PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 250 kg Plastik Kapak = 1 Adet Engelli Arabası

Anıl Keskinbalta
03-10-2010, 18:21
250 kg PLASTİK KAPAK= 1 ADET ENGELLİ ARABASI

Her gün çöpe attığımız plastik kapaklarla sizde ‘’ tane tane kapak topluyor adım adım engelleri aşıyoruz'' sloganıyla başlatılan bu kampanya sizde destek olabilirsiniz doğada 400 yıl gibi uzun bir sürede yok olan plastik kapakları geri dönüşüme kazandırmakla çevresel bir projeye sizde bize yardımcı olabilirsiniz.

Üniversite kantinlerine,yemekhanelerine , yurt kantin ve yemekhanelerine koyacağımız stantlar ile kampanyaya deste olacağız.

1907 ÜNİFEB SİNOP ÜNİVERSİTESİ OLARAK DESTEK OLDUĞUMUZ BU KAMPANYADA SİZDE BİZE YARDIMCI OLABİLİRSİNİZ.

Kampanya Süresi 1 aylık bir süredir. Kampanyayı düzenleyen İstanbul Ataşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü.

Oğuzhan Yılmaz
04-10-2010, 20:40
Bende dün Tema Vakfı'ndan tanıştığım bir arkadaşımdan duydum. Anlamlı bir kampanya gerçekten.

Oğuz Saka
04-10-2010, 20:58
Kocaeli Üniversitesi olarak toplamaya başladık daha çok azız ama ne kadar toplasak kardır mantığıyla hareket ediyoruz :)

Zehra Arıkman
07-10-2010, 22:07
Çok güzel bir kampanya, katılmak için Tema Vakfı ile mi iletişim kurmak gerekiyor ?

Mustafa Tokgöz
07-10-2010, 23:05
Arkadaşlar izmir dişçilik fakülteside gerçekleştiriyor bu kampanyayı,5000 kapak istiyorlar oradan da bir bağlantı kurulabilir bizler toplamaya başladık.

Havva Saatçioğlu
07-10-2010, 23:25
çok güzel ya şahsen bende katılmak isterim bir arada sigara paketinden birşeyler toplamış vermiştik:) kimle iletişim kurmak gerek ki?

Anıl Keskinbalta
10-10-2010, 22:03
İstanbul ataşehir belediyesi cevre koruma müd. düzenliye

Anıl Keskinbalta
10-10-2010, 22:04
ARKADAŞLAR TEKRARLIYORUM Kampanyayı düzenleyen İstanbul Ataşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü.

Kübra Yetkin
16-11-2010, 16:11
Biraz geç gördüm ama sanırım kampanya uzatılmış ve bu senenin sonuna kadar diye biliyorum artık çoğu okullara yayılmış durumda.. Herhangi bir okula gitmeniz/ kapakları götürmeniz yeterli olacaktır diye düşünüyorum :)

Selin Mutlu
17-11-2010, 15:10
1907 ÜNİFEB Cumhuriyet Üniversitesi olarak böyle bi yardımdan haberimiz var elimizden geldiği kadar yardımcı olmak istiyoruz.aslında topladığımız tüm kapakları aynı çatı altında birleştirip ÜNİFEB olarak bişeyler yapsak?

Ümit Kösa
19-11-2010, 09:41
Çok güzel düşünülmüş bir proje ancak sormak istediğim bir şey var,

Bu proje dahilinde tüm illerdeki belediye yahut benzeri kurumlar bu 250 kg kapağı kabul ediyormu yoksa bu kapaklara karşılık arabalar sadece '' İstanbul Ataşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü. '' tarafından mı veriliyor ? Örneğin İzmirde biz kapağı topladığımızda İstanbula kargolamamız mı gerekiyor yoksa bulunduğumuz ilde gerekli makamlarla bu olayı Sonuçlandırabiliyormuyuz ?

Ayşenur Altun
19-01-2011, 18:40
Bu kampanya her sene tekrarlanıyormuş arkadaşlar :) Biz bıkmadan usanmadan toplamaya devam ediyoruz :) Artık öyle bir hal aldı ki okulda kapak toplayan kız sen misin ? Bizde de var kapak getirelim diyenler falan çıkıyor :p :D

Onur Yılmaz
19-01-2011, 21:43
Arkadaşlar bu kampanyanın çok önemli bir sosyal sorumluluk olduğu tartışılmaz. Herkes bu kampanyaya gönülden destek veriyor;ancak ben bir uyarıda bulunmak istiyorum bu kampanyadan bağımsız olarak. İçtiğimiz her hazır şişelenmiş su çevreye çok büyük zararlar vermektedir. Her bir plastik şişe geri dönüştürülmediği için doğaya çöp olarak karışmaktadır (ki geri dönüştürülse bile şişenin üretimi bile çevreye zararlıdır). Reklamlardaki suyun daha temiz ve doğal kaynaklardan geldiği de asılsızdır. Çünkü çeşmeden akan içme suları da aynı kaynaklardan gelmektedir. Ayrıca su temel bir haktır ve tüm insanlar için ulaşılabilir olmalıdır. Hazır suların yaygınlaşmasıyla su pahalı bir tüketim aracına dönüşmüştür ve bu bir insan hakkı ihlalidir.
Sonuçta ben bu kampanyanın dayandığı iyi niyete ve sonucunda elde edilen toplumsal katkıya rağmen sizlere hazır su tüketmemenizi tavsiye ediyorum.

Turhan Ulaşan
19-01-2011, 23:40
İstanbulda'da bazı İlköğretim okulları bu konu hakkında yarışma düzenliyorlar.Geçen sene 3.sınıfa giden kuzenim sayesinde öğrendim bu kampanyayı yaklaşık 10.000 adet kapak toplamıştık.Sonucunda bir engelli kardeşimizin engelli arabası oldu.Hem onu mutlu etmek hemde 3.sınıfa giden kuzenime sosyal sorumluluk adına o yaşında bişeyler öğretebilmek bizi gerçekten çok mutlu etti.

(Bu kampanyayı coca cola,pepsi,cola turka,erikli,sırma gibi firmalarla paylaşınca kapakları daha hızlı bir şekide ve daha çok toplayabilirsiniz.Babam coca cola bayiisinde çalıştıgı için biz çok seri bi şekilde toplamıştık.Bu sayede oradaki çalışanlarda bilinçleniyor.)

Selin Mutlu
27-01-2011, 16:15
arkadaşlar topladığımız kapakları nereye ulaştırmamız gerekiyor?daha doğrusu kağakalrın toplanışdığı ana merkez var mı?

Aykut Soylu
01-02-2011, 17:22
öncelikle bu kampanya için ana toplama merkezi yoksa bunun için çalışmalar yapmamız gerektiğini düşünüyorum dönem başından beri kapak topluyoruz ve görüldüğü üzere birçok üniversitelerde topluyor ve kapakları birleştirdiğimizde daha çok kişiye yardım edebiliriz...

Selin Mutlu
01-02-2011, 19:26
öncelikle bu kampanya için ana toplama merkezi yoksa bunun için çalışmalar yapmamız gerektiğini düşünüyorum dönem başından beri kapak topluyoruz ve görüldüğü üzere birçok üniversitelerde topluyor ve kapakları birleştirdiğimizde daha çok kişiye yardım edebiliriz...

o zaman bu kapakları tek bir yerde en azından biz 1907ÜNİFEB in topladıığı kapakları tek bir yerde toplama projesini hayata geçirelim.Ve söylediğin gibi daha çok kişiye yardım edelim.

Melih Kuşçu
01-02-2011, 23:53
o zaman bu kapakları tek bir yerde en azından biz 1907ÜNİFEB in topladıığı kapakları tek bir yerde toplama projesini hayata geçirelim.Ve söylediğin gibi daha çok kişiye yardım edelim.:serefe:

Ayşenur Altun
04-02-2011, 02:06
Arkadaşlar toplanan kapaklar İstanbul Ataşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü' ne yollanıyor. Bide evet kapakları topluyoruz hepimiz ama bu plastik şişelerde zarar veriyor çevreye. Dünyanın kapağını topladık ama şişeleri atıyoruz. Bu şişelerin küçültüldüğü pres makinelerinin olduğunu öğrendim okulda bi hocamızdan. Bence şişeler içinde birşeyler düşünülmeli :)

Onur Yılmaz
04-02-2011, 10:32
İçtiğimiz her hazır şişelenmiş su çevreye çok büyük zararlar vermektedir. Her bir plastik şişe geri dönüştürülmediği için doğaya çöp olarak karışmaktadır (ki geri dönüştürülse bile şişenin üretimi bile çevreye zararlıdır). Reklamlardaki suyun daha temiz ve doğal kaynaklardan geldiği de asılsızdır. Çünkü çeşmeden akan içme suları da aynı kaynaklardan gelmektedir. Ayrıca su temel bir haktır ve tüm insanlar için ulaşılabilir olmalıdır. Hazır suların yaygınlaşmasıyla su pahalı bir tüketim aracına dönüşmüştür ve bu bir insan hakkı ihlalidir.

Önceden de söylemiştim, bu kampanyanın yan etkileri konusunda da bir şeyler yapılmalı. Özürlü insanlara yardım ve destek tabi ki şarttır ama bu daha doğrudan bir yolla yapılmalı.

Aykut Soylu
04-02-2011, 11:40
o zaman bu kapakları tek bir yerde en azından biz 1907ÜNİFEB in topladıığı kapakları tek bir yerde toplama projesini hayata geçirelim.Ve söylediğin gibi daha çok kişiye yardım edelim.

gönülden destekliyorum her görevede hazırım...