Orijinalini görmek için tıklayınız : Super Mario
Hasan Muradoğlu
03-06-2006, 14:41
aslında video bölümüne koymak gerekir bunu ama kantine atayım da herkes görsün istedim. müthiş bişey. çok duygulandım izlerken.çocukluğum aklıma geldi lan...
http://gorillamask.net/mariolive.shtml
Mert Çubukçu
03-06-2006, 18:59
super yaw oldum gulmekten hele bi sahne var kaplumbagaya tekme atıyo oda carpıp dıger kaplumbayagı yok edıyo ;D ;D ;D
Şeyma Akdaş
03-06-2006, 23:17
oooooooo...süper mariooo...
benden sorulur o yav *;D ;D
hala oynuyom pc de. ama joystickle başka oluyodu bee. bi de onun abisi vardı. tee en sonlarda ateşli daglardan geçerdik. ahh aahhh.. gençlik bee...
ayrıca videoyaya bayıldım yaa.. ;D
Mert Çubukçu
03-06-2006, 23:25
luigi :) cok guzeldi yaw bole eski atarilerde oynamasi zevkliydi neydi o atarinin adı hani siyah kutu gbi biseydi ;D
Şeyma Akdaş
03-06-2006, 23:28
Nintendo diil miydi yaw? ama bizimki griydi. siyah diildi :)
Onur Kalender
03-06-2006, 23:31
Televizyona bağlanan ateriler vardı, tepesinden kaset takılırdı. Onlarda oynardık zamanında. Ama ondan önce, çok daha küçükken gittiğimiz misafirlikte Pc'yi açsalar da oynasak derdik. Amigalar felan vardı o zamanlar..
Amma nostalji oldu yaa... ;D
Serkan Özen
04-06-2006, 00:09
Mario'da ilk kaplumbağayı öldürmek yerine üzerine basıp sadece kabuğu kalacak duruma getirip, o kabuğu ileride bizi öldürmek için gelemeye hazırlanan canavarlara fırlatarak kabuğun peşinden gidince 8000 puandan sonra 1 hak veriyordu, bayılıyordum. Yalnız o kabuk herhangi bir engele çarpıp geri dönünce üzerinden zıplamazsak verdiği canı geri alıyordu. :)
Gizli borulara girip 4. aşamaya kısa yoldan geçmeler, World 2-2 ve 7-2'de denizde bile Mario'nun topu ateş fırlatması, yıldızı yakalamak için hızlı gidip çukura düşmek, tek "kutucukluk yere girip mantar alırsak ne olur acaba" diye merak edip oyunun hatasını arama çalışmaları, bonus bölümünde bulutların üzerinde altın toplamak, fazla puan hesabına yitirilen canlar ve bölüm sonunda gelen çubuk için yazılan "Bizim bi arkadaş var o çubuğa hiç değmeden üstünden atladı" efsaneleri...
Bir döneme damgasını vuran bir efsanedir Super Mario. Bugün 3 boyutlu simülasyonlarda gol olunca ağların havalanma şeklinden memnun kalmayan günümüz şımark çocuğunun asla anlayamayacağı "ya siz buna oyun mu diyosunuz, bundan ne zevk alıyodunuz" diyeceği bir eğlencedir.
Sahnede de tüm detaylar, özellikle müzikler çok iyi uygulanmış. Uygulama kadar fikir de çok başarılı bence.
Kantin forumunda görmek isteyeceğimiz başlıklardan... En azından akışçılara yol gösteren :) ve onları uyaran başlıklardan daha eğlenceli olacağı kesin.
Onur Aloğlu
04-06-2006, 00:14
Özellikle şu an 22-23 yaşında olan arkadaşlar bu konuda hakikaten çok büyük bir devrime şahitlik ettiler. Ben de varım aralarında. ;D Küçük el atarilerinden, karakutuya, 8 bitlik -ki mario bu türde meşhur oldu- tv ye bağlanan atarilere, oradan 16 bitlik segalara, amigalara,nintendolara... Günümüze gelesiye kadar sayamadığım daha nice çeşit. 16-17 sene içerisinde bu kadar hızlı ilerleyen teknoloji korkutuyor insanı...
Mario' ya gelecek olursak o başlı başına bir efsane. Yine bu kantin forumunda açılan mahalle maçları başlığına da gönderme yaparsak, Süper Mario o maçların da katili oldu :)
-Hadi olum gelmiyor musun?
-Yok işim var, evde durcam... ( perdenin arasından tv de çizgi filme benzeyen bir görüntü, yarım yamalak görünen kablolar) ;D
-O ne be?
-... ???
-Topu ver bari
... Güzel günlerdi, Hasan' a teşekkürler :)
Mert Çubukçu
04-06-2006, 00:14
ve bölüm sonunda gelen çubuk için yazılan "Bizim bi arkadaş var o çubuğa hiç değmeden üstünden atladı" efsaneleri...
;D ;D ;D zamanında az ugrasmadım tepesınden atlıyacam dıye ;D sırf onu bıdaha denemek ıcın tekrardan oynardım o bolumu ;D
Ersin Demirel
04-06-2006, 09:55
Aaaah aahh!!! Yüzüme tebessüm koydunuz valla... Çok sağolun... :)
Ahmet Parlak
05-06-2006, 04:03
...hehe... :D :D koptum yaa, harbiden çocukluğum aklıma geldi... ;)
Önder Özsoy
05-06-2006, 12:54
wallah super:D
Yunusemre Coşan
05-06-2006, 18:08
Bir de hileli mariolar vardı.. Uçanı, ölmeyeni, fazla zıplayanı, hakkı gitmeyeni..
İlk oyun bitirdiğimde uzun boylu prensesi kurtardığımda hayatımın en başarılı günü olduğunu düşünmüştüm..Saatlerce uğraştan sonra bitirmiştim..
Ve hatırlıyorum uçan mario ile bitiş bayrağının tepesinden geçip 2 saat boş boş gitmiştim.. hiç bir şey olmamıştı...
Ayrıca yazılanlar ve video süper ;D
Mert Çubukçu
05-06-2006, 18:32
bence bu topicte mahalle macları topıgı gıbı guzel yazıların yazılacagı bır topıc :)
Burak Tuzlu
05-06-2006, 19:04
:D şimdi bodrumdan çıkardım terminatörümü ;D ;D ben şanslı olanınızım. başladım bile oynamaya:D:D
Ozan Avcu
05-06-2006, 23:24
Video süper ya, o gösteride olmak isterdim :)
Nadir Arslan
12-06-2006, 18:58
video cidden çok güzel tasarlanmış ...
il bitirdiğim gün ben de çok sevinmiştim
sonra ki hedefim kestirmeler olmadan bitirmekti...
ne uğraşmıştım kestirme olmadan bitircem diye
hey gidi günler heeey...
yaşlandık mı ne acaba...
Burhan Günarslan
14-06-2006, 09:51
koptum ya süper bişey :)
Gökhan Kalyoncu
14-06-2006, 12:18
çok iyi ya hele PAUSE de koptum
kim yaptıysa güzel yapmış bizimle paylaşan arkadaşa teşekkürler
Orçun Tezol
14-06-2006, 20:22
çok güzelmiş harbiden
bu arada mario ve benzeri asla unutamadığınız; sega,atari,neogeo yada commodore'e doyamayan arkadaslar bana özelden ulaşsınlar. Birçoğunun emulatörü ve oyunları var elimde ve hala keyifle oynuyorum.
Ayşenur Dokuzlu
14-06-2006, 20:45
Ah Ah, nerede o eski Super Mario'lar! Ben de özledim eski atarimi ne yalan söyleyeyim :'(
Çok hoş, seyre değer, özellikle "Pause"u iyi akıl etmişler.
Amir Özkul
19-06-2006, 23:41
süper bi video yaa saolun.tamamını izleyemedim çünkü gecenin bu vakti şaftım kaymış bi vaziyetteyim ve evdekiler de yatıyor :D sessiz izlemek de güzel olmuyor be abi :D
Amir Özkul
21-06-2006, 01:04
nihayet bugün gündüz seyrettim tamamını ve o pausse sahnesinde yarıldım adeta :D
Buğra Efkarlıoğlu
25-06-2006, 15:34
hey gidi günler heyyy...
vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.