PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Son Bir Uyarı...!

İsmail Coşkun
15-07-2005, 16:08
Sevgili Kantin forumu sakinleri,

Aşağıda okuyacağınız satırlar sahiplerini çok iyi biliyorlar.. Dolayısıyla bu satırların sahibi de.. Bu yüzden üzerine alınması gerekenler dışındaki kullanıcıları rahatsız ettiğimiz için özür dileriz.. Konumuz da bu forumdaki kullanıcıları rahatsız eden kişiler.. Çok uzun zamandır bu forumdaki bayan üyelerimizin bazı sıkıntılarını dinlemek zorunda kalıyoruz.. Şöyle ki bayan üyelerimiz, kendilerini çevrimiçi kullanıcılar listesinde gören bazı forum üyeleri tarafından rahatsız ediliyorlar.. Taciz mi dersiniz, kaynaşma çabası mı dersiniz bilemeyiz ancak bu yapılan davranış en hafif tabirle terbiyesizliktir.. Bunu yapan üyelerimizin isimleri de biz de mevcut.. Kendileri forumda her fırsatta dile getirdikleri aydınlık gelecek olmanın gururu ile tamamen ters düşen yersiz, terbiyesiz davranışlarda bulunmakta olduklarının farkında bile değiller..

1907 ÜNİFEB web sitesi ve forumlarının binlerce dolarlık server maliyetinin bazı kendini bilmez arkadaşlarımızın kişisel hazlarını doyurmak için karşılanmadığını bilmeniz gerekiyor.. Buranın varoluş amacını da uzun uzun anlatmak gereğini hissetmiyoruz.. Belli bir yaşa erişmiş üniversite seviyesine gelmiş ve akademik eğitimini sürdüren beyinlerin nelerin doğru nelerin yanlış olduğunu anlayabileceği kanaatindeyiz..

Bu forumda karşı cinsle tanışmak, arkadaş olmak ihtiyacı hisseden bazı üyelerimizin olduğu atılan özel mesajlar neticesinde görülmekte.. Bu aşamada yapabileceğimiz tek şey bu arkadaşlarımızın bahsedilen ihtiyaçları gidermek için yonja.com tarzı arkadaşlık sitelerine yönelmesidir.. Zira bizlerin hiçbir bayan üyemizin sadece çevrimiçi listesinde adı olduğu için rahatsız edilmesine tahammülümüz yok..

Herşeyin anlaşıldığını düşünmekle beraber, isimleri bizde bulunan bu arkadaşlarımızın bu davranışlara son vereceklerine de eminiz.. Aksi takdirde yeni uyarı ve koruma mekanizmaları geliştireceğimizi altını çizerek belirtiyoruz. Biraz daha dikkatli olmakta sonsuz fayda var !

Vehbi Şirikçi
15-07-2005, 16:18
Özel mesaj yoluyla rahatsız edilen üyelerimiz Web Komitesi üyelerine şikayette bulundukları takdirde gerekli değerlendirmeyi yapıyoruz. Bu gibi durumlardan dolayı ihraç edilen üyeler de oldu. Lütfen bu gibi durumlarda çözüm yolu olarak bizlere bildirmeyi deneyin.

Saygılar

İsmail Sümer
15-07-2005, 16:20
* böyle terbiyesizliklerin 1907 ÜNİFEB forumlarında olduğunu duymak beni üzdü.. Biraz daha dikkat edilerek bunların önüne geçilebileceğini düşünüyorum..

Faruk Aksu
15-07-2005, 17:08
1907ÜNİFEB üyesi olmayı bir kenara bırakırsak bu tür davranışlarda bulunanların insanlığından şüphe etmek gerekir.

Herkes kendine çekidüzen versin.Sabahlara kadar verilen emekleri,harcanan paraları suistimal etmeye kimsenin hakkı yok.Bu türlü durumlarla karşılaşan arkadaşlar da lütfen boşvermeden Web Komitesine gerekli bilgilendirmeyi yapsın.

Hakan Altunay
15-07-2005, 19:20
bizim forumumuzda böyle adi birşey olması gerçekten şaşırttı beni...

arkadaşlık siteleri ne güne duruyor beyler...oraların amacı zaten bu kimse sizi yadırgamaz yani...

ama böyle bir forumda bu işler peşinde koşmak gaflettir bana göre...

neyse yukarıda da söylendiği gibi HERKES YAPTIKLARINA DİKKAT ETSİN

Funda Meriç
15-07-2005, 19:35
Vehbi'nin baya başını ağrıtıyorum zaman zaman bu konuda.. ;) Bu konuyu herkesin görebileceği şekilde konuşmak sevindirici..Herhalde bundan sonra daha dikkatli olur bazı arkadaşlarımız. Evet elbette mesajlaşıcaz, tanışıcaz ama edebiyle adabıyla..Akıllı olun! ;D

Muhammed Turan
15-07-2005, 19:35
Biraz geç kaldınız bu uyarı için ama " geç olsun güç olmasın " diyelim.

Ertu Aydın
15-07-2005, 19:54
Geç kalınmış filan değil.Haybeye ahkam kesmeyelim.İçeriğine dikkat edelim.

Muhammed Turan
15-07-2005, 20:05
Ahkam kestiğim falan yok. Düşüncemi bildirdim. Bir şey biliyoruz da öyle diyoruz.

Funda Meriç
15-07-2005, 20:08
Bilinenler deşifre edilsin diye bu konu açıldı zaten..Herkes yaşadıklarını,sıkıntılarını paylaşsın. Varsa bi durum sende yaz..Kimden neyi gizlicez ki..Kaç sene olmuş yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmiyo neredeyse,saklamanın manası var mı..

Muhammed Turan
15-07-2005, 20:10
Ertu ne kadar şikayetçiyse bende o kadar şikayetçiyim ama ortak fikirdeyken bu denli sert çıkmanın manası yok! Neyse konu dağılmasın...

Ertu Aydın
15-07-2005, 20:32
Madem geç kalınmış bir hareket ve şikayetçisin şimdiye kadar neyi bekledin?
Ha diyorsan ki 5 yıllık oluşumda neyin nasıl yapılacağına az buçuk benden daha iyi bilenler vardır,ondan bekledim.
O zaman söylenecek bir söz yoktur.Hakikatten yaptığın doğrudur.Gerçekten böyle yapmak gerekir.

Ama bu düşünceye sahipsen,içeriğini sorgulamayorsan,zamanlamasını da sorgulamamalısın.Gereksiz yere konuyu dağıtıp,özünden uzaklaşmasına neden olmamalısın.
Bu kısmı çok önemli,varsa daha fazla söyleceğimiz bir şey pm mesajlaşarak,konunun dağılmasını engellemiş oluruz.

Ata Bahadır
15-07-2005, 20:33
Vehbininde belirttigi gibi bu sahislari web komitesine yada eger msn uzerinden boyle birsey yapiliyorsa o anda cevrimici olan herhangi bir web komitesi uyesine yada bizlere bildirilebilirse gereken yapilir..

Maalesef bu ayni konu onceki forumdada yasandi hic hos olmayan bir durum.

Barış Güzelsoy
15-07-2005, 21:32
Umarım bu terbiyesizlikleri yapan kişiliksizler bu yazıyı okur ve BU TÜR EGOLARINI UNIFEB FORUMLARINDA TATMİN ETMEKTEN VAZGEÇERLER.

Reşat Özdemir
15-07-2005, 22:49
Adını ve yerli yersiz yazılarını her konu başlığında gördüğümüz kişilerin bu başlığa gelip "aa.. çok ayıp.. yakışmaz unifebliye.." dememeleri güzel.. demekki uyarı gitmesi gereken yerlere gitmiş..

Yunusemre Coşan
15-07-2005, 23:09
Varsa bir durum bildirin.....;)...Hakikaten kimin aklına gelir, hem de forumda... gerçek hayat ne güne duruyor beyler...Ya da bayanlar :D

Burak Yayla
16-07-2005, 02:47
Birkaç arkadaşımızın başına gelen bu tür olayları anında Web komitemize bildirerek onların bizlere yardımcı olmalarını kolaylaştırdık ve yardım etmeye de devam etmeliyiz.
Bilelim ki ; 1907ÜNİFEB forumları ÇÖPÇATANLIK SİTESİ DEĞİLDİR...

Barış Güzelsoy
16-07-2005, 02:58
Bu kadar sert bir şekilde dile getirildiğine göre olayın artışıdır herhalde

Reşat Özdemir
16-07-2005, 11:13
Kendisini foruma yeni üye olup, ilk kez çevrimiçi listesinde adı görülen bir kız arkadaşımıza "merhaba, çok canım sıkılıyor, msn'in var mı?" diyecek kadar bu davaya adamış isimler var.. Kendileri de buralarda yanıbaşımızda.. Misyondan çok misyoncu geçiniyor hem de.. Ee tabi bu da mide.. Kaldırmıyor bazen

Ersin Demirel
16-07-2005, 11:41
Valla ne diyeyim... Kaba olacak ama abazalık mı diyeyiiiim, boşluk duygusuna mı düşmüşler mi diyeyiiiimmm, ne diyeyim??? Umarım bu dengesizlikller son bulur. Tahmin ediyorum ki bu yazı, bu tür amaçlar peşinde koşanların suratında yeniçeri tokadı gibi patlamıştır. ;)

Burak Yayla
16-07-2005, 13:44
Walla uslanırlarmı zaman gösterecek ;)

Onur Kalender
16-07-2005, 13:59
* *Yazılanları okudukça ve yapılanları duydukça hayrete düşüyorum. Demek ki Fenerbahçemiz için burada bulunmak, yeni projeler üretmek, nasıl daha iyi destek oluruz hesabı yapmak zaman kaybından bakşa bir şey değilmiş. Ya da biz forumu nasıl kullanacağımızı çözememişiz...

* Konu açıldığından beri bir şeyler yazmak için düşünüyorum ama bu mesajı yazarken bile utandım.

Yazık...

Faruk Aksu
16-07-2005, 14:06
Şunu da söylemek lazım."Ünifebliler forumda bunları yapıyormuş" ifadesi kesinlikle yanlış olur.Bunları yapanlar zaten 1907ÜNİFEB üyesi değildir.Bir form doldurmakla 1907ÜNİFEB üyesi olunamaz.Gecesini gündüzüne katıp emek harcayan ve Fenerbahçe için burada elini taşın altına sokan insanlarla bu konuda bahsi geçen insanları aynı kefeye koyamayız.Hatalarını düzeltirlerse eyvallah ama yaptıklarında ısrarcı olacaklarsa burası onlar için yanlış adres.

Alper Çakır
16-07-2005, 14:20
Bu uyarının yapılması bile üzücü ama demek ki gerekiyormuş. İnşallah böyle şeyler bir daha olmaz.

Burası 'Fenerbahçemizi nasıl daha ilerilere götürebiliriz?' 'Nasıl daha büyük bir kulüp olabiliriz?'in tartışıldığı yerdir.

Saygılar

Hasan Muradoğlu
16-07-2005, 14:32
Yok beyler.. Bir tabir vardır Sallandıracaksın bir kaçını Taksim' de bak bir daha yapıyolar mı!! diye..

Bunun gibi koyacaksın bir kaçının ismini buraya.. Aleme madara edeceksin bak bir daha yapıyorlar mı!! >:( Hatta forumdan uzaklaştırılması gündemde olan bu bir kaç kendini bilmez asosyal tiplerin kim olduğunun bu sayfada açıklanmasını istiyorum. Onlar kendilerini biliyor dersek kesin bir çözüm olmaz. Ama ortaya somut bir ceza koyarsak bir daha kimse böyle bir şeye teşebbüse bile yeltenemez.

Saygılar...

yürü be!kim tutar seni be abi ;)

şaka bi yana gereken ders alınmıştır heralde

Onur Aloğlu
16-07-2005, 14:53
Keşke bu uyarı bu şekilde genel olarak yapılmasaydı. Zira her türden insanın, her takımdan taraftarın rahatlıkla girip çıkabildiği
bu ortamda gerek fenerbahçe gerekse de 1907 Ünifeb forumlarında bu tip şeyler oluyor denmesi bile hoş olmayacaktır.
Ancak bilmediğim şeyler olduğunu varsayarak forum yetkililerinin
mutlaka daha geçerli bir düşünceleri olduğunu düşünüyorum. Ve bence -yine bana ait düşünceyle- uyarmaya gerek bile yok
ATIN GİTSİN diyorum...

Emre Tanrıseven
16-07-2005, 15:57
Kendisini foruma yeni üye olup, ilk kez çevrimiçi listesinde adı görülen bir kız arkadaşımıza "merhaba, çok canım sıkılıyor, msn'in var mı?" diyecek kadar bu davaya adamış isimler var.. Kendileri de buralarda yanıbaşımızda.. Misyondan çok misyoncu geçiniyor hem de.. Ee tabi bu da mide.. Kaldırmıyor bazen

bu kadar da yapılmaz yani ayıp denen bir şey var.. umarım boyle şeyler bir daha yaşanmaz.

BİZLER KARDEŞİZ...

Doğa Aydın
16-07-2005, 18:12
Kimse istemezdi bu şekilde açık bir uyarının yapılmasını sanırım. Ama gelişen olaylar utanarak da olsa bu uyarının yapılmasını gerektirmiş. Hoş, utanması gerekenler bu uyarıyı yapmak zorunda kalanlar değil. Ancak insanlar böyle bir konu başlığı açarken bile hicap duyuyorlarsa, buna sebep olan isimlerin ne gibi duygulara kapılacakları kendi tasarruflarındadır.
Umarız mesaj gereken yerlere gitmiştir. Bu forumun yayında olma sebebi bellidir, insanların kişisel tatminleri ise buralardan çok çok uzaklardadır.
Eğer Fenerbahçe için bir sevgi bağı varsa, kapılar sonuna kadar açıktır. Ama sadece bu amaç için olanlara...
Son olarak da, isim vermek işin kolayı. İnsanları rezil etmeden buna dur demek yakışık alan şekilde. Ama bir sonraki aşamada tek çözüm bu olacaktır herhalde. Olayların bu dereceye gelmemesinde fayda var.

Herkese akıl sağlığı dolu günler dilerim.

Saygılar...

Gözde Sayılgan
16-07-2005, 19:34
Adını ve yerli yersiz yazılarını her konu başlığında gördüğümüz kişilerin bu başlığa gelip "aa.. çok ayıp.. yakışmaz unifebliye.." dememeleri güzel.. demekki uyarı gitmesi gereken yerlere gitmiş..
diyosun ama bak dikkatlice görürsün.sen bunu yazdıktan sonra baktım da mesela sana hak veriyorum diyenkaç kişi var özelden msn var mı? diye soran ayıp diyorum yalnızca!!!!insan da biraz yüz olması lazım ama yok!!!bu konuyu buraya taşıdığınız içinde size çook teşekkür ediyorum

Vehbi Şirikçi
16-07-2005, 23:17
Böyle üstü kapalı ifadeler kullanarak bu başlıkta yazan veya yazmayan insanların hepsini zan altında bırakmak bence doğru bir davranış değil. Rahatsız olunan bir durum varsa ya ortaya konulur, açıklanır, bir şekilde çözülmeye çalışılır, ya da susup görmezden gelinir.

Ben bu başlıkta genel olarak esen havadan rahatsızlık duyduğumu belirtmek isterim. 1907ÜNİFEB forumlarının burada bahsedildiği gibi bir yer olmadığını biliyorum çünkü. Burada bahsedildiği tipte davranışta bulunanlar oldu. Bunlardan haberimiz de oldu. Ancak bunların çoğunluğu foruma kazara üye olmuş, tek mesajı dahi olmayan, 1907ÜNİFEB'le yakından uzaktan alakası olmayan, belli bir amaçla buraya gelmiş tiplerdi. Ve bu üyeler forumdan uzaklaştırıldı. Bu türde şikayeti yapan üyelerimiz bu uygulamaların şahitleridir.

Bu olayların olma sıklığı internetteki herhangi bir iletişim sitesinde olma sıklığının çok çok altında. Funda'nın belirttiği gibi istihbaratımız bu konuda sağlam ve gerekli müdahaleyi yapıyoruz.

Bunun dışında yaşanmış bir iki münferit olay olabilir. Bu konuda bilgimiz yok. Ama bir iki kişinin yaptığı davranıştan dolayı tüm forum üyelerini zan altında bırakacak ifadeler kullanmak doğru değil.

Bir forum üyesi tanımadığı bir diğer üyeden özel mesaj yoluyla MSN adresini istemiş olabilir. Bay veya bayan ayrımı yapmıyorum bunu yazarken çünkü tersi bir duruma da şahit oldum. Bu durum rahatsız edici bulunuyorsa burda yapılacak şey cevap vermemek ve diğer üyelerin de aynı duruma maruz kalmamaları için yetkili kişilere bildirmek olmalıdır.

Tekrar belirtmek isterim ki, bir iki kişinin yaptığı davranıştan dolayı forumlarımızda böyle bir hava varmış gibi ifadeler kullanılması beni rahatsız etti.

Saygılar

Burak Kav
16-07-2005, 23:20
YErinde bir uyarı olmus.Bu tiplerden birinide biz bulduk ama baktık ellenmeye deger degil saldık gitti.Neyse insallah akıllanırlar biraz bundan sonra.

Onur Bilgin
16-07-2005, 23:33
okuyunca inanın çoook üzüldüm

keşke böyle bir şeye ihtiyac duyulmasaydı :(

Eray Karabağlı
17-07-2005, 04:05
Ne diyebilirimki bu olayın buralara gelmesi beni çok rahatsız etti.Bencede bazı arkadaşlarımızın dediği gibi bu kişiler açık açık sölensin...Böle kişilerin aramızda yeri yok...

Safa Arıkan
17-07-2005, 11:28
Eğer o kişiler bu forumu çöp çatanlık formu ya da piyasa forumu olarak görüyorlarsa yazık, gitsinler yonja.com girsinler.
İnşallah bundan sonra böyle olaylar yaşanmaz.Çünkü böyle olaylar bizlere yakışmaz...

Kerem Çalkılıç
17-07-2005, 15:14
Yok artık Lebron diyorum buna... :(

Gözde Sayılgan
17-07-2005, 15:25
burda kimseyi zan altında bırakmıyoruz ki.zaten bilen biliyor kimin ne yaptığını.yapmayan insanlarında hiç üstlerine alındığını sanmıyorum zaten.artı burda bu yazılıyor diye tüm forumdaki herkes böyeldir anlamına da gelmiyor bu.

Vehbi Şirikçi
17-07-2005, 18:08
burda kimseyi zan altında bırakmıyoruz ki.zaten bilen biliyor kimin ne yaptığını.yapmayan insanlarında hiç üstlerine alındığını sanmıyorum zaten.artı burda bu yazılıyor diye tüm forumdaki herkes böyeldir anlamına da gelmiyor bu.

Birçok insanın burada geçen bazı ifadelerden rahatsız olduğunu biliyorum. "Zaten bilen biliyor" da üstü kapalı bir ifade. Aşağıda yazacağım 2 mesajdan ilki bu başlıkta yazmayan tüm üyeler ve ikincisi de bu başlıkta yazan tüm üyeler olmak üzere toplamda tüm forum üyelerini kapsayan ifadeler içeriyor.

diyosun ama bak dikkatlice görürsün.sen bunu yazdıktan sonra baktım da mesela sana hak veriyorum diyenkaç kişi var özelden msn var mı? diye soran ayıp diyorum yalnızca!!!!insan da biraz yüz olması lazım ama yok!!!bu konuyu buraya taşıdığınız içinde size çook teşekkür ediyorum

Sonuçta tüm forum üyeleri itham altında kalıyor. Üstü kapalı diye bahsettiğim ve onaylamadığım cümleler bunlar. Ben de bundan duyduğum rahatsızlığı ifade etmek istedim. Ortada onaylamayan bir davranış varsa "şu, şunu yapmıştır" diyelim, somut şeyler üzerine konuşalım. İnsanlara hepsinin tek tek kendini aklamak zorunda olduğunu hissetirmeyelim.

Saygılar

Hüseyin Kaplan
17-07-2005, 19:03
Uyarı gerekli yerlere gitmiş anladığım kadarıyla yazıp bu kişileri rencide etmenin anlamı yok artık. Zaten bu kişilerin kimler olduğunu az çok herkes biliyor.

Barış Güzelsoy
17-07-2005, 22:33
Bencede adı soyadı verilmeliki ibret olsun, akıllansın bidaha aynı hareketi tekrarlamasın.

İsmail Sümer
17-07-2005, 22:46
Böyle bişeyi yapmadım ve yapmamda.. burada kimse kimseyi açık olarak suçlamamış..yapanların kim olduklarını açıklamamış. böyle olunca da buraya yazan ve yazmayan herkes zan altında kalıyor.
İsim verilmesi iyi bir yöntem olabilir ama bunun kararını da web komitesi üyeleri verecek.
Böyle olayları duydukça, girdiğim her konu başlığında konunun amacı dışında gereksiz tartışmaları ve konuyu sadece ikili muhabbete çeviren yazıları okudukça, hergün düzenli olarak takip ettiğim ve gerekli konularda düşüncelerimi yazdığım forumumuzdan soğumaya başladım..

Ertu Aydın
17-07-2005, 23:50
Pandoranın kutusunu açtırmak mıdır derdimiz?

Elbet mesaj yerine ulaşmıştır.Daha farklı anlamlar yüklemeye gerek yok.Haliyle tek tek aklanmak gibi bir durumda söz konusu değil.Netice de herkes kendini bilmiyor mu?

Kaldı ki böyle bir rahatsızlıktan haberdar olunca,gerekli çözümü üretecek büyüklerimiz de,bizimde onlara güvenimiz de var.

Erkan Keremoğlu
18-07-2005, 00:05
muhaha teker patlamış sonunda ;D

Dayanamadım isim vercem. Doğa Tosun isimli bir şahıs beni sürekli taciz etti, aa evlenmeden olmaz dedim o da tutup adresimi bulmuş, hemen yanımdaki daireye taşındı. Bütün sene onunla uğraştım. Uyarı iyi oldu, bu tosun gibi abazanlardan kurtuluruz biz de böylece ;D

8)

Vehbi Şirikçi
18-07-2005, 18:23
* *Böyle olayları duydukça, girdiğim her konu başlığında *konunun amacı dışında gereksiz tartışmaları ve konuyu sadece ikili muhabbete çeviren yazıları okudukça, hergün düzenli olarak takip ettiğim ve gerekli konularda düşüncelerimi yazdığım forumumuzdan soğumaya başladım..
* *

Bense aksine, her güzel paylaşımı gördükçe, açılan her güzel konu başlığında, kayıt olan her yeni üniversiteli arkadaşımızla birlikte bu foruma 3.5 senedir her geçen gün daha da ısınıyorum. Olumlu tarafları görmekten yanayım.

Reşat Özdemir
18-07-2005, 23:06
Kimse kimseyi bulmak durumunda değil Mesut..
Önemli olan bundan sonra daha dikkatli olunması..
Toplumsal linç mekanizmalarını çalıştırmanın gereği yok..

Doğa Aydın
18-07-2005, 23:28
Arkadaşlar, bu başlığın açılmasındaki amaç, insanları uyarmaktır. Çünkü bunu yaparken hedeflenen, bu tip tatsız olayların önünü kesmektir. Bu noktada amacın ve hedefin ne olduğunu düşündüğümüzde, eğer isimler açıklanmadan da sonuca ulaşabiliyorsak, yöntemler ve detaylar önemli değildir. Sorunu hallediyorsak, bazı şeylere hiç gerek yok. Bizim huzurumuz bir miktar kaçmış olabilir, ama buna sebep olan kişilerin bile huzurunu kaçırmadan halletmek daha sağlıklı olacaktır.
Forum konusunda ise hiç bir sıkıntınız olmasın. Bu forumu bu güzel hale biz getirdik. Dışarıdan insanların gıptayla, içerisindeki biz üyelerin ise gururla baktığı bir forumumuz var. Kıymetini bilelim.
Her zaman söylendiği gibi, bu forumun sahipleri hepimiziz. Eğer bu foruma üye olanlar bu sahiplenme duygusunu hissederlerse, zaten forumumuzda yaşanabilecek her türlü kural dışı olay en aza indirgenir. Forum yönetimleri geçicidir, üyeler kalıcıdır. Herkes foruma bir forum yöneticisi gözüyle ve titizliğiyle bakarsa zaten çok güzel bir çizgide giden forumumuz daha da yukarılara taşınacaktır. Neticede, atalarımızın da dediği gibi pire için yorgan yakmamalı, değil mi?

Saygılar...

Funda Meriç
20-07-2005, 13:03
Uyarı okumayanlar var.. ;) Şöle göz önüne bi yere mi kopyalasak başlığı napsak..

Safa Arıkan
20-07-2005, 13:07
Zaten burda bahsedilen uyarılardan o kişiler kendilerine ders almışlardır inşallah.Umarım bu uyarılardan sonra öyle olaylar yaşanmaz.

İsmail Sümer
20-07-2005, 16:12
Uyarı okumayanlar var.. ;) Şöle göz önüne bi yere mi kopyalasak başlığı napsak..

Uyarılanların gerektiği kadar üzerlerine alınmadıkları ortaya çıkıyor galiba...

Funda Meriç
20-07-2005, 18:02
Hadi verdik diyelim..Napıcaksınız, nolacak yani ben onu anlamıyorum..
x.y kişi özel mesaj patlamasına belki de küfürlere maruz kalacak. Biz üzerimize düşen görevi yapıyo, isimleri web komitesine bildiriyoruz. Ondan sonrası üyelerin edebi adabına kalmış..

Barış Güzelsoy
20-07-2005, 18:27
isim verildiği zaman o insan çok kötü bir duruma düşecek ve kimsede böyle bir duruma düşmek istemeyeceğinden bırakın özelden mesaj yazmayı forumda bayan arkadaşlarımızın yazdıklarına cevap verirken bile bir kez daha düşünecekler.Bence isim verilmeli.Ama fazlada konuyu uzatmanın anlamı yok.İsim verilecek olsaydı bu zamana kadar verilirdi.Böylesi uygun görülmüş ve isim verilmemiş.Ayrıca zaten bu olay olduğu zaman forumda olan herkes bu kişinin kim olduğunu biliyor.Umarım akıllanmıştır bu arkadaş.Fazlada uzatılmamalı konu.Bu topiğe her mesaj yazışımda biraz daha üzülüyorum. :-[ :-[ :-[

İlker Alıcı
20-07-2005, 23:31
forumda kız arkadası olan biri olarak bu konuda sıkıntım var.. boyle insanların unifeb de olması beni uzdugu kadar SİNİRLENDİRİYOR DA!!!!uyarı dan kendine pay cıkartır insallah bu insan lar!!!
anlamayana da gereken *artık uyarıdan farklı olurcaktır tahminim.bu kadr lafın uzerine yapılırsa...
saygılar...

Serhat Doğan
21-07-2005, 00:45
Ben de bilinçli bir Fenerbahçeli hatta ÜNİFEB'li birinin bunları yapacağına ihtimal vermiyordum.İlker arkadaşım gibi benim de kız arkadaşım foruma kayıtlı.Böyle kişilerin forumda barındırılmamasını ve deşifre edilmesini talep ediyorum...

Sinan Bıçak
21-07-2005, 00:48
Deşifre edilmeden kişilerin kendisine uyarı yapmak ve forumdan ihracını sağlamak en güzel yoldur sanıyorum.

Onur Aloğlu
21-07-2005, 01:56
İnsan da önce gurur, haysiyet olacak.. buraya bu konu başlığı açıldı.. utanması gereken yerine onlar haricinde belki herkes utandı... okuyanlar cevap yazanlar her defasında sinirlendi belki de... Bunca uyarıya rağmen hala devam ediyorsa midesinden şüphe etmek lazım adamın... Olabilir bir yerde tanışmıştır, hoşlanmıştır, konuşmak ister bunlar gayet doğal insani şeyler... bunca uyarıya rağmen garip bir istek ve şehvetle online bayan arkadaşların özeli yoluyla irtibata geçen asosyal arkadaşlara bir tavsiyem var.. empati kurmayı deneyin, bu foruma kız kardeşinizin, sevgilinizin ya da çok samimi bir arkadaşınızın dahil olduğunu ve sizin yaptığınız şeylere başkalrı tarafından maruz kaldığını düşünün... erkeklik kitabını yeniden yazar, kimmiş o bakayım tavırlarına girersiniz büyük ihtimalle... anlaşılıyor ki bu yazıyı gerekli gören insanlara saygınız yok, anlaşıldı ki buradaki bayan üyelere saygınız yok, anlaşıldı ki kendinize saygınız yok bari bozulmaması gereken insani duygulara dokunmayın... Lütfen...

Funda Meriç
21-07-2005, 09:46
Şöyle bir açıklama yapmakta da fayda görüyorum ben bu konuda müzdarip olan bi kişi olarak..Gelen çoğu mesaj (mesela dünkü ;D)
"selam funda naber ben ..... seninle tanışmak isterim nasılsın"
tarzında oluyor..Tamam iyi güzel hoş,tanışılır,bu mesajda sakınca da yok..Amaaa! bu ve benzeri mesajları atanların 1907Unifeb forumlarında hiç mesajları olmaması veyahutta kazara 3-5 mesaj atmalarından dolayı bir anormallik sezip önlem alınıyor. Bir de hep merak edip sorarım aynı mesajdan başkasına gidende var mı diye ;D Mesela bir erkeğe neden atılmıyor bu mesaj? Neyse sorunlar konuştukça çözülür..Bakalım..

Şeyma Akdaş
21-07-2005, 09:50
demek dünkü mesaj herkese gitmişş ;) ;D

Sinan Bıçak
21-07-2005, 12:17
Şöyle bir açıklama yapmakta da fayda görüyorum ben bu konuda müzdarip olan bi kişi olarak..Gelen çoğu mesaj (mesela dünkü ;D)
"selam funda naber ben ..... seninle tanışmak isterim nasılsın"
tarzında oluyor..Tamam iyi güzel hoş,tanışılır,bu mesajda sakınca da yok..Amaaa! bu ve benzeri mesajları atanların 1907Unifeb forumlarında hiç mesajları olmaması veyahutta kazara 3-5 mesaj atmalarından dolayı bir anormallik sezip önlem alınıyor. Bir de hep merak edip sorarım aynı mesajdan başkasına gidende var mı diye ;D Mesela bir erkeğe neden atılmıyor bu mesaj? Neyse sorunlar konuştukça çözülür..Bakalım..

Funda isim ver bana :P

Funda Meriç
21-07-2005, 16:46
Sinan.Bıçak

Barış Güzelsoy
21-07-2005, 18:51
Sinan.Bıçak
Şakamı bu ?

Funda Meriç
21-07-2005, 20:31
bir erkeğe atılmıyor mu??? küfredenler bile oluyor..

Dikkatli okursan yazdığımı "neden bir erkeğe atılmıyor bu mesaj" demişim..Diğer kişisel mevzulardan bahsetmedim..

Funda Meriç
21-07-2005, 20:49
Öyleyse küfredenleri de nedenleri ile birlikte admine bildirmekte fayda var..

Burak Yayla
22-07-2005, 11:11
Aynen çok sevdiğim bir kız arkadaşımın forumda bu şekilde rahatsız edilmesinden bende hallice sinirlenmiştim.Bende forumda barındırılmaması taraftarıyım.Deşifre konusunda takdir Web komitesinin...

İlker Alıcı
08-09-2005, 17:02
konu arka sayfalara dustukce unutuldu galiba!!

Muhammed Turan
09-09-2005, 10:12
konu arka sayfalara dustukce unutuldu galiba!!

Adını biliyorsan eğer hiç durma Web Komitesi'ne bildir. Laftan anlayacağı şekilde ona anlatsınlar.

Bahadır Yıldırım
09-09-2005, 10:44
Arkadaşlar bu ne sinir ya.. Bulsanız linç edeceksiniz heralde.. Madem "üniversite okumuş belli bi kültüre sahip insan bunu nasıl yapar,bu insanlık değil" diyosunuz,sizin de tepkileriniz insanlık çerçevesi içinde olsun! Bunu yapanlar şikayet edilsin site yöneticilerine,kendisine uyarı gönderilsin,tekrarı halinde çıkarılsın üyelikten.. Kural budur! Bu yönde düşünen arkadaşlara lafım yok,yanlış anlaşılmasın ama bunu dışında o kadar sert cümleler var ki,orta çağda birbirini boğazlayan insanlar gibiyiz maşallah! Edebiyle duramayanı edebiyle uyarırız,olur biter.. Olmadı, dediğim gibi çıkarırsın üyelikten.. Bazıları terbiyesizlik yapıp haddini aştı diye,terbiyeli ve kültürlü olan bizler de haddimizi aşmayalım! Herşeyden önce huzur ortamı sağlamamız gerekiyo..

Sinan Bıçak
09-09-2005, 11:25
Aslına bakarsanız 2 ay önce atılmıştı son mesaj uzatmaya gerek yok.

Muhammed Turan
10-09-2005, 04:03
Ben bunu uzatırdım yaaa... Neyse!

Serkan Özen
03-06-2006, 03:13
Bu konuyu tekrar gündeme getirmek istemezdim ama son zamanlarda malesef özellikle bayan üyelerimizin rahatsız edilme vakaları sıklaştı. Lütfen herkes burada bulunma amacına göre hareket etsin.

Özel mesaj yoluyla rahatsız edilen arkadaşlarımız da lütfen rahatsızlıklarını Forum Yönetimi'ne bildirsin. Gereken yapılacaktır.

Bu vesileyle forum üyelerini özel mesaj yoluyla rahatsız etmenin Web Komitesi'nin vereceği karara göre 50 - 200 arası ceza puanı ile cezalandırılacağını, 100 ceza puanını aşan üyelerimizin 2. kez üye olma hakkı ile ihraç edileceğini, 200 ceza puanını aşanların ise foruma tekrar üyelikleri mümkün olmayacak şekilde ihraç edileceklerini hatırlatmakta fayda görüyorum.

Saygılarımla...

Hasan Muradoğlu
03-06-2006, 12:25
hmmm. demek ki 100 ceza puanı alıp nush ile uslanmayanlar,ikinci bir üyelik aldıklarında tekdir edilecektir yine(böyle giderse). bu arada bu başlıktaki mesajlara bir kez daha baktım.millette ar-haya yı geçtim..hiçbir şey yokmuş.kösele gibi surat var bazılarında...

Ozan Avcu
03-06-2006, 12:46
Dün gece 2 köseleyle daha karşılaştık işte.

Mert Çubukçu
03-06-2006, 12:51
isalah yavas yavas elenip gidecekler..

Onur Aloğlu
03-06-2006, 16:35
Son bir uyarı başlığı aktif hale geldiğine göre forumda yaz sezonu açılmış anlaşılan... Yaz güneşini seven aslanlar bir anda ünifeb üyesi olduklarını hatırladılar sanırım.

Anlayana

Bahtiyar Güdürü
03-06-2006, 18:52
Baharın gülleri açtı...

Burçay Tiftikçi
04-06-2006, 11:09
Arkadaşlar bu ne sinir ya.. Bulsanız linç edeceksiniz heralde.. Madem "üniversite okumuş belli bi kültüre sahip insan bunu nasıl yapar,bu insanlık değil" diyosunuz,sizin de tepkileriniz insanlık çerçevesi içinde olsun! Bunu yapanlar şikayet edilsin site yöneticilerine,kendisine uyarı gönderilsin,tekrarı halinde çıkarılsın üyelikten.. Kural budur! Bu yönde düşünen arkadaşlara lafım yok,yanlış anlaşılmasın ama bunu dışında o kadar sert cümleler var ki,orta çağda birbirini boğazlayan insanlar gibiyiz maşallah! Edebiyle duramayanı edebiyle uyarırız,olur biter.. Olmadı, dediğim gibi çıkarırsın üyelikten.. Bazıları terbiyesizlik yapıp haddini aştı diye,terbiyeli ve kültürlü olan bizler de haddimizi aşmayalım! Herşeyden önce huzur ortamı sağlamamız gerekiyo..

Şikayet geldigi zaman bu akışkan arkadaşlar anında atılıyor...Ama forumumuzda yeni bayan üyeleri takip eden sapıklar bile çıktı...Yeni gelen bayan üyeler ise ne yapması gerektigini bilmedikleri için genelde forumdan ve 1907ünifeb ten uzaklaşıyorlar..Yeni gelen kızların gözünde 1907ünifeb imajı çok farklı oluyor..

Açıkçası bu tip insanları forumdan atmakla bir şey elde edemiyorsun...Bunu yapan insanları buradan söyleyeceksinki bir yaptırımı olsun.İnsanlar rezil olmamak için belki bu yaptıklarından vazgeçerler...

Saygılar...

İlker Alıcı
04-06-2006, 22:10
valla bana kalsa aleni şekilde söylenmeli ki ciddiyet, seviye korunsun.. böyle bir işe kalkısan insanın amacı zaten bizden farklıdır..

Muhammed Turan
04-06-2006, 22:48
Yeni gelen bayan üyeler ise ne yapması gerektigini bilmedikleri için genelde forumdan ve 1907ünifeb ten uzaklaşıyorlar..Yeni gelen kızların gözünde 1907ünifeb imajı çok farklı oluyor..

Açıkçası bu tip insanları forumdan atmakla bir şey elde edemiyorsun...Bunu yapan insanları buradan söyleyeceksinki bir yaptırımı olsun.İnsanlar rezil olmamak için belki bu yaptıklarından vazgeçerler...

Saygılar...

Hakan Altunay
04-06-2006, 23:13
Google a giriyorsun, boşluk olan kısma "arkadaşlık siteleri" yazıyorsun, envayi çeşit site ismi çıkıyor.herhangi birine giriyorsun ve istediğin şekilde kendini tatmin ediyorsun.

Hee bu arada o siteler arasında www.1907unifeb.org sitesini nedense bulamıyorsun.Bir düşün bakalım neden bulamıyorsun acaba?

Mert Çubukçu
04-06-2006, 23:58
her uye olunan site arkadaslık sıtesı sanılıyor heralde..

ama burası yeri degil hemde hic..

Kemal Aktürk
05-06-2006, 00:28
Bismillah dedim İsmail izine mi geldi? :)
Şaka bir yana kız arkadaşına yanlış laflar söylenebilme ihtimali yüzünden bu foruma üye yapmayan insanlar biliyorum. Dikkat edilmesi gereken bir konu.

Ahmet İnal
05-06-2006, 00:55
Anneler babalar çocukları için büyüdükçe dertleride artıyor der bu UNİFEB içinde geçerli UNİFEB te büyüdü kendini bu aleme kabul ettirdi ekranlara yansıdı bu ekranlara yansıyışta aralarında bayanlarında bulunduğu tribünde birlikte maç seyreden grup olarak yansıdık bu gerçekten güzel bir şeydi geçen sene bahar şenliği organizayonu FBTV den verildi ordada bayan arkadaşlarımızla röportajlar yapıldı falan ama gelgelelim bunun negatifliklerinide yaşamaya başladık geçen sene atvde verilen basket maçlarında bizi gösterdikleri zaman orada arkadaşlarımızı görenler tabiri caizse ulaaan ortam süper unifebte bizde katılalım mantığına bürünüp son zamanların modası olan sanal delikanlılık sanal kazanovalık rollerine büründüler ve buralara gelip gereksiz olaylar yapmaya kalktılar arkadaşlarımızı rahatsız ettiler
Bununla birlikte birçok insan kantinden hatta ve hatta unifeb forumlarından soğumaya başladı kantin başıboş bırakıldı insanlar yazmamaya başladı yazmamayı geçtim takip etmemeye başladı eminimki şu kantine reşat özdemir, levin susar, erkut alperen, erkan keremoğlu, can turgut, ercanalpkaya, sercan matur, mehmet güzeldal, fatih göztok,okan uzunkaya,berkay erdim, doğa aydın,inançtı,murattı,serkandı... bir çok daha ismi aklıma gelmeyen insan buralara yazsa inanın tadından yenmez bu forumun bilsay abiyle emre abi unıfeb forumuna 2 tane topik açmıştı yemin ederim 15 kere okudum herneyse buraya başka amaçlar için gelenler 3-5 günde zaten şutlanır napalım büyük bir oluşum olmak zor zanaat..

Hasan Muradoğlu
05-06-2006, 02:40
Bununla birlikte birçok insan kantinden hatta ve hatta unifeb forumlarından soğumaya başladı kantin başıboş bırakıldı insanlar yazmamaya başladı yazmamayı geçtim takip etmemeye başladı eminimki şu kantine reşat özdemir, levin susar, erkut alperen, erkan keremoğlu, can turgut, ercanalpkaya, sercan matur, mehmet güzeldal, fatih göztok,okan uzunkaya,berkay erdim, doğa aydın,inançtı,murattı,serkandı... bir çok daha ismi aklıma gelmeyen insan buralara yazsa inanın tadından yenmez bu forumun bilsay abiyle emre abi unıfeb forumuna 2 tane topik açmıştı yemin ederim 15 kere okudum

ahmetcim,
bu kısım biraz meydan çakallara kaldı tadında olmuş ama katılmamak elde değil tabii...

Ozan Avcu
05-06-2006, 22:28
bursalıyız galıba??veuya bursada mı oturuyozz?ıyı geceler bu arada..nasılsın?
bu ve bunun gibiler hala forumda barınıyolar ya.
Yorumsuz...

Burak Çankaya
05-06-2006, 22:42
Yeni arkadaşlara Unifebi tanıtıyoruz foruma davet ediyoruz sonra bu tip olaylar onları uzaklaştırıyor bizden. Herkes burda varoluş amacını hatırlamalı..

Burak Tuzlu
05-06-2006, 22:48
çok anlamlı bir topic... yeni arkadaşlarımızın dikkate almaları gereken bir konu bu ;)

Ozan Avcu
05-06-2006, 22:58
Aslına bakarsan bunları yapanlar, girip konu başlıklarını fazla inceleyen tipler değil. Aşağıda hangi kız online, ona bakılıp direk msj atılıyo ya da her forumdaki son msj lara bakılıp işe yarar isimler varsa msj atılıyo direk.

Burak Çankaya
05-06-2006, 23:14
Bu siteye kız arkadaşlarımızı, kardeşlerimizi, kuzenlerimizi üye yapıyoruz başka bir amaçla burda olanlar umarım daha fazla aramızda olmazlar..

Çağlar Çağatay
05-06-2006, 23:26
amacından sapmış bi forum gibi anılmaya başlandı forumumuz bende kim ne biliyorsa isim olarak verilmesinden yanayım bu herkesin aklanması için değil bu adiliği yapanların utanması içindir utanma kelimesinin anlamını biliyorlarsa tabi...

Hasan Muradoğlu
06-06-2006, 00:12
bursalıyız galıba??veuya bursada mı oturuyozz?ıyı geceler bu arada..nasılsın?

hmmm. demek ki 100 ceza puanı alıp nush ile uslanmayanlar,ikinci bir üyelik aldıklarında tekdir edilecektir yine(böyle giderse). bu arada bu başlıktaki mesajlara bir kez daha baktım.millette ar-haya yı geçtim..hiçbir şey yokmuş.kösele gibi surat var bazılarında...

Bahtiyar Güdürü
06-06-2006, 00:14
kimya 6 gururla sundu geçti

Onur Aloğlu
06-06-2006, 00:38
Püüüh, deşifre de eder bunlar yakında... :)

Rüya gibi geldin, rüzgar gibi geçtin dertlerim silindi seninle 8)

Bursalı mısın kadifeli gelin çaydan mı geçtin?
Yanakların al al olmuş, ayran mı içtin?

Bursa' nın ufak tefek taşları,
Keman olmuş o yarimin kaşlarııı :)

Bahtiyar Güdürü
06-06-2006, 00:43
Püüüh, deşifre de eder bunlar yakında... :)
zaten deşifre edilmedikçe kimin ne yaptığı,aynı olaylar yaşanmaya devam eder.

Çağlar Çağatay
06-06-2006, 02:22
aksi bi fikri olan yoksa açıklansın şu isimler deşifre edilsin ozaman yoksa aylar yıllar geçecek arada yine bu başlıktan aynı serzenişleri tekrarlıyacağız başka bi işede yaramayacak...

Mustafa Akdoğan
06-06-2006, 03:00
Şaka bir yana kız arkadaşına yanlış laflar söylenebilme ihtimali yüzünden bu foruma üye yapmayan insanlar biliyorum. Dikkat edilmesi gereken bir konu.
e yuh yani...resmen şoke oldum bööle bişi bu forumda??benim kız arkadaşımda foruma üye...ama karşılaşmadık bööle bişiyle..rezillik diyorum...bence bunlar direk ban'lanmalılar hiç acınmadan... >:(

Hüseyin Kaplan
06-06-2006, 17:54
en güzeli deşifre etmek başka türlü olmuyor işte 1senedir başlık burda.

Serhat Özcan
06-06-2006, 18:27
yazık bea abi bence bu arkadasların üyeliği iptal edilsin .ayıp bea başka sitemi kalmadı...gidin başka yerde ne yapıyosanız yapın ama burası aradığınız yer değil .yada deşifre edin bu arkadaşların kimliklerini...

Burak Tuzlu
06-06-2006, 18:41
deşifre etmenın bir faydası oldugunu düşünmüyorum. yalnıs yapmıs üyeleri kazanmak varken kaybetmek için bu kadar çaba niyee ;)

Berat Elinç
06-06-2006, 18:46
deşifre etmenın bir faydası oldugunu düşünmüyorum. yalnıs yapmıs üyeleri kazanmak varken kaybetmek için bu kadar çaba niyee ;)
uyarının yapıldığı ilk tarih 15.07.2005 bugün ise 06.06.2006 nerdeyse bir sene olmuş (ki bu genel uyarı eminim ki kişsel uyarı bu tarihten çık önce yapılmıştır) bir senede bu adamlar düzelmemişse bu adamları deşifre etmek lazım en azından bu çürük elmaları çöpe atmak lazım

Burak Tuzlu
06-06-2006, 18:56
uyarının yapıldığı ilk tarih 15.07.2005 bugün ise 06.06.2006 nerdeyse bir sene olmuş (ki bu genel uyarı eminim ki kişsel uyarı bu tarihten çık önce yapılmıştır) bir senede bu adamlar düzelmemişse bu adamları deşifre etmek lazım en azından bu çürük elmaları çöpe atmak lazım

bak onu görmedim 1 yıldır akıllanmayıp aynı hatayı yapmıssa yinede deşifre etmeyelim derim. ne geçerki elimize atalım gitsin:)

Onur Aloğlu
06-06-2006, 19:47
Türkiye' nin dört bir yanına yayılmış, televizyon ekranlarında, gazete sayfalarında defalarca görüntülenmiş, vizyonunu oturtup, rotasını çizmiş olan bir örgüt, tek tek kimsenin peşinde koşamaz.

Yeri geldiğinde bir üyenin bile bilinçlenmesi için çalışmak doğrudur, olmalıdır ki bu üyeler kendilerini zaten belli ederler. Kazanılabilecek potansiyelde üyeler vardır, diğer tarafta da yığınla laf anlatsan tek kelime anlamayıp burnunun dikine giden, yanlışında ısrar eden üyeler vardır.

Bu başlık burada tam 1 yıldır mevcut ise, 1 yıldır aynı -veya benzer türde- insanlar bu uyarıyı dikkate almıyorsa kazanılacak olan şey, üyenin verimliliği değil, kaybedilmekte olan değerlerdir. (bu genel bir tabir, buraya özel değil, yanlış anlaşılmasın)

Afişe edilir veya edilmez, bu yönetim kurulunun -veya tam bilmiyorum forum yönetiminin- tasarrufudur. Burada kendi kız kardeşinin, arkadaşının, kuzeninin olabileceğini hesap edemeyip, empati kuramayan üye, yıllar yılı üniversite okusa üzerine yüksek lisans ve doktora yapsa, kendi içindeki asosyal karakterden kurtulamadıktan sonra neyi ifade eder ki 1907ÜNİFEB için? Böyle değerli bir oluşum kendisinden ne kazanmıştır ki, onu kazanma gayretinde bulunsun? Herşeyi geçtik, yıllarca "ayıp denen birşey var" sözüyle büyüyen genç kuşak "ayıp denenin" ne olduğunu bir kez dahi kendisine sormadıysa, sorgulamadıysa, bu güzel birliktelik bu yaştan sonra değerli vaktini yıllar evvel oturtulması gereken karakteristik özellikleri oturtmak için harcayamaz düşüncesindeyim. Kimbilir nice hevesli, faydalı bayan arkadaşımız girdi, kimbilir kaçı bu başlıktan bihaber olarak gitti.Kimbilir "belki kazanırız" düşüncesiyle aramızda tuttuğumuz insanlardan ötürü nice gönüllü insanları ıskaladık. Bunu maalesef hiçbir zaman öğrenemeyeceğiz.

1907ÜNİFEB' in ciddi bir sivil toplum kuruluşu, tribünde yeri belli, gruplar arasında söz hakkı olan bir taraftar grubu olduğunu, nihayetinde üye profilinin "üniversiteli" olduğunu aylar sonra bir kez daha gündeme gelen bu tatsız konu hatırlatır umarım.

Çağlar Çağatay
06-06-2006, 19:52
belli bir yaşa ve eğitime gelmiş insanların böyle şeyler yaptıklarına şahit oluyoruz ve bu kabullenebilecek bişe değil o yüzden bu yaştaki insanları kazanma yoluna karşıyım aklı yerinde bir insan nerde ne yapacağını bilen insandır diye düşünüyorum ve bu yaşa ve seviyeye kadar öğrenilmemiş şeylerin şimdiden sonra öğretilemeyeceği açık kimliklerinin açıklanmasının ve ceza puanı değilde direk olarak atılmalarının taraftarıyım...Saygılar...

Hasan Muradoğlu
06-06-2006, 20:54

adamlar...düzelmek...
aynı kişilerden mi bahsediyoruz...

Erkan Keremoğlu
06-06-2006, 22:52
Arkadaşlar bence fazla uzatmayalım konuyu.
Çünkü uzadıkça daha fazla bilinmezlerin olduğu, kafaların karıştığı bir konu halini alacak, hatta daha kötüsü forum korkulan bir yer gibi yansıyacak. O yüzden böyle olaylara iyi niyetli olsa da giren arkadaşlar bu uyarıyı alsın okusun, anlasın bunlar hoş karşılanmıyor. Vazgeçsin huyundan. Ha geçmiyor mu o zaman hepimiz biliyoruz ki forum yönetimi gözünün yaşına bakmıyor bu arsızların... Böyle vakalarla karşılaşan arkadaşlar forum yönetimine iletsin, icabına bakılır neyse.

Şahsi görüşüm bu konunun daha fazla kaşınmaması gerektiği. Çürük elmalar tek tek ayıklanır aradan.

Burçay Tiftikçi
19-03-2007, 19:59

Aşağıda okuyacağınız satırlar sahiplerini çok iyi biliyorlar.. Dolayısıyla bu satırların sahibi de.. Bu yüzden üzerine alınması gerekenler dışındaki kullanıcıları rahatsız ettiğimiz için özür dileriz.. Konumuz da bu forumdaki kullanıcıları rahatsız eden kişiler.. Çok uzun zamandır bu forumdaki bayan üyelerimizin bazı sıkıntılarını dinlemek zorunda kalıyoruz.. Şöyle ki bayan üyelerimiz, kendilerini çevrimiçi kullanıcılar listesinde gören bazı forum üyeleri tarafından rahatsız ediliyorlar.. Taciz mi dersiniz, kaynaşma çabası mı dersiniz bilemeyiz ancak bu yapılan davranış en hafif tabirle terbiyesizliktir.. Bunu yapan üyelerimizin isimleri de biz de mevcut.. Kendileri forumda her fırsatta dile getirdikleri aydınlık gelecek olmanın gururu ile tamamen ters düşen yersiz, terbiyesiz davranışlarda bulunmakta olduklarının farkında bile değiller..

1907 ÜNİFEB web sitesi ve forumlarının binlerce dolarlık server maliyetinin bazı kendini bilmez arkadaşlarımızın kişisel hazlarını doyurmak için karşılanmadığını bilmeniz gerekiyor.. Buranın varoluş amacını da uzun uzun anlatmak gereğini hissetmiyoruz.. Belli bir yaşa erişmiş üniversite seviyesine gelmiş ve akademik eğitimini sürdüren beyinlerin nelerin doğru nelerin yanlış olduğunu anlayabileceği kanaatindeyiz..

Bu forumda karşı cinsle tanışmak, arkadaş olmak ihtiyacı hisseden bazı üyelerimizin olduğu atılan özel mesajlar neticesinde görülmekte.. Bu aşamada yapabileceğimiz tek şey bu arkadaşlarımızın bahsedilen ihtiyaçları gidermek için yonja.com tarzı arkadaşlık sitelerine yönelmesidir.. Zira bizlerin hiçbir bayan üyemizin sadece çevrimiçi listesinde adı olduğu için rahatsız edilmesine tahammülümüz yok..

Herşeyin anlaşıldığını düşünmekle beraber, isimleri bizde bulunan bu arkadaşlarımızın bu davranışlara son vereceklerine de eminiz.. Aksi takdirde yeni uyarı ve koruma mekanizmaları geliştireceğimizi altını çizerek belirtiyoruz. Biraz daha dikkatli olmakta sonsuz fayda var !

Bu uyarıyı tekrar hatırlatma gereği duydum..Bilmeyenler okusunlar ögrensinler!!!

Serkan Özen
19-03-2007, 21:30
Yeni forumumuzda üyelerimizin çevrimiçi olduklarını gizleyebilme şansı var aslında (bir bakıma MSN'deki Çevrimdışı Göster gibi) ama bu özellik aktif hale getirilmemiş durumda.

Bu özelliğin aktif hale getirilmesi bu duruma bir nebze olsun çözüm olabilir. Tabii çevrimdışı listesinde göremeyip de girip üniversite forumlarına tek tek bakıp bayan üye ismi arayacak kadar düz duvara tırmanma noktasına gelenler de olabilir ama bu uyarıların hitap ettiği kısmın dahi büyük çoğunluğunun o raddede olduğunu düşünmüyorum. Dolayısıyla yukarıda yazdığım öneri ile bu konudaki rahatsızlıkların büyük ölçüde önlenebileceğine inanıyorum.

Onur Aloğlu
19-03-2007, 22:15
Hayırlı işler. Akış mevsimi başlamış yine.

Ceren Bereceli
20-03-2007, 00:02
Yeni forumumuzda üyelerimizin çevrimiçi olduklarını gizleyebilme şansı var aslında (bir bakıma MSN'deki Çevrimdışı Göster gibi) ama bu özellik aktif hale getirilmemiş durumda.

Bu özelliğin aktif hale getirilmesi bu duruma bir nebze olsun çözüm olabilir. Tabii çevrimdışı listesinde göremeyip de girip üniversite forumlarına tek tek bakıp bayan üye ismi arayacak kadar düz duvara tırmanma noktasına gelenler de olabilir ama bu uyarıların hitap ettiği kısmın dahi büyük çoğunluğunun o raddede olduğunu düşünmüyorum. Dolayısıyla yukarıda yazdığım öneri ile bu konudaki rahatsızlıkların büyük ölçüde önlenebileceğine inanıyorum.

Burada olay bayan üyelerin forumun bu gibi özelliklerine başvurmadan da rahatsız edilmemesidir.
Ayrıca biz kendimizi korumak durumunda değiliz,onlar (ki kendilerini çok iyi biliyorlar) bu forumun düzenine, amacına riayet etmek zorunda...
Hem ben bunun çevrimiçi-çevrimdışı olmakla hiç bir alakası olduğunu düşünmüyorum valla Serkan, böyleleri akmasa da damlar ;)

Bu konu başlığının açıldığı zamanda kalmayıp, belli periyodlarla tekrar ilk sayfaya taşınması da bizim değil bu gibilerin ayıbı ama anlayana tabii...

Emre Tanrıseven
20-03-2007, 00:22
Bence bu insanlar okadar cok kisiye msj atiyolarki hangisine ne msji attiklarini bilmediklerinden ikinci msji atmiyolar:D

Emre Tanrıseven
20-03-2007, 00:30
mantıklı gerçekten, zaten hep 2. gelmiyor:D

Heralde gelenede ayni msj tekrar geliyodur:D
isiniz zor umarim bunlardan hepimiz kurtuluruz ve forumun amacini bilen kisilerle beraber oluruz..;)

Duygu Kanver
20-03-2007, 00:38

Bazıları bu birliğin amacını anlayamamış, bu forumda kendi saçma sapan mesajlarına cevap verebilcek kızlar olduğunu düşünenler var diye biz forumumuza gizli kapaklı girecek değiliz..Rahatsız ediliyorsak şikayetimizi web komitesine bildiririz,gereken yapılır (önceden beri olduğu gibi). Bu konuyu fazla uzatmayalım,foruma yeni gelecek üyelerimiz de hakkımızda yanlış düşünmesin çünkü bu saçmalığı yapanlar zaten azınlıkta.

Mert Çubukçu
20-03-2007, 00:49
bunlarım bizim forumumuzda yasanıyor olması ne kadar kotu :(

Nadir Arslan
20-03-2007, 01:04
gerçekten kötü bi durum
:(

Ozan Ercan
20-03-2007, 03:02
Sinan Bicak, bundan sonra hali saha ile ilgili mesaj atma bana kardesim!! Rahatsiz oluyorum, illa ulu orta soyleteceksin di mi!?!

Yeliz Özdemir
20-03-2007, 03:03

+1907:(:(:(

Burak Yayla
20-03-2007, 11:57
Gelir bahar ayları...
Gevşer forum yayları...

Burçay Tiftikçi
21-03-2007, 11:12
Arkadaşlar açık açık yazacağım.Üstüne alınanlar tehdit olarakta algılayabilirler.

Bu tip mesajlara devam eden üyeler ayağını denk alsın.Burası arkadaşlık sitesi değil.Bir sürü arkadaşlık sitesi var defolun oralara gidin..

Hikmet Ergün
21-03-2007, 11:53
Burada yapanları deklare edin... Sanırım utanmaları için yeterli olacaktır.

Merve Ocak
22-03-2007, 16:58
Eski forum sisteminde bu kişilerin cezaları daha fazla oluyordu. Örneğin aynı anda 2 kişiyi rahatsız ettiği anda ilk ihracı geliyordu şimdi ise 1 ay nopost alıp daha 2 aylık nopost sürem var diyor ilk ihraç için.

Murat Tor
24-03-2007, 12:33
Bnece de cezalar biraz daha ağırlaştırılabilir

Ozan Avcu
25-03-2007, 16:20
sezon açılmış demekki...
kafa yapısı düzelmeden bitmicek bu mesele. çok yazık internette o kadar çok arkadaş bulma sitesi varken çalışmalarını ısrarla burdan yürütüyolar.

Burçay Tiftikçi
21-05-2009, 15:10

Yiğit Arman ın açtıgı başlıktan sonra bende rahatsız oldugum bu konuyu tekrar taşımak istedim.Bir şeyler düzeltilecekse hepsine aynı şekilde yaklaşmalıyız.

Bu başlık 4 sene önce açılmış.Şimdilerde ise konu gelişip değişip farklı durumlara gelmiş , facebook çıktıgı için artık forumdan özel mesj atma yerine facebooktan ekleyip mesaj atma çağı başlamıştır.Bu şekilde kızlara sarkmalar başlamıştır.Artık değişkenlik gösterip bunun kız versiyonlarıda türemiştir.Burası 1907 Ünifeb aynı ortamda bulunup birbirini seven insanlar tabiki olabilir ama kızları kovalama kızlara sarkma gibi konuları içinde barındıracak bir birlik asla değildir.Bu insanların ismi bende mevcuttur eğer bu işlere devam edecek olurlarsa isimlerinizi açık açık afişe edeceğimi duyuruyorum.Yeterli olmazsa da gereğini yaparız.Ayağınızı denk alın.

Mert Çubukçu
21-05-2009, 15:40
billur tuz akar akar akar..
bu yanlışın bir açıklaması zaten olamaz burçay o yüzden kendileri açıklama yapmaya gerek kalmadan bu işten vazgeçmeleri gerekir.

Doğa Aydın
21-05-2009, 16:10
Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir
Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir.

Herkese hakettiği muamele Burçay...

Alican Aygar
21-05-2009, 21:45
Keşke bu uyarı bu şekilde genel olarak yapılmasaydı. Zira her türden insanın, her takımdan taraftarın rahatlıkla girip çıkabildiği
bu ortamda gerek fenerbahçe gerekse de 1907 Ünifeb forumlarında bu tip şeyler oluyor denmesi bile hoş olmayacaktır.
Ancak bilmediğim şeyler olduğunu varsayarak forum yetkililerinin
mutlaka daha geçerli bir düşünceleri olduğunu düşünüyorum. Ve bence -yine bana ait düşünceyle- uyarmaya gerek bile yok
ATIN GİTSİN diyorum...
+1907

Funda Meriç
21-05-2009, 22:14
Bir an tarihe bakmadan `haaala mi?` dedim. Megersem eski baslikmis :) Ne cok cekmistim o seneler.. Demek degisen birsey olmamis.
Artik afisenin zamani gelmis..

Miraç Çevik
23-05-2009, 06:11
Konu açıldığından bu yana bütün yazılanları okudum değişen neler olmuş acaba beklentisi ile..

Koca bir hiç ile karşılaştım yalan söyleyemem. İnsanlardan, adamlardan bahsetmişiz. Hatta bunları geri kazanmaktan(!) bahsetmişiz. Aslında çok şey söylemek, yazmak istiyorum ama ben bu zamana kadar hep anlayacak olduğunu bildiğim kişiler için bir şeyler yazdım, bir şeyler anlattım. Şimdi yazıp buraları doldursam hiç bir faydası olmayacak söylemek istediklerimi haykırmaktan başka...

En güzeli yine abilerimizin, ablalarımızın yazdıklarını buraya eklemek...

...Ve bence -yine bana ait düşünceyle- uyarmaya gerek bile yok ATIN GİTSİN diyorum...

Bir an tarihe bakmadan `haaala mi?` dedim. Megersem eski baslikmis :) Ne cok cekmistim o seneler.. Demek degisen birsey olmamis. Artik afisenin zamani gelmis..

Can Demir
23-05-2009, 12:26
Öyle hadsizler var ki üniversiteye kadar yaşayabildikleri halde bir bayan'a nasıl davranacağını öğrenemeyen.
Geçenlerde bir bayan üyeden özel mesajla "emre ne küfürler etmiş bir söylesene" diyerek kendisine "ana avrat küfür" yazmasını istemişti. Gerçi ben içimden söyledim ona emrenin ettiği küfürü eğer telepati kurmuşsak anlamıştır oda.
Özel mesajla rahatsız etmenin yanı sıra birde forum üzerinden aptal saptal konuşan insanlar var iki aptal sevgili gibi;
-senin suçuuuan
-hayııır,senin suçuuuaan
-yoo senin suçuuuAAAn
-ankarada görüşürüz ozaman!:s

Afişe etmicem, çünkü özel mesajla kimseyi rahatsız etmiyorlar,alan memnun veren memnun. Tek istediğim forumun da bu insanlara önemli bir yer olduğunun benimsetilebilmesi.

Ozan Avcu
23-05-2009, 15:24
Bir an tarihe bakmadan `haaala mi?` dedim. Megersem eski baslikmis :) Ne cok cekmistim o seneler.. Demek degisen birsey olmamis.
Artik afisenin zamani gelmis..

değişmezki imkanı yok, foruma yeni insanlar üye oldukça aralarından illa böye tipler çıkacak. Sadece erkek demiyorum, oransal olarak az da olsa kız versiyonlarını da gördük. Kesip atmak gerek bu tarz hareketlere girişenleri. Ancak böyle böyle azaltılır.

Gültekin Kaymaz
26-05-2009, 15:27
halkımız arasında bir düşünce vardır birisi suç işlediği zaman hemen taksimde sallandıracaksın bak bakalım bir daha yapabiliyormu diye...bu terbiyesizliği yapanlarıda deşifre edeceksen tek tek bak bakalım bir daha böyle bişey oluyomu...

Reşat Özdemir
02-06-2009, 16:25
Ben bu mesajın yazılışını hatırladım da birden, gözlerim doldu yeminle :)

Ertu Aydın
02-06-2009, 16:51
Breeeh breh kaç sene olmuş. Ne zaman o kadar oldu?

Tamamen temizlenmek gibi bir sey zaten söz konusu olamaz, ancak minumuma indirgemek için ara sıra bazı şeylerin hatırlatılmasında fayda var.

Vehbi Şirikçi
02-06-2009, 20:17
Reşat Ertu yazmış bir de ben yazayım tam olsun. :)

Ali Yıldırım
20-09-2010, 16:52
Hatırlatmakta fayda var diye düşünüyorum.

Burası 1907 ÜNİFEB Forumları'dır arkadaşlar.

Serdar Sabah
12-10-2010, 14:53
Web Soumluları'nın görevi tabiri caizse ''namus bekçiliği'' değil bildiğim kadarıyla...bugün Recep İvedik tiplemesi bile ''şu onlayn olan hatunlara bi iki mesaj atak bari la'' diyecek seviyeye düşmemişken bunların forumda yapılıyor olması üzücü olduğu kadar hiçte şaşırtıcı değil bence,burası bi topluluk ortamı ve her türden isnan var çevremizde de olduğu gibi....
Fakat bunun kadar beni rahatsız eden başka birşey ise bayan arkadaşlarımızın bunu mevzu yapmaları....
Kimse kusura bakmasın ifrit eden erkek profilleri kadar ifrit eden bayan profilleri de mevcut,burayı ''ortam''yapmak için ya da dikkat çekmek için kullanan....
sıkıntı özel mesajda ise cevap vermezsin bir,iki,üç mesaj sonra kesilir zaten...
kimse kendini şehrazat yerine koyup ay bu bana özel mesaj attı tribine girmemeli bence,özel mesaj kimsenin hayatını karartmaz,ha eğer forumda konu başlıklarına sirayet ederse işin rengi değişir o zaman tabi....
Bu bir iki kere olan bir durum değil ki böyle oturup uzun bir yazı yazma gereği hissedilmiş.

Web yönetiminin de işi gücü yok bayanların özel mesajlarının peşine düşecekler...
Bi düşünün gecenin bi yarısı adam bırakmış bütün işi gücü,hem gözünden uyku akıyor,hem dersini yetiştirmesi lazım hem forumun işleriyle uğraşşıyor bi yanan susmayan telefonlar ama gel gör ki bi yandan da ayşe,fatma,- hatta fatma gül :) -şikayet etti diye kızın mesajlaşmasını kontrol ediyor;
-o buna şöyle mesaj atmış
-bu da bu cevabı vermiş
-a bak şu da böyle laf söylemiş ama
-hmmm o zaman bu adam suçlu...

Kaç yaşına gelmiş üniversite okuyan bir hatun daha böyle egolarla kendini avutuyorsa bence kimse uğraşmasın yalandan yere...

Kimsenin kimseyi taciz etmek gibi bir lüksü olmadığı gibi kimsenin kimseyi gardiyan tutma lüksü yoktur,bu forumda ''ufo gören masum,al yazmalı köylü kızı'' olduğunu zannetmiyorum,herkes üniversiteli ve belli bir iletişim kültürüne sahip insanlar...

Son söz:

Ve lütfen sadece alınması gerekenler alınsın bu yazıya,bu birlikteki altıncı senem ve yk görevi yapmayacağım tek senem olacak bu sene,okul sorumluluğu yapan bayan arkadaşlarım da oldu başka okuldaki sevgilisini kıskandırmak için hareket edende...

Teşekkürler.

Fırat Karabulut
12-10-2010, 14:58
burada da oluyorsa böyle şeyler çok fena harbiden.

Levent Yağcıoğlu
21-10-2010, 23:16
Doğru ve yerinde bir uyarı olmuş. Bu tip sıkıntı yaşayan üyelerimiz, gerek üniversitelerinin Web sorumlularıyla, gerek Web komitesiyle iletişime geçerlerse, gereken neyse yapılır, rahatsız eden kişi hakkında.