PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kamuoyuna Duyurulur

1907 ÜNİFEB
19-05-2010, 03:29
Bizler, 1907 ÜNİFEB - Üniversiteli Fenerbahçeliler Birliği olarak son iki hafta içerisinde kaybedilen kupa finali ve lig şampiyonluğunun ardından tüm camiamız gibi büyük üzüntü duymaktayız. 103 yıllık kulüp tarihinde bu derecede yaşanmamış olan böyle bir acı, son beş sezon içerisinde iki defa yaşanmıştır. 2006 yılında Denizli'de yaşananların ardından bütün camia 100. yıl arefesinde olmamız sebebiyle yaşananları sineye çekmiş, acısını içinde yaşayarak kenetlenmiştir.

Ancak geçtiğimiz Pazar günkü olaylardan sonra yaşanan ve yaşatılan bu durumun 2006 yılında olduğu gibi atlatılamayacağına inanmaktayız. Bu durumun sorumlularının şapkalarını önlerine koyarak düşünmelerini istiyoruz. Camianın içinde bulunduğu durumdan radikal değişiklikler olmadan çıkılabileceğine inanmıyoruz. Beklediğimiz değişiklikler birkaç futbolcu, yönetici, anonsör, teknik kadro değişimi değildir. Beklediğimiz değişim mantalite değişimidir.

Başarıların sahiplenildiği kadar, başarısızlıkların da sorumluluğunun üstlenilmesini bekliyoruz. Fenerbahçe Spor Kulübü Yönetim Kurulu'ndan, bugün düzenlenecek olan basın toplantısında yıllardır duymaya alışık olduğumuz aynı cümlelerin tekrarlanmasını değil; gerekli özeleştiriyi yapmasını bekliyoruz.

Saygılarımızla,

1907 ÜNİFEB - Üniversiteli Fenerbahçeliler Birliği

İlkay Şener
19-05-2010, 10:11
Gerektiği zaman sözünü sakınmayan 1907 UNİFEB ;)

Yazı çok Güzel Olmuş Ellerinize sağlık..

Fatih Can
19-05-2010, 10:27
Yazan arkdaşların ellerine sağlık.

Kürşat Pak
19-05-2010, 11:57
içinde bulunduğum birlikle gurur duyuyorum :)
1907 ÜNİFEB!!

Burçay Tiftikçi
19-05-2010, 11:58
Yazıyı yazanlara ve yazıyı yayınlayanlara çok teşekkür ederim.

Engin Kaşkaya
19-05-2010, 11:59
1907 Unifeb'den Beklenen Duruş.Elinize Sağlık...

Burak Babacan
19-05-2010, 12:04
bugün düzenlenecek olan basın toplantısında yıllardır duymaya alışık olduğumuz aynı cümlelerin tekrarlanmasını değil; gerekli özeleştiriyi yapmasını bekliyoruz.

Yazıyı yazanların ellerine sağlık.İşte 1907 Ünifeb duruşu.

İlker Kökdemir
19-05-2010, 12:58
Beklediğim açıklama buydu,yazan ve altına imza atan arkadaşlara teşekkürler.

Muhammed Turan
19-05-2010, 13:20
Camianın içinde bulunduğu durumdan radikal değişiklikler olmadan çıkılabileceğine inanmıyoruz. Beklediğimiz değişiklikler birkaç futbolcu, yönetici, anonsör, teknik kadro değişimi değildir. Beklediğimiz değişim mantalite değişimidir.

Başarıların sahiplenildiği kadar, başarısızlıkların da sorumluluğunun üstlenilmesini bekliyoruz. Fenerbahçe Spor Kulübü Yönetim Kurulu'ndan, bugün düzenlenecek olan basın toplantısında yıllardır duymaya alışık olduğumuz aynı cümlelerin tekrarlanmasını değil; gerekli özeleştiriyi yapmasını bekliyoruz.

Saygılarımızla,

1907 ÜNİFEB - Üniversiteli Fenerbahçeliler Birliği

Avucumuzu yaladık!..

Engin Kaşkaya
19-05-2010, 13:21
Hiçbir şey söylenmedi basın açıklamasında.Bu mu yani etrafa laf etti.Bide ben suçluyum dedi.Bu taraftar bunu zaten biliyordu...

Alper Tunka
19-05-2010, 13:24
Evet bizlere yakışan güzel bi açıklama olmuş teşekkürler ama az önce izlediğimiz basın toplantısında yine aynı hikayeleri dinledik,yine oraya buraya birçok şahısa atıldı bütün suçlar.Denizli faciasından sonra yapılan basın açıklamasının tamamen kopyası,o gün bugunden çok farklı,keşke bugünkü başarızlığımız 2006'taki kadar acı vermiş olsaydı.

Şafak Taş
19-05-2010, 13:26
Hiçbir şey söylenmedi basın açıklamasında.Bu mu yani etrafa laf etti.Bide ben suçluyum dedi.Bu taraftar bunu zaten biliyordu...

Bence beklenen oldu. Sorumluluğu aldı. Suçluyum dedi. Çıkıp Daum'u ya da başkasını kovduk demesini beklemekde yanlış olur.

Nur Acar
19-05-2010, 13:29
en sonunda birisi rüştünün yediği gollere değindi ama ne acıki bu fenerbahçe klübü başkanı oldu haftalardır bize iftira atanlar gıkını bile çıkarmadı yazık...

Abdurrahman Aksakal
19-05-2010, 13:35
ben inanmıyorum rüştünün herhangi bir kabahati olduguna inanmak istemiyorum. umarım başkanımız yanlış bilgilendirilmiştir. çünkü rüştü gibi bir isim de böle şeyler yapıyorsa futbol bitmiş demektir. bursadaki yediği gole gelince aynısını hırvatistan maçında da yedi futbol içinde olan şeyler bunlar..

Muhammed Turan
19-05-2010, 13:43

Engin öyle deme. Futbolda da birşeyler yapacağız dedi. Çok umutlandım tekrar! :rolleyes:

Alper Tunka
19-05-2010, 13:46
ben inanmıyorum rüştünün herhangi bir kabahati olduguna inanmak istemiyorum. umarım başkanımız yanlış bilgilendirilmiştir. çünkü rüştü gibi bir isim de böle şeyler yapıyorsa futbol bitmiş demektir. bursadaki yediği gole gelince aynısını hırvatistan maçında da yedi futbol içinde olan şeyler bunlar..
bende inanmak istemiyorum ama,bunca yıl bize hizmet ettikten sonra bjk'ye gitmesi ve 2004 yılında yaşadığı olaydan sonra,istemeyerekte olsa bunların olabileceğini düşünmüyor değilim.ama Fenerbahçe başkanı yaşadığımız bu rezilliği hala başkalarının üstüne atıyorsa orda söylenicek söz kalmamış demektir.ha birde Topbaşa seslendi ihaleye giricez diye bu da önemli tabi.
Ne günlere kaldık Sonumuz hayrolsun.:(

Oğuz Saka
19-05-2010, 13:48
Yazık .

Özgür Tütün
19-05-2010, 13:49
eski basın toplantılarının kasetlerini mi yaayınladılar acaba :S

Hep dinlediğimizi hikayeler bunlar...

Nur Acar
19-05-2010, 13:49
ben iyi niyetli olamıyorum artık bunlar bize düşman onlardan herşey beklenir baksana herkesi arayıp yenin feneri demiş artık nasıl bir kin varsa hukuki yollara başvuracakmış rüştü bey...

Engin Kaşkaya
19-05-2010, 13:51
Engin öyle deme. Futbolda da birşeyler yapacağız dedi. Çok umutlandım tekrar! :rolleyes:
Yapacağı Tek Şey .Yarın Öbür Gün Tuncay Şanlı+ En Az 2 Yıldız.Bunu Ezberledik Artık...

Kasım Duman
19-05-2010, 14:02
biz özeleştiri,güzelinden tüm ekibiyle beraber bi istifa,taraftardan kocaman bir özür beklerken, melik gökçek,rüştü rençber,kutsal medyayı dinledik azizin ağzından..
bir insan bu kadar durum değerlendirmesi yapmaktan aciz olamaz.

söylenmesi gereken onca acziyet varken kocaman bir kaosu nasıl rüştü rençberle ilişkilendirebilirki bir insan..

aziz yıldırımın istifa etmesini istiyorum,bunun tek ama tek bir nedeni var;
aziz yıldırım fenerbahçe taraftarını anlayamıyor.derdimizin şampiyonluk olduğunu düşünüyor.alakası dahi olmadığını bilmiyor. göremiyor.
sırf bu yüzden istifa et demiştim içimden ama,olmadı..

Özgür Okcu
19-05-2010, 14:05
Açıklama çok yerindeydi.Duruşumuzu çok güzel gösterdik.Ama gel gör ki basın toplantısına pek etki edemedik.

Alper Tunka
19-05-2010, 14:06
Üzüntüm şu dakika itibariyle ikiye katlandı.Tamamen özeleştiri olmasını beklediğimiz basın toplantısı,tamamen bahaneler,kişiler,mazeretler üzerine yapıldı.Yazıklar olsun be

Burçay Tiftikçi
19-05-2010, 14:20
Masallara devam.Keriziz zaten biz hepsini yeriz.Yeter artık yemiyoruz başkan.

Salih Yoldaş
19-05-2010, 14:31
toplantının açılımı gayet net, daum kalacak yeni guizalar gelecek yine önümüzdeki sene amatör branşlar şampiyonluklar elde ederken futbol takımı ikinci olduğu için FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ başarılı sayılacak... ve yine cefakar FENERBAHÇE TARAFTARI tüm stadları FENER sesi ile inletecek herşeyin açıklaması bu...

Faruk Can
19-05-2010, 14:31
Kendi işleri kötü giderken esip gürleyen, Fenerbahçe'nin kötü gidişatında sus pus olmasın. Fenerbahçe sizin oyun parkınız değil.

Görkem Demir
19-05-2010, 14:32
Aziz Yıldırım kontrolden iyice çıkmıştır. Fenerbahçe kulübü böyle giderse daha kaotik hallere düşecektir. Birilerinin çıkıp bu işe bir dur demeleri gerekmektedir. Dobra dobra özeleştiriler,istifalar,görevden almalar ve bizden özür beklerken hala elalemin adamlarından bahsediliyor bize. Başkan..Başkan..Canımızı çok acıttın hala da acıtmaya devam ediyorsun.
Sen geçmişte istifa ettiğin zaman ailemden birine bir şey olmuşçasına ağladığımı hatırlıyorum.Yine geçtiğimiz senelerde FB Tv'den yayınlanan 4 saat süren Aziz Yıldırım Belgeselinde babamla birlikte ekranın başından bir an ayrılmayıp hüngür hüngür ağlayarak o belgeseli izlediğimi hatırlıyorum. Aziz Başkan biz seni sevdik yalan yok,kulüp için emek harcadığını, tesisleşmede,kurumsallaşmada ve amatör branşlarda bize çağ atlattığını gördük. Ama futbol şubesi senin kadar başarısız başka bir başkan görmemiştir. Diğer konulardan ne kadar iyi anlıyorsan, futbol konusunda üniversite öğrencileri kadar anlamıyorsun. Yaptığın yanlışları burada saymaya kalksak destan olur başkan.. Sen çıkıp hala bize Melih Gökçek'ten Rüştü'den Fenerbahçe düşmanlarından bahsediyorsun. Zaten biliyoruz Fenerbahçe düşmanlarının ne mal olduklarını,neler yaptıklarını..

Ömrü hayatımızda bir kez Avrupa'da başarı gördük. O mucizeyi yaratan Zico'yu 2.senesinde ligde şampiyon olamadı diye gönderdin. Bahane olarak da kardeşini gösterdin. Sineye çektik..Aragones'i getirdin takım tekrar dibe vurdu. Önümüze gelene puan dağıttık. Senden iyi transferler beklerken bizlere Maldonado ve Josico'yu izlettin. Son 4 senede takıma aldığınız 2 tane birbirinden kötü forvet yüzünden doğru düzgün gol atamadık,sadece Alex'in ayağına baktık. Denizli faciasının baş aktörü Daum'u tekrar takımın başına getirdin. Avrupa'da Lille'e elendik,ligde 1-0 lara abone olduk,en yakın rakibimze fark atmamız gerekirken son maçta Güiza sevdanız yüzünden şampiyonluğu yine kaybettik. Türkiye Kupası konusunda ise diyecek hiçbir kelime bulamıyorum. Şanssızlık deyip geçmeyin, geçen sene de Aragones yedek kaleciyi oynattığı için fiyasko gollerle kaybetmiştik kupayı. Bu hataların hepsi tek tek birer faciadır başkan ve sizin eserinizdir bunu anlamıyorsunuz. Derdimiz şampiyon olamamak değil sadece. Yanlışlarda ısrar etmeniz..

Her şeyi geçtim son maçtaki anons olayı..Bu travmayı biz haketmedik..
Tesisleşme,kurumsallaşma ve amatör branşlar için dediğin her şeye inanırım ama futbol konusunda bize hala vaatler vermeye çalışma. Zira başkan, sen ya da senin yönetiminden kim futbol konusunda "Allah bir" dese,buna bile inanmam artık..

1907 ÜNİFEB olarak yaptığımız açıklama da bence çok yerinde olmuş. Deklare edenlere teşekkürlerimi sunarım.

Oğuz Paşalı
19-05-2010, 14:33
Kendi işleri kötü giderken esip gürleyen, Fenerbahçe'nin kötü gidişatında sus pus olmasın. Fenerbahçe sizin oyun parkınız değil.

.

Fırat Yıldız
19-05-2010, 14:37
bir kere de hatalıyız de be mübarek..! bir kere de başkasına suç atma!! dövdürdüğün adam mı senin sampiyonluğunu engelledi?yazıklar olsun artık git yeter!daha fazla şey söyleyemiyorum çünkü terbiyem el vermiyor

Serkan Kılınç
19-05-2010, 14:42
Yine bahanelerle dolu bi sürü laf kalabalığı:rolleyes:
Bizi asla anlamadınız, anlamayacaksınız...:cool:

Alper Tunka
19-05-2010, 14:49
Böylesine üzücü,kahrolunmuş bi zamanda beklenen basın açıklamasında Ben hafriyat ihalesine giricem K.Topbaş haberin olsun diyosam ben FENERBAHÇE için orada değil tamamen kendim için ordayım demektir.A.Y. yapışıp kaldığı o koltuğu tamamen gücüne güç katmak,elde edebileceği güçlere daha rahat ulaşabilmek için kullanmaktadır,bana kimse hikaye anlatmasın.Biz Fenerbahçe İnşaat A.Ş değiliz.Fenerbahçe için orda olmuycaksan defol git artık.

Andaç Akgül
19-05-2010, 14:52
Ama öle demeyin şimdi 300 trilyonluk bütçemiz İstanbul'un harfiyatını almamızla daha da artacak. Hem Deportivo da son dakkada kaybetmiş şampiyonluğu. Çok rahatladık çokkk. Şampiyon olsak Deportivoya üzülür şampiyonluk sevincini yaşayamazdım bu haberden sonra valla.

Ne sanıyosun bizi Sayın Aziz heeee?

Engin Kaşkaya
19-05-2010, 14:58
YALNIZ BİZİM BAŞIMIZA GELMEDİ

Herhangi bir kaybın sonunda kamuoyunda "Aziz Yıldırım, istifa ediyor, gidiyor" şeklinde bir olgu oluştuğunu belirten Aziz Yıldırım, "Benim hiçbir şeyden şikayet etme hakkım yok mu yani? Derdimi birine söyleme hakkım yok mu? Ben hiçbir şey söylemeyecek, konuşmayacak mıyım? Basına veya yetkili hiçbir kuruma istifa ediyoruz gidiyoruz dedik mi? Yaşanan travmayı sizler yaşayıp, biliyor musunuz? Bu yalnız bizim başımıza gelecek bir olay değil. Deportivo tarih boyunca hiç şampiyon olmamıştı. Son maçta en iyi oyuncuları penaltıyı dışarı attı ve ilk şampiyonluklarını kaçırdılar. Spor içinde bu tip olaylar yaşanmıştır, yaşanacaktır" diye konuştu

Allah Allahhhhh Başkan Yüreklere Su Serptii....

Alper Tunka
19-05-2010, 15:04

Herhangi bir kaybın sonunda kamuoyunda "Aziz Yıldırım, istifa ediyor, gidiyor" şeklinde bir olgu oluştuğunu belirten Aziz Yıldırım, "Benim hiçbir şeyden şikayet etme hakkım yok mu yani? Derdimi birine söyleme hakkım yok mu? Ben hiçbir şey söylemeyecek, konuşmayacak mıyım? Basına veya yetkili hiçbir kuruma istifa ediyoruz gidiyoruz dedik mi? Yaşanan travmayı sizler yaşayıp, biliyor musunuz? Bu yalnız bizim başımıza gelecek bir olay değil. Deportivo tarih boyunca hiç şampiyon olmamıştı. Son maçta en iyi oyuncuları penaltıyı dışarı attı ve ilk şampiyonluklarını kaçırdılar. Spor içinde bu tip olaylar yaşanmıştır, yaşanacaktır" diye konuştu

keşke bizde son dakikada penaltı kaçırarak şampiyonluğu kaybetseydikte,şu rezil anları yaşamasaydık.
Bir lider kötü bir zamanda,yapılan yanlışları arayıp çözüm üretmek yerine hayatta yaşanan başka olumsuzlukları yanlışları örnek veriyorsa orada yöneticilik kavramı yok olmuş demektir.

Çağrı Erdoğan
19-05-2010, 15:11
hayatımdan 45 dakika yine edebiyat dinlemekle geçti....Teşekkürler aziz başkan....

Fırat Yıldız
19-05-2010, 15:13

sanki ona buna sallayarak derdini anlatmak dısında baska bir sey yapıyor da..

Hasan Toprak
19-05-2010, 15:30
Oraya buraya sataşarak geçiştirilen, arkasına sığınılan bahanelerle dolu bir basın toplantısı daha. Sende hiç hata yok zaten. Ortada bir hata varsa o da Galatasaray maçında rakibi baskı altına alan belki maçı kazanmanı sağlayan taraftarda. Zaten sadece taraftar yok diye yenildik o Kasımpaşa maçında, 170bin taraftar kart sahibi ve 95bin Fenercell'li yanlarındaydı hani? Takım varını yoğunu ortaya koyduydu, öyle bir mücadele ettiler ki takım ruhu, Fenerbahçeli ruhu nedir gördüydük ekran başında. Ama yine de yenildik. İçeride oynadığımız Bursa ve Diyarbakır maçlarında da tribünde değildik zaten o maçlarda ki puan kayıplarını da ondan yaşadık.
Uzatmaya gerek yok, uyutulmaya devam etmek isteniyoruz açıkça ortada. Biz ise son yıllarda hep pasif kaldık, hep çok çok azınlıkta kaldık. Bizim içimizde ki Fenerbahçe ateşi çok değişik haller aldı. Fenerium, Fenercell, Fener Alarm, Fenerbahçe Kart kişilerin Fenerbahçelilik boyutlarını ölçmek için kullanılan birer araç olarak karşımızda durur oldu.
Ama Fenerbahçe Başkanının hiç suçu yok yine de, hep doğruyu yaptı o. Herşeyin suçlusu biziz arkadaş. He bi suçlu daha var o da şampiyon olamayan Deportivo. Hadi hep beraber buna da eyvallah diyelim.

Kasım Duman
19-05-2010, 15:32
Aziz yıldırım ne zaman anlayacak?

ne zaman anlayacak fenerbahçe taraftarının sadece ihtiyaşımlı stat,tesisler,milyonlarca dolarlık bütçe,şaşalı kutlamalar peşinde olmadığını?

ne zaman anlayacak bizim için haysiyetin,duruşun herşeyden önce geldiğini?
ne zaman anlayacak onlarla bizim "profesyonellik" kavramına bambaşka açılardan baktığımızı?
ne zaman anlayacak "güç" denilen kavrama büyük bir hırsla sarılmanın insanı böyle rezil rüsva edeceğini?

maalesef anlayamayacak...
biz de "duruşumuzu gösterdi,duruşumuza uygun davrandı,bakın seneye görün kimler kimler gelecek takıma" diye avunup duracağız,çocuksu hayallerin peşinde,hırsımızın, maddi güç saplantımızın batağında saplandığımızla kalacağız...

öncesinde de benzer şeyler yaşadık. şayet bu seferde bu adamı fenerbahçe başkanı olarak görürsek,bu seferde şaşalı "satın alma"lara boyun eğersek,suç aziz yıldırım ve avanelerinde değil,bizzat bizde,fenerbahçe taraftarında olacaktır.

Nur Acar
19-05-2010, 15:40
beşiktaş jimnastik klübünden hemen cevap:
Oyuncumuz Rüştü Reçber'in 24 saatini kulübü için harcayan bir sporcu olarak başka takımlardaki meslektaşlarıyla onların maçlarında korkmadan ve cesurca oynamalarıyla ilgili telefon görüşmesi veya şahsi görüşme yapması kadar doğal bir şey yoktur. Oyuncular arasında bu tür diyaloglar her zaman olmuştur, bundan sonra da olacaktır.
bir de bunlar var...

Engin Kaşkaya
19-05-2010, 16:07
beşiktaş jimnastik klübünden hemen cevap:
Oyuncumuz Rüştü Reçber'in 24 saatini kulübü için harcayan bir sporcu olarak başka takımlardaki meslektaşlarıyla onların maçlarında korkmadan ve cesurca oynamalarıyla ilgili telefon görüşmesi veya şahsi görüşme yapması kadar doğal bir şey yoktur. Oyuncular arasında bu tür diyaloglar her zaman olmuştur, bundan sonra da olacaktır.
bir de bunlar var...
Kendi Ağızlarıyla Biz Reziliz Biz Aşalık Bir Kulubüz,Fenerbahçe Karşıtıyız Demelerinin En Sade Biçimi.Bravo Tüpçü...

Anıl Kırıl
19-05-2010, 16:09
Bizim için Tek Aziz Olan FENERBAHÇE'dir..

Sıkıldık artık bahanelerden,ona buna sataşmandan,gündem saptırmandan, FENERBAHÇE'yi oyuncak olarak görmenden..

Yeter artık karnımız tok oyunlarına,karnımız tok yaptıklarına, git artık git git git....!!!

Necip Taşdemir
19-05-2010, 16:30
rahatladım vallahi şimdi.rüştü yüzünden gitmiş bizim şampiyonluk...deportivoda kaçırmış hem.oh be

Fatih Kılıç
19-05-2010, 17:59
vay be! Aziz Başkan yine "taraftar profesyonelce nasıl uyutulur" un dersini verdi bize.

Güzel bi metin hazırlamışlar ellerine sağlık.o kadar uzatmaya gerek yoktu aslında.o açıklamanın iki mısralık özetini vereyim ben size;

Aynı tas aynı hamam ,
95 bin Fenercell'li, 170 bin Taraftar Kart'lının artan desteği ile yola devam!
:kizgin::kizgin::kizgin:

Selim Kul
19-05-2010, 18:10
Yeter.

Emre Koç
19-05-2010, 18:34
radikal değişiklikler bizleri bi nebze olsun rahatlatıcak açıklamalar beklerken çıkıp ona buna sataşmanın ne faydası varki biz zaten görebiliyoruz medyanında diğer onyedi kulübünde bize olan tavrını tamamen günü geçiştirmek içn yapılmıi bi açıklama böyle devam ederse işimiz çok zor.ayrıca yazı çok güzel olmuş gerçekten 1907 ÜNİFEB duruşunu tamamen yansıtan bu yazı için emeği geçen herkese teşekkürler

Burak Coşgun
19-05-2010, 18:47
yeter artık fenerbahçe haketmiyor böyle başkanı. türkiyenin en çok sevilen takımı fenerbahçeyi aldın en sevilmeyen takımı yaptın. futbol takımını egona mahkum ettin (bkz: zico). yaptığın saçma transferler de cabası. yeter artık aziz yıldırım bırakacağın zamanı da bil. fenerbahçe taraftarı seni yaptığın hizmetlerle hatırlasın. facialarla hatırlamasın. 3 sene diye söz verdin, ilk seneden battın. fenerbahçe için böyle bir ikincilik faciadır başkan. yeter artık fenerbahçede birşeylerin değişmesi lazım.

fenerbahçe yenildiğinde geceleri uyku uyuyamayan, şampiyonluk gittiğinde sabahlara kadar mide ağrıları çeken gözyaşı döken bizlerin artık uyanması lazım. takımın gerçek sahipleri olarak aziz yıldırımı orda görmek istemiyorum.

Emre Kıyak
19-05-2010, 19:00
Başkanın söylediklerinin hemen hemen hepsi doğruydu..Bu açıklamaları son maçtan önce yapmalıydıki belki bir işe yarasın..Şimdi yapmanın pek bir yarar sağlamayacağından öte zarar da verebileceği açık bence..15-20 pozisyonda bir top kaleye girmedi die ona buna yüklenmenin pek de anlamı yok bana göre.. Ancaak Unifebin açıklanmasında da dendiği gibi bir mentalite değişikliğine kaçan şampiyonluğun sorumluğunun o olmasa da ihtiyaç olduğu kesin..

Gül Kotan
19-05-2010, 19:21
Artık tahammül sınırını çoktan geçti olanlar. Suçlu benim demiş... Yok bir de taraftar suçlu deseydin be başkan! Ben mecbur muyum sayın başkan sizin ve yönetiminizin beceriksizlikleri yüzünden ömrüm boyunca unutamayacağım travmalar yaşamaya! Bursa’nın her bir tarafında renkleri bile belli olmayan(!) Fenerbahçe düşmanlarının nasıl zil takıp oynadığını görmeye mecbur muyum? Pazartesi sabahı Bursa’ya vardığımızdan beri sokağa çıkmamaya, şampiyonluk kutlamalarına şahit olmamak, görmemek ve duymamak için eve hapis olmaya mecbur muyum? Siz hatalı falan değilsiniz sayın başkan! Ortada bir hata varsa o da taraftarın hatasıdır. Taraftar kart, Fenercell, Fenerium vs bütün bu kurumsallaşma araçlarınızda size destek olmak için varını yoğunu ortaya koyan cefakar Fenerbahçe taraftarındadır. Halkın takımı dediğimiz takımın biletlerini fahiş fiyatlardan taraftara sunduğunuz halde her maç o stadı dolduran taraftar bu hale getirdi değil mi?
Biz suçluyuz!Ya da Sizden başka herkes suçlu diyelim de olsun bitsin..
Alıştık nasıl olsa ya sineye çekerdik yine , maskara etmeseydiniz bizi üç kuruşluk adamlara.

Onur Altın
19-05-2010, 19:25
FENERBAHCE camiasının geleceği için herkes kendine düşen görevi yapmalı bu kulüp kimsenin babasının şirketi değil gerektiğinde bu kulubü ileri götürebilmek için görevi ne olursa olsun kişiler istifa etme cesareti gösterebilmeli.... sadece istifalarda yetmez tabikide ÜNİFEB'in duyurusunda olduğu gibi bu istifaların yanında yeni gelecek şahısların yeni bir mantaliteyle bu görevi devralması ve durumun önemini anlayabilmesi gerekmektedir......

Turhan Ulaşan
19-05-2010, 19:52
Çok iyi uyutulduk.. İyi uykular arkadaşlar.

Onur Aloğlu
19-05-2010, 20:23
Evet‚ başkan yola devam dedi‚ istikrar sağlandı. Özür bile dilenmedi.

Kaos da böylece bitmiş oldu değil mi? Ferahladık‚ acımız dindi değil mi?

Daha bunlar iyi günlerimiz‚ soğudukça anlayacağız acı‚ evimizin başımıza yıkılmasının ne demek olduğunu...

İstifa etmek çözüm olmayabilir‚ olmayabilir... Alttan gelecekler hazır değil demeye getirdiniz satır aralarında. Kendileri Ali Şen döneminde Ali Şen´den icazet mi aldı Fenerbahçe başkanlığına adayım derken acaba? Kim karar verecek Fenerbahçe başkanlığına hazır olduğuna adaylar arasından?

Gördük ki bizim kadar üzülmüşsünüz‚ doğaldır. Ama bi özür dileseydiniz bari. Bi özür yahu...

Çocukluğum geldi aklıma. Bir sınavdan düşük not aldım mı‚ binbir çeşit bahane uydurur‚ en yakın arkadaşımı örnek gösterirdim‚ o da düşük aldı bak diye... Başarılı olduğumda da kimse örnek teşkil etmezdi‚ ben olmuş olurdum. Adı üstünde‚ çocuktuk ama... Deportivo örneği bundan farklı değildir sayın başkan.

5 sene öncesine dek bu kulübün yanında Real‚ Man U gibi takımları anıyordunuz vizyon olarak. Bugün getirdiniz sözü Deportivo´ya... İşte vizyon!

Biz sizden ne Real olmamızı istedik ne de Deportivo...

Bu kadar iyi biliyordunuz madem bu altyapı üstyapı işini‚ kendinize Lyon örnek alsaydınız‚ yarısı kadar da başarılı olsaydınız‚ o bize yeter de artardı...

Kenan Ergün
19-05-2010, 21:06
İstifa olmasa bile 12 yılın özeleştirisini bekliyordum, her sene periyodik olarak duyduklarımızdan farklı bir şey duymadık.

Fatih Suvaydan
19-05-2010, 22:57
Büyük br heyecan ile bekledim..gerek arkadaşlarımla sohbette,gerek burada forumda konuştuğum kim varsa "yok bu sefer kesin bırakır" diye söyleşiyoduk yada devam ederse "geçmişte ve bu sene hata yaptık,bu hatalarımızın farkındayız" deyip özeleştiri yapmasını beklerken ŞOK OLDUM...rüştü'ye salladı,gökçek'e salladı...ona salladı buna salladı...sanki giden şampiyonluk umrunda değilmiş gibi...yıllardır "gündem değiştiren-bahanelerle dolu" yorum ve davranışlarına devam etti....

Ne beklerken ne oldu,ne söylemesi gerekirken neler söyledi !!!! bu herkesin başına gelebilir deyip şampiyonluğun gidişini özetledi...Bugün gitmesinden yana varolan inancım da bitti...Taraftarın takımın başındaki başkana hiç inancınn kalmaması bakalım takımımızı nereye götürür ??? başarı nasıl sağlanır ??? hep kafamda soru işaretleri olacaktır..

Hakan Bıyıklı
19-05-2010, 23:06
Helal olsun size... Üzerinize düşeni‚ size yakışanı çok iyi şekilde ifade etmişsiniz arkadaşlar.. 1907UNIFEB kendine koyduğu hedefte en güzel şekilde yürüyor...

Benim basın toplantısı öncesinde yönetimin yapacağı açıklama ile ilgili ne yazıkki umudum yoktu. Yine aynı şeyler yapılacak‚ yine aynı sözler söylenecek‚ yine aynı bahanelerin arkasına sığınılacaktı. Ve öyle de oldu... Benim yönetime inancım kalmadı.. Bu ne kaçırılan şampiyonluk‚ ne de alınamayan kupalar için...

Fenerbahçe yönetiminde artık zihniyet iflas etmiştir. ´Dünya Kulübü´ olma hedefi olan ama mahalle takımı gibi yönetilmeye çalışılan bir şube‚ bugün olduğu noktadan daha ileriye gidemeyecektir.

Bugünkü sözlerin ışığında, 12 senelik tecrübelerimiz de göstermiştir ki‚ bunlar artık güven verici sözler değildir...

Aziz Yıldırım kulübün başına geldiği zamanı hatırlayalım: Gruplar papazlık yapıyordu‚ kişilerin çıkarları Fenerbahçe´nin menfaatlerinden ön plandaydı‚ kulüp maddi potansiyelinin farkında değildi‚ bütçeler çok komik seviyelerdeydi‚ 90 yıllık kulüpte şubeler amatörlüğün ötesinde -kötü bir şekilde yönetiliyordu. O döneme kadar çalışmayan zihniyet Aziz Yıldırım ve Yönetimiyle değişmiş‚ kulübün vizyonu ve hedefleri değişmiş‚ ortaya konulan projeler ve yapılanlarla Fenerbahçe Spor Kulübü bugüne gelmiştir. Geçen 12 senelik sürede‚ tüm camia fazlasıyla yönetime ve takıma destek olmuş‚ üzerine düşeni yapmıştır.

1998´deki değişim ile kulübü bu seviyeye getiren zihniyet‚ vizyon da maalesef bugünkü şartlarda artık çağ dışı kalmıştır‚ iflas etmiştir. İşte bu yüzden yönetimin ve başkanın değişmesi gerekmektedir.

AZİZ YILDIRIM ÇOK BÜYÜK VE ÖNEMLİ İŞLER YAPMIŞTIR. BELKİ DE FENERBAHÇE TARİHİNİN EN BAŞARILI BAŞKANIDIR. AMA SAHİP OLDUĞU ZİHNİYET VE VİZYON ARTIK FENERBAHÇE´YE YETMEMEKTEDİR.

Bu bir bayrak yarışıdır. Aziz Yıldırım söylediği kadar Fenerbahçe´yi seviyorsa‚ Fenerbahçe´nin iyiliği için artık istifa etmelidir.

Hayırlısı olsun...

Erdal Futtu
19-05-2010, 23:12
sanki son maçta şampiyonlugu kaybetmemiş, sanki olaganüstü bir durum yokmuş gibi çıkıp son derece sakin konuştu.
vermek istedigi mesajda "kriz ortamında soğukkanlılıgını koruyan bir lider" teması vardı.
istifayı geçtim de 7'den 70'e herkese karşı atıp tutacagına, özeleştri yaparak özür dileseydi daha tutarlı olurdu.

Baran Kutlu
19-05-2010, 23:19
kadir topbaştan ihale falan istiyor..komik,aciz,gereksiz bissürü konuşma geçti toplantıda.yazık yazık.. bu sene futbol takımı açısından her seneden daha kötü bir sene geçti.aslında anlaşılan daha geçen birşey yok ; herşey yeni başlıyor gibi..

Berk Ulupınar
19-05-2010, 23:25
Resmi sitemizin girişi şu an beni utandırıyor! Ayıptır Aziz Yıldırım! bugun 19 Mayıs!

Emrah Temiz
20-05-2010, 00:33
Resmi sitemizin girişi şu an beni utandırıyor! Ayıptır Aziz Yıldırım! bugun 19 Mayıs!

bugün özel işlerim dolayısıyla sabahtan beri evde yoktum şimdide bir yarım saatliğine girme fırsatı bulabildim keşkede giremeseymişim resmi sitemizin anasayfadaki o halini görmek fazlasıyla utandırdı beni de, son maçtaki anons rezaleti kadar bu da büyük bir hata, ecdada terbiyesizlik, alenen küstahlık...

Hakan Bıyıklı
20-05-2010, 00:56
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs263.snc3/27826_394875381839_517041839_4641253_250465_n.jpg

Selçuk Gerger
20-05-2010, 01:03
İbrahim Altınsay Radikal'de bugünkü yazısının sonunda şu cümleyi yazmış:

"Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray giderek taraftar kulüpleri olmaktan çıkmakta. Kulüp yönetimlerine çöreklenmiş adamların taraftarı sürü gibi yönlendirdiği, sadece tüketici olarak gördüğü canavarlara dönmek üzere bu yüzyıllık organizmalar..."

İsmi geçen bu üç kulüp içerisinde Fenerbahçe diğer iki büyükten çok daha farklı bir yerde, çok daha "taraftar kulübü".

Değişen futbol büyüklüğü kavramı yarışında direnemeyebilir "taraftar kulüpleri". Ancak Fenerbahçe'nin bu zor benimsenecek yarışta en önde, taraftarını görmeden paraya koşuyor olması ve bunu yaklaşık 12 yıldır yapıp bir türlü başarılı olamaması kulübü yönetenlerin mantalite değişikliğinin zamanının geldiğini hatta geçtiğini açık bir şekilde gösteriyor.

Amatör branşlar ve maddi varlıklarda Türkiye'nin öncü, Avrupa'nın sayılı kulüplerinden biri haline geldiğimiz reddedilemez bir gerçektir. Fakat Fenerbahçe'nin yönetim kurulunun bunları; görevlendirilmiş bir merci olarak Fenerbahçe'ye karşılıksız ve koz edinilmeyecek bir şekilde kazandırıldığını unutması, durumu daha da vahim hale getirmektedir.

Branşlardaki başarılar ve kulübe katkı sağlayan kalemler bir yönetim başarısı olabilirken, Türkiye'de takım tutma sebebi olan futbol takımının 12 sezonda sadece 4 şampiyonluk yaşayıp, Avrupa arenasında bir kez çeyrek final görmesi de şüphesiz başarısızlık sayılacaktır. Fenerbahçe'nin vitrinindeki -futboldaki- bu büyük başarısızlığın diğer katkılar işaret edilerek gözardı edilmesi mantık dışıdır.

12 tane birer sezon deneyerek elde edilemeyen bir başarı ve 12 yıl boyunca sürekli olarak kurumsal konularda büyüyen -kurumsallaşan değil- bir Fenerbahçe var ise yapılacak çıkarım bir konuda çok kötü, bir konuda ise çok iyi olunduğudur. Eğer İbrahim Altınsay'ın yazısında bahsi geçen "taraftar kulübü" parçamızı unutmazsak bu taraftarın yıllardır yaşadığı acı ve iki büyük kaos göz önünde bulundurularak; çok kötü bir yönetim sergilenen futbol branşından ötürü, "taraftar"a olan mahçubiyet ve saygıdan hareketle kişilerin bu işi yapamadıklarını önce kendilerine sonra kamuoyuna itiraf etmesi gerekir. Taraftarını ve kulübünü düşünen bir yönetim kurulunun vaatlerini gerçekleştiremediği takdirde yapması gereken dünyanın her yerinde budur.

Bu yazı "Yönetim Kurulumuz Neden Görevi Bırakmalıdır" başlıklı bir dosyanın sadece "Futbolda Başarısız Olan Fenerbahçe" kısmı olabilir. Bunun yanında yer alabilecek "Antipatikleştirilen Fenerbahçe", "Kurumsal Görünümlü Fenerbahçe", "Kişilerin Takımına Dönüşen Fenerbahçe" ve daha birçok başlığı yazmak; son 2 haftada eleştirdiğimiz bir konu olmadığından; her zaman eleştirdiğimiz konular olduğundan yazmıyorum, zaten birçok arkadaşımız yazılarında bahsetmiştir ya da edecektir.

Maalesef ki "Kişilerin Takımı Fenerbahçe"de bu ve bunun gibi yazılar; zamanımızdan çalan, sadece kendimiz için anlamlı ve çaresiz kelimeler topluluğundan başka bir şey değildir. Canımız sağolsun.

Engin Kaşkaya
20-05-2010, 01:10
Ali Koç-Mehmet Ali Aydınlar Bu Kişilerin Artık Başkan Olmaları Gerekmektedir...İstifasından Dönsün Diye 3.000 Kişi Yürüdüyse Ve Bunda Başarılı Olunmuşsa,Yine Bu Sayıyla İstifa Ettirilebilir...Ne Diyorum Ben Ya? Ne Saçmalıyorum Karşımızdaki Aziz Yıldırım...Yürütende O Değil Miydi...

Onur Yıldırım
20-05-2010, 01:15
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs263.snc3/27826_394875381839_517041839_4641253_250465_n.jpg

Aziz Yıldırım'ı istemiyor olabiliriz ama şu an Fenerbahçe'nin başkanı Aziz Yıldırım'dır. Dalga geçilmiş bir fotoğraf ya da yazıyı her neyse burada paylaşmak hoş gözükmüyor.

Alper Tunka
20-05-2010, 01:22

Defalarca söyledik bunları,şampiyonluklar,kupalar,başarısızlıklar değil bizleri üzen şey,hepsi geçicidir,bu sene olamayız seneye veya sonra olabiliriz bunu anlatmaya çalışıyoruz,Fenerbahçe artık sahip olduğu DEĞERLERİ A.Y ile kaybetmeye başladı.Resmi sitemizin bugünkü utanç tablosuda bunlardan birisidir.Bizim derdimiz kadroda yıldızlar görmek veya menfaatimize yapılacak işler değildir,Değerlerimiz göz göre göre yok oluyor.

Kasım Duman
20-05-2010, 10:44
İbrahim Altınsay Radikal'de bugünkü yazısının sonunda şu cümleyi yazmış:

"Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray giderek taraftar kulüpleri olmaktan çıkmakta. Kulüp yönetimlerine çöreklenmiş adamların taraftarı sürü gibi yönlendirdiği, sadece tüketici olarak gördüğü canavarlara dönmek üzere bu yüzyıllık organizmalar..."

İsmi geçen bu üç kulüp içerisinde Fenerbahçe diğer iki büyükten çok daha farklı bir yerde, çok daha "taraftar kulübü".

Değişen futbol büyüklüğü kavramı yarışında direnemeyebilir "taraftar kulüpleri". Ancak Fenerbahçe'nin bu zor benimsenecek yarışta en önde, taraftarını görmeden paraya koşuyor olması ve bunu yaklaşık 12 yıldır yapıp bir türlü başarılı olamaması kulübü yönetenlerin mantalite değişikliğinin zamanının geldiğini hatta geçtiğini açık bir şekilde gösteriyor.

Amatör branşlar ve maddi varlıklarda Türkiye'nin öncü, Avrupa'nın sayılı kulüplerinden biri haline geldiğimiz reddedilemez bir gerçektir. Fakat Fenerbahçe'nin yönetim kurulunun bunları; görevlendirilmiş bir merci olarak Fenerbahçe'ye karşılıksız ve koz edinilmeyecek bir şekilde kazandırıldığını unutması, durumu daha da vahim hale getirmektedir.

Branşlardaki başarılar ve kulübe katkı sağlayan kalemler bir yönetim başarısı olabilirken, Türkiye'de takım tutma sebebi olan futbol takımının 12 sezonda sadece 4 şampiyonluk yaşayıp, Avrupa arenasında bir kez çeyrek final görmesi de şüphesiz başarısızlık sayılacaktır. Fenerbahçe'nin vitrinindeki -futboldaki- bu büyük başarısızlığın diğer katkılar işaret edilerek gözardı edilmesi mantık dışıdır.

12 tane birer sezon deneyerek elde edilemeyen bir başarı ve 12 yıl boyunca sürekli olarak kurumsal konularda büyüyen -kurumsallaşan değil- bir Fenerbahçe var ise yapılacak çıkarım bir konuda çok kötü, bir konuda ise çok iyi olunduğudur. Eğer İbrahim Altınsay'ın yazısında bahsi geçen "taraftar kulübü" parçamızı unutmazsak bu taraftarın yıllardır yaşadığı acı ve iki büyük kaos göz önünde bulundurularak; çok kötü bir yönetim sergilenen futbol branşından ötürü, "taraftar"a olan mahçubiyet ve saygıdan hareketle kişilerin bu işi yapamadıklarını önce kendilerine sonra kamuoyuna itiraf etmesi gerekir. Taraftarını ve kulübünü düşünen bir yönetim kurulunun vaatlerini gerçekleştiremediği takdirde yapması gereken dünyanın her yerinde budur.

Bu yazı "Yönetim Kurulumuz Neden Görevi Bırakmalıdır" başlıklı bir dosyanın sadece "Futbolda Başarısız Olan Fenerbahçe" kısmı olabilir. Bunun yanında yer alabilecek "Antipatikleştirilen Fenerbahçe", "Kurumsal Görünümlü Fenerbahçe", "Kişilerin Takımına Dönüşen Fenerbahçe" ve daha birçok başlığı yazmak; son 2 haftada eleştirdiğimiz bir konu olmadığından; her zaman eleştirdiğimiz konular olduğundan yazmıyorum, zaten birçok arkadaşımız yazılarında bahsetmiştir ya da edecektir.

Maalesef ki "Kişilerin Takımı Fenerbahçe"de bu ve bunun gibi yazılar; zamanımızdan çalan, sadece kendimiz için anlamlı ve çaresiz kelimeler topluluğundan başka bir şey değildir. Canımız sağolsun.

şuana kadar okuduğum yazılar içerisinde en "derinden" bakanı.
Sağol selçuk

durumları,genel görüntüyü son zamanda yaşadığımız olay üzerinden,tek ve benzer olaylar üzerinden değerlendirince yanılgıya düşüyoruz...

Gidişat, Fenerbahçenin ekonomik ve marka konumlandırmasına atıfta bulunacak çok kapsamlı ve panaromik bir eleştirel gözle değerlendirilmeli..

evet güçlü olmalıyız, paramız olmalı, ihtişamlı bir stadımız, gözü galibiyet ve kazanma hırsıyla dönmüş bir izleyici kitleniz olmalı...olmalıda nereye kadar

ya midyata pirince giderken evdeki bulgurdan olursak?

nitekim oldukta. Yıllarca üzerine methiyeler dizdiğimiz paramız, stadımız, feneriumumuz bir gecede "dünya başımıza yıkılsaydı daha iyiydi" dedirtecek kadar yıkılmıştır başımıza...
bu olay anons,kaçan şampiyonluk...vs değildir...bu olay, kulübün tek muhatabı ve sahibi taraftara tanrıdan kocaman tokattır

Fatih Kılıç
20-05-2010, 13:19
Dün gece bir programda anons olayı konuşuluyordu.kafamı kurcalayan bişey oldu.Gerçi bunu bazı yazarlar dile getirmiş,nitekim Aziz Yıldırım da basın toplantısında böyle bir şeyin mümkün olamayacağını belirtti.

Dikkat ederseniz anonsu yapan kişinin açıklamaları çelişkili;
"2-2 sesini taraftardan duydum sonra da bir TFF görevlisine skoru sordum o da onaylayınca anonsu yaptım" diyor. O görevli kim diye sorulduğunda tanımadığını söylüyor ve geriye koca bir soru işareti kalıyor! Yönetimin de bu olayın üstüne fazla gitmediğini görüyorsunuz.

Maçın son saniyelerinde tribünleri gözlemliyorsunuz,herkes sinirli.taraftarlar sahanın dibine kadar yığılmış bi durumda.Hakem maçın bitiş düdüğünü çaldığı anda binlerce kişi sahaya girip trabzonsporlu futbolculara ve hakemlere saldırabilir! ve kulüp bundan dolayı büyük bir ceza alabilir.Bu sırada Aziz Yıldırım tribünde görünmüyor! nereye gitti acaba?

Yoksa şampiyonluk anonsu,seyirci sahaya girip olay çıkartmasın diye mi yapıldı? Nitekim anons yapıldıktan sonra trabzonsporlu futbolculara ve hakemlere bakıyorsunuz,bir anda yok oluyorlar!

Böyle birşeyin yapılmış olmasına inanmak istemiyorum.Ve inş yapılmamıştır.Ancak tartışılması gereken bir konu diye düşünüyorum.

Nur Acar
20-05-2010, 13:22
dünkü basın toplantısından beri düşünüyorum evet bende aziz yıldırımı istemiyorum aziz yıldırım hiç bişey yapmasada onun adı fenerbahçe adına zarar veriyor ve artık daha fazla değerimiz düşmeden gitmesi gerektiğimi düşünüyorum ama şunu da anladım biz ne kadar konuşsak başkan gitmeyecek ve olağanüstü bir durum olmazsa daha iki sene kadar klübümüzün başında gibi görünüyor dünden beri gazeteleri spor kanallarını izliyorum herkes bize karşı o kadar birlik olmuşki biz çok yanlız bir klübüz ve biliyorum bunuda yapan aziz yıldırım ismidir ama şunu da düşünmüyor değilim söylediklerinde hiç mi doğruluk payı olan şeyler yok üzerimize kurulan kumpaslar arkamızdan dönen ittifaklar hiç kimse rüştüye toz kondurmuyor rüştü ve diğer oyuncular çokmu iyi bir oyun çıkartdılar son maçta iki oyuncunun geri pas anlaşmazlığı ve gelen gol ardından toramanın kendi kalesine gol atması haftalar boyu bizim tüm rakiplerimiz hakkında bilerek gol yiyip bilerek penaltı kaçırdığıklarını söyleyenler şimdi neden susuyor kimse kusura bakmasın ama bana bunlar çokta masum gelmiyor...

Çağlar Çağatay
20-05-2010, 13:45
Hangimizin aklından geçmiyordu ki Trabzon maçının Denizli'deki kara geceye dönebileceği nitekim bilmem kaç milyon kişinin aklındaki gerçekleşti,karardık.Sonra gelsin istifalar,3-5 bin kişi yürüsün de kenetlenelim diye bekledik utanarak.

Tarih sadece bize mi tekerrür ediyor arkadaş?Akıllanmayan bir tek biz miyiz?Çarşambayı bekleyin dediniz bekledik,tatmin olamayacağımızı bile bile.Çıkıp 150 cümle içine 2-3 tane ''biz suçluyuz'' serpiştirip kendinizle beraber herkesi suçlu ilan edip ardına yüzsüz yüzsüz ''akıllı durun sahayı kapattırmayın'' dediniz.Daum'un ''devam edeceğim'' mesajları içeren yazısını resmi siteye koyup beşinci dakika geri kaldırdınız.Belli ki devam etmek istemiyorsunuz,yemiyor ama vereceğiniz tazminat dert oluyor o yüzlerce milyon avroluk dediğiniz kulübe.3 sene şampiyon olacağız sözü verip daha ilk sene olamayınca ''denedik olmadı'' nidalarına sığındınız,oynanan final maçlarını başarı diye koydunuz önümüze.

Bırakın gidin,madem her cümleniz bu kulübün büyüklüğü ile başlıyor,çekip gidin bu kulüp başsız,sahipsiz kalmaz ardınıza baktığınızda.Bırakın da birde öyle deneyelim,görelim nelerin değişebileceğini,gidin de biz de ardınızdan ''gelen gideni aratır'' diyelim.

2006'da yüzüncü yıl arifesinde olunduğundan sineye çekilenler şimdi neye sığınarak unutulacaklar?

Murat Karaman
20-05-2010, 15:51
Yazık, çok yazık.

Gözde Karataş
20-05-2010, 16:33
2.liklere talim bir sezon geçirdik,şampiyonluğun son maçta kaybını ilk kez yaşamıyoruz.üzülmeler,kahrolmalar, "sözün bittiği yer" denilen nanenin nasıl bir şey olduğunu 2. kez yaşattılar o gece.kaçan şampiyonluğa yanıp üzülmüyorum. maçlar kaybedilir, şampiyonluklar kaçar. spor bu, bunlar olmasa zaten tadı olmaz. fakat yönetim yıldız oyuncuya dayalı transfer politikasından artık vazgeçmelidir. kulübün yeni bir kana, yeni bir meataliteye, yeni bir umuta ihtiyacı var.
bi teknik ekip gider diğeri gelir, futbolcular paralarını alıp, yollarını gider dalgalarına bakarlar.ancak bizler her zaman buradayız.Fenerbahçe’nin yolcuları değil, hancılarıyız.

Muhammed Turan
21-05-2010, 11:03
Eski düşman dost olmuş. Nelere kadirsin Fenerbahçe!

http://www.hurriyet.com.tr/spor/futbol/14791435.asp?gid=373

Berk Gemalmaz
21-05-2010, 16:30

sayemizde herkes kardeş oldu birbiriyle.. yakında bütçelerini de birleştirir bunlar :D

Emre Konan
22-05-2010, 10:35

Düne kadar birbirlerini yiyen adamlar şimdi ne halde.İlginç ....

Selim Kul
22-05-2010, 11:58
Fenerbahçe korkusu düşmanları bile dost yapar.

Safa Arıkan
29-05-2010, 01:46
7 kişinin tutuklanmasıyla ilgili olarak Vamos Bien çok güzel bir açıklama yapmış...

Ya Basta (Yeter Artık): Adalet İstiyoruz Hemen…

27 Mayıs 2010 - admin
Kombine alın diyorsunuz, alıyoruz.
Her yıl çıkan formalardan alın diyorsunuz, alıyoruz.
Fenerium ürünleri tüketin diyorsunuz, tüketiyoruz.
Destek verin diyorsunuz, biz zaten hep destek tam destek diyoruz.
Karşılıksız sevgimizi ifade edebilmek için günlerce emeklerimizi seferber ediyoruz, ailemizden, sevdiklerimizden, çocuklarımızdan, gündelik yaşantımızdan çaldığımız zamanları sadece sarı-lacivert renk aşkına harcıyoruz.
Kurumsallaştık diyorsunuz, daha önce işten atmış olduğunuz anonsçunun yerine adam almadığınız için “kurumsal skandal” yaşayıp, hiçbir taraftarın katlanamayacağı “sanal şampiyonluk sevincini” bize yaşatıyorsunuz.
Bizi deplasmanda yalnız bırakmayın diyorsunuz. Evimizin, ailemizin bütçesinden kestiğimiz anormal bilet fiyatlarını ödeyerek geliyoruz. Gittiğimiz yerde emniyet güçlerinin her tür aşağılamasıyla karşılaşıyoruz. Olur bunlar diyorsunuz.
Trabzonspor maçında, hiçbir şekilde taraftardan kaynaklanmayan skandallar sonucunda olaylar çıkıyor, sarı-lacivert taraftarların payına biber gazı, cop ve aşağılama düşüyor. Sonra, yönetimimizin olayın baş aktörü emniyet güçlerine “resmi” teşekkürünü okuyoruz, “resmi” sitemizden.
Artık yeter.
Halkın takımı Fenerbahçe kimliğini, Fenerbahçe taraftarının duruşunu törpülüyorsunuz farkında mısınız?
Gözaltına alınan ve tutuklanan renktaşlarımızın oradaki 51.990 kişiden ne farkı var?
İstediğiniz transferi yapın, istediğiniz branşta şampiyonluğa oynayın, taraftarınız ile gönül bağı koparsa halkın takımı Fenerbahçe artık aynı “büyük” Fenerbahçe olur mu?
Fenerbahçe taraftarının şu an gönül bağında tutuklanan o 7 renktaşımız var.
Tutuklanan 7 renktaşımız derhal serbest bırakılmalıdır. Küfürleriyle, biber gazı ve coplarıyla olayı alevlendirenlerin görüntüleri de incelenmelidir. Esas suçlunun ortaya çıkmadığı yerde taraftar tek suçlu ilan edilemez.
Söylediklerinin tersini yapanlarla, sözünün arkasında olanlar herkes tarafından artık biliniyor.
Sadece ADALET istiyoruz.
Her şeyin farkındayız, konuşulacak günü bekliyoruz.

kaynak: VamosBien.Org (http://www.vamosbien.org/index2.php/2010/05/27/ya-basta-yeter-artik-adalet-istiyoruz-hemen/)

<!--/catlist-->
<!--/subcol-->
<!--/col2-->

Emre Akhan
29-05-2010, 03:42
SÖZDE DEĞİL , İCRAATTA GFB ;

<CENTER> </CENTER><CENTER> </CENTER><CENTER> </CENTER><CENTER>http://arsiv.gencfb.org/resim/organizasyon/adalet-istiyoruz/haber.jpg</CENTER>

16 Mayıs 2010 Pazar günü oynadığımız Trabzonspor karşılaşması sonunda yapılan yanlış anonsun vermiş olduğu psikolojiyle meydana gelen olaylar sonucu gözaltına alınan, kendileri için belirli bir süre spor müsabakalarına girişten men ve para cezası verileceğini tahmin ettiğimiz fakat "mala zarar verme" suçundan tutuklanan kardeşlerimizin sesi olabilmek adına Abdi İpekçi Spor Salonu'nda pankartlar açtık ve sloganlar attık. Olayları kesinlikle tasvip etmiyoruz ve yaşanan travmaya bağlıyoruz ama bunun bedeli 7 kardeşimizi hapsetmek olmamalıydı. Umarız adalet en kısa zamanda yerini bulur ve 7 kardeşimiz özgürlüklerine kavuşarak tekrardan aramıza dönerler.

Not : 26 Mayıs 2010 Çarşamba günü sitemiz üzerinden yapmış olduğumuz "Adalet İstiyoruz! (http://www.gencfb.org/Haber_adalet-istiyoruz_2715hb.html)" başlıklı açıklama içeriğinde Muammer Aydın'ın olaylarla ilgili herhangi bir görüntüsü olmadığını avukatından ve bizzat kendisinden öğrendiğimiz için sonuca varabilmek açısından sadece kendisinin ismini beyan ettik. Herhalde sitemiz takip edilmiş olacak ki bu akşam özel bir televizyon kanalının haber bülteninde olaylarla ilgili görüntülere yer verdiler ve Muammer Aydın'ın görüntülerde olmadığını gözlemledik. Açıklamanın mantığı bu şekildedir yani sanıldığı gibi herhangi bir ayrımcılık yoktur. Tutuklu bulunan diğer kardeşlerimizde bizim için değerli ve sevilen kardeşlerimizdir.

http://arsiv.gencfb.org/resim/organizasyon/adalet-istiyoruz/01.jpg

http://arsiv.gencfb.org/resim/organizasyon/adalet-istiyoruz/02.jpg

http://arsiv.gencfb.org/resim/organizasyon/adalet-istiyoruz/03.jpg

http://arsiv.gencfb.org/resim/organizasyon/adalet-istiyoruz/04.jpg

http://arsiv.gencfb.org/resim/organizasyon/adalet-istiyoruz/05.JPG

http://arsiv.gencfb.org/resim/organizasyon/adalet-istiyoruz/06.JPG

http://arsiv.gencfb.org/resim/organizasyon/adalet-istiyoruz/07.JPG

http://arsiv.gencfb.org/resim/organizasyon/adalet-istiyoruz/08.JPG

http://arsiv.gencfb.org/resim/organizasyon/adalet-istiyoruz/09.JPG

http://arsiv.gencfb.org/resim/organizasyon/adalet-istiyoruz/10.JPG

http://arsiv.gencfb.org/resim/organizasyon/adalet-istiyoruz/11.JPG

http://arsiv.gencfb.org/resim/organizasyon/adalet-istiyoruz/12.JPG

http://www.gencfb.org/Haber_kardeslerimizin-sesi-olmaya-calistik_2717hb.html

Alican Gülberk
29-05-2010, 04:19
yazdıklarına tamamen katılıyorum da bu ne demek ??
SÖZDE DEĞİL , İCRAATTA GFB ;

Süleyman Sovukluk
29-05-2010, 11:21
her zaman yapılan sonradan pişman olunan hareketler .... sadece güleceğim :):)

İlker Alıcı
29-05-2010, 12:18
Öyle icraat falan filan boş laflar. Maç sonunda maratonda istifa diyenlere gösterilen tepkiyi de biliyoruz biz, boşver sen icraat naralarını. İlla kendi canı acıyınca sahiplenmemeli bir tribün grubu - hele ki tribünümüzün lokomotif grubu ise- ortada olan bu yanlışı. Nerede kalan o 6 kişiye 1 tane pankart? Bilmem farkında mısınız ama 7 kişi hapiste tek kişi değil!

Kendi adıma bizim girdiğimiz bildiriyi biraz hafif buldum. Nedeni ise 1907 ÜNİFEB kendisine uzansın uzanmasın ortada olan yanlışı her zaman söylemiş ve söylediklerinin arkasında dimdik durmuştur. Bu durum ise böyle hafife alınacak bir durum değildir. O 7 kişi içerisinde bizden birinin olmama ihtimali de tamamen şanstır.Bizlere atl eşik ve üst eşiği aynı anda yaşatanların suçu olması gerekirken, o hengamede yaşananların bedeli 7 kişinin aldığı hapis cezası olarak kesilmiştir.

Fenerbahçe tarihinin en karanlık günlerini yaşamaktadır ve biz artık aydınlık günleri unuttuk sayelerinde..

Çağrı Erdoğan
29-05-2010, 13:05
Öyle icraat falan filan boş laflar. Maç sonunda maratonda istifa diyenlere gösterilen tepkiyi de biliyoruz biz, boşver sen icraat naralarını. İlla kendi canı acıyınca sahiplenmemeli bir tribün grubu - hele ki tribünümüzün lokomotif grubu ise- ortada olan bu yanlışı. Nerede kalan o 6 kişiye 1 tane pankart? Bilmem farkında mısınız ama 7 kişi hapiste tek kişi değil!

Kendi adıma bizim girdiğimiz bildiriyi biraz hafif buldum. Nedeni ise 1907 ÜNİFEB kendisine uzansın uzanmasın ortada olan yanlışı her zaman söylemiş ve söylediklerinin arkasında dimdik durmuştur. Bu durum ise böyle hafife alınacak bir durum değildir. O 7 kişi içerisinde bizden birinin olmama ihtimali de tamamen şanstır.Bizlere atl eşik ve üst eşiği aynı anda yaşatanların suçu olması gerekirken, o hengamede yaşananların bedeli 7 kişinin aldığı hapis cezası olarak kesilmiştir.

Fenerbahçe tarihinin en karanlık günlerini yaşamaktadır ve biz artık aydınlık günleri unuttuk sayelerinde..

Altına imzamı atıcam ...Bakış açısı bu olmalı herkes kendi grubundaki elemanın peşinde ama asıl olan içerdeki 7 fenerbahce taraftarı kimse bununla uğraşmamakta herkes kendi paçasını sıyırmaya çalışmakta...Dediğin gibi en yakın zamanda aydınlık günleri görmek dileğiyle........

Emre Akhan
29-05-2010, 18:12

Kesinlikle katılmıyorum , GFB sadece kendi içinde olan Mami yi savunmamaktadır , www.gencfb.org (http://www.gencfb.org) sitesinden yapılan açıklamayı okumadan bari buraya yorum yapmayın şöyle böyle diye. Gidin ilk önce Sadece Mami abiyi mi savunuyor yoksa tüm 7 kişiyimi bi bakın.

Maratonda olan olaylar hakkında konuşmussun , bu tepkine bende katılıyorum haklısın.

Ama sadece mami abi değil tüm tutuklanan kişilerin arkasındadır GFB bunu bildiri ve anasayfasına koymuş olduğu index den de anlayabilirsiniz , Şuan foruma giriş sayfasında vardır..

Saygılar

Orhun Aksoy
29-05-2010, 18:55
Kesinlikle katılmıyorum , GFB sadece kendi içinde olan Mami yi savunmamaktadır , www.gencfb.org (http://www.gencfb.org) sitesinden yapılan açıklamayı okumadan bari buraya yorum yapmayın şöyle böyle diye. Gidin ilk önce Sadece Mami abiyi mi savunuyor yoksa tüm 7 kişiyimi bi bakın.

Maratonda olan olaylar hakkında konuşmussun , bu tepkine bende katılıyorum haklısın.

Ama sadece mami abi değil tüm tutuklanan kişilerin arkasındadır GFB bunu bildiri ve anasayfasına koymuş olduğu index den de anlayabilirsiniz , Şuan foruma giriş sayfasında vardır..

Saygılar

Öncelikle "sözde değil icraatta" diye mesajlar yazmanın bana kalırsa pek bir mantığı yok.Bu 1.si..

2.si'ne gelecek olursak anladığım kadarıyla İlker'in bahsettiği konu şudur ki; maçta açılan pankartların resimlerine de bakacak olursak, sadece 1 pankartta genele indirgenmiştir olay...Bu bağlamda insanların eleştirisi; resmi site üzerinden yapılan durum değerlendirmesi veya tepki değil, senin dediğin o icraat bölümlerinden biri olan; pankart ile tepki vermede, diğer 6 kişiden yeteri kadar bahsedilmemiş olmasıdır...

Sonuç itibariyle bu bir tribün olayıdır..Özelden ziyade, genele yayılması daha makbuldür...

Samimiyeti daimi tutmak gerekir..Dolaylı olarak, insanları galeyana gelmesinin sebebi olanlara yapılan tepkinin sonucunun ne olduğunu o gün maç sonrası görmek hiç de zor değildi..

Velasılkelam, suçsuz yere tutuklananlar inşallah bir an önce özgürlüklerine kavuşurlar...

Senin yazına da gelirsek, ana fikir olarak; kaos ortamında eksiklikleri gözardı edip, olumlu yönler üzerinden siyaset yapma kavramı yerine, objektifliğin olmasını yeğlerdim...

Zaman icraat nağraları atma değil, objektif olup destek olma zamanıdır...Yapılan eleştirileri anlayacağını umuyorum...

Onur Aloğlu
29-05-2010, 20:44

Saygılar

O tepkisine katılıyorsan, lafta değil icraatta gibi anlamsız mesajlar yazmamak gerekir değil mi?

Ben olsam yapmazdım mesela, 5 kere filan düşünürdüm.

Atakan Kılıç
29-05-2010, 21:25
emniyetin yaptıgı 7 kişiyi içeri almanın saçmalık oldugu kadar o bu dıye burda saçma sapan yorumlar yapmanın da manası yokdur.tek söylemek istediğim ana sayfada yapılan acıklamanın yetersiz kaldıgıdır..içimizden biri girseydi farklı bır dille yazılırdı eminim..

@emre akhan : can sıkıntısına mı yazıyosun kardeş bunları nedir bu yani icraat falan .herkesin yaptıkları ortada gerek yok böle seylere..

Emre Akhan
30-05-2010, 19:38
İcraatta kısmını sanırım üstünüze alındınız ve yanlış anladınız. Yanlış anlaşıldıysam kusura bakmayın.

Evet haklısınız kimin ne yaptığı ortada ...

Saygılar

Çağrı Erdoğan
09-06-2010, 14:39
bugün itibariyle maalesef 7 Renkdaşımız daha gözaltına alındı...

KAYNAK (http://www.sporpostasi.com/Spor-Haberleri/Futbol/7-Fenerbahceli-gozaltina-alindi.html)

Mesut Baydar
09-06-2010, 18:45
Olay çıkaranlar serbest bırakıldı
Bugün 17:01 Çarşamba
Fenerbahçe-Trabzonspor maçı sonrası çıkan olaylara karıştıkları iddiasıyla gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 6 kişi, serbest bırakıldı.

Turkcell Süper Lig'in son haftasında Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanan Fenerbahçe-Trabzonspor maçı sonrası çıkan olaylara karıştıkları iddiasıyla gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 6 kişi, serbest bırakıldı.

Maç sonrası yaşanan taşkınlık sonucu tribünleri ateşe verdikleri ve olay çıkarttıkları iddiasıyla İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekiplerince gözaltına alınarak Kadıköy Adliyesi'ne sevk edilen Emre K. (27), Erdem A. (31), Şahin K. (19), Efe A. (21), Ahmet E. A. (35) ve Burak M. (19), Cumhuriyet Savcısı Faruk Söker tarafından sorgulandı.

Savcı Söker, bu kişileri ''yakarak, yakıcı veya patlayıcı madde kullanarak mala zarar vermek'' suçundan tutuklanmaları istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk etti.

Kadıköy Nöbetçi 4. Sulh Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkan şüpheliler, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Aynı soruşturma kapsamında daha önce gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 9 kişiden 7'si tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

http://www.internetspor.com/haber/turkcell-super-lig/33340/olay-cikaranlar-serbest-birakildi.html

Süleyman Sovukluk
09-06-2010, 19:52
İfade edilmesi gereken durumların açıklandığı çok güzel bir yazı olmuş emeğinize sağlık..

Emre Akhan
02-07-2010, 13:59
Sadece Mami abi içerde oda başka bir maç yüzünden 3 ay daha cezaevinde yatacak.