Orijinalini görmek için tıklayınız : Yurtdışında Master Yapmak İsteyenler...
Ata Bahadır
03-08-2004, 08:23
Sevgili Selcugunda istegiyle bu basligi actim.
Akademik hayatini yurtdisinda devam ettirmek isteyenler, master yapmak isteyenler.Bu konuda nacizane fikirlerimizi birbirimizle paylasalim.Yurtdisinda hangi universite iyidir , hangi ulke avantajlidir, yurtdisinda master yapmanin geregi varmidir varsa artilari nelerdir.Yurtisinda egitimini goren biri olarak bu konuyu konusmaktan haz alacagimi belirtirim. :)
Ozellikle butun Kuzey Amerikadaki universitler hakkinda genis bilgi verebilirim herkese.
Bahriye Tekin
05-08-2004, 11:20
henüz 2. sınıftayım ama şimdiden düşününüyorum bu işi ciddi ciddi
tabi önce GRE ve TOFEL dan iyi puanlar almak lazım
ama zamanı gelince hepsi olacak ve universiteler hakkında bilgi alabileceğim birilerinin olması çok güzel
teşekkürler ata
Ata Bahadır
05-08-2004, 12:10
Ayrıca bi sorum da Ata abiye.Bulunduğun yerde aktüerya ile ilgili okul var mı ileri derecede?Şİmdiden teşekkürler...
Erkan bizm universitede aktuerya bolumu var..Fakat master egitimi veriyorlarmi bu bolum icin onu tam olarak bilmiyorum ama zannediyorsam veriyorlar arkadaslardan birine soracam genede.
Fakat aktuerya alaninda en iyi universiteler sunlar yaptigim arastirma sonucu:
AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ
Boston University
University of Illinois at Urbana-Champaign
University of Pennsylvania-Wharton
Florida State University
Ohio State University
Purdue University
Temple University
University of Iowa
University of Michigan
University of Texas at Austin
University of Wisconsin-Madison
Georgia State University
University of Georgia
İNGİLTERE
London School of Economics and Political Science
Bahriye TOEFL konusunu iyi actin yurtdisinda okumak isteyenlerin gozunu korkutan en onemli etkenlerden biridir. Gercekten zor bir sinavdir.Fakat yurtdisinda master yapmanizin en buyuk anahtari oldugunu dusundukce ve uzerine biraz yogunlastikca, kavrama yeteniginizde iyiyse inanin bana cok kolay geliyor insana. Ingilizceyi ''begginer'' seviyesinde biliyorsaniz 7-8 aylik yogun bir ingilizce egitimi ile bu sinavin ustesinden kolayca gelebilirsiniz.
Ata Bahadır
05-08-2004, 12:18
Amerikadaki tum universitler hakkinda herseyi bulabileceginiz bir site.
http://www.collegeview.com/index2.html
Levin Susar
05-08-2004, 19:38
Tek düşündüren şey Fenerbahçe...
Aileyi, iskender kebapı, mantı yı vs hepsine dayanabilirim de, 2 sen etakımdan ayrı kalmak bana kötü koyar...
O yüzden en güzeli burda kalıp devam etmek :)
Ama seneler ne gösteriri tabi bilemeyiz.
Funda Meriç
05-08-2004, 21:10
Ben isterdim tabi..İtalya da bir sanat okulunda..Sanatın göbeğinde...Oradan Paris'e geçeyim..Venedik..San Fransisco falan :D Ama yok anacım..bizim iş okul değil para ister..O da şu anda çuvalla bulunmadığı için bendenizde..ileride belki ;)
Ata Bahadır
06-08-2004, 01:54
Tek düşündüren şey Fenerbahçe...
Aileyi, iskender kebapı, mantı yı vs hepsine dayanabilirim de, 2 sen etakımdan ayrı kalmak bana kötü koyar...
O yüzden en güzeli burda kalıp devam etmek :)
Ama seneler ne gösteriri tabi bilemeyiz.
Dayanirsin dayanirsin ben dayaniyorsam bu dunya uzerindeki herkes dayanir bunu bilir bunu soylerim. :) Burda iki ay bile kalamiyacagimi dusunurdum 3 sene oldu.
Can Gebetaş
07-08-2004, 00:51
benim sorum su olacak Fen edebiyat Fizik bölümü mezunu olarak yurt dışında bilgisayar,inşaat yada elektrik-elektronik mühendisliklerinin herhangi birinde yüksek lisans yapılabilir mi?
Tufan Avşar
15-08-2004, 00:59
ya neden yurt dışında master yapmaya bu kadar meraklıyız anlamadım gitti senelerdir.
iş imkanı fazlalaşıyo diye mi?
ya da yurt dışında çalışmak için mi?
Senelerce burada oku çalış çabala sonrada git dışarı kaymağını onlar yesin.ki bizim ülkemizin iyi bir yere gelebilmesi için her şeyden önce iyi yetişmiş vasıflı insanlar lazım.ve bence iyi yetişmek için yurt dışında master yapmaya da gerek yok.Elbette imkanlar daha fazla, elbette eğitim (bazı bölümler için) daha iyidir vs. ama bizim ülkemizde de güzel üniversiteler var eğitimi iyi olan.Kapitalist sistemin getirdikleri tamamen, hazıra konmak.. bunu düşünen ya da hali hazırda yapan arkadaşlar kızmasınlar.onlara söylediğim bir şey yok. tek sözüm bu sisteme.. yazık..
Tufan Avşar
16-08-2004, 23:21
Özel sektörün, yurt dışında master yapmış, bilmem ne eğitimi almış, iyidir, bunu işe alalım devri geçeli çok oldu.Artık işini yapacak eleman arıyor.Özellikle bankalara ve mühendislik sektörüne baktığımızda söylediğimin doğruluğunu görüyor gibiyiz sanki.Elbette farklı farklı düşüncelere sahibiz.
Dil hakimiyetine gelince, en iyi yerinde öğrenir insan.Ama globalleşen dünyada artık bu ülke insanı da kendini, kendi ülkesinde çok iyi yetiştirebiliyor.Ama maddi imkanı olan ya da fırsatını bulup gidenler daha iyi bir düzeye geliyorlar.
Bugün amerika, almanya, ingiltere gibi ülkelere baktığımızda, teknik eleman açığının %80'ni dışardan karşılıyor. Bence genç nüfusları azaldı gibi söylemler palavra. Başka ülkelerde, örneğin ülkemizde, o kadar iyi teknik elemanlar yetişiyor ki, ayrıca kendilerinin masraf etmesine gerek kalmıyor.Gemi mühendisliği öğrencisi olduğum için, şu an bir tersanede stajımı yapıyorum.Adını da vereyim Gemak Tersanesi. Genelde yurt dışına iş yapıyor. Gelen gemilerin çalışanlarıyla konuştuğumda, bizden yetişme mühendislerden çok az bilgiye sahip olduklarını açıkca görebiliyorum. İş yerinde ki diğer stajer ve mühendislerde aynı görüşü paylaşıyor ki diğer sektörlere de baktığımız da, hemen hemen aynı olmasa da bezner tablolarla karşılaşabiliyoruz.Tek fark, sosyo-ekonomik farklılıklardan dolayı, yetişmiş elemanımız hem iyi kazanamıyor hem de değeri bilinmiyor olması.
Özetçe söylemek istediğim, iyi bir yere gelebilmek için illaki de yurt dışına gerek yok. Madalyonun diğer tarafına baktığımızda kendi evlatlarını nasıl yetiştirdikleri de ayrı bir boyut elbette.
Ama eğitim olanakları vs. gerçekten kat kat üstün bizden.Karşısında değilim yurt dışı eğitiminin, sadece ülkemizin de değerini bilelim yanlısıyım..
Tufan Avşar
17-08-2004, 00:21
evet bu topic bunun için, bende beyin fırtınası essin istiyorum :)
Haldun Gündüz
30-12-2004, 04:28
Mart ayında gidiyorum yurtdışına (almanya)..Bundan yaklaşık 1,5 ay önce başvurdum..Burada aynı zamanda öğretim görevlisi olan bi hocayla görüştüm (hoca aynı zamanda yeminli tercuman) olabileceğini söyledi ve gerekli evrakları hazırlamamı istedi..Sonra çeviriler vs.. derken yolladık belgeleri..Erlangen-Nurnberg Universitesi en kısa sürede cevap yazan oldu ve burada kaç saat Almanca kursu aldığımı sordu..Bende burada 2 yıldan bu yana Almanca kursuna gidiyorum ve belgelerimi alıp yolladım..
2 gün önce cevap geldi, Mart ayında sınav için bekliyoruz diye..Eğer sınavda başarısız olursam Nisan da kurs başlıcak ve yaklaşık 8 ay sürecek..
Beni asıl düşündüren konu ise vize işlemleri..Ailemin ikamet ettiği yer nedeniyle Ankara'dan almak zorundayım ve oranın Alman Konsolosluğu'da en zor vize alınan yerlerden bi tanesi..Çünkü randevu sistemiyle çalışmıyorlar..Dolayısıyla konsolosluk önünde uzun kuyruklar oluşuyor.Kimilerinin 3 gün beklediği söyleniyor , bakalım ne yapcaz..Orada parayla sırasını satanlar hatta bunu ticarete dönüştürenler bile varmış..
Hadi hayırlısı..
iyi de bizene
Bora Erdinç
31-12-2004, 02:44
Mehmet bu konuda sana danışmam gerekecek sanırım.Özelden ulaşayım sana olmadı.
Bestami Gezer
17-01-2005, 02:42
ben ekonomi okuyrum.ama turkıye ekonomısı uzerıne uzmanlaşmam gerekıyo.şunu baz alarak soyluyorum ALİ BABACAN ekonomıden sorumlu devlet bakanı ama abd polıtıkalarının çok etkısınde kalıyor.bu ıster ıstemez oluyor tabı.pekı Ata kardeş bu bızı yormaz mı?bu dıger master programlarında da boyle olmayabılır tabı.
Banu Keskin
22-08-2007, 03:14
Selçuk abinin bahsettiği sertifika programları ülkemizde bulunmadığı için kabul edilmek zorunda kalınıyomuş.Matematik,istatistik ve aktüerya bölümlerinde okuyanlar özellikle aktüerlikle ilgili yurtdışında sertifika programına katılırlarsa bu sertifikaları elde ettikleri zaman çok büyük avantaj içinde olacklardır.
Benim merak ettiğim kısım hakkında bilgi verecekler olursa sevinirim.Yurtdışında yüksek lisans,master,sertifika programı gibi yerlerde öğrenim görmek isteyenlere burs konusu ne şekilde oluyor.Duyduğum bir şey yurtdışında eğitimini devlet üstlenirse onun için çalışmak zorundasın,herhangi bir şirket üstlenirse onun için çalışmak zorundasın diye duymuştum bu ne kadar doğrudur?
Ayrıca bi sorum da Ata abiye.Bulunduğun yerde aktüerya ile ilgili okul var mı ileri derecede?Şİmdiden teşekkürler...
senınle cok benzer durumlardayız. ben de ilerde yaratacağı iş imkanlarından dolayı yurt dısında master yapma olasılığını düşünüyorum. matematik bölümü öğrencisiyim ve eylülde son sınıfa başlıcam. aynı şekilde burs imkanlarını ve ne zaman ne şekilde başvurmam gerektiğini merak ediyorum. acaba geç mi kaldım? kaldı ki burs imkanı yoksa benım ıcın erken olsa da bir işe yaramaz. ortalamam 2.97, burs için yeterli mi biliyormusunuz?
ATA BAHADIRA PS: başlığı açtığınız için çok teşekkür ederim. sizden de dört gözle bilgileriniz paylaşmanızını bekliyorum.
Can Özcan
07-10-2007, 22:49
ben italya ve ispanya'da ya da kuzey ülkelerinde master'la ilgili bilgisi olan varsa, oralarda olan varsa çok merak ediyorum ya.
mba, işletme masterı ya da telekomünikasyon mühendisliğiyle ilgili master yapmayı düşünüyorum da. almanya imkanı var benim için. diğer ülkeleri de bilmek istiyorum. ortalamam sorun olabilir, 2.60 civarı.
vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.