PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : FSE'nin Üçüncüsünü Düzenlediği "European Football Fans Congress"e Katılıyoruz

1907 ÜNİFEB
14-07-2010, 15:59
FSE(Football Supporters Europe)’nin iki senedir Almanya’nın Hamburg şehrinde düzenlediği European Football Fans Congress(EFFC)’in üçüncüsü bu yıl Barselona’da gerçekleşecek.

1907 ÜNİFEB olarak, 35 ülkeden yaklaşık 2 milyon Avrupalı taraftarı temsilen 270’i aşkın katılımcının bulunacağı bu kongrede biz de yerimizi alacağız.

Bu yılki sloganı “Money Can’t Buy Passion” (Tutku Satın Alınamaz) olan kongre 16-18 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek. Futbolun ekonomik, kültürel yönlerinin ve taraftarlık olgusunun işleneceği kongrenin genel programı ise şöyle:

16 Temmuz 2010 – Kick-off Toplantısı / Camp Nou

17 Temmuz 2010 – Katılımcıların tanıtım yapacağı 6 seçimli Workshop / Estadio Cornellá-El Prat

18 Temmuz 2010 – Avrupalı Taraftarların 2. Genel Yıllık Komite ve Yönetim Kurullarının seçiminin yapılacağı toplantı / Estadio Cornellá-El Prat

Geçen sene Avrupa Birliği Gençlik Programı kapsamında Katalunya Gönüllüler Derneği’nin düzenlediği seminere de katılan 1907 ÜNİFEB’i bu sene gerçekleşecek kongrede 1907 ÜNİFEB Yönetim Kurulu Başkanı Burak Berkol ile 1907 ÜNİFEB Yönetim Kurulu Üyeleri Hande Müyesser ve Oğuz Ceran temsil edecek.

1907 ÜNİFEB - Üniversiteli Fenerbahçeliler Birliği

Yusuf Dömekeli
15-07-2010, 04:26
1907 ÜNİFEB olarak 2.kez Uluslararası platformda yer almak gurur verici. Tribün faaliyetlerimizi dondurduğumuz bu dönemde bu tarz bir seminer içinde yer almak eminim ki birliğimize katkı sağlayacaktır.

Atilla Çevik
20-07-2010, 11:01
FSE dün itibariyle sona erdi. Heyetimizde bugün yurda geri dönecek. Bir karşılama düzenlenmeyecek tabiki. :)
Kongrenin verimli geçtiğinin haberlerini aldık. Tribün faaliyetlerini durdurma kararımızda yurtdışında da yankı uyandırmış. Gelişmelerden haberdar oluruz yakın zamanda.

Keşke dışarıdan gıpta ile bakılan, 1907 ÜNİFEB'i onure eden bu davet üyelerimizden de gereken ilgiyi görseydi. Birlik olarak bazı noktalara çok odaklandığımızdan tablonun tamamını göremiyoruz. FSE haberini belki yüzlerce üyemiz paylaştı, beğendi ama bu platformların yararı yönünde kafa yormadı. Kendimizi de inceden hesaba çekmeliyiz.

FSE kongresinin detayları ekibimizin yapacağı çalışma sonucunda sizlere sonuç bildirgesi olarak sunulacaktır. İlginizi çekerse tabi.

Ali Yıldırım
20-07-2010, 15:30
Atilla'nın yazdıklarına katılmamak elde değil.

Birlik olarak kendimizle ne kadar gurur duysak az. Aydınlık Gelecek olarak Fenerbahçemiz için kamuoyu yaratma çalışmalarımız çok güzel bir şekilde devam ediyor. Ara ara bunun da sonuçlarını alıyoruz ama daha yapılacak o kadar çok iş, gerçekleşecek o kadar çok güzel bir proje var ki. Sırayla bizim imza atmamızı bekliyorlar.

Fenerbahçe tribünleri ve 1907 ÜNİFEB zorlu bir sürece girmiştir. Yıllar önce olduğu gibi yine 1907 ÜNİFEB bu zor zamanlarda yine dimdik, omuriliğini bozmadan çalışmalarına imza atacaktır. Alınan bu güzel davet de bunlardan bir tanesidir.

Şimdi biz 1907 ÜNİFEB'lilere çok önemli bir iş düşüyor. Kendimizi kamuoyuna rahat bir şekilde ifade etmemiz gerekiyor. Ki bunda da başarılı olduğumuzu düşünüyorum. Yapmamız gereken tek şey yine tam anlamıyla birlik olup dimdik, omuz omuza bir şekilde mücadeleye devam etmemizdir.

Bu güzel seminerde bizleri temsil eden başta Yönetim Kurulu Başkanımız Burak Berkol ve yönetim kurulu üyelerimiz olan Oğuz Ceran ve Hande Müyesser'e çok teşekkürler. Kongre ile ilgili izlenimlerinizi ve fikirlerinizi merakla bu başlık altında bekliyorum.

Burak Kılıç
20-07-2010, 15:59
Başta başkanımız Burak Berkol'a, Oğuz Ceran'a ve Hande Müyesser'e, bizi bu güzel semınerde temsil ettıklerı için çok çok teşekkür ederiz...

Kenan Ergün
20-07-2010, 18:05
Çalışmaların sonucunu bekliyoruz.

Temsil eden arkadaşlara yürekten teşekkür ederim.

Nuri Doğan
20-07-2010, 18:19
Eminim çok güzel bir seminer olmuştur. Birliğimizin ne kadar güçlü olduğunu herkes daha iyi görmüştür sanırım. Katılanlara bizleri en iyi şekilde temsil ettikleri için çok teşekkür ederim.

Gelişmeleri merakla bekliyorum.

Onur Yılmaz
20-07-2010, 18:37
FSE'nin sitesine bir göz attım. Yapılan toplantılarla ve konu başlıları ile ilgili neler konuşuldu, ne kararlar alındı, bununla ilgili ayrıntılıları merak ediyorum. Unifeb olarak bu konularda biz neler yapacağız veya yapabiliriz. bunu Fenerbahçemiz için nasıl kullanabiliriz bunu da tartışmamız lazım.

Ece Çetinel
20-07-2010, 19:42
Başlık açıldığından beri aklımdakileri yazıya dökmek istiyordum fakat düşüncelerimi toparlamak zaman aldı. Çünkü Football Fans Congress ile ilgili heyecanlandığım ve merak ettiğim bir çok nokta var esasen :)

Öncelikle böyle uluslararası bir taraftar kongresinde bizi temsil ettikleri için Yönetim Kurulu Başkanımızı ve üyelerimizi tebrik ve takdir ediyorum. Geçen yılki Barcelona davetinden sonra uluslararası arenada aktivitelerimizin devam edeceği belliydi.

Bu oluşumun sitesini biraz inceledim; misyonu-vizyonu, oluşum yapısı vs. Dünya üzerindeki bütün taraftarlar birliklerine uluslararası bağlamda tavsiye-bilgi ve destek servisi sunan, UEFA ve birçok resmi kurum tarafından desteklenen bir yapı. Zaten okudukça abartısız göğsüm kabardı diyebilirim.

Misyonlarına bakınca da ırkçılığı ve diğer her türlü ayrımcılığı reddettiğini, taraftar esasını önemsediğini, pozitif bir taraftar olgusu yaratmaya çalışıp her türlü şiddete karşı çıktığını görebiliriz. Bir diğer özelliği de ticarileşme, bilet fiyatları, taraftar kültürü, stad yasaklamaları hakkında açıkça ve özgürce tartışmayı esas almak olduğunu görünce 1907 ÜNİFEB'in böyle özgür bir platformda 1 kez daha temsil edilmesinden gurur duydum.

Bu yılki ''Money Can't Buy Passion'' temasını ve 'Kapalı kapılar ardında taraftarlığı ve öz-denetimi etkileyen cezaların alınması', 'Futbolun iğrenç ticarisi', 'Burası sizin eğlence yeriniz olamaz - Bayan Taraftarlar' ve 'Bir köprü kurmak - Avrupa'da model olarak taraftar iletişim görevlileri', başlıklarını incelediğimde aslında büyük ölçüde bizi de ilgilendiren konular olduğunu gördüm. Zira biz de haksız uygulanan yaptırımlardan, futbolun ticarileşmesi kapsamında futbol tutkusunun giderek maddileşmesinden, ülkemizdeki bayan taraftarların çektiği sıkıntılardan muzdaribiz. Bu yüzden kongre programı çerçevesinde yapılan workshop'larda neler tartışıldı, hangi çözüm önergeleri yazıldı-çizildi, hangi sonuçlara varıldı, alınan sonuçları biz ülkemizde uygulayabilir miyiz veya biz neler sunduk çok merak etmekteyim.

Ayrıca Football Fans Europe yapısı altında FSE Committee denen bir yapının var olması dikkatimi çekti. Belki ileride uluslararası bu oluşumda sürekli bir elçi bulundurmak adına bizden de bir üye orada olabilir, o komiteye seçilebilir belki.

Eminim bütün bunları Yönetim Kurulumuz da bizlerle paylaşacaktır.

Tekrardan 1907 ÜNİFEB'i böyle uluslararası bir taraftar platformunda temsil ettikleri için Başkanımızı ve Yönetim Kurulu üyelerimizi tebrik ederim.

Hande Müyesser
25-07-2010, 15:42
Öncelikle bu yazıyı beklettiğimiz için özür dilerim, takdir edersiniz ki yoğunluktan dolayı ancak toparlayıp yazma fırsatı buldum. Aşağıda gün gün yapılanlar ve bu kongrenin bize katkılarından bahsetmeye çalışacağım.<o>

</o> İlk olarak cuma akşamı Nou Camp’ta kongre ile ilgili bir bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantının açılış konuşmasını RCD Espanyol Kulübü’nün yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Platini’nin kişisel danışmanı William Gaillard yaptı. Ertesi gün ise farklı konuların konuşulup tartışıldığı 6 workshop yapıldı. Workshoplar eş zamanlı olduklarından dolayı üçüne katılım gösterebildik. Burak ‘Modern Futbola Karşı Ultra Kültürü’, Necati ‘Avrupa’da Bir Model Olarak Taraftar İletişim Görevlileri’ başlıklı workshoplara katılırken ben de ‘Bayan Futbol Taraftarları’ ile ilgili olan workshopa katıldım. Otuzun üzerinde farklı ülkeden katılımın sağlandığı workshoplar odakta aynı sorunların farklı şekillerde dillendirilmesi ve bu sorunlara birlikte hareket edebileceğimiz cinsten çözümler aramakla geçti.

Workshopların ilk oturumunda artık klasikleşen endüstriyel futbol deyiminin taraftarlık olgusuna zararları ve taraftarların, gerek ayrımcılıktan gerekse cezai yaptırımların uygulama eksikliğinden/yanlışlığından kaynaklanan tribün içinde ve dışında yaşadıkları sorunları dile getirildi. Öğleden sonra devam eden ikinci oturumlar ise daha çok bu konularda neler yapılabileceği üzerine geçen tartışmalardan oluştu. Bizde bu bölümde kendi ülkemizde yaşanılan sıkıntılardan ve bu sıkıntılara 1907 ÜNİFEB çerçevesinden bakılarak getirilebilecek çözümlerden bahsetmeye çalıştık. Konuşmaların özetinde farklı ülkelerde yaşanılan taraftar sorunlarının hemen hemen aynı cins olduğuna dikkat çekilirken, bu benzer sorunlara getirilebilecek çözümlerin de ancak beraber alınabilecek kararlar sonucu dünyanın çeşitli yerlerinde yapılacak eş zamanlı uygulamalar olacağında hemfikir olundu. Bu bağlamda önümüzdeki sene içinde belirlenecek sloganlarla belirli aralıklarla ‘Eylem Günleri’ adı altında çeşitli eş zamanlı etkinliklerde bulunulmasında karar kılındı. Workshopların en büyük getirilerinden biri şüphesiz FSE komitesinde görev alanların dışında FARE, FSF, ATAC, Unsere Kurve gibi oluşumlarda yer alan şahıslarla da tanışıp kendimizi tanıtmamız oldu.

Aynı zamanda cumartesi günü workshoplar dışında stat girişinde kurulan ve ülke ülke ayrılan stantlarda ülkemizi ve kulübümüzü temsilen yer aldık. İlgilenen kişilere 1907 ÜNİFEB’in nasıl bir oluşum olduğunu, hedefledikleri ve bu hedefler doğrultusunda gerçekleştirdiklerini anlatmaya çalıştık. Genelde derneklerin ve bireysel taraftarların katıldığı kongrede 1907 ÜNİFEB olarak farklı oluşumumuzla oldukça dikkat çektik.

Pazar günü ise kongrenin 2.olağan secimi vardı. Farklı ülkelerden 11 ayrı FSE üyesinin adaylığını koyduğu FSE komitesine bizimde içinde yer aldığımız bir oylama sonucunda 8 kisi seçildi.

Kongrede ayrıca 16 ülkenin temsilcileri de yer alıyordu. Kongrenin bize en büyük katkılarından biri de Türkiye’yi temsilen orada bulunan Prof. Dr. Seyhan Hasırcı ile tanışmamız ve kendisine 1907 ÜNİFEB’i tanıtarak birlikte yürüteceğimiz çalışmalara zemin hazırlamamızdı. Kendisi FSE’nin öncülüğü ve TFF’nin de desteğiyle önümüzdeki sene Türkiye’de bir seminer düzenleyeceklerini ve bu konuda bizim gibi bir oluşumla birlikte çalışmanın kendisini çok mutlu edeceğini belirtti.

Bu sene bizim için önemli bir tecrübe oldu, artık resmi olarak FSE üyesiyiz. Bundan sonra da var olan paylaşımlarımızı artırarak FSE ve kongrede tanıştığımız taraftar topluluklarıyla ortak ve verimli işler yapacağımızı düşünüyoruz.

Oğuzhan Yılmaz
25-07-2010, 18:25
Bu çok güzel haber işte. İnşallah son paragraflarda geçen cümleleri hep beraber uygulama fırsatları yakalarız. Resmi FSE üyesi olmamızda bizim için hayırlı olur umarız.

Utku Kendirli
26-07-2010, 02:07
Bunları duymak gerçekten onur verici ve sevindirici ...

Temsil eden arkadaşlara teşekkür ederim...

İlker Kökdemir
26-07-2010, 10:39
Verimli bir kongre olmuş,umarım seneye geniş bir katılımla bu organizasyonda yerimizi alırız.

Onur Yıldırım
26-07-2010, 12:36
Bilgilendirme için teşekkürler. Baya baya verimli olmuş. Seneye ve ilerisi için çok güzel şeyler gözüküyor. :)

Halis Kaya
26-07-2010, 20:21
Bunları duymak gerçekten sevindirici..
Bizi temsil eden arkadaşlarımıza da teşekkür ederiz..

Görkem Demir
27-07-2010, 14:36
Böyle önemli bir organizasyonda yer almak mutluluk verici. Tebrik ve teşekkürler.

Görkem Güngör
28-07-2010, 18:47
gurur verici...

Semih Çay
28-07-2010, 20:09
bir kez daha kabardı göğsümüz Ünifeb li olmak gurur verici ...

Cemre Aşkar
29-07-2010, 03:09
Çok güzel çalışmalar. Emeği geçen herkese teşekkürler.

Onur Yılmaz
11-03-2011, 23:07
Hep taraftarlık kültürüne karşı yapılan yanlışları dile getiriyoruz. FSE'nin bu eylem döneminde bizde bir şeyler üretebiliriz belki.Linkteki metinde ülkemizde de taraftarların yaşadığı tüm sorunlar anlatılmış ve istekler belirtilmiş.

http://fanseurope.org/en/activities/save-fan-culture-action-days.html

Eray Şen
11-03-2011, 23:35
Teşekkürler Onur. Çok önemli bir konuya dikkat çekmişsin.

Hande Müyesser
14-03-2011, 00:07
Hep taraftarlık kültürüne karşı yapılan yanlışları dile getiriyoruz. FSE'nin bu eylem döneminde bizde bir şeyler üretebiliriz belki.Linkteki metinde ülkemizde de taraftarların yaşadığı tüm sorunlar anlatılmış ve istekler belirtilmiş.

http://fanseurope.org/en/activities/save-fan-culture-action-days.html

Teşekkürler Onur, böyle durumları takip ederek bilgi paylaşımında bulunmanız çok güzel. Konu ile ilgileniyoruz, FSE ve benzeri oluşumların sitelerinden sık sık bu tür etkinlik duyuruları oluyor, biz de elimizden geldiğince takip ederek uygun etkinliklere destek vermeye çalışıyoruz, bu gibi konularda aklınıza gelen her türlü fikri forum üzerinden veya mail yoluyla paylaşırsanız seviniriz. :)