Orijinalini görmek için tıklayınız : Mail yoluyla saldırılara dikkat!
Hasan Güler
26-06-2006, 21:21
bu olay bundan yaklaşık 1;5 ay önce başıma geldi..
birakşam msn oturumumu açtığımda beni birinin eklediğini gördüm..(kizilcullulu@hotmail.com)bende merak edip ekleme talebini kabul ettim..bir kaç gün sonra onunda msn'de olduğu bir gün sohbet ettik.bana unifeb üyesi olduğunu ve mail adresimi forumdan aldığını söyledi.hatta denizli maçından sonra takımın iyi oynamadığından neler yapılabileceğinden taraftar ağzıyla konuştuk.
buraya kadar herşey normal.ama anormal olan bundan 4 gün önce msn'im açık bir halde oyun oynarken bir ileti geldi..baktım.bana kendini fenerbahçeli olarak tanıtan bu eziğin bana (kulp istermisiniz ezik fenerliler)lafıyla başlayıp ne burda size yazmaya nede başka bi yerde söylemeye terbiyemin müsaade etmeyeceği fenerbahçe aleyinde küfürlerle devam eden şeyler yazmıştı..daha sonra kendisi çevrimdışı oldu.o günden beride msn'de göremiyorum.
bizi hazımsızlıkla suçlayıp hatta resmi taraftar sitelerinde'fenerbahçe'ye 50bin soda kampanyasını başlatan bu arkadaşların bu verdiğim örnekte yaptıkları ezikçe şeyin hazımsızlığın ne demek olduğunu göstermek ve sizi uyarmak için bunu paylaşmak istedim..
bunun karşısında ne yapılmalı yada bir karşılığı olmalı mı?yorum sizin sevgili renktaşlarım...
herkese kolay gelsin!
Serkan Özen
26-06-2006, 21:32
Şikayetçi olduğun şey forum üzerinden MSN adresinin alınması mı?
Ozan Avcu
26-06-2006, 21:35
açıkçası bende 2-3 kere okdum tam anlayamadım.. hangi sitemiz basıldı, basılmanın manası ne??
Hasan Güler
26-06-2006, 22:29
ya bu adamların siteye girip bana ve takımıma küfüediyo olması.ve bunu bu forum sitesini kullanarak yapıo olmaları..
bide adam kendini fenerli tanıttı yaa..
Seçkin Özmen
26-06-2006, 22:35
Sevgili Hasan çok abartı bir başlık açmışsın, gereksiz olmuş önce bunu belirteyim.
Foruma üye olmak için Fenerbahçe şartı aranmıyor ki bunu belirlemek de takdir edersin ki imkansız ki fenerli bir çok kişinin de diğer takımların forumlarına üyeliği var. Yani bu olay kaçınılmaz. Ancak bunu sitemizi bastılar diye başlık açarak belirtmek gereksiz olmuş diye düşünüyorum. Ayrıca bu tarz sorunları başlık açarak değil de web yönetimine direk ulaştırmak daha sağlıklı olacaktır.
Amir Özkul
26-06-2006, 22:38
ezik işte abi ne takıyosun ki?kendini düşürme o kadar yaa yapıp yapabileceği en fazla bu
Melis Varan
26-06-2006, 22:44
Anladığım kadarıyla Hasan bizleri uyarmak istemiş forumdan mailimizi alıp msn'de konuşan insanlara dikkat etmemiz için.
Başlık biraz abartılı olmuş ama benzer bi şeyi ben de çok önce yaşamıştım. Bunun önüne geçmek isteyenler için profillerinde maillerini gizli tutmalarını öneriyorum.
Sinir bozucu bir şey olduğu kesin ama yapacak bir şey yok. Ancak bu kişilerin forumdan isimleri web komitesine verildiği taktirde forumun amacı dışında kullanılması nedeniyle web komitesi kendi içerisinde karar alacaktır.
Uyanık olmalı ve forumu her anlamda amacı dışında kullananları web komitesine bildirmeliyiz bu tür çirkin olayları minimuma indirmek için. Web komitesindeki arkadaşlar gereğini yapacaktır.
Serkan Özen
26-06-2006, 23:05
Forumun ziyaretçilere açık olması 1907ÜNİFEB'in başından beri gelen bir gelenek. Ama foruma giriş yapmayanlar kullanıcı profillerini görüntüleme yetkisine sahip değiller. MSN, e-mail gibi kişisel bilgiler genelde profil kısmında olduğundan o bilgileri sadece foruma giriş yapmış üyeler görüntüleyebilir. Ama bunların dışında imza, avatar yazısı gibi kısımlarda yazılan e-mail adreslerini takdir edersiniz ki herkes görüntüleyebiliyor ve bunların güvenliğinin sorumluluğu da yazıp yazmamak kullanıcıların kendi tercihleri olduğu için kullanıcılara aittir.
Ozan Ercan
27-06-2006, 01:15
Aynı şahıs benimle Kadıköydeki 6s maçı öncesi temas kurup benzer şeyler söylemişti. Kendini fenerli olarak tanıtıp bana "o gün sakın iskeleye gelmeyin, bir dünya deli adam gelecek o gün, başınıza iş almayın" tarzı mesajlar yollamıştı. Sallamayıp silmiştim listeden, demek uslanmamış ::)
Ömer Birdal
29-06-2006, 18:12
Bu vatandaş beni de eklemişti ve hatta bazı ÜNİFEB üyeleri hakkında onu tanıyomusun bunla görüşüyomusun şeklinde sorular sormuştu..neyse..
Hasan Güler
30-06-2006, 21:32
Anladığım kadarıyla Hasan bizleri uyarmak istemiş forumdan mailimizi alıp msn'de konuşan insanlara dikkat etmemiz için.
Başlık biraz abartılı olmuş ama benzer bi şeyi ben de çok önce yaşamıştım. Bunun önüne geçmek isteyenler için profillerinde maillerini gizli tutmalarını öneriyorum.
Sinir bozucu bir şey olduğu kesin ama yapacak bir şey yok. Ancak bu kişilerin forumdan isimleri web komitesine verildiği taktirde forumun amacı dışında kullanılması nedeniyle web komitesi kendi içerisinde karar alacaktır.
Uyanık olmalı ve forumu her anlamda amacı dışında kullananları web komitesine bildirmeliyiz bu tür çirkin olayları minimuma indirmek için. Web komitesindeki arkadaşlar gereğini yapacaktır.
gerçekten çok teşekkür ederim melis.ben gerçektende sizleri uyarmak istedim çünkü bu tip saçma hareketler çok sinir bozucu ve belki daha ileri boyutlara gidebilir.zaten yönetime bildirdim..
Onur Aloğlu
06-07-2006, 00:04
Ultraslan grubu içerinde olan çok samimi bir arkadaşıma bugün sanıyorum admin den bir mesaj gelmiş, paylaşmak istedim.
Mesaja göre, Beşiktaş taraftar forumlarında Ultraslan, 1907ÜNİFEB, GFB forumlarına yönelik, bayan arkadaşların maillerine ulaşmak amaçlı sızıntı yapılabileceği istihbaratı alındığı söylenmiş. Ne kadar isabetli bir istihbarat, ne kadar ciddiye alınmalı bilmiyorum ama, tedbiri elden bırakmamak gerekir düşüncesindeyim. Rahatsız edilmekten çekinen arkadaşlar maillerini kısa bir süre saklı halde tutarlarsa sanıyorum yeterli olur.
Tabii son karar sizlerin. :)
Amir Özkul
06-07-2006, 00:16
bence de bayan arkadaşlarımız bi süre için mail adreslerini gizlerlerse kendileri için iyi olur...
Çağrı Özmen
06-07-2006, 02:11
Foruma üye talebinde bulunanları belli bir süzgeçten geçirmek çok zor,insanların hangi takımı tuttukları mail adresine ve isimlerine göre belli olmuyor.Bu yüzden bu forumda onlarca Galatasaraylı da vardır,Beşiktaşlı da.Bu kişiler sorun çıkarmadığı müddetçe de forumu takip edebilirler dolayısıyla.Tabi önemli olan bu forumu herkesin takip edebileceğini bilerek,düşünerek foruma yazı yazmak.İkincisi madem sorun msn diyalogları,bunun çözümü sizde,tanımadığınız kişiyi msn listenize eklemessiniz olur biter.
İlker Kökdemir
06-07-2006, 07:04
Dikkatli Olmak Lazım
Hasan Muradoğlu
06-07-2006, 14:03
Konu başlığı değiştirilirse daha iyi olur kanısındayım.İlk gördüğüm anda gereksiz bir "hacking" durumu var sandım ama ciddi şeyler konuşuluyormuş oysa. Eminim ki,benim gibi düşünen başkaları da vardır,onlar için de dikkat çekici olur diye düşünüyorum...
Mustafa Akdoğan
06-07-2006, 16:13
mail adreisnizin görünmesi sizin elinizde arkadaslar eger böyle bişiden korkuyosanız kapayın adresinizin görünümünü...
ezikler heryerdeler dikkatli olalım...
Ozan Avcu
06-07-2006, 17:42
Konu başlığı güzel olmuş
Ahmet İnal
06-07-2006, 19:03
ya hazır mail olayından konu açılmışken ben üye olduğum zaman dialup bağlantım vardı ve bu bağlantıyı sağladığım yer bana bir e-mail vermişti bu e-mail ile kayıt olmuştum foruma ama bağlantı süresi bitti ve mailde kapandı bu herhangi bir soruna yol açarmı bilgilendirirseniz sevinirim
Serkan Özen
06-07-2006, 20:34
ya hazır mail olayından konu açılmışken ben üye olduğum zaman dialup bağlantım vardı ve bu bağlantıyı sağladığım yer bana bir e-mail vermişti bu e-mail ile kayıt olmuştum foruma ama bağlantı süresi bitti ve mailde kapandı bu herhangi bir soruna yol açarmı bilgilendirirseniz sevinirim
Profil kısmından e-mail adresinizi geçerli bir e-mail adresi ile değiştirirseniz sorun kalmaz. Fakat bu işlemi gerçekleştirdiğinizde, yazdığınız yeni e-mail adresine yeni bir şifre gönderilir. O andan itibaren yeni forum şifreniz o gönderilen şifre olur. O şifreyi de değiştirmeniz sizin için iyi olur.
Eğer bu değişikliği yapmazsanız, forumla mail adresiniz arasındaki iletişim, foruma üye olduğunuz mail adresi kullanım dışı olduğunundan kopmuş olur. Bu da; Forum Yönetimi'nin gerek duyduğu takdirde tüm üyelere gönderdiği e-mailleri okuyamamanıza ve kullanıyorsanız, özel mesaj veya belirli bir konuya cevap gelirse forumun size otomatik mail gönderme özelliğini kullanamamanıza sebep olur.
Ahmet İnal
06-07-2006, 20:40
Profil kısmından e-mail adresinizi geçerli bir e-mail adresi ile değiştirirseniz sorun kalmaz. Fakat bu işlemi gerçekleştirdiğinizde, yazdığınız yeni e-mail adresine yeni bir şifre gönderilir. O andan itibaren yeni forum şifreniz o gönderilen şifre olur. O şifreyi de değiştirmeniz sizin için iyi olur.
Eğer bu değişikliği yapmazsanız, forumla mail adresiniz arasındaki iletişim, foruma üye olduğunuz mail adresi kullanım dışı olduğunundan kopmuş olur. Bu da; Forum Yönetimi'nin gerek duyduğu takdirde tüm üyelere gönderdiği e-mailleri okuyamamanıza ve kullanıyorsanız, özel mesaj veya belirli bir konuya cevap gelirse forumun size otomatik mail gönderme özelliğini kullanamamanıza sebep olur.
tamam Serkan öyle yaparım çok sağol
Amir Özkul
07-07-2006, 00:29
Foruma üye talebinde bulunanları belli bir süzgeçten geçirmek çok zor,insanların hangi takımı tuttukları mail adresine ve isimlerine göre belli olmuyor.Bu yüzden bu forumda onlarca Galatasaraylı da vardır,Beşiktaşlı da.Bu kişiler sorun çıkarmadığı müddetçe de forumu takip edebilirler dolayısıyla.Tabi önemli olan bu forumu herkesin takip edebileceğini bilerek,düşünerek foruma yazı yazmak.İkincisi madem sorun msn diyalogları,bunun çözümü sizde,tanımadığınız kişiyi msn listenize eklemessiniz olur biter.
aslında 1907ünifeb e üye olan arkadaşlar bi form ya da benzeri bir şey doldurarak ünifeb e üye olduklarını bildirse bence forumdaki-eğer warrsa tabii-6sliler veya eziktaşlılar tespit edilip üyelikleri iptal edilebilir.forumda yazanları takip etmek yine eskisi gibi herkese açık olur ancak profil görüntülemek ya da cevap eklemek için giriş yapmak gerekir aynen şimdi olduğu gibi.ne dersiniz?
Onur Aloğlu
07-07-2006, 00:54
Kardeşim, diğer takım taraftarlarının foruma üye olması yasak değil zaten. İnsanları tahrik etmeyip efendi gibi durdukları sürece yaptırım uygulanmıyor bildiğim kadarıyla da.
Amir Özkul
07-07-2006, 01:36
Kardeşim, diğer takım taraftarlarının foruma üye olması yasak değil zaten. İnsanları tahrik etmeyip efendi gibi durdukları sürece yaptırım uygulanmıyor bildiğim kadarıyla da.
germe ortamı be abi.alt taradı bi öneri yani,illa ki beğenilsin diye bi iddiam da yok...
olmuyor böyle,bize yakışmıyor :)
vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.