PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Deloıtte, hakan bilal kutlualp'i doğruladı

Süha Emrahoğlu
10-08-2010, 01:12
Fenerbahçe eski yöneticisi Hakan Bilal Kutlualp, Fenerbahçe Asbaşkanı ve Muhasip Üyesi Murat Özaydınlı'nın, Mali İşler Koordinatörü Abdülkadir Kuşin, Kulüp Denetleme Kurulu Üyesi Doğan Yeşin ile Deloitte Türkiye Denetim Sorumlusu Ömer Tanrıöver'le düzenlediği basın toplantısına sert tepki gösterdi.

Kutlualp, Radyospor'da yaptığı açıklamada Murat Özaydınlı’nın taraftar ve Fenerbahçe Kongre üyelerini yanıltmaya yönelik olduğunu söylerken. "Deloitte'in Fenerbahçe Spor Kulübü Derneği'ni denetlediğine dair herhangi bir belge gösterebilirlerse istifa ederim." dedi.

-DELOITTE, KULÜBÜ DENETLEMİŞ GİBİ GÖSTERİLİYOR -

Hakan Bilal Kutlualp, Deloitte onayının ‘sahte’ olduğunu ve F.Bahçeliler’in kandırıldığını söylerken, Fenerbahçe yönetiminin yaptığı açıklamayla ilgili olarak, "Bu konu herkes tarafından biliniyor. Dün internet sitelerinde bugün de basında yer aldı. Ben şunu sordum. Fenerbahçe Spor Kulübü Derneği'nin hesaplarını Deloitte denetlemiş midir, denetlememiş midir? Soru buydu. Bunu Deloitte'nin başındaki Levent Yaveroğlu'na bunu sormuştum. Levent Bey bu hesapları Abdulkadir Kuşin kafasına göre yazmış dedi. Fenerbahçe Sportif AŞ hesaplarının denetlenmiş gibi gösterildiğini söyledi. Biz denetlemedik dedi." ifadelerini kullandı.

DELOITTE, HAKAN BİLAL KUTLUALP'İ DOĞRULADI

Açıklamada, ayrıca eski yöneticilerden Hakan Bilal Kutlualp'in, ''Kulübün 2009 yılı faaliyet raporunda bulunan mali tabloların, raporlarda yer aldığı gibi denetleme firması Deloitte'in onayından geçmediği ve onay imzalarının da sahte olduğu'' şeklindeki iddialarına şu karşılık verildi:

''Deloitte'un Fenerbahçe Kulübü ile ilgili sözleşmeden kaynaklanan 2009 yılı ile ilgili görev ve sorumlulukları sadece, Fenerbahçe Kulübü yönetimince Türkiye Futbol Federasyonu'nun talep ettiği standartta hazırlanan konsolide mali tabloların denetlenmesinden ve denetçi görüşü verilmesinden ve halka açık bir şirket olan Fenerbahçe Sportif A.Ş.'nin hesaplarının da SPK standartlarına uygun olarak Deloitte tarafından denetlenmesinden ve denetçi görüşü verilmesinden ibarettir.

Buradan hareketle önemle altını çizmek isteriz ki; faaliyet raporunda yer alan derneğin resmi kayıtlarına istinaden hazırlanan mali tablolara Deloitte denetçi görüşü vermemiştir. Faaliyet raporunda bulunan Deloitte'e ait denetçi görüşleri yukarıda belirtmiş olduğumuz görev tarifi kapsamındaki denetim görüşleri olup, bunların faaliyet raporunun girişinde bulunan derneğin resmi kayıtlarına istinaden hazırlanan mali tablolar ile bir ilişkisi yoktur. Söz konusu mali tablolar Fenerbahçe Kulübü Derneği yönetimince hazırlanıp, Dernekler Kanunu'na göre seçilmiş resmi denetçileri tarafından denetlenmiştir. 2009 Yılı Faaliyet Raporu, Fenerbahçe Kulübü Derneği Yönetimi tarafından hazırlanmış ve Deloitte bu Faaliyet Raporu'nun hazırlanmasına yönelik herhangi bir çalışma yapmamıştır.

Deloitte'un bağımsız denetçi olarak görev ve sorumlulukları 31 Mayıs 2010 tarihi itibariyle sona ermiştir ve 2010 yılı için bir yenileme olmayacaktır.''

Cem Demirtaş
10-08-2010, 08:18
Deloitte ile devam edilmemesinin sebebi mali denetlemede bir şirketle belli bir süre çalışılabilmesi...

Süha Emrahoğlu
10-08-2010, 21:09
burda konu devam edilmemesinin sebebi degil kongre üyelerinin ve FB taraftarının aldatılması bence