işi. Bu başarıyı Allah'ın yardımıyla elde ettim. Sınava girerken rahattım. Sınava, eğlence ve burs adaletsizliğine tepki olsun diye girdim. Sorular kolaydı. Böyle bir sonucun geleceğini anlamıştım. Bundan sonrası için ne yapacağım konusunda henüz karar vermedim.”
Toplantıda, Balıkesir Özel Fırat Lisesi ve Zağnos Dershaneleri tarafından Alioğulları'na dizüstü bilgisayar ve bir otomobil hediye edildi
Servet Güldeş
14-07-2007, 01:54
ösym başkanında dediği gibi 40,000 kişinin sıfır çekmesinde büyük çoğunluk... sınavda başarız olacağını düşünüp boş kağıt verenler...
1600000kişinin girdiğini düşününce durum o kadarda vahim değil...
Yiğit Arın
14-07-2007, 17:18
Nasıl iş bu anlamadım ya? Madem bu kadar ödül veriyorlar ben de girerdim sınava. İddia ediyorum bu puan türlerinde tüm Ünifeb sınava girse 20 birinci rahat çıkartırdı
Tamam Çağlar seneye girmek farz oldu. Sayısal-1'i gözüme kestirdim.
O değil de görüyosun elini kolunu sallayan sayısal-1'de derece yapmış, mühim olan sayısal-2'de derece yapan çıkarabilmek. Zaten ne zaman şu sayısal1-2 muhabbeti çıktı o zaman mertlik bozuldu. Bizim zamanımızda öyle miydi ya.. :)
Mert Yücel
31-07-2007, 00:46
yigit arın ?? özge arınn abisi ???? :D:D tekirdağın en dereceli adami????
Ozan Çetinkaya
31-07-2007, 01:46
yiğit arın'ın derecesini de sorun isterseniz :)
Onur Aloğlu
01-08-2007, 14:24
ÖSS'DE DERECEYE GİREN ÖĞRENCİYE ŞOKDevamsızlıktan liseyi bitiremedi.
01.08.2007 10:49http://www.haberturk.com/kuturesim/şokküçükx.jpg Çapa Anadolu Öğretmen Lisesi'nde öğrenim gören Bünyamin Tutak'ın başına gelenler ise ÖSS mücadelesi veren herkesi şaşkına çevirecek türden. Bünyamin Tutak, Eşit Ağırlık alanında 372 puan aldı ve Türkiye 179'uncusu oldu. Puanıyla Boğaziçi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'ne girebilecek olan Tutak'a okul yönetimi devamsızlıktan kaldığını bildirdi. 38 gün devamsızlık yaptığını karnelerin dağıtıldığı gün öğrenen Bünyamin Tutak ve ailesi şoke oldu. Tutak ailesi şimdi İstanbul 3. İdare Mahkemesi'nde raporlu olduğu günlerin sayılmadığı ve zamanında bildirim yapılmadığı gerekçesiyle dava açtı; ancak mahkemenin ne zaman sonuçlanacağı bilinmiyor. Bünyamin Tutak ve ailesinin şimdi tek umudu Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in duruma el koyması.
Türkiye'de ÖSS'ye yaklaşık 2 ay zaman kala lise son sınıfların çoğu okula gitmiyor. Her yıl rapor alarak veya resmî olarak 20 gün olan devamsızlıklarıyla okula devam etmeyen öğrencilere Milli Eğitim Bakanlığı bu yıl ekstra bir ayrıcalık da yaparak ÖSS'ye iki hafta kala öğrencileri izinli saydı. Bünyamin Tutak, okul idaresinin sürekli kendilerini 'Devamsızlığı kafaya takmayın, siz ÖSS'ye çalışın' şeklinde sözler söylediğini ileri sürerek, "Biz de bu doğrultuda sadece ÖSS'ye hazırlandık. Evde veya dershanede deneme sınavları çözdük, eksiklerimizi tamamladık. Okulda benim gibi 3 öğrenci daha var. Devamsızlıktan kalma olsa normalde son sınıfların tamamının devamsızlıktan kalması gerekir." dedi. Devamsızlıktan kaldığını karnede öğrendiğini, günlerce moral bozukluğu yaşadığını anlatan Bünyamin Tutak şöyle konuştu: "Sınava kadar durumun düzeleceğini, okul idaresinin bir kolaylık yapacağını düşünüyordum. Bu moral bozukluğu ile sınava girdim. Yine de başarılı oldum; ama eğer okulu geçemezsem şimdi istediğim bir üniversiteye gidemeyeceğim." Konuyu mahkemeye taşıdıklarını ifade eden Tutak, Milli Eğitim Bakanlığı'nın her yıl derslerde başarılı olan öğrencilerin devamsızlıklarını affettiğini hatırlattı. Kendileri gibi yüzlerce öğrencinin bulunduğuna dikkat çeken Tutak, "Geçtiğimiz senelerde Milli Eğitim Bakanlığı genelge çıkararak lise son sınıfta okuyanlar için devamsızlıktan kalanları affetmiş. Biz de böyle bir genelge bekliyoruz. Milli Eğitim Müdürlüğü, genel müdürlük ve müsteşarlıkla görüştük. Dilekçeler verdik. Ancak bize bu konunun sadece Milli Eğitim bakanı tarafından çözüleceği söylendi. Lütfen Hüseyin Çelik bizimle ilgilensin." diye konuştu. Her ihtimale karşı tercih formu dolduracağını kaydeden Tutak, "Bakanlığın bu konuda bir karar almasını bekleyeceğim." diye konuştu.
Çapa Anadolu Öğretmen Lisesi Müdürü Fahrettin Demir, öğrencilerinin devamsızlıktan kalmasından dolayı üzüldüğünü belirterek, şunları söyledi: "Hangi okul öğrencisini okulda bırakmak ister. Biz de istemeyiz; ancak bu öğrencilere gelmedikleri günler için rapor almalarını söyledik, alamıyorlarsa biz yardımcı olalım dedik; ancak zamanında getirmediler. Okulda olmayan bir öğrenciyi sınıf öğretmeni yok yazmış, müdür yardımcısı yok yazmışsa ben vardır diyemem ki." ÖSS'de böylesine başarı elde edecek kişilerin aynı zamanda sorumluluk taşıması gerektiğini dile getiren Fahrettin Demir, "Bu öğrenciler için yapacak bir şey yok. Kurulumuz da bu öğrenciler kaldı diye karar aldıktan sonra bir şey yapılamaz. Ancak ya bakan bey affedecek veya mahkeme kararı getirecekler." dedi.
kaynak: Habertürk
Selman Okutan
02-08-2007, 16:48
Bende gördüm onu çok kötü birşey ya!!!
Çocuk intihar etmeyi bile düşünmüş sen o kadar çalış herifler seni sınıfta bıraksın olacak şey mi
inşallah halledilir.
Servet Güldeş
02-08-2007, 17:15
Nu son ay rapor işinin bir yerde patlayacağı kesindi...
Mert Yücel
03-08-2007, 00:17
hocam burda yapacagi sey... gitcek okul yonetimini bir güsel dövecek hırsını alacak raatlayacak .. ne intihar etcen :D:D
yazık olmus kardesimize...
vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.