PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İlhan Eker

Murat Sarıkaya
27-06-2010, 18:18
Fenerbahçemiz 27 yaşındaki savunma oyuncusu İlhan Eker'i renklerine bağladı. Sezonu Gençlerbirliği'nde kaptan olarak tamamlayan İlhan Eker ile 3 yıllık sözleşme imzalandı.
Yeni oyuncumuz İlhan Eker'in imza törenine ilişkin detaylar önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşılacaktır.

Fenerbahçe Spor Kulübü

http://fenerbahce.org/fb2008/detay.asp?ContentID=20020

Metin Dinçsay
27-06-2010, 18:32
Hayırlısı olsun.Topa nerde nasıl gireceğini bilen, soğukkanlı, defanstan oyun kurabilen bir futbolcu.Gökhan Gönül'ün de yakın arkadaşıymış.

Ömer Özçetin
27-06-2010, 18:57
Ayağı iyi diyolar, hadi bakalım hayırlısı.

Bu sene Kadıköy'de Gençler'i 3-0 yendiğimiz maçta Guiza çok kez geçmişti İlhan'ı :D
Hatta sarı kart gördü İlhan, ikinciyi de görmeliydi hakem es geçmişti:)

Mehmet Sabırlı
27-06-2010, 20:53
Ayağı iyi diyolar, hadi bakalım hayırlısı.

Bu sene Kadıköy'de Gençler'i 3-0 yendiğimiz maçta Guiza çok kez geçmişti İlhan'ı :D
Hatta sarı kart gördü İlhan, ikinciyi de görmeliydi hakem es geçmişti:)
O zaman sıkıntı:D

Baran Kutlu
27-06-2010, 22:31
yedeğe adam aldılar heralde :rolleyes:

Oğuzhan Yılmaz
27-06-2010, 22:32
Hayırlı olsun.

Ben demiştim zamanında ama pek dinlenmemişti neyse.

Baran Kutlu
27-06-2010, 22:36
Hayırlı olsun.

Evet ozi benımde aklıma geldi o..

Kürşat Pak
27-06-2010, 22:43
Hayırlı olsun.

başka duyum var mı :) antuya çevirelim :D

Ömer Özçetin
27-06-2010, 23:44
İLHAN EKER'İ TANIYALIM :D

İlhan Eker; Bir istikrar abidesi 01.05.2008 http://www.tff.org/Resources/TFF/Auto/bc79dbc274b543fdaad8bd248036ecb2.jpg
Ligin parmakla gösterilen takımı Gençlerbirliği OFTAŞ Spor'un kaptanı. Futbola doğduğu şehrin takımı Balıkerispor'da başladı ve 16 yaşında profesyonel ligde oynadı. 7 sezondur forma giydiği OFTAŞ Spor'da üç şampiyonluk yaşadı. Üstelik bu 7 sezonluk süreçte neredeyse maç kaçırmadı. İstikrarını "profesyonelce yaşamak"la açıklıyor. Geçmişte orta saha oyuncusu olmanın avantajıyla, günümüz futbolunun "oyun kuran stoper" tipinin önemli örneklerinden birisi. Üniversiteden mezun olmak için gün sayıyor. Röportaj: Nihat Özten
OFTAŞ Spor oynadığı oyunla futbolseverlerin beğenisini topluyor. Sen de bu takımın kaptanısın. Ancak kamuoyunun yakından tanıdığı bir oyuncu değilsin. Bize biraz kendinden söz eder misin?
1 Ocak 1983 Balıkesir doğumluyum. Futbola da Balıkesirpor'da başladım. İlk profesyonel maçımı 16 yaşında oynadım. O dönemde takımımız A. Sebatspor'la oynadığı son play-off maçını kaybetti ve 2. Lig'e çıkamadı. Ertesi sezon kadro korunmasına rağmen takımımız küme düştü. Futbol hayatım, bu iki talihsizlikle başladı. Ama her işte bir hayır vardır derler ya, benim için de sonrası farklı gelişti. Küme düştüğümüz sezonki hocamız Can Cangök'ün tavsiyesiyle son maçlarımızı seyreden Cem Onuk sayesinde Gençlerbirliği'ne transfer oldum. O zamandan beri de 7 sezondur OFTAŞ Spor'dayım. Bu 7 sezonda sadece bir dönem Gençlerbirliği'nin sezon başı kampına katılmıştım ama orada oynamanın zor olacağını görünce ASAŞ'a geri dönmüştüm. Burada geçirdiğim 7 sezonda 3 şampiyonluk yaşadım.
Başlangıçta bir idolün var mıydı?
Çok beğendiğim oyuncular vardı ama idolüm hiç olmadı. Gençlerbirliği'ne transfer olana kadar orta sahanın solunda ve forvet arkasında oynuyordum. Ankara'ya geldikten sonra da iki sezon aynı bölgede oynadım. Ama bir devre arası kampında stoper eksiğimiz vardı ve antrenörümüz fiziğimden dolayı beni stoperde denedi. O gün bu gündür stoper oynuyorum.
Futbol sevgisi babamdan geldi .
Futbola ilgin nasıl başlamıştı?
Çok küçük yaşlardan beri futbola tutkum vardı. En önemli etken de babamın eski bir kaleci olmasıydı. Babam amatör olarak futbol oynuyordu ve ben de onun maçlarını izlemeye gidiyordum. Onun dışında her hafta sonu Balıkesirspor'un maçlarını izler, mahalle aralarında, okul bahçelerinde sürekli top oynardım. Ama babam beni elimden tutup da bir kulübe falan götürmedi. Herkesten habersiz Balıkesirspor'un spor okuluna yazılmıştım.
Peki, bu süreçte okul eğitimini ne yaptın?
Eğitim konusu çok komik. Ortaokul ve lise yıllarım çok parlaktı. Annem de okumamı çok istiyordu. Okulla futbolu bir arada götürdüm. Hatta çok ilginç bir anım var. Üniversite sınavına girmeden bir gün önce Gençlerbirliği'ne transferim gerçekleşmişti. Sınav Pazar günüydü ve ben Cumartesi günü eve gittiğimde kapıdan içeri girer girmez anneme Gençlerbirliği'ne transfer olduğumu söyledim. Annem "Yarın sınavın var, senin yaptığın şeye bak" diyerek kızdı:D O gün böyle konuşan annem, şimdi bütün spor programlarını seyreden, maçlarımızı sürekli takip eden ve karşılaşmalar sırasında neredeyse benden fazla strese giren birisi oldu. Ama ben de annemin eğitim konusundaki isteğini yerine getirdim. Gazi Üniversitesi'nde Beden Eğitimi Öğretmenliği bölümüne girdim. Mezun olmak için iki dersim kaldı. Zaten bizim takımda 13 arkadaşımız Gazi Üniversite Beden Eğitimi bölümünde okuyor.
Futbolunun gelişmesinde en fazla kimin emeği olduğunu düşünüyorsun?
Birçok isim sayabilirim. Balıkesirspor'daki hocam Can Cangök, ASAŞ'ın 3. Lig'deki takımını kuran ve bence bu noktaya kadar gelmemizde büyük emeği olan Özgün Kaya ve ayrıca Metin Diyadin. Stoper oynamaya başladıktan sonra, yaygın stoper anlayışındaki gibi sadece topu uzaklaştıran oyuncu olmak istemiyordum. Metin Hoca da beni oyuna daha çok çıkmam ve geriden oyun kurmam konusunda teşvik etti. Bu konuda onun katkısı çok fazladır.
Dört sezon önce 3. Lig'de bulunan bir takım üst üste şampiyon olarak Süper Lig'e yükseliyor ve burada da oldukça başarılı bir performans sergiliyor. Bu durumu nasıl açıklıyorsun?
Buraya geldiğim ilk sezonda Gökhan Ünal, Gökhan Gönül, Emre Toraman, Sedat Ağçay, Serdar Özbayraktar gibi çok kaliteli oyunculardan oluşan bir takımımız vardı. Ama o sene 3. Lig'de başarılı olamadık. Ondan sonraki sezon Özgün Kaya yönetiminde çok iyi bir hava yakaladık. Takım olarak başarıya açtık. Çok genç yaşlarda olmamıza rağmen herkesin kendine inancı ve güveni vardı. Bunu da bütün Türkiye'nin görmesini istiyorduk. Başarı içinde birbirimize sarıldık. Çıkış yolunu başka şeylerde aramadık. Aldığımız ücretler belliydi ama biz sadece kendimizi kanıtlayıp hep daha ileriyi gitmeyi kendimize hedef koyduk. Ayrıca ASAŞ'ın bizim için çok iyi fırsat olduğunu ve bunu iyi kullanmamız gerektiğini, iyi oynamanın bizi nerelere götüreceğini biliyorduk. Kendi aramızda "Bu sezon şampiyon olalım, 2. Lig'e çıkalım. 2. Lig bizim için daha farklı olacak" diyorduk. Ama gördük ki 2. Lig'de de pek bir şey değişmiyor. O zaman da Lig A'ya çıkmak için kendimizi aynı şekilde motive etmeye devam ettik. Her toplantıda, "Arkadaşlar burada da başarılı olursak hepimizin hayatı değişecek. Hepimiz birbirimizin transferini yapalım" diye konuşuyorduk. O motivasyonla birbirimizi Süper Lig'e kadar taşıdık. Ama tabii ki insanın hedefleri bitmiyor. Burada da çok şeyler başarmayı düşünüyoruz.

Yıldız oyuncu tanımım farklı

Sen bu başarının içinde kendini nereye koyuyorsun? Sürekli şampiyon olan bir takımın banko oyuncusu olarak transfer teklifleri almıyor muydun?
Ben hep "İyi futbolcu, yıldız futbolcu olmak nedir?" diye düşünmüşümdür. Göze hoş gelen hareketler, taraftarı coşturacak işler yapmak, maçın sadece 5-10 dakikasında ortaya çıkıp güzel hareketler yaparak harika bir gol atmak mı? Yoksa performansını maçın, hatta ligin tamamına yayıp takım olarak kazanmayı alışkanlık haline getiren oyuncu olmak mı? Benim ve takım arkadaşlarım için ikinci seçeneğin geçerli olduğunu söyleyebilirim. 2. Lig'de bir ara takımdan ayrılmayı düşünmüştüm ama kalmakla çok iyi bir iş yaptığımı şimdi daha iyi anlıyorum.
Geçen sezon şampiyonluğa oynarken Metin Diyadin'in ayrılması olayı var. Böyle bir değişikliğe rağmen yeni gelen teknik direktörünüz Osman Özdemir'le de hemen uyum sağladınız.
Başka şansımız yoktu. Ne yapabilirdik ki? Metin Hoca'nın ayrıldığı günü çok iyi hatırlıyorum. Kendisini önce insan, sonra bir ağabey olarak çok seviyorduk. Ona çok büyük saygımız vardı. Ayrıldığı gün takımla bir toplantı yaptım. Zaten her maçtan önce toplantı yaparız. Konuşmayı çok seven bir takımız. O toplantıda, "Beyler çok üzülüyoruz ama şartlar bizi bu duruma getirdi. Yapacak hiçbir şeyimiz yok. Kendi geleceğimiz için başarılı olmamız gerekiyor" demiştim. Zaten Metin Hoca da o gün, "Benim çocuklarım ligi şampiyon olarak bitirir. Çünkü onların karakterleri, onların futbolcu kişiliği bunu gösteriyor" demişti. O açıklamada bizi çok duygulandırmış, gururlandırmıştı. Tabi sonrasında Osman Hocanın da katkısını çok fazla oldu. Oyuncunun psikolojisinden çok iyi anlayan bir hoca. Sonuçta onun için de takımın başına gelmek büyük riskti. Çünkü lider bir takımın başına geliyorsunuz. Alınabilecek her hangi bir başarısızlık onun üstüne kalacaktı. Ama o da işleyen düzeni çok iyi idare etti ve geçiş dönemini başarılı bir şekilde atlattık.
Her maçtan önce toplantı yaptığınızı söyledin. Bunun dışında maçlara motive olmak için neler yapıyorsunuz?
Çok rahat bir takımız. Bunu açıklamak için size bir örnek anlatayım. Geçen sezon Osman Hoca geldikten sonraki ilk deplasman maçına gideceğiz. Yanlış hatırlamıyorsam Samsunspor'la oynayacaktık. Takım otobüste son derece rahat. Arkadaşlar şarkılar söylüyor, tezahüratlar yapıyor. Maç öncesi son antrenmanız da çok neşeli bir şekilde geçerken, Osman Hoca beni çağırdı, "Oğlum bu takımın durumu ne böyle? Yarın çok önemli bir maçımız var" dedi. Ben de, "Hocam raaad ol:D Eğer bizi böyle değil de stresli ve gergin görürsen o zaman kork " dedim. Çünkü biz ne kadar rahat olursak, o kadar başarılı olacağımızı biliyoruz. Zaten herkes gerektiği kadar motive oluyor, o heyecanı ve hırsı yaşıyor.
Türkiye liglerinin tüm kademelerinde oynadın. Bu ligler arasındaki oyuncu ve futbol kalitesi farkı hakkında ne düşünüyorsun?
Geçen sezon 1.Lig'in en az gol yiyen takımıydık. Bu sene de Süper Lig'de en az gol yiyen takımlardan biriyiz. Ama çok iyi hatırlıyorum, biz geçen sezon uzaktan hiç gol yemedik. Bu sezon uzaktan yediğimiz gollerle kaybettiğimiz maçlar oldu. Yani Süper Lig'de yapılan hatayı daha az affediyorlar. Burada skoru her an değiştirebilecek çok kaliteli oyuncular var. Belki alt liglerde tempo açısından daha iyi maçlar oynanıyor ama buradaki oyuncu kalitesi yüksek. Bulduğu her pozisyonu değerlendirebilecek bir oyuncu topluluğu var. Dolayısıyla Süper Lig'de oynamak çok daha zor.
Yabancı kontenjanının 6+2 olarak uygulanmasını nasıl değerlendiriyorsun?
Millet olarak çok misafirperveriz. Gelen yabancılara en iyi ortamı hazırlamaya çalışıyoruz. Taraftarların yabancı oyuncuyla Türk oyuncuya bakışı aynı olmuyor. Yabancılara daha fazla sempati duyuluyor. Yabancılara yapılan şeyler Türk oyuncular için de yapılmalı bence. Ama iyi yabancı oyuncuların gelmesini çok isterim. Çünkü onlardan çok şey öğreniyoruz. Mesela sezonun ilk yarısında bizde oynayan bir Stavrevski vardı. Kişiliği ve yapısıyla takıma bir hava katıyor, güven veriyordu. Böyle oyuncular genç futbolcuların da gelişmesinde çok katkıda bulunuyor. Ama tabii bir de tersi durum var. Bazı takımlardaki yabancı oyuncuların bir kısmı yedek kulübesinde oturuyor. Takıma hiçbir faydası olmuyor. Onlara verilen para bir yana, daha çok Türk oyuncunun önünü kesmelerine üzülüyorum.

OFTAŞ'ın stoperleri örnek olabilir

Türk futbolunda bir stoper sorunu yaşandığı sık sık gündeme geliyor. Neredeyse her takımın yabancı bir stoperi var. Bu konu hakkında ne söylemek istersin?
Evet, neredeyse ligimizdeki tüm takımların yabancı stoperleri var ve gerçekten de Türk futbolu bir sıkıntı yaşıyor. Stoper mevkii bir takım için çok önemli. Stoperlerin takımı ayakta tutan, direncini arttıran oyuncular olduğunu düşünüyorum. OFTAŞ Spor'da Giray'la yan yana oynuyoruz ve ligin en az gol yiyen takımları arasındayız. Bu, diğer takımlar için bir örnek olabilir.
Geçmişte bir orta saha oyuncusu olman, stoperden topu oyuna sokmasının beklendiği günümüz futbolunda sana avantaj sağlıyor olmalı.
Bu konuda gerçekten çok şanslıyım. Açık söyleyeyim bu özelliğimi çok da seviyorum. Defanstan oyun kurmanın çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bakın Galatasaray'ın çok başarılı olduğu dönemde, Popescu'nun takımı geriden yönetmesi ve Bülent'in savaşçı kimliğinin önemli rolü var. Bizim takımımızda da Galatasaray'ın o zamanki havasını görüyorum. Ben, Giray'a nazaran topu daha iyi kullanıyorum. Giray da bana oranla daha iyi kesici ve savaşçı.
Yedi sezondur neredeyse bütün maçlarda forma giymişsin. Bu istikrarı neye bağlıyorsun?
Bütün Türkiye'nin bildiği gibi çok iyi tesislerimiz var. İdmanlarda sonra kesinlikle dinlenmeme, uykuma ve beslenmeme çok dikkat ediyorum. Futbolun beden gücü ile yapılan bir spor olduğunu biliyorum. Eğer kendime iyi bakmazsam sahada iyi bir performans gösteremeyeceğimi düşünüyorum. Çok şükür ki, önemli bir sakatlık da yaşamadım.
Artık birçok takım tek santrforlu sitemle oynuyor. Bu durum siz stoperleri nasıl etkiliyor?
Bence bugünün 4-2-3-1 sistemi, savunmalar açısından iki santrforlu sistemden daha tehlikeli.
İki santrforlu sistemde orta sahadan gelecek bir tehlike olmadıkça fazla sorun yaşamazsınız. Forvet oyuncuları hep gözünüzün önündedir. Ama tek santrforlu sistemde sağdan, soldan yapılan bindirmeler ve tek forvetin arkasındaki adamın daha fazla tehlike yaratma şansı var. Tek santrforlu oynayan takımlar ön tarafta baskıyı iyi kurarsa, bu sistemde çok başarılı olabilir. Ama sonuçta bu da oyuncu kalitesiyle ilgili. Sonuçta elinizde biri hava toplarına hâkim, biri de düşen topları alan hızlı bir oyuncunuz varsa çift santrfor daha etkili olabilir.
Süper Lig'de seni zorlayan santrforlar var mı?
Çaykur Rizespor'daki Anderson'un sitili çok enteresan. Yerden pek iyi değil ama havadan gelen toplarda çok etkili bir oyuncu.
Kendi mevkiinde beğendiğin oyuncular var mı?
Kayserisporlu Aydın'ı çok beğeniyorum. Topu oyuna iyi sokması, direnci ve oyun bilgisi yüksek bir oyuncu. Servet de bu sezon iyi bir performans gösterdi. Yabancılardan ise Terry ve Ayala'yı çok beğeniyorum.
Gelecekle ilgili planlarında neler var?
Plan yaparak hareket eden bir oyuncu değilim. Tabii ki her oyuncu gibi dört büyük takımdan birinde oynamak isterim ama asıl hedefim Avrupa. İngilizcem fena değil. Yurt dışındaki hayatı görmek ve orada oynamak isterim. Hayalim ise Milli Takım. Bugüne kadar hiç milli olmadım. Milli forma altında sahaya çıkmak, ailemin, Türk halkının benimle gurur duyması tek hayalim. İnşallah bu hayalimi gerçekleştireceğim. Açıkçası şimdi konuşurken bile heyecanlanıyorum.
Futbolun dışında neler yapıyorsun? Nelere kızar, nelerden hoşlanırsın?
Sahada agresif, çabuk sinirlenen bir oyuncuyum ama saha dışında sakin, uysal bir insanım. Film seyretmeyi çok severim. Bazen sinemaya gidip eve döndüğümde bile film seyrettiğim olur. Arkadaşlarımla zaman geçirmekten ve kitap okumaktan hoşlanırım.
Ne tarz kitaplar okursun?
Daha çok tarih kitaplarını seviyorum. Futbolcu olmasaydım herhalde tarihçi olurdum. Tarihe karşı büyük ilgim var.

Burhan Tektaş
28-06-2010, 00:10
Hayırlı olsun.

İlk aklıma gelen sen olmuştuın kardeşim :D

Bu arada Aykut hoca aldıysa bir bildiği vardır.... ;)

Ömer Özçetin
28-06-2010, 00:13
Metin Diyadin İlhan Eker'i anlattı !

F.Bahçe'nin yeni transferi İlhan Eker'i onu yetiştiren teknik direktör Metin Diyadin'e sorduk!

http://im.htspor.com/2010/06/02/519936_detay.jpg?1277651647
HTSPOR.COM / ÖZEL HABER 02/06/10 12:53

Dış transfer çalışmalarını büyük bir gizlilik içinde yürüten F.Bahçe, Gençlerbirliği'nden İlhan Eker'i transfer etti. Uzun süredir Süper Lig'de mücadele eden futbolcuyu, OFTAŞ'tan (Hacettepe) bulup çıkartan ve bugünlere gelmesinde büyük rol oynayan eski F.Bahçeli futbolcu ve teknik direktör Metin Diyadin HTSPOR.COM'a anlattı.

"TAM F.BAHÇE'NİN ARADIĞI OYUNCU"
Benim o efsane OFTAŞ kadrosundan umutlu olduğum 4-5 oynucudan biriydi. Gökhan Gönül Fenerbahçe'ye, Giray Kaçar ise Trabzonspor'a gitti. Bunlardan biri de İlhan'dı ve böyle bir çıkış yapıp büyük takımlarda oynayacağını adım gibi iyi biliyordum.

"F.BAHÇE ALACAĞI EN İYİ OYUNCUYU ALDI"
Bir kere İlhan her teknik adamın aradığı özelliklere sahiptir. Fiziği iyidir öncelikle. Ama dahası topu da oyuna çok iyi sokar. Bu özelliği üst düzeydedir kesinlikle. Arkadan topu iyi servis etmesinin yanı sıra sol ayaklı olması da bir diğer artısıdır. Çok cesurdur. Fiziksel olarak ağır ve hantal bir duruşu vardır ama buna kimse aldanmasın. Fenerbahçe en azından bu ligden alabileceği en iyi oyuncuyu aldı. Çok hırslı bir yapısı vardır. Sorumluluk alır ve profesyoneldir. Sadece işine bakar.
"FORMAYI KAPACAĞINDAN EN UFAK KUŞKUM YOK"
Fenerbahçe'de ancak işi zor. Büyük camiaları her futbolcu kaldıramaz. Hele hele oralarda yerli futbolcuya formayı öyle kolay kolay vermezler. Önce Fenerbahçe'de formayı kapma savaşı verecek. Ama bunu yapacağından en ufak kuşkum yok.

Mesela Rijkaard... O Barcelona'daki stoperlerini Galatasaray'da da arıyor. Topu geriden iyi oyuna soksunlar istiyor ve bu nedenle de bütün stoperlerini sildi attı. Bu özellik tam anlamıyla İlhan'da var. İlhan'ın topu geriden oyuna sokması birçok Avrupalı stoperde bile yok. Tam adrese yollar topu.
"İLHAN KASAP DEĞİLDİR"
İlhan kasap değildir ayrıca. Lap diye atlamaz topa. 'Topu alamadım indireyim' diye düşünmez. Topa nerede ve nasıl hamle yapacağını çok iyi bilir. Bunun ayarını çok iyi yapar. Giray zaten bundan 5 sene önce de akıllı bir oyuncuydu şimdi de öyle. Kendini çok ama çok geliştirdi. Sürekli üstüne koyarak ilerledi. Sol stoperdir. Yani şu an Bilica'nın yerinde oynar 4'lü savunmada. Ayrıca ileride gol de arar. Hocası gönderdiği giçin gitmez. Hırsıyla inancıyla koşar gol bölgelerine.
"İLHAN'A ÇOK GÜVENİYORUM"
Ama şunu belirtmek lazım. O havayı kaldırmak çok önemli. Anadolu'dan birçok oyuncu ne umutlarla gitti büyüklere, oynayamadan geri geldiler. Ama ben ilhan'a çok güveniyorum. Gökhan Gönül için 3 sene önce söylediklerim nasıl çıktıysa, İlhan da aynı şekilde beni mahcup etmeyecektir.
----------------------------------

İlhan Eker transferinden sonra yabancı stopere gerek kalmadı bence.

Fatih Demirel
28-06-2010, 00:16

F.Bahçe'nin yeni transferi İlhan Eker'i onu yetiştiren teknik direktör Metin Diyadin'e sorduk!

Dış transfer çalışmalarını büyük bir gizlilik içinde yürüten F.Bahçe, Gençlerbirliği'nden İlhan Eker'i transfer etti. Uzun süredir Süper Lig'de mücadele eden futbolcuyu, OFTAŞ'tan (Hacettepe) bulup çıkartan ve bugünlere gelmesinde büyük rol oynayan eski F.Bahçeli futbolcu ve teknik direktör Metin Diyadin HTSPOR.COM'a anlattı.

Benim o efsane OFTAŞ kadrosundan umutlu olduğum 4-5 oynucudan biriydi. Gökhan Gönül Fenerbahçe'ye, Giray Kaçar ise Trabzonspor'a gitti. Bunlardan biri de İlhan'dı ve böyle bir çıkış yapıp büyük takımlarda oynayacağını adım gibi iyi biliyordum.

Bir kere İlhan her teknik adamın aradığı özelliklere sahiptir. Fiziği iyidir öncelikle. Ama dahası topu da oyuna çok iyi sokar. Bu özelliği üst düzeydedir kesinlikle. Arkadan topu iyi servis etmesinin yanı sıra sol ayaklı olması da bir diğer artısıdır. Çok cesurdur. Fiziksel olarak ağır ve hantal bir duruşu vardır ama buna kimse aldanmasın. Fenerbahçe en azından bu ligden alabileceği en iyi oyuncuyu aldı. Çok hırslı bir yapısı vardır. Sorumluluk alır ve profesyoneldir. Sadece işine bakar.
Fenerbahçe'de ancak işi zor. Büyük camiaları her futbolcu kaldıramaz. Hele hele oralarda yerli futbolcuya formayı öyle kolay kolay vermezler. Önce Fenerbahçe'de formayı kapma savaşı verecek. Ama bunu yapacağından en ufak kuşkum yok.

Mesela Rijkaard... O Barcelona'daki stoperlerini Galatasaray'da da arıyor. Topu geriden iyi oyuna soksunlar istiyor ve bu nedenle de bütün stoperlerini sildi attı. Bu özellik tam anlamıyla İlhan'da var. İlhan'ın topu geriden oyuna sokması birçok Avrupalı stoperde bile yok. Tam adrese yollar topu.
"İLHAN KASAP DEĞİLDİR"
İlhan kasap değildir ayrıca. Lap diye atlamaz topa. 'Topu alamadım indireyim' diye düşünmez. Topa nerede ve nasıl hamle yapacağını çok iyi bilir. Bunun ayarını çok iyi yapar. Giray zaten bundan 5 sene önce de akıllı bir oyuncuydu şimdi de öyle. Kendini çok ama çok geliştirdi. Sürekli üstüne koyarak ilerledi. Sol stoperdir. Yani şu an Bilica'nın yerinde oynar 4'lü savunmada. Ayrıca ileride gol de arar. Hocası gönderdiği giçin gitmez. Hırsıyla inancıyla koşar gol bölgelerine.
Ama şunu belirtmek lazım. O havayı kaldırmak çok önemli. Anadolu'dan birçok oyuncu ne umutlarla gitti büyüklere, oynayamadan geri geldiler. Ama ben ilhan'a çok güveniyorum. Gökhan Gönül için 3 sene önce söylediklerim nasıl çıktıysa, İlhan da aynı şekilde beni mahcup etmeyecektir.

Hımmmm
Metin Diyadin'in ağzından bal damlıyor. İzleyip görmek lazım.

Mehmet Sabırlı
28-06-2010, 01:24

"İLHAN KASAP DEĞİLDİR"

Gönül içinde çok iyi şeyler söylemişti Metin Diyadin. İnşallah bu söyledikleride doğru çıkar. Aslında şu an düşündüm de Diyadin tam alt yapı hocası olacak adam:rolleyes:

Eyüp Toktaş
28-06-2010, 01:46
Hayirlisi olsun.

Insallah simarmadan , kendini Istanbul'da kaybetmeden , beyefendi bir sekilde

FORMASININ HAKKINI VERIR

Cansu Doğan
28-06-2010, 02:16
Hayırlı olsun :)

Emre Diler
28-06-2010, 03:18
Metin diyadin iyi bir futbol adamıdır ve futbolcular konusunda çoğu tahmini doğru çıkmıştır.İnşallah Metin Hocanın İlhan hakkında dedikleri doğru çıkar.

Bu arada İlhanla ilgili bende çok iyi duyumlar aldım.Metin hocanın da belirttiği gibi sol ayağı hiç fena değil ve topu oyuna iyi sokabildiğiyle ilgili iyi bilgiler var.Oftaşın ilk seneki Süper lig deneyiminde Giray Kaçarla iyi bir ikili olmuşlardı.Belki sol ayaklı olmasından ötürü Vedersonun yerine de düşünülmüş olabilir Santosa alternatif olarak.İnşallah takımımıza faydalı olur.

Samet Koşar
28-06-2010, 23:54
Metin hocanın ağzından bal damlıyor gerçekten.. İlhan gibi Gökhan Gönül de onun elinde yetişmiş futbolculardan birisiydi ve Gökhan Fener'e geldiğinde Metin hocanın ortaya koyduğu tüm öngörüler sonrasında birer birer gerçekleşti. Bu nedenle Metin hoca konuştuysa tanıdığı oyuncu hakkında, cidden kulak vermeli :)

Ömer Özçetin
29-06-2010, 01:42
Metin hocanın ağzından bal damlıyor gerçekten.. İlhan gibi Gökhan Gönül de onun elinde yetişmiş futbolculardan birisiydi ve Gökhan Fener'e geldiğinde Metin hocanın ortaya koyduğu tüm öngörüler sonrasında birer birer gerçekleşti. Bu nedenle Metin hoca konuştuysa tanıdığı oyuncu hakkında, cidden kulak vermeli :)

+1907 kardeşim :)

Serkan Ege
30-06-2010, 19:48
umarım başarılı olur. ancak şu an için yedek kulübesi için yapılmış bir transfer gibi gözüküyor. ancak bu mevkiye direkt oynayacak adam lazım lugano'nun yanına.

Birol Kösem
30-06-2010, 20:34
Bu Transferle İlgili Çok Büyük Ön Yargılarım Vardı Ama Metin Hoca Böyle Diyorsa Bi Bildiği Vardır.
Sabretmekte Fayda Var. Yolu Açık Olsun.
Belki Birgün Metin Diyadin'i De Kulubümüzde Herhangi Bir Görevde Görebiliriz.
Ben Altyapılarda Görev Alabileceğine İnanıyorum. Önemli Hizmetler Verebilir.

Fatih Demirel
30-06-2010, 23:52
Belki Birgün Metin Diyadin'i De Kulubümüzde Herhangi Bir Görevde Görebiliriz.
Ben Altyapılarda Görev Alabileceğine İnanıyorum. Önemli Hizmetler Verebilir.

Eveeet ;)

Can Ayyıldız
15-07-2010, 10:49
Yorum yapmak için biraz erken fakat,dünkü maçta çok kötü oynadı.1'e birde çok geçildi,güvenilebilecek biriimajı vermedi..Bilica-Lugano'ya hazırlıklı olun derim...

Mehmet Sabırlı
15-07-2010, 11:12
Yorum yapmak için biraz erken fakat,dünkü maçta çok kötü oynadı.1'e birde çok geçildi,güvenilebilecek biriimajı vermedi..Bilica-Lugano'ya hazırlıklı olun derim...
Lugano-? diyorum bende...

Eray Şen
15-07-2010, 12:31
Ah şu Lugano-Bekir ikilisi bir oynamaya başlasa..

Kürşat Pak
15-07-2010, 12:35
bekire neden bu kadar çok güveniliyor ben hiç beğenmiyorum dünkü yenilen 2. golde hatası vardı neye duruyorsa

Ferhat Adsız
15-07-2010, 15:01
Luganoya partner lazım

Fuat Rıhtım
15-07-2010, 17:26
bekire neden bu kadar çok güveniliyor ben hiç beğenmiyorum dünkü yenilen 2. golde hatası vardı neye duruyorsa

2. golde top direk defansın ortasına düşüyor ve ne Bilica ortalıkta, ne İlhan. Bekir maça sağ bek olarak girdiği için, o pozisyonda hatası 0 demek mümkündür.

Bekir Türkiye'deki stoperler ile karşılaştırıldığında en hızlı 1-2 oyuncu arasına girer. Top kullanma konusunda Türkiye'deki en iyi stoper diyebiliriz. Kademe anlayışıda iyi. Ama tek eksiği tecrübe. Bir Şampiyonlar Ligi maçında çok yüksek verim alamayabiliriz ama oynadıkça oralarada alışacaktır. Tabi oralara kadar varırsak (!)

Bu arada İlhan dünkü maçta ilk yarı fena değildi. İkinci yarı berbattı. Çok çabuk çalım yiyen bir oyuncu gibi gözüktü bana ama ilk maçla hemen adamı asmak olmaz. İlk defa giydi o formayı. İlerleyen maçlarada bakıp yorum yapmak daha doğru olur.

Yılmaz Çolak
16-07-2010, 14:57
2. golde top direk defansın ortasına düşüyor ve ne Bilica ortalıkta, ne İlhan. Bekir maça sağ bek olarak girdiği için, o pozisyonda hatası 0 demek mümkündür.

Bekir Türkiye'deki stoperler ile karşılaştırıldığında en hızlı 1-2 oyuncu arasına girer. Top kullanma konusunda Türkiye'deki en iyi stoper diyebiliriz. Kademe anlayışıda iyi. Ama tek eksiği tecrübe. Bir Şampiyonlar Ligi maçında çok yüksek verim alamayabiliriz ama oynadıkça oralarada alışacaktır. Tabi oralara kadar varırsak (!)

Bu arada İlhan dünkü maçta ilk yarı fena değildi. İkinci yarı berbattı. Çok çabuk çalım yiyen bir oyuncu gibi gözüktü bana ama ilk maçla hemen adamı asmak olmaz. İlk defa giydi o formayı. İlerleyen maçlarada bakıp yorum yapmak daha doğru olur.

katılıyorum kesinlikle. özellikle ilhan konusunda da ümitliyim ben. hatırlarsanız gökhan gönul ilk maçında berbattı. gaziantepe karsı yedeklerle oynamıstık o maçta. ama şimdi takımın en önemli 2-3 futbolcusundan biri.

Serhat Yılmaz
17-07-2010, 13:03
ilhan konusunda açıkçası kararsızım... tabi ki isterim Fenerbahçe'mizde başarılı olmasını bi Türk futbolcusunun fakat şöyle düşünüyorum; lugano zannedersem young boys la oynanacak ilk maçta yer alamıyacak bu da şu anlama geliyor büyük ihtimalle bilica ilhan oynıyacak göbekte(İlhan'ın ilk ş.ligi deneyimi olucak rakip her ne kadar young boys olsa da) ... Allah muhafaza bu adam kritik bi hata yaptı da gol yedik o zaman düşünebiliyor musunuz adamın durumunu ; şimdi diyeceksiniz ki hatalar illa ki olacaktır oyunun doğasında olan birşey bu konuda ben de hemfikirim tabi ki; fakat basın falan sürekli biz demiştik Fenerbahçe' nin stoper ihtiyacı var diye ilhan Fenerbahçenin oyuncusu değil gibi yıpratma çalışmaları hemen başlıyacaktır maalesef...inş bu ağır yükün altından başarıyla kalkar da uzun yıllar çubukluya hizmet eder( bilica nın performansından memnun olmuyan birisi olarak yürekten istiyorum bunu)

Ömer Özçetin
17-07-2010, 18:53
Çok çalışmak lazım çoooook !

Mevlüt Çiller
17-07-2010, 18:58
bu oyuncuyu topçu diye fenerbahçeme getiren zihniyet : YAZIK ..!

Ferhat Adsız
17-07-2010, 19:32
İlk 2 maçla nasıl bir futbolcu olduğu belli oldu diyebiliriz. Alışma evresi falan bence hikaye. Bir futbolcu yetenekliyse kendini formsuz döneminde de gösterir.Ben bunu bilirim. İlhan 29 yaşından sonra kendini geliştirirse(!) girer ilk 11 e

Özgür Okcu
18-07-2010, 02:12
Guiza'nın da gideceğini düşünürsek 3 tane yabancı hakkımız var ki bunlardan biri mutlaka stoper olmalı.Kaliteli bir forvet ne kadar elzemse stoper için de aynı durum sözkonusu.Lugano sakat veya cezalıysa ne ligde ne Avrupa'da bişey yapamayız.Ne yazık ki İlhan Eker'in transferi üst düzey bir oyuncunun alınmayacağı anlamına geliyor.Hani hep diyoruz ya hatalardan ders çıkarılsın, zihniyet değişsin diye gördüğümüz üzre değişen bişey yok.Kadromuzda hala eksikliği maç kaybettirecek bi ton oyuncu var.Yazık, çok yazık !

Can Ayyıldız
19-07-2010, 12:14
İlhan defans değil,2 maçta mı derseniz,evet 2 maçta..

Ömer Özçetin
20-07-2010, 12:06
İlhan defans değil,2 maçta mı derseniz,evet 2 maçta..

:D katılmıyorum.

İsmail Önal
29-07-2010, 00:19
DHA'ya göre sol ayak bileğinin tendonunda yırtık oluştuğu ve bir bağının koptuğu, sahalardan ise en az 6 hafta uzak kalacağı öğrenilmiş.

Ömer Özçetin
05-08-2010, 00:45
Ya hani bu adam çok iyi oyun kuruyodu?
Hani muhteşem sol ayağı vardı?
Hani takımda as oynardı?

Adam yanındakine bile pas atamıyor ! Ne işi var F.bahçe'de o zaman?

Mevlüt Çiller
05-08-2010, 00:46
DHA'ya göre sol ayak bileğinin tendonunda yırtık oluştuğu ve bir bağının koptuğu, sahalardan ise en az 6 hafta uzak kalacağı öğrenilmiş.

adam gibi sakatlansaydı da bekir onun yerinde iş yapardı sağda da gg oynardı .

Olgu Gencer
05-08-2010, 00:49
Bu adamı göndermek için ne gerekiyorsa yapılsın yaa.
Adam bildiğimiz kalas.5 e 10 kalas herif.

Mevlüt Çiller
05-08-2010, 00:51
para toplayıp bonservisini satın alıp çürütelim :)

Olgu Gencer
05-08-2010, 00:56
para toplayıp bonservisini satın alıp çürütelim :)
bi t-shirt bastıralım.satışa çıkaralım 'Alın parasıyla İlhanı göndercez' diyelim.
kesin toplarız bonservis parasını valla:D

Ferhat Adsız
05-08-2010, 00:57
bi t-shirt bastıralım.satışa çıkaralım 'Alın parasıyla İlhanı göndercez' diyelim.
kesin toplarız bonservis parasını valla:D
Öyle birşey olsa yeniden takım kurarız takım

Engin Kaşkaya
05-08-2010, 01:08
Ben Beğendim Luganonun Bölgesini Topladığı Gibi Santosun Yediği Ataklarıda Kesti.İş Yapar.

Mete Eker
05-08-2010, 02:14
Çok sert yükleniyoruz bence.

Çıkarken bu kadar top kaybeden (kabul kendisin de çok kaybetti) bir takımın,bu kadar geriye yardım getirmeyen bir takımın savunmasında Lugano bile olsa İlhan'dan çok farklı oynamaz.

Eray Şen
05-08-2010, 02:19
Valla iyi niyetli bakmaya çalıştım baştan beri ama
yok arkadaş olmuyor

takım kötüydü de çok top geldi de ne yapsın da falan yok
bir oyuncu 90 dakika boyunca rakip oyuncunun ayağındaki topa faulsüz 1 kere değemez mi
İlhan değemedi

stoper dediğin karşıdan gelen uzun toplara kafa vurur,
İlhan bir kere vurmadı

rakip her üstüne geldiğinde ya çalım yedi ya faul yaptı
üstelik zaman zaman kendi arkadaşlarını da bozdu

çok büyük hayal kırıklığı çok

Ferhat Adsız
05-08-2010, 09:54
Ve çok ironik bu sezon transfer edildi

Ali Büyükkaracan
05-08-2010, 10:37
Bu Adam Her Maç Kırmızı Görmeye Müsait Bir Yapıda.
İyi Olacak Gibi Görünmüyor Ama Bunu Takımın Performansına Bağlıyorum.
Umarım Yanılırım.

Utku Cenikli
05-08-2010, 10:39
Bu takımda oynayacak kalitede degıl.... bu adam alıncaksa benım altyapımdan gelen can aratın ne sucu vardı yada bekir oynadıgı kadar kerim zenginde oynarıd

Murat Yamalı
05-08-2010, 16:14
İlhan EKER'in dün akşam Gökhan GÖNÜL'den sonra en basarılı defans oldugunu dusunuyorum.

Yeri geldı ,Bilica'nın acıgını kapattı,yeri geldi Santos'un acıgını kapatmaya calıstı.Lugano'yla daha basarılı ısler cıkaracagına emınım.

Eee sonucta eskı oyuncumuz Metin DIYADIN'ın tavsıyesı :) Gokhan GONUL'ude o tavsıye etmıstı :) :)

Su an ıcın elestırmenın anlamsız oldugunu dusunuyorum.Bu takımda Bilica gibi bir oyuncu varken İlhan'a çok daha fazla tolerans tanınması taraftarıyım.

Oğuzhan Yılmaz
05-08-2010, 16:18
Murat kardeşim yalnız CL öne eleme maçında da bu kadar çok bacak arası yenmez ki Young Boys gibi bir takımın oyuncularından. Bence haddinden fazla başarısızdı Gökhan Gönül değişikliğide Bekir ile değilde İlhan ile yapılabilirdi. Geçmiş geçmişte kaldı ama İlhan'da kendini geliştirecek potansiyel göremiyorum ne hazırlık maçlarında ne de dün akşam ki maçta...

Murat Yamalı
05-08-2010, 16:27
İşte bak Oguzhan'cım bızım en buyuk eksıklıgımız bu :( takıma yenı adapte olmaya calısan bır oyuncu bır ıkı macta bavulunu elıne verıp gonderebılıyoruz :(

Benım İlhan EKER hakkında hıc bır bılgım yoktu bıze gelmeden once,ama onu bızım takıma oneren ısım METIN DIYADIN'se hele de bu ısım Gokhan GONUL gibi bır oyuncu bu kulube kazandırdıysa,ben bunları hak etmedıgını dusunuyorum.

Zamanla hersey daha net olacak ona emınım ve Ilhan'a Lugano'nun yanında guvenıyorum.

Pekı sana bı sorum olacak ? Lugano'nun yanında Bılıca mı olmalı Ilhan mı ?

Oğuzhan Yılmaz
05-08-2010, 16:33
Lugano'nun yanında şu an Bekir'den iyisi yok ama gel gör ki gönlüm Sertaç ve Hasan'dan yana... Gelelim ilk satırına ben İlhan'a gitsin demedim. Tamam herkes bir sinirle gitsin diyor ama kimsede bunun olmayacağını biliyor.

Ha belki İlhan Lugano'nun yanında dura dura bişeyler öğrenir. Hayırlısı olsun demekten başka bişey gelmiyor. İnşallah herkesi yanıltır..

Murat Yamalı
05-08-2010, 16:37
Lugano'nun yanında şu an Bekir'den iyisi yok ama gel gör ki gönlüm Sertaç ve Hasan'dan yana... Gelelim ilk satırına ben İlhan'a gitsin demedim. Tamam herkes bir sinirle gitsin diyor ama kimsede bunun olmayacağını biliyor.

Ha belki İlhan Lugano'nun yanında dura dura bişeyler öğrenir. Hayırlısı olsun demekten başka bişey gelmiyor. İnşallah herkesi yanıltır..

inş :)

Harun Macit
27-05-2011, 15:49
ilhan gitmeli

Şefik Y. Özcan
03-06-2011, 01:28
1 dk oynayark tamamladı sezonu ve bonservisiyle verdik kayseriye yolu açık olsun....

Hüseyin Karakocaoğlu
03-06-2011, 04:37
Bu adamıda harcadık helal olsun emeği geçenlere....

Şefik Y. Özcan
03-06-2011, 12:03
Bu adamıda harcadık helal olsun emeği geçenlere....

Harcama diye bir olay yok zaten adam yedek olarak bonservissiz alındı Lugano-Yobo Kulübede de bekir'i kesmesi zordu......

Hüseyin Karakocaoğlu
03-06-2011, 12:53
ya o zaman almayacaksın adamı bu adamların böyle yaparak futbol hayatını bitiriyoruz.Madem yedek alındı 1 sene sonra neden gönderiliyor ? Sonra gene transfer oraya 1 sene sonra onuda gönder tekrar transfer yap sence mantıklı mı Şefik böyle yapılması ? Sonra yerli oyuncu çıkmıyor yetişmiyor diye heryerde avaz avaz bağırıyorlar !