PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Herkes üniversite okumalı mı?

Sinan Bıçak
02-11-2004, 09:35
Bu soru genelde rehber hocalar tarafından lise son sınıfta sorulur amacıda giremeyenler için birazda olsa teselli olmaktır ama aslında tartışılması gereken en önemli sorundur herkesmi mühendis olacak o zaman ağır işi kim yapacak tarzında sorularla karşılaşılır.sizce okumalımı?

Onur Bilgin
02-11-2004, 17:59
okumakla adam olunmuyor bu kesin ama yine de okumakta fayda var yani

Ceyhun.Demir
02-11-2004, 20:35
imkanı olan ve başarabilen herkes okumalıdır...ama bu istemekle olmuyor zaten biliyosunuz...o yüzden herkes üniversite okuyamaz...
yinede istediği yada yapacağı mesleğin bölümü olmasa bile herkese üniversiteyi tavsiye ederim...en azından o havayı solumalı herkes diye düşünüyorum...

Eray Karabağlı
02-11-2004, 21:24
Okumakta fayda var ama Üni çoğu yeterli düzeyde değil.Herkez Üni okusun diyede yeni üni açmanın anlamı yok.önce mevcut şartları geliştirmek gerkiyo.Türkiye şartları ???

Erkan.Ergun
03-11-2004, 00:37
Herkes üniversite okumak zorunda hissederse kendini ülkemizdeki gibi üniversite mezunuyum işsizim gişbi çok kelimeleri duyarız.

Burak.Coskun
14-11-2004, 22:48
yok canım herkes okumamalı ne o öle...
Üniversiteleri ele mi düşürücez... ;)
Şaka bi yana kaliteli üniversite yapmak lazım..Kontejyan çok az..yazık lisedeki çocuklara..

Safa Arıkan
15-11-2004, 10:30
Okumaktan asla zarar gelmez akisine insana birçok şey kazandırır.Ama ülkemizin şu durumunu göz aldığımızda bir üniversiteye girmek o kadar da kolay değil ne yazıkki üniveristelerin sayısının ve kontenjanlarının kısıtlı sayılarda olması nedeniyle her üniversite okumak isteyen üniversite okuyamıyor.Bu işin genel bakışıydı ama benim düşüncem adamın işi belliyse üniversite okumasada olur adam ne yapacak üniversiteyi bitirecek ve sonra direk işe başlıyacak.Mesela adam çevre mühendisliğinde okuyor ve mezun olduğunda tekstil ile uğraşacak adam mezun oluyor çevre mühendisi ama yapacağı iş tekstil farklı konular ;)Ülkemizde çoktur böyle vakalar adam hukuk mezunu ama ticaret ile uğraşıyor ???

Merve.Gurmarmara
22-11-2004, 11:32
Merhaba... :)Bence okunmalı.Evet,üniversite mezunu bir sürü işsiz var ama onların iş bulma ihtimali üniversite okumayanlardan daha mı düşük?! ??? Aslında okulu bitirince bile durumu kurtaramıyoruz... İngilizce falan,malum... Ya bitir okulu,kap lisanı... İşte o zaman şanslısın! ;D

Erkan.Ergun
01-12-2004, 01:32
Kendini üniversite okumak zorunda hissetmemeli her kesim.İlgi nereye kaymışsa oraya.Bazı kişilerde okumaya ilgi yoktur,sosyal ya da fen bilimleri onu ilgilendirmez.Ayrıca ülkenin sadece matematikçiye,işletmeciye,kimya mühendisine(misal birkaç meslek) yoktur.Bu ülkede kartonpiyercisi d olacak,manavı da olacak,marangozu da olacak.Bunlara okumanın çok katkısı olacağını düşünmüyorum.Bazı işlerde beyinden çok vücut gücüne ihtiyaç vardır.

Melis Varan
01-12-2004, 19:46
Bizim lisedeki müdürümüz:
Herkes üniversiteli olursa benim çayımı kim getircek, buraları kim silip süpürcek.. Üniversite mezunu mu ?
(nası bi teselliyse ;D )

Ogun.Aydemir
09-12-2004, 12:38
herkesin üniversite okursa üniversitelerin bilimsel kalitesi düşmezmi.notlaro çok kötü olan biri ünv gelince ne yapabilirki.eğitim kalitesi düşer okadar.meslek lisesi mezunları meslek yüksek okullarına gidiyo zaten