Orijinalini görmek için tıklayınız : 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası Başlıyor
Burhan Tektaş
28-08-2010, 13:49
http://www.dizituba.com/resim/ferhat_2010-dunya-basketbol-sampiyonasi.jpg
2010 FIBA Dünya Şampiyonası bugün başlıyor. Kayseri, İstanbul, Ankara ve İzmir'de yapılacak olan maçlar büyük bir heyecana sahne olacak. 15 gün boyunca şampiyona heyecanını Türkiye'den tüm dünyaya yansıtacağız.
Günün maçları;
Grup A - Kayseri
16:30 Avusturalya - Ürdün
19:00 Angola - Sırbistan
21:30 Almanya - Arjantin
(Gün boyu salondayım :);) )
Grup B - İstanbul
16:30 Tunus - Slovenya
19:00 ABD - Hırvatistan
21:30 İran - Brezilya
Grup C - Ankara
16:00 Yunanistan - Çin
18:30 Rusya - Porto Riko
21:00 Fildişi Sahili - Türkiye
Grup D - İzmir
16:00 Yeni Zelanda - Litvanya
18:30 Kanada - Lübnan
21:00 Fransa - İspanya
Emre Diler
28-08-2010, 18:59
Eğer Yunanlılar Çinlilere oynadıkları oyunu bize de oynar ve bizde o Yunanistanı yenemessek gerçekten çok üzülürüm.Yunanistanın tek özelliği 3lükler.Onu da durdurursak Yunanlıları yenme şansımız daha çok artar.
Anıl Karataş
28-08-2010, 20:02
tribünler bomboş
Oğuzhan Yılmaz
28-08-2010, 20:12
tribünler bomboş
Aynen ya dedim Rusya - Porto Riko maçına bakayım coşkuyu geçtim bomboş koltuklar daha da alamazlar böyle büyük bi organziasyon..
Anıl Karataş
28-08-2010, 20:19
Aynen ya dedim Rusya - Porto Riko maçına bakayım coşkuyu geçtim bomboş koltuklar daha da alamazlar böyle büyük bi organziasyon..
istanbuldakiler bi nebze dolarda diğer şehirdekiler bomboş bugün görüldüğü üzere.. Ramazan tabi yani insanlar oruç tutup alakasız bi ülkenin maçına gitmez bu sıcak havalarda..
Ben pazartesi günkü 3 maça, abdi ipekçiye bilet aldım.. bakalım umarım tribünler dolu olurda zevki çıkar
Ali Akdemir
28-08-2010, 21:17
yağmur gibi yağıyoruz Aslanlarım be :cool:
Ömer Özçetin
28-08-2010, 23:14
Bence fildişi basketbolu bıraksın, futbola devam etsin :)
Bugün Yaya Toure'nin eksikliğini hissettiler baya :D
Ali Akdemir
28-08-2010, 23:40
Bence fildişi basketbolu bıraksın, futbola devam etsin :)
Bugün Yaya Toure'nin eksikliğini hissettiler baya :D
Gol yollarındada çok sıkıntı çektiler Drogba'yı aradılar baya :D
Ömer Özçetin
28-08-2010, 23:56
Gol yollarındada çok sıkıntı çektiler Drogba'yı
aradılar baya :D
Bizden de anca böle yorum olur zaten :D
Ama o Kale mi ne vardı iyiydi o çocuk :) son vuruşları biraz kötü sadece :D asdasda
Ali Akdemir
28-08-2010, 23:58
Bizden de anca böle yorum olur zaten :D
Ama o Kale mi ne vardı iyiydi o çocuk :) son vuruşları biraz kötü sadece :D asdasda
Kale gibi çocuk ya boyalı alanda almadık top bırakmadı :)
Burhan Tektaş
29-08-2010, 03:58
Aslında Kayseri'de tribünler sadece iftar saatine denk gelen Angola-Sırbistan maçında yaşandı.
Ürdün lehine çok büyük destek vardı. Son saniyesinde büyük şansızlık yaşadılar. Abbas ve Wright çok etkiliydi. İki takımda özellikle Avusturalya defansı berbattı.
Sırbistan Angola karşısında şov yaptı resmen hızlı hücumlara çok iyi çıktılar. Rasic 3 periyoda yakın oynadı. Çok iyi işler çıkardı Sırbistan adına. 3'lükleri çok iyiydi.
Günün beklenen maçı ise renkli görüntülere sahne oldu. Almanya-Arjantin seyircileri zaman zaman tüm tribünleri ateşledi. Arjantinliler yaklaşık 150-200 kişi civarında gelmişler. Sağım Arjantin solum Almanya oldu. Maçın en dikkat çekici olayı ise son saniyelerdeki Almanya serbest atışlarında Kayserililer'de ıslıkla Arjantine'e destek verdi.
Her ne kadar basketbolu pek sevmesemde şehrimdeki bu maçlar çok zevkli ve heyecanlı oluyor.
Bakalım yarın bizi neler bekliyor... :);)
Ömer Özçetin
29-08-2010, 04:08
Aslında Kayseri'de tribünler sadece iftar saatine denk gelen Angola-Sırbistan maçında yaşandı.
Ürdün lehine çok büyük destek vardı. Son saniyesinde büyük şansızlık yaşadılar. Abbas ve Wright çok etkiliydi. İki takımda özellikle Avusturalya defansı berbattı.
Sırbistan Angola karşısında şov yaptı resmen hızlı hücumlara çok iyi çıktılar. Rasic 3 periyoda yakın oynadı. Çok iyi işler çıkardı Sırbistan adına. 3'lükleri çok iyiydi.
Günün beklenen maçı ise renkli görüntülere sahne oldu. Almanya-Arjantin seyircileri zaman zaman tüm tribünleri ateşledi. Arjantinliler yaklaşık 150-200 kişi civarında gelmişler. Sağım Arjantin solum Almanya oldu. Maçın en dikkat çekici olayı ise son saniyelerdeki Almanya serbest atışlarında Kayserililer'de ıslıkla Arjantine'e destek verdi.
Her ne kadar basketbolu pek sevmesemde şehrimdeki bu maçlar çok zevkli ve heyecanlı oluyor.
Bakalım yarın bizi neler bekliyor... :);)
Hocam gazetecei gibi yazmışsın:) İzlenimlerin için teşekkürler:)
Şimdi stüdyoya Kaan Kural'a bağlanyrz:D
Kürşat Pak
29-08-2010, 05:08
hahah :D
Burhan Tektaş
29-08-2010, 13:55
Aslında şampiyonaya gönüllü olarak başlamıştım. Kayseri'de kemik kadronun içine girmiştim. Ama hemende çıkmak zorunda kaldım. İşe başladım ve yaz okulu sınavları denk geliyordu. Çok istekli olduğum için olabilir. Bu arada aldığım duyumlara göre Kayseri'de iş adamları biletleri almış ve ücretsiz çoğu dağıtılmış. Bu biletleri alanlardan biride belediye başkanı :)
Gördüklerimi duyduklarımı aktarmaya devam edeceğim :);)
Murat Karaman
29-08-2010, 15:26
İspanya, futbolda da dünya kupasına mağlubiyetle başladı. Dün de Fransa'ya kaybetti. Tesadüf mü? :)
Ömer Özçetin
29-08-2010, 16:37
Aslında şampiyonaya gönüllü olarak başlamıştım. Kayseri'de kemik kadronun içine girmiştim. Ama hemende çıkmak zorunda kaldım. İşe başladım ve yaz okulu sınavları denk geliyordu. Çok istekli olduğum için olabilir. Bu arada aldığım duyumlara göre Kayseri'de iş adamları biletleri almış ve ücretsiz çoğu dağıtılmış. Bu biletleri alanlardan biride belediye başkanı :)
Gördüklerimi duyduklarımı aktarmaya devam edeceğim :);)
Eyvallah, bekliyoruz :)
Ömer Özçetin
29-08-2010, 16:38
İspanya, futbolda da dünya kupasına mağlubiyetle başladı. Dün de Fransa'ya kaybetti. Tesadüf mü? :)
Tesadüf değil. İspanya'dan bi cacık olmaz bence :D
Oğuzhan Yılmaz
29-08-2010, 18:12
Almanya serbest atışlarında Kayserililer'de ıslıkla Arjantine'e destek verdi.
Cangele'den dolayıdır :D
O değilde bi daha maçlara giderken beni arama, gelemiyom zaten canım çekiyor :rolleyes:
Anıl Karataş
29-08-2010, 19:34
bende yarın abdi ipekçideki maçlara gidicem.. umarım dolu olur
Burhan Tektaş
29-08-2010, 20:08
Cangele'den dolayıdır :D
O değilde bi daha maçlara giderken beni arama, gelemiyom zaten canım çekiyor :rolleyes:
Zaten Cangele Tribünlerdeydi.
Kardeşim çık gel yaa :D
Ben bilet ayarlarsam çağırırım seni :D
Emre Diler
29-08-2010, 22:54
Bence takım olarak iyi oynadık ve iyi savunma yaptık.Hidayetin sorumluluk alması ve pota altındaki üstünlüklerimizi de devam ettirirsek Yunanistanıda yeneceğimize inanıyorum ben.
Nurullah Şakir
30-08-2010, 02:21
Bence takım olarak iyi oynadık ve iyi savunma yaptık.Hidayetin sorumluluk alması ve pota altındaki üstünlüklerimizi de devam ettirirsek Yunanistanıda yeneceğimize inanıyorum ben.
+1907 Hidayet'in özellikle son periyottaki isabetli atışları takımı ateşledi savunmayı elden bırakmazsak yunanistanı kesinlikle yenebiliriz.Porto Riko karşısında da çok zorlandılar ama 3 sayı farkla kazandılar.
Cem Demirtaş
30-08-2010, 10:30
Herşey bizim Milli Takımımız için savunmada bitiyor. İyi savunma ateşli bir hücum getiriyor en basitinden sayı bulma şansı olan fast-break i sağlıyor.. Bugün de Yunanistan'ı yenerse savunması sayesinde yenecektir.
Ege Uysaler
30-08-2010, 11:42
yunanistan maçı salı günü
Ömer Özçetin
30-08-2010, 18:58
Fenerlilier şov yaptı, Slovenya Hırvatistan'ı 91-84 yendi !
Vidmar 9 sayı 3 riband
Ukic 20 sayı 3 riband 7 asist
Tomas 17 sayı 2 riband 4 asist
Özellikle Tomas harika oynadı ama kazanmaya yetmedi:)
Alp Hacıoğlu
30-08-2010, 23:18
Kayseri'de oynanan maçlarda
seyirciden çok saha içi-dışı görevlisi var. Seyirci çok az. Bir daha böyle organizasyon vermezler ülkemize.
Keşke Eskişehir,Bursa gibi şehirlerimize şans tanınsaydı.
Kürşat Pak
30-08-2010, 23:25
Kayseri'de oynanan maçlarda
seyirciden çok saha içi-dışı görevlisi var. Seyirci çok az. Bir daha böyle organizasyon vermezler ülkemize.
Keşke Eskişehir,Bursa gibi şehirlerimize şans tanınsaydı.
sadece bir şehirde öyle ki bomboşta değil napalım buytun maçlara gitmek mi lazım japonyada hep boştu bence gayet başarılıyız :)
Altay Şimşek
30-08-2010, 23:29
sadece bir şehirde öyle ki bomboşta değil napalım buytun maçlara gitmek mi lazım japonyada hep boştu bence gayet başarılıyız :)
Haklısın kardeşim. Gerçekten başarılı bir şekilde devam ediyor turnuva, maşallah diyelim :)
Ankara'da saat 20:00'den sonra boş koltuk kalmıyor, hatta gündüz oynanan maçlarda da hatırı sayılır seyirci var. Eleme turlarından sonra İstanbul'da boş oynanacak maç olmayacaktır.
Ayrıca Brezilya'ya yazık oldu diyebilirim. Brezilya devirmeye çok yaklaştı , Amerika'nın 70 sayıda kalmasıda göstergesi.
Ufuk Coşkun
31-08-2010, 00:55
Katılıyorum :)
Ömer Özçetin
31-08-2010, 01:34
Bugün İstanbul baya doluydu. O Slovenler neydi öyle:)
Amerika'ya da bir çift lafım var: "Bizden Korkun !" :D
Can Ayyıldız
31-08-2010, 11:20
Bugün Yunanistan'ı yenmemizi o kadar çok istiyorum ki ! :) Tüm iyi faktörler bizimle olsun :)
Gideceklerin kırmızı giymesi isteniomuş bu arada :)
Serhat Didikoğlu
31-08-2010, 13:30
'Since 1453' deme zamanı.. :rolleyes:
Ali Akdemir
31-08-2010, 21:39
İlyasova ! :cool:
Emre Diler
31-08-2010, 22:22
Mükemmel oynuyoruz mükemmel:cool:
Ali Akdemir
31-08-2010, 22:54
Ankara'da deniz yok diye üzülme yunan biz buluruz denizi seni dökmesini biliriz.. ;)
Murat Karaman
31-08-2010, 22:57
Helal olsun.
Geçen hafta PAOK'lu şimdi nerdeler acaba?
İyi gider; http://www.dailymotion.com/video/xijmc_izmir-marsi-ataturk_music
Ali Büyükkaracan
31-08-2010, 23:01
İşte Bu Ya...Uzun Zaman Olmuş Böyle Sevinç Yaşamayalı.
Serhat_Yılmaz
31-08-2010, 23:07
Çok iyi oldu. Çok sevindim. Bunu Paok maçında yapamadım işte :(
Emre Diler
31-08-2010, 23:09
ister hakemlerinle gel ister başka yandaşlarınla biz seni parkelere gömmeyi biliriz yunan:D:D
Ömer Özçetin
31-08-2010, 23:23
Ne güzel de oluyor OHHH OHHH yunan'ı da yenmesi, Ne güzel de oluyor OHHH OHHH yunan'ı da yenmesi (!) :)
Edit: spiker de fenaydı bu arada :) "çelme taktı çelmee" :D
Serhat Didikoğlu
01-09-2010, 01:18
Tekrar izlemek isteyenler Ntv'yi açabilirler şu anda tekrarını vermeye başladı :)
Kayhan Türk
01-09-2010, 01:26
Spikerlerin yaptığı iğnelemeler çok iyiydi. Dayak yiyoduk bi ara resmen, kasti fauldeki çifte standart akıllara son maçta yaşanan skandalı bir kez daha getirdi. İyi bari bu sefer tabelayı kurcalamadılar...
Can Ayyıldız
01-09-2010, 14:14
bozgun...
Necip Taşdemir
01-09-2010, 17:42
Yunanistan ın FIBA üzerindeki etkisi yıllardır süregelen şeyler.avrupa şampiyonu oldukları zaman,dünya şampiyonasında final oynadıkları zamanki hakem kararlarını unutmak mümkün değil.dünde onların lehine birçok hatalı karar verdiler , bizim çocuklar dayak yerken maçın nerede oynandığını sorguladım bi ara kendi kendime.
Süleyman Köroğlu
02-09-2010, 02:50
Bence üLke oLarak dünya kupası moduna giremedik gibi. MiLLi maçLarımız hariç diğer maçLara iLgi az.
Tuğçe Manav
02-09-2010, 02:58
Edit: spiker de fenaydı bu arada :) "çelme taktı çelmee" :D
dehşetti:D
milli 'futbol' maçları bu denli heycanlandırmıyor artık beni. gurur duyduk, inşallah daha çok duyacağız.:)
Ufuk Coşkun
02-09-2010, 15:59
Dünki maçın sonlarında maçı bırakıp sevinmeleri neydi öyle .
Ersan bomboş , artistlik yapmak için üçlük atıyor falan :D Maç gidiyordu az kalsın. Son anlarda gereksiz heyecan yaşattılar bize :D
Cem Demirtaş
02-09-2010, 21:36
Yunanlılar gerçekten hiç sportmen değiller..Geçen sene Avrupa Şampiyonası'nda da yaptılar bunu. Orada İspanya'dan kaçmak için son maç yenilmişlerdi burada A.B.D. ve İspanya'dan. Ama unuttukları şey önce çeyrek finalde Sırbistan sonra da yarı finalde biz olacağız karşılarında!
Emre Diler
02-09-2010, 22:29
dünkü maçın sonlarında gösterdiğimiz laubaliliği bir kez daha tekrarlamyız inşallah yoksa hem savumada hemde hücumda arı gibi çalışıyoruz
Ömer Özçetin
02-09-2010, 22:48
Yunanlılar gerçekten hiç sportmen değiller..Geçen sene Avrupa Şampiyonası'nda da yaptılar bunu. Orada İspanya'dan kaçmak için son maç yenilmişlerdi burada A.B.D. ve İspanya'dan. Ama unuttukları şey önce çeyrek finalde Sırbistan sonra da yarı finalde biz olacağız karşılarında!
O planlar bozuldu Yeni Zellanda sayesinde :D
Harun Runa
02-09-2010, 22:54
Kusursuz fırtına: 87-40
2 Dev Adam eleme turuna lider çıkıyor. Ankara'da oynanan C Grubu maçlarında parkeye çıkan Türkiye A Milli Basketbol Takımı, ilk 4 maçını kaznadıktan sonra bu akşam da Çin'i mağlup ederek grubu yenilgisiz lider tamamladı. Fildişi Sahili'nin Porto Riko'yu yenmesiyle gruptan çıkmayı garantileyen Çin'in iddiasız bir oyun oynadığı maçta, Türkiye maçın başından itibaren üstünlüğünü ortaya koydu ve 87-40 gibi farklı bir skorla salondan ayrıldı.
Kürşat Pak
02-09-2010, 22:58
Sırbistan-Hırvatistan v yunanistan-İspanya
--------------------------------------------------------------------------------->
TÜRKİYE-Yeni Zellanda v Slovenya-Avustralya
ABD-Angola v Rusya-Fransa
---------------------------------------------------------------------------------->
Litvanya-Çin v Arjantin-Brezilya
fransa rakıbımz oldu
Necip Taşdemir
02-09-2010, 22:58
--------------------------------------------------------------------------------->
TÜRKİYE-Yeni Zellanda v Slovenya-Avustralya
ABD-Angola v Rusya-Fransa
---------------------------------------------------------------------------------->
yalan oldu bu.gelen son saniye üçlüğü ve rakip Fransa:serefe:
Ömer Özçetin
02-09-2010, 22:59
fransa rakıbımz oldu
Evet ortalık karıştı, bi dk :D
Kürşat Pak
02-09-2010, 22:59
hayatımda gordugum en çirkef takım Fransadır helal yaa batumun yaptıgına bak baya bi bellı ettıler son sanıye uclug yıyolar faul yapsalar kaybetmıcekler ee dıyosunuzkı bız Türklere rezıl olmak istiyoruz siz istediniz ;)
Necip Taşdemir
02-09-2010, 23:00
hayatımda gordugum en çirkef takım Fransadır helal yaa batumun yaptıgına bak baya bi bellı ettıler son sanıye uclug yıyolar faul yapsalar kaybetmıcekler ee dıyosunuzkı bız Türklere rezıl olmak istiyoruz siz istediniz ;)
bence yunanistan bugün oynadığı maçla en çirkef takım olma unvanını aldı.ama gel gör ki kaçtıkları ispanya gene onları buldu :)
Ömer Özçetin
02-09-2010, 23:03
TÜRKİYE-fransa v Slovenya-Avustralya
ABD-Angola v Rusya-Yeni Zellanda
Galiba son durum böyle oldu.
Cem Demirtaş
02-09-2010, 23:15
O planlar bozuldu Yeni Zellanda sayesinde :D
O maçın pek bi ilgisi yoktu Yunanlılarla ancak yanlış yazmışım İspanya ile 2. turda eşleştiler sırf Amerika'dan kaçmak için.. Bize gelirsek yolumuz yarı finale kadar açık. Önce Fransa ardından Slovenya-Avusturalya galibi rakibimiz olacak ki yüksek ihtimal Slovenler olacak ardından da diğer taraftan gelmesi muhtemel büyük takımlardan Yunanistan-Sırbistan-İspanya üçlüsünden biri..
Erdal Futtu
02-09-2010, 23:15
Fransa'nın son durumu nasıldır?
maçı alma şansımızı nedir?
Cem Demirtaş
02-09-2010, 23:17
Finale giden iki koldan bizim olduğumuz taraftaki takımların güç oranı çok daha yüksek diğer tarafa göre. Amerika'nın önü oldukça açık final yolunda belki Arjantin durdurabilir..
edit: Erdal'a cevap..
Fransa hiç birşeyi belli olmayan,gününe göre İspanya'yı yenip gününe göre Yeni Zelanda'dan 12 sayıyı zorla yiyen bir takım. Ancak oldukça atlet bir takım olması beni korkutan tek yanı yoksa hem teknik hem de kenardan gelecek taktik veya yetenek olarak çok üstlerindeyiz bana göre..
Ömer Özçetin
02-09-2010, 23:19
Korkak yunanlar hem abd'den hem ispanya'dan kaçmak için göz göre göre yenildiler. Bütün dünyaya rezil oldular. Hayatımda gördüğüm en kötü basketbol maçıydı. Adamlar çirkinliklerini her yerde sergiliyorlar. Ama ispanya'dan kaçamadılar. Bence ispanya'ya elenecekler. Korkunun ecele faydası yok. :)
Tek çekindiğim takım şu an sırbıstan. Eğer onları geçersek abd ile final oynarız bence. Ayrıca litvanya'nın abd'yi zorlayacağını düşünüyorum.
Cem Demirtaş
02-09-2010, 23:23
Tek çekindiğim takım şu an sırbıstan. Eğer onları geçersek abd ile final oynarız bence. Ayrıca litvanya'nın abd'yi zorlayacağını düşünüyorum. Sırbistan gibi disipline hep sadık kalan takımlar zaten bizi zorlayabilecek takımlar ve her seferinde bize ters gelen. ABD'yi savunmamızla durdurabileceğimizi düşününüyorum ancak Sırplar bence en az bizim kadar iyi savunma yapıp çoğunlukla bizden daha iyi hücum ediyorlar.. Açıkcası benim favorim Sırbistan ve Türkiye ancak yarı finalde yolların kesişmesi kötü oldu..
Ömer Özçetin
02-09-2010, 23:29
Sırbistan gibi disipline hep sadık kalan takımlar zaten bizi zorlayabilecek takımlar ve her seferinde bize ters gelen. ABD'yi savunmamızla durdurabileceğimizi düşününüyorum ancak Sırplar bence en az bizim kadar iyi savunma yapıp çoğunlukla bizden daha iyi hücum ediyorlar.. Açıkcası benim favorim Sırbistan ve Türkiye ancak yarı finalde yolların kesişmesi kötü oldu..
Zor maçlar oynıcaklar onlar da yıprancak. Uzunları iyi değil bence. Biz böyle agresif oynayabilirsek final oynarız diye düşünüyorum.
Edit:Kendimi basketbol yorumcusu gibi hissettim:rolleyes:
Murat Karaman
03-09-2010, 13:36
Kayseri'ye neden bu turnuva verildi? Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Kayseri'li olması bunda büyük etken sanırım. Bana göre Kayseri'ye değilde Bursa'ya verilmeliydi maçlar. Bünyesinde OYAK Renault ve TOFAŞ gibi iki takımı bulunduran Bursa şehrine bu turnuvanın bir ayağı verilmeliydi. TFF, Avrupa Şampiyonası şehirlerinde futbol şehri Trabzon'uyok saydı, TBB'de Bursa'yı.
Bi de Rusya maçında sahaya çıkarılmayan dansçı kızlar olayı var. Tam bir rezillik. Yazıklar olsun.
Necip Taşdemir
03-09-2010, 13:53
Kayseri'ye neden bu turnuva verildi? Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Kayseri'li olması bunda büyük etken sanırım. Bana göre Kayseri'ye değilde Bursa'ya verilmeliydi maçlar. Bünyesinde OYAK Renault ve TOFAŞ gibi iki takımı bulunduran Bursa şehrine bu turnuvanın bir ayağı verilmeliydi. TFF, Avrupa Şampiyonası şehirlerinde futbol şehri Trabzon'uyok saydı, TBB'de Bursa'yı.
Bi de Rusya maçında sahaya çıkarılmayan dansçı kızlar olayı var. Tam bir rezillik. Yazıklar olsun.
ilk başta zaten kayseri yerine antalya ya verilmişti o grubun maçları.ama söylenen şu ki antalya daki salonda olan eksikliklerin giderilemediği ve turnuvaya kadar yetişemeyeceği kanısına varıldı.ondan sonra niye kayseriye verildi.kayserideki gerçekten harika salon.bursada ki trabzonda ki sahalar boy ölçüşemezdi yani.hoş su soru aklıma gelmiyo değil.antalyada ki eksiklikler giderilemezmiydi sonuçta ? siyasi güç girdimi girmedi mi onu maalesef söyleyemeyeceğimiz için ... :)
Ömer Özçetin
03-09-2010, 14:07
HELAL SANA TANJEVİC
Şampiyonanın en kariyerli antrenörü unvanına sahip olan Tanjevic, Rusya-Yunanistan maçı sonrasında Yunanistan benchinin yanına gitti. Protestosunu alkışlarla gösteren Tanjevic, “Bravo... Son Avrupa Şampiyonası’nda da aynısını yapmıştınız” diyerek sitem etti. Bu tepkiye sinirlenen Yunanlı oyuncu Bourousis ile Tanjevic arasında tartışma çıktı. Bourousis’in taktik boarda tekme atıp, Karadağlı coachun üzerine yürümesiyle Tanjevic de ‘Tiyatroya gerek yok’ karşılığını verdi. A Milliler’in coachu, Yunan Milli Takımı soyunma odasına gidene kadar zor sakinleştirildi.
Ömer Özçetin
03-09-2010, 14:12
David Blatt Yunan'a Ayarı Verdi
Dünya Şampiyonası C Grubu’nda Yunanistan ile Rusya’yı karşı karşıya getiren maçta kazanan takım İspanya ve ABD’nin olduğu zorlu eşleşme grubunda yer alacaktı. Yunanlıların varlık gösteremeyip Rusya’nın bir ara 20 sayı öne geçip 73-69 kazandığı maçın ardından David Blatt tepki gösterdi. Rusya’nın koçu, “Bizim büyük isimlerimiz, zengin oyuncularımız büyük şampiyonluklarımız yok ama gururlumuzla mücadele ediyoruz. Sahadaki görüntüye bakan gençler bizi mi örnek alacak yoksa Yunanistan’ı mı?” dedi. Yunanistan koçu Kazlauskas ise, “Blatt’e katılmıyorum. Biz elimizden geleni yaptık. Daha önce de Rusya’ya kaybettik. Türkiye karşısında iyi oynayan Porto Riko’nun Fildişi’ne kaybetmesine niye kimse bir şey söylemiyor. Bu basketbol” diye konuştu. Diamantidis ise, “Biz elimizden geleni yaptık. Sahada mücadele ettik” deyip mikrofonu ittirerek tepkisini gösterdi.
Blatt mixzone’da ise ,”Yunanistan kaçırmak için şut attı. Basketbol değil komedi izledik. Yunanlılar utanmalılar” ifadelerini kullandı.
Murat Karaman
03-09-2010, 14:25
ilk başta zaten kayseri yerine antalya ya verilmişti o grubun maçları.ama söylenen şu ki antalya daki salonda olan eksikliklerin giderilemediği ve turnuvaya kadar yetişemeyeceği kanısına varıldı.ondan sonra niye kayseriye verildi.kayserideki gerçekten harika salon.bursada ki trabzonda ki sahalar boy ölçüşemezdi yani.hoş su soru aklıma gelmiyo değil.antalyada ki eksiklikler giderilemezmiydi sonuçta ? siyasi güç girdimi girmedi mi onu maalesef söyleyemeyeceğimiz için ... :)
Trabzon'a basketbol şampiyonası verilsin diye yazmadım zaten :)
Sadece futbolda Avrupa Şampiyonası planlaması yapılırken şehrinin takımı bu ligde 6 kez şampiyonluk kazanmış Trabzon ilinin Şanlıurfa ile beraber yedek şehirler olarak gösterilmesini manasız bulduğumu belirtmek istedim. Bu ülkede basetbol, futbol, voleybol gibi branşlar Kayseri'nin ötesine geçmeli. Siyasi güçler bunları kendi şehirlerine vermekten çok, eşit şans vermeyi düşünmeliler kanısındayım.
Burhan Tektaş
03-09-2010, 14:30
Ne güzel başlamıştı benim için turnuva ilk gün gittim o coşku ve heyecanı yaşadım. Uluslararası bir arenada boy gösterip ülkenin değerlerinin ön plana çıkması ruhumuzu okşatıyor. Prestijimiz artıyor. Dün itibarı ile Kayseri, İzmir ve Ankara organizasyonları bitti. Son söz istanbul'a geçti. Kayseri'de ki turnuva dedim ya güzel başladı diye ama benim için sonu güzel olmadı. Yaz okulu sınavları, iş yerinde yaşanan yoğunluklar derken ilk gün yaşadığım heyecanla kalmış oldum. Ama bu bile güzeldi. Organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür etmek gerekir.
Ozan Karaer
03-09-2010, 14:39
Ben Yunanistan'ın bilerek yenilme olayını anlamadım açıkçası..Neden bilerek yenilmek istesinler ki..? Yenilince İspanya ile,yenince Yeni Zellanda ile karşılacaklarmış..
Ayrıca Tanjevic'in de Yunan benchine gidip böle tepki koyması çok gereksiz..Sen Milli Takım Antrenörü olarak önündeki maçlara bak,yeter..Başkaları ne yapıyolar,ne ediyolar..Umurumuz olmasın..
Necip Taşdemir
03-09-2010, 14:45
Ben Yunanistan'ın bilerek yenilme olayını anlamadım açıkçası..Neden bilerek yenilmek istesinler ki..? Yenilince İspanya ile,yenince Yeni Zellanda ile karşılacaklarmış..
Ayrıca Tanjevic'in de Yunan benchine gidip böle tepki koyması çok gereksiz..Sen Milli Takım Antrenörü olarak önündeki maçlara bak,yeter..Başkaları ne yapıyolar,ne ediyolar..Umurumuz olmasın..
neden mi yenilmek istesin ? eğer yunanistan düzgün oynayıp maçı yapması gerektiği gibi kazansaydı çeyrek finalde amerika ile oynayacaktı ve bizans bu eşleşmenin onların sonu olacağının farkındaydı.
Tanjevic in koyduğu tepkide bence gayet yerindeydi.herkes biliyo bunların yanar döner olduğunu ama kimse tepki göstermiyordu
Ozan Karaer
03-09-2010, 14:55
neden mi yenilmek istesin ? eğer yunanistan düzgün oynayıp maçı yapması gerektiği gibi kazansaydı çeyrek finalde amerika ile oynayacaktı ve bizans bu eşleşmenin onların sonu olacağının farkındaydı.
Tanjevic in koyduğu tepkide bence gayet yerindeydi.herkes biliyo bunların yanar döner olduğunu ama kimse tepki göstermiyordu
Şimdi de İspanya ile oynayacak,maçı kazanıp Yeni Zellanda ile oynaması daha mantıklı olabilirdi..Belki bilerek yenilmiş olabilirler,maçı izlemedim ,hücum-savunma-şut seçimler nasıldı bilmiyorum ama gruptan çıkma maçında Porto Riko,Fildişi'ne yenildi..Basketbolda bunlar olabilir,biz Yunanistan'ı ez eze yendik mi.. Kesinlikle spor ruhuna uymayan davranışlar,etik değil ama profesyonel düşünülünce Avrupa'da futbolda da bu tarz hareketler yapılıyo,özellikle Uefa Avrupa Ligi'nde bundan 2-3 sene önce..Sadece Yunanistan'a mahsus değil bu durum..Ben isterim BİZ ve Yunanistan yarı finale kadar kazansınlar,finale çıkma maçı yapalım Yunanistan'la,o zaman gösterelim,neyin ne olduğunu..:) Oyun nası oynanır,pişman edelim..
Tanjevic olayında tepki anlamlı ama gereksiz.. Ev sahibi olarak tepki koyması belki doğru ama gerçekten gerek yok..Biz maçlarımıza bakalım,diğer ülkelerin ne yaptıkları nası oynadıkları bizi alakadar etmez..;)
Necip Taşdemir
03-09-2010, 15:00
Şimdi de İspanya ile oynayacak,maçı kazanıp Yeni Zellanda ile oynaması daha mantıklı olabilirdi..Belki bilerek yenilmiş olabilirler,maçı izlemedim ,hücum-savunma-şut seçimler nasıldı bilmiyorum ama gruptan çıkma maçında Porto Riko,Fildişi'ne yenildi..Basketbolda bunlar olabilir,biz Yunanistan'ı ez eze yendik mi.. Kesinlikle spor ruhuna uymayan davranışlar,etik değil ama profesyonel düşünülünce Avrupa'da futbolda da bu tarz hareketler yapılıyo,özellikle Uefa Avrupa Ligi'nde bundan 2-3 sene önce..Sadece Yunanistan'a mahsus değil bu durum..Ben isterim BİZ ve Yunanistan yarı finale kadar kazansınlar,finale çıkma maçı yapalım Yunanistan'la,o zaman gösterelim,neyin ne olduğunu..:) Oyun nası oynanır,pişman edelim..
Tanjevic olayında tepki anlamlı ama gereksiz.. Ev sahibi olarak tepki koyması belki doğru ama gerçekten gerek yok..Biz maçlarımıza bakalım,diğer ülkelerin ne yaptıkları nası oynadıkları bizi alakadar etmez..;)
porto riko yenildi tamam ama bahsettiğimiz takım yunanistan.yani kupanın 2 numaralı favorisi vasat rusya yı her koşulda yenerdi eğer böyle bir oyuna ihtiyaç duymasalardı anlatmak istediğim bu.inşallah yarı finale kadar gelirler de çok sevdikleri istanbul da hesaplaşırız onlarla :)Tanjevic de belki sırbistan la yunanistan arasında yaşananlardan sonra böyle bir tepki vermiştir oda olabilir
Ömer Özçetin
03-09-2010, 15:01
Şöyle birşey var yunanistan fransayla oynayacağını düşünüyodu ve abd den kaçmak istiyodu. Abd'den kaçtı ama ispanya'dan sonrasında da sırbistan'dan kaçamadı. yunan takımı abartılıyor bence, benim en beğendiğim oyuncuları papaloukas'tı. Bu sene o da yok. İspanya rahatça eler diyorum.
Tanjevic'e de helal olsun. Ev sahibi olarak tepki koyması çok saçma olurdu ki öyle olmadı bence. Tanjevic sadece bir basketbol sever olarak, basketbola 40 yılını vermiş biri olarak bu rezilliğe korkaklığa tepki koydu. Helal olsun:)
Ozan Karaer
03-09-2010, 15:10
Şöyle birşey var yunanistan fransayla oynayacağını düşünüyodu ve abd den kaçmak istiyodu. Abd'den kaçtı ama ispanya'dan sonrasında da sırbistan'dan kaçamadı. yunan takımı abartılıyor bence, benim en beğendiğim oyuncuları papaloukas'tı. Bu sene o da yok. İspanya rahatça eler diyorum.
Tanjevic'e de helal olsun. Ev sahibi olarak tepki koyması çok saçma olurdu ki öyle olmadı bence. Tanjevic sadece bir basketbol sever olarak, basketbola 40 yılını vermiş biri olarak bu rezilliğe korkaklığa tepki koydu. Helal olsun:)
Rusya'yı yenmediler ya da yenemediler,tartışılır..Maçı izlemedim ama ben yenemediler kanaatindeyim..Dediğin gibi abartılcak bi tarafları yok Yunanistan'ın..Amerika'dan kaçtılar ama en az Amerika kadar kuvvetli olduğunu düşündüğüm İspanya'dan kaçamadılar,yenmek isteselerdi rahatça yenebilecekleri önce Yeni Zellanda ile karşılaşıp,ABD karşısına çıkmak isteyebilirlerdi.. :rolleyes:
Tanjeviç'in ise tepkisi,objektif görüş..Ben gereksiz bulmakta ısrarlıyım:) Butün basketbol severler aynı tepkiyi koysaydı ve sinirlerine hakim olmasaydı,salonun halini düşünemiyorum..:) Bırakalım ne yaparsa yapsınlar,Tanjevic Fransa maçını düşünsün ve zor bi maç olmaya aday bence..
Cem Demirtaş
03-09-2010, 20:23
Ozan dün Fransa-Yeni Zelanda maçının sonucuyla Yunanistan İspanya ile eşleşti.. Onların planı grubu üçüncü bitirip akşam ki maçta da Fransa'nın 12 sayı fark yememesi üzerine Fransa ile eşleşmekti ama işte Fransa yenilince 3lü averajda İspanya birden grup 2.si oldu. Yani Yunanlıların elinde patladı planları..
Ozan Karaer
03-09-2010, 21:30
Tabi ki Fransa-Yeni Zellanda maçı bütün eşleşmelerin kaderini belirledi..Maçlar başlamadan Yeni Zellanda'yı beklerken,Fransa ile eşleştik.. Aslında Yunanistan-Rusya maçının skorunu da bu kadar abartmamak lazım..Yunanistan'ın bunu yapacağını aslında Rus oyuncular da bekliyordu ki,spor etiğine uygun değil ama kendi adına yaptıkları bu durum mantık çerçevesinde..Sadece basketbolda değil,futbolda da bu tarz eşleşmelerden kaçmaya çalışmak yaşanıyo.. Bunu yargılamak ya da Yunanistan'ı suçlamak bize düşmez düşüncesindeyim.. Onların profesyonel düşüncesi bu yönde demek ki..
Biz önümüze bakalım..Önce Fransa'yı yenelim,gerisi gelecektir..Finale giden yolda aslında gelecek diğer eşleşmeler kolay görünüyo bizim adımıza.. Hadi hayırlısı..Yunan ne yapmış,Ruslar kimle eşleşecek..Bunları bırakalım,çıkalım sahaya,mücadelemizi yapalım..:)
Necip Taşdemir
04-09-2010, 22:56
bir ispanyol dan daha fazla ispanyol olmak ve sonucunda gelen keyif :serefe:anca gidersiniz...İzmir marşıyla...
Ömer Özçetin
04-09-2010, 23:59
İspanya'yı da yunanistan'ı da hiç beğenmedim. Hırvatistan gibi basketbol ülkesi komik bi şekilde elendi, yazık... Sırbistan'ın ne yapacağı belli olmuyor ama onlardan da çok çekinmiyorum artık.
Fatih Karamustafaoğlu
05-09-2010, 00:55
açılış töreninde Türk olduğunu iddia eden tavuz kuşu görünümlü 'minik' serçe çıkıp yunanca şarkı söylerse, yine açılış töreninde yunan şarkıcıya şarkı söyletilirse, sen yunanistanla oynadığın maçın her anında ortalığı Mehter Marşları, Gençlik Marşı, İzmir Marşı ile yıkmazsan, yunanistan da çıkar istediği herşeyi yapar, hakemler çıkar maçları atinada oynanıyormuş gibi yönetir.. böyle saçmalık olmaz, açılış töreninde yunanca şarkıların ne işi var, hem de İSTANBUL'da :kizgin:
hiçbir zaman gerekli tepkiyi koyamıyoruz, herkese misafirperver olmaya gerek yok..
Cem Demirtaş
05-09-2010, 08:36
İspanya'yı da yunanistan'ı da hiç beğenmedim. Hırvatistan gibi basketbol ülkesi komik bi şekilde elendi, yazık... Sırbistan'ın ne yapacağı belli olmuyor ama onlardan da çok çekinmiyorum artık.
Ben senin gibi düşünmüyorum Ömer. Dün Hırvatistan elinden gelen herşeyi yapmasına rağmen en büyük kozu Teodosic'in ne asist ne de doğru düzgün sayı attığı maçta Sırbistan yine de kazanıyorsa bu Sırbistan gerçekten iyi bir takım demektir ve korkmak gerekir. Üstelik adamlar tam bir turnuva takımı..
Necip Taşdemir
05-09-2010, 13:12
Ben senin gibi düşünmüyorum Ömer. Dün Hırvatistan elinden gelen herşeyi yapmasına rağmen en büyük kozu Teodosic'in ne asist ne de doğru düzgün sayı attığı maçta Sırbistan yine de kazanıyorsa bu Sırbistan gerçekten iyi bir takım demektir ve korkmak gerekir. Üstelik adamlar tam bir turnuva takımı..
sırbistan kesinlikle dikkat edilmesi gereken bi takım.teodosic de eğer dün katkı verebilseydi çok daha rahat kazanırlardı.bu arada dün teodosic i savunan , oynatmayan adam da çok hoşuma gitti feneremi alsalar onu ne :p:p:p
Oğuzhan Yılmaz
05-09-2010, 23:31
http://img339.imageshack.us/img339/5729/asdadw.jpg
Ömer Özçetin
05-09-2010, 23:33
sırbistan kesinlikle dikkat edilmesi gereken bi takım.teodosic de eğer dün katkı verebilseydi çok daha rahat kazanırlardı.bu arada dün teodosic i savunan , oynatmayan adam da çok hoşuma gitti feneremi alsalar onu ne :p:p:p
Fener aldı zaten onu, Marco Tomas:)
Edit:Öle ukalalık yaparsan böyle rezil olursun işte. Fener almışmış sanane lan :D
Ömer Özçetin
05-09-2010, 23:35
Tek çekindiğim takım şu an sırbıstan. Eğer onları geçersek abd ile final oynarız bence. Ayrıca litvanya'nın abd'yi zorlayacağını düşünüyorum.
Sırbistan'a kötü demedim. Ama milli takımızın oyununa bakınca ve sırbistan'ın oyun tarzına bakınca çok çekinmiyorum artık. Hatta İspanya'yı daha önde görüyorum Sırbistan karşısında.
Necip Taşdemir
06-09-2010, 00:07
Fener aldı zaten onu, Marco Tomas:)
biliyorum kardeşim şakaydı zaten (:p:p:p bunlardan anlaman gerekirdi ) :D
Ömer Özçetin
06-09-2010, 00:12
biliyorum kardeşim şakaydı zaten (:p:p:p bunlardan anlaman gerekirdi ) :D
valla düşünmedim değil aslında:D asdafadas
Necip Taşdemir
06-09-2010, 00:33
valla düşünmedim değil aslında:D asdafadas
:D:D :serefe:
Emre Diler
06-09-2010, 02:47
Öncelikle şunu demek gerekiyor ki böyle oynamaya devam edersek Slovenyanın karşımızda işi epey zor.Bununla birlikte Slovenyayı geçtiğimiz takdirde yolun baya çoğunu yürümüş gibi olacaz.Hırvatlar bu kadar kötüyken Sırpların onları zor zoruna yenmesi;geçen seneki ispanyanın bu yunanistanı çok rahat ilk yarıda bitirecekken şimdiki ispanyanın ancak maçın sonlarına doğru açılması bizim bu iki takımdan iyi olan slovenyayı elediğimiz takdirde yolumuzun daha aydınlık olacağını gösteriyor.Biz bu ciddiyette bu havayla ve bu istekle gidersek madalya umudumuz bence oldukça yüksek.Ama şu gerçek ki turnuvadaki en zor maçımıza çıkıyoruz.Belki abartılı olacak ama ben slovenlerden çekindiğim kadar sırplar ve ispanyollardan çekinmiyorum.
Ayrıca şunu demek istiyorum:Sırplar ve Yunanlıların turnuvadan önce karşılaştıkları o meşhur hazırlık maçı ve o maçtan sonra çıkan kararlar bence iki takımın da gerek sisteminlerini gerekse oyun yapılarını felaket bozmuş.Ayrıca bu hazırlık maçı bu iki takımı turnuva öncesi mental olarak çok yaraladı.Bence iki takımın da turnuva öncesi iyi görünüp turnuvada tersi performans göstermeleri biraz da bu hazırlık maçına bağlanabilir.
Burak Babacan
06-09-2010, 14:26
http://img339.imageshack.us/img339/5729/asdadw.jpg
:D:D Çok güldüm ya
Ali Akdemir
06-09-2010, 23:19
bu mücadelenin sonu final ! ;) USA ile final oynarız gibime geliyor :rolleyes:
Emre Diler
07-09-2010, 23:25
scola brezilya maçında çoşmuş 37 sayı atmış off bee
Tuğba Tülü
08-09-2010, 01:10
İzlediğim en iyi turnuvadan biri milli takımımız adına ,5 te 5 yaparak çeyrek finale çıktık bu inanç ve hırsla finale kadar yolumuz var, yunanistan maçında salondaydım gelenlerin yüreklerine 12 dev adamın da ayaklarına ve ellerine sağlık unutamayacağım bir maçtı ...Ersanıma aynı bir parantez açmak istiyorum bloğuna kurban olduğum yarınki solovenya maçında da farkını gösterecektir
http://foto.fanatik.com.tr/news/423x238/2010/9/1/fft1mm1165688.jpg
İlkay Şener
08-09-2010, 22:54
Bu iş bu kadar bekle bizi SIRBİSTAN !
Hatice Akar
08-09-2010, 22:55
Muhteşem bi maç Slovenyayıda ezip geçtik 95-68 Bütün oyuncular çok iyi oynadı şimdi sıra yarı finalde.
Emre Diler
08-09-2010, 22:59
slovenya gibitakımı 25sayıdan fazla farklayeniyorsun 70 sayının altında tutuyorsunsanki fildişyle oynarmış gibi maç yapıyorsun.Tek kelimeyle muhteşemiz:D
Murat Karaman
08-09-2010, 23:06
Rövanşları teker teker aldık, bekle bizi Sırbistan :)
Ufuk Coşkun
08-09-2010, 23:54
Çok iyi be ! :)
Ömer Özçetin
08-09-2010, 23:58
İSTANBUL (2010 FIBA Dünya Şampiyonası (http://turkey2010.fiba.com/pages/tur/fe/10/fwcm/p/index.html)) 2010 FIBA Dünya Şampiyonası’nda çeyrek finale yükselen son takım salı günü belli olurken çeyrek finale yükselemeyen takımların şampiyonadaki sıralamaları açıklandı.
Şampiyonanın şu ana kadarki en iyi maçında ezeli rakibi Arjantin (http://turkey2010.fiba.com/pages/tur/fe/10/fwcm/team/p/eid/4728/rid//sid/4728/tid/237/profile.html)’e mağlup olarak çeyrek final şansını kaybeden Brezilya şampiyonayı Avustralya’nın önünde dokuzuncu sırada tamamlamayı başardı. Brezilya dört yıl önceki şampiyonayı 17. sırada bitirmişti.
2006 yılındaki şampiyonayı gümüş madalya ile tamamlayan Yunanistan ise ikinci tur maçında son şampiyon İspanya (http://turkey2010.fiba.com/pages/tur/fe/10/fwcm/team/p/eid/4728/rid//sid/4728/tid/362/profile.html)’ya mağlup olarak şampiyonayı 11. sırada tamamladı.
FIBA Dünya Şampiyonası’nda 9-16 sıralaması ise şu şekilde oldu:
9 Brezilya (http://turkey2010.fiba.com/pages/tur/fe/10/fwcm/team/p/eid/4728/rid//sid/4728/tid/250/profile.html)
10 Avustralya (http://turkey2010.fiba.com/pages/tur/fe/10/fwcm/team/p/eid/4728/rid//sid/4728/tid/239/profile.html)
11 Yunanistan (http://turkey2010.fiba.com/pages/tur/fe/10/fwcm/team/p/eid/4728/rid//sid/4728/tid/291/profile.html)
12 Yeni Zelanda (http://turkey2010.fiba.com/pages/tur/fe/10/fwcm/team/p/eid/4728/rid//sid/4728/tid/337/profile.html)
13 Fransa (http://turkey2010.fiba.com/pages/tur/fe/10/fwcm/team/p/eid/4728/rid//sid/4728/tid/282/profile.html)
14 Hırvatistan (http://turkey2010.fiba.com/pages/tur/fe/10/fwcm/team/p/eid/4728/rid//sid/4728/tid/2168/profile.html)
15 Angola (http://turkey2010.fiba.com/pages/tur/fe/10/fwcm/team/p/eid/4728/rid//sid/4728/tid/235/profile.html)
16 Çin (http://turkey2010.fiba.com/pages/tur/fe/10/fwcm/team/p/eid/4728/rid//sid/4728/tid/262/profile.html)
Kürşat Pak
09-09-2010, 00:27
çok gururlandım bee :)
Tuğba Tülü
09-09-2010, 02:26
http://www.spor3.com/images/gallery/2369/8.jpg (http://www.spor3.com/turkiye-slovenya-foto-galerisi-2369-p9.htm#image)
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash2/hs211.ash2/47394_1348187876280_1578833079_30787550_3826187_n. jpg (http://www.facebook.com/photo.php?pid=30580250&id=1578833079)
Bir oyun bu kadar mı güzel oynanır , kelimenin tam anlamıyla savunma ve hucüm hattında mükemmeldik,Hidonun önderliğinde Ömer Onan ve Kerem Gönlüm ile harika savunmamız ,Semih ,Ender ,Kerem T. ve her maç beni kendine daha fazla hayran bırakan Ersan hepinizin ellerine sağlık,maçtan sonraki o sevinç,beraberlik ve bütünlük gösterdi ki şampiyonluk bizim madalya bizim:dans::serefe:
Ali Büyükkaracan
09-09-2010, 03:45
Bu Kadar Havaya Girmişken Sırplara Kaybetmek Olmaz.
Amerika ile Final İstiyoruz...Sonunda da Kupa.
Oğuzhan Yılmaz
09-09-2010, 04:03
Ersan İlyasova diyorum başkada bir şey demiyorum :rolleyes:
Can Ayyıldız
09-09-2010, 19:47
Tek rakip Amerika..
Gökhan Yalçınkaya
09-09-2010, 23:27
Hido : nasıl sakin olayım manyakmısın :D
http://www.facebook.com/video/video.php?v=439947422560
İlkay Şener
10-09-2010, 04:46
Amerikalı yazarlar NBA'deki atmosferi beğenmez olmuşlar :D Slovenya maçından sonra bir kaç köşe yazısında Milli maçın atmosferini beğenen insanlar NBA'de neden böyle bir atmosfer olmadığını sorgulamışlar :D:D Hatta bir kaçtanesi öz eleştiri yaparak bizde ön sıralarda hep zengin ve sosyete kesimi mevcut maçın havası sadece sahada kalıyor, Türkiye'de ponpon kız kültürünün çok yaygın olmadığı durumda bile maçlar çok daha heycanlı ve zevkli geçiyor demiş..
Burası Türkiye diyoruz ve geçiyoruz :D
Ömer Özçetin
11-09-2010, 17:42
http://turkey2010.fiba.com/images/web/Events/10/FWCM/headshots/SER/_215/11.jpg
http://turkey2010.fiba.com/img/flag/67x54//SRB.png
Marko KESELJ #11
Bu adama çok dikkat etmek lazım. İnanılmaz bir şutör. Keşeli turnuvada % 60'la üçlük atıyor:)
Ufuk Coşkun
11-09-2010, 22:19
Ömer asık 1 dakika icinde 3 faul ...
2. Yarı toparlanırız inşallah ...
İlkay Şener
11-09-2010, 22:56
Teodosic'e yeniliyoruz ya :D
Hatice Akar
11-09-2010, 23:33
VE TÜRKİYE FİNALDE HELAL SİZE 12 DEV ADAM:dans::dans::dans:
İlkay Şener
11-09-2010, 23:34
Bu iş bu kadar ya helal olsun :D
Ufuk Coşkun
11-09-2010, 23:37
Finaldeyiz finaldeeee :D size o kupa yakışır 12 dev adam !
Hakan Tatlı
11-09-2010, 23:51
helal olsun hepsine başta semih ve kerem olmak üzere :D
Mehmet.Uslu
11-09-2010, 23:56
ooooo Türkler uçuyoooo....:)
Ayşenur Altun
12-09-2010, 00:01
ooooo Türkler uçuyoooo....:)
:dans::dans:
Ozan Karaer
12-09-2010, 00:05
Mükemmel bir coşku,muhteşem bir duygu..:)
Çok ama çok gururluyuz..:) Son saniyeye kadar üst düzey konsantrasyon maçı getirdi..Geriye düştük ama yılmadık,son saniyedeki blok olağan üstüydü..
Tebrikler 12 DEV ADAM.. Yarınki maçta ne olur bilinmez ama finalin gururu,son saniye heyecanı.. Devam TÜRKİYE'M..:)
Selim Kul
12-09-2010, 00:06
Kimse farketmiyor ama maçta büyük bir yanlış anons faciasının daha eşiğinden dönüldü :)
Hakan Tatlı
12-09-2010, 00:09
Kimse farketmiyor ama maçta büyük bir yanlış anons faciasının daha eşiğinden dönüldü :)
aynen :)
Kürşat Pak
12-09-2010, 00:21
adamlar sallıyo fake injury diye Ömer Aşıkın gözü çıkıyordu napsın yani :/
Ömer Özçetin
12-09-2010, 00:31
Kerem Tunçeri sana helal olsun dostum:)
Belgin Kestek
12-09-2010, 00:36
bu dakikadan sonra bizi kimse tutamaz!özellikle son 0.50 saniye yapılan blok tam osmanlı tokatı oldu sırplara...
Ali Akbulut
12-09-2010, 00:43
Allah'ım bu günleri de gördük helal olsun çocuklar.
Bekle bizi Usa...
Nurullah Şakir
12-09-2010, 00:43
bu dakikadan sonra bizi kimse tutamaz!özellikle son 0.50 saniye yapılan blok tam osmanlı tokatı oldu sırplara...
+1907 ;) Tokat :D Helal olsun helal:dans:
İlkay Şener
12-09-2010, 00:56
bizi geçemezlerdi 0.5 saniye fark var :D
Ömer Özçetin
12-09-2010, 01:03
Basketbolda çok olan birşey ki bu. Son atışa kalan her 5 maçın 2 sinde oluyordur böyle görüntüler:)
Tuğba Tülü
12-09-2010, 03:11
http://foto.fanatik.com.tr/news/423x238/2010/9/12/fft1mm1177409.jpg
http://www.spor3.com/images/gallery/2373/1.jpg (http://www.spor3.com/turkiye-sirbistan-foto-galerisi-2373-p2.htm#image)
Son sayı öncesi reklamda ekrana çıkan Hidayet; "son saniyeye kadar maçı bırakmayız, bu forma bizim." der, reklam biter ve zafer son saniyelerde gelir; Kerem Tunçeri, herşeyin reklam olmadığını gösterir ...:dans::dans::serefe:
Onur Yıldırım
12-09-2010, 03:16
Maç boyunca öldüm öldüm dirildim ama son 2 dakika içerisinde kalbim yerinden çıkacaktı. Bir de son 50 salise vardı kakfayı yiyecektim az kalsın.
Helal olsun takıma. :)
İlkay Şener
12-09-2010, 10:43
Türkiye'nin Sırbistan karşısında tarihi bir başarıya imza attığı basketbol maçının ardından Kosova'da Kosovalılar ile Sırplar birbirine girdi. Çıkan olaylarda biri ağır, dört kişi yaralandı.
Türkiye'nin Sırbistan'ı son saniye basketiyle yendiği maçın ardından yaklaşık 1,000 kadar Kosovalı ülkenin kuzeyindeki Kosovska Mirtovica kentinin merkezinde toplandı. Ellerinde Türk bayraklarıyla sevinç gösterileri yapan Kosovalılar, "Şampiyon Türkiye" diye slogan attı. Kosova, 2008 yılında Sırbistan'dan bağımsızlığını ilan etmişti. Kosova basınında yer alan haberlere göre, sevinç gösterisi yapan Kosovalı gruba Sırplar taşlı ve sopalı saldırı düzenledi. Çıkan olaylarda dört kişi yaralandı. Yetkililer, yaralananlardan birinin durumunun ağır olduğunu açıkladı. Diğer yandan, Türkiye'nin tarihi zaferinin ardından Bosna Hersek sokaklarında da sevinç gösterileri yapıldığı bildirildi.
KOSOVALILAR: "12 DEV ADAMIN ZAFERİ, TÜRKİYE’NİN BİZE EN BÜYÜK BAYRAM ARMAĞANIDIR"
İstanbul’daki Dünya Basketbol Şampiyonası’nın büyük bir ilgiyle izlendiği Kosova’da, Türkiye’nin Sırbistan’ı yenmesi, kitlesel gösterilerle kutlandı.
Başkent Priştine’de, Türkler, Arnavutlar, Boşnaklar Türk ve Kosova, Arnavutluk bayrakları ellerinde, otomobilleriyle korna çalarak zafer turları attı.
Türkiye’nin Priştine Büyükelçisi Metin Hüsrev Ünler de eşiyle konvoya katılarak, Türk Milli Basketbol takımının finale yükselme başarısını kutladı.
Derneklerde birlikte maçı seyredenler, heyecanlı maçın mutlu sonunu göz yaşları içinde birbirlerine sarılarak kutladı.
Priştine "Gerçek Derneği"nde dev ekrandan maçı birlikte izleyen Kosova’da görevli Türk polisi Metin Koç, yaşamının en mutlu gözyaşlarını Kosova’da akıttığını anlattı. Bugüne kadar hiç maç izlemediğini söyleyen yaşlı bir kadın da çocuklarıyla torunlarıyla büyük bir heyecanla maçı izledi, uzaktaki torunlarını arayarak mutluluğunu dile getirdi. Kosova’nın hemen bütün merkezlerinde, fakat özellikle Türklerin yaşadıkları yerlerde, Prizren, Gilan, Vıçıtırın, Mitroviça, Mamuşa, Yanova’da halk, "12 Dev Adam"la birlikte çoştu. Kosovalılar, "Bu zafer, Türkiye’nin bize en büyük bayram armağanıdır" sözleriyle duygularını ifade etti.
Ömer Özçetin
12-09-2010, 12:09
Türkiye'nin Sırbistan karşısında tarihi bir başarıya imza attığı basketbol maçının ardından Kosova'da Kosovalılar ile Sırplar birbirine girdi. Çıkan olaylarda biri ağır, dört kişi yaralandı.
Türkiye'nin Sırbistan'ı son saniye basketiyle yendiği maçın ardından yaklaşık 1,000 kadar Kosovalı ülkenin kuzeyindeki Kosovska Mirtovica kentinin merkezinde toplandı. Ellerinde Türk bayraklarıyla sevinç gösterileri yapan Kosovalılar, "Şampiyon Türkiye" diye slogan attı. Kosova, 2008 yılında Sırbistan'dan bağımsızlığını ilan etmişti. Kosova basınında yer alan haberlere göre, sevinç gösterisi yapan Kosovalı gruba Sırplar taşlı ve sopalı saldırı düzenledi. Çıkan olaylarda dört kişi yaralandı. Yetkililer, yaralananlardan birinin durumunun ağır olduğunu açıkladı. Diğer yandan, Türkiye'nin tarihi zaferinin ardından Bosna Hersek sokaklarında da sevinç gösterileri yapıldığı bildirildi.
KOSOVALILAR: "12 DEV ADAMIN ZAFERİ, TÜRKİYE’NİN BİZE EN BÜYÜK BAYRAM ARMAĞANIDIR"
İstanbul’daki Dünya Basketbol Şampiyonası’nın büyük bir ilgiyle izlendiği Kosova’da, Türkiye’nin Sırbistan’ı yenmesi, kitlesel gösterilerle kutlandı.
Başkent Priştine’de, Türkler, Arnavutlar, Boşnaklar Türk ve Kosova, Arnavutluk bayrakları ellerinde, otomobilleriyle korna çalarak zafer turları attı.
Türkiye’nin Priştine Büyükelçisi Metin Hüsrev Ünler de eşiyle konvoya katılarak, Türk Milli Basketbol takımının finale yükselme başarısını kutladı.
Derneklerde birlikte maçı seyredenler, heyecanlı maçın mutlu sonunu göz yaşları içinde birbirlerine sarılarak kutladı.
Priştine "Gerçek Derneği"nde dev ekrandan maçı birlikte izleyen Kosova’da görevli Türk polisi Metin Koç, yaşamının en mutlu gözyaşlarını Kosova’da akıttığını anlattı. Bugüne kadar hiç maç izlemediğini söyleyen yaşlı bir kadın da çocuklarıyla torunlarıyla büyük bir heyecanla maçı izledi, uzaktaki torunlarını arayarak mutluluğunu dile getirdi. Kosova’nın hemen bütün merkezlerinde, fakat özellikle Türklerin yaşadıkları yerlerde, Prizren, Gilan, Vıçıtırın, Mitroviça, Mamuşa, Yanova’da halk, "12 Dev Adam"la birlikte çoştu. Kosovalılar, "Bu zafer, Türkiye’nin bize en büyük bayram armağanıdır" sözleriyle duygularını ifade etti.
"Bağımsız Kosova ! " :)
Türkiye'nin Sırbistan karşısında tarihi bir başarıya imza attığı basketbol maçının ardından Taksim'de bjklilerle Türkler birbirine girdi. Çıkan olaylarda biri ağır, dört kişi yaralandı.:D
Nurullah Şakir
12-09-2010, 13:25
0.5 saniye havada durdum şahitlerim var ... :D
Kürşat Pak
12-09-2010, 14:45
final maçına gitcek olan varmı ?
Murat Karaman
12-09-2010, 15:38
Ne desek az. Artık kupa zamanı. Yolları açık olsun.
İlkay Şener
12-09-2010, 17:51
final maçına gitcek olan varmı ?
Davetiye bulabilseydim maçtaydım :D Ne tanıdık Antrenörler ne Federasyon bulamadım :D:D
Tuğba Tülü
12-09-2010, 18:34
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs376.snc4/45928_150816591604435_150781044941323_374344_56135 98_n.jpg (http://www.facebook.com/photo.php?pid=374292&id=150781044941323)http://profile.ak.fbcdn.net/hprofile-ak-snc4/hs238.ash2/50553_254611505065_6762_n.jpg (http://www.facebook.com/album.php?profile=1&id=254611505065)
ABD İLE FİNAL HAYALİ GERÇEK OLDU ,CANI GÖNÜLDEN BAŞARILAR 12 DEV ADAM ...BİZLER İNANDIK SİZ DE İNANIN BİZİM İÇİN BU MAÇI ALIN :serefe:
Ayşenur Altun
12-09-2010, 21:13
Haydi DEV ADAMLAR :dans:
Ayşenur Altun
12-09-2010, 21:54
hakemler birbirinden habersiz!!! :kizgin:
Kürşat Pak
12-09-2010, 22:27
gücümüz yetmiyor arkadaş
Serkan Şahin
12-09-2010, 23:14
Amerikanın da final oynayacağı tuttu ya...keşke bir avrupa ülkesi gelseydi rakip olarak..çok güçlüler..istediklerini alacaklar sanırım...
Nur Acar
12-09-2010, 23:34
teşekkürler 12 DEV ADAM...
Ömer Özçetin
12-09-2010, 23:39
Daha iyisi de olabilirdi be çocuklar... Teşekkürler TÜRKİYE ! :)
Ömer Özçetin
13-09-2010, 00:09
Başbakan ve Cumhurbaşkanı'nı yuhalayanlara da gülüyorum sadece:) Burası spor meydanı, seçim meydanı değil. Bunu artık anlamamız lazım. Bütün dünyaya komik duruma düştüler. Oyunuzu sabah atcaktınız;)
Kürşat Pak
13-09-2010, 00:16
Başbakan ve Cumhurbaşkanı'nı yuhalayanlara da gülüyorum sadece:) Burası spor meydanı, seçim meydanı değil. Bunu artık anlamamız lazım. Bütün dünyaya komik duruma düştüler. Oyunuzu sabah atcaktınız;)
bende sana gülüyorum sadece burası spor forumu ne diye bu konuyu sölüyosun herkes gördü duydu ama yazmıyor yeri değil çünkü
Kürşat Pak
13-09-2010, 00:45
burası sana kalmamıştır ;) ben sadece sana bu cümlene dedim
Levent Sarıbaş
13-09-2010, 01:07
ya o hamburger ekmeğinde bişey var, yada bu meyveli yoğurtlardan oluyo..
halbuki öylemiydi azıcık zaman öncesinde..voleybol maçında yakmıştık ilk meşalemizi..aa ne acayip oluyo..fanatizme bak..bi de o kapalı salonda yeşil dev hulk gibi gelmiyomu on onbeş kişinin bağırışı dışardan geçen 65 yaşındaki zor duyan neneme bile..süper oluyo..doğru basket maçlarına..yok yakmadık bi daha da meşale..sesimiz zaten yetiyodu titreşime..üstüne yirmi saniyelik duman çıkarıcaz diye gerek yok bi araba coplu dayağa dimi..yüklendikçe yüklendik ama..yirmiyi aştımı sayımız oluveriyoduk 6sye dördüncü golü yollamış gibi.. yada onlar oluveriyodu son saniyede ümitkaran samiyende golü atmış gibi ezeli rakibine..oluveriyoduk işte bi heyecanlı..bayan erkek, basket voleybol dinlemeden..güzel de oluyodu hani..kavgasız ama..tamam çok küfür de yiyoduk maçtan sonra koltuklarda temizlik yapanlardan..yeterki kırıp dökmeden..chelsea maçında üstümüze üstümüze gelen devidin doksanlık topundaki susuşumuz, elden çıkan üçlük atışın havada kalışı kadardı..
sonraları anladık ama salon sporlarında bi çizgi var..geçmemek gerek..en azından tvden izlerken yapmayın be kardeşim deyiveriyoduk çizgiyi alkolün etkisinde kalıp tutturamayanlara..ya alkol almıcaktık..yada salonları zaten gelmeye başlayan ve en başından oturarak maç izlemeye alışmış, öyle de gider duran seyirciye bırakacaktık..bırakanlarımız çok oldu salonları..oturanların da desteği olur türden olunca hele..
ama..
bazı maçlar vardır..açık havada,salonda,plajda,denizde,bahçede,çayırda çimende.. fb-chelsea gibi..bjk-liverpool gibi..fb-gs gibi..bu üç takımı sayabiliyorum ve örnekleri futboldan verebiliyorum belki..ama seyircinin maç aldırdığı yanlızca bunların örneklerine sıkıştığı için ülkemizde..bi müsade edeceksin canım ülkemin, canım misafirperver dost canlısı insanları..bitanemsiniz..ama öyle bi maç olacakki..bi müsade edeceksiniz..zaten bi daha gelmeyecek bir evsahipliği şansını, bi buçuk saatliğine sadece, -allah belanızı versin çoluk çocuk maça gelemicekmiyiz- diye sövdüğün, belki basketbol kurallarını bile bilmeyen, arkası dönük ve iki koltukta üç kişi duramazsa motive olamayan yurdumun stress vanalarına bi müsadece edeceksiniz.. ki topun havada ses dalgasıyla nasıl yön değiştirebildiğini hayretler içerisinde evindeki hd tvinden yavaş çekimde tekrar tekrar izleyebilesiniz..böylece yorgunluktan aptala dönmüş oniki devadamın da yemesin o lokmaları dimi..
eskiden öylemiydi demiyorum..çünkü biliyorumki hala köfte ekmek yiyip maça son madeni parasıyla gelebilen genç stress vanaları var..takımlarının taraftarları, yöneticileri, medyaları da öyle bi maç geliyoki bi müsade ediyolar..siz de bi müsade edeceksiniz..altını zorlayacaksın hiç yoktan..
ya da meyveli yoğurt yemeyeceksin, vupurla beslenmiceksin ki elekten topak geçer gibi olduğunda dağ başını değil, karşındakini yıkarken yere pınarbaşını söliceksin..canlarım benim..benim sınır zaman yer tanımaksızın misafirperver canlarım..öpüyorum hepinizi alnınızdan..
Onur Yıldırım
13-09-2010, 01:22
Helal olsun Türkiye!
İlkay Şener
13-09-2010, 10:29
Çok korkak oynadılar ve kesinlikle yenilmeye razı çıkmışlardı sahaya ben bunu hissettim..Gene de buraya kadar gelmeleri takdire şayan.
Ömer Özçetin
13-09-2010, 11:28
Çok korkak oynadılar ve kesinlikle yenilmeye razı çıkmışlardı sahaya ben bunu hissettim..Gene de buraya kadar gelmeleri takdire şayan.
Aynen katılıyorum. Ama yine de Amerika'yı saymazsak Dünya Şampiyonuyuz :D
Sedat Aydın
13-09-2010, 13:30
http://uk.eurosport.yahoo.com/12092010/5/photo/12092010201320.html
Adam yapmış yine yapacağını=) Eurosport kaçırmamış.
Tuğba Tülü
14-09-2010, 00:34
http://www.ajansspor.com/galeri/resimler/62635F616A5F636162615163646B61666B6561A39983A182.j pg (http://www.1907unifeb.org/forums/42.html#galeri)
http://www.internetspor.com/data/gallery/1284362101-aksam.jpg (http://www.internetspor.com/foto-galeri/3198-p2/12-dev-adam-icin-bu-mansetler-atildi.html)
İstedik ama olmadı ,kevin durantı durduramadık ,nasıl olsa abd diye bir önyargıyla çıktık ,takım hem bedensel hem zihinsel olarak yorgundu ,sırbistan maçının yorgunluğu yoğun bir şekilde hissedildi ,son saniyeye kadar çekişmeli geçen maçtan sonra finale odaklanmak kolay değil ,eminim takımımız bu maça dinlenmiş bir şekilde çıksaydı daha farklı olurdu ..Herşeye rağmen gurur duyguğumuz bir Milli Takıma sahibiz, şampiyona boyunca bize yaşattıkları gurur ve mutluluk için hepsine minnetterız
Fuat Rıhtım
14-09-2010, 01:04
Şu maç Pazartesi oynanmış olsaydı, çok şey değişebilirdi.
NBA temposundan ötürü yoğun programa daha alışık olan Amerika'nın bence bu maçı kazanmasının tek sebebi bu maçı kaldırabilecek tempoya alışkın olması ve 1 gün dinlenme fırsatı bulmasıydı.
Ömer Onan kendisi söyledi, 1-2 gibi otele geldik, anca 4 gibi filan uyuyabildik diye. Sırbistan gibi yorucu bir maçtan 15 saat sonra Amerika maçına çıkmak gerçekten çok zor.
Biz bu takımı yenebilirdik. Yenemesek bile gerçekten çok zorlardık ama yorgunluk kendini maç içinde çok gösterdi. Biz bu maçı gerçekten istedik ama bazen çaresiz kalıyorsunuz. Yorgunluğun önüne geçemedik ve Amerika'ya direnemedik.
Herşeye rağmen teşekkürler.
Emre Diler
14-09-2010, 02:16
Ben şampiyonadan önce Tanjevici beğenen ve biri değildim.Hatta şampiyonadaki en büyük dezavantajımızın Tanjevic olduğunu düşünmüştüm.Ama bir gerçek var ki Tanjevic ben de dahil çoğu kişiyi şaşırttı ve benim bu şampiyona da beğenimi çok kazandı.Yerinde taktikleri,daha önce yaptığı hatalarda ısrar etmemesi,rotasyonu çok iyi sağlaması,oyuncuların en iyi yerde en verimli şekilde kullanması ve oyunculardan eksik olmayacak derecede heyecan taşıması Tanjevici bu şampiyonda çok iyi yapan unsurlardı.Açıkcası şampiyonadan önce artık bıraksın diyordum ama benim bu konudaki fikrimi bu şampiyonadaki Tanjevic çok değiştirdi.Hani böyle hırslı istekli Tanjevici ben bir dahaki sene Avrupa şampiyonasında görmek isterim.Ayrıca milli takımın başarısı için sağlığını bile tehlikeye sokacak fedakarlıkda bulundu.Kısacası Tanjevic büyük bir teşekkürü haketti.
Murat Karaman
16-09-2010, 17:12
2008 Olimpiyat İkinci İspanya Milli Takımı'nın aldığı prim; 120.000 Euro
2010 Dünya Üçüncü Litvanya Milli Takımı'nın aldığı prim; 4.300 Euro
2010 Dünya İkincisi Türkiye Milli Takımı'nın aldığı prim; 1.5 Milyon Dolar + 500'er altın.
Cem Demirtaş
16-09-2010, 22:50
Umarım açılan dava sonucu o primlerle ilgili yürütmeyi durdurma kararı çıkar..
İlkay Şener
17-09-2010, 08:57
Ayrıca birde kulüplerine bir miktar ödenecekmiş sanırım..hatta nba takımlarına ödenecek mi diye tartışma çıkmıştı.
Emre Diler
18-09-2010, 16:55
2008 Olimpiyat İkinci İspanya Milli Takımı'nın aldığı prim; 120.000 Euro
2010 Dünya Üçüncü Litvanya Milli Takımı'nın aldığı prim; 4.300 Euro
2010 Dünya İkincisi Türkiye Milli Takımı'nın aldığı prim; 1.5 Milyon Dolar + 500'er altın.
Abd milli takım oyuncularına verilecek prim 25 bin dolarmıs,bizimkilerinde aldıgı paraya bakın.Dışarıdan gelen basketten anlamayan adama sorsan bu primlerden sonra kupayı bizim aldığımızı sanır,tamam belli bir prim verilmeliydi ama sanki ülkeyi düşman işgalinden kurtarmışlar gibide ödül verilmemeliydi,sanki cok zengin bir ülkeyizde hazinemizden para taşıyor.Ya zaten şu primlerden bile adamların sporu bir oyun bizimse bir savaş gibi gördüğümüz alenen belli oluyor.
vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.