Orijinalini görmek için tıklayınız : Minibüs Kültürü!
Özge Karacan
17-02-2005, 09:46
yorumsuz
Funda Meriç
17-02-2005, 10:22
Bi tanesi telefonunu ve msn adresini yazmıştı. Aklımdaydı inerken alcaktım ama unutmuşum ;D
Msn de aramıza alırdık onu.. ;)
Seçkin Özmen
17-02-2005, 11:56
bir arkadaşımın başından şöyle bir olay geçmiş:
pek havalı kokoş bir teyzemiz, nedense minibüse binmiş ve kalabalığın da etkisiyle ter kokuları teyzeyi baya bir bunaltmış ve teyze:
- Şoför beeeeey havalandırması yok mu bunun?
Pek yaratıcı şoför amca da otomatik kapıyı aç-kapa yaparak hafif bir sırıtmayla:
- Al sana havalandırma
orda teyzenin suratını görmek isterdim...
:)
Nadir Arslan
17-02-2005, 12:54
Arkayı 4 leyelim beyleeerrrrr...
Burhan Günarslan
17-02-2005, 13:02
evet elden ele uzatalım beyler
Funda Meriç
17-02-2005, 13:24
Geçen akşam ben de eve dönerken bindim,tam da iş çıkışıydı..
- Mümkün olduğuuunca boşlukları dolduruyoruz..Evet beyler,hadi doldurun..Abi bayana müsade et,abla sen şöyle gel..Devam et..Dur yolcu var..Abi kapa kapıyı istif olduk..Vss diye mütemadiyen uzayan giden cümleler.. ;D
Burhan Günarslan
17-02-2005, 13:33
ağarrr Oooolllllll! ;D
Emrah Cengiz
17-02-2005, 13:53
hayat buysa üstü kalsın
Nadir Arslan
17-02-2005, 14:19
arkadaşlar hep anlatılır, birileri hep arkadaşımın biri diye bahseder, ben de buraya yazayım:
"Arkadaşı biri" bigün dolmuşa biniyor. Arkadan havalı ve alımlı genç bir bayan 10.000.000 TL (o zamanlar tabi YTL yok) uzatmış ve arkadaşa ve "şunu uzatırmısınız?" demiş. Kıza gıcık kapan arkadaş ta parayı alıp ki eliye çekiştirmiş ve kıza dönerek
"uzamıyo napiyim!!!" demiş....
(iğrenç seslerini duyar gibiyim..)
Servet Güldeş
17-02-2005, 14:45
bende bigün minibüse bindim
adam ısrarla yolcu almaya çalışıyo ama tabii yer yok...
ayaktakilerden biri
Dayı yeter bu kat doldu artık üst kata alsan.... dedi
öle bi dediki herkes koptu...
Serkan Özen
17-02-2005, 15:33
bu tür muabbetleri biz de yapıcaz akşama
servis kaldırıyoruz da ayıptır söölemesi
Murat Karaman
17-02-2005, 19:56
şehrin birinde gördüğüm minibüste yazan yazı aynen şuydu,
"EWLERE SERWİS YAPILIR"
:) bana komik gelmişti..!
Aslı Çelik
17-02-2005, 20:07
Aşıksa vur saza,şöförsen bas gaza:)
bu ne yaa:)
Ozan Ercan
18-02-2005, 12:15
Forward edilen bir e-mail'den..
ankarada otobüslerin kartli degil biletli oldugu bir dönem.
good fellas ve ben sabaha kadar üniversitede girecegimiz ilk
sinava çalismisiz. otobüse bir adam biner. utangaç, sikilgan bir
tavirla söföre; -afedersiniz söför bey biletim yok, acaba inecegim
duraktan alabilir miyim?
söför: istersen yolculara bir sor...
adam: afedersiniz yolcular biletim yok, acaba incegim duraktan
alabilir miyim.!!
Burhan Günarslan
18-02-2005, 16:01
devaaaaaam eeeeet ;D
Murat Karaman
18-02-2005, 17:42
Hopa'da minibüsün birinde camın önünde;
LOS ANGELES-TEXAS yazıyodu:)
Hilal Aslıer
18-02-2005, 19:05
artık minübüslerde bazı kurallar olacakmış şöför sigara içmeyecek burada verdiğimiz örneklerden tek rakibim thy gibi yazılar yazılmayacak birde şu ter kokusuna çözüm bulunsa millet camları açmıyor ya sen açınca gıcıklık yapıyorlar
Ersin Demirel
18-02-2005, 20:10
İki adımda bir yolcu almasını bilirler ama iş indirmeye gelince söylenip dururlar " Az önce niye inmedin ? " diye >:(
Tanalp Kaptan
18-02-2005, 20:56
walla bende bir bün dalmışım MÜSAİT bir yerde inebilirmiyim diceme MÜNASİP bir yerde inebilirmiyim dedigim ve arkadaşlarımın gülme krizi aklıma geliyor:)
bide:
ücret wermeyen üstünü almayan warmıııııı!!!!:):):):):)
Faruk Can
18-02-2005, 22:20
liseden bi arkadaşım arkadan gelen 'bi koşuyolu verirmisin' sesiyle espriyi patlatır:'arapası versem' tabi tüm minibüs yerlerde ;D
Faruk Can
18-02-2005, 22:28
başka bi gün arabesk bi arkadaş inerken;
''kaptan müsait bi yerde durda ATLAYAKK'' der. Şoförse;
''biraz GEÇİRDİK ama ksr bakma'' adam cem yılmaz gibi hazır cevap çıktı yafu...
Faruk Can
18-02-2005, 22:37
iş minibüs otobüs oluna çok anım var eee 4 yıl lise(gidiş1saat sürüyodu)bu yılda davutpaşa(gidiş2saat sürüyo) 5yıldır kullanıyorum...
otobüs tıklım tıklım adam kalkmış arkadaşlar koridorlar çift kişilik , arkalar boş mümkün olduğu kadar ilerleyelim diyo (her sabah olur bu)...ne lan bu yatak takımımı çift kişilik...adam heralde balık istifleyip götürdüğünü zannediyo
yine genelde her haftada bir olur, çirkef karılar size sapık damgası vurabilir allahtan hiç başıma gelmedi rezil bi durum kadın bağırıyo ''ya beyefendi napıyosunuz ileri gitsenize''...ulan sanki zevkimizden duruyoz yermi war...
Funda Meriç
18-02-2005, 23:08
Benim de otobüs anılarım çoktur..Özellikle sapık konusunda :D
Bir keresinde fakülteye gelmek üzereyim 1 durak kalmış, kalktım yerimden, kapıya yaklaştım düğmeye bastım,kulağımda da walkman..Bir elin belime sarıldığını hissettim..Ama otobüs boş ve aleni bir sarılma..Sağa doğru bi döndüm amcamın biri yaşlıca belime sarılmış gayet sırıtır bi tip.
Diyalog şu:
-Amcacım çeker misin elini belimden?
-Yok ben inicem zaten şimdi..
Çüş bi de inmeseydin! ;D
Gözde Molla
18-02-2005, 23:29
bana hep böyle ilginçler rastlıyo nedense ???
bi gün arkadaşla minibüs şoförünün arkasındaki koltuğa oturdum.ama şoförün yanında da bi eleman var arkadaşı olmalı.bi bana bi şoföre bakıyo patlatıcak sonunda bişey onu bekliyorum.sonunda beklediğim an geldi..
eleman:abi be gözleri çok güzel dimi..
şoför:ii de küçük kız be abi..
bu laftan sonra adam camda asılı olan anahtarlık şeklindeki ayıcığı alıp oynamaya başladı.abidik kubidik ne tatlı şey die..
töbeeee ;D ;D ;D ;D
Melis Varan
19-02-2005, 00:18
Yıllar önce abimle arkadaşı bize gelirlerken başlarından geçmişti. O zaman anlatmışlardı, ben de size anlatayım.
Abimle arkadaşı minibüste duruyorlar, adamın teki de bunları itip duruyor.. Yer olmasına rağmen kıllığına çekilsene kardeşim, kaysana yana yahu vs gibi muhabbetler dönüyor..
Sonra abimin arkadaşının şeytanlığı tutuyor ve dilsiz taklidi yapıo adama.
-hebelebe hebelebelü.. .
adam şaşkın, mahçup, emin de olamıyor.. Abime soruyor
-bu gerçekten böyle mi?.. Yani böyle..
Abim "evet" diyor. Adam özür diliyor mahçup mahçup ama biraz da şüpheli... Bu arada abimin arkadaşı hebelebe die devam ediyor taklite.
Adam "ne diyor" diyor. Abim:
-onu bi tek ben anlarım dio ;D
sonra adam önüne dönüyor ama arka koltuğu 4lemiş bi grup genç daha önce abimle arkadaşının konuştuklarını gördükleri için işe uyanmışlar, arka koltuklar kıs kıs gülüyor..
Adam anlamıyor n'olduğunu.
Sonra durağa geliyorlar, abimin arkadaşı:
-Kaptan durakta at bizi..
Minibüs yarılıyor ;D
Melis Varan
19-02-2005, 01:10
Yine aynı kişiydi sanırım.. Şoförün yanında bazen telefon numarası yazar ya, arkada otururken ordan telefon açıp "kaptan sağda atar mısın" demişti ;D
Koray Kunduracı
19-02-2005, 10:46
Yaklaşma toz olursun, geçme pişman olursun. ben bunu unutamıyorum.
bide şuna kopuyorum.. şimdi biri inmek üzere hazırlanıyo ve kaptana şöle diyo:
-müsait bi yerde...
eee ne müsait biyerde ne? ;D
Serkan Özen
19-02-2005, 16:11
C a n ı s ı . . .
ya da
Unutulanlar unutanları asla unutmazlar
Oğuz Yıldız
19-02-2005, 17:37
Bu anlatacağım olay minübüs ile ilgili değil ama ona benzer birşey. Sonuçta trafikte geçiyor .
Kadıköyde geçen sene Fenerbahçe&Gençlerbiliği maçından çıktık. ( 4-2 Mağlup olmuştuk. Kupa maçı )
Servisimize bindik okula doğru yol alıyoruz.
migrosun arkasında Pazar yerinin oradayız anayola çıkacaz. Trafik gıdım gıdım ilerliyor.
Çıkacağımız yerin sonunda trafik polisi olayları idare ediyor.
Polis bir arabaya biraz laf etti.
Aradan 1 dakika geçmedi ,,,
Polis megafonundan :
- Sağdaki araç sende gülme pişmiş kelle gibi ...
Biz yıkıldık gülmekten ...
Serkan Özen
19-02-2005, 21:46
Bu anlatacağım olay minübüs ile ilgili değil ama ona benzer birşey. Sonuçta trafikte geçiyor .
Kadıköyde geçen sene Fenerbahçe&Gençlerbiliği maçından çıktık. ( 4-2 Mağlup olmuştuk. Kupa maçı )
Servisimize bindik okula doğru yol alıyoruz.
migrosun arkasında Pazar yerinin oradayız anayola çıkacaz. Trafik gıdım gıdım ilerliyor.
Çıkacağımız yerin sonunda trafik polisi olayları idare ediyor.
Polis bir arabaya biraz laf etti.
Aradan 1 dakika geçmedi ,,,
Polis megafonundan :
- Sağdaki araç sende gülme pişmiş kelle gibi ...
Biz yıkıldık gülmekten ...
zaten megafonu (ya da mikrofon neyse) kullanana bir cesaret eliyor ki sorma :D;)
Recep Yüce
19-02-2005, 21:59
Minibüslerde "Liselim" yazıları oluyor. Bu minibüsü kullanan 50li yaşlarda pala bıyıklı amcalar olunca biras garip kaçıyo ama...
Birde İstanbul'un Başıbüyük semtine giden minibüsler varki, onlarla ilgili geyikleri forum sağlığı açısından burada paylaşmamak daha doğru olur ;D ;D
Erdem Şap
20-02-2005, 14:33
liseden arkadasın bırı okula geldı inmek istiyo
arkadas- kaptan müsait bı yerde inermisin
kaptan- ??????
arkadas- pardon durarmısın....
Ali Yılmaz
20-02-2005, 15:18
.....ben ayakta da giderim.
bööle bişi vardı ... yeri hatırlayamadım bilen var mı?
Ali Özakcan
20-02-2005, 16:36
.....ben ayakta da giderim.
bööle bişi vardı ... yeri hatırlayamadım bilen var mı?
kalbimde yoksa yerim önemi yok ben ayakta giderim...
bak nasıl belli olyouu minibüs kültürünü bilen dermişimm ;D ;D
Ali Yılmaz
20-02-2005, 18:02
ne bilim biz metro kültürüne alıştık minibüsü unuttuk:P
Gökçen Okur
09-03-2005, 00:52
rahmetlide sollamıştı
İzzet Gürgüç
11-03-2005, 03:52
Hostes Aranıyoo
Özenç Yeşilçiçek
11-03-2005, 14:10
zaten megafonu (ya da mikrofon neyse) kullanana bir cesaret eliyor ki sorma :D;)
Bir megafon olayı da ben anlatayım,
Geçen yaz Beşiktaş vapur iskelenin civarı ana caddede kaldırımdan yürüyoruz bi kaç arkadaş,Taksim dolmuşlarının durduğu yerdeyiz.Dolmuşların arasında kalmış bir polis arabası var,caddede trafik zaten yoğun bide tam dolmuşların durağının orda polis arabası,o yüzden trafik sıkıştıkça ağır ağır ilerliyor.
Bu arada karşı kaldırımdan bizim tarafa saf saf bakan bir polis var :)
Biraz sonra megafondan yükselen ses:
-NECATİ ABİ,BU TARAFTAYIZ ABİ!!! :D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
İlker Kökdemir
11-03-2005, 16:40
Ankaradan Dolmuşççu Abilerimizden Ulus Etimesgut Hattı (45 Dakikalık Bir Mesafedir) Ulustan Dolmuşa bindik Kına Gecesine Gidiyoruz.Şöför Abimiz Terlemiş Hava Bunaltıcı Şekilde Sıcak(Saat 18:30 19:00 Arası )Sarı Renkte Bezler Vardır Tozları ve Camları İyi Siler Neyse Söylenmeye başladı Arkadaş Hergün Bu Arabayı Silmekten Bıktım Dedi Göstergelerin tozunu aldı Çok terledim dedi ve Sağına soluna bakınıp kirli bezle yüzünü bi güzel sildi :D İstanbul Yoluna çıkınca Oğuz Yılmazın Kasetini koydu Ankara Oyun Havaları Çalıyor Etimesgut ve Sincanın Gençleri Oynamayı Bilir Kaşık ve Ziller Yanlarından Eksik Olmaz Ne Oluyo Demeye Kalmadı ;DÖn Taraftan 3 Arkadaş Ceplerinden Çıkardılar Kaşıkları Tempo Tutuyorlar Şöför Başladı Gaz vermeye Varol Koçum Varol ::) Kaşıkları Kıracan Ha Angaralı Ha Diyerekten İstasyon Durağına Kadar Gittik.Herneyse Herşeye Rağmen Bütüğn Direksiyon Sallayan Şoförleri Seviyoruz (Dolmuşcular Dahil)
Buda Bizden Olsun Kendinize İyi Bakın Arkadaşlar
Orçun Tezol
12-03-2005, 19:56
en son iki hafta önce yine herkes gibi toplu taşımacılık için minübüsü tercih ettiğim bir gün en arka koltuktaki yerimi almıştım (takıntım war ;) ) tam ijnecegim yere yakınlasmısken bir durak önce 3 tane şopar diye tabir ettiğimiz gençler bindi. biri tek boş yer olan orta yaslı bir bayanın yanına oturdu. diğerleri ayakta bekliyordu. yaklaşık bi 5 dk sonra orta yaşlı bayan şöföre müsait bir yerde inicem diye bagırdı. gerekçeside yanındaki gencin çok pis koktuguydu. yanındakinden hemen cevap geldi
-Ablaaa akıllı ol
tabi bizim şöför hemen müdahale etti olaya
-gençler inin aşağı
elemanlarda paralarını geri istediler. şöförde tabi vermedi. kısa bir sessizliğin ardından yanında oturduğu bayana okkalı bir küfür savurup aşagıya indiler. işin benim için en komik yanı ise otobüsteki herkezin şiveli bir biçimde küfür ettikleri zaman "aaaaaaa aaaaaaa ne ayıp" diye bağırmasıydı. tabi onlarada cevap gecikmedi :D :D :D
Can Güleç
12-03-2005, 23:19
sollama beni sollarımm senniii minibüs kültürün geleneği olan bu yapılaşma halen sürmektee ::))
Anıl Germeç
13-03-2005, 06:28
-yakacık ne kadar abi..
-fenerbahçelimisin.
-....
-fenerbahçelimisin.
-evet. (dikiz aynasında sallanan sarı kırmızı tesbihi gördüğümde çok geçti..)
-sana 5 kağıt. (aslen 1 milyon 200 bindir.)
Anıl Germeç
13-03-2005, 06:33
bir de şey vardır hani gençsen ve ayaktaysan olur bu. genelde oranın kurbanları hep gençler seçilir o yüzden. şöför koltuğunun yanında bi yer vardır en ön yolcu ve şöför koltuğunun arasında.
beyaz deri döşeme olur üzerinde işlemeli bir kilim de olabilir ve paralar konulur. dik olarak vites falan uzanır oradan. işte minibüs dolu olunca ayaktaki gençlerden biri illaki -zorla da olsa- oraya oturtturulur.
hayır nedendir anlamış değilim hala ama bu yıllardır süregelen bi gelenektir artık yok abi oturmıcam dersen sana diğer yolcular da tepki verir. bu böyledir.
minibüs ayrı bi zevktir, yaşamasını bilene :P
Mert Çubukçu
27-04-2006, 23:57
bisey daha var anlatıldımı bılmıyorum:)
olay sarıyer-besktas arasındakı dolmus hattında gecıyor..
yokustan asagı hızla ınen mınıbusu gorenler ılk once ne oldugunu anlamıyor ve mınıbus cok kısa bı sure ıcınde bır drege tosluyor.. hemen mınıbuse butun herkes kosuyor tabı yardım edıcez dıye:) daha sonra bı bakıyorlarkı sofor yerınde yok.. kafalarını arkaya bı cevırıyorlar cok buyuk hasar yok ama cogu ınsan hafıfte olsa yaralı ve katıla katıla guluyorlar.. olayı goren arkadaslardan bırısı soruyor noldu dıye?
gelen cevap ise ;D
sofor tukurmek icin sofor kapısını actı ve dengesını kaybedınce asagı dustu diyorlar ;D ;D ;D ;D ;D ;D
Turkiye burası her an hersey olabılır ;D
İlker Kökdemir
28-04-2006, 00:00
Şöför alemi ayrı bir dünya muhabbeti tutkusu çilesi sevinci saygı duymak lazım
Furkan Demir
28-04-2006, 00:46
Bir olay da ben anlatıyım adamın birisi dolmuş beklerken sigarasının bittiğini farkeder yanındaki büfeden sigara almak istediği sırada dolmuş gelir ve dolmuşa biner sonra şoföre parayı uzatıp bi tane monte carlo der şoför de abi bu sarıyere (yer yanlış olabilir ;D)gider der ;D ;D ;D
İlker Kökdemir
28-04-2006, 00:51
Bir olay da ben anlatıyım adamın birisi dolmuş beklerken sigarasının bittiğini farkeder yanındaki büfeden sigara almak istediği sırada dolmuş gelir ve dolmuşa biner sonra şoföre parayı uzatıp bi tane monte carlo der şoför de abi bu sarıyere (yer yanlış olabilir ;D)gider der ;D ;D ;D
:D ;D Ya Şu TS Maçına Bilet Bulamama Gününde Birazda Olsa güldürdün ya Eyvallah FURKANIM
Furkan Demir
28-04-2006, 00:55
:D ;D Ya Şu TS Maçına Bilet Bulamama Gününde Birazda Olsa güldürdün ya Eyvallah FURKANIM
hehe :)
Serhat Yakut
28-04-2006, 14:19
Minibüslerden eksik olmayacak bir noktaya hiç vurgulanmamıs bende ona deyıneyım bari.
Cebcilerin en iyi iş yaptıkları mekanlardır minibüsler cogumuz rastlamısızdır. Hatta lıse yıllarımda tuzla pendık hattı na dadanmıs bır cebcı gruba vardı hangı mınıbuse bınsem adamlarda mutlaka ona gelıyordu her sabah beraberdık yanı:)
Bır gun sofor sert cıktı bunlar ucret odemıyo tabı neyse bırı hemn onundekı adamın cebınden gozumun onude cektı parayı arkadasına werdı arkadası 5 mılyonu uzatıp 3 tuzla dedı ve gerı kalanı hemen cebe ındırdı ;D BI gunde onumdekı adamın cebını kurcalıyo bı tanesı adam farkında deıl tabe neyse adam ındı arkadası egıldı bunun kulaga aldınmı dıye soruyo cewap kopardı benı 2100 olm alıp napcam deger mı ;D Calıyor ama begenmıyor yaaa
Serhat Özcan
28-04-2006, 15:30
abi bi tane de ben anlatıyım...bi gün sabah bindim otobüse ama ilk durak daha.benden başka kimse yok otobüste.adama parayı uzattım .söför döndü hocam bi kişimi dedi bende dedim yok bundan sonra binen 10 kişinin parasınıda benden al ;Dama sora inince epeyce gülmüştüm...şöför daa uyanamamıştı sanırım
Çağlar Çağatay
28-04-2006, 15:51
bende geçen sene yaşadığım bi olayı anlatim:)
minübüse 45-50 yaşlarında bi kadınla küçük çocuğu bereber bindi şöförün arkasındaki koltuğa başka bi kadının yanına oturdu çocuğuda yanına oturttuktan sonra şöföre:
-şurdan 1 sivil alırmısın
söför:abla yanındaki çocuğada para almalıyım
kadın: o daha 7 yaşından küçük para vermem onun için.... deyip biraz söylendikten sonra yanındaki kadınla muhabbete başladı ve 3-5 cümle sonra kurduğu cümle yanındaki çocuunu göstererek
-bizimki çok yaramaz 5.sınıfa geçti 12yaşında ortaokula gidecek seneye teyzesi...
:)
Forum Yönetimi
28-04-2006, 18:49
Değerli üyemiz Sena Okayben,
Forum kurallarımız gereğince;
"Forumlarımızda eleştiri boyutunu geçen, hakaret içeren ve küçük düşüren mesajlar yazmak yasaktır."
Mesajınızda kullandığınız ifadelerle bu kuralı ihlal ettiniz.
Uyarı almanıza sebep olan mesajınız forum kurallarını ihlâl ettiği için silinmiştir
Lütfen forum kurallarına uyunuz.
Aldığınız Ceza Puanı: 35
1907ÜNİFEB - Forum Yönetimi
Forum Yönetimi
28-04-2006, 19:30
Değerli üyelerimiz,
Açılan bu konu başlığı altında, 1907ÜNİFEB misyonuna aykırı ve Üniversiteli Fenerbahçeliler arasındaki birlik ve beraberliğe zarar verebilecek yazılar yazıldığı için konu başlığı kilitlenmiş, ilgili mesajlar silinmiştir.
Forumlarımızda kişisel tartışmaya izin verilmeyecektir.
1907ÜNİFEB - Forum Yönetimi
vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.