PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Flight Simulator 19.07 Eventi için sanal pilot arıyoruz

Hakan Eren
16-05-2010, 03:15
Arkadaşlar merhaba..

19.07 de yurtta ve dünyada bir çok kutlama yapılacak, hele yarın şampiyonluğumuzu tescil edince bu seneki 19.07 etkinlikleri daha bi havalı geçecek..

Sanalda da kutlama yapalım, adımızı ,günümüzü sanalda da yayalım, dünya çapında duyuralım, kanaryamızı sanal göklerde uçaralım istiyoruz..

Bileyenler için; Flight Simulator sanal uçuş oyunudur, oyun derseniz kızarlar, hobidir :) Uçağınızı alırsınız istediğinz bir yerden istediğinzi bir yere, gerçek kurallar dahilinde uçuşunuzu gerçekleştirirsiniz..Oyun/hobi de olmayan tek şey G kuvvetidir, diğer her şey gerçeğe çok yakındır..

Neyse gelelim konumuza..

VATSIM serverı, genelde günde dünya çapında 1000 e yakın insanın online olarak uçtuğu bir server dır..

Niyetimiz 19.07 günü server üzerinden event düzenlemek, kutlamamızı yapmaktır..

Daha 2 ay varken neden yazıyorum, çünkü hiç bu oyunu bilmeyen arkadaşlarımız katılmak isterlerse, oyun kurulumundan, uçağa, prosedürlerden eklentilere kadar her şeyi yapıcaz ve öğrenmeleri gerekicek, 2 aya kadar hazırlanmış olur güzel bi kutlama yaparız..

Gözünüz korkmasın, öğrendikçe eğlenirsiniz ve aslında hayatınızı teslim ettiğiniz uçaklar hakkında çok şey öğrenirsiniz..

Vaktim var, öğrenirim, Fenerbahçe'ye zaten canım feda, gidelim düşman çatlatalım en kral event bizim eventimiz olsun diyorsanız, bize yardım edin..

Her şey Fenerbahçe için..

Hep destek Tam destek..

İmzadaki iletişim bilgilerinden bana ulaşabilirsiniz..

İlkay Şener
23-05-2010, 18:52
Benim bilgisayarımda FS2oo4 yüklü ancak doğru düzgün uçuramıyorum :D:D:D

Engin Kaşkaya
23-05-2010, 19:08
Valla Güzel fikir Bende Şöyle Bişi Ortaya Atsam_? 19,07 De Herkes Uçurtma Yapsa Ve Bi Etkinlikle En Güzel Fenerbahçe Kanarya Temalı Uçurtmaları Uçursak.Hem Görsel Ve Eğlenceli Olur:)

Kenan Ergün
23-05-2010, 19:37
Ufak uçakları uçurdum da vatsim üzerinden prosedürlü biçimde, kule kullanarak hiç uçmadım. Yardımcı olacağım demişsiniz, valla ben katılırım. :)

İlkay Şener
23-05-2010, 22:45
bende uçağı bir şekilde kaldırıp havada götürüyorum da :D:D benimki komedi :D

Kayhan Türk
23-05-2010, 23:34
Hakan hocam tekne gezisi ile de çakışmayacak şekilde ayarlayalım. Bu arada Istanbul VA'nın forumlarınada bi girin. Bizim kuruluş etkinliğimiz için davetiye postladım. Bekleriz...

İlkay Şener
24-05-2010, 18:27
Siz hangisini oynuyorsunuz ?? FSX mi yoksa 2oo4 mü ? ben FSXide indiriyorum şimdi birde onu deniycem :D uçağı kaldırmayı çözdüm de rota işi hala muamma :D

Kayhan Türk
24-05-2010, 20:17
FSX grafik açısından FS2004 ten bir çağ ileride ancak PMDG firmasının benim kullandığım B738 uçağını FSX için henüz üretmemiş olması sebebiyle FS2004 kullanıyorum. FS2004'ü de çeşitli eklentiler ile oldukça iyi hale getirdim.

Alican Gülberk
25-05-2010, 15:00
heryerden kalkıp heryere inebiliyorum ama kuleyle iletişim kurmadan kafama göre :D
bide farklı uçaklar ekleyebileceğimiz güvenilir bi site bilen varsa yazabilirmi?

Kayhan Türk
26-05-2010, 00:35
www.avsim.net var en güvenilir ve yaygın olan site bu. Burada birçok freeware eklenti bulabilirsin. Üye olman gerekiyor. Üyelik ücretsiz.

İlkay Şener
27-05-2010, 05:09
2oo4'ü oynadım arkasında FSX'i oynadım ve bir şeye kanâât getirdim :D:D

Uçak uçurması zor :D

Kayhan Türk
27-05-2010, 13:29
2oo4'ü oynadım arkasında FSX'i oynadım ve bir şeye kanâât getirdim :D:D

Uçak uçurması zor :D

Şöyle söyliyeyim, hiç bilmeyen arkadaşlarla görüşüp durumlarına göre bire bir eğitim veriyoruz elimizden geldiğince. Doğru dürüst uçmayı öğrenmesi nerden baksan bir senesini alıyor mutlaka. Zor, zevkli ve sabır isteyen bir iş :)

Alican Gülberk
27-05-2010, 15:29
www.avsim.net var en güvenilir ve yaygın olan site bu. Burada birçok freeware eklenti bulabilirsin. Üye olman gerekiyor. Üyelik ücretsiz.

tamamdır çok sağol:serefe:

İlkay Şener
27-05-2010, 18:48
Şöyle söyliyeyim, hiç bilmeyen arkadaşlarla görüşüp durumlarına göre bire bir eğitim veriyoruz elimizden geldiğince. Doğru dürüst uçmayı öğrenmesi nerden baksan bir senesini alıyor mutlaka. Zor, zevkli ve sabır isteyen bir iş :)

hani kalkmayı çözdüm güzelce kalkıyorum doğrumudur yanlışmıdır bilemem :D ama havada gitmesi gerekli yüksekliğe çıkmak rota olayı ve iniş çok zor iş :D:D:D

Mert Çubukçu
27-05-2010, 22:53
19 temmuzda katana da-20 tip uçakla Hezarfen Havaalanından kalkıp Fenerbahce bayrağını göklerde dalgalandırmayı düşünüyorum :) yerden çekilen resimleri foruma eklerim o gece :)

Kayhan Türk
27-05-2010, 23:46
19 temmuzda katana da-20 tip uçakla Hezarfen Havaalanından kalkıp Fenerbahce bayrağını göklerde dalgalandırmayı düşünüyorum :) yerden çekilen resimleri foruma eklerim o gece :)

Mert hocam, çok iyi olur :)

Kayhan Türk
27-05-2010, 23:50
hani kalkmayı çözdüm güzelce kalkıyorum doğrumudur yanlışmıdır bilemem :D ama havada gitmesi gerekli yüksekliğe çıkmak rota olayı ve iniş çok zor iş :D:D:D

Aslında simulatorde G kuvveti yemediğinden ve kaza yapsanda hiç kimse ölmeyeceğinden dolayı kalkış yapmak , rotaya girmek ve iniş yapmak kolaydır. Ancak bunu reele en yakın şekilde simule etmek Flight Simulator'un sadece kendisi ile yeterli olmuyor malesef. Bunun için, bu hobiden maksimum keyif alabilmek için çeşitli forum sitelerindeki eğitim dökümanlarından v.s yararlanarak çalışmak gerekir.

Açık profilimde msn adresim mevcut İlkay. Ekleyebilirsin, yardımcı olabileceğim konular olursa memnuniyetle yardım ederim ;)

İlkay Şener
28-05-2010, 00:43
Aslında simulatorde G kuvveti yemediğinden ve kaza yapsanda hiç kimse ölmeyeceğinden dolayı kalkış yapmak , rotaya girmek ve iniş yapmak kolaydır. Ancak bunu reele en yakın şekilde simule etmek Flight Simulator'un sadece kendisi ile yeterli olmuyor malesef. Bunun için, bu hobiden maksimum keyif alabilmek için çeşitli forum sitelerindeki eğitim dökümanlarından v.s yararlanarak çalışmak gerekir.

Açık profilimde msn adresim mevcut İlkay. Ekleyebilirsin, yardımcı olabileceğim konular olursa memnuniyetle yardım ederim ;)

Hiç bilmediğim için kafanı şişirmekten öteye gidiceğimi sanmıyorum ancak gene de eklerim :D

Alican Gülberk
28-05-2010, 18:10
büyük uçakları kokpitten bakarak indiremiyorum illa dışardan bakcam onuda kendime yediremiyorum ama çalışmalar devam ediyo bursadan isranbula alıştırma yapıyorum başarıcam :D

Deniz Yeşil
31-05-2010, 01:14
FSX kullanabiliyorum ama VATSIM üzerinden tam prosedürlü hiç kullanmadım.

Faruk Yakut
31-05-2010, 04:25
yeni indiricem hangisini indirmemi tavsiye edersiniz, klavyeden oynamak da zevk veriyor mu?

Alican Gülberk
31-05-2010, 05:50
yeni indiricem hangisini indirmemi tavsiye edersiniz, klavyeden oynamak da zevk veriyor mu?

1 hafta klavyede oynadım sonra joystick aldım onun zevki başka :D zaten havada işine pek yaramıyo kule yönlendiriyo ama inişte şart bence ve fsx indir:serefe:

Deniz Yeşil
31-05-2010, 15:08

Eğer bilgisayarının özellikleri iyiyse FSX indir derim ama ortalama bir bilgisayarım var diyorsan FS9 (FS 2004) de gayet iyidir. Ama tabi ki gerek grafiksel özellikler gerekse de oynanış ve yeni eklenen özellikler yüzünden FSX daha iyidir.

Klavyeden de elbet oynanabilir ama joystick'le çok daha fazla zevk veren bir oyun özellikle Commercial Airplanes'den ziyade Piper tarzı uçakları kullanırken. Eğer benim amacım öylesine uçmak gibi düşünüyorsan joysticksiz kullanabilirsin ama yok ben tam anlamıyla uçağı kullanmak istiyorum gerçek bir pilot gibi dersen o zaman joystick ve uzun süren bir alışma/pratik dönemi geçirmelisin.

Klavye kullanırken ILS landing sistemi sayesinde joystick'e ihtiyaç duymadan uçağı otomatik olarak indirebilirsin(eğer ineceğin meydanda bu sistem mevcutsa) ama inan joystickle manuel olarak indirmek -ilk başlarda çok zahmet verse de- çok daha zevkli.:) Benim sana önerim bir joystick al:) Birazcık market araştırması sonucunda uygun bir fiyata elbet bulabilirsin.:)

Faruk Yakut
03-06-2010, 04:16
1 hafta klavyede oynadım sonra joystick aldım onun zevki başka :D zaten havada işine pek yaramıyo kule yönlendiriyo ama inişte şart bence ve fsx indir:serefe:

Eğer bilgisayarının özellikleri iyiyse FSX indir derim ama ortalama bir bilgisayarım var diyorsan FS9 (FS 2004) de gayet iyidir. Ama tabi ki gerek grafiksel özellikler gerekse de oynanış ve yeni eklenen özellikler yüzünden FSX daha iyidir.

Klavyeden de elbet oynanabilir ama joystick'le çok daha fazla zevk veren bir oyun özellikle Commercial Airplanes'den ziyade Piper tarzı uçakları kullanırken. Eğer benim amacım öylesine uçmak gibi düşünüyorsan joysticksiz kullanabilirsin ama yok ben tam anlamıyla uçağı kullanmak istiyorum gerçek bir pilot gibi dersen o zaman joystick ve uzun süren bir alışma/pratik dönemi geçirmelisin.

Klavye kullanırken ILS landing sistemi sayesinde joystick'e ihtiyaç duymadan uçağı otomatik olarak indirebilirsin(eğer ineceğin meydanda bu sistem mevcutsa) ama inan joystickle manuel olarak indirmek -ilk başlarda çok zahmet verse de- çok daha zevkli.:) Benim sana önerim bir joystick al:) Birazcık market araştırması sonucunda uygun bir fiyata elbet bulabilirsin.:)

Bilgilendirme için teşekkür ederim hemen bir joystick siparişi verip finallerden sonra kasmayı düşünüyorum :serefe:
önerebileceğiniz joystick marka-model var mı?

Deniz Yeşil
03-06-2010, 12:22
Bilgilendirme için teşekkür ederim hemen bir joystick siparişi verip finallerden sonra kasmayı düşünüyorum :serefe:
önerebileceğiniz joystick marka-model var mı?

Ben Logitech Attack 3 kullanıyorum. Yetiyor valla.:)

Bu arada repaint ile uğraşıyorum eğer isterseniz Ünifeb uçakları yapabilirim. Şu anda Bombardier CRJ900'e Ünifeb havası katmakla uğraşıyorum. Yarıladım sayılır.:)

Alican Gülberk
03-06-2010, 20:30
bende kontorland kullanıyorum çözemediğim garip bi tuşu bile var ama 40 lira diye aldım hemen daha ucuzunu bulamadım :D

Kayhan Türk
03-06-2010, 21:58
Ben Logitech Attack 3 kullanıyorum. Yetiyor valla.:)

Bu arada repaint ile uğraşıyorum eğer isterseniz Ünifeb uçakları yapabilirim. Şu anda Bombardier CRJ900'e Ünifeb havası katmakla uğraşıyorum. Yarıladım sayılır.:)

Attack 3 Bende'de var, sevmediğim tek yanı kendi ekseni etrafında dönememesi bu sebeplede trimlere eksen atayamamak. Crosswind landing yapıcaksam 2. bir joystick takıyorum her defasında.

İlkay Şener
04-06-2010, 00:49
Bende de Logitech Precision var PES oynamak için almıştım uçak kullanılmıyo :D

Faruk Yakut
04-06-2010, 23:41
joystick siparişi verdim oyun da iniyor şu an bekleyin aranıza geliyorum =)