Orijinalini görmek için tıklayınız : Pes 2011
Kayhan Türk
05-05-2010, 13:41
PES 2011 ve yenilikler!
Konami Digital Entertainment GmbH, PlayStation®3, Xbox 360, PC-DVD, Wii, PlayStation 2 ve PSP™ (PlayStation®Portable) için yıl sonuna doğru çıkacak PES 2011 ile, uzun zamandır devam eden oyun serisinin tarihindeki en büyük değişiklikleri yaparak yepyeni bir futbol deneyimi sunacak.PES serisi her zaman için sunduğu inanılmaz gerçekçilik ve kontrolü ile tanınmıştır, PES 2011 ise en gelişmiş oynanış yenilikleri, kontrol seçenekleri ve animasyonlarla gerçek hayat futbolundaki evrimi ekranlarınıza taşıyacak. PES 2011’in sınırsız özgürlük sloganının merkezinde, oyuncuların her bir pas ve şutun tam olarak gücünü ve yerini belirlemelerini sağlayacak olan güç çubuğu bulunuyor. Artık topu istediğiniz yere tam bir kesinlikle atabilecek, maçın temposunu ve kontrolünü belirlemek için boş alanlara uzun paslar yollayabilecek, ayağa kısa paslar verebilecek ve gerçekçi verkaçlara girebilecekler.
Bu oyun özgürlüğü her bir hareket ve kararı oyuncuların ellerine bırakan yeni yapay zeka rutinlerinde de kendisini gösterecek. Artık yardımcı yapay zeka maçlar sırasında araya girmeyecek; oyuncular içinde bulundukları durumu değerlendirip uygun biçimde davranmak zorunda olacaklar, paslar artık otomatik olarak en yakındaki futbolcuya ulaşmayacak. Bunun yerine yeni rutinler hem oyuncuları, hem de sahada verdikleri kararların kontrolünü destekleyecek ve oyunculara hareketleri üzerinde asıl kontrolü verecek.
"Değişim zamanı gelmişti"
“PES’in değişim geçirmesinin zamanı gelmişti, PES 2011 serinin tarihindeki en köklü tasarım değişikliğine sahne olacak,” diyor Konami Digital Entertainment GmbH Avrupa PES Ekip Lideri Jon Murphy. “Gerçek futbolda olup da PES’te yansıtamadığımız şeyleri tespit etmek için hayranlarımızla birlikte çalıştık. Önceliğimiz sınırsız özgürlük sağlamaktı ve yeni animasyonlar da şarttı. PES 2011 bunların ikisini de gerçekleştiriyor – gerçekten de bu iki özellik de doğrudan birbirine bağlı; yeni oyunun bir PES olduğunu bilecek, ama çok ciddi değişiklikler geçirdiğini de göreceksiniz.”
PES 2011’in yeni yaklaşımının temellerinden birini de maçın her bir öğesi üzerinde gerçek kontrol imkanı veren, özel tasarlanmış kontrol sistemi oluşturuyor. Pasları düzgün biçimde yönetmek ve akıllıca koşularla boş alan yaratmak büyük önem kazanacak ve doğru biçimde oyun kurmak gerekli olacak. Benzer şekilde top sürmek ve kontrol etmek zorlaşırken, gerçek hayat futbolunu taklit eden PES’de sahanın ortasından doğrudan kaleye ulaşmak tarihe karışacak.
Sonuç, bugüne kadar görmüş olduğunuz en eksiksiz ve en gerçekçi PES oyunu. PES 2011 özünde PES temellerini korurken, evrim geçirmiş bir deneyim sunacak. Oyunun bir çok başka özelliği de tamamen yenilendi, örnek olarak:
· Sınırsız Kontrol: PES Productions 360 derecelik pas imkanını daha da geliştirerek her bir pas, şut, taç, koşu yoluna top ve havadan topta eşi benzeri olmayan bir kontrol sunuyor. Böylece oyuncular topu boş alana atıp, oyunu diledikleri gibi yönlendirebilecekler. Oyuncular paslarının şiddetini kesin olarak belirleyip takım arkadaşlarının nereye koşacaklarını tahmin etmeye ve bundan faydalanmaya çalışacaklar. Oyuncular rakiplerinin topun kontrolünü kaybetmesi için pres de yapabilecekler.
· Şut & Dayanıklılık Göstergesi: Genel güç göstergesine ek olarak Şut ve Dayanıklılık göstergesi futbolcuların o andaki kondisyon durumunu yansıtacak. Sürekli olarak depar atmak futbolcuların hareketlerini etkileyecek ve hatalı paslar ve hız kaybı gibi olumsuz etkilere neden olabilecek.
· Yeni Defans Yapay Zekası: Defans oyuncuları artık mevkilerini doğal biçimde koruyacak, gelen her topa körlemesine koşmayacak, bunun yerine hücum oyuncusuna yaklaşarak onu hata yapmaya zorlayacaklar.
· Animasyon ve Futbolcu Fizikileri: PES Productions oyun içinde tüm animasyonları tamamen elden geçirdi. Bu yenilikleri henüz santra atışı yapılmadan bile fark edeceksiniz, futbolcular daha akıcı ve doğal hareketlere sahip olacak, daha gerçekçi biçimde ivme kazanacak ve yorgunluklarını gösterecekler. PES forumlarında öncelikli olarak talep edilen futbolcular arası fiziksel kapışmalar da geliştirildi. Omuz omuza mücadeleler ve engellemeler artık inanılmaz görünüyor ve topa bir çok farklı şekilde müdahale imkanı bulunuyor. Ortam animasyonları da maçın atmosferini geliştirmeye büyük katkıda bulunuyorlar, futbolcular topsuz alanda bile yürür ve koşarken farklı stillerle hareket edecekler.
· Maç Hızı: Yeni kontrol seviyesi aynı zamanda PES 2011’de koşullara göre değişiklik gösteren daha tempolu maçları müjdeliyor. Kontraatak sırasında maç bir anda canlanırken, futbolcular diledikleri taktirde top dolaştırarak ve boş alanları kullanarak tempoyu düşürebilecekler. Orta sahadan ileriye uzun koşular yapmak daha zor olacak ve başarılı biçimde oyun kurmak için kısa paslarla kendinize boş alan yaratmanız gerekecek.
· Estetik: PES 2010 gerçek futbola en çok benzeyen futbolcuları sunmuştu, PES 2011 ise bunu bir adım daha ileri taşıyor. Yüz animasyonları geliştirildi, ama asıl değişiklik 100 saatten fazla hareket yakalama görüntüsü ile baştan yaratılan 1000’in üzerinde yeni animasyon. Futbolcu hareketlerinin her bir anı baştan tasarlandı ve daha gerçekçi koşular, dönüşler, taçlar, müdahaleler ve etkileşimler yaratıldı. Futbolcuların hızlanıp yavaşlamaları da daha doğal hale getirildi; tekrar görüntülerinde ise hareket bulanıklığı efektleri kullanıldı.
· Taktik ve Strateji: PES serisinde bulunan seçeneklerin çeşitliliği oyunun esnek simülasyon özelliğine katkıda bulunmuş ve oyuncuların oyun stilleriyle maçlara damgalarını vurmaları sağlanmıştı. PES Productions ekibi PES 2011 için yalnızca oyuncu ve formasyon değişikliklerinde değil, takım yönetiminin her alanında kullanılabilecek ‘Sürükle ve Bırak’ mekaniğini hayata geçirdi. Bu seçenekler, değişen oyun şeklini daha iyi anlamanızı sağlayacak görselliğe de sahip olacak.
· Hareket ayarları: PES serisi her oyundan bir çok aldatma hareketi, dönüşler ve yetenek hareketleri sunmuştur; PES 2011 ise oyuncuların favori hareket serilerini sağ kola atamalarını sağlayarak bu hareketlerin erişilebilirliğini son derece arttırıyor.
· Ana Lig Online: Ana Lig de yepyeni bir mücadele sunuyor, kullanıcılar online olarak diğer menajerlere karşı yeteneklerini sergiliyorlar. PES 2011 çok sevilen Ana Lig unsurunun online ortama taşındığı oyun olacak, oyuncular dünyanın en iyi futbolcularını kapmak için birbirleriyle yarışacak ve dünyanın dört bir yanındaki oyunculara karşı şans sahibi olabilecek bir kadro kurmaya çalışacaklar.
KAPAK YILDIZI MESSİ
PES 2011 ayrıca genel oyun deneyimini geliştirecek bir çok küçük yenilik de içerecek. Daha geniş kontrol imkanı sayesinde oyunun zorluk seviyesi artarken, yeni kamera açıları oyunun inanılmaz görsellerini ve animasyonlarını gözler önüne serecek. Benzer biçimde oyunun hayranlarının yoğun biçimde talebi doğrultusunda hakem ve kaleciler de hem estetik, hem de yapay zeka bakımından geliştirildi. Yeni yorumcular da maçta olan biten hakkında daha isabetli ve daha az tekrarlanan yorumlarla atmosfere katkıda bulunacaklar.
Oyun ayrıca günümüz futbolunun tartışmasız en büyük yıldızlarından Lionel Messi’yi kapağına konuk ederken, UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi öğelerinin yanı sıra Güney Amerika’nın en önemli turnuvalarından Copa Liberadores de oyunda bulunacak.
"BUZ DAĞININ GÖRÜNEN KISMI"
“Bu PES 2011 için yalnızca buz dağının görünen kısmı,” diyor Murphy. “Oyun modları ve oynanış işlevleri hakkında da çok önemli açıklamalar yapacağız. Yeni oyundan ilk görüntüler, oyunun kalbini oluşturan yeni animasyonları ve özgürlük hissini gösterecek. PES 2011’in futbol hayranlarını hem şaşırtıp, hem de çok memnun edeceğine inanıyoruz. Oyunu nasıl oynayacaklarını yeniden öğrenmeleri gerekecek, çünkü bu çok farklı bir oyun; ama akıllarını başlarından alacağımıza da eminim.
PES 2011, sonbaharda PlayStation®3, Xbox 360, Wii, PlayStation®2, PSP™ (PlayStation®Portable) ve PC-DVD için piyasada olacak.
05.05.2010
Kaynak : Basın Bülteni
sporx'ten alıntıdır.
Ortasahadan rakip kaleye top sürmek tarihe karışıyormuş, benim için bu konuda değişen birşey yok ancak bir çok kişiyi etkileyecektir. Açıklamalardan kalitesinin çok arttığı anlaşılıyor. Umarım anlatıldığı kadar güzel olur.
Sefa Baş
06-05-2010, 13:27
Defansdan orta sahaya top sürmek tarihe karışıyor sözü pes 2010 içinde söylenmişti ama pes 2010'da real madridi alan sahanın hakimi oluyor. Ama ne olursa olsun PES benim için bir fenomen play station 1'den beri pes oynuyorum. Bekleyip göreceğiz :D
Hakan Tatlı
06-05-2010, 13:53
her yıl kendini aşıyor seneye çok daha zevk alıcaz gibi oynarken
Azam Ayçiçek
07-05-2010, 01:52
2010a da kimse pas atmadan gol atamıycak denmişti :D tek iyi yanı şu defansın mal gibi ileri koşup aniden durup çakılı kalmasının ortadan kalkması olacak sanırm :D:D
Eray Sezginer
07-05-2010, 20:31
Her sene aynı aynı şeyler söyleniyor ama oyuncuları tatmin edicek yenilikler gelmiyor nedense. Umarım bu sene beni yanıltırlar. Ama tabi ki ne olursa olsun Forever PES :)
Kayhan Türk
08-05-2010, 12:53
Bu yıl tatmin olduğum yenilik, taktikler üzerine oldu, gerçekten elindeki takıma göre etkili olabilecek taktikler yaratabiliyorsun. Hayal kırıklığına uğradığım konu ise kanatlardan top sürme işi çok fazla abartılmış ve özel hareketlerin uygulanması, olur olmaz oyuncuların extreme hareketler yapması, ancak her geçen yıl futbola daha fazla benziyor PES.
Cevat Atasoy
11-05-2010, 00:03
pes bence hikaye en iyisi fifa... bende ps2de pes oynuyordum, ama ps3'te fifa tartisilmaz 1 numara...
Umut Benzer
11-05-2010, 20:30
fifa pes'in yanında Fenerbahçe'yle 6alatasaray gibi kalır. Fener'in olduğu Yerde onların adı bile geçmez. Fifa da Pes'in yanında sönük kalır.
Cevat Atasoy
12-05-2010, 01:56
fifa pes'in yanında Fenerbahçe'yle 6alatasaray gibi kalır. Fener'in olduğu Yerde onların adı bile geçmez. Fifa da Pes'in yanında sönük kalır.
hic oynadinmi ps3te fifa 2010?? ben her ikisinide oynadim, pes 2010da areketler robot gibi oyuncularin arcade game olmus resmen fifada ise oyuncularin hareketleri özgür birakilmis... fifanin tek eksigi bana göre atmosfer... madem adi bile gecmez diyorsun ozaman nedenini yaz, fifada neler hosuna gitmiyor, yada neler daha iyi pes'te???
Cevat Atasoy
12-05-2010, 01:59
fifa 2010 pes
orjinal takimlar ***** ***
oyuncu haraketleri ***** ***
grafik **** *****
ligler ***** **
online oyun ***** *
spikerler ** ***
atmosfer ** ****
Arda Çetin
15-05-2010, 04:16
ps3 te fifa pese kesinlikle rakip olabilir. Hatta birçok noktada öne geçebilir ama sadece ps3 te. Diğer oyun konsollarında ve bilgisayarda fifayı oyundan saymıyorum pesin yanında.
Umut Benzer
15-05-2010, 13:15
ps3te fifayı oynamadım arkadaşım ama pcdeki fifa 2010u hiç beğenmedim oyun tarzı peste çok daha güzel yani tabi herkesin kendi tercihi ama ben pesten çok daha fazla zevk alıyorum şutlar olsun baskı kurma olsun fifada bi kişi aynı golü bi maçta 5 kere atabiliyo sağdan ceza sahasına girip vurduğunda ya gol ya da kaleden sekip futbolcunun önüne düşüyo buna yapacağın hiç bi şey yok ve peste fifadan çok daha iyi taktik ayarları var.Futbolcuya istediğin özellikleri verip istemediklerini kapatabiliyosun...Fifada bu ayarlar çok daha basit düzeyde...
Alican Gülberk
15-05-2010, 20:38
pcde pes ps3de fifa :D bu kadar basit :D
Sercan Birsen
15-05-2010, 23:39
Bende eski bir pesçi olarak, forza fifa diyorum :cool:
Bildiğin gerçek arkadaş :D
Tabi ps3 için geçerli bu dediğim :) Pc de hiç bi futbol oyununu oynamadım.
Mert Ulusoy
16-05-2010, 01:01
fifayı tercig edenleri görmek beni mutlu etti grafik, oynanabilirlik, avrupa futboluna çok yakın olan gerçekçiliği, taktiksel yaklaşım olarak fifa benim her zaman zirvededir Since 1994
Cem Demirtaş
16-05-2010, 01:25
ps3 te her zaman fifadan yanayım.. pes oynayanlar dikkat etsin top oyundayken topa sahip olan oyuncu dışındakilerin hareketleri tamamen aynı bu da gerçekçilik ve oynanabilirlik açısından oldukça büyük bir eksi.. fifa dan tek şikayetim maç bittikten sonra takım değiştirmek için ana menüye kadar çıkmak zorunda olunması onun dışında herşeyiyle fifa
Cevat Atasoy
16-05-2010, 03:43
ps3te fifayı oynamadım arkadaşım ama pcdeki fifa 2010u hiç beğenmedim oyun tarzı peste çok daha güzel yani tabi herkesin kendi tercihi ama ben pesten çok daha fazla zevk alıyorum şutlar olsun baskı kurma olsun fifada bi kişi aynı golü bi maçta 5 kere atabiliyo sağdan ceza sahasına girip vurduğunda ya gol ya da kaleden sekip futbolcunun önüne düşüyo buna yapacağın hiç bi şey yok ve peste fifadan çok daha iyi taktik ayarları var.Futbolcuya istediğin özellikleri verip istemediklerini kapatabiliyosun...Fifada bu ayarlar çok daha basit düzeyde...
ps3te oynamani tavsiye ederim daha hic pes yüzüne bakmazsin peste tek güzel olan avrupa ligi ve sl lisanslari olmasidir, benimde fifadan tek sikayetim atmosfer yok, taraftar sesleride olsa süper oyun... zaten fifa 10 gelmis gecmis en iyi futbol oyunu secildi avrupada...
Cem Demirtaş
16-05-2010, 10:53
ps3te oynamani tavsiye ederim daha hic pes yüzüne bakmazsin peste tek güzel olan avrupa ligi ve sl lisanslari olmasidir, benimde fifadan tek sikayetim atmosfer yok, taraftar sesleride olsa süper oyun... zaten fifa 10 gelmis gecmis en iyi futbol oyunu secildi avrupada...
atmosfer de var aslında türk liginde falan tezahüratları çok belirgin duyabiliyoruz ama favorim spikerler :) maçı bırakıp muhabbete döndükleri kahkaha attıkları falan oluyor :)
Özgür Tütün
17-05-2010, 04:34
atmosfer de var aslında türk liginde falan tezahüratları çok belirgin duyabiliyoruz ama favorim spikerler :) maçı bırakıp muhabbete döndükleri kahkaha attıkları falan oluyor :)
o muhabbetler bitiriyor beni ya, hızlı hızlı konuşuyorlar bide :)
ama en güzeli gol atan oyuncunun isminin anons edilmesi...
Cem Demirtaş
17-05-2010, 08:27
o muhabbetler bitiriyor beni ya, hızlı hızlı konuşuyorlar bide :)
ama en güzeli gol atan oyuncunun isminin anons edilmesi...
Gol sevinci yapabilmek de süper bişey :)
Özgür Tütün
17-05-2010, 12:00
belli bir süre sonra sıkıyor artık o :)
A. Barış Demirci
01-06-2010, 03:37
PES 2011 de Online Master League ilgimi çekti, PES-FIFA kapışmasında PC'de her türlü PES....
Engin Kaşkaya
02-06-2010, 18:50
Pes Her Zaman İyidir.Ama Barça dan Başka Her Takımda Futbolcular İyi Vuramıyor.Yani Madrid de Ronaldo,manu Da Rooney,Chelsea De Drogba Gibi.Ama Barçada Her Futbolcu Allah Yarattı Demiyor Hepsi Son Top Ustası.İnş Bunları Düzeltirler..
Yasin Özdemir
02-06-2010, 21:28
FIFA 2009 , FIFA 2010 ve son olarak WC 2010 'u Xbox veya PS3te oynamadan PES iyidir diyenleri anlayabiliyorum. Oynadıktan sonra diyenler çıkarsa zaten tartışmam bile :), gerek yok ...
Onur Yıldırım
02-06-2010, 22:13
WC 2010 çıktı mı? :O
Sefa Baş
02-06-2010, 22:33
Konami , Libertadores kupasınıPes 2010 içerisine taşıyor...
UEFA Şampiyonlar ligi eşdeğeri olan Güney Amerika Libertadores kupası artık ilk defa pes serilerinde olacak.
Meksika'nın en büyük kuluplerinin de içinde bulunacağı bu çalışma tüm pes fanlarını sevindirecek gibi.
KONAMI , CONMEBOL Libertadores Kupası olarak bilinen,Güney Amerika Kupası'nın tüm video oyunu haklarını aldı.
Bu kupa, CONMEBOL tarafından gerçekleştiriliyor ve Futbol Oyunları tarihinde bir ilk olarak sadece Pes serisinde yer alacak
“Winning Eleven” serileri “UEFA Şampiyonlar Ligi” modunu zaten almıştı.
Artık Pes serileri bu 2 büyük turnuvayı barındırdan tek FUTBOL OYUNU olarak tarihe geçiyor.
KONAMI Bu atılımları ile daha gerçekçi futbol deneyiminipes severlere sunmak için sürekli çalıştığınıda gösteriyor..
Pes 2011'i bu sefer daha bir merakla bekliyorum.
Ayrıca http://www.youtube.com/watch?v=owEAd-NWhs4&feature=related bu videodaki menü tasarımı pes 2011'e eklenirse çok daha güzel olur gibi...
Özgür Tütün
02-06-2010, 22:38
WC 2010 çıktı mı? :O
1 ay olmak üzere kardeşim...
Xbox'ta oynadıktan sonra bir daha Pes'e bakmicağına eminim...
Sefa Baş
24-08-2010, 15:10
Evet arkadaşlar Konami'den yapılan remi açıklamaya göre Pes 2011 tamamen türkçe olarak(spiker hariç) raflarda yerini alacak.
Türkçe oyunların peş peşe gelmesini dileyerek, Konami'yi yaptığı bu işten dolayı tebrik edelim... :D
Nurullah Şakir
24-08-2010, 15:29
Belki pesin en çok oynandığı ülke Türkiyedir bi zahmet yapsınlar Türkçesini :D
Oğuzhan Yılmaz
24-08-2010, 16:55
Belki pesin en çok oynandığı ülke Türkiyedir bi zahmet yapsınlar Türkçesini :D
En çok torrenti indirilen ülke desek daha doğru olur :kahve:
Sefa Baş
24-08-2010, 21:04
Torrent mi oda nedir? :D
Samet Koşar
24-08-2010, 21:45
http://www.sporxtv.com/futbol/iste-pes-2011in-resmi-demosu-tanitim-klibiSXTVQ18126SXQ?ref=ASBM1
Kenan Ergün
24-08-2010, 23:28
Spikeri de yapsalar ya, Ercan Taner falan Laaaasss diye bağırsa ya da Murat Kosova işte premier lig bu dese :D
İlkay Şener
25-08-2010, 10:24
Spikeri de yapsalar ya, Ercan Taner falan Laaaasss diye bağırsa ya da Murat Kosova işte premier lig bu dese :D
Bir daha düşün :D olası bir Manu-8eşiktaş maçında Rüştünün her yerinden öpmek mi istiyosun :D:D
Düşünsenize şut çekiyosun Rüştü çıkartıyo spiker....:D
PS3 için torrent var mı ? :D Varsa pm at pls :D
Anıl Yazıcı
28-08-2010, 16:32
2010'da Become Legend Editör programını kullanmayı bilen var mı ?
Sefa Baş
28-08-2010, 16:42
Game Graphic Studio, o-edit, adx-converter gibi programlar kullandım ama legend editorü ilk defa duydum.
Samet Özbaş
02-09-2010, 23:28
Oyunun demosunu bile merakla bekliyorum Türkçe menüler olmuştu bide türkçe yorumcu yapsalar harika olur . :)
Sertaç Mermerkaya
03-09-2010, 03:04
İnsallah güzel olur ama yine oyuncuların mallıgı bizi cileden cıkartacak demedi demeyin...
Musa Gül
07-09-2010, 13:56
İnsallah güzel olur ama yine oyuncuların mallıgı bizi cileden cıkartacak demedi demeyin...
O Allahın emri zaten kardeşim :D
Arda Çetin
07-09-2010, 17:57
umarım r.madrid ve barca nın dışındaki takımlarada biraz güç verirler. Bizde bu iki takım dışında takım seçebiliriz : )
İlkay Şener
10-09-2010, 04:49
umarım r.madrid ve barca nın dışındaki takımlarada biraz güç verirler. Bizde bu iki takım dışında takım seçebiliriz : )
Just Barcelona :rolleyes:
Şahsen :D
Selim Kul
10-09-2010, 11:38
Peste en sevmediğim şey çok güçlü takımları seçip maç yapmak. Afrika takımlarıyla yapılan maçlar çok daha kıran kırana geçiyor.
Uğur Özçelik
10-09-2010, 12:33
Peste en sevmediğim şey çok güçlü takımları seçip maç yapmak. Afrika takımlarıyla yapılan maçlar çok daha kıran kırana geçiyor.
aynen ya Fildişi-Kamerun maçları çok iyi oluyor.
Selim Kul
10-09-2010, 16:57
Gana'yı da katabiliriz bu iki takımın arasına:) Sıkı defans, fırsat buldun mu kaçırma :)
Oğuzhan Yılmaz
10-09-2010, 17:08
Tshabalala'lı Güney Afrika'da iyi oynuyor ya da oynatıyorum :) Bende sürekli farklı takımlar almayı severim hele benimle aynı düşüncede birisiyle oynuyorsam işte oyun orada zevkleniyor...
Sefa Baş
10-09-2010, 18:24
Tshabalala'lı Güney Afrika'da iyi oynuyor ya da oynatıyorum :) Bende sürekli farklı takımlar almayı severim hele benimle aynı düşüncede birisiyle oynuyorsam işte oyun orada zevkleniyor...
Özellikle rastgele takım seçerek yapılan maçlar mükemmel oluyor.. :D
Hüseyin Atik
13-09-2010, 01:11
M.CITY bu sezon yaptığı transferlerden sonra PES 2011'de tercih edilecek takımların başında gelecektir. 2010da da beni yanıltmadı...
Ömer Özçetin
14-09-2010, 10:10
M.CITY bu sezon yaptığı transferlerden sonra PES 2011'de tercih edilecek takımların başında gelecektir. 2010da da beni yanıltmadı...
Milan:rolleyes:
Emir Koçkan
14-09-2010, 13:35
Milan:rolleyes:
2009 da bırakmadım , 2009 dan sonra almadım :)
Ertuğ Asırcı
14-09-2010, 14:10
Gana'yı da katabiliriz bu iki takımın arasına:) Sıkı defans, fırsat buldun mu kaçırma :)
Özellikle rastgele takım seçerek yapılan maçlar mükemmel oluyor.. :D
İşte bu ya sonunda benimle aynı şekilde düşünen birilerini buldum :)
Nefret ediyorum büyük takımlardan.
Küçük takım ve random kondisyon olduğu zaman tadından yenmiyo valla :)
Ömer Özçetin
14-09-2010, 19:20
Sana göre zaten Arsenal büyük takım değil:) Ama büyük takımları seçince oyundan çok zevk almama konusunda katılıyorum.
Fuat Rıhtım
15-09-2010, 01:41
Demosu çıktı. Bildiğim kadarıyla demolar için paylaşım konusunda telif hakkı problemi yok, bu yüzden paylaşıyorum.
http://dl.pes2011.konamionline.com/pes2011/package/PES2011_Demo.exe
Kayhan Türk
15-09-2010, 23:52
Benim kafadan biri daha çıkmış sonunda. Orta sıra takımları seçip onlarla oynamak da çok güzel oluyor aslında. Bir de random yapıp ne gelirse onlarla oynamak :)
Sefa Baş
16-09-2010, 09:35
Benim kafadan biri daha çıkmış sonunda. Orta sıra takımları seçip onlarla oynamak da çok güzel oluyor aslında. Bir de random yapıp ne gelirse onlarla oynamak :)
En güzeli random. Pes 2010'a yüklediğim bir yamada lig takımları dışında 100'den fazla takım vardı onların içinden birini seçip oynamak gerçekten çok zevkli oluyor. İsmini bile telafuz edemediğim futbolcularla gol atmaya çalışmak garip oluyor.. :)
Gökhan Yalçınkaya
16-09-2010, 14:02
nijerya macları genelde handikap oluyor diger takımlar için :) adamların masallahı var martins'in speedi hala 99 :D
Ferhat Adsız
17-09-2010, 10:31
Türkçe menü nihayet eklenmiş.Ama bizim lig hala yok
Mert Çubukçu
17-09-2010, 19:32
ps3te oynadım bugün ilk görünüşe göre eskisi gibi adamın yanından koşarak geçmek mümkün değil bu messi bile olsa böyle :) paslar daha güzel olmuş çok beğendim ama şutları biraz düzeltmeleri gerekir nitekim havadan gelen her topa rövaşata atmaya kalkan futbolcu dolu şu anda :)
Azam Ayçiçek
18-09-2010, 14:10
ps3te oynadım bugün ilk görünüşe göre eskisi gibi adamın yanından koşarak geçmek mümkün değil bu messi bile olsa böyle :) paslar daha güzel olmuş çok beğendim ama şutları biraz düzeltmeleri gerekir nitekim havadan gelen her topa rövaşata atmaya kalkan futbolcu dolu şu anda :)
rövaşata tuşu konulmuş olabilr mesela havadan gelen topa sade e şuta basınca kafa atıyordur. kale ne taraftaysa o yöne basıp şuta basınca rövaşata tam ters yone basınca da vole felan vuruyor olabilr. eski oyunlarda bildiğim kadarıyla vole ve rövaşata şans işiydi belki onu geliştirmişlerdir :D
hee bu arada neden pes turnuvası düzenlemiorz? random olcak ama kıran kırana bi mücadele olur :D
Cihan Tavukçu
18-09-2010, 20:18
Pes 2009'dan vazgeçmem :)
Sefa Baş
18-09-2010, 22:44
hee bu arada neden pes turnuvası düzenlemiorz? random olcak ama kıran kırana bi mücadele olur :D
Mükemmel olur. Tam sürümü çıksın yapalım bir online turnuva :D
Andaç Akalın
19-09-2010, 03:34
Demoyu oynuyorum 2 gündür.
Şutlar çok kötü :/ Ama oyunu çok beğendim.
Mert Çubukçu
19-09-2010, 12:30
rövaşata tuşu konulmuş olabilr mesela havadan gelen topa sade e şuta basınca kafa atıyordur. kale ne taraftaysa o yöne basıp şuta basınca rövaşata tam ters yone basınca da vole felan vuruyor olabilr. eski oyunlarda bildiğim kadarıyla vole ve rövaşata şans işiydi belki onu geliştirmişlerdir :D
:) büyük ihtimalle dediğin gibi iki kere kare tuşuna basınca falan rovaşataya kalkıyo olabilir :)
Selim Kul
21-09-2010, 01:28
Sana göre zaten Arsenal büyük takım değil:) Ama büyük takımları seçince oyundan çok zevk almama konusunda katılıyorum.
Arsenal değil bence büyük. 2. sınıf takım :) Atletico seviyesinde. Gerçi çok zevk veriyor Arsenalle oynaması.
İşte bu ya sonunda benimle aynı şekilde düşünen birilerini buldum :)
Nefret ediyorum büyük takımlardan.
Küçük takım ve random kondisyon olduğu zaman tadından yenmiyo valla :)
Kesinlikle katılıyorum. Pes bu şekilde güzel bence. Kabiliyetler bu şekilde daha iyi ortaya çıkıyor :) Yalnız random seçim yapmıyorum genelde. Eşit güçler ayarlamaya özen gösteriyorum arkadaşlarla :)
nijerya macları genelde handikap oluyor diger takımlar için :) adamların masallahı var martins'in speedi hala 99 :D
Katılmıyorum, Fildişi, Gana oldukça etkili. Ki Ben sıralama yapsam Nijerya bunlardan sonra gelir.
Kayhan Türk
21-09-2010, 13:21
Azam,
Vole veya rovaşata vuruşları gerçekte yapabilen oyuncular yapıyor 2010 versiyonunda. Mesela Crouch :).
Oyuna gelince paslaşma yaparken oyuncuların hareketleri biraz daha zekice olursa iyi olur. Mesela bir üçlü paslaşma yapıcaksın ortadaki oyuncu sola dönüp içeri kaçıyor , soldaki oyuncu sağdaki oyuncuya doğru çıkarıyor pası bu arada içeri doğru koşan oyuncumuz başka hiçbişeye bakmadan topu bloke ediyor, alt seviye takımlar yapsında liglerinde ilk 5'e giren takımlar yapmasın şunu en azından arkadaş :)
İlkay Şener
22-09-2010, 01:40
Bende bir kaç gündür demosuyla meşgulüm genel olarak güzel ancak topsuz alandaki yapay zeka bence çok zayıf..Özellikle gerçeklik adına yapılmış top kontrolleri kesinlikle gamepad'de analog olarak oynayanlara + sağlıyor zira normal şekilde topu sağa sola çekmek çalım atmak gibi aktiviteler analog kontrole göre çok zor..
Kondisyon işini becermişler bu sefer messiyle 90 dakika hiç yorulmadan pres yapamıyorsunuz..Futbolcuların karakteristik özellikleri de daha çok hissediliyor, Örneğin: İniestanın koşularındaki zayıflık ve dengesizlik aksine villanın yere sağlam basan koşusu ve top kontrolü gibi..
Sadece 2 takımı deneyebildim ancak yukarıdaki iki mesele takımlar arasındaki güç farkını da gayet güzel orantılamış gibi duruyor..
Şimdilik gözlemlerim bu kadar bunların hepsi şahsi düşüncelerim tabi ki tam sürüm gelince göreceğiz..
Ufuk Coşkun
22-09-2010, 11:49
Demosunu çok beğendim , dört gözle bekliyorum :)
Gökhan Yalçınkaya
23-09-2010, 14:51
Fifa 2011 'in tanıtımı cok eglenceli olmus :) Mesut'un da olması gurur verici :) http://www.sporxtv.com/futbol/fifa-11den-sahane-tanitimSXTVQ18591SXQ
İlkay Şener
23-09-2010, 17:53
Rooney niye tek :D:D
Emre Akbaş
23-09-2010, 21:44
premier lig lisansı alırsa bu oyuna para veririm arkadas
Cem Demirtaş
23-09-2010, 22:20
İnadına Fifa!
İlkay Şener
24-09-2010, 12:08
EA Lisansları kolay kolay kaptırmaz, illa takımımın adı Chelsea olsun diyosan Fifa oynayacaksın PES oyuncuları öyle küçük şeylere takılmaz :p :D
Fırat Karabulut
24-09-2010, 13:05
yaması var zartı var zurtu var. lisanslı olsa nolur fifa ya. her türlü pes..
Kayhan Türk
28-09-2010, 16:31
yaması var zartı var zurtu var. lisanslı olsa nolur fifa ya. her türlü pes..
Kesinlikle ama yinede Pes'e yakışmıyor. Her ligi yapmaları lazım Fifa gibi ayrıca oyunun durduğu bazı anlarda Teknik direktör, kulübede konuşan oyuncular veya ısınan oyuncular ekrana gelse görsellik açısından çok iyi olur.
Umut Benzer
28-09-2010, 20:36
Fifa ve Pes'in ikisinin de demosunu indirdim oynadım Fifa'nın Pes'te olmayan güzel tarafları var bunu inkar edemem ama bence yine de Pes'i geçicek düzeyde değil. Eminim ki oyunun tam sürümü demodan daha da farklı ve güzel olucak çünkü demoda halka sunup ilk izlenimleri aldılar tam sürümünde çok güzel bir oyun bizi beklicek bence...
Ali Akdemir
29-09-2010, 14:55
PES 2011'e muhteşem lansman
Dünyanın En İyi Futbol oyunlarından Pro Evolution Soccer (PES) 2011'in lansmanı dün akşam Baltalimanı Portaxe'de düzenlenen geceyle yapıldı.
PES'in Türkiye dağıtımcısı ARAL GAME tarafından Baltalimanı Portaxe'de 20:00 - 24:00 saatleri arasında yapılan gerçekleştirilen Lansmana, Türk spor ve teknoloji basının önemli kalemlerinin yanı sıra futbolcu Can Arat katıldı.
Lansmana saatler öncesinde gelmeye başlayan davetliler gecenin geç saatine kadar PES 2011 oynayarak, oyunun yeni özelliklerini keşfetmeye çalıştılar. PES 2011 Ekim ayının ilk haftasında PS3, Xbox 360 ve PC formatlarında, ekimin sonunda ise PS2, PSP, Wii formalarında raflardaki yerini alacak. PES 2011 oyununda menülerin Türkçe olması ve oyunculara gerçek maç deneyimi yaşatan manuel pas özelliği lansmanda en çok dikkat çeken özellikler oldu.
128 KİŞİLİK TURNUVA
Turnuva kayıtlarının duyurulmasıyla katılımcılar kayıt masasının önünde uzun kuyruklar oluşturdular. Her katılımcının takımının kura usulü belirlendiği gecede PES 2011 turnuvası büyük çekişmelere sahne oldu. Finalin yaklaşmasıyla tansiyon iyice yükseldi. 128 kişinin katıldığı turnuvada Devrim Karadana (PESTürkiye.org) birinci, Özkan Öztürk (Best FM) ikinci, Kemal Aysel (Men's Health) üçüncü oldu.
FİNALİSTLERE XBOX 360 OYUN KONSOLU HEDİYE EDİLDİ
Devrim Karadana Xbox 360 Elite ve PES 2011 oyun kazanırken, Özkan Öztürk Xbox 360 Arcade ve oyun, Kemal Aysel futbol topu ve oyun kazanarak turnuvanın ilk üçüne girmeyi başardılar.
Geçtiğimiz yıllarda Türkiye'de oynanan 'Milan – Liverpool' Şampiyonlar Ligi Finalinde olduğu gibi PES 2011 turnuvası 'Milan – Liverpool' finaline sahne oldu. Daha önce olduğu gibi Liverpool Milan'ı finalde eleyerek, turnuvanın birincisi olmaya hak kazandı. Üçüncülük maçı ise 'Arsenal – Monaco' eşleşmesine sahne oldu. Arsenal maçı kazanarak üçüncü oldu.
http://www.hurriyet.com.tr/spor/futbol/15895022.asp?gid=362
Umut Benzer
01-10-2010, 00:09
ps3te oyun çıktı arkadaşlar herkese hayırlı olsun oyun harika olmuş bi futbolcu alıp 500 kişiyi çalımlayamıyo:) Oyuna alışıldığı takdirde herkesin çok keyifle oynayacağı düşüncesindeyim.
Kerem Ganiç
09-10-2010, 13:24
PES2011, KONAMI'nin göz bebeği olmaya aday... Yıllardır üzerinde çalıştıkları gerçekliği, oyunun 2011 versiyonunda yakalayabilmişler. Artık "Öbür tarafa at diyorum, nereye atıyor?!" türü serzenişlerle karşılaşmayacağız gibi gözüküyor, zira paslar tümüyle kullanıcının becerisine kalmış. Bu bağlamda, yerden ve havadan atılan arapasları da -kullanıcı becerisine bağlı olarak- oldukça etkili olabiliyor. EA Sports'un 2010'da kullanmaya başladığı "360 derece pas" özelliği, PES2011'de de bulunuyor ve bundan yararlanabilmek için PS3 kumandasında yön tuşlarını tercih eden kullanıcıların, sol analoğu kullanmaya alışması gerekiyor.
Oyundaki gerçeklik, paslarla sınırlı kalmamış... Şutlar da zorlaşmış, ki bu zorluk yalnızca uzaktan atılan şutlar için geçerli değil. Bence bu da yararlı bir yenilik olmuş, şut için düzenlenen tuş kombinasyonlarının önemi artmış. Bir yenilik de çalımlar için yapılmış; PS3 kullanıcıları için sağ analog, artık daha önemli. Tercihinize göre L2+rR3 tuş kombinasyonuna, hareketler atayabiliyorsunuz. Eskisi gibi "Aniden yön değiştireyim, sol bekin belini kırayım." durumu yok; futbolcular insan gibi hareket ediyor. Ayrıca, oyuncu aksiyonları da daha gerçekçi kılınmış. Orta açan futbolcuların vücut hareketleri, düşmeler vs. oyuna görsellik katıyor.
Tüm bu gerçekliğin yanında, bazı olumsuz yanları da var oyunun. Örneğin, savunma oyuncuları topukla rakip ceza sahasının içine kadar gönderebiliyor topu. Özellikle taç atışlarında bu sorun daha öne çıkıyor. Taç atışları için "olmamış" diyebileceğim diğer bir ayrıntı da, taçı kullanan oyuncuya atılan geri pasların çok hızlı atılması. PES2010'daki taç atışı rezilliğini unutmuş belli ki, KONAMI.
Bu arada, bazı eklemeler de yapılmış oyuna. Stadyum yapabilmek, keyifli bir seçenek olmuş ama yastık veya bayram şekeri biçiminde toplar, balkabağı kafalı adamlar yapabilmek anlamsız geldi bana.
KONAMI'nin ısrarla görmezden geldiği bir durum var: Transferler. Nedense PES2011'i de güncel kadrolarla oynayamıyoruz. Japonya'ya transfer haberleri gitmiyor, anlaşılan... Güncel kadrolara kavuşmak için, ilk yamayı bekletiyorlar mutlaka.
Oyuna dair anlam veremediğim bir detay daha var: UEFA Avrupa Ligi. KONAMI, UEFA Avrupa Ligi'nin de telif hakkını aldığını açıklamıştı ve oyunun kapağında da "UEFA Champions League | UEFA Europa League Official Product" ibaresi var ama oyunda yalnızca Şampiyonlar Ligi'ni görebildim ben. Bilemiyorum, belki de benim mallığımdır ama bir türlü bulamadım Avrupa Ligi'ni.
Diğer yandan, EA Sports, FIFA 99'dan sonraki en iyi oyununu yapmış ve belki de KONAMI'yi bile geride bırakmışlar bu kez. Aslında geçtiğimiz yıl, bunun sinyallerini vermişlerdi. Yeri olmadığı için FIFA11'i buraya yazmıyorum ama futbol simulasyonlarını sevenler, ilk kez tercih yapmakta bu kadar zorlanacak.
Veysel Sarı
09-10-2010, 16:47
Güzel açıklamışsın, okurken e hiç fifaya bakmadı mı diyodum ki yazının sonunda gördüm :) 2007'den beri fifa oynamayan biri olarak bu sene fifaya geçiş söz konusu olucak sanırım benim için
Ahmet Akyol
09-10-2010, 21:01
Oyunu alıp test etmek anca bugüne kısmet oldu.Oyunda gerçekten radikal değişiklikler var.Paslar, ara paslar şutlar daha gerçekçi.Yalnız Formation Setting'in çok abartıldığını düşünüyorum.Çok karmaşık ve gereksiz birçok ayrıntıyla doldurmuşlar menajerlk oyununa benzetmişler ve oyunun başlaması duran toplar pozisyonlar bunlar diğer sürümlere göre daha ağır ve yavaş bu bakımdan bir dejavantaj.Ayrıca topu ortsahdan alıp forvete süremeyeceksiniz diyorlardı messi halen bunu yapabiliyor :D
Alican Gülberk
09-10-2010, 22:55
Ayrıca topu ortsahdan alıp forvete süremeyeceksiniz diyorlardı messi halen bunu yapabiliyor :D
:D her pes çıktığındaki geyik o öğrenmeye başlayınca alışınca gene messi aguero
kopar gider :D
Umut Benzer
12-10-2010, 00:35
PES2011, KONAMI'nin göz bebeği olmaya aday... Yıllardır üzerinde çalıştıkları gerçekliği, oyunun 2011 versiyonunda yakalayabilmişler. Artık "Öbür tarafa at diyorum, nereye atıyor?!" türü serzenişlerle karşılaşmayacağız gibi gözüküyor, zira paslar tümüyle kullanıcının becerisine kalmış. Bu bağlamda, yerden ve havadan atılan arapasları da -kullanıcı becerisine bağlı olarak- oldukça etkili olabiliyor. EA Sports'un 2010'da kullanmaya başladığı "360 derece pas" özelliği, PES2011'de de bulunuyor ve bundan yararlanabilmek için PS3 kumandasında yön tuşlarını tercih eden kullanıcıların, sol analoğu kullanmaya alışması gerekiyor.
Oyundaki gerçeklik, paslarla sınırlı kalmamış... Şutlar da zorlaşmış, ki bu zorluk yalnızca uzaktan atılan şutlar için geçerli değil. Bence bu da yararlı bir yenilik olmuş, şut için düzenlenen tuş kombinasyonlarının önemi artmış. Bir yenilik de çalımlar için yapılmış; PS3 kullanıcıları için sağ analog, artık daha önemli. Tercihinize göre L2+rR3 tuş kombinasyonuna, hareketler atayabiliyorsunuz. Eskisi gibi "Aniden yön değiştireyim, sol bekin belini kırayım." durumu yok; futbolcular insan gibi hareket ediyor. Ayrıca, oyuncu aksiyonları da daha gerçekçi kılınmış. Orta açan futbolcuların vücut hareketleri, düşmeler vs. oyuna görsellik katıyor.
Tüm bu gerçekliğin yanında, bazı olumsuz yanları da var oyunun. Örneğin, savunma oyuncuları topukla rakip ceza sahasının içine kadar gönderebiliyor topu. Özellikle taç atışlarında bu sorun daha öne çıkıyor. Taç atışları için "olmamış" diyebileceğim diğer bir ayrıntı da, taçı kullanan oyuncuya atılan geri pasların çok hızlı atılması. PES2010'daki taç atışı rezilliğini unutmuş belli ki, KONAMI.
Bu arada, bazı eklemeler de yapılmış oyuna. Stadyum yapabilmek, keyifli bir seçenek olmuş ama yastık veya bayram şekeri biçiminde toplar, balkabağı kafalı adamlar yapabilmek anlamsız geldi bana.
KONAMI'nin ısrarla görmezden geldiği bir durum var: Transferler. Nedense PES2011'i de güncel kadrolarla oynayamıyoruz. Japonya'ya transfer haberleri gitmiyor, anlaşılan... Güncel kadrolara kavuşmak için, ilk yamayı bekletiyorlar mutlaka.
Oyuna dair anlam veremediğim bir detay daha var: UEFA Avrupa Ligi. KONAMI, UEFA Avrupa Ligi'nin de telif hakkını aldığını açıklamıştı ve oyunun kapağında da "UEFA Champions League | UEFA Europa League Official Product" ibaresi var ama oyunda yalnızca Şampiyonlar Ligi'ni görebildim ben. Bilemiyorum, belki de benim mallığımdır ama bir türlü bulamadım Avrupa Ligi'ni.
Diğer yandan, EA Sports, FIFA 99'dan sonraki en iyi oyununu yapmış ve belki de KONAMI'yi bile geride bırakmışlar bu kez. Aslında geçtiğimiz yıl, bunun sinyallerini vermişlerdi. Yeri olmadığı için FIFA11'i buraya yazmıyorum ama futbol simulasyonlarını sevenler, ilk kez tercih yapmakta bu kadar zorlanacak.
Uefa Avrupa Ligi'nigörememen normal çünkü master ligte açılıyo o yani ligte uefaya gitmeye hak kazanırsan uefa avrupa ligi başlıyor ama sadece ana menüden uefa avrupa ligi kuramıyorsun Uefa Şampiyonlar Ligi gibi...
Selim Kul
12-10-2010, 01:10
Uefa Avrupa Ligi'nigörememen normal çünkü master ligte açılıyo o yani ligte uefaya gitmeye hak kazanırsan uefa avrupa ligi başlıyor ama sadece ana menüden uefa avrupa ligi kuramıyorsun Uefa Şampiyonlar Ligi gibi...
Orada ironi yapar gibiydi zaten Kerem. Neden Ana menüde yok hesabı :)
Fuat Rıhtım
12-10-2010, 01:21
Joga Bonito felsefesini nihayet sahaya yansıtabiliyoruz. Oyun açıkçası önceki sürümlere göre çok ama çok zor. Alıştıktan sonra ise inanılmaz zevkli.
Sefa Baş
12-10-2010, 16:46
Çıkan tüm Pes , Iss Pro Evulation( Bilen bilir :D), winning eleven oyunlarını oynayan birisi olarak bu sene Fifayı çok daha beğendim. Fifa oynadıktan sonra Pes oynamak istemiyorum :)
Cihan Tavukçu
12-10-2010, 21:57
Ps2 için de çıktı mı ? Birde kaç para ?
İlkay Şener
12-10-2010, 23:15
Ayrıca topu ortsahdan alıp forvete süremeyeceksiniz diyorlardı messi halen bunu yapabiliyor :D
Oyunun zorluk seviyesini arttırmanı tavsiye ederim :D
Çıkan tüm Pes , Iss Pro Evulation( Bilen bilir :D), winning eleven oyunlarını oynayan birisi olarak bu sene Fifayı çok daha beğendim. Fifa oynadıktan sonra Pes oynamak istemiyorum :)
Fifayı 97'den beri düzenli olarak takip eden birisiyim, PES'i 2009 dan sonra oynamaya başladım.Bir daha FİFA'mı ? Yok artık :D:D
Arkadaşlarla bu kadar keyif aldığımız bir oyun çıkmadı daha, PES 10'da yaptığımız turnuvalarda başkalarını izlemek o kadar eziyet geliyordu ki bana anlatamam hep aynı hareketler, aynı çalımlar, aynı şutlar ve aynı goller.Ancak yenisinde her maç inanamadığımız 1-2 olay oluyor ve gerçekten heyecanlanıyoruz :D
Sefa Baş
12-10-2010, 23:22
[B]
Arkadaşlarla bu kadar keyif aldığımız bir oyun çıkmadı daha, PES 10'da yaptığımız turnuvalarda başkalarını izlemek o kadar eziyet geliyordu ki bana anlatamam hep aynı hareketler, aynı çalımlar, aynı şutlar ve aynı goller.Ancak yenisinde her maç inanamadığımız 1-2 olay oluyor ve gerçekten heyecanlanıyoruz :D
O konuda kimse Pes'in eline su dökemez. Ne kadar oynarsan oyna farklı bir gol, farklı hareket görüyorsun :D
Abdullah Başaran
13-10-2010, 22:56
oyun kesinlikle çok ama çok zor olmuş.adam geçmek gol atmak imkansız.
Alican Gülberk
14-10-2010, 21:04
bence çokta zor değil ya tam kararında tat veriyo oynarken ama çalımların çoğu sağ analogda olduğu için klavyede sorun oluyo biraz
Oğuz Şahin
15-10-2010, 00:36
oyun kesinlikle çok ama çok zor olmuş.adam geçmek gol atmak imkansız.
Adam geçme bölümünü bilmem de gol atmak ciddi manada sıkıntı verdi bana...
Samet Özbaş
15-10-2010, 01:39
Bende ilk zamanlar beğenmemiştim Pes'i, Fifa çok daha iyi diyordum fakat, Pes'i oynayınca biraz daha harika olduğunu gördüm. Pes değişilmez. Tek eksiği lisans alamaması. Özellikle İngiliz takımlarının lisansları yok çoğunun, CL, olsun diğer modlar bence süper. Türkçe olması cabası, bide spikeri türkçe yapsalar harika olur. Bu sene orjinal aldım online oynamak bambaşka bir zevk veriyor, Var mı hiç online oynayan ?
Furkan Şarkir
15-10-2010, 19:15
online hiç oynamadım ama oynayan arkadaşlarım da çok zevk almış beğenmiş. ayrıca 2011 felaket bi oyun olmuş hakkaten ancak menü kullanımına biraz alışmak sancılı. bir de oyuncuların düşme şekillleri bence mantıksız :)
İlkay Şener
15-10-2010, 23:25
http://www.facebook.com/video/video.php?v=444429479933
Alın size Fifa :D:D
Umut Benzer
16-10-2010, 01:13
bu video komedi ya :)
Murat Adı
16-10-2010, 01:14
pes 2011 için iyi diyebilrım ama eksık yonler var tabı hala bana gore fıfa artık ne yaparsa yapsın pesi kolay kolay rafa kaldırtamaz ozellıkle facebook kullanan arkadaslar ıcın bu aralar fıfa 11 de oyun sırasında yasanan tam anlamıyla '' rezalet '' dedırtecek bı vıdeo dolasıyor gıttıkce de yayılmakta kısa bı vıdeo ozellıkle fıfa yı cok fazla oven arkadasların bu vıdeoyu ızlemesını sıddetle tavsıye ederım =)
Murat Adı
16-10-2010, 01:15
zaten paylasan bı arkadasta olmus bu vıdeoyu benım yazımın yukarısında =)
Sami Kayalar
16-10-2010, 02:09
Bu sene oldukça yenilenmiş, özellikle pas sistemi.
Bana göre pes10a göre çok daha gerçekçi ve zevkli hale gelmiş.Yapay zeka oldukça iyi.
Fifa11 i daha deneyemedim onun için şimdilik karşılaştıramayacağım
Fuat Rıhtım
17-10-2010, 13:45
Oyunu güncelledim dün gece ve Fenerbahçe'yle bi oynayayım dedim. Yobo ile Dia inanılmazlar. :D
CL'deki ilk rakibim Milan'dı. Herkes Niang'dan çatır çatır top aldı ama Dia ile ikili mücadeleye giripte top alabilen çıkmadı. Yobo zaten 3-4 kişiyle dövüşerek kapıyor topları adeta.
En çok Gökhan Gönül'ü beğendim. Nihayet o gerçek sürati biraz olsun oyuna yansımış.
Okan'ın gücüde iyiydi ama özelliklerine bakmadım. FM scoutları onu sıradan bir oyuncu olarak veritabanına işlerken, PES ekibinin gücünü yüksek yapması açıkçası dikkatimi çok çekti. Geçen senelerdeki oyunda da Abdülkadir böyleydi.
Erman Erbay
17-10-2010, 22:25
Penaltı atmasını da öğrendik mi tamamdır, ama nasıl?
İlkay Şener
17-10-2010, 23:43
Öncelikle benim oyun kolumda Logitech - Precision "1" tuşuna basıyorsun, sanıyorum ki PS3 Kollarında KARE yani şut çekilen tuşa denk geliyor.Daha sonra yukarı/sola ve aşağı/sağa şeklinde düşünerek yukarı veya aşağı basıyorsun.Sağa veya sola basarakta topun yüksekliğini ayarlayabilirsin.Yalnız bu ayarlamaları çok ufak dokunuşlarla yapman gerekiyor :D
İlkay Şener
17-10-2010, 23:45
Klavye için konuşursak da aynı prensip önemli olan sağa veya sola göndermek için yukarı veya aşağı tuşlarını kullanmak.
Fuat Rıhtım
18-10-2010, 00:06
http://www.sporxtv.com/futbol/Genel/pes-2011de-penalti-nasil-atilirSXTVQ18956SXQ?ref=VDGEI10
Veysel Gök
18-10-2010, 17:59
Erman kardeş pess 11'de penaltı nasıl atılır yaz google ye sana videolu anlatıyor...
Veysel Gök
18-10-2010, 18:00
GErçi gerek kalmamış fuat link vermiş:))
Fuat bana da şut nasıl atılırla ilgili bir link versen:))
Oğuz Şahin
18-10-2010, 19:03
2010 gibi veyselim aslında
Veysel Gök
19-10-2010, 09:48
2010 gibi veyselim aslında
Yok be gardasım çok farklı ondan:)
Oğuz Şahin
19-10-2010, 17:29
Yok be gardasım çok farklı ondan:)
Genel itibariyle farklı bende katılıyorum ama penaltıda pek bir değişiklik görmedim aldığımı sallıyorum :) gerçi bunda fantazi daha çok yapılıyor.
Emre.Özdemir
19-10-2010, 19:43
ya top adamın ayağına gelmeden pas veya şut atmıyo ona fitil oldum :@ ama gayet hoş olmakla birlikte biraz daha hızlı olabilirdi. bir de pes 10da en çok yedirdiğim hareket topu çekip sprint atma ama bunda geçmiyo :D
İlkay Şener
19-10-2010, 23:04
ya top adamın ayağına gelmeden pas veya şut atmıyo ona fitil oldum :@ ama gayet hoş olmakla birlikte biraz daha hızlı olabilirdi. bir de pes 10da en çok yedirdiğim hareket topu çekip sprint atma ama bunda geçmiyo :D
Oyun hızı ayarını değiştirdin mi? 2 yap ki o da yeterince hızlı bence :D
Emre.Özdemir
20-10-2010, 14:08
Oyun hızı ayarını değiştirdin mi? 2 yap ki o da yeterince hızlı bence :D
hıı bunu bilmiyodum bak bi dahakine ilk işim bu ayarı değiştirmek olucak :D
Tuncer Ünlü
21-10-2010, 00:49
hacı fitil oldum penaltıyı nasıl atıyorsunuz ??? ya hepsi mi karavanaya gider:(
bir de oyun hızını nerden ayarlıyorsunuz***??
Oğuz Şahin
21-10-2010, 01:02
hacı fitil oldum penaltıyı nasıl atıyorsunuz ??? ya hepsi mi karavanaya gider:(
bir de oyun hızını nerden ayarlıyorsunuz***??
Ayarlardan kardeş oyun hızı, penaltı çok kolay bee o kadar da değil sadece tek yapman gereken kareye bastıktan sonra saniyennin dörtte biri zamanda yön tuşlarına basmak olacak yani tııııııık değil tık ;)
Tuncer Ünlü
21-10-2010, 01:04
saolasın yarın mutlaka denicemm
tıııııkk degil tık :)süper ya
Oğuz Şahin
21-10-2010, 01:33
saolasın yarın mutlaka denicemm
tıııııkk degil tık :)süper ya
Eyvallah :)
Ferhat Adsız
22-10-2010, 17:16
"Zamanı ileri al"maktan bıktım
Doğukan Akgül
30-10-2010, 23:00
Adamlar Ne Teknolojİ SunmuŞlar Dunyaya Yahuu :d Cok Sevdim En Iyi En Manuel Oyun Olmus Harika....
İlkay Şener
31-10-2010, 01:02
Beni de geren şey Become A Legend modunda oyunda değilken oyunu izlemek zorunda olmak, yada geçmeyi bilmediğim için ben izlemek zorundayım :D:D
Emre Akbaş
02-11-2010, 11:47
Beni de geren şey Become A Legend modunda oyunda değilken oyunu izlemek zorunda olmak, yada geçmeyi bilmediğim için ben izlemek zorundayım :D:D
ben hala bilmiyorum :agla:
Umut Benzer
05-11-2010, 12:43
ben de fıtık oldum ona ya izlemeden geç diye bi menü olması gerekirdi diye düşünüyorum
İlkay Şener
05-11-2010, 16:18
ben de fıtık oldum ona ya izlemeden geç diye bi menü olması gerekirdi diye düşünüyorum
PES 10'da da bulamamıştım :D Neyseki 90 Dk oynuyorum :D
Sefa Baş
06-11-2010, 00:50
Hızlandırılmış şekli ile izleyebilirsin :D
İlkay Şener
06-11-2010, 01:04
Hızlandırılmış şekli ile izleyebilirsin :D
Atlatma varsa işime yarar 2.0'ı bende biliyorum :D
Oğuz Şahin
06-11-2010, 06:16
Ne atlamaymış arkadaş herkes onu soruyor :))
Emre Akbaş
06-11-2010, 18:20
Ne atlamaymış arkadaş herkes onu soruyor :))
beyler harbiden varmı atlama o olay şehir efsanesi mi
Oğuz Şahin
06-11-2010, 21:11
beyler harbiden varmı atlama o olay şehir efsanesi mi
Balondur ya o :) Bilmiyor musun askeriyede ve öğrencilerde balon çoktur
Umut Benzer
06-11-2010, 21:58
takımın vazgeçilmezi oldum genelde 90 dk oynuyorum bu yüzden ileri atlama sorunum kalmadı diyebilirim şimdilik:)
Mehmet Boyacı
06-11-2010, 22:20
Atlama yok zaten ipucunda yazıyor, birde dikkatli izleyin kaçırdığınız yerleri tekrar göremezsiniz tarzı bişey yazıyor, bizde ne yapsakta kaçırmasak diye uğraşıyorduk zaten :))
Bu arada fotoğraf çekme olayı bomba olmuş. Ben 24 yaşında 84 oynuyorm Marsilya'da(poz:6). Bilmeyenler olabilir 1-2 ipucu vereyim bazı arkadaşlar bilmiyodu söyledim sevindiler. r2 ye iki defa basınca pas istiyor. L1 e basılı tutunca otomatik yerleşme var. (tabi kolla oynuyorsanız)
Emre Diler
07-11-2010, 15:57
ben çok beğendim valla özellikle oyunun zorluğu ve gollerin eskisine göre daha güç atılıyor olması oynayanı oyunda tutması açısıdan çok güzel bir ayrıntı
Ozan Doğan
11-11-2010, 21:21
Arkadaşlar güncellemeyi yapıyorum ama %100 dolduktan sonra kurulum başarısız oldu yazıyor.çözümü hakkında bilgisi olan varsa yazsın lütfen
Can Ayyıldız
12-11-2010, 11:57
Oyuna sağlam ısındım valla :) özellikle bire birde adam geçme olayını çok iyi yapmışlar,adamın belini kırma olayları süper :) Çalım atmak zor ama atınca büyük bir mutluluk veriyor insana :D
Doğan Albayrak
12-11-2010, 16:14
çok iyi olmuş valla bayağı farkedilir değişiklikler olmuş insan oynarken daha bi zevk alıyor..
Tuğba Tülü
26-02-2011, 02:48
2010 dan sonra oynanması güç ,2013 2014 gibi bir havası var ,ancak barçayı alır pas yaparak oynamayı denersin sonrada başından kalkmazsın o zaman olur
Can Ayyıldız
16-03-2011, 16:40
Uzun pas hayatımın anlamı modunda..Özellikle Inter bu konuda çok sağlam..Barça'yı söylemiyorum bile..
Ama benim favori orta saham--->Cambiasso-DejanStankovic-Sneijder :)
Zanetti'yi de solbek oynatmak çok hoş oluyor..
Oğuz Şahin
16-03-2011, 17:25
Oyuna sağlam ısındım valla :) özellikle bire birde adam geçme olayını çok iyi yapmışlar,adamın belini kırma olayları süper :) Çalım atmak zor ama atınca büyük bir mutluluk veriyor insana :D
Kesinlikle kanka alışırsan Valdezle bile atıyorsun özellikle rakip kekse, fakat şunu gördüm rakip kaymıyorsa ve baskı yapıyorsa zor olabiliyor. Unutturma seninle oynayacağız bi ara bakalım benimle aynı cins oynayan birisiyle rekabet etmek nasıl olacak :D
çok iyi olmuş valla bayağı farkedilir değişiklikler olmuş insan oynarken daha bi zevk alıyor..
Katılıyorum kardeşim başlarda hiç sevememiştim ama sonradan oynaya oynaya delisi oldum...
2010 dan sonra oynanması güç ,2013 2014 gibi bir havası var ,ancak barçayı alır pas yaparak oynamayı denersin sonrada başından kalkmazsın o zaman olur
İşte bu :dans: bende sadece ben keşfettim sanıyordum millet yardırmış bile :D
Ahmet Kütahyalı
17-03-2011, 11:07
düne kadar 2010 un 2011 den daha iyi oyun olduğunu düşünürdüm ama dün 2010 oynarken aynı yöndeki adamlara doğru attığım pasların hiç bi zaman istediğim oyuncuya gitmemesi üzerine dedim ki adamlar o pas şiddetini koyarken bile bizi düşünmüş
Cem Demirtaş
22-03-2011, 21:48
Dünyanın en saçma oyunu. Fifa da inanılmaz saçmalamış bana göre 2010'dan sonra. Bu arada yazdıklarım ps3 içindir.
Can Ayyıldız
23-03-2011, 15:06
Dünyanın en saçma oyunu. Fifa da inanılmaz saçmalamış bana göre 2010'dan sonra. Bu arada yazdıklarım ps3 içindir.
Neye dayanarak saçma dediğini anlamadım :)
Cem Demirtaş
23-03-2011, 17:08
Neye dayanarak saçma dediğini anlamadım :)
Top hareketleri,oynanabilirlik,futbolcu hareketleri,saçma taktiksel hatalar,zorlaştırmak adına yapılan gereksizlikler vs. vs.
Nurullah Şakir
24-03-2011, 03:05
Top hareketleri,oynanabilirlik,futbolcu hareketleri,saçma taktiksel hatalar,zorlaştırmak adına yapılan gereksizlikler vs. vs.
Tam tersini düşünüyorum bende :D futbol oyunları arasında tek geçerim...
Oğuz Şahin
24-03-2011, 10:18
Alışmaya bakar usta oyna derim bi kaç kere
Cem Demirtaş
24-03-2011, 19:36
Uzunca oynadım hatta oynamak zorunda bile bırakıldım :) Becerememek değil benim anlatmak istediğim pek gerçekle ilişkisi olmadığı oyunun. Futbolcu hareketleri pek zekice değil,herkes aynı hareketleri yapıyor oyun sırasında. Zira top hareketleri de öyle. Öyle vuruşlar oluyor ki sanırsın topun altında 1 metre çukur vardı :)
Oğuz Şahin
24-03-2011, 20:21
Uzunca oynadım hatta oynamak zorunda bile bırakıldım :) Becerememek değil benim anlatmak istediğim pek gerçekle ilişkisi olmadığı oyunun. Futbolcu hareketleri pek zekice değil,herkes aynı hareketleri yapıyor oyun sırasında. Zira top hareketleri de öyle. Öyle vuruşlar oluyor ki sanırsın topun altında 1 metre çukur vardı :)
O kadar olur usta baskı altında gerçekten çok kötü vuruşlar oluyor kabul ediyorum ama teknoloji yapmış be abi oynamak gerek :)
Murat Adı
28-03-2011, 00:46
Pes Her Zaman 1 Numara Ve Olede Olmaya Devam Edecek =) ;)
Oğuz Şahin
28-03-2011, 04:21
Ev arkadaşımı bugünde 7 maçta 6 galibiyet alarak ezdim şunu demeye çalışıyorum yeniyorsanız gerçekten iyi ama yeniliyorsanız bol hata bulduğunuz basit bir oyun :D yenin yenin ve bir daha yenin o zaman tadı çıkacaktır ;)
Cem Demirtaş
29-03-2011, 08:19
Ev arkadaşımı bugünde 7 maçta 6 galibiyet alarak ezdim şunu demeye çalışıyorum yeniyorsanız gerçekten iyi ama yeniliyorsanız bol hata bulduğunuz basit bir oyun :D yenin yenin ve bir daha yenin o zaman tadı çıkacaktır ;)
Komik mi? Yenmeden ya da yenilmeden bi yorum yapamıyor musunuz objektif şekilde oyuna? BENCE kötü bir oyun. Bu kadar.
Oğuz Şahin
29-03-2011, 10:13
Komik mi? Yenmeden ya da yenilmeden bi yorum yapamıyor musunuz objektif şekilde oyuna? BENCE kötü bir oyun. Bu kadar.
Kardeşim ben kendimi dedim yanlış anlama sana birşey demedim, yenilince ben bahana buluyorum yani ;)
Serhat Didikoğlu
29-03-2011, 20:01
Kendimi bildim bileli pes oynuyodum geçen seneye kadar.Fifa oynamaya başladım geçen senelerde.Fifa 2009 un sonuna yetişerek halen daha fifa 2011 oynuyorum.
Bende başlarda fifanın daha iyi olduğunu asla kabul etmezdim.Grafikleri zaten kötü pese göre kabul edilebilir şekilde diye önyargıyla yaklaşırdım.Ama pese şimdi bakıyorum da hakkaten gerçekçilik diye bişey yok.Bikaç hafta fifa oynayın pesten vazgeçceksiniz..
Cevat Atasoy
30-03-2011, 15:25
Kendimi bildim bileli pes oynuyodum geçen seneye kadar.Fifa oynamaya başladım geçen senelerde.Fifa 2009 un sonuna yetişerek halen daha fifa 2011 oynuyorum.
Bende başlarda fifanın daha iyi olduğunu asla kabul etmezdim.Grafikleri zaten kötü pese göre kabul edilebilir şekilde diye önyargıyla yaklaşırdım.Ama pese şimdi bakıyorum da hakkaten gerçekçilik diye bişey yok.Bikaç hafta fifa oynayın pesten vazgeçceksiniz..
bende 2009a kadar ps oynuyordum, ama fifayi tanidiktan sonra pes cöpe gitti, fifa ayrica gelmis gecmis en iyi futbol oyunu secildi oyun magazinlerince dünyada, pes sadece türkiyede tutulan bir oyun, ps3te fifa oynayin eminim pesten vazgecersiniz...
Cem Demirtaş
31-03-2011, 07:38
Pes 3-6 döneminde fifanın önündeydi ancak başta fifa 09 olmak üzere 10 ve 11 oldukça gerçekçi oyunlar. 11 biraz saçmalamış olsa bile.
İlkay Şener
15-04-2011, 22:29
Become A Legend modunda sezon başında Tottenham Hotspur'a transfer oldum, UEFA Avrupa Liginde Fenerbahçeyle aynı gruba düştük, ilk maç içerdeydi menajer konuşmasında kolay bir takım ancak hafife almamalıyız dedi :kizgin: 0 şut'la oyunu bitirdim. OH OLSUN !
Bu arada Maicon, Nasri, Di Maria, ve Senna (ki fotomaç çok sevinir) Fenerbahçede şaka gibi :D
Ahmet Ofluoğlu
14-05-2011, 22:17
japon spikerleri özlemekteyim
vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.