PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Mahalle Maçları (Nostalji)

Ozan Avcu
27-05-2006, 01:03
Hepimize Biryerlerden mutlak tanıdık gelecektir :)

Mahalle maçlarinda baska hiç bir resmi müsabakada rastlayamayacaginiz kurallar ve terimler vardir. Iste bazilari:

ATAN ALIR SPOR:
Mahalle maçlari genellikle caddelerde yahut bahçelerde yapildigi için topun kaçma olasiligi olan çok yer vardir. Top bir yere kaçtiginda topu kaçiran takimin karsisindaki takim hemen,"Atan alir" der.Top onlarin sahasinda auta çikmis oldugu halde karsi takim topu almak zorunda kalir.

ELIN AVANTAJI OLMAZ:
Takimlardan biri ataktadir. Defans oyuncusu topu elle keser fakat pozisyon devam eder ve gol olur. Golü yiyen takim el var diye mizildar. Karsi takim, "Avantaj olmaz." der. Hemen akabinde kaleci "Ulan elin avantaji olmaz." diye haykirir. Bir yere varilamaz. Kisir döngüdür.

ADAMIN GOL DIYO:
Gol atilir fakat yiyen takim saymaz. Hep bir agizdan "Direk ulan." diye anirmaktadirlar. Fakat içlerinden biri, "Gol abi." der. Karsi takimdan bunu duyan biri direk atlar ve, "Ulan adamin gol diyo." diye serzeniste bulunur. Gol sayilir, adam dövülür.

ABANMA YOK:
Genelde küçük çocuklar arasinda yaygindir. Kaleciler abanma yok derler. Aralarindan yasça büyük olani Laf karimisiniz." dese de abanma olmaz.

GÖNÜL ALMA:
Büyüklerle küçüklerin ortak oynadigi maçta büyüklerden biri gaza gelip küçük bir çocuga sert girince direk penalti olur. Nerede olursa olsun. Küçük çocuk sevilen bir simadir ve faulü yapan abidir. Penalti kullanilir, genelde gol olmaz çünkü kalede bir ayi vardir ve penaltiyi atan küçük çocuktur.

KALECI DEGISTIN 2 PENALTI:
Herhangi bir penalti pozisyonunda kaleye hemen forvetin etkili silahlarindan biri geçmek ister çünkü o her mevkide iyidir.Buna karsilik karsi takima teselli olarak ekstra bir penalti verilir. 1+1=2.

3 KERE SEKTIRME:
Kaleci degaj kullanirken eger yaninda bir rakip forvet varsa topu 3 kere sektirir ve, "Açilsana ulan üç kere sektirdim iste." der, rakip açilir.

1'E 1 ATIS:
Çift penalti sisteminde eger birinci penalti kaçarsa ikinci sans vardir ama gol olursa ikinci sans kullanilamaz. Bunun mantigini hala çözebilmis degilim.

SAGLIK ÖNLEMLERI :
Bazen top insanin pek münasip olmayan bir tarafina gelir, herkesin reaksiyonu aynidir: "Ise ise!." Uygun araziye çis edildikten sonra maca devam edilir.

Mahalle maçlarinda her zaman saçi ince telli ve uzun olan kisiler vardir. Bunlar geriden topu alip bütün güçleriyle ileri kosarken kafalarini ileri dogru atarlar. Amaç gol atmak ya da rakibi çalimlamak degil, saçlarin rüzgarda ahenkle dans etmesini saglamaktir. Bu kisiler büyüyünce Fenerbahçeli Aykut gibi olurlar.

TOP KURTARMA OPERASYONU:
Top zirt pirt araba altina kaçar. Böyle durumlarda, sahadaki en çelimsiz ve en hop-zip kisi, en iri iri kisi tarafindan topu almaya gönderilir. Arabanin altina kaçan toplar tam ortasinda durur bazen, kimse yetisemez oraya. Bu sefer tas atma ve sopayla itekleme fasli baslar. Arabanin egzozuna vurulan birkaç darbeden sonra top yuvarlana yuvarlana çikar bir taraftan; artik kosarak maca geri dönme zamanidir.

Ozan Avcu
27-05-2006, 01:07
AT BAKIIM ABININ KILLI GÖGSÜNE...
Ya ne igrenç bisiydi bu. Sen takimini kurmussun, pasa pasa macini yapiyosun. Muhtemelen yasça ve boyutça senden büyük olan eleman damlar, bu gereksiz cümleyi sarf ederek maca dahil olur, tadimizi tuzumuzu kaçirir.

GOL DiiL OGLUM BEL ÜSTÜ :
Minyatür kale maçlarda elle tutulmasina engel olunmak için getirilmis bir çözümdür ancak bel ustu gibi kisiden kisiye degisen ve ispati zor bir kriter getirdigi için nice kavgalarin çikmasina, nice baslarin yarilmasina sebep olmustur.

Iyi güzel de bütün bu kavramlar kitabi olmadan, televizyon olmadan nasil herkes tarafindan bilinebiliyor? Ben diyorum ki gizli bir örgüt var, her mahalleye bir adam gonderiyo bilmem kimin amcaoglu olarak bilmem kim de örgütten. Sonra mesela hem gol hem penalti olunca agizlara kolayca yerlesecek "giren gole penalti olmaz" cümlesini söylüyor, pozisyon geçiyor, çocuk evine donuyor ama ifade baki.

Oynayacak kisi sayisinin tek olmasi ve kimsenin oyundan çikarilarak kalbinin kirilmak istenmemesi durumu sozkonusu olur sikça. bu durumda futbol kariyeri en berbat durumda olan fasulyeden tabiri ile adlandirilarak birinci devre bir takimdan ikinci devre bi takimdan oynatilarak ufacik yüreklere ve beyinlere adaleti yerine getirmis olma duygusu zerk edilir. Aksam herkes eve gidip yattiginda da hep o günkü maçi, varsa attigi golleri, kaçirdiklarini, bir sonraki maçlarda yapmayi planladigi hareketleri hayalleserek uykuya dalar. Bu planlanan ama becerilemeyen hareketlere girmiyorum. ben mahalle maçi kurallarinin nasil bilindigi sorusuna ise kalitsal diyorum.

ELDEN GOL OLMAZ :
Pasa pasa oynuyoruzdur, adamin tekinin eline çarpar top, biz dikeriz topu, hemen bi mahalle maçi oyun kurallari uzmani pörtler oradan bi yerden ve der ki, "Elden gol olmaz"! Ulan niye olmasin hasta misin sen? El karari verilmisse, bunun sonucu frikiktir. Herkes de kabullenmistir elden gol olmayacagini, hatta baraj bile kurulmazdi bazen. Ben de büyüyünce ögrendim elden direk kaleye çekilip gol atilabilecegini. Ögrendim de ne oldu, o canim frikikler geri mi geldi?

ÜÇ ADIM AÇILMAK:
"üç adim açilmak" denen olayi atlamak senelerini betonda top oynayarak, dizinde o çok derin olmayan ama sürekli yanan yaralarla dekore eden birçok mahalle topçusunu üzecektir. Top frikik noktasina dikilir ve rakip barajin üstüne dogru adeta 'onlar orda diilmiscesine yürünür'. Kocaman üç adim atilir ve baraj gögüsle itmek suretiyle uzaklastirilir. Adimlarin büyüklügünden sikayet edenler iki kere "o-ha" der.

TEKNIK VURMAK:
Penalti vuruslarinda en biçkin forvet oyuncusu sahne alacagindan kalecinin gözü korkar. Hemen içi rahatlatilir: "korkma olm, teknik vurcam".

KALECI DÜZENI:
Mahalle maçlarinda rastlanan pek çok tatsiz durumdan sadece biridir kalecisizlik. Herkes kendisini ispatlamak ve golleri yagmur edip yagdirmak Istediginden kimse kaleye geçmeyecektir. Adil düzen ilk "kalede son" diye bagirani kayirmaktadir. Hemen arkasindan gelen "son bir", "son iki".. gibi çigliklarin sonunda artik son kaç oldugunun bir önemi kalmayan agir kanli arkadas kaleye geçer. Kaleci gerek iki golde bir, gerekse Dakka ayriyla eldivenleri bir sonraki arkadasina teslim edebilir. Nizam böyle emreder.

Arkadasin biri iyi orta gol getirir diye bagirir o da iyi bi orta yapmaya çalisir ve ortasini yaptiktan sonra düser. Arkadasin dizi kaniyodur ama farkinda degildir birisi oradan "olm dizin kaniyo" der ve olan olmustur dizi kanayan çocuk aglamaya baslar.

Mesrur Yersel
27-05-2006, 01:24
:)olmamıs ama en onemli sey unutulmus ! maclarda dakika olmaz macın suresini atılacak goller belirlerdi 5 te devre 10 da biter ya da 7 de devre 15 te biter (1 gol de uzatma) :) bi de toplar plastik oldugu için patlatan topun parasını verirdi genelde ( bu arada biz bi kere mahalleye gelen bi eşek yuzunden yan mahhalle ile mac yapmıstık eşek sizin bizim diye, amma da idioymusuz yaaa ;D )

Ozan Avcu
27-05-2006, 01:40
bir takım ço kiyi diğer takım kötü olduunda, maç attık farka gitmiştir. Kötü takımın içinde bulunan az çalımcı ama çok hırslı gençler, bi yerden sonra zıvanadan çıkıp biyandan arkadaşlarına söverek bi yandan da tek başına karşı kaleye gol atma hevesine yenik düşerler. Tabi çoğu zaman topu kaptırır ya da uzak bi yerden sallama şut çekerler. Sonuç yine hüsran :)

Mustafa Ünal
27-05-2006, 01:40
abi noluyo yaww :):)...hehe

Ozan Avcu
27-05-2006, 01:48
abi noluyo yaww :):)...hehe

Maksat ter atmak ;)

Mustafa Ünal
27-05-2006, 01:51
hakketen ya 5 te devre 10 da biterdi önceden :)..şimdi 60 dakka koş babam koş :)..eskiden maça para verilmezdi şimdi para veriyoruz..top olması şart değildi ya.bulurduk bişeyler :)..ayrıca okulda falan oynardık hep :)..şimdi okulda oynasan tip tip bakarlar bee..ne günlerdi yaa.. :)

neyse ter attıysanız güzel:)..iyi geceler beyler

Mustafa Ünal
27-05-2006, 01:52
amma gülmüşüm bee :)...hehe..bu arada niye 5??torpilli mi len bu :)..gittim tamam gittim :)

evet bizde yapardık duvara vurma işini..

Ozan Avcu
27-05-2006, 01:54
bazısı da hakkaten kelek top alırdı. bi tarafından yumurta gibi bi şişlik :)

Teri atamadık daha, 5-6 msj sürer. Sonrada soğuk su içmeyi planlıyoruz üstüne :)

Mesrur Yersel
27-05-2006, 02:00
abi bide kesin her mahallenin cazgır bir teyzesi olurdu:) yok basım agrıyo, yok cocuk uyuyo, çiçeklerimi ezdiniz vs... top oynamamamız için kendine gore ne kadar gecerli bahane varsa hepsini sayardı ( bizim mahallede bu safinaz teyzeydi, az cektirmedi bize) mahalle esnafından taktik verenler, yolun ortasından gecenler için beklemek ve her seferinde birinin ' sahaya yabancı maddeler girdi' demesi...

Ozan Avcu
27-05-2006, 02:03
bi de şey olur, bi arkadaşın çağırır başka mahalleden. gidersiniz orda maç yaparken. pencerden teyzenin biri çıkar. olum siz nerde oturuyosunuz.
-işte arka sokakta şurda burda teyze..
- hadi bakiim kendi sokağınıza

hep aynı muhabbet :)

Mesrur Yersel
27-05-2006, 02:05
bacak arasından yenen goller namus meslesi yapılırdı ve ne geriptir ki gol atan namus diye bagırırdı ;D bu arada gol atan galip ... ;)

Ozan Avcu
27-05-2006, 02:08
Korner falan kullanırken özellikle defans oyuncusunun eline çarptırıp penaltı almak isteyen uyanıklar olurdu. Ne de olsa çarpma diye bi istisnai durum yoktu, eline koluna deydiği an penaltıdır :)

Mesrur Yersel
27-05-2006, 02:10
saha sınırları içine park eden arabalara ' abi be biraz ileri alabilir misin?' diye sorulurdu, bide patatseçi, sogencı, ekmek arabası, tüpçü vs... hep mac zamanıda gelirler yola park ederler ve macın durmasına sebep olurlardı sanki anlaşmış gibi peşpeşe gelirlerdi

Mesrur Yersel
27-05-2006, 02:16
:)kırmızıyı mı tutuyoduk yeşili mi? :) yeşili tuttum, kırmızı bayrak! kurallar benden... :Dabi nasıl bir milletiz yaaa? cocukluktan itibaren gereksiz seyler uretmeye baslamısız ;D

Ozan Avcu
27-05-2006, 02:18
iki tane dandirik taştan kale yapıldığı için, havadan giden topların gol mü aut mu sayılacağı hep tartışılmıştır. Ha bi de diereğe çarptı varsayımında bulunanlar olurdu ;D

Mesrur Yersel
27-05-2006, 02:23
eger bi de yaşıt kız varsa mahallede aman aman aman ....ve o kızda mac sırasında ortalıktaysa ... herkes hunerlerini sergilemeye calısırdı, kimse pas vermez herkes en guzeli golu atmaya calısırdı (tabı gozlerde kızda bu arada bakıyo mu hesabı) kızın en ufak bi tepkisi ile alkış falan kendini maradona zannetmeler.... bide herkes kendini tuttugu takımın en onemli futbolcusu olarak belirlerdi macın en basında ben aykut olurdum genelde ya da boliç :)

Ozan Avcu
27-05-2006, 02:30
8-5
8-3
ya 8-5
8-2 ydi şimdi attık 8-3 işte
ali abi kaç kaç?
8-3
tamam devaam..8-3 beyler

ali abide bu işleri çoktan bırakmıştır , radyo falan dinler radyo1 den.gündüz maçlarını yada ganyan

hadi saymadık baştan alalım, sıfır sıfırdan başlıyoruz.
-Neyine oynuyoruz
-eğlencesine :)

Mesrur Yersel
27-05-2006, 02:33
ya mac zevkli degil yaaa! 9 aylık mı oynasak? ya da indirme? ( bu indirme bizim orta havan gol atma şeklinde gerceklesen oyunun adıydı topu yere indirme! ) :)

Muzaffer Eken
27-05-2006, 02:36
ya mac zevkli degil yaaa! 9 aylık mı oynasak? ya da indirme? ( bu indirme bizim orta havan gol atma şeklinde gerceklesen oyunun adıydı topu yere indirme! ) :)
bizimde 25te 5 dediğimiz bi oyun vardı,onu çok oynardık.biri orta açar top yere değmeden 25 ortadan 5ini gol yapmaya çalışırdık.güzeldi yaa :)

Ozan Avcu
27-05-2006, 02:39
Altın kafa vardı yine topu yere indirmeden oynanan.
değişik puanlama sistemi olurdu. işte kafayla atarsan 3 puan, vole 5 puan, namustan atarsan 10 puan gibi.

Bahtiyar Güdürü
27-05-2006, 02:54
en babasını unutmuşunuz 3 korner 1 penaltı ;)

Ozan Avcu
27-05-2006, 02:57
en babasını unutmuşunuz 3 korner 1 penaltı ;)
hakkaten haa nasılda kaçırdık onu ;D
nereye gitseniz değişmez kural.

Mehmet Karakaya
27-05-2006, 03:07
bir takım ço kiyi diğer takım kötü olduunda, maç attık farka gitmiştir. Kötü takımın içinde bulunan az çalımcı ama çok hırslı gençler, bi yerden sonra zıvanadan çıkıp *biyandan arkadaşlarına söverek bi yandan da tek başına karşı kaleye gol atma hevesine yenik düşerler. Tabi çoğu zaman topu kaptırır ya da uzak bi yerden sallama şut çekerler. Sonuç yine hüsran :)

bak ben bunu bi maçta yapmıştım.artık rakipte oynamayı bırakmış,maçın ne olcağı belliydi.kaleciye kızıp topu aldım,bütün rakip oyuncuları çalımladım en son kaleci kaldı onu da geçtim...

sonuç ne mi ??? kaleciyi çalımladıktan sonra yere düştüm,düşerken vurduğum top kale direği vazifesini sonuna kadar yerine getiren taşa çarpıp dışarı çıktı >:( ;D

Servet Güldeş
27-05-2006, 10:16
maçlarda devre arası olunca HAFTAYIM derdik...

İng dersi almaya başlayınca anladım ki HAFTAYIM = half time

Mesrur Yersel
27-05-2006, 13:04
gol değil boru

abi hakkaten yaaa boyle bi tanım yapardık ;D

Muzaffer Eken
27-05-2006, 13:17
maçlarda devre arası olunca HAFTAYIM derdik...

İng dersi almaya başlayınca anladım ki HAFTAYIM = half time
;D ;D :P

Mert Çubukçu
27-05-2006, 13:28
euhehuehueuhueuh wala super yaw ;D ;D ;D

Okan Uzunkaya
27-05-2006, 13:47
Takımlar nasıl alınırdı ona değinilmemiş sanırım :)

Mahallenin önde gelen iki kişisi karşılıklı geçerdi; aldım verdim yaparlardı. Kimin ayağı kimin üstüne gelirse ilk o adam alırdı. Sırayla takımlar dağılırdı. En iyiler ilk önce kapışılır, en kötüler en sona kalırdı hep. Bir de sırf topu olduğu için oynatılan çocuklar vardı, fasulyeden :)

Maçların en heyecanlı anında top apartmanların ilk katlarında oturan yaşlı, aksi bir amcanın açık olan penceresinden içeri kaçardı. Hemen akabinde üzerinde beyaz atletiyle göbekli, yaşlı amca eline aldığı ekmek bıçağını topa dayamış bir biçimde pencereden çıkar ve topu kesmekle tehdit ederdi. Muhtemelen de cümlesine "ulan topunuzun" diye başlardı. "amca söz bi daha olmıycak" yalvarmalarıyla top geri alınır; eski heyecan biraz dinmiş bir biçimde ve "acaba top bi daha kaçar mı" tedirginliğiyle maç devam ederdi. Topun bi daha kaçması durumunda ise, bir anda herkes kaçışır, kimse olayı üstlenmez; top da bir daha geri gelmezdi. Yeniden para toplanıp yeni top alınıncaya kadar maç yapılmazdı mahallede.

Onur Aloğlu
27-05-2006, 14:07
Evet biraz da topa değinmek lazım...

Top alınırken, top alma konusunda uzman olan arkadaş evden alınır. Top uzmanı önde komutan; paranın toplandığı arkadaş hemen arkasında çavuş edasında, hemen arkalarında ise diğer çocuklar... Nereye? Mazgalında plastik topların -birgün bizimde kalelerimizde olacağını hayal ettiğimiz- uyduruk filelerle kaplı asılı olarak durduğu bakkala.

Sırasıyla tören edasında açılan fileler, hayava yuvarlanan toplar, "yamuk bu oğlum" sesleri, ve beğenilen top...

Panzerler, 9 kat kamesler ve gün geçtikçe artan kat sayıları...

Heheeheey... Ne güzel bir kantin konusu bu yahu :)

Hasan Muradoğlu
27-05-2006, 14:08
bi de top patladığında (plastik toplardan bahsediyorum) onu ortadan ikiye bölüp,kafasına monte eden tipler de vardı,captain jack sparrow hesabı ..gülmeyin yahu vardı :)

Mert Çubukçu
27-05-2006, 14:29
top patlarsa plastik toplara hafif nemli sabun surulur o delik kapatılır mac heyecanı devam ederdi az yapmadık zamanında ::) ::)

Muzaffer Eken
27-05-2006, 14:30
siz söyledikçe hepsini hatırlamaya başladım.cidden çok hoş günlerdi yaa

Orçun Tezol
27-05-2006, 15:18
hatırlıyorumda doping olsun diye ne kadar cikolata ve benzeri enerji verebilecek varsa tüketiyoduk maçlardan önce. hatta bir arkadas evden toz isostar bile getirmişti. gerçekten dopingdenmi yoksa psikolojik bi seymi tam hatırlamıyorum ama yine böyle dopingli bi macımda rakip mahalleye tam 4 gol atmıstım. duraga adımı yazmışlardı yaglı boyayla. askeri lojmanlarda oturdugumuz için inzibatlar farketmiş ve babama acıklamıslar durumu. oda ben yazdım zannedip sokaga cıkma yasagı koymustu. klup binamız bile vardı çevresi kartonlarlakapatılmış bir agacın altı :D forma yaptıramamıstık ama tek tip tsirhler alıp arkasına boyayla isimlerimizi bile yazmıştık. aaaaaah ahhh ne güzeldi ya! ;)

Çağrı Özmen
27-05-2006, 18:26
ilk başlarda mikasa hayal toptu bizim için,kames pınar ve kames pet adlı iki plastik top markası vardı.kames pınar biraz dandikti,kames pet baya bi iyiydi ama pahalıydı da.Ama o küçük yaşlarda mikasa topu olan adam mahalenin jönü olurdu.Şimdi güneş gözlüğü takmak ne kadar havalıysa,o zamanlar koltuğunun altındaki dikişli mikasa top güneş gözlüğünün bin kat fazlası bi hava katıyodu insana :) o topla oynanmazdı gerçi, ya annen baban o kadar para verdik eskicek diye kızarlardı,ya da içinin yağları erirdi çocuğun topa bişey olcak diye.maçtan önce adam alırken aldım verdim ben seni yendim gibi bi tekerlemeyle adım atar sonrasında zıplayabildigimiz kadar zıplardık karsıdaki adamın ayaklarının üstünü hedefleyerek.taştan kurulan kalelerde top taşın üzerinden yada biraz yanından geçtimi direk üstü,direk yanı diye terimler havada uçar,sonra zeki bi arkadaş topu eline alıp: bak adam burdan vurdu,top böyle geldi ,burdan geçti diye topun gidişhatını slow motion gösterirdi.Kaleler kalecilerin boyuna göre ayarlanırdı.top biraz yüksekten geçtimi "boy,boy" diye bağrışılır,golu yiyen kaleci zıplattırılırdı.sonrada bak topun geçtiği yere yetişemiyo,aut denirdi.yine bir sürü ağız dalaşı tabi :) bide iyi oynamasa bile havalı çocuklar vardı,işte bursaspor küçük takımında oynuyorum,belediyesporda sağ açığım diye konuşan.bunlar genelde küçük takımda falan oynamazlar futbol okuluna giderlerdi,mahallede oynanan maçlara bile tozluk,tekmelik,forma,krampn tam tekmil gelirlerdi :) Bir de halı saha ayakkabılarının altına tahta,çivi,raptiye,allah ne verdiyse o alet edavatla çakıp tasarlayıp normal bir ayakkabıdan krampon yaratmaya çalışanlar olurdu :) şekil a-1 :-[ tabi sonuç hep hüsran.tabi gerçek kramponu olanlarda olurdu.Onlarda kramonlarını giyip sokağa çıkar,asfaltın üzerinde takır tukur yürürlerdi,göğüslerini gere gere :)

Ozan Avcu
27-05-2006, 19:48
En kötü olaylardan biri de topun ev sahibi almanya da olan bir balkona kaçmasıydı. Komşuya sorulur, en az 2 ay sonra geleceği öğrenilir. Eğer pahalı da bi topsa, şutu çekene güzel bi küfür edilir, kara kara düşünmeye başlanır :)

Mesrur Yersel
27-05-2006, 21:43
tac kullanırken rakip takımın oyuncusuna carptırıp oyuna devam ederdik :) biz bide durmadan tahtadan kale yapmaya çalışırdık bunun için inşaatlardan az tahta ve çivi çalmadık hani ...

Mesrur Yersel
27-05-2006, 22:23
bide eger mahallede su kaynagı yoksa ( cami, çesme vb...ornek: bizim mahalle) mac sonraları evi 1. kattaki cocukların evine gidilir ve annesinden pencereden su istenir :D

Ahmet İnal
27-05-2006, 22:31
ekliyecek birşey bırakmamışsınız ya yalnız anlamadığım birşey cidden bu kurallar nasıl oluyorda her mahallede aynı oluyordu hala çözemedim

Bahtiyar Güdürü
27-05-2006, 22:34
bir de şunu hatırladım :
-olm bak şimdi biz bunla eşleşecez ya ben senin takımda olmak istiyorum ilk söylediğim şeyi sec tamam mı?(yada bu karar daha öncelerden çoktan alınmıştır paylaşımlı her oyunda bu ikili hep aynı takımda olmak için aynı işi[hileyi] yaparlar)
-eleman onaylar :) tamam der
-eşleşme olur ve hile yapacak cocuk söyler : Elma mı Armut mu?
-cevaplayan kişiyse tabiki ilk söylenen kelimeyi söyler.ELMA der :)
-arka taraftan ses yüklesir ya olmaz ya bağırışmalar siz hep aynı takımda oluyosunuz güçlüsünüz falan filan geyikleri döner ;D

Erkut Yeğen
27-05-2006, 23:01
ilkokul da;gazoz kapakları ve patlak plastik toplar,ortaokul lise civarı plastik toptan futbol topuna :)uzanış..
Mahalle maçlarında kimse kaleye geçmek istemezdi,bana kalırdı,2 kere çatlak olayı,1 kez göz rengi değişmesi:)

Ozan Avcu
27-05-2006, 23:22
Patlayan plastik topun içine eski gazeteleri doldurmak ta oldukça faza kullanılan bir yöntemdi.

Nedense, bilmem kaç gol yiyince kaleden çıkılırdı.. e tabi kalede sıkılan adam özellikle gol yiyince maçın tadı kaçardı :)

Onur Aloğlu
28-05-2006, 03:05
-"Kalecioyuncu" yok olum

:)

Sertaç Banko
28-05-2006, 12:22
Benim asla unutmayacağım.Mahallenin büyüklerine isyan edip ayrı bi takım kurmamız ve onlara maç teklif etmemizdi.Maç sonucunda takımımızın 3 golünü ben atmıştım tabi maç 10-3 bitmiş yenilmiştik.Övünmek gibi olmasında küçükler hep defans oynatılırdı bizim buralarda.Orta sahada oynayan tek küçük bendim.Büyüyünce Dmc oynamaya başladım.......

Ali Yılmaz
28-05-2006, 14:05
Süper yaa..ne günlerdi o günler..

Mesrur Yersel
28-05-2006, 22:37
topun şekline bak yaaa :) geoid dedikleri bu şekil galiba ;D

Mert Çubukçu
28-05-2006, 22:51
ehehuehueuhu tusubasa ;D
yaw bu cocuk amma kosardi bir mac yaparlardi bir yarı sahadan digerine gecerken hani turk flimlerinde insanlar kor olurlardı ya bi o basına gelmezdi tusubasanin ;D
ne izlerdik beah dunya gibi saha ;D kartal vurusu sahin vurusu ;D

Ozan Avcu
28-05-2006, 22:57
bi kafa topuna çıkardı, yarım saat aklından düşünceler geçerdi ;D

Muzaffer Eken
28-05-2006, 23:11
bide kaleci vardı şapkalı vakabayişimi neydi adı :-)

Onur Aloğlu
28-05-2006, 23:19
Maçlarını izlerken aklıma coğrafya dersinde "dünyanın yuvarlak oluşunu kanıtlayan ilk önce geminin bacası görünür" dalavaresi gelirdi. :) Zira Japon takımının orta saha oyuncusu koştukça koşar, ilk önce kalecinin ayakları görünürdü. :) O koştukça biz yorulurduk... Gerisi malum "akula vuruşu", "hede-hödö kurtarışı" gibi enteresan terimler... :)

Mahalle maçları sonucunun değişmezlerinden biri geldi şimdi aklıma, yazmazsam olmaz: MEYBUZ * ;D

Mesrur Yersel
28-05-2006, 23:20
bi de diger sahaya gecerkn sanki bayır tırmanıyolar karsı kalae gozukmez falan :) ikiz kardesler vardı deffansta oynuolardı uche-hogh ikilisi gibi acayip uyumluydular

Katife Keskin
28-05-2006, 23:23
ben o çizgi filmi acaip severdim ya...kaç defa izlediğimi hatırlamıyorum zaten...

Mesrur Yersel
28-05-2006, 23:29
ya bide bizim mahalle maclarında sık sık topa faul olurdu :D nası beceriyoduk merak ediyom

Ozan Avcu
28-05-2006, 23:41
tsubasa vakitlerinde, mahallede hayat dururdu. maç falan olmazdı ;)

Katife Keskin
28-05-2006, 23:56
Mahalle maçları sonucunun değişmezlerinden biri geldi şimdi aklıma, yazmazsam olmaz: MEYBUZ * ;D
hakkaten ya,neden hep o yenirdi.yok yani maç yaptığımdan değil de izleyenler de hep ondan yerdi.çileklisini hiç sevmezdim hala da sevmem.

Alper Tunka
29-05-2006, 00:01
o günler geldi aklıma bunları okuyunca,ne günlerdi yaa,keşke hiç büyümeseydik..

Katife Keskin
29-05-2006, 00:04
o günler geldi aklıma bunları okuyunca,ne günlerdi yaa,keşke hiç büyümeseydik..
ama bugün burda sana cvp yazabiliyorsam büyüdüğümdendir :) büyümek de güzeldir.çocuk olmak kadar olmasa da...

Alper Tunka
29-05-2006, 00:06
Doğru söylüyosun hayatımızın her dönemi bizlere farklı şeyler sunuyor,hepsi birbirinden güzel

Mesrur Yersel
29-05-2006, 00:28
ya baska oyunlara kacmayalım, onları ayrı bi baslık altında konusalım :) yoksa oyun cok :çeşitli meslek gruplarından bulunan oyunlar ( doktorculuk,ogretmencilik), evcilik, tlki baba saat kaç, sanklanbac (boyle denirdi) :D saka bi yana da hakkaten tam zamanında cocuk olmusuz, son zamanlarına yetişmişiz resmen yaaa mahalle kavramının

Alper Tunka
29-05-2006, 00:37
son zamanlarına yetişmişiz resmen yaaa mahalle kavramınıngerçekten de öyle bahsettiğin mahallede kavramı şu an birçok yerde kaybolmak üzere,ne şanslıyız ki bizler yaşadık bunu..ama gelecek nesiller için bunları söylemek gerçekten çok güç..o günler asla silinmez hafızalardan

Haldun Gündüz
29-05-2006, 00:37
gol değil boru

;D

Mert Çubukçu
29-05-2006, 00:40
ahhh ahhhhhh ne gunlerdi beah :) hepsi cok guzeldi tusubasasından kurabiye canavarina :) biz en guzel zamanda buyumusuz galiba ::)

Alper Tunka
29-05-2006, 00:42
ahhh ahhhhhh ne gunlerdi beah :) hepsi cok guzeldi tusubasasından kurabiye canavarina :) biz en guzel zamanda buyumusuz galiba ::)ter içinde gece yarılarına kadar oynanan maçında tadı bi başka oluyodu beahhh,uzardıda uzardı maçlar..

Mesrur Yersel
29-05-2006, 00:52
bizim mahallede maclar cok uzadı mı aksam ezanı bitiş dudugu gibiydi mac bitsin bitmesin herkes bırakırdı macı eve
- olum dur 1 gol kaldı işte (5'te devre 10'da biter sistemi)
-yok babm kızıyo
-dogru ya benim babamda kızıyo
hep boyle gecerdi...

Alper Tunka
29-05-2006, 00:58
aynen öyle yaa..bağırırdık baba bi gol kaldı nolur diye

Ozan Avcu
29-05-2006, 15:02
-dünkü maç kaç kaç kalmıştı
-7-6
-ordan mı devam edelim yoksa yeni mi
-ne yenisi olm devam devam 10 da biter

Ozan Avcu
29-05-2006, 16:46
-ya istemeden düşürdüm faul yok

Mert Çubukçu
29-05-2006, 16:56
-geri pası elle tutmak yok
-ya ole seymı olur ozmn ofsaytta olsun!!
-tamm ozmn elle tutabılırsınız..

Bahtiyar Güdürü
29-05-2006, 23:13
pokemonlarla büyümediğim için mutluyum

Onur Aloğlu
29-05-2006, 23:51
pokemonlarla büyümediğim için mutluyum

Ağzına sağlık

Berat Elinç
30-05-2006, 00:35
aslında unutulan şeyler var mesala;
top kiminse kaptan odur futbol oynamayı beceremeyen adam direk kaleci yapılır :D tam maçın ortasında birinin annesi bağırır olm ekmek al :D:D:D
ama güzel günlerdi o günler

Mesrur Yersel
30-05-2006, 00:35
ya anadolu işte yaa her karışı aynı ... :) hiçbirine yabancı degilim burda yazılanların. hepsini yaşadım. yaa buraya yazı yazan herkese tesekkurler cok guzel bi cocukluk gecirdigimi hatırlattınız ayrıca muthis eglendim ve duygulandım okurken

Ozan Avcu
30-05-2006, 02:22
-anneeee benim odada yatağın altında top var, mavi. onu atsana aşağı

Mesrur Yersel
30-05-2006, 03:12
veee cam kırmalar... hiç cam kırmadım ama caminin şadırvanındaki aynayı kırmıştım cemaatten iyi beddua yemişimdir heralde :)

Ozan Avcu
30-05-2006, 23:52
her mahallede bi tane çalımcı olurdu, bileklerine hakim, hızlı ve kıvrak. ona artık oranın çocukları hangisini seçerse bi takma isim verilirdi (pele, maradona gibi)
bizde pele hasan vardı mesela ;D

Mesrur Yersel
31-05-2006, 01:32
peki ya her mahallenin kazması ve sakarı olmaz mıydı sizde ? :D

Katife Keskin
31-05-2006, 14:14
bizim mahallemizde kızlar da oynardı,hala da oynayan var.çoğu erkekten iyi çalım atarlardı.bi de teyzeler olurdu kendi evimizin önünden kovulurduk çok gürültü yapıyoruz diye.kimse de çıkıp bi şey demezdi burası bizim evin önü değil mi teyze falan...

Berat Elinç
31-05-2006, 16:32
kaleden kaleye gol omaz :D :D

Ozan Avcu
31-05-2006, 17:12
kaleci oyuncuyum, istediğim kadar çıkarım...

çünkü kalecilerin oyuna katılıp top sürmeleri vs yasaktı :)

Çağlar Çağatay
31-05-2006, 18:27
bide bel altı belüstü diye terimler vardı onları unutmuyorum 6-7 yaşında çocuğun ne kadar boyu olacak ki onun belaltından vuralımda gol olsun hem hadi öle yapmamız lazım diyelim 6 yaşında ronaldinho olsan o kadar tekniin yoktur be ya ama çocuk aklı işte:)

Ozan Avcu
31-05-2006, 19:13
hoop hop başka maalleden adam getirmek yok

Okan Külekçi
31-05-2006, 19:38
bide top kalecinin elindeyken degaj yapmak için 1-2-3 açılmayan ..... derlerdi..:)
;D
atanalırspor var bi de

Burak Yayla
31-05-2006, 21:13
abi el diye bişi varmıydı ben hatırlamıyorum,bizim orda "embol" vardı :D:D
bide gol oldu olmadı tartışması çıkınca şu söz bir süre sonra duyulurdu:
- erkeklik bizde kalsın oolum :)
-ne yani biz karımıyız ;D;D

Murat Karaman
31-05-2006, 21:55
http://www.tuttomanga.com/marcoalbiero/18-animeemanga/CAPITAN_TSUBASA/CAPITAN%20TSUBASA.jpg

pirimiz..
tusu topa vururdu,top kaleye gidene kadar yemek yer,doyardım valla..efsaneydi tusu,hakkaten pirimiz.. ;)

"7 devre,14 biter..bir de uzatma 15" ;D

Ne günlerdi beah..

Ozan Avcu
01-06-2006, 16:52
- olum iddia koyalım maça, daha zevkli olur
- yok lan sonra kavga çıkıyo

Şeyma Akdaş
01-06-2006, 17:47
orteganın bize geldiği yıl, mahallede maç yapan veletler aralarında bagırışıyorlar.

- ortega ben olcam.
- hayır olm, gecen maç sendin. bu maç ben olcam ( bu arkadaşın üstünde gese forması var )
- hayır ben
- hayır ben

annneeee....
cadoloz biri çıkar. saçlarında bigudi.ağzında sakız.
-ne var?
- ya ben ortega olcam izin vermiyo.
- bana bak Hüseyin benim oğlum ne isterse olur taaam mıı?
- ortega olamaz Nuran Teyze. ben olcam.
- bana bakk..olur diyosam olur. doktor da olur mühedis de. ortega da olur.
- hııı bekle olur doktor. man kafa senin oğlun Nuran Teyze :)

Hasan Muradoğlu
01-06-2006, 19:29
ortega demeyin bana...bir türlü unutamıyorum zaten :)

Hüseyin Kaya
01-06-2006, 22:03
Maçlarda kullandığımız plastik topları hepiniz hatırlıyosunuzdur herhalde.....
Hani şu ayagınız içiyle vurdugunuzda dışarı doru donen,Dışıyla vurdugunuzda içeri dogru:D

Bi de Avrupalı oyuncuları bilmek gibi lüks vardı....
Ben Ronaldo,Cafu yu biliyom sen kimi biliyon ?
???

Mert Çubukçu
02-06-2006, 01:02
efsanevi japon futbol cizgi filmi tsubasanin ortasaha civarlarinda oncelikle 19 metre yukariya ziplayip daha sonra saatte 430 km hizla yaptigi vurusun ardindan, topun kaleye 3 kez s cizerek gitmesi ve de gol ile sonuclanan efsanevi vurusun adidir...

eksi sozlukten bir alıntı tusubasanın kartal vurusunu anlatmıs koptum ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Burak Yayla
02-06-2006, 22:38
magnum vuruşu vardı o daha iyiydi :)
adam havada bacakları 180 derece açabiliyordu :D

Erkut Yeğen
03-06-2006, 21:18
hiç cam kıran olmadımı; araba dan eve her türlü:)

Mesrur Yersel
03-06-2006, 23:02
ayna olur mu? yani o da bi nevi cam sayılır :) işlevi farklı olsada

Ozan Avcu
04-06-2006, 01:03
çocukken bi evin balkonundaki lambayı sapanla indirmiştim.
geçenlerde bi baktım seneler sonra oraya tekrar gittiimde, lamba hala kırık ;D