PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Dünya Kupası'nı İtalya alsın

Serhat Gül
02-07-2006, 12:21
Milyonlarca insan Dünya Kupası'nın galibini beklerken, ekonomistler 'En iyisi İtalya'nın alması' dedi. Tüm dünyada mali refah için gözler şimdi İtalya takımında.
Dünya Kupası'nı kim kazanacak? Şimdilerde milyonlarca insanın aklında bu var. Soru, 'Hangisinin kazanması dünya ekonomisi için daha iyi?' şeklinde sorulursa ekonomistlerin yanıtı ise İtalya oluyor.

Hollanda bankası ABN Amro, kupayı alan ülkenin ekonomisinde büyümenin binde 7 oranında arttığını hesaplamış. Bu hesaba göre, dünya ticaret dengeleri açısından, kazanması tüm dünyaya en olumlu yansıyacak takım İtalya. Çünkü Avrupa ekonomilerinde büyümeye ihtiyaç var.
İtalya gibi ekonomisi durgun ülkelerden Almanya'nın ev sahibi olarak avantaj yakalayacağına ise kesin gözüyle bakılıyor. Ekonomistlere sorarsanız, dünya ekonomisi düşünüldüğünde ideal senaryo, Almanya-İtalya arasında oynanacak final maçı. Herkes kendi favorisinin kupayı kazanmasını isterken, parayı yönetenler 'tamamen duygusal' nedenlerle İtalya'nın şampiyon olmasını istiyor.
Aslında Dünya Kupası'nın ekonomiler üzerinde iki türlü etkisi oluyor: Birisi iyi, diğeri kötü yönde. Kötü olan, çalışanların maçları izlemek için işten erkenden sıvışması ya da iş saatlerinde kaytararak maç izlemesi. 2006 Dünya Kupası'nda bundan en çok zararlı çıkacağı düşünülenler ise maç saatleri mesailerle örtüşen futbol delisi Güney Amerikalılar olacak.

Radikal

Atilla Çevik
05-07-2006, 12:55
Futbolun zevkten çıkıp bir ekonomi alanına dönüşmesi canımı sıkıyor aslında ama bir taraftanda bizim bundan kazançlı çıkmamız hoş
neyse kupayı italya alsın parayı götürsünler biz yine tribünlerdeyiz :D

Pınar Yıldırım
10-07-2006, 00:34
aldı ;D

Amir Özkul
10-07-2006, 00:39
italya şampiyon,iddaada İtalya'ya oynayanlar köşe oldu ;D

Sinan Bıçak
10-07-2006, 00:50

kaç veriyordu İtalya ya?

Kenan Ergün
10-07-2006, 00:55
Favorim aldı cok sevinçliyim.. 6S nin lise&universitelerinin nerelere dayandıgını ve neler yaptıklarını hatırlatmak isterim.. herkesin dürüst adam dediği zidane ın yaptıkları herkese ilginç bir ornek oldu..

Güzide Ören
10-07-2006, 00:59
son maçında yaptığı da enterasandı.. kafasının hatırlanmasını istemiştir belki adamD:D:
mesela ben öle hatırlıcam artıkk:D

Erşah Yılmaz
10-07-2006, 01:30
Forza İtalya...

Bahtiyar Güdürü
10-07-2006, 15:38
fazla köşe olmasamda 130 YTL aldım

Amir Özkul
10-07-2006, 18:22
ne güzel işte,öğrenci için ii para ;)

Muhammet Budak
12-07-2006, 09:23
Daha ne istiyon be 130 ytl mi kötü para.Gözün doysun...