PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Matematik bizim dersimiz!

Ali Yılmaz
29-04-2005, 14:18
* *Bugüne kadar sayısız üniversite mezunuyla yaptığım muhabbetlerde; lise ikinci sınıftan itibaren çocukların beyinlerine zorla empoze edilmeye çalışılan, bilgi seviyesi olarak gösterilen, her bölümde okutulan ve başarılı olunamadığı takdirde kesinlikle mezun olamayacağımız MATEMATİK dersinin gereksizliği hakkında uzun uzun konuştuk durduk.
hayatımız boyunca kullanmayacağımız bir sürü formül - denklem - teori - önerme ve buna benzer şeylerin gerçekten gerekli olduğunu düşünen var mıdır acaba diye merak ettim.
bu konuyu
( aslında hepimizin ortak sorunu olduğu için... )
Türkiye' nin kültür seviyesi en yüksek, aile olabilmiş tek hayran topluluğuna açmayı uygun gördüm.
peki konu hakkında sizin görüşünüz nedir?

Özenç Yeşilçiçek
29-04-2005, 14:33
Walla hayatında girdiği tüm sınavlarda tama yakın matematik neti çıkarmış bi kişi olarak sempatiktir matematik benim için,acımam çözerim ;)
Amma welakin fen kısmıyla gelme bana :(

Servet Güldeş
29-04-2005, 17:42
matematik türevin olduğunu bilmeme kadar herşey çok güzel gidiyodu...
aramızda güzel bi ilişki var dı ama türev herşey bitirdi...

Burhan Günarslan
01-05-2005, 21:47
Arkadaşlar matematik dediğiniz gibi bir hayattır cümlenizin içinde siz fark etmeseniz bile yer alıyor işte bu yüzden Matematik gereksiz diyorsunuz ama yanlış.Bu işlere kafa yormak beyini zorlamak teorileri anlamak maarifet ister bende Matematik bölümünde okuyorum ben de arasıra küfr ediyorum ne işime yarıcak bunlar diye ama günlük yaşantıda biz fark etmesemiz bile her şeyin temelinde matematik yatıyor.Yapılan herşey bir matematikten doğuyor.Matematik sınırları zorlamaktır.

bana matematiği kullanmadığınız bi alan söylermisiniz o zaman