PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 1907 ÜNİFEB Radyo Spor'da

1907 ÜNİFEB
15-07-2010, 20:04
1907 ÜNİFEB Kurucu Mezunu Berkay Erdim ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Çağatay Kavaz 16 Temmuz Cuma Saat: 09:00'da Radyo Spor'da Barış Ertül'ün konuğu olacaklar.

1907 ÜNİFEB' in tribün faaliyetlerini durdurma kararı ve sonrasında gelişen olayların değerlendirileceği programa, dinleyiciler de internet ortamı üzerinden aktif olarak katılarak fikirlerini, düşüncelerini ve sorularını aktarabilecekler.

Herkesin fikir ve görüşlerini paylaştığı interaktif ve güzel bir program olmasını diliyoruz.

1907 ÜNİFEB - Üniversiteli Fenerbahçeliler Birliği

İlkay Şener
15-07-2010, 21:37
ben o saatte işte olacağım dinleyemeyebilirim eminim benim gibi arkadaşlar olacaktır bir kaydını alıp yayınlarsanız sevinirim..

Kasım Duman
15-07-2010, 23:24
işten dinleyeceğiz.

Mevlüt Çiller
16-07-2010, 00:19
staj var pff :(

Atilla Çevik
16-07-2010, 08:59
Program başlamak üzere, programı izleme imkanımızda var. www.radyospor.com adresinden izleyebiliyoruz.

Kulaktan dolma bilgilere, yazılarda okunup anlam verilemeyen onca şeye bu programda cevap verme imkanımız olacak.

Çağatay şimdi yayında...

Mehmet.Uslu
16-07-2010, 10:18
1907 ÜNİFEB in ana hedefleri doğrultusunda çalıştığımızı düşünüyorum..program kısa ve gündem tribün olduğu için haklı olarak sadece o konuşuldu..
iyi bi yayındı radyospora teşekkürler bize böyle bir imkan verdiği için...

Onur Aloğlu
16-07-2010, 10:24
Harika bir program oldu. Bugün yaşananları, 1907 ÜNİFEB'in dününü ve yarınını anlatan özel bir program oldu.

Özellikle Barış Ertül'ün 1907 ÜNİFEB'in dününden bahsederken anlattıkları, nereden nereye geldiğimiz konusunda önemliydi. Bu düşünceler iyi okunmalı.

Necdet Ersoy'un söyledikleri ise her 1907 ÜNİFEB'linin, 1907 ÜNİFEB adına, Fenerbahçe adına adım atarken, kendine sorması gereken önemli noktaları barındırıyor. Kendisinin söyledikleri aslında 1907 ÜNİFEB'in kuruluş aşamasındaki görev alan, abilerimizin, ablalarımızın her daim gelecek kuşaklara anlatmak istediğiydi. 1 saatlik bir programda. Berkay Abi'nin de belirttiği gibi konu tribün olunca, ister istemez o sorunlar konuşuldu yoğunlukla.

Resmin bütünü düşünüldüğünde, 1907 ÜNİFEB zamanın önüne geçmiştir, bu çok açık. Bugün bulunduğumuz yer, bana göre kuruluş aşamasında belirlenen hedeflerin önünde zaman olarak. Ama yine de biz neredeyiz sorusunu her 1907 ÜNİFEB üyesi hayatın her alanında kendine sormalı. Ona göre hareket etmeli ve nihai hedefi unutmamalı.

1907 ÜNİFEB'e katıldığım gün geldi aklıma. Pek tabii üniversite dönemi... Ve bugün iş yerinde dinledim. Bütün bu süreçte hayatımda değişmeyen tek şeyin Fenerbahçe sevgisi ve 1907 ÜNİFEB olduğunu anladım. Hayatın içinde, yaşarken, birlikteyken doğal bir süreçmiş gibi geliyor, farkında olmuyor insan. Ama işin mimarından dinleyince gözleri buğulanıyor, duygulanıyor insan ister istemez. Kuruluş aşamasında yer alanların duyguları tahmin bile edemiyorum böyle bir ortamda.

Ben inanıyorum ki sorunlar ve bugünkü gündem büyük resmin içerisinde küçük bir nokta bile olamaz. Bütün enerjimizle Fenerbahçe'nin Aydınlık Geleceği için mücadele etmeye devam edip, o büyük güne hep beraber yürüyeceğiz.

Çok teşekkür ederim kendi adıma Berkay Abi'ye ve Çağatay'a. En güzel şekilde temsil edildik bugün.

İlker Kökdemir
16-07-2010, 11:03
Telefondan takip edebildim ve elimden geldiğince not tutmaya çalıştım.Bu programı arkadaşlarımız kayıt etme fırsatı buldularsa,elimizde materyal olması ve programı takip edemeyen arkadaşlar için güzel olur.Olmazsa aldığım notları akşam buraya yazabilirim.

Programın her şeyi ile faydalı olduğunu,kendimizi ve yaşananları en iyi şekilde detay atlamadan ifade ettiğimizi düşünüyorum.

Barış Ertülün düşünceleri,tavsiyeleri,bizleri olduğumuz gibi anlatması,moderatörlüğü programın faydalı olacağının sinyalini verdi ve bu programa katılmamızın ne kadar önemli olduğunu kanıtladı.

Sayın Necdet Ersoy ise 1907 Ünifebin kuruluşu,gelişimi,şuan bulunduğu yer ile yapması gerekenleri ifade etti.Kendi adıma 1907 Ünifebin ana hedefinden sapmadığını ve kısır döngü içinde olmayacağını düşünüyorum.

Berkay abi ve Çağatay arkadaşımız ise 1907 Ünifebin kuruluşu,yaptıkları ve yapmayı düşündüğümüz organizasyonlar,tribün faaliyetlerimizi durdurma kararımızın haklı nedenleri,çekindiğimiz noktalar,olması ve yapılması gerekenler,bu süreçte neler yaptığımız ve neler yapacağımız hakkında açıklamaları ile bizleri en iyi şekilde ifade ettiler.

Bu programa katılmamızı sağlayan,aracı olan,katılan ve emeği geçen herkese teşekkürler.

Kemal Aktürk
16-07-2010, 12:32
Telefondan takip edebildim ve elimden geldiğince not tutmaya çalıştım.Bu programı arkadaşlarımız kayıt etme fırsatı buldularsa,elimizde materyal olması ve programı takip edemeyen arkadaşlar için güzel olur.

İşte kısa bir bölümünü takip edebildim. Ama tamamını dinlememize iş hayatı engel oldu. Alıntı yaptığım bölüm önemli bir konu.

Yusuf Dömekeli
16-07-2010, 13:07
<TABLE style="WIDTH: 100%" border=0 cellSpacing=0 cellPadding=0><TBODY><TR style="HEIGHT: 110px" height=110><TD style="HEIGHT: 110px" vAlign=top>http://forum.antu.com/images/bos.gif
http://spor.haberler.com/tribunleri-birakmadik-ara-verdik-2151887-haberi/ (http://spor.haberler.com/tribunleri-birakmadik-ara-verdik-2151887-haberi/)

Tribünleri Bırakmadık ‚ Ara Verdik

ÜNİFEB Tribün Faaliyetlerini Dondurma Kararı ve Nedenleri Hakkında Bilgi Verdi

Radyospor ´ da Barış Ertül´ün sunduğu Futbol Cafe isimli programa katılan 1907 ÜNİFEB´in Kurucu - Onursal Başkanı Berkay Erdim ile UNIFEB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Çağatay Kavaz 1907 ÜNİFEB´in tribün faaliyetlerini dondurma kararı ve nedenleri hakkında bilgi verdi.

UNIFEB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Çağatay Kavaz Kayserispor maçında çıkan olaylar sırasında gerek Grup CK ve Vamos Bien´den gerekse UNİFEB´den arkadaşlarının gözaltına alınış şeklinin hiç hoş olmadığını ve ´´Bütün UNİFEB´i Gözaltına Alın´´ diye bağrışmalar duyduklarını söyledi.Emniyet´in bu tip davranışları ve ÜNİFEB´in şiddet ile ilişkilendirilmesinin kendilerini üzdüğünü bunun üzerine tribün faaliyetlerini dondurma kararı aldıklarını belirtti.

1907 ÜNİFEB´in Kurucu - Onursal Başkanı Berkay Erdim ise bir yanlış anlaşılma olmaması için bunun bir ´´bırakma´´ olmadığını ‚ ´´Tribün faaliyetlerini dondurma ‚ bir ara verme ´´ olduğunu söyledi.Şu andaki yasada para cezası olan suçların yeni yasa ile beraber adli cezaya dönüşeceğini ve bununda sicile işlemesinden dolayı tribünlerdeki genç insanlar için büyük bir risk olduğunu belirtti.

1907 Derneği Eski Başkanı Necdet Ersoy´un Unifeb´in ana hedefinden uzaklaştığı ve tribün faailyetlerine agırlık verdiği sözlerine ise Berkay Erdim :´´ Eğer 1907 Dernerği 10 yıldır bize desteğine devam ediyor ise bu ana hedeften sapmadığmızın bir göstergesidir ´´ dedi.

Berkay Erdim ayrıca Şekip Mosturoğlu ile baraber yeni yasa hakkında ciddi çalışmalar yaptıklarınıda sözlerine ekledi.

Melih YAZICI-Haberler.com
http://forum.antu.com/images/bos.gif
http://forum.antu.com/images/bos.gif
</TD></TR><TR><TD></TD></TR><TR height=16><TD align=right><TABLE style="WIDTH: 100%" border=0 cellSpacing=0 cellPadding=0><TBODY><TR><TD align=right></TD></TR></TBODY></TABLE></TD></TR></TBODY></TABLE>

Nadir Arslan
16-07-2010, 14:16
Tamamını ben de İlker gibi telefon üzerinden dinledim işe gelirken. İşe geldikten sonra da hem dinleyip hem izleme fırsatım oldu internet üzerinden.
Barış Ertül hakkında çok fazla bilgim olmadığı için 1907ÜNİFEB hakkında konuşmaya başlayınca önce çok şaşırdım ama bizimle ilgili söylediği cümleler arttıkça duyduğum gurur kat ve kat arttı 1907ÜNİFEB'le.
Yaşananlar, düşünülenler, başımızdan geçenler gayet düzgün ve sade bir biçimde anlatıldı 1 saatlik zaman dilimi içerisinde.
Programı birilerinin muhakkak hem görüntülü hem sesli kaydettiğini düşünüyorum.
İnşallah akşama doğru da paylaşırlar.

İlkay Şener
16-07-2010, 17:05
Bu model tutmadı
16.07.2010
Fenerbahçe Başkanı Aziz yıldırım, kulübte başlattığı değişim ile birlikte bir finans devi yaratmayı başardı. Rakiplerine fark atacak bir ivme gerçekleştirerek en iyi ve büyük stadı yaptı.

UEFA Kupası finaline ev sahipliği yapacak kalite ve performanstaki bu stat ile birlikte, gelirleri katlayarak büyüterek, Türkiye’de çok önemli bir güce sahip oldru. Galatasaray ve Beşiktaş borç içinde yüzerken Fenerbahçe sadece kombine satışlarının peşinatı ile özellikle transfer döneminde çok önemli bir gücü eline alıyordu.

Taraftar da bunu hissederek maçları yaşamaya başladı. Fenerium mağazaları rekorlar kırarak cirolarını büyüttü. Fenerbahçe’yi yönetenler bu finansgücü içinde istedikleri manevrayı yapabiliyor, istedikleri ahkamı kesebiliyor, rekabete girdikleri anda para silahını konuşturuyorlardı.

Bu rahatlığın zaman içinde başarıya endekslenmesi beklenirken, parayı kazanmanın değil harcamanın önemli olduğu anlaşıldı. Elindeki güce ve sağladığı farka rağmen şampiyonluk veya kupa sayısı olarak rakiplerine üstünlük sağlayamadı Fenerbahçe takımı.

Bu ivmeyi amatör şubelerde hissettirdi ama bunu da sponsorların becerisi ile yapabildi. Kurumsal olma adına laflar söylenirken, kararların bu özelliği taşımaması ile birlikte on milyonlarca euro savruldu etrafa. Üstelik hanelere yazılan borç rakamlarını da büyüterek.

Hep parayı yazıyorum çünkü Fenerbahçe Yönetimi taraftarı bu dönemde müşteriye dönüştürmek için çaba sarf ediyordu. Gelsin, parasını harcasın, alışx veriş yapsın, kulübe kaynak yaratsın ve maç bittikten sonra da evine gitsin. İyiyse alkışlasın, kötüyse katlansın.

Yüksek kombine ve bilet ücretleri ile profili değiştirmek istediler. Öğrenci olarak veya asgari ücret kazanarak takımını seyretme şansı olan Fenerbahçeli sayısı azaldı. Tribünler cebinde para olanlara açıldı. Geçen sene kale arkası tribün ücretini gelen tepkilerle değiştirmek durumunda kaldılar.

Bu sene başlamadan üç önemli taraftar grubu tribünlerden çekildiğini açıkladı. Maçları seyretmeyip, yaşayan bu gençler, yönetim tarafından sahiplenilmemekten şikayet ettiler. “Bir kere bile bize teşekkür edilmedi” dediler. Hiç biri tribün teröristi değildi. Belki kavga ettiler ama rakip taraftarla değil. Hakeme saldırmadılar, sahaya yabancı madde de atmadılar. Küfürlü tezahürat da yapmadılar.

Ama renkleri için yaptıkları bir anlık agresifliğin bedelini öderken, geleceklerini tartışmaya başladılar. “Ne için yapıyorlardı bunu. Bu kadar çaba karşısında kazandıkları ile kaybedecekleri neydi?”

Genel bakışta hiç biri yaratılmak istenen profile uymuyor. Çünkü düşünüyorlar, itiraz ediyorlar, sorguluyorlar. Çok da paraları yok. Hemen hepsi öğrenci, babadan harçlık bekliyorlar.

Ama özellikle derbilerde Saracoğlu’nu “yenilmez kale” yapan onların aklı, ateşi ve ruhuydu.

Bu yüzden yıllardır müşteri diye yazıyorum ve sizler tepki gösteriyorsunuz. Bu bakış açısı değişmediği, yönetim yeni bir platform oluşturup pherkesi bir araya getirmediği, parçaları birleştirip tekrar yapıyı en güçlü hale getirmediği sürece de stada gelenler müşteri olacaktır. Fenerbahçe ruhunu kaybetmemeli. Doğru – dürüst yönetilerek tekrar aile halini almalı. Dönüştüğü cemaat kültüründen uzaklaşıp, cumhuriyet kimliğine kavuşmalı.

Gürcan BİLGİÇ

Yiğit Arın
16-07-2010, 19:44
Programı ben de dinledim, 1907 ÜNİFEB'in bu tür ortamlarda sesini bu derece duyurabilmesi gerçekten çok güzel. Berkay Abi de Çağatay da durumu iyi bir şekilde açıklamış.

Eksik denilebilecek tek şey ise belki projelerimizden, yani 1907 ÜNİFEB'in gerçek misyonu dahilinde yapılanlardan daha somut olarak bahsedilmemesi olabilir.

Barcelona'daki toplantı gerçekten daha önce hayal edemeyeceğimiz bir şey tabii ki. Ancak 1907 ÜNİFEB'in bunun dışında da bir çok projesi oldu. Fenerbahçe'ye sunulan 100.Yıl projeleri, kulübe yardımcı olunan projeler, bir kaç gün önceki Fenerbahçe nefreti konusunda yapılan araştırma, basında çıkan ve kamuoyu yaratma amacına hizmet eden tepkiler vs. gibi çok daha fazla somut örnek verilip, Necdet Bey'in eleştirisine tüm kamuoyu önünde güzel bir cevap verilmiş olabilirdi.

Ama inanıyorum kamuoyunun gündeminde olduğumuz müddetçe bunlar da daha çok kez dillendirilebilecektir.

Sonuç olarak 1907 ÜNİFEB'in ne olduğu, neyi amaçladığı ve şu anki sorunun nedeni konusunda çok yararlı bir program olmuş. Bir üye olarak çok mutlu oldum.

Program şuradan dinlenebilir: http://www.radyospor.com/Podcast.aspx?ID=2012

Engin Kaşkaya
16-07-2010, 20:49
Berkay Abi Ve Çağatay Kardeşimizin Ağızlarına Sağlık Gerçekten Çok Güzel Konuşmuşlar.Herşeyin Hayırlısı Olur İnşallah

İlkay Şener
16-07-2010, 22:14
Link için çok saol. :)

Mevlüt Çiller
16-07-2010, 22:45
link için teşekkürler şimdi dinlicem sabah dinleyememiştim çünkü

Azam Ayçiçek
17-07-2010, 10:56
link için teşekkürler. dinleyememiştim şimdi dinliyorum =)

Mesut Baydar
17-07-2010, 22:50
Gerçekten çok güzel bı program olmuş